Nervozita jako prase

Autor

Tak jsme se dozvěděli další jobovku… Akcie Dojče Bank jaksi klesají na hodnotě, investoři jsou patřičně nervózní a protože jde o hóóódně velkou německou banku, která sama sebe označuje za první ligu, tak by její pád měl samozřejmě dalekosáhlé důsledky. Proč se Dojče Bank dostala do problémů? Inu, stejně jako švýcarská Credit Suisse se hodně angažovala na americkém trhu s cennými papíry. Investiční banky už jsou prostě takové. V Americe mají vysokou produktivitu práce především proto, že si navzájem velice efektivně přeprodávají úvěry.

Víte, jak se pozná opravdová nervozita mezi investory? Každá banka, která je zdravá, vydělává a má dost peněz, tak kupuje na trhu své vlastní dluhopisy. Kdysi je vydala, dostala peníze, tyto peníze dobře investovala, vydělala na tom a teď z trhu skupuje svoje vlastní závazky, aby se jich zbavila. Přesně tohle udělala Dojče Bank. Podívejte se milí investoři, nemusíte se bát, jsme tak zdraví a tak při penězích, že skupujeme z trhu své dluhopisy. Jenže ono to nezafungovalo. Trh zareagoval přesně opačně a vyhodnotil to nikoliv jako důkaz solventnosti, ale naopak jako důkaz průseru.

Celé věci samozřejmě nepomohly hlášky amerického FEDu za poslední dny, že úrokové sazby neklesnou, ale naopak ještě stoupnou a ať milí investoři nepočítají s tím, že by v dohledné době mohlo být líp. Inflace vole.

Hele, neberte mě za slovo, nejsem investiční bankéř, ale laicky řečeno, všichni očekávají recesi. Všichni. Podniky zcela přestaly investovat do rozšíření výroby a pokud ještě vůbec investují, tak do úspor. Kromě zbrojařů, protože ti mají zlaté časy, se nikdo nepokouší postavit novou halu na výrobu šicích strojů, ale maximálně ještě zatepluje tu starou halu a předělává topení, aby ušetřil na nákladech. Pokud ještě někam tečou peníze, tak do úspor a blízko je chvíle, kdy dojde na úspory i bez investic – takové to, že propustíme tyhle čtyři lidi a uvidíme, jestli i přesto udržíme výrobu na stejných číslech.

Nervozita na trhu je zřejmě tak vysoká, že už je vlastně úplně jedno, jestli je banka v dobré finanční kondici nebo není. Pokud vypukne panika (nebo té panice někdo dopomůže) tak run na vklady položí kteroukoliv instituci a je úplně jedno, jak je ctihodná nebo respektovaná. To je jen taková rada pro Vítka Rakušana (dávám ji zadarmo), že sem by měl zaměřit svoje úsilí na hledání dezinformátorů. Teď je to jednoduché Stačí rozšířit mezi znalými kvalitní zprávu o tom, že je nějaká banka v řiti a ona bude během chvíle opravdu v řiti. Zdravíme Sberbank… Jestli nepamatujete, tak je to necelý rok, co ji podobná (a mnohem menší) panika položila.

Na americkém bankovním trhu prý ještě zdaleka není hotovo a dočkáme spousty dalších ošklivých zpráv. Ať už od bankéřů, investorů, nebo od FEDu. Finanční stabilita je totiž to jediné, co americkému renomé ještě zbylo. A pokud něco neudělají, půjde do kytek i tohle. A protože evropské banky se tam angažují jak mohou, tak je to klidně může vzít sebou.

Moc se mi líbilo, jak měl Fiala tiskovku, kde nás chlácholil, že se nemusíme ničeho bát, že mluvil s ředitelkou evropské banky i s dalšími hlavouny a všechno je v pořádku, ehm, ehm. Zakuckal se nám kluk jeden premiérská. Vzápětí přišly zprávy právě o té Dojče Bank.

Mimochodem… neměla by být nějaká mnohem horší finanční krize v Rusku? Neměly by tam padat banky a u bankomatů být dlouhé fronty? Místo toho jen trochu klesá kurz rublu. Což pomůže ruskému exportu. Za každý dolar dostanou víc rublů. Dodnes totiž dělají hodně moc obchodů v dolarech.

Ruské hospodářství mělo být už dávno v troskách, ruské suroviny měly být skoro zadarmo, s tím, že je stejně nikdo nechce, ruská armáda měla být rozložená, protože ji vedou idioti, neměla mít munici ani jídlo ani vojáky. Místo toho si na tři dny přijede Sitting Ping a mluví o největších změnách za celé století. Já vím, jsem jen vesnický Vidlák, vůbec tomu nerozumím a všechny ty prozápadní tužby se vyplní už příští týden. Inflace ani recese nás nezastaví.

Už víte, vy režimní intervjuci, proč pořád píšu tyhle buřičské a štvavé články? Už víte vy, strážci evropských hodnot, proč se jaksi nedokážu zařadit? Už víte vy, moji bývalí kamarádi, proč se raději producíruju po demonstračních pódiích, než abych doma boural vepřové?

Jak dlouho myslíte, bude mít Biden čas, řešit celý svět a Ukrajinu zvláště, když se mu doma bude sypat hospodářství, lidi budou naštvaní a do voleb už zase není tak daleko? Jak dlouho myslíte, bude Scholz ochoten uvažovat o Leopardech pro Ukrajinu, když bude německá centrální banka muset tisknout peníze na záchranu banky, která je příliš velká, než aby padla? Jak dlouho myslíte, že Polsko udrží svůj velmi deficitní rozpočet kvůli armádě, když se úvěry sakra prodraží a inflace, sviňa jedna, ne a ne klesnout?

Vážně se blížíme k vítěznému konci? Vážně je všechno v nejlepším pořádku? Vážně není žádný důvod, když už ne k panice, tak alespoň k zamyšlení? Vážně se nemusíme bát o vklady? Protože kromě inflace je už ohrožuje i nervozita na trhu a propady akcií. Vážně si vládo myslíš, že tě tvoji zahraniční páni zachrání, když budou mít svých starostí dost?

Nehodnotím… jen se ptám. Metaforicky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (262 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rajchl:
Od rána mi mi posíláte humorný článek ze Seznamu, kde mě rozebírají "odborníci na extrémismus a dezinformace" Jan Charvát a Jan Cemper.

Pokud produkt novodobého VUMLu (alias Fakulty sociálních věd) a levicový anarchista opakovaně usvědčený soudem ze šíření lží (tedy v podstatě soudem posvěcený dezinformátor), jsou největšími žijícími experty, které Seznam sehnal, tak to musím opravdu smeknout.

Celý ten článek snaživého svazáka Antonína Havlíka je zmatený jak Goro před Tokiem, ovšem některé perly skutečně stojí za to.

Zaujala mě Charvátova věta "...zároveň se vyhýbá tomu, aby bylo jednoduché ho označit za proruského." Aneb - my bychom mu tu nálepku tak strašně rádi dali, ale on ten zmetek nic proruského neříká.

A úplným skvostem je následující Cemperovo hluboké zamyšlení:

"Je teoreticky možné, že může dostávat sponzorské dary nebo naslouchat zájmům Kremlu..."

Ano, teoreticky je možné, že zítra tady přistanou mimozemšťani a přivezou nám zpátky Elvise.
No, aspoň jsem se ráno zasmál - hotový Ein Kessel Buntes.
Holt Rudé právo, no.
Pardon, vlastně Seznam.
Ono to v poslední době už skoro nejde rozeznat, tak se omlouvám, že se mi to popletlo.

-------------------------------------------------------

Divide et impera!
(Rozděl a panuj!)

- Niccoló Machiavelli

Pokud se jim nepodaří nás rozdělit, pak nás nemohou ovládnout.
Jestliže zůstaneme jednotní, nemůžeme prohrát.

Již několikrát se jim podařilo prostřednictvím mediální diskreditace, falešných informací i nastrčených osob v našich vlastních řadách zasít pochybnosti, z nichž vyklíčila vzájemná nedůvěra, jejímž plodem bylo vytvoření několika skupin, které se namísto koncentrovaného odporu proti naší vládě začaly bít samy mezi sebou.
Jsem si jist, že tentokrát jim na stejnou fintu neskočíme a rozklížit se nenecháme.

Klíčová je totiž v tuhle chvíli pouze jedna jediná otázka - chceme dalšího 2,5 roku fialové vlády národní katastrofy, nebo ne?

Vše ostatní je nyní podružné.
16. 4. 2023!

----------------------------
Názory:
 - šli do voleb s nějakými sliby, nějakým programem, který neplní, většinou dělají pravý opak. Jediné čeho se drží, je antiBabiš, trochu málo pro tuto zemi. 

- Tady se už 30 let pořád utahují opasky a pořád mají podle vlády dost dírek. 🤗

- Ja jsem volič 5ti koalice a jsem hluboce zklamaná. A to je ješte slušně napsáno

- Do voleb čekat nebudeme. Už tak je republika na padrť. nenecháme si rozkazovat od vlády, která lže, rozhazuje peníze, kde nemá, ani radit od studentů, kteří ví o životĕ houbelec

- volili je snad pro jejich program? Tak proč jsou spokojený, když ho neplní. Nejsem naštvaná, spíš nepříjemně překvapená, že tohle je výsledek vývoje země od 89. Nejsem přívrženec minulého režimu, a právě proto mi současná normalizace vadí.

- ...A i většinová vláda má dodržet zákony, má spravovat zemi ve prospěch vlastních občanů a v neposlední řadě by neměla dělat pravý opak toho, co slibovala před volbami.

Průměrný počet slepic: 4.6 (80 hlasů)

KDO JE VÁLEČNÝ ŠTVÁČ A ZLOČINEC

Dvě atomové bomby na Japonsko, spálili jste zaživa tisíce lidí, kteří trpí dodnes, a to jen abyste tehdejšímu Sovětskému svazu ukázali, že máte jadernou zbraň.

Ve Vietnamu jste spálili svět napalmovými bombami, lesy, infrastrukturu celého státu, nezůstal kámen na kameni stát, shodili jste bomby na města a vesnice a všechno jste rozbili.

Rozložili jste Jugoslávii bombardováním samotného Bělehradu, shazováním bomb na domy, nemocnice, aniž byste cokoli započítali. Miloševiče jste soudili
jako zločince v Haagu simulovaným soudním procesem a zabili jste ho a nechali Ucekády pokřtít Kosovo (albánsky), protože tak se vám to líbilo.

Přinutili jste Turky napadnout Kypr, nezávislý stát, a dokonce ani po 50 letech nenacházíme ani kosti našich pohřešovaných, dodnes jednáme s vašimi řezníky, abychom vyřešili kyperský problém, zatímco vám vyhovuje tato situace perfektně. Necháte Turky přejít přes Egejské moře, vzít ostrovy a řeknete jim „spřátelte se“, přičemž dobře víte, co se děje a kdo koho ohrožuje.

Rozbili jste Libyi spolu se svými evropskými přáteli, protože jste neměli rádi Kaddáfího a on vám nedal ropu za přemrštěnou cenu.

Celých 6 let jste vedli občanskou válku v Sýrii, protože jste neměli rádi Assada a vadila vám ruská námořní základna v Sýrii a Assad byl pro vás velmi proruský.

Napadli jste Irák zdánlivě, abyste našli jaderné zbraně, a Afghánistán zdánlivě, abyste našli svého bývalého přítele Bin Ladena, a rozebrali jste obě země na kousky, bombardovali jste města a vesnice bez rozdílu, poslali jste vše do Bagdádu z vašich raket Cruz odpálených křižáky, kteří poschováváni v krytech, zabíjeli ženy a děti. Kdo může zapomenout na tu noc?!!!

A VY se opovážíte mluvit o nějaké demokracii? Vy, kteří jste vybudovali nejdokonalejší centrum fyzického a duševního mučení na Guantánamu. Vy, kteří jste bez soudu oběsili Husajna, který byl před pár lety předtím vaším nejlepším přítelem a spojencem? Vy, kteří jste svými válkami a politikou vytvořili ISIS a Taliban? Vy, kteří jste svrhli Salvadora Allendeho v Chile nejkrvavějším převratem, demokraticky zvoleného prezidenta, zavraždili jste ho v prezidentském paláci a nastolili Pinochetovu nejbrutálnější diktaturu.

Vy, kteří jste při pádu Berlínské zdi slíbili Rusku, že NATO se nerozšíří ani o centimetr, a dotáhli jste ho - vaše NATO - north atlantic terrorist organisation - rovnou do náruče Ruska navzdory svým slibům a dohodám. Vy mluvíte o demokracii, míru a válečných zločinech v Rusku?

Celou Evropu jste zaplnili perskými raketami a řízenými střelami obklopujícími Rusko, toto vám nevadí, vy super moralisté?

Vy jste nedodrželi žádnou z podmínek Minské dohody, zatímco Rusko je všechny dodrželo. Vedete život darebáků a pokrytců.

Dokonce i Hitlera financovali vaše vlastní nadnárodní společnosti a učinili z něj nestvůru.

Takže do skládačky vám chyběla už jen Ukrajina, aby dokončila smyčku NATO kolem Ruska, aby ho utopila.

Putin vás od roku 2009 varuje, že Ukrajina je červená čára. V roce 2014 jste převratem, který jste VY sami vyvolali, sesadili Janukovyče, zvoleného prezidenta, použili jste nacistické a fašistické prapory k vyvraždění lidí a dosadili jste loutkovou vládu, aby připravila zemi na členství v NATO a EU!!! Mluvíte o demokracii a invazích v nezávislých státech?

Dnešní Rusko, kdyby chtělo, za půl dne by udělalo z celé Ukrajiny trávník.

Ale o to mu vůbec nejde. Nechce zabíjet, obyčejné lidi. Ukrajinci a Rusové jsou bratrské národy. A to je nakonec ta největší tragédie.

Dodnes nemluvíte pravdu, vy mizerní lháři. Využíváte bolest ukrajinského, ale i ruského lidu a zavádíte svět do války!

Ano. Rusko má pravdu. Toto je pravda. Varovalo, křičelo, žádalo, abyste mu už neutahovali smyčku kolem krku.
OSM LET OBČANSKÉ VÁLKY NA DONBASU¨

Perfektně napsané, prosím, přeposílejte:
Kdo jsi Čechem, prosím za to,
předků slavných hlasy slyš,
český jazyk cti co zlato,
česky mluv a česky piš!

Průměrný počet slepic: 4.8 (160 hlasů)

Rakušan si na ministra jen hraje. Sice blbě, ale hraje, a jemu to tak vyhovuje.
Tak jako to vyhovuje vládě, která si tu taky vládne blbě, ale jí to taky vyhovuje.
Co je jim do nějakých bank, teď si musí hrát na domácím písečku, aby se Pošta dostala do těch
„správných rukou“ a něco z toho káplo. Protože přece „Kdo z vás to má“.
Jo, a ještě je nutno udělat něco „vtipného“ s tím Úřadem práce ČR.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

ten text je super, i na přečtení 2 - 3x. Žel k adresátům se nedostane. Lidé v USA by ho měli poslouchat v kostelích spolu s modlitbami, ale ti mají propagandistické vymývání mozků již od dětství - Amerika a Američané jsou NEJ... kdyby tak tušili, jak ve světě stoupá počet lidí, co je upřímně nenávidí - a stejně jako oni používají kolektivní vinu, tak ani mnozí na druhé straně nerozlišují "dobrý" - "zlý" Američan. Na Slovensku většina lidí nesouhlasí s darováním stihaček Ukrajině, přesto v zahraničních zprávách se dočtou, že "Slovensko" je poslalo. Stát jsme my? Ne, stát je z pohledu zvenčí to, co jsme si zvolili a co nás reprezentuje...

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

SPZ UA - vyfoceno na území ČR...
Abychom vám to přeložili:
zkratka AH -> Adolf Hitler
číselná kombinace 88 -> osmé písmeno abecedy “H” > dvě tyto písmena -> Heil Hitler
číselná kombinace 18 -> první a osmé písmeno abecedy “A” “H” -> opět Adolf Hitler
a zkratka HH -> opět Heil Hitler

DENACIFIKACE Ukrajiny je nevyhnutelná. Tady už není co řešit a tento fašismus začíná přecházet i do ČR, například v Praze se takové symboly začínají běžně objevovat a nikdo to neřeší. Kde jsi teď, Rakušane...?

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&insightstoken=bcid_qA6…

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

aby nějaká proruská štěnice to auto ubohého válečného uprchlíka nepoškodila.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Pozor na konzervu. Ať na Vás nějaký ukrajinský nacista nevyskočí i z ní...

Průměrný počet slepic: 1.7 (17 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z Ruska k nám konzervy neexportují.
Ale z Kijevské Rusi je tady nejméně půl milionu zakonzervovaných fašistických neonacistek a partyzánů.
Stačí houknout "NÁSTUP!" a tihle Banderovci smetou české mamánky jako ty židy v Babím Jaru!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pozor na tvou dutou hlavu, Pepku! Aby se ti tam náhodou neobjevil mozek! A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Než jsem to sem poslala, taky jsem si to několikrát četla, byť to všechno víme, ale tady je to zkrátka dobře shrnuté a černé na bílém.
Takové věci ovšem málokomu dojdou, jak je patrné i zde, což je pro mě nepochopitelné.
Třeba takový "metanol" je schopen to celé smáznout do jedné věty, kterou jsem si včera musela i okopírovat, jak je nepochopitelná:

můj dotaz: "Pro vás Amerika není tím, čím opravdu je, tedy válečným zločincem?"

Napsal uživatel Methanol
ICC stíhá jenom konkrétní lidi. Skupiny lidí ani státy nestíhá.

:-)))))))))))

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Včelko a Vidláci, poslechněte si a shlédnětevideo na AE NEWS. Kdo patří do Haagu, budete čumět, co říkají v Rakouské televizi!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidláci a další Jeffrey Sachs video na KOSA NOSTRA!!! Na sobotní dopoledne PRAVDA ,PRAVDA,PRAVDA!!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeffrey Sachs: Příčinou války je, že USA prostě nedokážou udržet svůj zatracený nos mimo něčí dvorek

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/03/25/jeffrey-sachs-pricinou-v…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

VIDEO: Před tribunál v Haagu patří Barack Obama, Tony Blair, mrtvola George Bushe staršího a mumie mladšího! Bývalý poslanec za stranu Svobodných to rozjel na rakouské televizi s plnou parádou a odhalil, která země na světě má na svědomí nejvíce válečných zločinů! A její prezident za to dokonce v minulosti obdržel Nobelovu cenu za mír! A bývalý ruský prezident se také rozjel, Dmitrij Medveděv už doporučuje soudcům v Haagu, aby se dívali na nebe, jestli na budovu jejich soudu neletí ruská hypersonická raketa!

https://aeronet.news/video-pred-tribunal-v-haagu-patri-barack-obama-ton…

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejně tak to dělá vcelka Mája a je to rychlé a správně.Samozrejme pokud se vám to nepovede ,nic se nebude dít,ale tímto způsobem získáte na oblibě ješte více a prorazite strop spokojenosti publika.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Brilantní !

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

29. 10. 1929 se zhroutila newyorská burza, což následně na počátku 30. let vedlo v Evropě k největší hospodářské krizi, kterou kdy Evropané zažili. Nerad bych aby si to svět znova zopakoval ale jak to tak vypadá tak už si to znova zažíváme. A co následovalo to ať si každý najde sám..

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Jasně, hlavně strašit.
Ustrašené stádo se lépe ovládá...

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to myslíte ? On nestraší. Jak chcete ovládat někoho, kdo se bojí pádu bank, to nedává smysl. Informace o velkých potížích DB jsou zcela oficiální a nevyvratitelné. Pokud by padla, byl by to velký problém, který by zahýbal celým bankovnictvím a následně ekonomikou. To je fakt ne strašení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Nejde o konkrétní věc. Ale neustálý příval negativních myšlenek. Banky krachnou, do války všichni půjdem, totalita přichází, EU krachne, všichni zmrzneme, benzín nebude, elektřina nebude, auta nebudou, práce nebude, očkování nás zabije, uprchlíci nám seberou chaty... (Částečný, neúplný výčet). Den za dnem, měsíce, roky...
Pak už stačí jen vystrašené stádo nasměrovat tím správným směrem. Před nějakou dobou to byli třeba Židé...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

totalita přišla. Likvidace Evropy, Americe vyšla!

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak sem nechoď, Pepku... Proč tu jsi? Mávej si vesele mávátkem a neotravuj! A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Často vzpomínám na otce Josefa Zvěřinu, který byl pro naši generaci učitelem nejenom víry a teologie, nýbrž také občanské statečnosti. Když mluvil o 13 letech, které strávil v těžkých komunistických žalářích, říkal: Byl jsem si vždy vědom, že k jedné věci mne nemohou a nesmí donutit – totiž abych je nenáviděl.

Pochopil jsem to teprve po letech: Zlo nám může způsobit mnoho bolesti a škod, avšak zvítězí nad námi jenom tehdy, když vstoupí do nás, kdy nás přetáhne na svou hrací plochu – a to se stane tehdy, když převezmeme jeho metody. Když za zlo odplácíme zlem. Když se v zápasu se zlem stáváme sami zlými. Zlo je nebezpečné tím, že je infekční. Tím nám může ublížit opravdu nejvíc. To je mnohem horší než všechny ostatní škody, které nám může způsobit.

Zlo má sebezáhubný charakter. Když se mu nepodaří druhé infikovat, obrátí se dřív nebo později proti sobě a samo se zlikviduje. Zlo se živí tím, že je schopno vyprovokovat spirálu pomsty, spirálu násilí, na které se nabalují další a další křivdy. T.H.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Inu, katolíci vždy rádi válčili ve jménu "Boha" . No a když se občas podívám na Ušáky, jak až někdy fanaticky ve jménu "Boha" vystupují, nejsou to náhodou jen moderní novodobé křižácké výpravy? Nevím, ptám se..jsem jen hloupý kluk z maloměsta..

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ale zkuste dodat i návrh řešení,nebo se zeptejte ,zda ho má pan Reichl ,když teď prý bude ta mamutí krize, prý ještě větší než v minulým stoleti !
Naše vláda TROTTLU tj škrticu v jejich Policejním state ,nás jejich voliče vede k propasti jako GŘ TV zpracované zblble LUMIKY ke skalám odkud se bude skákat do příboje ostrých vepřových hlav ASOCIALNI vlády,která vyhazuje oknem naše ponize z rozpočtu do války a mění své programova prohlášení za které byli ti zmetci zvoleni s naprosto nikomu známým cílem a vy jste tady vpředu a ty Lumíky bez navrhu jak to řešit animirujete ke skoku a nikdo neví kam!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

To je váš problém.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vysypat tu jen prázdnou info slámu,co si mužeme najít sami ,beztoho,aby bylo jasné ,kdo to má řešit je přeci úkolem demokracie čumilu a ne mé maličkosti a tu svymi komenty asi chcete,tak do toho,jen pokračujte 💥💤!
Zkuste dodat navrhují vám třeba :
"Popadnu to do zubu a odjedu to vyložit na sklad odpadku".Nebo,
"Pozvala jsem tu pana doktora Reichla ,neboť to tady za jeho nepřítomnosti řidim a schromažduji mu tu k řešení problémy,tak zkuste mi s řešením pomoci neboť jsem sama bezmocnaa slabá včelička "! ATD
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Většinu spojuje společný cíl. Tímto cílem je stabilita země, rozumná vláda vladařů a spokojenost obyvatelstva. Stabilita země má být zaručena, pokud to jde, mírovým stavem, dobrou obranou a armádou. Rozumná vláda a spokojenost obyvatelstva je také pojistkou proti vnitřní nestabilitě. Všichni jsou si vědomi nebezpečí chudoby pro společnost, chudoba a nevyrovnané majetkové poměry jsou velkým nebezpečím pro stát.„Jaký panovník, takový lid“. Aby byl lid dobrý, musí mít dobrého panovníka.
Už jsme tu měli a máme ,,ismi ,, ale ani jeden nefungoval a nefunguje je to utopie ve všem rozhoduje závist a mamon.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V Evropě probíhá řízený proces destrukce národních států a chudnutí populace, který směřuje k občanským válkám, rozpadu demokracie, vyvoláváni permanentního strachu a k vedení lidí k nenávisti mezi sebou navzájem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A jejich zvyšovánim,ale on stále z láhve zda se uniká.Prijdou o nasysleme peníze ti,kteří si je dali do daňových rajú co myslíte?
Ano nebo ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Jó daňové ráje. Blboni o nich slyší každej rok alespoň dvakrát a eště se nezačali zajímat, gdo tu firmu daňovej ráj řídí. Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Už ani nevím z jakého článku jsem si toto dnes zkopíroval :

Šetříme, abychom mohli válčit. Odkládáme investice, abychom mohli válčit. Zadlužujeme se, abychom mohli válčit. Válka si postupně podmaňuje všechna rozhodnutí západních vlád i té naší, včetně toho kostelníka (Jurečky) ze zapadlého vesnického kostelíka.“

A co je nejhorší, že nikdo neřekl nebo smysluplně nevysvětlil, proč a v koho zájmu se to děje. Místo toho vidíme jen přihlouplý úsměv opřený o kolektivní alibismus dočasně vládnoucí podivné pětisestavy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

To je jak s tím zmatením pojmů, že válka je vlastně mír, láska je vlastně nenávist a dobro je vlastně peklo.
Dalo by se interpretovat že gdyž na balkóně zpívali že se k nám vrací vláda, že se vrací vlastně peklo a ták...

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Investoři, banksteři nebo magnáti korporací sou všichni vlastněni majiteli pekla a ti nám pustili na kecání další slinty aby se to prokydalo a aby se lidi zase jen zdrželi a celej den se babrali s tím, co si vymysleli majitelé. A blboni zas vytáhnou rozum z internetu, čili ze slintů napsaných předloni a déle a začnou se mečovat tím, gdo má hezčí odkaz. To je už jako v pomocné škole, gde už i tam dbají na odkazy. A je jedno jakou chujovinou je popsanej papír, hlavně odkaz. Za odkaz, gde se o chujovině psalo už hodně dávno dostanou jewdničku.
V roce 2012 se psalo, že je konec světa....Muheeee

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Plán PRO Prosperitu a Mír
Plán PRO Česko, Slovensko a Ukrajinu
Plán PRO reformu Evropské Unie
Plán PRO každého, kdo se chce mít dobře
Plán PRO cestu na Mars a dále ke Hvězdám

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Jen se podívejte nejprve na ZAKLADNI návrh PNZ tj Plán Národních Zájmu a potřeb.
První postulát mluví o režimu,který by nekradl dvě třetiny přijmú zdejších "domorodcú",

NIKDO O TY PENIZE NEMA NEJMENŠI ZAJEM.

Byli tady na skle jen komenty s masy problému ,hledají se babičky,kterým chybí proud,všichni mají peněz dost a jedou si do Švajcu na lyže jako vždy,skládá se na tank TOMAS,který už prý šel,na UK s dírami ve veži do šrotu ,proto NIKDO nechce ani slyšet o změně režimu,bez kterého budou všichni OKRADENI na ožrane hnáty a prázdné bílé lebky ,jimi zvolených pirátu a satanistu neznabohu z KDU,kteří to chtějí tak mít atd.Vy musíte vědět,že jen 0,34 procent SV by chtělo Švycarsky systém, který se staletí osvědčil,ale zde ve státě ,kde nikdo peníze nechce to jak vidíte s nikym nehne a naší fujeři jsou obklicenim dřisty GŘ televize a tleskají mu jako pominuti!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Lidi musí nejdříve více cestovat - tady posílám pár fotek jako tip na výlet
https://tosanovice.ch/forum/viewtopic.php?f=49&t=167
Doporučuji si prohlédnout zejména toto:
Dvůr "U staré slepice" ve stylu "můj dům = můj hrad"
Švýcarská vesnická stavení asi nejlépe dokládají úspěchy systému polopřímé demokracie

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Plán PROTI Válce a Bídě
Plán PROTI Hladu a Chudobě
Plán PROTI Lžím a Nenávisti

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

A "naši" politici nedokáží stále zjistit co je konečným cílem jejích práce na totálním rozvalu republiky.Nikdo to také po nich nechce.Abychom tento cíl odhalili a publikovali v SV sami zeptám se vás jak daleko jsou ve Švýcarsku prace na ,dávejte pozor a napište zda napsanému rozumíte,

DIGITALNI IDENTITEÉ OBČANA SVYCARSKA.

Víte, že právě u vás ve Švýcarsku bylo rozhodnuto bankstery dne 29.3.2019 zlikvidovat kapitalismus a nahradit ho jiným daleko horším režimem ,který je nutný neboť v dusledku tisku peněz prostřednictvím FEDu dochazi ke kříži,kterou lze těšit je INFLAHYPERINFLACI a nakonec VALKOU má dojít k radikálnímu tzv Resetu který má zasáhnout všechny obyvatele planety? Toto rozhodnutí jde uskutečnit v prubehu,10 dnu a nejde už odvolat jenom posunovst stále v čase!
Strejda Putin o tomto rozhodnutí ví a snaží se zachránit co se dá ,spolu s Čiňay a tvoří už protistranu a oddělení ostatního světa ve formaci BRI.....?
Toto rozhodnutí bylo publikováno na webu PROTIPROUD, ale v hantýrce banksteru a tak to bylo a je dále obyčejnými občany ignorováno!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pokud máte na mysli toto, jinak raději upřesněte
https://www.ejpd.admin.ch/ejpd/de/home/themen/abstimmungen/bgeid.html

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

To je totiž první předpoklad a bude se to vnucovat brzy tzv" DOBROVLN#" všem nic netušícím nešťastnikum metodou "SATAN" což vám všem nabízí tzv výhody a když na to skončíte zbude po vás jen sračka a dým z péči digitálního koncentraku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pak tento koment o E-ID dokazuje ,že se umíte ohánět správným směrem!Nikdo v republice totiž nesmí vědět "o co de"a jen originál ZD se to objevilo,ale diskutující jako obvykle tomu nerozumí a budou i takové klíčové sdělení jen lhostejné ignorovat.
Bohuzrl jak to vypadá nejsou tady dostatečně fundované intelektuální kapacity,které by včas rozpoznaly co se vlastně děje a ti, kdo by chtěli vládnout potřebují jen celé SV zuboženych voličú jako stádečko oblbencu monopolem GŘ televize,který se dává jimi platit v milionech a porušujic mohutné Zákon o verejnopravnosti televize,kdyby za to měl jít jednoho dne za zpusobem škody jít před soud a mělo by mu být zabaveno všechno jmění,které OHLUPOVANIM nebohých voliči získal a nasměroval je k volbě vadne ASOCIALNI vlády "náboženství" Satanistú neboli špiny nejhorsiho zrna!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyjděme se z toho, co funguje.
Použijeme to, co je historií ověřeno.
Již žádné další experimenty na lidech.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Je zbytečné vyzývat bezmocně,GŘ televize uz nic nevidiici Lumíky tj ohlupene občany ,to vyvolává u "mocipáni" jen smích!Ono ani nikdo nechce požadovat nejprve NOVE VOLBY,ale pouze tzv demisi, ale co bude potom to nikdo nechceresit ani vědět a diskuze o tom je ZAKAZANA!
No,domnívám se ,že ani není třeba násilně hledat tzv SJEDNOCOVACI pruniky programu politických formaci,ty nikdy nepujdou najít a proto doporučuji projednat v diskusi jednotlivé body PNZ SV tj Programu NARODNICH Zájmu, potažmo potřeb, který si dříve nebo později budou muset do svých programu nejen osvojit,ale i vložit všechny politické formace,které aspirují na "BYT ZVOLEN"!
Jinak si bude muset tzv neexistující SV dát inzerát,že hledá jiné nové zastoupení namísto zbytečné kakofonie obcanu volicu kteří stále nechápu že 34 let volby toho samého .nikdy nedá jiný výsledek než dalsi a brzy totální rozvrat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

CZ + SK = CH + UA
Nejprve v Československu dle švýcarského vzoru
Jako vzor pro mírové uspořádání na Ukrajině
Při dobrém systému je jedno, komu patří Krym, Doněck či Cherson.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

A tak brzy,pokud nebudou trvat na zrušení této funkce a rozdělení lupu koncesionářských poplatku na naší internetovou tv typu ABY BYLO JASNO ,zdemolovani volici voliči budou muset asi nastoupit v mobilizaci do mlýnku na maso tanku a děl toho čerta Puttlera,kam budou nahnáni svou vlastní vládou ,které dali moc(metoda CHUCPE )a ona tuto moc využije s drzosti toho jejich náboženství SATANIZMU proti nim!
Tady vidíte všichni co dovede ideologie NEOmarxismu a připomínám vám osud CCCP, která byla po zuby ozbrojená a padla jak shnilá hruška a nyní už existovat nebude!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Daniel Sterzik, Vidlákovy Kydy
Kateřina Konečná, KSČM
Tomáš Raždík, Švýcarská demokracie
Andrej Babiš, ANO
Jindřich Rajchl, PRO
Jiří Paroubek, Nespokojení
Martin Bursík
Tomio Okamura, SPD
Miroslav Ševčík
Jana Zwyrtek Hamplová
Eva Zažímalová
Berrnard
Lukáš Pollert
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/vysledek-se-brzy-dostavil?page=1
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/vysledek-se-brzy-dostavil?page=3

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

A ani zájem pracovat spolu na žádném druhu sjednocení jako to umí pétidemolice!
Tam je ty satanisty sjednocuje nenazranost jak vyrubat ze svých voličú jejich peníze,zatím co tzv vylupovane občany sjednocuje boj mezi sebou ostrými myšlenkami a si spokojene se brodic ve vlastní krvi odejdou domu.
No a když přijdou domu,zjistí,že jim kdosi vybral kapsy na plech a začnou plakat a psát tady srdceryvné komentáře,že to někdo neznámý má nějak za ně vyřešit,ale KDEŽE dostanou po těch zdrevenelych kedlubnach ránu klackem a hotovo!
Nechtějí poslouchat odkaz jejich staropresidenta HABLA,který jim jasně řekl,že už nikdy za ně nebude řešit jejich problémy ta KSČ,ale budou muset si je řešit sami a oni tento odkaz dodnes nepochopili a tak mohou řvát po náměstích bez planu a to se všem líbí i těm,které tady v odkazu jmenujete bo jsou to fujeři jako jen slabé kafe!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Ono to v čem se dohadujete souvisí s dnešním Vidlákem a včerejší diskusí víc, než si všichni dokážeme představit.
Je vás několik, kteří čekáte na "nové" číslo Vidláka, abyste mohli spustit palbu příspěvků.
Ty dva, na které já navazuji mají řešení v jediném. Označení P. Milošem se musí sejít a pokud vím, tak se snad včera sešli. Nebyl jsem tam, tak nevím ne čem se rozešli. Jen pozitivně vím, na čem se zatím opět nesešli. Nesešli se na společném PNZ, tedy tvorbě plánu národní záchrany. Určitá, obávám se velmi známá část "dezolátů", trvá na nemožnosti hledání kompromisů s téměř století špiněním jednoho ze subjektů možného jednání. Nevím to, nebyl jsem tam, mohu jen odhadovat, fabulovat.
Ve včerejší diskusi mi někdo odpověděl na můj názorový "proud", že kdyby byl komunistou musel by chodit kanály. Svým způsobem vyjádřil skutečnost prověřenou praxí.
Komunisté od založení své strany oddělením od dělnické sociální demokracie, která postupně přestávala být dělnickou, skutečně byli nuceni dlouhou dobu lézt kanály, občas vystrčili hlavu, dostávali přes ní a postupně z těch kanálů vylézali. I když vylezli a fungovali po svém, bylo stále dost těch, kteří se je pokoušeli do kanálu vrátit a zdá se, že se jim to zejména posledních 33 let docela úspěšně daří. Jen s těmi komunisty jsou do kanálu hnáni i další, kteří si mysleli, že s komunisty nemají a nebudou mít nic společného.
To co je pozoruhodné, ve spleti kanálů se různé proudy snaží jít jiným potrubím a stále naráží na křižovatky, kde se s těmi nenáviděnými komunisty střetávají. Nejvíc tam, kde na ně ti z výlevek na všechny v kanále bez výjimky vylévají splašky. Co je na tom zajímavé? Ti "mnozí ostatní" zatím ještě nepochopili a bude to asi chvíli trvat, že komunisté se v těch kanálech vyznají.
A abych nekončil na mě hodně stručně, přidám ještě jednu drobnost.
Lidstvo, nebo zúžím na naše podmínky, naši občané se obejdou bez SPOLU, ODS, KDU ČSL, KSČM, PRO, ANO SPD. Obejdou se bez Kateřiny Konečné, stejně jako bez Fialy, Rajchla, Skály, Jurečky i Holubové. Neobejdou se však bez onoho plánu, který se může jmenovat PNZ, Poučení z krizového vývoje, Charta 77, nebo jakkoli co kdo vymyslí. Ten plán však musí souznít s většinovým názorem občanů. Na tom základě vznikala prosperita této země od jejího založení. Kdykoliv ten plán jakkoliv selhal, padá společnost do bídy a je lhostejno, zda ta bída začíná nedostatkem dámských vložek, nebo brambor vypěstovaných na "národním poli".

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nechtěl jsem to psát, abych nedělal radost úderce, ale jednak mne to dosti trápí a jednak hrozně kvapí čas. Pokud se nepletu, tak je dnes tři týdny do demonstrace. Možná jsem něco přehlédl nebo špatně četl či pochopil, ale vím o ní tři věci. Zaprvé na tribuně jsou vítáni zástupci jen malé části alternativy. Zadruhé, jak píšete, nevím o žádném dlouhodobém plánu, kam se máme demonstracemi dostat. Zatřetí nevidím nic konkrétního o na minulé demonstraci vyhlášené blokádě.

První bod asi nemusím vysvětlovat a je podle mého nejkritičtější. Samozřejmě souvisí s těmi ostatními. Pokud se alternativa nesjednotí, není šance mít dostatečnou většinu, není šance ukázat váhajícím ani budoucím váhajícím, že je tu spolehlivá síla, ke které by se mohli přidat. Mainstream je dnes krmí mnoha informacemi, včetně té o nejednotě alternativy. Pokud přijdou sem nebo jinam, zjistí že to tak je a důvěra je na dlouho narušena. Vím že nejsou přesná čísla, ale vládní příznivci jsou pořád schopni vyvolat dojem, že je jich daleko více než alternativy. Nejvíce je tiché masy, o kterou se hraje, která rozhodne. Podle mně zatím vedou ti provládní

Druhý bod také škodí alternativě, protože jednak zasévá nejistotu do vlastních řad a jednak necháva dostatek prostoru masmédiím pro jejich propagandu, že vlastně jde jen o boj o hlasy těch pár zoufalců z Václaváku. Dokonce se radují, protože počítají s tím, že všechny tyto strany loví ve stejném rybníku a tudíž že by mohlo propadnout ještě více hlasů proti nim než v minulých volbách. A ani to není informace, ktera by zrovna někoho přesvědčila o smysluplnosti a důvěryhodnosti alternativy.

Třetí bod je u mne potenciál k velké blamáži. Asi nikdo nečeká, že zítra vyjde Slunce na západě a bude to zelený čtverec. Pravděpodobnost je to ale vyšší, než že vláda zareaguje na požadavky minulé manifestace. Takže přijedeme na Václavák, pobydeme tam snad méně než tři hodiny, zvláště pokud by byla stejná smůla na počasí, a na konci jsou dvě možnosti. Buď se po vzoru vlády změní programové prohlášení, vyřkne se něco jiného a rozejdeme se do svých domovů. Velký průšvih, ale podle mého menší než ten druhý. Tedy že se vyzve k blokádě. Všichni, kdo jsme na Václaváku byli, víme že většina lidí do Prahy přijela. Většina jde v pondělí do práce. Nikdo s sebou nemá žádné vybavení na blokádu. Nikdo nemá a nezná plány. Jak to tedy má vypadat ?

Plně uznávám, že můj názor, pro nějž je možným řešením zůstat doma je trochu extrém. Druhý extrém proti němu je pan Popelka, který sezve skupinu ochotných a vyrazí. O dopadech jeho akce víme, není to ideální. Tak co máme vlastně dělat, neměli bychom být lépe informováni o plánech ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)