Miluju českého voliče

Autor
Štítky

Průměrný český volič je podle mě prostě borec. Potvrzuje to už několikery volby. Mám po dnešku z té naší demokracie vlastně dobrý pocit. Když to zjednoduším:

1. Babiš, podnikatel, oligarcha a možný budoucí premiér dostal bezmála třicet procent hlasů a 78 mandátů ve sněmovně. Super výsledek. Ale bude mít těžké s někým něco upéct. Jako skoro nejpravděpodobnější se jeví varianta nějaké menšinové vlády opřené o tichou podporu... hodně tichou. Takovou šeptavou. Nikomu se zatím nechce dělat vítězi stafáž. Zcela logicky. Když to Andymu půjde, příště dostane přes 50%, když mu to nepůjde, vezme sebou na smetiště dějin i svého koaličního partnera. 

2. Odpůrce EU a migrace dostal přes deset procent. Je to dost na to, aby tento hlas byl slyšet a musel být brán vážně, protože snadno to příště může být dvacet procent, ale zároveň to není dost, aby Okamura napáchal nějaké nevratné škody jak vztahu k EU, tak na našich zákonech. 

3. Pravice je ODS a ODS je pravice. Všichni to uvidí. Pochybuju že by se pravicové myšlení mohlo znemožnit víc než když ho bude navenek reprezentovat Fiala se Stanjurou. 

4. Vedle Kalouska bude stát Dominik Feri a další čtyři kluci. Úplně si to představuju. Nejdřív měli knížete s imaginárním čírem. Teď tam bude stát hipík s opravdovým květákem na hlavě. Fakt to Kalouskovi ze srdce přeju. Tahle podívaná bude stát za ty čtyři další roky Kalouska ve sněmovně. A to nemluvím o tom, až bude Kalousek muset obhajovat svojí etno neřízenou střelu a její manýry. Doteď Feri kecal na svém fejsbůku, odteď to bude v hlavním vysílacím čase na ČT 1. 

5. Ve sněmovně jsou lidi, co se kamarádí s počítačem. Piráti mohou mít agendu ohledně hlídání nákupů IT služeb. Když někdo bude mluvit odborně, konečně tam bude někdo, kdo těm cizím slovům rozumí.  Zároveň budou v pokušení moci a vlády. uvidíme, jak moc myslí svá prohlášení vážně. Toto ostatně platí pro všechny. 

6. KDU právě zjistila, kdo jí nejvíc škodil... a jejich voliči jsou disciplinovaní, vykroužkovali je. Gabal a Hermann nejsou zvoleni.. Stejně tak TOPácký Ženíšek. Rusobijci a přátelé sudetských organizací byli odejíti. V jejich poslaneckých klubech právě stouplo průměrené IQ. 

7. ČSSD se tradičně nepoučila. Zase za to můžou voliči, neschopnost vysvětlit své úspěchy a podobně. Mají poslední příležitost se poučit. Příště už ji mít nebudou. Ostatně sociální demokrati následují evropský trend... Volič občan si myslí, že ho tihle hoši nehájí. 

8. A pak je tam ještě pár lidí do počtu... 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Prostě skvěle napsané....

Ta představa Kalouska vedle Ferryho mně nadchla. Už se nemůžu dočkat. A co televizní debata u Moravce Ferry - Bartoš. Juj.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

A třeba tam bude Kalousek v burce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volební účast cca stejná jako ve 2013, ale výsledky zcela odlišné. Tipoval jsem vyšší účast díky těm, kteří normálně nevolí a nyní se vyhecují a půjdou volit Okamuru, Robejška, Referendum o EU a pod. Nevyhecovali ... jen velký přesun v rámci víceméně stejné množiny voličů. Čím to?Už se nebojí volit malé strany, nebo platí, že nevolí podle programu, ale podle aktuálního mediálního obrazu ...
Zajímavé, že Babiš obsadil i většinu okrsků přímo v Praze - TOPka jen jeden okrsek, zbytek ODS a Piráti. Tuhle lokální prohru TOPky vidím jako zásadnější než tu celorepublikovou.
"Úspěch" ODS jen prodlouží jejich stávající koma. Nevím, zda si uvědomují, že tak cca 1% mají díky Soukromníkům a že další procenta nemají proto, že by se oproti ČSSD, KDU nějak zlepšili. Spíš ostatní "mainstream partije" padly ještě hlouběji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A proto strany omítají referenda, protože ten nekvalitní lid si dělá co chce a jenom to komplikuje.

Lid dal v těchto volbách jednoznačně přednost schopnému byznysmenovi, který je zvyklý dotáhnout to, co si naplánovat, před neschopnými bazilišky.

Zatímco Babiš dnes večer v duelu s Jaromýrem Soukupem na TV Barrandov tak nějak připouštěl (ač ne nadšeně) vládní spolupráci třeba s ODS nebo STANem, nebo dokonce i s Pirády a SPD, tak na ČT24 se většina lídrů navzájem pořád dokola ujišťovala, že budou držet své slovo a do vlády s trestanci Babišem a Faltýnkem nepůjdou. Jediný Okamura změknul a řekl, že je nachystaný jednat a že mu jde především o prosazení referenda.

Já být Babišem premiérem, tak bych se na ty pitomce vykašlala a na vládě bych se domluvila s Okamurou a dohodla podporu KSČM.
Na svých dosavadních ministerstvech by mohl nechat některé své ministry pokračovat v práci: Šlechtovou na MMR, Ťoka na MD, Brabce na MŽP, Pelikána na MS.
Stropnického by mohl poslat z Ministerstva obrany na Ministerstvo kultury a do obrany by mohl dát nějakého tvrdého zkušeného manažera z Agrofertu, který by si pohlídal nákupy do armády.
Na zdravotnictví tam Babiš má prof. MUDr. Vyzulu, ministra financí mu klidně může dělat JUDr. Alena Schillerová, Ph.D., zkušená náměstkyně ministra financí.
No a na Ministerstvo pro lidská práva by mohl poslat Okamuru. Okamura by mohl mít na starosti především inventuru financování neziskovek. To by byl fičák.
Na Ministerstvo zahraničí by pak mohl nastoupit za SPD Mgr. Jiří Kobza (byl v těchto volbách jednička na kandidátce v Praze a dostal se do sněmovny). Kobza je velmi zkušený obchodník a diplomat, pracoval 13 let ve vysokých diplomatických funkcích a jako technik v několika státech na Blízkém východě. Zná několik světových jazyků + perštinu a zná důvěrně problematiku islámu, migrace a terorismu. Mohl by se ve spolupráci s naší velvyslankyní v Sýrii Evou Filipi podílet na zahájení jednání o poválečné obnově Sýrie za EU a navrhnout "Marshallův plán" pro tuto oblast, který zmiňoval Babiš, a tak aktivně pomáhat řešit problém migrace v místě zdroje.
Z dalších lidí v ANO - Ministerstvo zemědělství by mohl řídit Faltýnek, MPO pak Ing. Jiří Hlavatý (senátor a statutární ředitel společnosti Juta), Ministerstvo školství prof. Ing. Karel Rais CSc., MBA, Dr.h.c. (emeritní rektor VUT, poslanec).
Ministerstvo vnitra je oříšek, tam by mohl Babiš poslat Mgr. Radka Vondráčka.

Tož tak. Není nic lehčího než radit Babišovi na blogu.

Zatím bez slepic

Neřekl proč, asi proto, že je trestně stíhán. Jinak je vláda, kterou jste sestavila, přijatelná, určitě lepší, než ta minulá, to už nemluvím o těch dalších předešlých a vůbec nevadí, že by byla menšinová. Zeman ji podrží, pokud bude zvolen.

Zatím bez slepic

Já vím, že to Faltýnek včera prohlásil, ale až budou probíhat komplikovaná jednání o vládě, tak bude záležet na tom, co bude chtít Andy. A pokud si on bude Faltýnka přát ve vládě jako svou spolehlivou pravou ruku, tak tam Faltýnek nakonec půjde.

Zatím bez slepic

Maneco,
myslím si, že ANO by se měla zbavit ministrů Stropnického, Ťoka a Pelikána. Ti jsou zralí, aby byli nahrazeni někým jiným. Zbytek si mohou nechat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Český volič nijak nevyniká z průměru v Evropě,lehce zmanipulovatelný.
Jinak mám obavu,že si Babiš upevní pozice ve všech strukturách států.jen podotknu,Chovanec už balí větší kufry na delší pobyt v zahraničí.
Paní Maneca,jak si to přečte Babiš,tak může propustit několik poradců a má usnadněnou práci,berte to s humorem,protože bych některé jmenované rád uviděl na důležitých postech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš musí dát dohromady parlamentní většinu, nebo získat tichou podporu. To nebude jednoduché a přikláním se k těm (třeba Neff) co říkají, že to nebude žádné stabilní řešení.

Že by se Babiš pustil cestou koalice s Okamurou, pochybuji. Vydrží lidé zvolení za Okamuru pohromadě? Nerozběhnou se po světě? Možná tichá podpora.
S komunisty nepůjde, má v ANO typově víc lidí jako je Pilný, tedy kovaných pravičáků. Tím bych řek, že je to dané.

Pak jsou to varianty s vícero menších stran a ty tuplem nebudou jednoduché k dojednání a stabilita z nich nepokyne.

Levice dostala na prdel. To je pro mne možná nejhorší zpráva z voleb. Jsem zvědavý, zda to povede k nějakým žádoucím změnám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poslouchal jsem několikrát Kalouskovo kázání ve sněmovně. Babiš má toho Kalouskovi hodně oplácet.

Zatím bez slepic

Kalousek pomalu v politice končí, zastíní jej Feri. Jeho účes je nepřehlédnutelný, záviděla by jej i rozzuřená Angela Davisová.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na ministerstvo financí ekonoma, na ministerstvo zdravotnictví doktora, na ministerstvo spravedlnosti právníka a na ministerstvo obrany vojáka.

Armáda nás má bránit. Ne být laciná. To bychom armádu mohli zrušit úplně.

Zatím bez slepic

Tak zrovna u toho Ministerstva obrany si nemyslím, že by to měl řídit nějaký zkušený zelený mozek a ne všemi mastmi mazaný ekonom a manažer.

Válku s mloky nebo s větrnými Putinovými mlýny budou řídit jiní než ministři.

Každopádně, Stropnický už kdysi vedl Ministerstvo kultury a i teď by to pro něj bylo daleko důstojnější bidlo/bydlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na ministerstvo financí ekonoma, na ministerstvo zdravotnictví doktora, na ministerstvo spravedlnosti právníka a na ministerstvo obrany vojáka.

Armáda nás má bránit. Ne být laciná. To bychom armádu mohli zrušit úplně.

Zatím bez slepic

Čmoude,
čuchám, čuchám putinštinu!
Máte hluboce podvratné myšlenky!
Úkolem každého ministra obrany je SNIŽOVÁNÍ schopnosti obrany z nuly do záporných hodnot. Armáda je americkou cizineckou legií na věčné časy a nikdy jinak!

Pravda je, že úroveň českých ministrů obrany časem klesá.
Nejlepší byl jednoznačně astrolog Baudyš, který se pokusil sestřelit letadloé pistolí, a to zevnitř! Pokus se sice nezdařil, nicméně kyby nosili všichni světoví ministři obrany při zahraničních letech za pasem pancrfaust a dosahovali českého ministerského standartu, bylo by na světě lépe . Myslím, že by stálo za úvahu český armádněministerský materiál globálně exportovat.

Radarová pěnice také nebyla coby ministrině špatná a do likvidace bojeschopnosti armády se nepletla.

Stropnický řídí ministerstvo s citlivostí umělce...
jeho nevýhodou ovšem je, že vypadá vážně jako Frigo na mašině a do role evropského komika se příliš pokládá ... metoda Stanislavského nemá v armádě co dělat!
****************
Poslední pro tuto republiku užitečnou několikamiliardovou investicí byla letadla Cassa, zakoupená za účelem občasného dovozu původně mongolských koní do Mongolska.

Zatím bez slepic

Letadla CASA byla pořízena pěnicí Vlastou jen z důvodu, aby ODS dostala nějaké úplatky. A jejich dnešní trénink na převozu koní je tak jediné, co se s nimi dá dělat. Jen by do té pouště Gobi mohli odvézt také pár poslanců. Teď přebývají Herman a Gabal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zjistil jsem, že jsem xenofob!!

Xenofobie je totiž strach z cizího.
A nic mi není cizejší než dnešní "oficiální " ČSSD, a.s..

Je to mimo jiné tím, že jsem sociální demokrat přesvědčením, nikoli členstvím.

Sociální demokracie (resp, její současný trojobal) dostala nezaslouženě asi třikrát víc hlasů, než jí náleží.

Polovinu hlasů jí hodili malověrní příznivci Kalousnížete, obávající se, že topka dostane stopku a Kalousek bude moci dálkovým ovladačem (jako doposud!)řídit už jen pouhého Sobotku a spol. plus Českou teleblitzi.

Čtvrtinu hodili podnikatelé na cecíku, zaměstnanci a funkcionáři srany .
O zbývající čtvrtinu se podělili upřímní fanatičtí věřící s pacienty s Alzheimerovou chorobou.

Já volil komunisty: Kotrba o nich mínil, že jsou to neškodné zapařené prdele a největší hrůzou Filipa a spol je, že bude muset někdy o něčem ještě před dosažením osmdesáti let svého věku rozhodovat - ať už ve vládě nebo coby její tichý podpůrník.

Osobně si myslím,že komunisté jsou dnes důstojným partnerem Spolku baráčníků a jejich cílem je vznešené heslo Kdo si hraje, nezlobí!
*******************************************
p.s.
Zdravím Manecu, až se někdy Andy staví ve stejné hospodě jako já, určitě Vás doporučím jako šéfa poradců - doufám, že postupně intelektuálně neerodujete a nedopadnete jako Špidla. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bylo by vtipné, kdyby Agrofert koupil od Altnerových dědiců jejich pohledávky... No a pak by možná stačilo už jen vyzobat od SPD ty méně zásadové... Včera mě ale asi ze všeho nejvíc zaujal útok na Klause mladšího v událostech komentářích (Patočka, Tabery, Šídlo)... Udělali z něj v podstatě jen skrytého Okamuru...

Zatím bez slepic

Oni ti pražští kavárenští intelektuálové ve volbách sakra pohořeli. Zjistili, že jich je jen 1,46%. Tak hledají cíle, do kterých se budou strefovat. Andrej Babiš se ukázal vůči jejich mediální palbě zcela imunní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skutečně mám z výsledku radost. Volil jsem Okamuru a to zejména proto, aby vyvažoval Babiše. Babišovi jsem přál 29%. Celkově jsem věřil, že "tradiční" strany budou v menšině a ANO+SPD+KSČM budou mít většinu. Že bude ta většina tak výrazná, v to jsem nedoufal. Podle tohoto klíče dělím sněmovnu na zkorumpovanou, která škodí zemi, a nezkorumpovanou, která dosud vždy byla v absolutní menšině bez šance na cokoli.

Nyni budu doufat, že tradiční strany setrvají ve svých zákopech a umožní tím Babišovi vytvořit vládu, která získá důvěru ve sněmovně od SPD a komunistů. Je celkem jedno, jestli taková vláda bude menšinová nebo většinová.

O nějaké následné nedůvěře, kterou by vyvolali Kalouskové a Sobotkové, nemůže být řeči, pokud Babiš a jeho vláda bude mít přízeň občanů a bude se chovat tak, jak jeho voliči očekávají. Došlo by totiž k potvrzení stavu nálady ve společnosti a většinové Babišově vládě v případných předčasných volbách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A vypadalo to tak nadějně ... totiž že už "Kalous" nebude moct exhibovat ve sněmovně ...
Těšil jsem se skoro celý včerejší odpoledne, jak při týhle příležitosti otevřu flašku šampusu a z radosti se trochu přiopiju, ale dopadlo to bohužel tak, že tohohle rozplizlýho ksichta se zas "objektivní" a "nezaujatý" média budou vyptávat na jeho knížecí rady a moudra i nadále ... :-(

Zatím bez slepic

Také jsem sledoval, jak Kalousek pomalu leze nahoru podle hlasů v Praze. Je vidět, že opravdu každý hlas rozhoduje. Kdyby k volbám přišlo z těch 40%, kteří nepřišli, aspoň 4 % a nevolili Kalouska, do parlamentu by se nedostal. Ti, kdo nepřišli, by zvedli základ počtu voličů a Kalousek by skončil pod 5%. Stačilo tak málo. :-(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že se do sněmovny kroužkováním o5 dostal Benda jsem se po delší chmurné úvaze rozhodl považovat za osobní plus:

I na pravici jsou voliči podobně perverzního smyslu pro humor, jaký mám já.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I’d should examine with you here. Which isn't something I normally do! I get pleasure from reading a submit that can make individuals think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

You commit an error. I suggest it to discuss. Write to me in PM, we will talk.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cialis cheap
111111ZZZ
https://111111ZZZ.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

buy cialis without prescription
http://www.mayavanrosendaal.com cialis without a doctor's prescription cialis without prescription online cialis without prescription online

Zatím bez slepic