Odvolám vládu

Autor

V uplynulých dnech měl Jaroslav Bašta pár předvolebních setkání s voliči na Moravě. I domluvil jsem se s Pepe Nerušilem, že bude-li to jen trochu možné, zařídí mi s novým černým koněm prezidentského klání nějaké to setkáníčko. Vězte tedy, že se to podařilo. Když měl pan Bašta autogramiádu s voliči v Brně, měl jsem přislíbeno, že si na mě udělá chvíli čas a já si zase řekl, že se podívám, jak dělá kampaň. Jak jsme se domluvili, tak se také stalo. Berte to jako další součástku do letošní volební skládačky.

Takže…

Sál na radnici plně obsazen, opět bylo nutno přidávat židle. Publikum bylo tvořeno spíše staršími lidmi, ale mladých tváří tam nebylo zase tak málo. Bašta s týmem přijel včas. Žádné zpoždění. Na začátku měl krátkou řeč o tom, co představuje a čím je a pak odpovídal na dotazy z publika. Jeho mluvený projev není kdovíjaký, ale byl připraven, chvílemi se lidé i docela dobře bavili, Bašta rozhodně nenudil. Pak následovala autogramiáda, focení, podávání rukou, krátké osobní rozhovory… a když byli všichni spokojeni, došlo i na Vidláka a krátký rozhovor v soukromí.

Samozřejmě se většina dotazů točila kolem Baštova hesla z plakátů – ODVOLÁM VLÁDU. Ponechme teď stranou názory všech ústavních právníků, poslanců i dalších prezidentských kandidátů, že to nejde, nebo možná jde, ale k ničemu to nebude, že je to na hraně velezrady, apod, apod.

Ono je to prostě dobré heslo. Přímočaré. A to je v dnešní politice naprosté zjevení. Když si to tak vezmete, všichni ostatní kandidáti po dotazu, co dělat dál, lavírují. Ano lidi, je drahota, je špatná situace, chudneme, ale to víte, je tu nějaké NATO a ruský agresor na Ukrajině, musíme být loajální… a kolem toho tak všichni opatrně skáčou a když se jich zeptáte, tak dost přemýšlejí, co odpovědět, aby si tím neuškodili a nenaštvali nějaký segment svých voličů.

A do toho přijde Bašta a řekne, že když bude zvolen, tak vládu odvolá. A vypadá , že to myslí vážně. Opírá se o precedent s Nečasovou vládou, kdy sice Nečas sám rezignoval, ale prý až poté, když mu Miloš Zeman oznámil, že ho prostě odvolá. Námitky ohledně právníků, že by mohlo jít o velezradu, že bude muset znovu jmenovat Fialu, že se Pětikolka po takovém aktu spíš sjednotí, ty Bašta při besedě odmítl s tím, že dva ústavní právníci znamenají tři právní názory a znovu opakuje, že vládu odvolá.

A hele, ono to funguje. Najednou je debata na Primě jen o Baštovi. Najednou se mluví jen o jeho volebním heslu. My jsme tu mnohokrát spekulovali, co bude ústřední motiv těchto voleb a mysleli jsme si na Vitáskovou, že ona bude schopna artikulovat ceny elektřiny a plynu a ejhle… ovládl to starý pán, který hlásí, že s Fialou vyrazí dveře.

Nebylo to to jediné, co zaznělo. Zaznamenal jsem si pár bodů, které mě zaujaly:

Bašta jednoznačně řekl, že pokud bude zvolen, bude dávat milosti, když se bude kriminalizovat svoboda projevu. Stíhání za verbální trestní činy bude bedlivě sledovat a v tomto případě nebude milostí šetřit. Opět – je jediný, kdo s tím přišel. Originální i aktuální.

Celkem hezky vyznělo, když se dotkl dávno minulých dob, kdy patřil mezi ty, kteří vyjednávali náš vstup do NATO. Řekl, že on vyjednával vstup do obranné aliance a za čtrnáct dní po vstupu z toho byla útočná aliance. Dal najevo hluboké zklamání z směřování celého toho paktu a zdůraznil první článek – závazek řešit konflikty mírovou cestou.

Přidal k tomu, že jako prezident mobilizaci připustí jedině tehdy, kdyby měl nepřítel napochodovat na naše území, ale nikdy nebude mobilizovat pro boj mimo naše hranice. Když se ho zeptali, proč zvedl ruku pro členství Švédska a Finska v NATO, tak řekl něco v tom smyslu, že každý je svého štěstí strůjcem a kdo chce kam, pomozme mu tam…

Ohledně války na Ukrajině projevil skepsi nad brzkým řešením, protože oběma stranám se do války zatím ještě chce a jakoukoliv chuť k míru zatím nevidí a podle něj jsme od jakéhokoliv příměří možná ještě rok daleko. Ale až se nějaká chuť k míru objeví, měla by to být právě naše země, která by po tom měla skočit a podporovat to. Ukrajina se zatím opírá o kolektivní západ, ale podle něj se už o něj dlouho opírat nebude.

Pak se objevili dva milení Jálové, kteří nám dezolátům přišli vysvětlit henty pravé evropské hodnoty a připomenout nám mnichovanství. Na to Bašta opáčil, že v případě konfliktu na Ukrajině není třeba chodit tak daleko do minulosti, stačí se vrátit k Minským dohodám, které (jak řekla Merkelová) nikdo na Západě dodržovat vlastně nechtěl… a bylo ticho. Druhý Jál se podivoval nad Baštovou politickou cestou od disidenta přes trockistu (to jsem nepochopil), levici, až k pravicové SPD. Oni ti mladí a ojrohodnotní jsou stále tupější. Už vlastně neumějí ani pořádně provokovat. Vypadali namachrovaně a mysleli, jak to tam rozseknou větou o Mnichovu a o Trockém… vlastně vůbec nechápu, jak se tohle myšlení mohlo v Evropě prosadit. Ale chápu, kde bere Nerudová hlasy. Vrána k vráně sedá. Dutý k dutému.

Když to pak všechno skončilo a zůstali jsme sami, zeptal jsem se Bašty, jak moc vážně to svoje heslo na odvolání vlády myslí. Co se nevešlo na plakát? Odvolám vládu… a co je tam dál? Odvolám vládu, když? Odvolám vládu za předpokladu, že…?

Odpověděl mi, že pokud se stane prezidentem tak po uvedení do úřadu zaúkoluje pracovníky prezidentské kanceláře, aby připravili odvolání vlády a uvedli k tomu i příslušné zdůvodnění opírající se i o Zemana, jak vyrazil dveře s Nečasem… A naznačil, že by celé věci hodně pomohlo, kdyby se mohl opřít o protestující lid.

Hele, na mých výhradách se nic nezměnilo. Pořád platí to samé, co platilo před týdnem. Pořád je Bašta nejlepší z těch malých, ale pořád neexistuje žádný podklad, že by se mu to mohlo podařit. Zatím si ho všimla velká média – že hlasy pro Baštu uškodí Babišovi a tak má najednou SPD reklamu. Na fejsbůku se angažují různí aktivisté, aby najednou Baštu postrčili do záře reflektorů, protože to je nejlepší způsob, jak dostat do druhého kola oba kandidáty pětikolky. Stačí to? Přeženou média svou horlivost? Nebo je Bašta přesně tím, kdo volby rozhodne ve prospěch kandidátů Pětikolky?

Babiš je vrabec v hrsti, Bašta je holub na střeše. Vnímám tu euforii, která se kolem Bašty začíná zhmotňovat. On tak trochu zbyl. Nedostali se ani Skála, ani Turánek, ani Březina, ani Vitásková. Byla tam spousta výhrad… proč se Okamura trochu pomstil Blaškovi? Proč právě starý pán…? SPD přece nemá šanci. Bašta zbyl a sám to o sobě říká. Udělal všechno, co mohl, aby se do druhého kola dostal.

V SPD se toho jednou chopili nečekaně dobře. Bašta si začal zařizovat podporu právě u toho milionu propadlých hlasů. Snažil se získat podporu každého trochu výraznějšího hlasu na Alternativě… včetně mého. A navíc se jim fakt povedlo to heslo. Vedle všech těch úhořovitých Fischerů, Hilšerů, vedle dokonale duté Nerudové, neznámého Diviše, lavírujícího Babiše a několikanásobného převlékače kabátů Pavla, působí Bašta svou přímočarostí ohledně odvolání vlády jako zjevení. Odvolám vládu… a zopakoval mi to přímo do očí.

Já vím, volební matematika nelže a všichno to hemžení Ludwigů, Novinek, Seznam zpráv i Česká televize, kteří jsou najednou k SPD jako k dávným přátelům, to by nás všechny mělo varovat. Je nebezpečné vyvolávat euforii, že by to třeba fakt mohlo vyjít a byla by šance na vlasteneckého prezidenta… protože pokud se to nestane, tak se na SPD snese nenávist o stejné velikosti, jako je teď ta láska…

A to byla jediná moje otázka, která se Baštovi moc nelíbila.

Ptal jsem se ho, jestli s Okamurou nějak promýšleli i variantu, že to doopravdy dopadne jako vždycky. Bašta sice uspěje líp než si všichni myslí, ale nepostoupí a nepostoupí ani Babiš. Najednou bude „odvolám vládu“ ležet v prachu a na hradě usedne Danuše, která nic netuše. Jestli si uvědomují, že v takovém případě se všechna frustrace z nepovedených voleb snese na SPD?

Odpověděl mi otázkou – proč by to měla být naše vina?

Abych to tedy nějak shrnul… Bašta se dokázal od ostatních kandidátů výrazně odlišit a zvolil způsob, který všechny ostatní tak trochu háže do jednoho pytle. Dokázal ze sebe udělat exkluzívní produkt. Všichni ostatní jsou jako stejné mlíko v osmi různých krabicích. Myslím si, že tato taktika do značné míry eliminuje i to, co jsem vždycky razil já – volby jsou šachy, volit se má rozumem a ne srdíčkem, volby jsou sice o emocích, ale kdo jim podlehne, ten na to doplatí. Ale i tento můj přístup je lavírování. V čem se vlastně odlišuju třeba od Fischera, který moderátorovi v rozhovoru vysvětluje, že možná odstoupí a možná ne? V čem se od Fischera odlišuje Babiš, který nedal jediný signál, že by chápal, co nás na alternativě trápí?

Bašta se teď prostě odlišil. Odvolám vládu! Tečka. Vy všichni taktizujete, přemýšlíte, přeskakujete z jednoho břehu na druhý, kroutíte se, bojíte se mluvit na plnou hubu… a já říkám jasně: Odvolám vládu!

Ne, Vidlák vám nezaručuje, že ji Bašta doopravdy odvolá. Ale říkám, že být na Baštově místě, tak bych kampaň nedělal jinak.

A ještě jednu věc mám na srdci. Před vánoci jsem dělal rozhovor se Skálou na TV Bureš. Došlo tam i na Baštovu kandidaturu. Já tenkrát řekl, že marně přemýšlím, kdo v SPD se chtěl starému pánovi pomstít, že ho poslal mezi ty žraloky. Že mi to přijde naprosto uhozené. Ale také jsem řekl, že budu první, kdo se Baštovi omluví, pokud to bude jinak. Omlouvám se pane Bašto, omlouvám se celé SPD. Je to jinak. Moje výhrady ohledně předvolební matematiky a průzkumů preferencí nikam nezmizely, ale nemohu vám upřít, že to co děláte, má docela šťávu.

Konstatuji ale, že SPD touto taktikou svázala svůj osud s Baštovým úspěchem. Dostane-li se Bašta do druhého kola, tak bude Okamura slavit nejspíš ještě víc než sám prezidentský kandidát a bude mít důvod. Nedostane-li se Bašta do druhého kola a nedostane-li se ani Babiš, tak to s SPD pořádně zatřese.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (213 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano je to skutečně úderné heslo, jistý Babiš s heslem "všeci kradnú" v roce 2017 vyhrál volby...

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

A co Klausovo heslo "Není špinavých peněz"...? A přesto vyhrál.
Teď víme, že ti, kdož se tímto heslem řídili a naši republiku do mrtě vykradli, mají v úmyslu prodat i to poslední, co nám zbylo. Včetně českého národa.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Historie se někdy i neopakuje. To, že Zeman vyrazil dveře s Nečasem se nedá srovnávat a aplikovat na Fialu s Rakušanem a Pekarovou - jejichž koně jsou Pavel (kůň ODS) a velká hlava s malým mozkem (TOP 00).
Jestliže Nečas odstoupil, neznamená, že tito (i přes Dozimetr, lhaní, lavírování se zastropováním cen, nejhoršími cenami energií v Evropě a zatahování ČR do války, která se týká kámoše Fialy) se vůbec něčeho leknou a odstoupí jako to udělal Nečas..., to bude spíš pohádka o "Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil".
A nehnou s tím ani davy na Václaváku - z těch mají fialovci akorát tak sprostou p.del. Dokázali odstranit kandidáty, kteří jim nevyhovovali a nechali pouze Baštu a právě ty úhořovité. Jen Babiše se chtěli zbavit soudem (doufám, že lidi nejsou hloupí), který sami vykonstruovali a nechali načasovat na dny přesně. Takto "schopní" jsou tito štěnicovo-klíšťoví, takže nějaké vycouvávání z vlády se konat nebude. Na to už mají příliš vlivných kamarádíčků nejen u soudů, taky belzebuba Rychetského.
Odstranit Baštu nemohli, stojí za ním 15% voličů SPD, za těmi ostatními neměl kdo stát.
To, že Bašta "nevadí" České televizi včetně celého mainstreamu, a jsou přátelští ke všem stejně (tedy kromě Babiše), dokonce uskuteční kandidátskou debatu tak, aby vyhrál (proto tam nedali Pavla a Nerudovou), všemu jen nahrává.
- Zajímalo by mě, podle jakého klíče rozhodli, kdo tam bude sedět - nejspíš podle klíče "těch nejméně preferovaných kadidátů", právě aby Bašta vynikl a ovlivnil ty nerozhodnuté, případně přetáhl některé lavírující od Babiše.)
A na odpověď s otázkou, co kdyby SPD neuspěla... "Proč by to měla být naše vina?"..., je jednoduchá odpověď.
Protože tím ("odvolám vládu") ještě víc rozdělili voliče a umožnili tak zvolení těch dvou, kteří nás spolu s touto vládou přivedou tam, kam mají od začátku namířeno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

"V čem se od Fischera odlišuje Babiš, který nedal jediný signál, že by chápal, co nás na alternativě trápí?"
-------------------------------------------------
Třeba v tom, že by ho nařkli z populismu, jako vždycky.
Třeba v tom, že by řekli, že přiznává, že je proti Ukrajině..., že je proruský, stejně jako nařkli nás a otitulovali šváby, dezoláty atd.
Co by si za to slíznul Babiš, nechci domýšlet.
Rozhodně by to odnesl ještě hůř než my. Nenechali by na něm nit suchou, a mlátili by mu to o hlavu každý den.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Jak z pořadu "Možná přijde i kouzelník"

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za jediný den přišlo do ČR více jak 7 000 Ukrajinců a podle vnitra jich je celkově v Česku už bezmála 700 000, přičemž každý den jich v průměru přichází 2 500! Tímto tempem jich přijde každý měsíc 75 000 a do konce roku 2023 jich bude v ČR 1,6 milionu!
To je neúprosná matematika ukrajinizace ČR v přímém přenosu a už je jasné, proč si Fialova vláda musí začít půjčovat peníze u EIB na jejich zdravotní péči! Ukrajinců je v ČR už tolik, že budou brzy představovat již 16% celé populace! Kde na ně vezme ČR peníze? Z půjček od EIB a ECB?

Když jsme v pondělí publikovali článek o tom, že Fialova vláda těsně před Vánoci schválila usnesení o tom, že si česká vláda půjčí u Evropské investiční banky (EIB) až 200 milionů EUR na zdravotní péči o ukrajinské migranty v ČR, tak to vyvolalo mezi čtenáři obrovské pozdvižení, protože se ukázalo, že vláda už pomáhá ukrajinským migrantům nejen z vlastních peněz, ale dokonce si na ně půjčuje peníze v Evropě.

V článku jsme uvedli, že v ČR je už bezmála půl milionu ukrajinských migrantů, jenže to byl omyl. Jak jsme byli do redakce upozorněni, to už dávno neplatí. Podle informací samotného ministerstva vnitra jich je v ČR už bezmála 700 000 a představte si, že každý den česká cizinecká policie zaeviduje v průměru 2 500 nových ukrajinských migrantů.

Fialova vláda si půjčí u Evropské investiční banky bezmála 5 miliard korun na zdravotní péči o ukrajinské migranty v ČR! Rozhodla o tom těsně před Vánoci! Co to má znamenat, Fialo? Když nemáš na uprchlíky peníze, tak jich tolik nepřijímej a nezadlužuj republiku! Neuvěřitelný skandál, který odhaluje, že Fialova vláda pomáhá Ukrajině už nejen za naše peníze, ale dokonce už i na dluh! Vláda schválila i vyslání 1 200 českých vojáků do Pobaltí a Polska, přičemž do České republiky přijede prvních 800 vojáků ze zemí NATO a ministr financí dostal za úkol vyčlenit peníze pro Síly rychlé reakce k nasazení mimo území ČR!

Bude se vyvlastňovat? Dostali jsme do ruky explozivní návrh novely Vyvlastňovacího zákona z dílny šéfa Pirátů Ivana Bartoše, který byl právě posunut k projednání do vlády Petra Fialy! V důvodové zprávě jsme narazili na šokující bombu, proč je prý potřeba tuto novelu přijmout! Starý zákon o vyvlastňování umožňuje totiž jen vyvlastňování staveb a pozemků, nikoliv jednotlivých separátních bytů ve stavbě! A je to venku! Děsivá novela, která přichází doslova jako na zavolanou v době obrovské migrace Ukrajinců a vyvolává logické otázky s jejich ubytováním!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Bašta seděl ve sněmovně, když se hlasovalo pro "Humanitární bombardování Jugoslávie" a zvedl pro to ruku.
Zeman se za to alespoň omluvil.
Poslechla jsem si Rajchla v živém vysílání, kde o tom hovořil.
On (stejně jako já a mnozí další) by pro něj ruku nezvedl. A jak uvedl, ani absolutně to nemá žádnou šanci.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a nejen to,jsem jediný kandidát ,který vás bude holenkove bránit roti zvyšovani daní!Ostatní s vámi zatoči a pan BABIS je FIALA v bleděmodrém a bude zle!To vám saláti slibuji,tak mě volte,jsem jediný,kdo vám dá aspoň naději,ostatní to ani neslibují,ale hned vás praští po kedlubnách !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Bože!! I ty snad tyhle blbnosti čteš a nedovolíš, aby tyto naivní bláboly zvítězily při volbě nad realitou.Moc tě prosím!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokud budou na ústavním soudu sedět svině jako Rychetský co mluví jak Emanuel Moravec, tak žádnou vládu neodvolá, leda by za ním stála policie a armáda a on zatknul jak parlament, tak ústavní soudce, to už by byl protiústavní puč a kéž by byl (pokud by byl vlastenecký)... Ale nebude (resp. ho legální cestou udělá Fiala a už ho dělá, třeba nový zákon o Radě čt atd... a ti jdou cestou legální či pololegální a mají za sebou soudy a EU)... nikdo na to nemá koule z vlastenců, ani Okamura, ani nikdo z těch "vlastenců" v Parlamentu a v širém okolí...

A libtardi už vůbec ne,... ti to chtějí nechat vše na ultralevicovém dnešním trhu...tedy na západních firmách... těm chtějí předat vládu. Dan Vávra se sice cuká, ale ruka trhu je v rukách ultralevice západních korporací z 99% velkých firem.

A do toho EU a NATO... bylo by to těžké...

Jediné, čeho by se západní rudozelení báli, že jim otrávíme Labe u hranic :)))

To by nás raději ani nebombardovali pak :))) jsou až moc zelení :)))

Rusk i Západ jdou do prdele, obojí se islamizují, v Rusku je víc muslimů než na Západě často. Sice tam méně chodí migranti, ale porodnost Kavkazanů je vyšší jako u nás u arabáčů v EU a černochů v EU... dopadnou stejně. Putin místo pořádku doma válčí proti bílé Ukrajině... je to debil a Západ je také debilní. Putin jako eurasianista a Západ jako neomarxismus, obé je debilní ideologie... Chce to silnou střední Evropu, vlastní atomovky, vlastní uran do jaderných elektráren a nezávislost na jejich ropě. To samé na ropě čmoudů... lepší je Jižní Amerika a pak časem vodík nebo něco jiného...

Zatím :)))

Průměrný počet slepic: 2.7 (20 hlasů)

Jinak pořád si stojím za tím, že to přes mé výtky k Babišovi dám jemu v prvním i druhém kole, protože nechci v 2.kole dva neomarxisty úplné (Danuš a Pávek), ale chci tam raději jednoho plného neomarxistu (Danuše či Pávek) a jednoho polo-neomarxistu (Babiš). Bašta nemá šanci na druhé kolo. Tečka.

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budeme muset volit toho BAŠTU!Když to prohraje nebudeme aspoň vinni nástupem ŠWABISMU,který nás pripravi o VSECHNO!
Jsou to totiž všechno kandidáti tzv Piratskych nerdozdělaných mladíků a devçatek,kteří se považuji za NOVE KOMUNISTiCKE zloçincea tak nám pobijí nejprve všechny slepice,prasátka a kravičky a pak nás budou nutit Zeleným údělem platit odpustky na všechno i komín místo daní,které zvýší tak,že vám doma prorazí strop a nový Únor 48 bude jejich sexuálním vyvrcholením!
Zchudnete v gigantickém koncentráku tak zle, že ty děti ,bez penez za nás budou prý muset platit jen gigantická to že dluhy co jejich vláda satanistú naseká!!
Ty kreatury co zbudou po těch masakrech nebudou mít ani hračky, lautr nic a tak jim nezbude než si jít hrát s micinksmi a čuliky,ovšem poté až zjistí jaké mají vlastně pohlaví z těch 50 co furt deklarují a nutí ostatní je napodobovat při jejich zvrácenostech policejniho státu s záměrně jimi. znefunkčele justice!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Aničko, sice nebudete nástrojem schwabismu, ale v prdeli budete stejně. tak hodně zdaru. Už se jen zoufale chechtám stejně, jako pětikolka když tyto blbosti čte a velmi, velmi se raduje,

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Pohrda totiž holubickami jako jste vy,která tento zakeřny princip nezná a pak jim doslova jako ryba na udici naletí a pak nahrává do jejich hry,která je pro voliçe typu AJA holubička neznámá!
V dusledku neexistence kontroly volici,kterou navrhuje SV jsou pak schvalovány zákony typu POLICEJNI STAT a Rychetskeho devastující zákon voleb ,který deklaruje,že prý on do republiky nepatří a sam Babiš se dělá hloupý,že prý neschválil v parlamentu ten zákon Rychetskeho cenzuru "jako"nechce,ale instaluje ji pomocí joury a sám používá taktiku CHUCPE na naivní voliče typu AJA,hlásá otevřené ,že nebude mít problém dále topit republiku prostřednictvím podvodné zvolené vlády !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Ale čte, a důkladně a hlupky, jako jste vy s radostí. mne si ruce, nad blbostí opozice a proradbostí Okamury a spol. Divím ser vámn, že to nechápete,ale až zavřou huby všem, s jenerálem nebo tou blbkou blonďatou v čele, můžete jít pokecat za baštou a nakopat riť okamurovi!!!!§

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pak si všichni myslí,že jsem to já co si je komoli a naletí znovu!Nepochopí,že si musí sdělení přeložit a dát si pozor co obsahuje věcně ,chyb si nevšímát a diskutovat k věci!
Tady se využívá stále toho,že se lidoví komentatoři se stále nenaučili vzpírat na ně se valící špine! Ale to časem až jim dojdou úspory platy sežere inflace,beztak jsou z nich kradeny dvě třetiny oproti ostatním sousedům a oni pokorně sklánějí hřbety a nenávidí ty,kteří jim to řeknou !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Aničko, diskuze s Váma, je fakt stejná, jako házet perly sviním, promiňter,ale už na Vaše výplody nemohu ani reagovat, musela bzxh Vás urazit a to fakt nechci, nashle

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

A co z toho budeme mít, že NEBUDEME VINNI nástupem schwabismu?! To se tím budeme utěšovat?! Alibismus?! To já ne, to ti druzí?!
Děkuji, nechci. Už jsem si to jednou vyzkoušela, volila jsem „srdcem“, Trikolóru, a dodnes si to vyčítám, Kdybych se nenechala zviklat a hodila to Babišovi, tak možná by pětikolka byla taky, ale já bych aspoň měla čisté svědomí!
Takže nic. I kdyby byl Bašta zlatý stříbrný, tak volím Babiše. Ne srdcem, ale proto, aby se tím prezidentem stal s větší pravděpodobností. On nakonec zas není tak zlý, jak se nám ho snaží všichni malovat. A docela uznávám, že v situaci, jaká je teď, nemá smysl vykřikovat, že zatočí s Unií, že zkrouhne Ukrajinu, že odvolá vládu… Ale Babiš je natolik pragmatický, že pokud nastane vhodná situace, tak to udělá. Udělá všechno proto, aby se I ON SÁM dostal z téhle kaše.
Když to tak vezmete, tak když prohraje Bašta, tak JEMU OSOBNĚ se nestane nic. Možná to odnese SPD, ale on sám ne. Zatímco Babišovi toho hrozí víc, než jen ten zpolitizivaný proces. Přece jenom je podnikatel, vše, co vybudoval, půjde do kytek.
Celý zbytek, tzn. popis toho, co nás čeká, je NAPROSTO pravdivý. Bohužel Bašta není tou cestou, jak z toho ven.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

A když nebude bitka tak aspoň pád na dno,které se prolomi pad se zrychlí a aspoň nebude volič na salám ponrav do Babišova vuřtu!Jste lidojedka? S tou vládou se to naučíte bo bude hromadnny hladomor a brzo jako akademik uvidite všechny svaté a budete solit peníze na odpustky, bo jste beztak vinná tím zelným údélem!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Normálním členem už jste,ale bloudite neboť jste volila ohlupenym srdcem Trikkolonu! Kdyby jste si osvojila PROGRAM NARODNI ZACHRANY z SV nestalo by se to!
Tehdy jsme z elity SV řekli tomu ješte šefovi,jak uvrhnul jeho fotr to Česko instalováním režimu kapitalismu vycházejícího z gangsterismu do neštěstí a zda by mu fotr povolil to změnit!
Zjistilo se,že by mu otecko naložil rákoskou na holou,tak pochopil,že je ta Trikkolonu je marnost a utek!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Anno, Vás si musí platit pětikolka, protože blbosti, co píšete vypotil buď Fiala neo Stanura, nemaťte lidem hlavy, volit Baštu, je stejná pitomost, jakovolit okamuru. ten maká jen na sebe a kecy o ČR, jsou jen výplody jeho chorého motku stejné kvality, jako baštovo odvolávání vlady. Jste fakt,tak pitomá?????

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Jako mnoho jiných jste se dala ohlupit G$ televize,jehož funkce pokud nebude zrušena bude nadále nahrazovat Parlament a tím pádem je Prdlamentu zbytečným!
Pokud jste opravdu akademička divím se vám,že nevidíte sousedy s gigantickými platy,kteří krizi přežijí a vy s holou dupkou natáhnete bačkory poté co vám budou ukradený všechny peníze a aktiva typu střecha nad kedlubnou!
Nu což,nevidíte tu krutou krizi stejnou jako kdysi za první republiky ovšem nyní se to řeší salamově postupným zvyšovanim úroků a ničeni konkurence EU pitomeho lejna z,která to EU rozbije na sračku,odzbrojí a vydá na pospas panu Putinovi,neboť vyjde najevo,že byla instalována 7 hlasy paní Makrelou beztak kámoškou pana Puttlera!Všichni víme jak zničila statečně vojáky Bundeswehru kteří dnes mají munici na dva dny a brzy budou bez techniky,kterou nebudou moci ani vyrobit,protože chybí suroviny a energie bo Putin už není blbec a jen se podívejte do trubek a na konci uvidíte fotku Putina našeho budoucího cara!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

aničko, vy nešťastnice naivní. Vy, chcete měnit režim, cha,cháááá a s kým??? S okamurou? tak to prosím promiňte, že se neudržím, ale kdyby blbost nbadnášela.... a dál, už to asi znáte. Potěš Bůh tuto zem, jsem z Vás uplně rozhozená, že něco takového, co jste napsala fakt myslíte vážně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak to neznamená,že to nejde! Dočkejte času jako husiçka klasu dam vám VŠEM návod jak to bude MUSET jít!
Mi nevadí,že jsem mluvci SV,která může dosáhnout až 8 275 752 malem domordovanych dušicek,které se ještě nenaučily bránit,ale když zaberou bude to překvapko a sila!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Babiš neudělá nic. S pětikolkou se nakonec dohodne, jako ostatně už v mnoha případech teď. ANO není žádná opozice, má jenom trochu jinou rétoriku a ve většině případů hlasuje s pětikolkou. Ne nadarmo tomu už někteří říkají šestikolka.

Zatím bez slepic

že o tom by rozhodoval Rychetský - a jeho rozhodnutí je jasné předem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Připomínám, že Rychetský v létě končí a pak může být všechno jinak

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Jaroslav (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČR - Bašta to nebude, to víme oba. Pokud to bude Nerudová či Pavel, šéfovat ÚS bude fialový pětikolkař. A mandát končí více ústavním soudcům - a pokud tam budou dosazení samí fialovci - sbohem a šáteček. Změní volební zákony - budou korespondenční nebo i internetové volby / s tím se dá pěkně kouzlit) a dá se volební právo tomu miliónu ukrošů u nás. A nazdar navždy.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

lyžař z aspenu co volí čssd/zelené - Středula, to dá provládní Danuši, která řekla, že volila Spolu... odstoupil pro Danuši ...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku - a vy všichni, co jste se rozhodli pro Babiše. Sepište si ty nejdůležitější otázky, na které byste chtěli vědět odpovědi od prezidentského kandidáta. A pak ty odpovědi sami sepište podle toho, co VÍTE, že by Babiš nebo Bašta na ně odpověděl. Kolik otazníků a nejednoznačných odpovědí bude u Babiše? Kolik u Bašty? Kdo z nich lépe rozumí mezinárodním vztahům, má přehled a odhodlání něco z ne právě silné prezidentské pozice řešit? Co řikají k důležitým tématům, například konflikt na Ukrajině? A když přijde na stůl smlouva s USA a případné základny, jako tomu bylo na Slovensku? Co na to Babiš? Ticho po pěšině a nikdo se neptá?
Nikdo mi nevysvětlil, proč se s vládou nespokojeni lidé nemohou/nedokážou domluvit na Baštovi. Ten chlap je moudrý, s rozhledem, není pro mnohé tak kontroverzní jako Babiš. Navzdory věku i ten slovní projev se viditelně v krátké době zlepšil. Zeman také mluvil svérázným, nejednou nepříjemně arogantným způsobem, a přece... Mém "Bašta nemá šanci" vyrobily průzkumy a my jsme se jim podřídili, místo abychom se spojili a něco pro vlasteneckou komunitu učinili, aniž bychom museli měřit cestu do Prahy na nějakou demonstraci, jež nakonec nemá očekávaný význam. Volby ho mají. Babiš se chlubí dobrými přátelskými vztahy s mnohými významnými politiky. Pravdou se to stane, až o tom přátelství budou mluvit ti zmínění politici. Vidláku - hoď řeč se Štefcem, nebo neskutečně chytrým a zorientovaným Drulákem, či někým z vlastenecké fronty, proč oni jsou tak blbí, že preferují Baštu, když přece nemá šanci... A ještě dotaz - když Bašta "ubere" Babišovi příliš mnoho hlasů, budeš obviňovat jeho voliče, že nedali hlas Babišovi, nebo Babišovi voliče, že nedali hlas Baštovi? Není čas zvolávat na barikády? I tak je již strašně pozdě a začít přemýšlet nad důsledky současného vývoje, co se jako sněhová koule povalí z kopce dál, je formou deprimující sebetrýzně. Jenom poznámku - nejsem nekritickým fandou SPD, Baštu vnímám jako svébytnou osobnost, ne jako Okamurovu loutku.
https://youtu.be/B2K4-hekGaQ (Jaroslav Štefec)

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)

Teď přece jde o to ,vrazit klín so vládnutí pětikolky. A na to má sílu JEN Babiš a ANO ,NIKDO jiný. A kecy, jaké vlastnosti by měl mít prezident, jsou pro naivy vašeho ranku a ne pro opozici. Jste naivní, jak malé děcko i když se snažíte tvářit dospěle. Je ni vás až líto, ale užijte si debakl, který utrpíte,bude to to poslední, než cenzura pětikolky zavře hubu všem, kdo jen cekne. Světlá budoucnost, že???,

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

a stěží někoho ovlivní... ale vysvětli Drulákovi, Štefcovi a dalším známým lidem, kterým "alternativa" důvěřuje, jací jsou to naivní omezenci, když věří, že se lidé zamyslí a dají svůj hlas tomu, kterému lze věřit nejvíce. A komu dají svůj hlas i oni.
Jestli vás to uklidní, ja již nebudu nikoho v těchto diskuzích přesvědčovat, protože zdá se, že nikdo nechápe, že mantra "Bašta nemá šanci", kterou si alternativa nechala průzkumy vnutit jako něco, co nelze ovlivnit (proč?!), je zabetonovaná. Můj hlas nemá sílu sbíječky a můj věk mi dovoluje velikou míru lhostejnosti. Tak to hoďte Babišovi, který slibuje co???

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

neházejte flintu do žita i mně, by to mohlo být jedno, jsem ve věku, kdy mě zajímá víc zdraví, ale blbost opozice je nekonečná a 40 let totrality, mi teda stačilo. Fakt žasnu, co za cvoky, tady píše. A trikolora? Majerová a hájek se mi zdáli trochu OK, ale po tom, co volili sebe a Okamuru, je to fakt otřes, ale naděje, že češi nejsou až takoví idioti, jako voliči pětikolky, mě ještě neopustily.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Explorer: "Tak to hoďte Babišovi, který slibuje co???"
------------------------------------------------------------------------
Já osobně na sliby nedám. Na žádné. Na to jsem už prošla mnoha různými volbami, abych věděla, že sliby se slibují, blázni se radují - to nebylo vymyšleno jen tak pro nic za nic a ověřili jsme si to jako společnost už od "hadráku".
Měli jsme se mít jako na západě a mělo to trvat maximálně 5-10 let...,
měli jsme mít svobodu slova a názoru, za který nemá být nikdo dehonestován, nazýván švábem, fašistou..., nebo být dokonce kriminalizován...,
měli jsme vlastnit to něco málo z kuponové privatizace..., mít tzv. "rovné šance"...,
měli jsme chodit k volbám, abychom tam zvolili všelijaké vychcandíry a zloděje, kteří na to potřebovali mandát, jinak jim o nic jiného nešlo...,
A pokud nás ani tohle nepoučilo, totiž to, že sliby neznamenají lautr nic a mají význam jenom před volební urnou, nechávejme se jimi oblbovat do aleluja, klidně až do té urny, odkud není návratu.
Mně nevadí, že se Babiš nevyjádřil k demonstracím víc, než se vyjádřil (řekl přece, že se lidem nediví, že demonstrují..., to mi stačí, nemusí se víc vyjadřovat, pochopila jsem, že kdyby měl funkci premiéra nebo prezidenta, mohl by říct víc. Mně stačí to srovnání, co o nás řekli hned ten den, a potom ještě další týdny, všichni demoličníci).
Babiš už dávno ví, že cokoliv řekne, je použito proti němu, zatímco co řekne Fiala, Rakušan, Síkela, Válek, Pekarová nebo Nerudová s Pavlem, je už za pár hodin (nejpozději druhý den) upravováno tak, aby to neznělo tak hloupě, případně aby se na to co nejrychleji zapomnělo.
Protože mám vlastní názory a rozum, nepotřebuju ani to, aby mi někdo radil, koho mám volit, dokážu se rozhodnout sama.
Druláka si vážím (ostatně od začátku jsem chtěla, aby i on kandidoval, ale bylo mi řečeno, že se chce uplatňovat jiným způsobem), ale ani jeho názor v tomto mě neovlivní.
Takže v tomto jsem zajedno s názorem, který napsala výše "aja".

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

V době, kdy všichni téměř v euforii mluvili o Ukrajině,zbraních a ..... Všichni si to dobře pamatujeme, byl Babiš první, kdo se veřejně zeptal " proč se vůbec nemluví o míru ?" Asi tak, až hodně dlouho se se stejnou otázkou odvážili vystoupit i jiní.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslím, že zrovna Babiš je klín co se vrazí do Pětikolky, vždyť je to úplně stejný gauner jako oni. Jestli vyhraje, tak uvidíte, jak spolu s Pětikolkou budou kráááásně spolupracovat. P.S. víte proč je Bašta nýmand a nemá šanci vyhrát? Protože lidi jako vy to hodí Babišovi (omlouvám se, pokud to vyznělo moc drsně). Dokud budeme házet lístky cizím kandidátům, tak totiž nikdy nebudeme mít šanci uspět....

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

In reply to by Dezolát X (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte příznačné jméno, dezolát i stejně, se zachováte, Nevolitelný Bačta ubere Babišovi asi 5 procent a ty budou chybět ve druhém kole, ať je dacan, ale je OPOZICE a má jasných 30 procent. Umíte počítat alespoň do 51??? Vy všichni tady, co bekáte v opozici a pětrikolka vám luxuje učty a vy nadáváte na babiše, co vám je plnil. Jáse tady snad poseru smíchy, co jste za zoufalce!!§

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ajo, oni si to neumí v hlavě srovnat tak jako třeba vy nebo synapse.
Ono mnohým lidem stačí, že "odvolá vládu", kterou stejně neodvolá.
Disident je to jediné, co zbylo pro to, aby měl Okamura kandidáta - a jako vždy to obalil výkřiky typu "nechceme uprchlíky" (kteří tu stejně jsou), chceme referendum (které se léta vykřikuje, ale nekoná) chceme vystoupit z EU (což je taky z říše snů, byť by se nám to líbilo)..., ale to je tak všechno, což se za ty roky nezměnilo, protože Okamura je sólo hráč, který se nebude nikdy s nikým dělit. Ani o to vlastenectví, které tímto sám rozděluje, a proto je nedá nikdy dohromady.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Dnes je lepší volit pragmatika, který bude schopen brzdit pětikolka s rozvahou s pomocí odborníků. Určitě už se Babiš v politice ledacos naučil ,pracovitý je Není doba pro romantiky, mohli by nadělat víc škody, než užitku v dnešní situaci. Všichni chceme změnu k lepšímu, přes koleno to lámat nepůjde. Vždyť by se jim teď hodily nepokoje a bouře v ulicích. Byl by důvod zastřihnout opozici křidélka úplně. Taky se mi líbí myšlenka o odvolání vlády,ani nevíme jak by takový boj ustal člověk s už podlomeným zdravím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Dezolát X (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, dezoláte - taky jsem "dezolát" podle Fialy a spol., takže zdravím.
Ale nesouhlasím v tomto s vámi. Jestli myslíte, volte Baštu, ale nechte další alternativce-dezoláty jejich názory, když už nám vnucuje tato vláda magorů ty svoje.
Myslím, že hlavně nemá smysl přesvědčovat přesvědčené.
Po lidech, kteří volili a volí roky Babiše a věří mu, nemůže nikdo chtít, aby náhle přešli na Baštu jen proto, že se teď náhle "vyjevil" a hlásá jedno heslo, na které se slyší...
To nestačí, je to zoufale málo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vážený pane Explorere,
dovolím si zareagovat na váš poslední debatní vstup (8.1. 2023 5:18) sdělením vlastní zkušenosti z první volby prezidenta pomocí referenda.

Byl podzim roku 2012, u moci byla Nečasova vláda, a přihlašovali se první kandidáti prezidentských voleb, které se měly konat v lednu 2013. Z rádia ČRO2, z programu „Jak to vidí“, jsem se dověděl, že kandidaturu ohlásila poslankyně parlamentu ČR Táňa Fischerová.

Táňa - budu ji takto zkráceně dále nazývat – byl ohromný mravní příklad pro všechny. Byla to světice a v naší politice – a určitě v politice kdekoliv jinde - něco naprosto nevídaného. Někteří ji znali jako zásadovou poslankyni, jiní (asi většina) jako herečku, ale všichni jako ztělesnění nejčistší morálky.

Řekl jsem si tehdy, že toto je příležitost, ke které se my občané nedostaneme ani jednou za staletí. Vždyť šlo o ryze naše referendum, o referendum jen a jen pro nás a také o nás. Byla to doba krátká a zlomová, ve které jsme mohli kormidlo našeho směřování otočit docela jinam, protože tu poprvé nerozhodovali političtí šíbři, ale přímo občané.

Bylo mi jasné, že tuto příležitost nesmíme propást. Napsal jsem tehdy článek do Deníku referendum jako reakci na článek jiného autora. Tento jiný autor se ve svém článku vymezoval vůči případným Tániným voličům kvůli tomu, že takto Táňa odebírá voliče kandidátu ČSSD Jiřímu Dienstbierovi ml. Můj článek byl tehdy asi dost čtený, protože druhý den mně volali z Tánina týmu, jestli bych s nimi jel na setkání s občany do Liberce.

Na to jsem pochopitelně kývl, protože jsem svá slova nemínil jako plácnutí do vody. Tak jsem se stal členem Tánina týmu. Sbíral jsem podpisy jak to jen šlo (sám jsem jich posbíral mezi jednotlivými občany přes tisíc), povídal si s občany u předvolebních stánků, roznášel po nocích do schránek Tániny letáčky (to šlo také do tisíců), mluvil jsem v rádiu i v televizi a účastnil se poslední debaty kandidátů v Paláci kultury, kterou moderoval Václav Moravec. Tam bylo na Táně vidět, že je člověkem z úplně jiného těsta než všichni okolo ní - míněno dalších osm kandidátů. A také, že pokud nemá vyhrát v referendu člověk jako Táňa, pak je referendum úplně zbytečné, protože na lidech jako Zeman a Schwarzenberg (po prvním volebním kole postoupili do kola druhého) by se přece političtí šíbři dokázali domluvit také.

Stále mne uvnitř hřál pocit, že by se to mohlo povést, že by Táňa mohla postoupit do druhého kola. Jak jsem už výše psal, ona příležitost zvolit prezidenta přímo občany a obejít tak celý korupční systém ignorující jejich vůli byla doslova epochální příležitost. Věřil jsem, že občané nejsou tak hloupí aby tuto příležitost nedrapli za pačesy. Nadto aktuální Nečasova vláda byla v permanentním rozkladu a nebyla ničím jiným než vládou škůdců. (Nečas asi v půlce roku 2013 – tj 7 měsíců od prezidentských voleb - musel stejně odstoupit.)

A pak přišel „den D“, den voleb. Sledovali jsme sčítání hlasů spolu s Táňou v kavárně divadla Kampa. Konečný součet zněl: Táňa Fischerová 3,6%. Bylo po všem.

Na závěr bych jenom dodal, že u nás ve Stodůlkách na Praze 13, kde jsem roznášel letáky po stovkách až tisících, dostala Táňa devět a půl procenta.

Tolik moje zkušenost.

Hojnost dobra všem čtenářům přeje autor článku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Opakují Trikkolony !Řada voličů se pomalu učí zda je v programu stran legendární PNZ program potřeb voličů,což je v jejich zájmu,anebo ne!
Vědí že prázdné KECY pomalu,ale jistě nezabíráji a až se roztočí to svinstvo Zeleného ůdelu a mord nynější NEOmarxisicke vlády ŠWABISMU Mein Kampfu satanisty a prdelky banksteru,kteří si vzali do programu zneužít chyby v učeni Strejdy Marxe a nastolit po eře kapitalismu otrokařsky systém ,kdy nebudete nic vlastnit a odměnou vám bude,že z toho,že nebudete mít ani floka , padnete štéstim,pak jen do toho,jeďte si dále do pekla,tam je aspoň zdarma teplo a voda v kotli se tam už prý pro ty zmetky vaří!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Krásně napsáno! Nehodlám se nechat zmanipulovat cinklyma pruzkumama. Bašta má můj hlas jistý. Vzpomeňte si na Trumpa. Taky byl podle průzkumů outsider a stal se prezidentem.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Je to Vaše vůle, ... ale.... Vy jako volič pana Bašty chcete tedy dopadnout jako kdysi voliči Táni Fišerové? Já jsem ten text pochopila jako varování, žasnu, co jste si z toho vzal vy.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

jasný pitomio!!!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak jsem článek pochopila i já. Varování!
Evidentně ta jedna zkušenost ale nestačila.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)