Na začátku se nevěšelo...

Autor

Pečlivě jsem v posledních týdnech sledoval cvrkot médií kolem Milady Horákové. Moc hezky to zapadlo do kontextu dnešní mediální práce... Vytáhlo se jedno téma a pojalo se, jako by neexistovalo nic předtím a nic potom. Jako by se život Horákové sestával jen a výhradně ze zinscenovaného procesu a popravy. Komunisti popravili nevinnou. Tečka. Žádný kontext. Ale to se tak dneska dělá. Rusové sebrali Ukrajině Krym. Tečka. Žádný kontext. Zlý Asad vraždí demokratickou opozici. Tečka.

Zároveň se nám smutné výročí Horákové popravy moc pěkně propojila se současnými BLM protesty, které mají také své mrtvé. Až jsem v posledních dnech začal mít pocit, že si toho někdo všimnul a šlápl na brzdu. Koneckonců stejně budeme mít za chvíli zase jiné téma, které bude pojaté stejně osekaně, hlavně aby se v tom někdo nezačal vrtat... 

My zde na Kydech máme ono vrtání přímo v popisu práce a já to vezmu trochu zeširoka. 

Myslíte, že tehdejší justice někde zaarchivovala všechny ty  plné koše dopisů a rezolucí, které požaovaly pro Horákovou spravedlivý trest? Že by se to třeba dalo dohledat? Byly toho plné koše, pár desítek tisíc podpisů by tam mohlo být. Čistě statisticky mezi nimi budou leckteří pozdějí disidenti, otcové dnešních pisálků, moderátorů a dalších redaktorů.  Nějak jsem si nevšiml, když už se tedy kolem Horákové tolik nadělalo, že by v tomto směru někdo pátral a že by něco vypátral. A nebo možná vypátral, ale dost se vyděsil. 

Dále by mě zajímalo z dobového hlediska... ovládali komunisti dav a nebo dav ovládal komunisty? Ono se to totiž blbě rozeznává a ani Goebels nemohl davu naservírovat cokoliv jen tak bez přípravy. Měl Gottwald atmosféru pevně v rukou, nebo opravdu u nás byla společenská poptávka po diverzantech, zrádcích a sabotérech? Servíroval Urválek lidu divadýlko a nebo se prostě jen podřídil zájmu těch tam dole, vyslyšel jejich řev a prostě vytipoval někoho na koho by ten prototyp zrádce nejlépe seděl?

Na začátku se totiž nevěší víme? Na začátku se nejdřív jen křičí. Pak se osočuje za nepohodlné názory, pak se za ně vyhazuje z práce, pak přijde na řadu basa a pak se popravuje. A vždycky za potlesku mas. Pokud je to proti masám, tak se veřejný proces nedělá. Nepohodlná osoba prostě zmizí. Politický proces potřebuje publikum. Stejně jako v Lidicích... tím se totiž Lidice liší od těch tisíců vesnic vypálených v Sovětském svazu... Němci se jejich vypálením pochlubili celému světu a v Dojčlandu z toho měli lidi radost. Bylo to pro ně zadostiučinění, mnuli si ruce jak Vůdce zatočil s těmi Untermenšen. Proto se to dělalo. Byla poptávka a tak se našla vesnice, která nejlépe odpovídala prototypu odbojných skrývačů atentátníků. 

Proces s Horákovou se dělal pro publikum. Ano, měl být výstraha pro další případné "zrádce", ale pro ně by byla výstraha i kdyby Horákovou vytáhli utopenou z řeky. Nebo kdyby ji prostě zabásli na doživotí. Horákovou oběsili, protože byla poptávka po krvi. Proto nemohla dostat milost, proto se to muselo dotáhnout do konce, protože jeden Ajnštajn co žádá o milost nevyrovná ty desetitisíce lidí, co touží po "spravedlivém trestu". 

Jak daleko jsme od něčeho podobného dnes? Mnohem blíž než to vypadá, řekl bych. Z práce už se za názor vyhazuje. Člověk si musí stále více dávat pozor, co kde řekne. Máme na to už příslušná policejní oddělení i nadšené soudruhy svazáky, kteří udávají kde jen mohou. Ostražité domovnice a uliční výbory se jen přesunuly na internet. První prozatím drobné procesy už máme také. Zatím s podmínkami a pokutami. 

Jak daleko jsme od poptávky po krvi? Přesně po stalinovsku - není člověk, není problém. A když bude poptávka, bude i nabídka. Demokracie nedemokracie. Od nových procesů s novými Horákovými jsme blíž než by se řeklo. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (120 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Masakr v Oradour-sur-Glane
Esesáci zmasakrovali francouzskou vesnici, 205 dětí zemřelo v kostele v den výročí vyhlazení Lidic

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

kde masakrovali největší demokraté, duchovní vzory Fialů a pirátů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro Albrightovou bylo půl milionu mrtvých dětí taky přijatelnou cenou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

On je však rozdíl, jestli se takhle rozhodne stará, zazobaná bába v příjemném kanclíku nebo 19 letej kluk žijící v neustálém stresu a hrůze o život.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Neporadil by mi někdo, co mám říct "jedině špatného", aby mě šéfové vyrazili z politických důvodů?

Jen taková poznámečka pod čarou - za socíku se říkalo skupině osob, která tam pracovala, trestanecká legie. Opravdu když někdo něco v práci provedl, šel tam za trest třeba na půl roku, na rok...
Takže z logiky věci celkem jasně vyplývá, že zrovna extra rvačka o "pozice" na tomhle pracovišti zrovna není, ta proslulá přehršle "dalších za branou s čepicí v ruce" se jaksi moc nekoná...

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

že vedení podniku si privatizuje ředitelství a že by bylo dobré podnik zrušit. Mi to k vyhazovu pomohlo rychle.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Pokud je to a západní/americký korporat tak staci říct něco o lbgt, (třeba o psychiatrické poruše) nebo to napsat, říct ze souhlasís se zemanem ze Black live matters je rasistické heslo

Pokud je to česká firma tak řekni ze jsi hrdý na našeho prezidenta a milion chvílek jsou natáhla, nebo zajdi za ředitelem ze zakládáš odbory v jeho firmě

Za obojí té spolehlivě ve svobodné zemi vyhodi do jednoho dne

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

muzete se zeptat jak to formulovat, staci poslat email reditelstvi, nebo par vysoce postavenym lidem, kazdej se boji aby nebyl ten kdo s vami souhlasi a nenahlasil vas, takze vas na HR nahlasi vsichni

mne by za tohle v korporatu vyhodili spolehlive a nikdo by se mne nezastal aby nesel taky

Americká Univesity of Massachusetts-Lowell vyhodila děkanku ošetřovatelského oboru Leslie Neal-Boylanovou.

Došlo k tomu poté, co v mailu vyjádřila znepokojení ohledně násilí vůči lidem černé pleti. Mimo jiné ale napsala, že neplatí pouze, že záleží na životech černošských občanů „Black Lives Matter“, ale dodala, že záleží na každém životě („Everyone‘s Lives Matter). Na událost upozornila mj. Fox News.

Leslie Neal-Boylanová působila jako děkanka od loňského září. Minulý měsíc byla ovšem ze školy náhle vyhozena kvůli svému emailu adresovaného 2. června komunitě ošetřovatelských škol. Ten univerzita označila jako urážlivý a děkanku propustila.

„Píšu, abych vyjádřila své znepokojení a odsoudila nedávné násilné činy proti lidem jiné barvy pleti. Nedávné události připomínají tragickou historii rasismu a zaujatosti, které se v této zemi stále daří,“ stálo v úvodu emailu. Dále v něm děkanka uvedla, že budoucnost amerického národa by mohla být zoufalá, pokud se společnost nepostaví proti násilí všeobecně.

„BLACK LIVES MATTER, ale také EVERYONE`S LIVES MATTER,“ napsala doslova. Nikdo by se podle ní neměl strefovat do nikoho kvůli jeho zevnějšku nebo přesvědčení.

https://echo24.cz/a/SbVEr/univerzita-vyhodila-dekanku-napsala-v-mailu-z…

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

https://jonathanturley.org/2020/07/02/university-of-massachusetts-nursi…

Paní "děkanka přes sestřičky" je totiž poněkud fanatická inklusivistka, která pojala nápad, že je potřeba inkludovat mezi sestřičky víc zdravotně postižených. A jala se jej jako nedávno (září 2019) dosazená děkanka prosazovat.
Což UMASS způsobilo četné vrásky; a došla k závěru, že asi nebyl dobrý nápad udělat z ní děkanku.
Takže hbitě využila poslední kapku a milou děkanku sundala z funkce.
Je to nečestné a nesportovní, avšak...

Představme si, že by ji odvolali z funkce za prosazování inkluze zdravotně postižených mezi sestřičky. Nastal by neskutečný řev o diskriminaci zdravotně postižených a vedení školy by bylo lynčováno mediálně, politicky a nejspíš i fyzicky.
A to přesto, že zdravotně postiženou zdravotní sestru (ošetřovatelku, pečovatelku) si, s ohledem na fyzickou i psychickou náročnost tohoto povolání, asi jen málokdo umí představit.
"Inklusivisté" jsou totiž minimálně stejnými fanatiky jako BLM a používají stejné metody boje.

Takže škola zvolila menší zlo; za měsíc už po děkance nikdo ani nevzdechne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

takže si myslíte že když v korporátu pošlete email jako odpověď řediteli, který podporuje BLM protesty, že přece "na všech životech záleží" že vás nevyhodí během jednoho dne ?

tak do toho, jsem zvědav na výsledek

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Stačí říct šéfovi, že se oblíká jako štětka. Na poradě vedení. Úplně nejlepší pokud tam vtrhne ještě v umaštěných montérkách. Zrovna když bigbos bude něco prezentovat korejcům. A když to nezabere napoprvé, tak to o něm rozhlašovat při každé příležitosti.

No, a pak může tvrdit, že ho vyhodili, protože se kriticky vyjádřil k otázce genderového určení jeho nadřízeného.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

myslím že mu nemusíme radit, říká se "Neuč orla lítat"

Targus nebude mít problem rozpálit vedení do běla, kdykoliv se mu zachce. Problém může jen nastat, pokud to chce potvrdit písemně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ale, pokud se soustředím na to co jsem viděl ze záznamu, tak pár roků po nejstrašnější válce horovat pro válku další, jadernou, byla pro dav přímo nálož.
A nejde jen o Horákovou.
Potkal jsem člobrdu, co dostal oprátku, poté byl omilostněn na Leopoldov, za spolupráci s Francouzi. A jak jsme se tak bavili, tak z něj vylezlo, že hlásal podobné blbosti. Sám uznal, že si tu oprátku a Leopoldov upletl sám, z frajeřiny a blbosti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Řekl agent, krycí jméno Bureš.
Premiér Andrej Babiš se sice českým europoslancům Tomáši Zdechovskému (KDU-ČSL) a Mikuláši Peksovi (Piráti) znovu omluvil za to, že je označil za „vlastizrádce“, ale místo toho je označil za „udavače“.

Průměrný počet slepic: 1.9 (39 hlasů)

... pane kolego, tento pacient je na tom ještě hůř. U něj se jedná o typické ejakulatio ante portas ... prognozu vidím infaustně. Doporučoval bych okamžitou medikamentozní léčbu účinnými psychofarmaky z rukou nějakého zkušeného praktika ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Časovaná bomba: Zeman kombinuje alkohol s psychofarmaky

Průměrný počet slepic: 1.6 (34 hlasů)

Takže výrony za Zemana a Babiše už bychom měli, teď ještě poslední výron za Putina a můžeš jít konečně spát. A nezapomeň se ještě před spaním vyčůrat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

blbeček z Nory. Potřebuje zaneřádit ještě další prostor...

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by Alena Z. (neověřeno)

Trvalý odkaz

... tím větší odměna od "páníčka"

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jo, Babiš má pravdu, jsou to práskači.
Donašeči.
Bonzáci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

I agent Bureš může mít pravdu, když řekl Tomáši Zdechovskému (KDU-ČSL) a Mikuláši Peksovi (Piráti), že jsou udavači. To se nezmění ani tím, kdo je za udavače označuje a zda a jak moc spolupracoval s StB.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Důležité je, co je pravda. A ta je taková, že Babiš byl shledán v konfliktu zájmů a byly mu předloženy tři možnosti, jak to vyřešit. Pokud se vzdá evropských dotací, k žádnému údajnému v(y)měšování do našich záležitostí docházet nebude. Zda je nebo není dotačním podvodníkem, musí vyřešit český justiční systém. Připomínám, že jen 3% případů jsou státním zastupitelstvím zastavena a nepostoupena soudu. Že by jako na potvoru také ČH ? Jen blázen nevidí, jakému tlaku byli v této kauze ze strany Babiše a jeho věrných vystaveni policejní vyšetřovatelé i státní zástupci. Proto je apel na nezávislé vyšetřování zcela namístě.

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

A že o furt nemůžou dokázat a dát k tomu soudu, že ...
Přes opakované "dohledávání", jak ze stran "dotačních kontrol", tak ze stran "vyšetřovatelských policejních komisí", mu stále nemůžou nic přišít; a to je ten největší problém P&L, EK a jejich řiťolezců !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nahlásil Tomáš Zdechovský a Mikuláš Peksa Andeje Babiše do Bruselu? Nahlásili. Tomu se obvykle říká udání a lidem, kteří je učiní, se říká udavači.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Jak je vidět, Ježibabiš umí dobře věci a děje pojmenovat a ovládá dobře i synonyma. S Češtinou na tom teda nebude zas tak špatně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechny názory mají hodnotu staré fusekle, kerou si blboň sám roztrhal. Největší sranda je, že navíc věří, že zakopl o důležitost z vlastní nepozornosti, páč běžel zrovna do nějaké výdělečné "práce" a to je schopnej skákat poslepu i přes kaluže. A těch řečí jak se všichni napracovali a nadřeli kvůlivá povinnosti přežít a mít gde přespat než jim všechno to, co nadělali, zase demosGráticky ukradli. Ale co je doma, to se počítá. Gde to doma teda je.

Velevážení blboni i opice to maj dávno vyřešený, dokud k nim nezavítá blboňskej názor přinesenej v obálce plné nadřazenosti a řádu. Někeří už pochopili, že vydlabávat si navzájem mozky jako zombí, vede k zombifikaci. Že dobrat se řešení lze jedině sepsáním potřeb pod sebe a právoplatným hlasováním všech našich vybrat ty potřeby, keré sou opravdu, ale opravdu potřebný. Vydlabaní ale necejtí, že sou vydlabaní, vynášejí svoje představy jak se cejtí gdyž se jim dlabe v hlavě. Někeří prociťují i náznaky euforie, štěstí nebo návalu endorfínových doplňků stravy. Doslova to žerou. Čekaj na novej příděl. A gdyž mají kompletně obsah makovičky vyměněnej, dlabou něgde vedle jakoby cejtili, že jim něco chybí nebo mají hlad na nějakej dlabanec a aby stihli něco u sousedů vydlabat musej si pohnout.

Tady sem smazal celej odstavec aby to nebylo na přesdržku.
Jakmile není co gde vydlabat, zdaňit, zadotovat, zadlužit nebo vyexekuovat hrábne se do HisTórie, "tady sem zase mazal", nespravedlností v cizích zemích, a gdyž se blboni málo bojej, vytáhnou Husa, Palacha, Zajíca nebo Horákovou.

Chci upozornit, že konec je velice optimistický, páč sem napsal, že se blboni eště málo bojej.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Doba si to vždy žádá. Demokracie, diktatura, vláda lidu, vláda neokonů, socialismus, kapitalismus, feudalismus, černí, bílí, žlutí, židovství, muslimství, křesťanství, vsjo ravno, obětí třeba aby byl řád upevněn a navěky zakonzervován. Alespoň pro mysli konzervátorů.
Ti naši novodobí se zrodili v devadesátých létech, disident jako vrhač sudů na Orlíku nebo vládní poslanec či podnikavec . Čím víc budou konfrontováni s názory "těch druhých" tím budou tvrdší, nekompromisnější, útočnější. Až se ucho utrhne. Mnozí tu smrt reálnou a osobní ani nepostřehnou, jiní si alespoň zapamatují pro budoucnost. Na skutečnosti nezmění nic ani ti ani ti. Neb doba si to, dav si to, žádá. Jeden dav už má svůj název, organizační strukturu a křičí veřejně, jiné působí tiše a pilně pod rouškou zatím matoucích pojmů. Po křiku přichází klacek. U divokých zvířat a u davu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

I ten dav někdo ovládá. V každém národě je tak 15 a více procent naštvaných, a kolem 30% flagelantů, kteří zásadně volí a jednají proti svým zájmům. A pak zde máme velkou skupinu lidí, kterým je to lhostejné a podle vývoje situace se přidají na jednu nebo druhou stranu. Dav touží po jednoduché spravedlnosti a je náchylný ke zkratkovitému jednání. A především touží po tom, aby vina byla na těch druhých. Tak vznikl institut pojídače hříchů u Anglosasů, hříšného kozla u nás, soudce Lynch v USA.
K ovládání davu postačí pár křiklounů (dodá je Soros), kteří rozhýbou těch 15% naštvaných. Experti na ovládání davu dodají hesla zaměřená na flagelanty. To jsou hesla z Refugee Welcome, MeeToo, Black lives matter. Flagelanty dnes poznáme, že poklekají před davem nebo líbají boty. Dříve běhali v průvodech, bičovali se důtkami a řvali: "Má vina!"
Heslo musí být dostatečně jednoduché, aby je budoucí demonstrující pochopili, zapamatovali si je, a dalo se skandovat. Složité psychologické úvahy z diskuzních pořadů ČT2 nebo politické proklamace z Otázek Václava Moravce nejsou pro dav vhodné. Proto také prohrálo OH oproti ODS, která měla jednodušší a kratší hesla. A proto také prohrávají všechny politické strany PAL - nikdo jim pořádně nerozumí a v intelektuálních debatách se zamotají do svých řečí natolik, že je všichni přestanou poslouchat.
Mezitím vydají nové osnovy do škol, kde učí děti nové realitě, která se podobá světu kolem nich představovanému těmi najatými křiklouny. Ten svět ukazují média.
Takže k ovládání davu stačí pár křiklounů, pár hesel, a ovládat média a tvorbu učebních osnov do škol. Pokud se ovšem hesla míjí s realitou příliš dlouho a často, ovládání končí.
Kdo chce zabránit ovládání davu, postačí, aby se lidé měli stále lépe a viděli, že se jejich situace trvale zlepšuje. Pak na ně křiklouni nemají žádný vliv. Stačí k tomu málo, přestat tak moc krást vybrané daně.
Pokud

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale v tom výčtu množin davu jedna skupina chybí ..... (volnou definici si vypůjčím) je to bezpáteřní sliz, jakási
protohmota, která se umí dokonale vlejt do jakýkoli formy a když je to výhodný, tak zas do jiný. To sou ty
bezpáteřní všehoschopný svině "který se přece taky chtěj mít dobře". A tyhle hnusy jsou nejhorší. Protože jsou
aktivní, aby byli vidět a "názorově pevný", nezvyklatelný, kovaný.
Někteří naivkové se je snažej názorově přesvědčit.
argumentama.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

U totemu tančí kmen
Náčelník byl popraven
Očička mu vydloubli
Vesničani přitroublí
V tento slavný den

Jak jim velel obyčej
Rozmlátili mu obličej
Do huby mu nandali
Ošoupané sandály
Aby nekřičel

A všichni
Tančí křepčí
Sláva hepčí
Přijde nový
Bude lepčí
Lepčí než předešlý
Špatné dny odešly
Lepší dny nastanou
Nad naší savanou

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes už nejsou šibenice
ani ten, co vraždil v Nice
nebyl nijak popraven,
do Bastily dopraven.
Vrah ve jménu aláha
chrání nás a pomáhá
pochopit nám jak je velký
že mu můžem do prdelky
pochodovat v zástupu.
Kdo nás vítá u vstupu?

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak se dělá klimahysterie. Docela pěkný popis. V podstatě souvisí s tím, co píše Vidlák.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/klima/klima-aktivistova-omluva.A20070…
Postrašme davy, postavme se do role těch, co je zachrání. A ty, co nám to nesežerou, šup z práce ven, šup do vězení, šup na šibenici.

Velmi starý a ověřený postup.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

díra v trhu. Když se nemůže najít, tak se udělá.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

...např. zbulíkovat lidi na přímotopy a pak zdražit elektřinu.... a nechci slevu zadarmo :)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdalipak jel bělobrádek
do států se učit
jak se dělá nepořádek
a jak správně mučit?
Anebo mi z ambasády
pošlou nové noty
že přijede strejda Brady
svítit do temnoty.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Strejda Brady, ale zřejmě i návštéva dalajlámy na ministerstvu kultury, zlikvidovaný prasečák v Letech, spolupráce s "milými krajany" a podobné činy přinesly D. Hermanovi ovoce. Začátkem září dostane od Němců nějaké velké vyznamenání, Informovala o tom nedávno ve sněmovně s hrdostí jeho spolupracovnice s "milými krajany" H. Válková.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Vypálení Lidic.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Jo, to by bylo v souladu s dnešním dějeBisem. Jak pravil moderátoe CNN Prima letošního roku, likvidace Lidic byla reakcí na vraždu Heydricha.
Převýchova úž přináší výsledky. Pod nejnovějším blogem Větvičky o lidických dětech, napsala jedna bojovnice za novou pravdu, že krev těchto děti má na rukou Gabčík a jeho banda.
Po strašlivé totalitě se cinnkalo klíči, při krizi demokracie poteče krev. Touha po ní se u některých jedinců začíná stále více projevovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Říct ta "bojovnice",že "krev těchto děti má na rukou Gabčík a jeho banda" u nás v hospodě, došlo by na nenávistné projevy a docela jistě i nenávistné činy.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Eva Hasníková 14164
Srovnání s Lidicemi je příhodné, protože u obou umírali lidé, kteří nemuseli, ale ani jedna akce nebyla zvrácená svévole režimu. Krev lidických dětí má na rukou i Gabčík a jeho banda.

To je opravdová krnda

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Vepřová hlava mu potřese pravicí a mlaskne mu rypákem polibek :-)

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes ji nikdo ani neumí vyrobit, byla by drahá a musí mít složitou smyčku. Neexistuje unijní norma ani na výrobu dřevěné části, ani na typ provazu a už vůbec není zvládnuta metodika vázání uzlu. Dodávky šibenic z Číny situaci neřeší, bo čínské šibenice jsou malé a klient má šibenici do pasu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Stačí čínský virus.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Stačí pod ní zajet s náklaďákem, který pak odjede.

Kaťák jsme se učili v pionýru.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Teď se učí u "skautů", patří mezi základní sadu "uzlů na přežití" ... tož tak

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zeptal se někdo proč manžel JUDr. Horákové těsně před jejím zatčením emigroval do USA? Možná věděl, že jeho manželka přece jen dělá něco proti komunistům. Kdyby byl přesvědčen, že je v tomto ohledu absolutně čistá, tak by asi neprchl, protože tou emigrací do USA jí asi moc nepomohl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Emigraci manžela bych jako důkaz viny rozhodně nebrala. Chránil dítě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Takže jinými slovy něco věděl :D

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale JUDr. Horáková byla ve vysoké politické funkci s komunisty v Národní frontě a za Národní socialisty si přála a bojovala za socialismus u nás. Tak je socialismus dobrý nebo špatný?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)