Nemusíte být génius, když...

Autor
Štítky
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

USA nikdy nevstupili do velkeho konfliktu na zaciatku. Aj vo WW I a aj vo WW II sa racili zucastnit v Europe bojov az ked bolo vsetko udelano.
WW II zato dokonale rozpumpovali grandioznou financnou spolupracou s rajchom.

Terazky s aim podarilo odstranit si EU ako konkurenta a deklasovat EU do podoby vazala. GB je sice mimo EU ale aj tam plati ze premier je premierom len dovtedy kym nie je napritaz USA.

Nastava dalsi pokus to v EU trochen este viac rozhicovat. Hlada sa uzitocny idiot, ktory postekli medveda.
Dani chcu dodat harpoon, briti chcu dodat MLRS. U oboch zbrani je problem v ich riadeni. Vyklestene mozno ani nebudu poriadne fungovat. Takze sa zacne hrat hra na to ze kto tie zbranove systemy vlastne riadi. Kde je riadiace vypoctove centrum. V Dansku ? V GB?
Ci v USA?

Si viem predstavit, ze rusi supnu kaliber na nejake centrum v Dansku a zacne huronsky povyk, ze to my nie a ze co si ten rus dovoluje, ze to predsa riadi ine centrum a teda ze nas rus napadol neodovodnene a ze clanok 5, zmluvy NATO....

Aj z toho dovodu asi rozmiestnili na ostrove Zmiji REB zariadenia. Podla toho cim sa chvalili, tak to je asi taka lepsia verzia wiresharku, ktory sluzil na odchytavanie cvrkotu na ethernete. Podstatne lepsia verzia.

Predpokladam, ze Pentagon si da kurva zalezat, aby ziadny paket z cvrkotu medzi zbranou a riadiacim centrom ani nahodou nezabehol do USA.

Vzhladom na to, ze NATO je silne na papieri a v nasich mediach, ale aj z toho, co pisu tie nase media, nema cela EU sekcia NATO poriadne dost nabojov, tankov, PVO systemov a o raketach ani nehovorim. Takze USA do toho nepojdu. Len o nieco viac utiahnu skrutky pre EU.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tady je trochu jina realita, kterou sleduji, dnes okorenena o zajimave odhady ruskych ztrat od Izumu, kdyz chteli obejit Charkov. Vam, kteri si hrajete na to jak je kdo silny nebo slaby, vrele doporucuju si uvedomit, ze za kazdym zmarenym zivotem je nejeden clovek ovlivneny ztratou blizkeho. Vypada to na pekny masakr v dubnu u Izumu. https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaig…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mimikry?
Kydáme, analyzujeme – chrání i nás zde v Kotlince Majestát?

Překlad části článku odjinud:

“ Všímejte si řeči těla. Uvědomte si, že téměř každý má rodinu. Vžijte se do pozice, že Vaše prohlášení činíte pod tlakem, který si veřejnost nedokáže představit. Tím tlakem myslím praktiky neslučitelné s demokracií, lidskostí a vůbec schopností běžného člověka odolat mu.
Všímejte si řeči těla, lidí v pozadí. Sestavte si obraz a pokuste se sestavit analýzu toho, co vidíte.
Identifikujte osoby v pozadí, pokuste se je zařadit. Pochopíte, že stojíte před nesmírně náročným a možná i nebezpečným úkolem. Každý, zdůrazňuji každý, i brigádní generál vojenské kontrarozvědky má rodinu, dceru, vnučku.
Všimněte si řeči těla, pochopíte, že ne každý je vrahem, potenciálním vrahem, či zrádcem. Ale uvědomte si, že každý, téměř každý má rodinu, dceru, či vnučku. A každý je potenciálním vrahem a zrádcem.
Všímejte si řeči těla, věřte, že ne každý, kdo na kameru tvrdí, že nikdy nebyl ve sférách organizovaného zločinu, mluví pravdu. Uvědomte si, že každý klame. A Vy, právě Vy, si musíte skutečně uvědomit, že z těch
lží si musíte vybrat. Oklamal Vás každý, i ten, kterému jste věřili.
XY se vždy spoléhala na sebe, na svůj úsudek, věděla, kde je třeba kolaborovat a kde konat na vlastní pěst. Věřte mi, že je to velmi důležité v životě. Vědět, co mám udělat, právě nyní. Ne příliš brzy, ani pozdě. Právě nyní. Způsob, jakým to zvládáte, definuje Váš život.
Věřím, že přežijete ve zdraví.
Přece jen jedna rada. Nechci být skoupá.
A´t jste kdekoliv na světě, a čistíte Thajské papričky, neškrábejte si oči. Vážně byste se mohli rozplakat. Pozor na to. Nezapomeňte, vždy sledujte řeč těla.

Když si uvědomíte, že jste poznali Majestátnost, skloňte hlavu. Nezapomeňte. Jen tak pochopíte a přežijete. Skloňte hlavu vždy, kdy Vám půjde o to přežít ve zdraví. Ne každý má to štěstí pochopit, že právě potkal Majestát.
Hodně štěstí.
Nad nikoho se nepovyšujte a před nikým se neponižujte. Vždy hrejte divadlo života, protože ten život divadlo skutečně je.
Těším se na setkání,… i když skutečně těžko předpovídat, co bude zítra, …mne však chrání Majestát.
K.R. “

Kydáme, analyzujeme – chrání i nás zde v Kotlince Majestát?
Nicméně je divadlo, sledovat řeč těla, řeč slova,….. a u toho trpět i netrpět.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A ten Majestát je jako co?

Zatím bez slepic

No právě :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ale jinak není občas na škodu vypustit z pusy něco, co usnadní pozorování řeči těla protějšku.
Nabídli mi euro. Odmítla jsem. Co bych si s tou spoustou peněz také počala.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ze včerejška.

"Cenzurou se nikdy nehájí pravda proti lži, ale vždy lež proti pravdě"

Já teď v létě ráno vstávám o půl čtvrté, takže večer už toho moc nedám. Proto až teď.

Tak pochopitelně, že je cenzura blbá, ale zase si nenecháme zaneřádit web opačnými názory, že. Takže se všichni oponenti vyhází a zbyde nám krásná, nekonfliktní diskuse. Něco, jako fórum pěstitelů ředkviček. Všichni vědí, že ředkvičky jsou zdravé a je dobré je pěstovat, akorát se maximálně k dosažení svého společného cíle mohou krapet přít, jak nejlépe docílit vypěstování těch nejčervenějších a nejdobřejších. Každopádně, pokud by se nám tam náhodou vloudil zločinec, který by si dovolil tvrdit, že lepší než ředkvičky jsou kedlubny, je potřeba ho honem rychle máznout, jelikož tyto jeho extremistické názory na náš blog nepatří. Pryč s lumpem.

Dle mého už to pak není moc diskuse, ale to už je plné právo majitele, jaké to chce mít.

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ovšem pokud se lidé navzájem jen provokují, tak už to také není diskuse, ale občanská válka. K čemu by majiteli byla hospoda, kde se všichni jen perou? Ostatně není to stejné i na fotbale? K čemu jsou klubu Ultras, když pak na fotbal nikdo nechce vzít děti, protože je to nebezpečné?
je-li smyslem diskuse probrat rozdílné názory, tak je to samozřejmě užitečné. Je-li smyslem diskuse provokovat, tak se k ničemu nikdo nedobere.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ale otázkou je, kde je ta čára, kdy provokace už je za čarou.

Mě vždy se líbily ironie a sarkasmus.  A když mě někdo načapal a tímto mě sejmul, dokázal jsem ocenit jeho výkon a dokonce se i tím pobavil. Kde je ale ta hranice?

A kde je vůbec hranice, kdy ještě můžu něco napsat?

Ta hranice je přesně tam, kam si jí majitel webu nakreslí. Vysvětlím.

Když já napíši, že vykuchám imaginárního rusáka, jedu hned.

Když někdo napíše, že rusům se v bojích daří a on jim fandí, podařilo se jim dobít jedno sídliště tím, že ho rozstříleli na hadry, stovky mrtvých, majetky lidí, kteří mnozí Banderu na stěně doma neměli, fůra lidí, kteří byli nevinní, to je v pořádku.

Já vykuchal jednoho neexistujícího rusáka, mnozí souhlasí s hromadnými skutečnými vraždami nevinných lidí a lump je kdo? Já!

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Ale já si nestěžuji.

Máte pravdu, že jsem občas krapet konfrontační. Ale já mám rád, když to krapet jiskří, i na webu i v reálu. Nesnáším nudu. A nejlepší lidi jsem v životě poznal ty, kteří byli nějak výrazní, i když mě dost často dokáží nasrat. Ti, co se chovají stylem: "já jsem malé poupě a já sedím v koutě", ti mě nějak nebaví.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Já proti tomu nic nemám, však jsem tu měl mnohem bouřlivější a otevřenější diskusi. Ale také to mělo svojí cenu... jiskření rychle přerůstalo v požár... Nedivím se, že jiný majitel hostince to chce mít jinak a hranici si nastavuje jinde.

Na druhou stranu - jsme dospělí lidé ne? Všichni víme, kdo kde tu hranici má. I Vy jste berrnarde věděl, kde má Alef tu svou. Ale já třeba nechodím na okraj srázu. Netlačím situaci na hranu. Protože člověk na hraně může snadno uklouznout. Držím se metr od kraje. Nebo raději dva. Abych nespadl i kdybych měl blbou náladu, i kdybych se motal, i kdybych uklouzl. Pokud Vy to máte jinak a milujete to riziko, tak se prostě stane, že překročíte. 

Nicméně... Kydy jsou Vám stále otevřeny. Já Vás nezatratil, bo jsem mnohem trpělivější... a pořád doufám, že jednou budu mít pilu od berrnarda :-)

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

rozosmial si ma s tou pilou ... i ty jeden prospechar :)))

potesil tymi otvorenymi kydmi.

2 v 1 - to sa pocita...👍

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Z nějakého důvodu uplatňují cenzuru všechny režimy. A nemusí to být zrovna nesprávné politické názory. Někdy je dílko-příspěvek smazán kvůli vulgaritám, jindy kvůli nevědeckým konstruktům, občas ohrožuje mravnost mládaže (Sokratova smrt). Stojí za úvahu, proč všechny režimy bez rozdílu v kabátku oficiální věrouky cenzuru používají a zcela "bezcenzurní období" jsou vyhražena pouze náhlým utopistickým údobím, která od začátku neměla šanci na stabilizaci a dlouhodobější existenci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Inu, Berrnarde, příliš jste tlačil na pilu.
Jako dřevorubec víte, že s pilou se má zacházet občas i jemně.
Ale jinak - mou pilou je plot a uvědomme si, že před řevem, zlobou, nenávistí nechrání.
Jak se chránit
- předstírat hloupost, ale stát si na svém
- pokud je protistrana skutečně hloupá, řve a porušuje plot nadále.
- zahalit pravdu do úsměvu, sarkasmu
- nebo jinak
přičemž riziko smazání vlastně neovlivníte.
Ale sledovat řeč těla druhých - se mi začíná líbit. Velmi líbit.
I když setkání s některými lidmi může být na hranici samožehu, jak dokáže bolet jejich zloba, nenávist.
Naštěstí mezi kamarády takoví lidé nebývají. Než zklamou. :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)