Nechte mě (prosím) žít a případně i umřít tak, jak si zvolím.

Autor
Štítky

V neděli 21.11. jsem po shlédnutí partie na Primě a OVM už nevydržel. Dostal mě nářek nad tím, jak jsou Covid anti-vakcinačníci pokrytečtí, protože na jednu stranu se odmítají podřídit doporučením a nařízením  systému, ale v okamžiku, kdy se nakazí covidem, tak jsou to především oni, kdo zahlcuje místa na JIP. A současně se tak stávají těmi nejdražšími příjemci zdravotní péče, kterou hradíme všichni a jejíž preventivní složku před tím sabotovali. A zabírají místa těm zodpovědným, kteří se očkovat nechají. 

Je mi 66 let, patřím věkem do ohrožené skupiny. Býval jsem v minulosti zarputilým zastáncem plošné vakcinace. To se zásadně změnilo v důsledku výskytu dětského autizmu po očkování hexavakcínou v rodině. Vysvětlení takové události jsem našel na stránkách MUDr. Elekové (asi nemusím představovat a uvádět odkazy, kdo paní doktorku nezná, ale chce, najde si je sám). Stal se ze mě zastánce vakcinace striktně selektivní namísto vakcinace plošné.

K tomu dodám osobní zkušenost z diskuze s pracovníkem certifikačního orgánu (notifikovaná osoba) v oblasti zdravotnických prostředků. Neformální rozhovor proběhl u piva, v době před covidové, na veletrhu v Hannoveru. Během diskuze se probralo i téma nešťastného případu autizmu v rodině a aplikace hexavakcíny obecně. Detaily nejsou podstatné, nicméně, zmiňovaný pán byl jejím bezvýhradným zastáncem s poznámkou o zcela bezvýznamném procentu výskytu vedlejších účinků.

Zdvořile jsem opáčil, že něco takového se bude těžko vysvětlovat mé neteři s postiženým synem, a mimoděk jsem se zeptal, jestli k hexavakcíně existuje alternativa. Bingo!!! Údajně existuje. A sice, je prý možné požádat o aplikaci individuálních vakcín v samostatných termínech tak, jak se to dělávalo za „totáče“. Zádrhel je, že tento způsob vakcinace nehradí pojišťovny, matky by si to prý musely samy zaplatit… OMG! Která pochybovačná matka by nebyla ochotná pro zdraví svého dítěte zaplatit (údajně) 15 tisíc? Jenže o této možnosti nikdo neví a lze se jen domnívat, v zájmu koho je, že tato informace není veřejně dostupná. Místo toho se nechtěně vytváří podmínky pro spontánní vznik různých „podzemních“ anti-hexavakcinančích hnutí, jejichž členové/členky (povětšinou matky) povinné očkování svých dětí švindlují nebo přímo sabotují. A „odborníci“ nechápou...

S očkováním proti Covidu je to dnes obdobné. „Nepovinně povinná“ vakcinace je vydávaná za jedinou možnou cestu bez alternativ, jinak se prý zdravotnický systém zhroutí. 

Jenže alternativy existují. Pro mě je jejich nejlepším propagátorem prof. Beran (každý zná nebo ať si najde). Hlavní myšlenkou jím navrhovaného postupu je primární ochrana rizikových skupin. A to včetně jejich selektivní vakcinace(!), která by ovšem sloužila především ke zmírnění průběhu onemocnění a tím k minimalizaci počtu těžkých průběhů lidí v ohrožené skupině. 

Podle Berana není okamžité celoplošné očkování všech skupin společnosti (dlouhodobě zatím neověřenými vakcínami) stejně jako celoplošné testování nutné, jen zbytečně zatěžují celý společenský systém. O plošných uzávěrách ani nemluvě. Problémy je třeba řešit individuálně přednemocniční léčbou. Léky na to existují, i když (zatím) formálně neschválené pro aplikaci na covid. Beran zmiňuje Isoprinosine, jinde se lze dočíst o Ivermektinu. Ano, jednalo by se o experimentální léčbu, ale copak je aplikace současných vakcín něco jiného, než experimentální léčba? Ať mi někdo vysvětlí rozdíl.

Na plošně organizovanou přednemocniční léčbu ale v důsledku kategoricky zvoleného postupu plošné vakcinace a dalších plošných opatření už nezbývají síly ani prostředky, systém je vyčerpaný a zahlcený.

 Mou inspirací je v tomto Václav Klaus starší: (https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/671574/exprezident-klaus-79-porazil-covid-lecil-se-doma-a-prozradil-co-mu-pomohlo.html 

Naučit se s covidem žít jako žijeme s jinými nemocemi, to je Beranův hlavní vzkaz. Viru Covidu se neubráníme, dříve nebo později jej proděláme (a nejspíš opakovaně) všichni. Zůstane s námi trvale.

Proč tyto a podobné informace nejsou plošně a volně k dispozici? Proč si musím kupovat Isoprinosine v Polsku? Proč není Ivermektin k dostání těm, kdo jsou ochotní podstoupit riziko jeho použití raději, než se nechat očkovat? Proč jsou lidé jako prof. Beran, prof. Turánek aj. ostrakizovaní? Proč nás politický a mediální svět nutí pro získání celkového pohledu na problematiku hledat informace všude jinde, jenom ne u hlavních zdrojů informací? Proč je to podobné jako za „totáče“, kdy jsme museli pro získání alternativního pohledu poslouchat Londýn, Hlas Ameriky, Svobodnou Evropu?

Mám v sobě dvě dávky mRNA vakcíny Pfizer a světe div se, zaregistroval jsem vedlejší účinky. Nahlásil jsem je v dotazníku na SUKL, zde je zbytečné uvádět podrobnosti. Snad jen to, že mě bezprostředně neohrožují na životě. Bezprostředně… Ale vím já, co s tím bude za pět deset let? Rozhodl jsem se proto v žádném případě třetí (čtvrtou, pátou…) dávku nebrat! Za měsíc, až mi vyprší platnost druhé dávky, se ze mě tím pádem stane další z řady pomýlenců, kteří sabotují vlastní dobro a ohrožují ty ostatní, hodné a rozumné. A „odborníci“ opět nebudou chápat... Jak ale můžu normálně žít v tomhle deformovaném „nepovinně povinném“ očkováním posedlém světě a současně neztratit úctu sám k sobě? 

Jsem jen „hloupý“ technik, ale umím číst, dívat se, poslouchat, přemýšlet, analyzovat. A hlavně - jsem zvyklý přijímat důsledky všech svých rozhodnutí. Nestojím o ochranu ze strany těch „chytrých a vzdělaných“, kteří tak často „nechápou“ přístup těch „natvrdlých postarších nevzdělanců“ (většinou z Moravy), jako jsem já… Vlastně, nejen že nestojím o jejich ochranu, já těmi arogantními vševědoucími a od reality zcela odloučenými jediněpravdovými teoretiky pohrdám. Prakticky mě tak svými apely a násilným přesvědčováním nutí dělat přesně opak toho, co by chtěli, abych dělal. 

Ale o to nejde. Nemusíme se mít navzájem rádi, ale musíme umět vedle sebe žít. Jde o to najít řešení vyhovující všem. Jen tak se situace může uklidnit a vyřešit podstata současné krize. 

Můj návrh řešení je: Chci smír, ale umožněte mi (prosím) žít a případně i umřít tak, jak si sám zvolím.  Nenuťte mě šidit a obcházet vaše vymyšleniny. Nechte mě a mně podobné rozhodnout se, jestli se podřídit nebo nepodřídit oficiálním nařízením za cenu rizika z toho vyplývajícího, kteréžto si plně uvědomuji. Podepíšu informovaný souhlas či jiný právní dokument, kterým se v případě osudového omylu zřeknu možnosti umístění na JIP ve prospěch těch svědomitých občanů. Případně se zřeknu i jiných výhod. Je to k diskuzi.

Myslím, že taková možnost by byla férovým řešením pro všechny. Pro zastánce plošné covid vakcinace i pro jejich odpůrce. 

Poradí někdo, jak se takového stavu dobrat?

Amen

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (198 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

O alternativě k hexavakcíně antivax matky povětšinou vědí. Alespoň v našem okolí. A kdo ty peníze má, tak je za dítě dá. Následky nejsou bohužel "jen" autismus.
Uvidíme, jestli stejně zdravý rozum jako dnes proti odmítačům očkování, zavládne i po covidu a budou se posílat dobytčáky pro obézní a kuřáky, kteří také zahlcují zdravotnictví a rozpočet.

Průměrný počet slepic: 2.8 (33 hlasů)

In reply to by DonBohemian (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vysvětlete mě prosím drobný rozdíl. Pojedu vlakem třeba 3 hodiny a to 2x. Jednou budu sedět vedle obézního a podruhé vedle nakaženého covidem. Jaká je pravděpodobnost , že se nakazím covidem a jaká , že se nakazím obezitou. Já dělám a budu dělat vše proto nejenom abych snížil pravděodobnost nakažení sebe ale zejména někoho jiného.

Průměrný počet slepic: 3.1 (37 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Dědku, co je to nakažený? Jste-li očkován, pak se přece nemůžete nakazit něčím, proti čemu jste očkován. Tedy v tom případě, že Váš soused očkován není a je navíc nemocen.
Pokud je Váš soused očkován, není nemocen, ale intensivně rozšiřuje ty viry (říká se vironosič?) Pak ani v tom případě, Vám jako očkovanci, nebezpečí nehrozí.
Pokud ovšem očkován nejste, pak se vystavujete nebezpečí nákazy v těchto výše uvedených případech.
Seděl jsem jednou v letadle vedle zapařené cisternoidní "tlustěny". Už vím, jak se cítí ta UTLAČOVANÁ menšina. Silně utlačovaná!
Máte pravdu, pane Dědku. Taky hnus.

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nevím. Asi se neumím vyjadřovat. Dejte prosím odkaz na zdroj , ktery tvrdí , že očkování je 100% ochrana.
A letadlo jsem neuváděl schválně. Na americký kontinent jsem letěl asi 40x. A utlačování od obézních se dá řešit jednoduše. Ve vlaku můžete snadno stát a v letadle si zajistit "isle seat".
Pokud ovšem neletíte na dovolenou charterovým letem , kde mají v letadle více sedadel než komerční lety

Průměrný počet slepic: 2.7 (13 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem, pane Dědku. Vy jako světaznalý světácký globetroter jistě znáte všechny možnosti cestovatelské, co vše si za tučný příplatek můžete obstarat a dovolit. My, obyčejní lidi, kteří se na Vaše možnosti nezmůžeme a svět neznáme, jsme prostě posazeni do sedadla, vedle kterého se rozkyne ta tlustěna. A trpíme.
Prosím Vás, pane Dědku, jaká je to vakcinace, která dostatečně nechrání před nákazou? Jaká je to šmakuláda, která z Vás může udělat toho ze všech stran nakažlivého "vironosiče" ?
Řekl bych, že je to směska chemikálií docela ŠPATNÁ.
A co si myslíte Vy?

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen pro Vaši informaci. Je to sedadlo do uličky (ne k oknu) a tím umožňuje častěji opustit sedadlo. A je to za stejnou "economy" cenu. Jenom pokud jsou vyprodaná , tak si musíte najít jiný let. A k té Vaší šmakuládě. Nevím co tam dávají. Ale možná si z obchodu přinesete v potravinách víc škodlivých látek než je ve vakcíně. Pokud ovšem nejste 100% samozásobitel a i potravu pro domácí zvířata nebo veganskou stravu si nezajišťujete sám.
A těm co se nechtějí nechat očkovat nenadávám. Jenom bych od nich chtěl řešení pro volný a svobodný život každého člověka. A znovu. Já dělám vše pro to abych napomohl k zastavení této nemoci. Zejména proto , že by se mě špatně žilo s vědomím , že se ode mne někdo nakazil a zemřel. Svobodu žít považuji za nejdůležitějšíl

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teda ještě dnes po všech těch diskusích napsat "Jste-li očkován, pak se přece nemůžete nakazit něčím, proti čemu jste očkován."...

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

civid ne. Obojí je nepříjemné.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by DonBohemian (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohu potvrdit, že matky, které se zajímají o možnosti jednotlivých vakcín vědí a často by i tuto cestu volily. Dcera však svého času hlásila, že bylo jednu dobu nemožné sehnat všechny jednotlivé vakcíny ... pro vnuka dodávám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

.... a to jste ještě nepochopil, že tento "režim" je sestaven (minimálně posledních 20 let) pouze pro ty "šmejdy, hajzly a podobné existence" .... nikoliv pro obyčejný lidi, natož pro tu "mlčíci většinu" !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by DonBohemian (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souvislost hexavakcíny a autismu je věděcky vyvrácený mýtus. Byl to výmysl jedné lékařky z USA, která falšovala svoje výsledky a chtěla na tom - jak jinak - vydělat. Takovou souvislost se ale ani po řadě dalších studií nepodařilo prokázat. Pokud se v autorově rodině autismus vyskytnul, bude to jen náhodou, že tomu bylo zrovna po očkování. Ona totiž korelace neznamená automaticky kauzalitu. Jinými slovy: Já doma rozsvítím světlo a venku začne pršet. Zrovna v tu chvíli. Korelace? Jistě, časová. Kauzalita???

Stran autorových vedlejších účinků po očkování je opět otázka, zda by něco takového nepozoroval i kdyby mu nic nepíchli? Nebo obráceně: zpozoroval by na sobě něco, kdyby třeba nevěděl, že mu něco píchli?

Průměrný počet slepic: 2.9 (22 hlasů)

In reply to by CJH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Francouzi mají takový zákon. Když vám něco píchnou a vám se po tom něco přihodí ošklivého a vy zažalujete výrobce o náhradu škody, tak je na výrobci a ne na vás, aby dokázal, že tomu tak není. Chápete ten rozdíl?
Takže doporučení, vykašlete se na nějakou kauzalitu a začněte přemýšlet jako postižený, zjistíte pak, že jste brebta a možná se i za svá slova omluvíte.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tomu rozdílu se říká presumce viny a je to moc "fajn". Třeba když si na vás nějaká důra vymyslí, že jste jí osahával. Nebo dělal tzv. nemravné návrhy. A dokažte že ne, když nemáte nahrávku. Nebo si představte, že by za váma přišli, že jste zabil nějakýho nýmadna z horní dolní, koho jste ani neznal. A za vraždu by bylo třeba křeslo. Podle presumce viny by bylo na vás dokázat, že jste to neudělal. No berte to, že?

A ještě něco navíc: To, že něco mají/znají/dělají/říkají Francouzi, neznamená automaticky že je to dobře. Ve většině případů je tomu spíš naopak...

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

In reply to by CJH (neověřeno)

Trvalý odkaz

pak jsem se ale zamyslel nad následujícím.
První dávka hexavakcíny se aplikuje od 9. týdne (ve dvou měsících) věku, druhá za 2 měsíce po první, to je přibližně ve 4. měsíci a třetí, přeočkování, mezi 11. a 13. měsícem věku. Očkování je proti záškrtu, tetanu, černému kašli, infekční žloutence typu B, přenosné dětské obrně a invazivním onemocněním způsobeným bakterií Haemophilus influenzae typu B.
Obsahuje inaktivované - tetanový toxin, záškrtový toxin, toxin bakterií, částice povrchu viru, viry přenosné dětské obrny, látky pocházející z pouzdra bakterie a nerozpustné hlinité soli.
Na mně je to fakt docela dobrá šmakuláda.
A tak si říkám, je potřeba to do těch 2 měsíčních lidiček narvat vše najednou (záškrt, tetan, černý kašel, žloutenka)?
Dal bych možnost volby - najednou a nebo rozloženě, ať si rodiče vyberou.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Taky bych nabídl možnost volby, přestože souvislost mezi vakcínou a autismem považuji za krajně nepravděpodobnou (ne však zcela nemožnou). Standardní hexavakcínu hrazenou ze základního zdravotního pojištění, alternativu na připojištění nebo za hotové. Nechápu, proč to nejde.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

In reply to by Stan Borowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

tajbl, unikli jsme tomu svinsvu o fous s našimi potomky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by DonBohemian (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souvislost hexavakcíny a autismu je věděcky vyvrácený mýtus. Byl to výmysl jedné lékařky z USA, která falšovala svoje výsledky a chtěla na tom - jak jinak - vydělat. Takovou souvislost se ale ani po řadě dalších studií nepodařilo prokázat. Pokud se v autorově rodině autismus vyskytnul, bude to jen náhodou, že tomu bylo zrovna po očkování. Ona totiž korelace neznamená automaticky kauzalitu. Jinými slovy: Já doma rozsvítím světlo a venku začne pršet. Zrovna v tu chvíli. Korelace? Jistě, časová. Kauzalita???

Stran autorových vedlejších účinků po očkování je opět otázka, zda by něco takového nepozoroval i kdyby mu nic nepíchli? Nebo obráceně: zpozoroval by na sobě něco, kdyby třeba nevěděl, že mu něco píchli?

Průměrný počet slepic: 2.4 (15 hlasů)

In reply to by CJH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, ty zkušenosti sice lidi mají celkem nemálo, ale podle vás si to vymýšlí, žejo.... Nebyla žádná studie která by to přímo vyvrátila, případně si přečtěte metodologii jakým postupem ta studie probíhala... Mimochodem to byl lékař a ne ženská a nakonec ho doběhli na tom že nějaké děti testoval bez informovaného souhlasu od rodičů, bohužel on ani nebyl alarmista že by někde ozvučoval to riziko autismu, ale v závěru své studie na ten zvýšený výskyt po očkování mmr upozornil a už za to se vezl. Zkuste si to nastudovat podrobně, já to kdysi udělala, pokud se jen papouškuje mediální narativ, tak to bohužel o ničem nevypovídá, ale chápu že na něm jedete, taky jsem jela :) Jinak vaše bagatelizace autorových následků je úplně ujetá, vy víte lépe než on kdy mu jaká obtíž nastala? U kovidových vakcín ty následky jsou různé a vidíme to i my v nemocnicích (rehabilitace), jenom to prostě časově blbě dokazují, protože ty rozjezdy obtíží jsou postupné a ne hned po vakcíně že by se to dobře hlásilo a spojovalo. Příští roky ukázou jestli nějaké diagnozy a hospitalizace budou výrazněji zvýšené oproti minulým rokům. Za mne zpochybňovat něčí zkušenost a bagatelizovat je úplně nepřijatelné a zajímalo by mne, co vás k tomu vede. Ano, jsem rehabilitační sestra a následky po očkování vídám dvacet let - jak po očkování hexavakcínou i priorixem, tak nyní po kovidových vakcínách a těch je z mého pohledu alarmující množství alespoň neurologických a pohybových. Ale reálně je jich nahlášena tak desetina z těch kteří mi pošli pod rukama ač je k tomu nabádám, zatím to stejně sukl nijak nevyhodnocoval takže je to vlastně i tak celkem jedno. Což je prostě smutné.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by CJH (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím CJH a děkuji za věcnou oponenturu.
1/ Neteř, zprostředkovaná fakta
Očkování proběhlo ve dvou letech dítěte. Během dvou týdnů po očkování došlo k postupné ztrátě schopnosti udržovat rovnováhu, až se v důsledku toho z něj prakticky stal ležák. Současně došlo ke ztrátě schopnosti slovního vyjadřování (přerušení komunikace mezi řečovým centrem a jazykem). V nemocnici diagnostikovali zánět malého mozku s poznámkou, že k němu došlo v souvislostí s podáním multivakcíny (formulace je součást lékařské dokumentace). Částečný autizmus se vyvinul jako sekundární problém popsaného stavu. Díky extrémní péči matky v kombinaci s lékařskou péčí se stav dítěte postupně zlepšuje. Navštěvuje školu (pro autisty) a má výborné učební výsledky. Projevy autismu se postupně snižují a naděje umírá poslední.
2/ Janov, popis technicky smýšlejícího jedince, který v rámci profese léta hledá root cause (kořenové příčiny) při výskytu závad elektronických zařízení.
Původně jsem nechtěl uvádět konkrétní prožité vedlejší účinky po vakcinaci, abych slabé povahy nenaváděl ke shlédnutí se v problému. Chci být objektivní a opatrný v závěrech.
Nicméně stručně a jen to závažné:
- Závratě hraničící s mdlobami; původně jsem je připisoval nastupujícímu stáří, ale když jsem se musel několikrát při návratu z nákupů zastavit a opřít o sloup nebo o auto a uvažoval o tom, jestli vůbec dojdu domů, rozsvítilo se mi. Tlak mám 145/80, ranní cukr 6,2, klidový puls v rozmezí 58 až 65.. Nic, kvůli čemu bych musel omdlívat. Jsem nucený uvažovat o tom, jestli vrátit řidičák, abych neohrozil nikoho na silnici. Nikdy v minulosti jsem závratěmi netrpěl, jejich nástup byl nějaké dva tři týdny po druhé dávce.
- Bolesti kloubů; z ničeho nic mívám bolesti ve velkých kloubech. Někdy je to pravé rameno, někdy levé, někdy v kombinaci s kolenem, jindy kyčel a kotník… Nikdy předtím jsem v noci nemusel přemýšlet o tom, na kterou stranu si lehnu. Netrpím nadváhou, ani částečnou. Nekouřím.

Je mi líto pane/paní CJH, ale za mě v obou případech vidím souvislosti černobíle. Ale i tak jsem ochoten připustit omylnost v závěrech, právě proto, že jsem je profesně už v životě udělal mnohokrát. Nicméně, řečeno klasikem - když něco vypadá jako kachna, kváká jako kachna, lítá jako kachna, tak je to nejspíš opravdu kachna.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

a vyloučit samozřejmě nemůžu nic. V mládí jsem cvičíval jógu, péče o páteř je její absolutní základ. Dnes už dávno nejsem tak ohebný jako dřív a navíc jsem děsně líný a pohodlný. Ale kromě občasné ztuhlosti, kterou rozcvičím, s páteří žádné vážnější problémy nemívám. Takže myslím, že ne. Navíc, ty pocity opravdu přišly v době, kterou uvádím. Já nemám důvod sám sebe obelhávat, v mé profesi to ani nejde. Ohmův zákon neukecáte... Ale díky za tip ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by DonBohemian (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je to za blábol?? Jaký "antivax"? Jste normální? Prostě pokud existuje riziko, které by ale nemělo vůbec nastat po prověření vakcín SÚKLem, tak jak je možné matku označit za "antivax", která je jen obezřetná a jako správný rodič nechce mít postižené dítě?? Myslím, že jste jen magor a zbytek vašeho příspěvku to jen dokazuje. Protože dle grafů ÚZIS je zcela jasné, že pacientů s chřipečkou jménem Covid je stejně očkovaných jako bez pokusné vakcíny.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Cituji: "Proč jsou lidé jako prof. Beran, prof. Turánek aj. ostrakizovaní?"

Tak jsem si dal profesor Beran do googlu a jen namátkou...
Ceský rozhlas: květen 2021
Ceský rozhlas: září 2021
Týdeník Echo: červenec 2021
Idnes: září 2021
Seznam Zprávy: červenec 2021
Reflex: srpen 2021

Průměrný počet slepic: 2.4 (51 hlas)

A co tohle Logiku:
https://www.sisyfos.cz/clanek/1520-zlaty-bludny-kovidak-v-mimoradne-cov…

, to je pochvala a velebení? Nebo zaměňuješ "dávají mu prostor říci co chce" za "neřeknou proti němu křivého slova"?

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

S článkem od "Sisyfů" souhlasím až na jednu výjimku, která se týká Isoprinosinu. Mám osobní zkušenost, když se s ním léčila moje malá dcera s poruchou imunity. Isoprinosin fungoval jako nespecifické antivirotikum, po čas léčby byla bez problémů. Problém ale je zřejmě v tom, že může při dlouhodobé léčbě poškodit játra, takže ho nelze brát jako prevenci. Ale při začátku kovidu jako podpůrná léčba by mohl fugovat, i když samozřejmě nemohlo být provedeno dlouhodobé klinické zkoušení účinku konkrétně na tento virus. Ale to ostatně u nově vyvíjených a daleko dražších léků také.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Vega (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi četlas jiný článek, ten odkaz co jsem dal je pouze plivání...

Nejlepší "Za tato a podobná vyjádření, která se nejspíš opírala o vlastní data utajená před zbytkem světa, se náš laureát dočkal ocenění na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví – byl uveden jako příklad desinformátora."

Takže vzal data státu a věřil jim a protože byli špatné, tak blbcem není nikdo z MVCR, ale ten který MVCR věřil :D Vega, nevím jak ty, ale článek vedený touto logikou nepovažuju za něco co bych uznal jako "napsal někdo seriózní", ale na úrovni vepříka od prasoryjců...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

byly to ROZHOVORY s prof. Beranem.

Průměrný počet slepic: 2.4 (31 hlas)

Proč jsou ostrakizováni, nikoliv proč s nimi nikdo nedělá rozhovory.

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)

ze společnosti.
A to pan Beran není. Normálně šíří své názory
Jestli se jeho argumenty řídí současná vláda...to je už věc jiná, to nehodnotím.

Průměrný počet slepic: 2.6 (39 hlasů)

Třeba e je ostrakizován ten, který je opomíjen, není mu dáván patřičný prostor - ve srovnání s jinými, kteří zastávají (někdy to vypadá téměř jako že po bolševicku) odlišné názory.
Ostrakizace původně znamenala , že dotyčný musel na čas do emigrace (avšak bylo mu pečováno o majetek, a ten mu byl posléze , po jeho návratu vrácen). A také měla svou proceduru, kterou dnes asi těžké by bylo napodobit. Takže držet se přesného původního významu slova, slov (existují četné příklady obdobných rozšíření významu pojmů a dokonce i hodnotově takřka protikladných - viz pojem " demagog", které se ale vžily natolik, že sice šťourat se v nich dá, ovšem původní význam či původní hodnota se v čase tak změnila či dokonce zmizela - že je to jen zábava, krácení dlouhé chvíle ) určitě lze, a možná by to bylo i žádoucí...ale běžnější je spíše opak, samozřejmě ne např. v matematice či ve fyzice.
Etymologii připomínat, to ano...avšak tolerovat i vývoj.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Nechci rejpat, ale když se chceš držet původního významu, tak to fakt není emigrace, ta je následkem té Ostrakizace, což byl název pro samotné hlasování ve starém řecku, po kterém když bylo "kladné" následovala samotná emigrace, tedy ani omylem to neznamenalo "Ostrakizace původně znamenala , že dotyčný musel na čas do emigrace", mohla dopadnou negativně a nikam nemusel ;)
Takže jo, potřeba připomínat původní význam, ale opravdu ten původní, když už se to dělá;)

Anebo to budeme brát pod pojmem moderním kde jeden z významů je "odsouvání na okraj" ;)

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

...- to dělá jen idiot. Nebo modní snobka. Nebo obřadník. Atd apod. S takřka každým procesem je spojen nějaký záměr, nějaké důsledky (a to bylo i meritem věci - viz prof. Beran v diskusním vlákně).
Jistě že nějaké drobné nuance zde v každém z důsledků byly, případ od případu.
Jenže tady tento prostor není bibliothekou, nebo symposiem.

Pleteš si kulturní význam s pojmenováním, to je to celé.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Tak je proces ostrakizace, který má dva výsledky "Emigraci/zůstat doma", takže pokud nedávat rovnost mezi emigrace a ostrakizaci je známkou blbosti, tak jsem hrdý blb, což je původní význam, který si nepletu to je prostý fakt ;)

Nu, já ti sdělil "moderní pojem" jak sděluje slovník cizích slov, jeslti fakta ze slovníka bereš jenom jako kulturní výstřelek ok, ale pak se nikdy neodvolávej "původní význam", když ani ten původní nejsi schopen napsat ;)

Zatím bez slepic

a nevíš, co je osta... oska... no prostě to cizí slovo, který, kdybys ho neopsal z článku, neuměl bys ani vyslovit, natož správně vyložit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Tak význam a původ slova je známý a není nutné se někam dívat nebo něco přezkoumávat. Připomínám, co všichni vědí: slovo ostrakizace pochází z vulgární mluvy pražské galérky v 1. republice. Kořen slova je straka, přičemž latinsky se straka nazývá Pica pica. Když se galérka chtěla někoho zbavit, tak řekla: odPICnout. Latina se totiž
té době ještě vyučovala, ale praktické znalosti byli nízké. Proto začali místo Pica, říkat straka tj. odstrakizovat, z hlediska ekonomie mluvy, pak zkráceně: ostrakizovat.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

ale je psáno "lidé jako" což značí nikoliv výhradně jmenovaný. Tedy pokud nejedete podle not a opravdu čtete a hledáte. Ono toho pro a proti na netu a nejen u nás, k naslezení hafo. Rambajzy jsou máte-li zájem všude koldokola. Nějak se VÁM TA NOČNÍ SMĚNA ŠMODRCHÁ HNED zkraje. Akorát blbá přezdívka s logikou nemá nic společného... ubohé,

Průměrný počet slepic: 4 (36 hlasů)

Aeronetu bude logika cizí slovo, takže se tím netrapte.
Běžte si raději dát cedník na hlavu, nad Brnem prý létá nějak hodně letadel... :-)

Průměrný počet slepic: 2 (45 hlasů)

takže trefa do černého. Fajn... bude se mi dobře spát.. nejenže jste pobavil ale i :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

…. teď jste tu svoji logiku předvedl :-)
Frenetický potlesk a "opakovat, opakovat, opakovat".

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Tak jednomu je to slovo a logika cizí, jiný jako ty význam slova nezná a logika pak upadá i když se k ní strašně hlásí, bohužel ale jenom hlásí ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

oni "ubermenschové" měli vždy o sobě velmi vysoké mínění. Jak dříve, tak dnes. Podívejte na členy a sympatizanty euronacistických stran. Také máme v práci jednoho voliče těchto individuí, který sice maturitu v nedávných letech udělal napodruhé, ale při jakékoliv politické debatě prostě přihodí "eso z rukávu", že tyto strany volí hlavně vysokoškoláci. Tak se cítí být v té lepší partě, skoro jak i kdyby on tu VŠ měl a tím už je LOGICKY (tím narážím na nick) dáno, že ona parta musí mít ve všem pravdu. Jistě pamatujeme ty michprdí sabbaty, různé Drahoše atd.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Bláboly o nočních směnách stranou, dokážete přijmout, že když někdo má názor který nesouzní s tím vaším není to automaticky troll?
O Beranovi je slyšet. Dokonce i Drbala pozvali do televize a napsali s ním rozhovor (některé sestřihy sice z netu čt nechala stáhnout ale to je jiné téma). Problém není v nedostatku disentního názoru, je ho dost a příznivců má také dost. Nikdo se mu ale nevěnuje, jede se shora nařízená stranická politika, lež je vydávána za pravdu a současný kurz je prezentován jako jediný možný. A dost lidí je dostatečně pitomých na to aby tomu věřilo a plně vládu podporovalo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

….. napsal jste: "některé sestřihy sice z netu čt nechala stáhnout ale to je jiné téma".
Právě že ne, to je úplně stejné téma.
Jinak ovšem souhlas (který ale na celé věci nic nezmění).

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Tak já to beru jako jiný topic, kdy si čt choulostivě střeží obsah na který má právo a nepovoluje jeho šíření a kdy existují aktivní jedinci / skupiny, kteří 'závadný' obsah nahlašují. Jsou to symptomy většího problému než jen nezvaní hostů s názorem, který se liší od nalajnovaného.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

dost i záleží, jak se s hostem mluví. Kecal bych, kdybych napsal, že nějak sleduji Berana nebo nějaké proCovid/protiCovid pořady. Ale jen slepý nevidí třeba u ČT nedělního pederasta, kdy jednomu div nevrazí francouzák (není myšleno nářadí) a druhého vyslýchá jak na gestapu. Oba dva hosté mají splněno - do TV se dostali.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený Logiku, zajisté jste si také zaznamenal, že Prof. Jiřího Berana nějakou dobu z popudu obskurní ho spolku Semantic vision vedlo i samotné ministerstvo na svých oficiálních stránkách jako desinformátora. To je u Vás co jako?! Pochvala snad?

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

nesouhlasím. Tvrdil jsem to snad?

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

vylučují ho nebo ne?

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nereagujte na ty svazaky od Kartouze. Tim je jenom povzbudite.
Pro Kydy by melo byt ocenenim uz to, ze kvuli nim slouzi i nocni sichty.
I kdyz podle naprosto dementni argumentace toho dnesniho elfa/logika je jasne, ze na noc jim zbyla jenom uplna jelita.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo znova přiběhne a uspořádá přednášku o močení či stolici.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)