Máte pocit, že to bylo opatřeními?

Autor
Štítky

Koronavirus nám slábne. Tento týden se počty nakažených pohybovaly už hluboko pod predikcí a i minulý týden, jakkoliv byla čísla vysoká, bylo možné z grafů vyčíst, že epidemie sice stoupá, ale tak nějak málo. V porovnání s říjnem rostla přímo nemastně neslaně.

Teď to nabralo poměrně prudký sešup dolů. Týden poté, co jsme se z vánočního veselí vrátili do normálního režimu. Jsem v pokušení tvrdit, že nebýt vánoc, mohl Blatný klidně nechat čtvrtý stupeň čokla a teď bychom se možná už blížili k třetímu.

Před vánoci jsem napsal článek o koronavirových hausnumerech, protože svátky představovaly dlouhý volný čas, který tu od jara nebyl. Zároveň je to čas, kdy se lidé navštěvují a to poměrně hodně a intenzívně. 

Řekněte mi, vážení čtenáři, jak to bylo ve vašem okolí? Zaznamenali jste někdo, že by vyhlášením opatření 25. prosince nastala nějaká změna v chování lidí? Omezilo to vaše sousedy, kamarády či známé v návštěvách? O tom, jak jste to měli osobně, mi referovat nemusíte, ať není ostuda. 

Já jsem nic takového nezpozoroval. U všech domů v ulici stály přímo šňůry aut, vesele se přespávalo, chodilo se k příbuzným a vlastně neslavilo se jen v místním domě s pečovatelskou službou. Ale my ve Vidlákově máme rodiče povětšinou spíš doma než v důchodkárně a nijak jsem nepozoroval, že by to někoho v návštěvách omezilo. Naopak - zaznamenal jsem dost historek o tom, že stařičtí rodiče nedali jinak, než že musejí vidět své vnoučky a děti. Za mě byly vánoce přímo orgie sociálních kontaktů. Orgie za zavřenými dveřmi v soukromí bytů, takže o rouškách a jiné ochraně je zbytečné mluvit. Provoz na silnicích také odpovídal běžným vánočním rokům.

Teď v lednu mám dokonce pocit, jako by žádná epidemie nebyla. Jistě vám neunikla reportáž, jak to vypadalo s opatřeními na nějaké té vysoké škole. Kašlalo se na to... (Ale líbí se mi, jak se mladí moderní a dynamičtí jinoši udávali navzájem. Je vidět, že i vysokoškolští studenti vidí "zmrdy" ve svém kolektivu.) Mimochodem... já už mám kolem sebe také samé "zmrdy".  Je jich tolik, že už jsou vlastně všichni.  A když jsou "zmrdi" všichni, není vlastně nikdo. 

Máte to také tak? Nebo byl Vidlákov výjimkou?

Přesto všechno, stačil jeden týden normálního provozu - tedy jeden týden chození do práce s omezeními jako jsme zažívali i před vánoci. Nic speciálně nového se nestalo. Jen jsme po dvou týdnech volna vylezli z bytů a zalezli do kanceláří. A hned od prvního dne začalo být vidět jak nárůst případů zvolňuje a zvolňuje.

Napsal jsem na toto téma článek, že se Jeníkovi Blatnému omlouvám, protože z hlediska novinářských keců nemohl jinak, než dát pátý stupeň PSA. Ale celá epidemie žádný velký boom neměla. Už teď jdeme pěkně dolů a to docela svižným tempem. S takovou se budou příští víkend pozvolna otevírat obchody. Hospody samozřejmě ještě ne.

Jsem mimo, když si myslím, že Master měl pravdu, jen byl jako obvykle o týden napřed, protože mu do toho vlezly vánoce? Zdá se, že jsme opravdu už celkem promořeni, že najednou stačí i malá opatření a stačí i vágní dodržování a stačí to na to, aby koroňáček klesal. Zároveň je vidět, že epidemii poháněly ty kraje a okresy, kde to v říjnu nebylo tak dramatické. Praha je dokonce už teď ve třetím stupni a nejspíš je tomu tak právě proto, že v říjnu na tom byla nejhůř.

Nebo se pletu? Někde se masivně dodržovala stanovená opatření a proto to klesá? Lidem to konečně došlo? Chřipečkáři přestali kecat nesmysly? Došlo na kýženou národní jednotu, lidé se zavřeli doma, nepouštěli děti ven, všude chodili s rouškami a dezinfikovali každou okurku přinesenou z Lidlu?

Nebo se počty nových případů zcela vymkly kontrole a vláda už raději neříká, kolik lidí jde do nemocnic všichni balí kufry, aby byli na Kajmanských ostrovech dřív než se to provalí?

Dušek si včera pochvaloval, jak opatření zabrala, ale měl jsem pocit, že mi chčije na hlavu a ani se nesnaží předstírat, že je to déšť. Možná jen žiju na špatném místě v republice, ale já už vidím roušky fakt jen v Kauflandu... Všude jinde už panuje takřka normální stav. I byrokrati ve vedení firem se už oklepali a žádný home office už mě nečekal. I když titulky článků  v novinách byly přímo apokalyptické. 

Kdyby to nebylo trochu předčasné, řekl bych, že to máme skoro za sebou. Jsme promořeni. Odteď bude epidemie pozvolna klesat bez ohledu na rozvolňování opatření a pokud bude vláda rozvoňovat promyšleně a raději pomaleji než rychleji, pokles zůstane setrvalý a ustálí se na nějaké hodnotě, kterou bude zdravotnictví bezproblémově zvládat a dokonce hygiena možná zase začne trasovat dřív než za čtrnáct dní od provedení testu. 

Stejně tak uvidíme, že v zemích okolo to dále pokračuje. Opatření se totiž nedodržují ani tam. Možná jsou trochu více disciplinovaní a mají míň chřipečkářů na sto tisíc obyvatel, ale stejně jim to tam stále bují a bude bujet i dál. Očkování u nich také nejde zase tak rychle jak by bylo záhodno a tak se ještě dočkají své porce nakažených nemocných i mrtvých. Nakonec se ukáže, že na tom všechny země byly víceméně stejně. Rozdíl bude jen v rychlosti očkování.

Troufnu si předpovídat, že chřipčekáři brzy přijdou o další svojí agendu - ukáže se, že nikdo nechce epidemii držet uměle, že se nedělají žádné velké tanečky kolem očkování - jednoduše proto, že to nebude zapotřebí hrotit. Virus už nás naočkoval.  Koronavirus tu s námi nejspíš zůstane, ale nebude už mít ten devastující vliv na zdravotnictví a nebude už způsobovat jeho přehlcení.  Nakonec se ukáže, že očkování potřebují jen ty rizikové skupiny, takže až se do takové skupiny dohrabete - ať už věkem nebo nemocemi, prostě dostanete pigáro s vakcínou.

To stejné bude platit pro onkologická onemocnění. Dostanete rakovinu? První injekce bude na covid, aby vás neskolil, protože rakovina + covid = spolehlivá smrt. Pokud se jako důchodce budete chtít dožít vysokého věku, nejspíš také zvolíte injekci... A dnešní děti se s koronavirem potkají tolikrát, že před důchodem už budou mít imunitu vybudovanou.

Tu a tam na to někdo i nadále umře, ale kombinace očkování, stádní imunity a promoření snad vrátí čísla úmrtí do běžných výšin. Příští dva tři roky budeme mít o nějaká procenta mrtvých méně, protože ti, co by umřeli až příští rok, těm to covid letos zkrátil.

Přichází konec války. V rozumných zemích a rozumných národech to bývá doba amnestií, doba nového očekávání, nových možností a poučení se z minulých chyb. V nerozumných národech je to doba vzájemného vyřizování účtů, dehonestací a zaťatého setrvávání na pozicích.  

Chci i v tomto udělat první krok. Nemá smysl plakat nad rozlitým mlíkem. Přestanu tady na Kydech s chřipečkářstvím. Vlastimile, Carlosi, Margone - Čo bolo, to bolo. Přece jenom je důležitější tvořit společenství, než rajtovat na rozdílech. Ale prosím vyjděte mi také vstříc, obzvlášť když budete psát o koronaviru. 

A když jsem v těch usmiřovačkách.... Chlore - napřahuju k Vám ruku. Pojďte k nám dovnitř. Nestrefujte se do nikoho zdejšího, používejte svůj nick a já Vás nechám se vyjadřovat.  

Platí to i pro Scallopa. Pokud se nám Scallope přestanete posmívat, nechám Vás komentovat jak chcete. Nevadí mi co říkáte, ale jak to říkáte. Pokud nás budete brát jako partnery a ne jako materiál, bude vám přáno. 

Prosím i všechny ostatní zdejší. Dneska tu není žádný troll. Dneska mají všichni novou šanci. Dneska nebudu nic mazat ani omezovat. Jak to bude zítra, to bude záležet na tom, jestli v mém gestu uvidíte dobrou vůli, nebo slabost. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

2) O covidu už ani slovo, souhlasím.
3) Teď jsem narazil na toto video, zajímavé svědectví nezaujaté Japonky :
"Během protestů u budovy Kapitolu 6. ledna byla mezi pěti zabitými lidmi také veteránka Air Force, Ashli Babbittová. Chování několika jednotlivců zapojených do násilností však naznačuje, že agitátoři vystupovali koordinovaným způsobem. Joshua Phillipp hovořil v rámci pořadu Crossroads s Masako Ganahou, nezávislou japonskou novinářkou, aby zjistil více informací.:
https://www.youtube.com/watch?v=ufdLyHTx8TQ

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

:-) Tak jsem to dneska dal do diskuze na novinkách pod článek "Republikáni vzali útočníky na Kapitol den předem na exkurzi, aby se tam vyznali, tvrdí demokraté", no a do 1minuty opět blokace na jeden den. Soudruzi z novinek a seznamu pracují na 110%.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

nikdy nevysvětlí. Porušení pravidel ... bez jakéhokoli bližšího určení.
Dříve se škrtnutím obsahu a uvedením že "porušení pravidel" a oznámením o blokacci na můj mail, v poslední době už jednoduše jako duch zmizí, v řádu několika minut po vyjítí. Dá se vysledovat že takto mizí zhruba polovina příspěvků do diskusí, zvlášť v otázkách mezinárodních.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Tak proto hoši obnovili/změnili systém diskusí.

Napřed museli mít sofistikovanější metodu mazání.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

„ …A jsme-li u tohoto odcházejícího amerického prezidenta pak se sluší připomenout, že když jednotlivé země Evropské unie chtěly americké internetové giganty zdanit za zisky, které u nich dosahují, byl to Trump který v odvetě vyhrožoval daněmi. Jak příznačné. Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. …“

http://www.novarepublika.cz/2021/01/socialni-site-smesnost-jejich-obhaj…

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

covid už nás rozdělil - jeden úkol splnil.
Naštěstí ten druhý - snížení populace na Zemi - se mu moc nedaří. Což je ok!

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

před večerem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by favorit (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale ona nastane hluboká noc.
Ne díky covidu, těžce nemocní budeme bohužel umírat dál, s zchudlou a proto omezenou lékařskou péčí ještě víc, ale právě díky opatřením, zastavení ekonomiky, kultury, pohybu, sportu, příkazům, sledování, cenzuře a zákazům které díky povědomí o covidu jsou lidé ochotni příjímat absurdně dokonce jako dar, ne jako knůtu.
Ale to je opakování stále dokola, omlouvám se.
Pepíčku, na kamna se nesahá. A přece si to každý musí zkusit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

A pro Vidláka: Vidláku, já jsem přece nikdy nebyl nepřítel Váš, ani nikoho jiného. Já si jen kontinuálně stojím na platformě, že všechny běžné nemoci se zcela programově začaly označovat za covid. Ať už se jedná o chřipku, pneumonii, dokonce i pád ze žebříku se zlomeným vazem. Všechno bylo záměrně označováno za úmrtí na covid, nebo s covidem. Jen u autohavárií si to nedovolili. Pro mě je dostatečným důkazem mRNA vakcína. Byla vyvinuta na základě počítačových modelů. Proč asi ? Inu prostě proto, že jak jsem zde dokazoval mnoha odkazy, nebyl nikdy při žádné autopsii (pitvě) , v tělech zesnulých žádný covid nalezen. Což veřejně deklarovala CDC. Proto nemohla být žádná vakcína na základě autoimunitních látek, jako v případě TBC, Obrny, a mnoooooha dalších nemocí vyvinuta. Mně to jako důkaz stačí. Ovšem svědkům covidovím se to vysvětlit nedá. Ti mě zde označovali za tydlíka , oslíka apod. Ale co bylo bylo. Dík za tento web, kde si aspoň může ještě člověk svobodně říct svůj názor. A že těch možností ubývá. Přeju všem zde přispívajícím , jakož i autorovi tohoto webu a jeho rodině jen vše dobré. Margon.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Že se koronaviru nedaří snížit počet lidí na Zemi je dobře- jen pojašeni konspirátoři si mohou myslet, že proto byl stvořen. Pokud se ale nepodaří zastavit růst poulace na Zemi, dopadneme špatně.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musím oponovat. Už v roce 1977 vyšel tuším, že v Technickém zápisníku, článek, který hovoří o tom, že při rozumném hospodaření, tak jak tady dává Vidlák články o zemědělství, je naše planeta schopna uživit až 20 miliard lidí. Jenže to znamená přijít na to rozumné hospodaření. Nejde neustále zvyšovat HDP. Není důvod. Proč se vyrábí celosvětově miliony aut, ledniček, televizí atd,atd, které potom jen stojí na parkovištích a ve skladech a nikdo je nepotřebuje ?. A zbytečně se na jejich výrobu spotřebovávají planetární zdroje. Obsahují kurvítka, která je po dvou letech provozu zneprovozní. Měl jsem auto, které vydrželo s minimálními náklady na obnovu přes dvacet let. Najel jsem s ním přes půl milionu kilometrů. Mám ledničku, která už bezproblémově jede 7 let. A tak je to i s jinými spotřebiči. Jenže korporace na to neslyší. Proto nám tu teď vzniká ten korporátní fašismus, kterej hlásá, že půl miliardy lidí stačí na to, aby se postarala o ty planetární zdroje, které si uzurpuje 1% obyvatel planety. Jen aby zbylo víc na ně. A Bil Gates je jejich mluvčí. To je potřeba si uvědomit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

jak to bylo v té písničce, co česky nazpívala teta Helena?
Když vítěz mává...
A na to, jak to doopravdy bylo, sere Bílej Tesák.
Vítěz bere vše.
A řeči a veškeré důkazy, pokud se vůbec někde objeví, budou brány jako brekot zhrzených Donaldových příznivců, kteří stejně jako Donald neunesli jeho porážku

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

A ti zas budou brát všechno, co režim řekne, jako lež.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

kdo dojde ke vchodovým dveřím mého baráku dnes v sedm ráno, naliju štamprlíka loňské třešňovice. Takový já jsem dobrák.
Že to nestíháte?
Váš boj. V sedm nula jedna to vyžahnu za vás!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Adresa Targusova je přeci v Gorolistánu. Stačí tam v noci pobíhat a řvát" "Targusi!" Protože význam slova je silný havíř, jistě po dostatečně usilovném řvaní některý přiběhne. Horší bude, když jich najednou přiběhne několik. :-) Když k tomu dojde, řekněte: "Kde jste všichni tak dlouho? Pojďte na achtlík!"

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejde o hafana, ale o to kdy a za jakých podmínek bude stupeň 0 a začneme se konečně chovat a žít normálně (bez zákazů čehokoliv co si vláda vymyslí) s tím že tu tahle nemoc existuje, ale není to žádný mor, ale spíš problém (nebo velký problém) pro staré a nemocné jako u všech ostatních nemocí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Targusi, dejte mi GPS koordináty a v 06:55 mě máte u dveří (co bych pro tu trochu chlastu neudělal)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

18.75893

Vercajk ze sebu, cype, bo mi došly štamprle. Ostatni raz zme se tak ožrali, že zme z nimi hrali šipky o betonovy mur.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Targusi, omlouvám se, při představě chlastu zdarma od VÁS (!) se mi tak třepaly ruce, že mi vypadlo "O"
18.75893 - fajn, E bysme měli, teď eště N

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Tam je nějaká alej.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Nevim co jsi tamnakopiroval ty, ale kdyz sem to po tvemproispevku zkusil, tak vidim losoový dum obklopeny zlutyma ;) Je tam pro recyklacu i nejaky kontajnery :D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jedna souřadnice stačí, to přece známe z Dětí kapitána Granta :-).

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

byva vedle baraka a ma se fajně, bo ji furt každy, gdo de kolem, cosyk fajneho strka.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

A kde maš v tym panelaku budu pro tvou pesici, cype

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Je to latina, nebo vzor "ubrus" ?
:-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Je to odvozenina slova argus. Skloňuje se stejně.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Možná jako sinus...… Po kvitu třeba cosinus?

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Carlosi,
Targus znamená v ostravštině silný havíř. Takže žádnou řečtinu nezkoušet, nýbrž Targusi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

ta naša, gorolska.
A nemá pátý pád!
Namísto něj se užívá pád první, tudíž odpadají ty pitomé koncovky.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kazit radost z ústupu brebery.
Jen musím vyslovit svůj názor, že je předčasná. Padl jste do stejné pasti čísel jako ti žrouti na mostě v létě.
On totiž existuje grafíček na https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19, Vývoj podílu hospitalizovaných osob s laboratorně potvrzenou nákazou onemocněním COVID‑19 na celkovém počtu osob s aktuálně aktivním onemocněním COVID‑19.
Konkretně tento grafíček by měl mít přibližně lineární průběh, za předpokladu, že podíl nakažených breberou vyžadující nemocniční péči je stabilní. Zde jistě budete souhlasit, shodneme se.
Jenomže grafický průběh tomu naprosto neodpovídá.
Což koresponduje s vyjádřením lékařů, že se podmínky pro přijetí do nemocnice v současnosti hodně zpřísnily. Nemocní, pokud je to jen trošku možné, jsou lifrováni do domácího marodění!
Tedy ještě jednou, ofiko čísla jsou logická past!!! Protože podíl tzv těžkých případů ( vyžadujících nem péči), je stabilní. Žádných 50% nahoru, nebo dolů, přírodní zákony jsou jasně dané.
A Vy jste do ní padnul. Bohužel replikujete stejný omyl, chybu, jako ti letní žrouti na mostě..

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Na podvody prostě nevěříte. Věříte vrchnosti jako většina imbecilů. Neuvěřitelné, fantastické.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Proč bych měl věřit na nějaké sofistikované podvody, když lidstvo jako celek, nebo člobrda jako samostatná jednotka se podvádí sám a dobrovolně. Máme to v genech, přece když ještě chrápal na stromě, nebo v jeskyni, musel se vědomě podvádět, že se dožije rána. Že ho nesežere hyena, nebo leopard. Jinak by se strachem a úzkostí zvencnul už do půlnoci a on namísto toho slastně chrněl.
Vymakané podvody nejsou zapotřebí, stačí jen napovědět, postrčit tím správným směrem a už to jede samospádem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Koukal jsem na ten graf a má klesající tendenci. Když přijmu vypovídací hodnotu tohoto grafu, znamená to, že až klesne k nule, budeme na tom nejhůř? Logicky to z vašich slov vyplývá, když tvrdíte, že by bylo lepší, kdyby byl graf "lineární". Spíše jste měl na mysli "vodorovný", čili setrvalý procentní poměr.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

je vlastně konstantní, což je také nesmysl.
Protože neobráží skutečnost, že opatřeními vlastní patogenitu brebery ovlivňujeme, nutíme dost drasticky k mutacím.
Správně by měl mít průběh asi jako dětská páteř z bočního, laterálního, pohledu.
A/ Protože je zde vliv slunečního záření na breberu, je asi tisíckrát citlivější na energetické záření, tedy roční doba.
B/ Vlivy našich opatření a ty jak víme mají minimálně dvoutýdenní zpoždění.
Vlastně by měl mít charakteristiku PID regulátoru a tu rozhodně nemá, změny jsou příliš rychlé.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Trochu jste to zašmodrchal a na otázku neodpověděl. Ale není to povinnost, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Bohužel, z hlediska regulace je tato otázka nesmyslná. Protože nula je prostě nula a jak víme, násobit něco nulou s jakýmkoliv opravným koeficientem ( zde mám na mysli např vliv slunečního záření, opatření ) prostě dává zase nulu.
Stav - vypnuto -.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

stejně se o covidu bavit asi ještě čas bavit budeme. Ale snad už po promoření nebudou lockdowny a "opatření" - a nebude se o co hádat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To k těm druhým šancím.
A k promořenosti - no myslím, že to ještě tak slavné není. Z mého okolí to pár lidí dostalo opakovaně a druhý průběh vybudované imunitě nenasvědčoval. A aniž bych měl k dispozici tvrdá data, tak čistě pocitově se mi zdá, že při rychlosti EUčkování a periodických uvolňováních to virus vždycky stihne u těch, komu už imunita ochabla.
Vánoční rodinná setkání jsme tentokrát zrušili. Je to už v podstatě osm rodinných jednotek, z čehož dvě měly těsně po a jedna aktuálně, naštěstí bezpříznakově, se zjištěním den před Vánocemi.
A úplně na konec se obávám, že konec války se pozoruhodně časově shodne s horkou fází volební kampaně, takže se do kategorie rozumných zemí a národů zařadíme jen stěží. To pokušení si vyřídit s ježibabišem osmileté odstavení od erárních struků bude příliš silné. Presstituti spustí přípravnou palbu nejpozději se začátkem prázdnin a v září začne něco jako "porazíme čínský virus i babiše".

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Breberuška mutuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Problém je lhaní médií.
Jsem stále v karanténě, oba s dědou, který je diabetik jsme negativní.
Pozitivní je ale syn, bydlíme v jednom baráku. Asi to zase není tak nakažlivé a možná, že se nakazí jen určité skupiny lidí. A to se přece už muselo dávno zjistit.

Zatím bez slepic

Děkuji.
P.S. Prosím nepište o testování, to je jako házení kostkou - sudá nebo lichá, pozitivní nebo negativní? Stejná pravděpodobnost.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

na které nechcete slyšet odpověď? Vzhledem k výzvě pana Vidláka zachovám maximální nadhled a víc k tomu už nenapíšu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Napsal uživatel Martin V. (neověřeno) dne So, 16. 01. 2021, 14:49
by Petrpavel
Citace, byť upravená že Skřivánků na niti: Blbec a blboun je to samé .....

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Že si citaci z filmu berete osobně namísto snahy o pochopení smyslu sdělení. To bylo skutečně jinde, o čemž svědčí i vaše polovičaté citování toho, co bylo skutečně napsáno.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

opatření dodržovali i během vánoc a silvestra. Ohňostroj byl, ale odpalovalo se na zahradách a přáli jsme si na dálku přes ploty. Docela mi ten každoroční sousedský přípitek na náměstí chyběl, ale třeba už to letos vyjde.
A zjevně se nekonaly ani žádné velké návštěvy, protože obvykle zcela zaplněná parkovací místa letos zela prázdnotou.
Vlastně se "sdružujeme" jen při vycházkách/vyjížďkách/výbězích na cyklostezkách, kdy se na chvilku zastavíme a pokecáme. S odstupem, protože na procházky a běhat se chodí bez roušek.
"Naši" Asiaté si drží odstup i mezi sebou, ačkoli to jsou normálně dost družní lidé. Ale "potřesení si loktem" akceptují.

Je to poněkud tíživé, ale furt lepší než zákazy vycházení a úplné karantény jako v Německu, Francii nebo v Izraeli.

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)