To nejhorší si nakonec uděláme sami

Autor

Tak už patříme na Západ se vším všudy. Nejbezpečnější země světa, kde všichni nadávají v hospodě, brblají na poměry, ale jinak s nimi nic nepohne, už není nejbezpečnější. Všechno je jednou poprvé a od včerejška máme i my svého šíleného střelce – studenta historie filozofické fakulty, Davida Kozáka.

Tento čtyřiadvacetiletý kluk zastřelil svého otce a pak si došel na svou alma mater a tam postřílel patnáct dalších lidí. Pak prý spáchal sebevraždu, nebo ho možná eliminovala policie. Poprvé jsme u nás viděli záběry jako z Ameriky nebo z Ruska – studenti sedí na římsách budov nebo jsou zabarikádovaní v učebnách či kabinetech a po chodbách běhá vrah ozbrojený tak dobře, že by mu i vojenský odstřelovač záviděl. Mluví se i o selhání policie, která střelce už hledala a dokonce ho hledala i na půdě filozofické fakulty… jen ve špatné budově… Inu, je to poprvé. Nikdo s něčím takovým neměl zkušenost… u nás se přece něco takového nemůže stát.

Patnáct rodin dostalo k vánocům ten nejhorší možný dárek… Vyjadřuji jim svoji nejhlubší soustrast. Není nic strašnějšího, než když se vám dítě nevrátí ze školy…

Přátelé, já jsem včera seděl nad sociálními sítěmi a chtělo se mi řvát bezmocným vztekem. Jestli něco ukázalo, jak hluboce je takhle země rozpolcená, tak to byl právě tento šílený čin. Během včerejška jsem se dozvěděl, že za útokem stojí nějaký cizinec, nejspíš Ukrajinec, pak že je v tom jasný prorusský narativ, pak za to mohla vláda, samozřejmě za to může Putin i Babiš, můžou za to novináři, můžou za to dezoláti, může za to policie, může za to liberální prostředí na humanitní fakultě, protože na ČVUT studenti takhle neblbnou… nikdo nebyl vynechán, nikdo nezůstal bez viny. Všechno bylo jasným důkazem.

Přitom se ještě ukáže celá řada dalších souvislostí a zcela nečekaných vyústění. Leckdo z těch, kdo už vyslovil jasný soud, bude brzy překvapen, kam se to vyvinulo. Například otázky, kde se střelec tak dobře ozbrojil, proč zastřelil i otce… prý střílel i v Klánovickém lese… Jak je možné, že když řeknete něco politického, tak vás policie druhý den vede v klepetech, ale když mluvíte týden o vraždění, tak to nikdo neřeší… Přímo na fakultě měl prý střelec celý arzenál, jak ho tam dopravil…. apod, apod. Tyto příběhy nikdy nejsou přímočaré.

Nikdy se za jedno odpoledne neobjevilo ve veřejném prostoru víc hnoje. Tolik očekávání, kdo to udělal, aby se konečně mohlo jasně říct, že je třeba zavřít hranice, odzbrojit obyvatelstvo, vyvézt kolaboranty v dobytčácích do Ruska, postavit opozici mimo zákon, zbavit se ministra vnitra a nejlépe i celé vlády… jako by si vlastně leckdo něco podobného přál, jako by se na to těšil, aby to mohl využít při hlásání své pravdy. Jako by už chyběla jen rozbuška… vyděsil jsem se, kolik lidí už vlastně jen čeká na jiskru v prachárně a těší se, až to bouchne.

Ale jsme v Česku… jak vidno, v těch nejhorších věcech se zpravidla obejdeme bez zahraniční pomoci. Obejdeme se bez národnostních menšin, bez náboženského fanatismu, obejdeme se bez cizích tajných služeb, bez Čepigy i Myškina, bez Sorose, Bilderbergu a Aspenu.

Masakr uspořádal představitel majoritní společnosti, typický člen přizpůsobivé většiny, vysokoškolák, který dokonce obdržel cenu za dobrou bakalářskou práci o vzniku osvobozeneckého hnutí na území Haliče. David Kozák. Naprosto české jméno. Není v něm nic ani německého, ani ruského, ani arabského, tureckého, muslimského, ukrajinského. Je české, jak to jen jde. Veřejné příznaky „zblbnutí“ se prý objevily teprve před týdnem, kdy si na to založil telegramový účet. Teď zpětně se možná dohledá, že byl mešuge už delší dobu, ale zřejmě to nebude nic průkazného a zřetelného.

Nejhorší školní masakr v našich dějinách spáchal Čech. Žádný cizinec, žádný separatista, skinhead, žádný obyvatel gheta, žádný exekucemi postižený člověk, žádný hlupáček s devíti třídami základky bez učňáku i maturity, žádný frustrovaný zaměstnanec korporace, žádný tatík, kterému utekla žena… udělal to mladý člověk, který měl celý život před sebou a už měl i první ocenění své inteligence i práce. Student naší nejelitnější univerzity. Spoustu zbraní měl legálně a byly to velmi drahé zbraně. Střílel příslušník sociální skupiny, od které bychom něco podobného vlastně měli čekat nejméně. Tohle je zatím jediná jistota, všechno ostatní jsou jen hloupé řeči na fejsbůku.

Všichni ti, od kterých by se něco podobného očekávalo, protože přece chtějí rozvrátit republiku a zničit náš způsob života, ti nic podobného neudělali…

Ne, nebudu spekulovat, co střelce doopravdy vedlo k tomu, co udělal. Těchto spekulací bude plný internet i bez mé účasti. Já jen řeknu, co bych si přál.

Přál bych si, aby takový čin byl poprvé a naposled. Aby se už nikdy nezopakoval. Přál bych si, až budou lidé nosit svíčky k místu této tragédie, aby zůstali doma všichni kádrovači. Aby tam nikdo nezkoušel dohlížet na to, kdo je a kdo není hoden, uctít památku obětí. Aby si novináři dali pro jednou pohov a to samé aby udělali všichni uživatelé sociálních sítí. Tohle je naše vlastní tragédie za kterou nemůže nikdo zvenčí. Její příčiny (i důsledky) jsou také naše. Přál bych si, aby se v pietě nad touto katastrofou národ spojil a ne ještě více rozdělil. Už jen proto, aby nebyl důvod k politickým tlakům na vyšetřování. Žádným tlakům.

Přál bych si, aby tam u místa tragédie bylo nejvíc svíček v dějinách. Aby se nad tou prolitou krví usmířilo co nejvíc nepřátel i soupeřů. Přál bych si, abychom všichni ustoupili o pár kroků zpátky, abychom si všichni dali studenou sprchu a uvědomili si, že nikdo z těch, které viníme ze současného neradostného stavu, toto nespáchal. Na žádné straně. Spáchal to tak běžný Čech, že už to běžnější být ani nemůže. Přál bych si, abychom si všichni uvědomili, jak snadno může být ještě hůř a že k tragédiím nepotřebujeme nikoho zvenčí.

Upřímnou soustrast pozůstalým. Životy vašich blízkých vám nikdo nevrátí. Ale uctít je bez hysterie a postranních úmyslů, to bychom snad mohli. Přimlouval bych se za to.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (408 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nanejvýš jejím  opakováním. Ale když se něco pozmění, jsou všechna ta opatření k ničenému. Co třeba rozpojená kolej před projíždějícím Pendolinem? Nebo deset dalších proveditelných sabotáží s mnoha obětmi? Ta opatření připomínají stav, když generálové "bojují minulou válku".

Útočník je vždycky napřed. On vybírá kdo, kdy, kde, jak. Pokud dokáže nežvanit a nevychloubat se je nezastavitelný. Naštěstí většina z nich se nedokáže nepochlubit předem. Ovšem taky smůla - většina čtenářů to považuje jenom za takové holedbání se a neudělá nic. 

Zatím co zítra padnou statisíce slov proč, jak, kdo... Alternativní teorie a "dobré rady po účinku". A moje konstatování.

 

A jak to celé bylo. Konec akce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)
Trvalý odkaz

Informací bylo fakt "privela". V jednu chvíli někdo řekl, že by to mohl být vrah z lesa, který usmrtil tátu s miminem, aby ve druhou chvíli někdo od policie řekl, že je to nesmysl (asi když řekli, že to byl cizinec, tak by to najednou nesedělo...). Teď už je to ale zase možné...

Na Seznamu jsem si přečetla na vlastní oči novinářskou dezinformaci (protože jsem předtím slyšela v televizi celý záznam toho, co bylo natočeno...), takže mi to nedalo, abych na to nereagovala. Toto jsem jim poslala:

Máte tam chybu

Záznam jsem v televizi viděla a ten policista neřekl "u české vlajky", nýbrž u ukrajinské vlajky.

Upřímně - nevím, proč tam ta ukrajinská je - to je fakulta Ukrajiny? (nebo zase předpos*anost...)


zpráva na Seznamu: Ve videu je slyšet policista, který hovoří do policejní vysílačky. Hlásí polohu střelce svým kolegům. „Je v rohu! U české vlajky, v rohu nahoře, na ochozu, na Filozofické fakultě,“ snaží se co nejdetailněji popsat polohu střelce.


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (81 hlas)

Paní Májo. 

Před chvílí jsem to viděl také. Na čele té budovy vlaje ukrajinská vlajka. 

Ale policista má pravdu. Na terase se terorista pohybuje vedle vlajky české na rohu budovy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Já českou neviděla, na vysokém stožáru byla vidět jen ukrajinská, jak z dálky, tak z bližší vzdálenosti... A na tom záběru s komentářem, který jsem viděla v televizi, řekl pod ukrajinskou vlajkou...

------------------------------------------------

Pozn. 22.12. Agarine, až z dnešního množství fotek bylo možné vidět, že na levé části budovy (z pohledu od nás) je i česká vlajka, jenomže já viděla ten komentář a video, když byl na té druhé straně schovaný za sloupy, pod ukrajinskou vlajkou, a kde to zezdola komentovali...On potom ve vestoje z toho místa začal pálit po lidech na ulici..., už se to ale nedá dohledat, veškerá tato videa už jsou nepřístupná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Ano, dnes nám ministr vnitra a pravdy oznámil, aby nikdo záběry nešířil, neboť ponoukají k podobným činům a ať se neuvádí jméno toho teroristy.

Adoraci tohoto vraha si snad Koudelkovo komanda ohlídají stejně aktivně, jako hlídají jakékoliv kladné zmínky o Rusku a Rusech.

Ministr s poradci a vědkyněmi by se měly informovat, jaké "hry" hrají naši potomci už nejméně 20 let na počítačích a mobilech.

Najdou si teroristovo spolubojovníky z těchto "her" nebo budou nahánět naprosto nevinné osoby varující před neschopností Státní tajné Bezpečnosti stejně jako té Veřejné bezpečnosti?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

naše nejprestižnější fakulta a na ní ukrajinská vlajka. Jací profesoři asi vychovávají naši mládež?

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

by nemělo býti zde zmiňováno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

 

.

 

 

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes udáváme pražského radního pro kulturu a europoslance Jiřího Pospíšila za to, že nezabránil ostudné české nominaci na pěveckou soutěž Eurovize

Tentokrát tedy nahlašujeme občana Jiřího Pospíšila, který tentokrát sice nešíří nic, ovšem z našeho pohledu se dopustil velmi podezřelé nečinnosti v kauze české nominace zpěvačky a módní návrhářky ruského původu, která si nechá říkat Aiko, do mezinárodní pěvecké soutěže Eurovize.

Jiří Pospíšil (TOP 09), který v létě spěchal na ukrajinskou ambasádu, aby se poradil, jak zabránit vyprodanému pražskému vystoupení rakouské operní zpěvačky ruského původu Anny Netrebko v Obecním domě, v případě Aiko nepochopitelně mlčí, a na ukrajinskou ambasádu neběží. Jak je to možné?! Nebylo by přitom nic jednoduššího, než hlasy (skandálních 23 898!), které vynesly do eurovize obskurní zpěvačku Aiko, označit za prorusské, putinovské, dezolátní, případně jako výsledek hybridní války ruských agentů proti odpovědné prounijní české zahraniční politice, hlasování anulovat, a do soutěže vyslat politicky uvědomělého českého (případně ukrajinského) umělce, který předvede v soutěži Eurovize angažovaný pěvecký výkon a vyjádří pevný a neochvějný občanský postoj k probíhajícímu konfliktu na Ukrajině.

Nepovažujeme tedy za správné, že se Jiří Pospíšil, který si vzal za své etnickou čistotu umělců, vystupujících na našem území, dopustil něčeho tak ideově pochybného. Desítky milionů evropských diváků, sledujících u svých obrazovek finále Eurovize, si u vystoupení Aiko může přečíst, že se narodila v Moskvě. Vždyť to u nich může vyvolat mylný dojem, že Česká republika byla dobyta ruskou agresí a země, která byla schopna zakázat vystoupení Anny Netrebko nebo deportovat ruské tenistky z letiště Václava Havla, odkud chtěly proniknout na tenisový turnaj na Štvanici, podlehla říší zla a začala doslova zpívat a skákat, jak Putin píská! To opravdu chceme?

Ministerstvo vnitra, zasáhni! 21. prosince 2023 👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

kdo to ta Aiko  vlastně je. A hned jsem zapadl po kolena do, s prominutím, sr**ek influencerů a hvězdiček bulváru. Takže nic, umyl jsem si nohy a snažím se na ty šílené ksichty a žvásty zapomenout.

Včelka Mája už není moje oblíbená...

Průměrný počet slepic: 2.8 (29 hlasů)

Jenom jsme čekal ještě nějakou přidanou hodnotu. Pospíšil není "přidaná hodnota", je to to jenom stárnoucí buzerant. Málokterý to stárnutí a ztrátu atraktivity pro soukmenovce snáší dobře.

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Asi jste nečetl celý článek, kde se píše, že právě Pospíšil si byl stěžovat na ukr. ambasádě, aby zabránil vystoupení pěvecké hvězdy Netrebko. Pak ji skutečně zakázali. Přidaná hodnota? Myslíte něco jako DPH rozdíl mezi příjmem a náklady? To bych snad raději ani nevytahovala... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Novy holandsky premier jasne vysvetluje, ze Muslimove musi odejit a Holandsko odmita " Otevrene hranice Schenengenu" a zavira hranice ..!

V Holandsku zacala "narodni obrozenost" a vlada ma povinnost zachovat tradice a zvyky Holandanu a uchovat to pro pristi generace.

Holandska Vyhlaska Muslimum.!

Výtah:

1/ Holansko nema pro Islam a Koran zadne misto, proto odejdete.

2/ Zavirame hranice a neberem vubec zadny asyl a Schenengen nas nezajima.

3/ Zavirame vsechny Islamske instalace a bourame vsechny mesity. Zaciname u tech, ktere byly postaveny za penize ze zahranici jako treba financovani podniku Diynet z Turecka.

4/ Kazdy kdo zacne jen vyhrozovat, delat protesty a nasili, jde okamzite do kriminalu.

5/ Holandsko je nase zem, proto nepatri a nikdy nebude patrit Islamu. Je jedina cesta, bud budete respektovat nase krestanstvi nebo odejdete pryc.

6/ jedina cesta je podporovat nasi svobodu a nase zvyky.

7/ doporucujeme vsem Muslimum odejit.

8/ Holandsko je a bude nas krestansky stat a bude zachovavat svoje zvyky a tradice i pro pristi generace.

Proto zadne nalepky " rasismus" nepomuzou, zde zadny Islam nebyl a nikdy nebude.

Watch "New Dutch PM's Message for Muslims | Geert Wilders is Anti-Islam, Anti-EU and Anti-Immigrant | Viral" on YouTube

https://youtu.be/ALOlZTcghZg?si=yE379ThXNMYamKTR

Průměrný počet slepic: 4.9 (94 hlasů)
Trvalý odkaz

Cituji:

„Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě, ženu, podříznout a zapálit barák. Abyste pochopili, co to je válka,“ takové výrazy jsou podle české policie v pořádku, nejsou trestným činem. Podle informací, které Naše Praha nashromáždila, byla všechna trestní oznámení na Pavla Novotného za tyto výzvy k hanobení českého národa Policií ČR odložena a předána místnímu úřadu Praha 13 k došetření

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

neschopnosti státního aparátu hospitalizovat nebezpečného psychopata, který otevřeně nabádá k vraždění

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

že se vytáhne i otázka o omezení dostupnosti zbraní mezi lidmi.

Taky jich pár mám, tak mi je vemte. A auťák mám dost velkej, tím když se rozjedu do davu, to by byl šrumec. Ten mi taky vemte. Jo a když jsem včera večer měl vlažný přístup k tomu, jak moje žena chtěla, abych jí pomohl při porcování kapra (já vyvrhnu jelena, ale ryby kuchám nerad, jsou studené), tak tam stála nasraně s tím velkým nožem, mračila se na mě a vypadala jak amazonka před útokem, tak ten nůž jí pro sichr vemte taky.

Nedávno jsem  viděl kriminálku a tam vrah vraždil lidi vrtačkou. Těch mám taky pár. Sebrat. Rozbrušovačky a mých 5 motorových pil, tak tam je to jasné. Sebrat. Štípačku byste mi mohli nechat, ta váží 120 kilo, s tou by se mi oběti honily po fakultě blbě. Váleček na nudle a palička na maso jsou sice spíš ženské zbraně, ale zase si ty ženy příliš neidealizujme. Taky zatrhnout.

Dle mého názoru se to teď bude probírat z různých stran, ale myslím si, že jednomu chlapci s psychickými problémy definitivně prdlo v kouli. Ale proti tomu se prostě nic udělat nedá. Když někomu jebne a chce ubližovat, jak to chcete prevenčnit?

Je to obrovská tragédie pro postižené a jejich rodiny. Ale vrah je po smrti, tudíž není koho potrestat, tak bych si přál, aby to nevedlo k politickému hunbuku, kdy začnou pak být trestáni nevinní. V rámci prevence.

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

Svým textem nahoře, mírně ironickým, jsem nechtěl znevážit oběti a jejich příbuzné. Soucítím s nimi, páč vím, jaké to je, když člověk přijde o někoho blízkého. Já se akorát obávám, že na tomto si teď jiní začnou přihřívat svou politickou polívčičku. Já polívky rád, ale tuhle nedám, tu bych vyblil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Hodí se nejen na hony, ale i na osobní obranu, přesně dle smyslu zbrojního zákona.

1

Dnes už je stejně zbroják přežitek. Teď už na něj sere pes. Tak jak Vietnamci v ČEZku vybudovali novou epochu malých krámků, tak Ukrajinci vybudovali novou epochu v černém obchodu se zbraněmi. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Ale já mám radši tu svojí vytuněnou a i tu druhou, která pro mě má hlavně cenu, že jsem jí zdědil po taťkovi. Jsou dokonalejší než tvůj návrh, akorát se s nimi zatím ještě nikdy nestřílelo na jiné lidi. A pokud tato země, nebo moji blízcí nebudou napadeni, mohu ti garantovat, že se z nich na lidi střílet nebude.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

To je ta hračka toho včerejšího pošuka.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

kvér, ale takových je.....

Zatím bez slepic

Nesouhlasím se zametením společně s popelem vraha. 

Policejní šéf už měl rezignovat premiérovi, stejně jako šéf BIS, kteří nahánějí vnitřního ideologického nepřítele jako za Gottwaldovo hrůzovlády.

A premiér už měl podávat svůj mobil či-li rezignaci prezidentovi republiky!

Však se najde dost schopných profesionálů, kteří budou skutečně dbát o bezpečnost občanů České republiky a nikoliv je kriminalizovat za kritiku cizáků.

Dobře věděli, co hledala dva dny armáda policistů v Klánovickém lese. 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

vyberte si z toho co chcete, jediné co mohu sdělit jako nutnost:

...lidé proberte se....lidé bděte....

Televizní komentátoři a novináři se vrhli do ulic Prahy, bezpečnostní analytici počínaje včerejším podvečerem zahájili žně. Podstatou je likvidace hodnot v komunikaci mezi lidmi, v rodinách, mezi přáteli (bývalými přáteli), mezi lidmi.

Státní smutek respektuji, smutek politiků v čele s PePa považuji za jejich povinnost, nechce se mi vyjádřit slovem zrůdnost....

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Holt, neměl ruskou národnost, nebyl dezolátem, dokonce zřejmě nečetl Vidláka ani potají. Tak prostě všechny ty naše Koudelky nezajímal.

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

Teď jste řekl fakt - neměl ruskou národnost, nebyl dezolátem...., a mohl klidně mluvit o tom, že má chuť někoho i kromě sebe zabít... Jak řekl Vidlák - teď už jsme "Západ".

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve všem co jste napsal s Vámi souhlasím, bylo by neúctou k pozůstalým vynášet jakékoliv soudy o vině. Vinen je jen jeden - David Kozák - student filozofie

Ztotožňuji si také s Vaším přáním, aby se taková tragedie už neopakovala, ale jsem bohužel daleko pesimističtější, než jste vy. Ta "blbá nálada", která teď panuje nejen v Česku, ale po celém světě, nespokojenost s vládami silou prosazující centralizaci a globalizaci, žene lidi nejen na západě ke zkratovým jednáním. Právě proto, že se v tomto případě jednalo o inteligentního střelce, i když zřejmě s nějakou poruchou, jeho čin může být příkladem, pro ty méně inteligentní, s nimiž si život pohrál za oslední dva roky, kdy vládne Péťova politická banda.

Proto si myslím, že je vláda Petra Fialy spoluzodpovědná za takové činy, protože to byla právě ona, která "blbou náladu" v republice způsobila, rozdělila společnost, které pravidelně lže, podvádí ji a dovolím si dnes už tvrdit, že i okrádá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Ale v roce 1969-70 jsem měl taky velmi špatnou náladu, když jsem viděl, jak se lidé přizpůsobují novému trendu, udávají se navzájem, šplhají se do pozic takto opuštěných atd. a nikoho jsem nezavraždil. Nenašel jsme konkrétního viníka. Nutellova vláda za to sice může taky, ale není sama.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Za tu tragédii (a podobné kdekoli jinde) podle mne nemůže ani společnost, ani výchova v rodině, ale obyčejný počet lidí.

Je nás prostě moc a lezeme si na nervy.

Když se vám v teráriu přemnoží myšky, tak se nakonec navzájem vyvraždí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

K ránu jsem se vzbudil a tak nějak samovolně se mi myšlenky rozběhly směrem k včerejšímu masakru. Moc o tom nevím, vlastně jen tři stěžejní body.
Bakalářská práce Davida Kozáka byla vyhodnocena jako nejlepší z ročníku a týkala se Vzniku osvobozeneckého hnutí na území Haliče. Napsat nejlepší práci, i když to je jen "bakalářka" vyžaduje osobní nasazení, musel se s tím ztotožnit, moc dobře musel vědět o čem píše, musel pro to zahořet nadšením. 
Pak až fanatické vyzbrojování. Arzenál si zřídit na Alma Mater, zřejmě od počátku s umanutou myšlenkou, mít je po ruce až je bude potřebovat. A pak ten kontrast k tomu jeho zápalu pro určité historické dění - chladnokrevně zabíjet spolužáky, bez slitování, čím víc tím líp. Pohrdání lidmi, těmi obyčejnými lidmi, jejichž život za nic nepočítá, plebs, který nesdílí jeho ideály. Zřejmě extrémně fašistické ideály.
 
O čem, že to psal? O Haliči.
Někdy počátkem roku jsem trochu zabýval dějinami Ukrajiny, zajímalo mě především období od První světové války dál. Ale byly tam zmínky i o době, kdy byla Ukrajina rozdělena mezi Rusko a Rakousko-Uhersko. Tam to byla především Halič. A právě v Haliči začal krystalizovat ukrajinský fašismus. Ano tam se narodil Bandera a další, ale jim předcházel Dmytro Doncov, který tam zavlekl fašismus, antisemitismus. Upravil si myšlenky Nietzscheho, Rousseaua. On tvrdil, že musí zavrhnout konvenční morálku a být ochoten spáchat jakýkoliv zločin, pokud je to v zájmu věci. Fanatismus považoval za ctnost. 
Nabyl jsem přesvědčení, že stejným směrem se ubíraly i Kozákovy myšlenky. Že tam našel inspiraci ke svému zrůdnému činu.
Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

Na střelnici jsem to zažil (ne u sebe): "Kurva tak dobře střílím a k ničemu mi to není."

Radost ze svých hraček si užijí snad jen ti kolem myslivosti. Ale ten zbytek utrácí velké prachy za hračky, ze kterých se někteří naučí střílet, někteří dokonce i s nimi zacházet ........ ale stále tomu něco chybí. Chybí jim to, co si dopřál ten včerejší pošuk.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

A vážení přátelé, milí hosté. Uvidíte nevídané, uslyšíte neslýchané. Máme zde mořskou pannu i sloního muže. Za pouhých pět korun se vám představí i naši akrobati a hadí ženáááá. Vstupte, vstupte.

Když si připlatíte, k našemu vystoupení ještě k té tragédii vám Včelka odhalí ukrajinskou vlajku a Inza, že Kozákovi myšlénky byly motivovány Haličem, tudíž konspirace, jak máte tak rádi. Máte možnost sledovat v našem stanu vystoupení světového formátu a za pouhých 10 korun. Na závěr bude pochopitelně souboj dvou nesmiřitelných bijců, na který si můžete vsadit. šou začíná. Kdo neviděl, neuvěří.

Průměrný počet slepic: 2 (45 hlasů)

Díky, čekala jsem, kdy to přijde... :-))

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

poněkud jsem byl rozhozen příliš vysokým oslepicováním mých výš uvedených postů, což mě rozhodilo, tak jsem se to pokusil napravit tímto. Sice 2,3 nic moc, já jsem zvyklý, že mám na začátku jedničku, ale co naděláte. Příště zaberu víc. Jo, a vám Včelko přeji hezké Vánoce.

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

Už mám 1,9. Konečně.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tu nejhlavnější vinu nesou ti, kteří po roce 1989 umožnili, aby si lidé mohli opatřovat zbraně. Tak jednoduché a jednoznačné to je.

Jiří

Průměrný počet slepic: 2.4 (44 hlasů)

;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

V roce 2003 u Nažidel bylo zabito 20 lidí řidičem autobusu.

V roce 2012 pod dohledem policie a celní správy bylo zavražděno 50 lidí methanolem. 

Premiérem ODS P.Nečas, vnitro J.Kubice, finance TOPo9 M.Kalousek , šéf policie P. Lessy.

Žádný střílení, žádný zbraně.

Snad jenom ty ve Vrbětících, co už tam dávno nebyly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Pane Agarine, srovnáváte nesrovnatelné. Škoda, že se místo pochopení rozdílu mezi případy, které srovnáváte s případem šíleného střelce, věnujete používání vulgarismů.

Dobrou noc, Jiří

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Karma je svině - největší hnízdo libtardské propagandy vykydlil jeho vlastní produkt. Bohužel - Filozofická fakulta po vzoru kolektivního Západu šíří nenávist k vlastní rase a národu, vylepšuje to genderismem, LGBT ideologií a zeleným náboženstvím. A tady máme výsledek - praktická aplikace pouček z výuky ve zhuštěné formě ve vlastním mateřském ústavu. Tento druh "úspěchu" vlastní výuky soudruzi z vedení Univerzity Karlovy zjevně nečekali.

A samozřejmě je tu spousta otazníků, jak naznačil Vidlák - včetně laxnosti odpovědných státních orgánů.

Upřímnou soustrast pozůstalým a politování všem nevinným obětem hysterií nastartované "prevence".

Pro pana Jiřího: Zbraně nejsou problém, problém jsou vypatlanci, mezi které jste se svým výrokem (patrně na základě neznalosti právně historických skutečností) nepřekvapivě zařadil. Bolševický zákon z roku 1983 umožňoval vlastnictví perkusáků na občanku a zbroják byl na uvážení policajtů. To se změnilo po řadě nehod (a nastřelování zmrzlého bezdomovce čtyřiačtyřicítkou Remington v balistické laboratoři) až v roce 1995 (tehdy tu "zmizelo" několik set tisíc zbraní, které spadly do papírové kategorie) a od té doby se tu laboruje za účasti cizích mocností. Jinak protizbraňovou buzeraci zahájil Moravský zemský sněm někdy kolem roku 1494, Českými zemskými deskami se to táhlo celým 16. stoletím (některé důvodové zprávy jsou fakt pikantní) a pak to od smrti Rudolfa II. až do roku 1951 řešila Vídeň (v tom roce skončila platnost císařského zbrojního patentu z roku 1852, který byl mnohem svobodnější, než cokoliv potom).

Praktická zkušenost - odpor je zbraním vyléčí nejpozději druhé přežité loupežné přepadení.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

"JE LEPŠÍ BÝT SOUZEN DVANÁCTI, NEŽ BÝT NESEN ŠESTI!"

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Já si myslím že příčinou takového jednání, je kromě vrozených dispozic i výchova. Slovem výchova nemíním jen výchova v rodině, ale i „výchova“ v celé společnosti.

 Detektivky v TV byly dřív většinou o souboji inteligence detektiva a zločince. Dnes je tu sice taky tento prvek obsažen, ale vyšetřované zločiny jsou čím dál tím brutálnější, zločinci čím dál tím vynalézavější v ubližování obětí. Mučení obětí je popisováno čím dál tím detailněji včetně dlouhých sekvencí z pitevny. U značné části počítačových her je násilí jejich nezbytná složka.

Ve značné části filmů teče krev proudem a mrtvoly se válí kam oko dohlédne.

Samozřejmě netvrdím, že z člověka, který rád hraje násilnické počítačové hry, nebo sleduje filmy  jejichž nezbytnou součástí je násilí, se nutně musí stát zločinec, ale jsem přesvědčený, že to psychiku každého takového hlavně mladého člověka posune trošku blíž k necitlivosti k utrpení jiných lidí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

pane Freude!

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Kromě případu Olgy Hepnarové, která v roce 1973 najela náklaďákem do lidí na tramvajové zastávce v Praze a osm jich zabila, si nevzpomínám (neznám) na žádný podobný zločin spáchaný v době vlády jedné strany. Nevím o žádném případu útoku žáka na učitele, pacienta na lékaře, magora vraždícího v restauraci, zoufalce vyhodivšího panelák do vzduchu apod. Mám zato, že se takové případy začaly objevovat nikoliv ve státech tzv. nedemokratických, ale, a to je nejpřekvapivější, v zemi, která je dávána za vzor demokracie, lidských práv a svobod - v USA! Tyto nepochopitelné zločiny se nestávaly, nebo se dějí jen velmi omezeně v postsovětských státech, zatímco ve státech tzv. tradičně demokratických to není nic výjimečného a zejména v Mekce demokracie je to takřka na denním pořádku. Máte pro to nějaké vysvětlení? Nebo se mýlím?

Průměrný počet slepic: 5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Oline,

to vysvětlení není nikterak obtížné: 1)Běžná dostupnost zbraní skrze kovbojskou "tradici", 2) Individualismus, 3) Vysoká míra kriminality (s čímž souvisí otázka co je příčinou a co je následkem), 4)Bídný sociální systém.

To jsou, myslím, ta největší důvody. Ovšem tím hlavním je ten první.

Jiří 

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Fakt věříte, pane Jiří, že miliony Indiánů vystříleli kovbojové? Stejně jako miliony bizonů?

Nebyli to spíš ti nositelé evropských a západních hodnot okupanti zvaní "osadníci" a armády, které jim čistily nové kolonie?

Pardon, nová území pro rozvoj jejich cností a vynalézavosti.

Kovbojové netvořili dějiny Ameriky, stejně jako traktoristi v ČSR a ČSSR.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Milý pane Agarine,

já přece nic nepíši o zabíjení Indiánů a střílení bizonů. Zmiňuji se o kovbojské "tradici", čímž mám na mysli notoricky známý obraz divokého západu, na němž má každý muž na opasku kolt. Měl jsem tento příměr za srozumitelný.

Dobrou noc a vše dobré vám přeje, Jiří.

 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Když slyším jméno Džamila Stehlíková vzpomenu na staré Čínské přísloví:

Hloupý člověk by nejlépe udělal kdyby mlčel. Ale kdyby věděl že má mlčet nebyl by hloupý.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

se dívám z okna na ten hnusnej čas, ať už tenhle zkurvenej svět vezme třeba ďas!

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)