Omikron

Autor
Štítky

Tak tu máme novou speciální mutaci koronaviru. Jmenuje se Omikron a nejzajímavější na ní je to, že ještě minulý týden o ní nikdo nic nevěděl, ale dneska se s ní ohání úplně každý a a víme o ní úplně všechno. Ten vědecký pokrok je neuvěřitelný. Prostě vyseparujete PCR testem novou mutaci, pak jí asi posadíte do výslechové místnosti, připnete jí na detektor lži a neuplyne ani týden a víte, že to bude hrozný průser. Najednou jsou všude příšerně vypadající grafy, spousta varování a samozřejmě také odsudky, že nic takového neexistuje a že se celý Omikronek hodí jen na to, aby se na něj svedly ty málo funkční vakcíny. 

 My jsme se s Masterem podívali na tu Jihafrickou republiku a podívali jsme se i na Kapské město a okolí, kde to celé začalo.
Přidali jsme do koronavirových grafů i JAR a postahovali všechna tamní dostupná koronavirová data. Takže nám dovolte nějaké zhodnocení v rámci oficiálních čísel. 

Začnu asi tím, že má víra ve vědu zase o něco poklesla. Jihoafrická republika, přátelé, fakt není vzor pořádkumilovnosti a přesnosti. A tak se jim tam běžně děje to, co se v koronavirových číslech objevovalo loni ve Francii - dopočítávání. Oni prostě do toho worldometru posílají průběžně nějaká čísla ve kterých je bordel a jednou za čas prostě  sečtou počty lidí v nemocnicích a jednorázově do worldometru pošlou "šílený nárůst případů", který trvá dva či tři dny a pak se zase pokračuje normálně. 

Celý slavný Omikron se objevil zrovna ve chvíli, kdy v té JAR proběhlo takové to dopasování na skutečnost a jednorázově jim tam reprodukční číslo vylétlo na hodnotu 6 až 7. Nějaký pisálek v Evropě ničemu nerozuměl, nic o tom nevěděl, nekouknul se, co bylo o týden dřív a rovnou začal s touto hodnotou reprodukčního čísla operovat. A tak tu máme paradoxní situaci - v Evropě všechny epidemické autority opisují jedna od druhé, jak je ten Omikron strašný, novináři se přidávají, jedni se nechají potvrzovat druhými a mluví o reprodukčním čísle 5,  v samotné JAR se mluví o tom, že jim díky variantě Omikron stouplo reprodukční číslo na hodnotu 2 až 2,1. 

A to je také to jediné, co se o tom Omikronu dá s nějakou mírou subjektivní jistoty říci. Tato mutace se šíří o něco rychleji než všechny alfy, bety a delty. Pozor! není žádná studie o nakažlivosti - prostě nám ten Omikron rychleji než ostatní mutace prochází společností a tak se ODHADUJE, že je nakažlivější právě proto, že rychle vítězí nad jinými mutacemi a zvýšil reprodukční číslo podle OFICIÁLNÍCH jihoafrických údajů na cca 2. 

Vidlácky bych proto řekl, že celý Omikron je skutečně o něco více nakažlivou mutací než ty předchozí, ale potvrzené je to jen s určitou mírou jistoty a samozřejmě vůbec nevíme, jak se ten Omikron může chovat u nás, protože šíření viru ovlivňuje strašně moc faktorů, které tady  vůbec nemusejí být naplněny. V JAR je teď teplo, tady je zima. To jen tak pro příklad. 

Mimochodem - to že je nějaká mutace nakažlivější, to ještě neznamená, že je také ničivější a má lepší schopnost vraždit. Vražednost celé té mutace se opírá o svědectví jedné doktorky z nemocnice, kterou citovala všechna pravdomluvná média a ta doktorka, řekla zhruba to, co u nás říkali všichni doktoři už loni - že jim na JIPkách přibývá mladých. My jsme to loni sledovali a několikrát jsme upozorňovali, že sama oficiální data ministerstva nic takového nenaznačují. Prostě pokud denně vypisujete úmrtní listy důchodcům a pak občas bojujete o život mladé holky, která neumře tak promtně jako osmdesátník a vy se o její život perete, tak si to pamatujete víc a hlouběji. Je to jak v lesní monokultuře. Všude samé smrky a najednou habr... A nepřibývá nám tu těch habrů? Ne nepřibývá, jen v té záplavě smrků prostě vyčnívá. 

Zatím samotná oficiální jihoafrická data neukazují nic jiného, než rychlejší nárůst nových případů s reprodukčním číslem kolem 2.  Všechna procenta úmrtnosti a smrtnosti se nijak nevymykají běžným korelacím. 

Když se tu loni objevila ta Delta, tak se také v korelacích takřka vůbec nic nezměnilo. Reprodukční číslo nijak pozorovatelně nevzrostlo. Ale ani nemuselo, Delta by se prosadila, i kdyby byla nakažlivější jen o ždibec. Pokud by ten Omikron měl být nějak viditelně dramatičtější, tak by se to i u nás muselo projevit nárůstem reprodukčního čísla. 

Ale máme celkem jedinečnou příležitost to vidět v přímém přenosu. 

Takřka od začátku podzimní vlny nám reprodukční číslo klesá. Z hodnot kolem 1,6 nám za měsíc spadlo na hodnotu 1,1 a včera dokonce i naše apokalyptická tabulka poprvé ukázala pokles případů v nemocnicích a den apokalypsy zrušila. Ono se to ještě vrátí, protože o víkendech v menších nemocnicích nepracují úředníci a počty nemocných dopíší až v pondělí. Ale poprvé úřednický víkend vyhrál nad nárůstem případů. V minulém týdnu také zemřelo méně lidí než v předminulém a na JIPkách skončilo méně důchodců než o týden dřív. I tam se to ještě bude dopočítávat, takže se čísla ještě maličko změní, ale opět - úřednický šiml převálcoval breberku. Jde jí to den ode dne hůř. Průměrný denní počet nákaz byl minulý týden 18.350 kusů denně. Stále ještě nejsme na těch dvacet tisících denně a zřejmě už ani nebudeme. 

Já stále kolem sebe nevidím žádné dodržování opatření. Pořád jsem ve Vidlákově obklopen lidmi, kteří nenosí roušky ani v některých obchodech, pořád se do hospod dostanou i neočkovaní i když by vlastně neměli a lidi byli strašně naštvaní na starostu, že zrušil oficiální program u rozsvěcení vánočního stromku. Proto si troufám tvrdit, že epidemie se vyčerpává z přirozených příčin - docházejí lidé k nakažení a dochází i "odsouzení na smrt". Důchodci se už naočkovali a nově i promořili a ti ostatní sice sem tam také umřou, ale už nepřehltí nemocnice. 

Pokud nám budou říkat, jak tady řádí zlý Omikron, který jde i po mladých a zároveň tu pořádně nevzroste reprodukční číslo, tak prostě kecaj a potřebují Omikrona, aby tím omluvili slabé vakcíny a problémy při zavádění protiepidemických opatření.

Všimněte si, že vůbec nepochybuji o tom, že Omikron se tady uchytí a brzy se nebude mluvit o ničem jiném. On je totiž tak moc potřebný, že tu prostě být musí i kdyby nebyl. A naopak, pokud je tak nakažlivý, tak prostě dřív nebo později přijde a mezi ostatními variantami zvítězí. A zvítězí, i kdyby byl jen o maličko nakažlivější než předchozí varianty. 

Každopádně si ale zatím  dovoluji být skeptický ke všem varováním o prstu božím a šílené nakažlivosti, protože oficiální čísla JAR zatím říkají něco jiného a naše pravdomluvné noviny citují právě ty oficiální zdroje, ale neumí si je ani správně přečíst.  A když někdo mele o katastrofě, neumí si to ověřit ani na worldometru a ani se nenamáhá ten rozpor nějak vysvětlit, tak si o něm myslím svoje. Zdravím Seznam zprávy, Novinky a Českou televizi - máte tam jednoho debila vedle druhého.  

Pozor - já vám neříkám, že covid neexistuje, že je to jen výplod nějakých iluminátů a Billa Gatese.  Ani neříkám, že se neobjevila nová mutace. Ale v této chvíli je to skutečně jen o trochu nakažlivější varianta covidu o které nevíme nic dalšího a už vůbec netušíme, jak se bude chovat tady. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (130 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

pošťourala v proteinech a suše oznámila, že je sice hodně nakažlivý, ale jinak vcelku neškodný, bo způsobuje dočasnou únavu, vysoký tlak a lehký kašel (to vše 2-5 dní) . Jinak zatím nic. Ani horečky, ani ztráta čichu a chuti, ani zápal či zánět plic
U mladých zdravých to není ani na pořádnou neschopenku.
Ale...
Ohrožuje životy kardiaků a tlakařů. Zejména seniorů, protože mladý organismus se s krátkodobě vysokým tlakem srovná skoro bez povšimnutí.

Jako by covid NĚKDE postupně ztrácel na síle a schopnosti se replikovat.
Japíci dokonce tvrdí, že japonské verze korunáče se ureplikovaly "k smrti". Mutoval tam tak rychle, až z toho uchšádnul.
Jenže...
Japonsko je a) ostrovní stát, b) skoro nevpouští cizince a zejména jim neumožňuje tam setrvat nafurt a c) má homogenní a v podstatě původní populaci.
Nic z toho EU, USA a většina Asie nemají a navíc jsou to doslova průchoďáky, takže nějaké umutování se korunáče do podoby "rýmičky" patrně hned tak nehrozí.

Nevím, jestli to byla ta samá lékařka, co Omikrona objevila.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Že mu někdo leze do zelí/ paardo profese musel přece poznat už dávno

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Omikron je planeta. Vládcem planety Omicron Persea 8 je Lrrr. Nosí červený plášť. Jeho ženou je Ndnd, která má jeho respekt. Několikrát chtěl zničit planetu Zemi.

Biologie Omikroňanů.
https://theinfosphere.org/Omicronians
Portrét Omikroňana Lrrr.
https://futurama.fandom.com/wiki/Lrrr

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

In reply to by Omikron z Futuramy (neověřeno)

Trvalý odkaz

A díl s Vládcem Omikronu, kterému ze Země ruší oblíbený seriál, je perfektní! To se prostě musí vidět. :-)
Přímo ze života (z pohledu ženy) je díl Ze života kyklopů....
Ale to jsem už hodně odbočila od kovidu, a to se zde neodpouští! :-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Alena Z
Přesně.
Ten název nové varianty Covidu není náhodný,jestli to má nějako spojitost z Vesmírem nevím,ale prý to je nějaká vojenská šifra.Proto bude i nová vakcína na tuto variantu Covidu,navazovat na vakcíny RNA,ovlivňovat lidský mozek.Takže,lze očekávat další mutace a další typy vakcín RNA.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Světová zdravotnická organizace (WHO) přeskočila u nové varianty koronaviru B.1.1.529 dvě písmena, a zatímco se mělo za to, že mu připadne – třinácté – písmeno řecké abecedy ný, nakonec bylo ný vynecháno, stejně tak i následující ksí. Nová nakažlivá „africká“ varianta byla pojmenována omikron – podle o, patnáctého písmene řecké abecedy. Zejména přeskočení písmene ksí ale vyvolává vlnu spekulací.

Na sociálních sítích a také mezi mnohými komentátory či politiky hlavně v USA se po definitivním vybrání označení omikron vyrojily spekulace, že WHO přeskočila řecké písmeno ný (v anglické verzi Nu), aby se vyhnula možné záměně se slovem „nový“ (anglicky „new“). „Nu“ ono přídavné jméno „nový/new“ navíc často přímo zastupuje – jako příklad lze uvést hudební žánry nu jazz či nu metal.

Následně se podle hypotéz nakonec raději ve WHO rozhodli ignorovat i následující písmenko ksí (anglicky Xi), a to údajně kvůli teoretickým odkazům na jméno čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, píše NY Post. Protože v anglické transkripci je to Xi Jinping.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Protože Omikroňané už několikrát krát málem zničili Zemi. Tudíž generace Futuramy, si toto označení automaticky spojí s něčím nebezpečným, hrozivým, schopným nás všechny zničit. Varianta covidu Omikron má na Západě evokovat stejné nebezpečí pro matičku Zemi, jako filmoví Omikroňané. Prostě marketing. A kšefty výrobců vakcín dál poběží...

Nemohu si pomoci, ale ten, kdo zvolil jméno Omikron, má smysl pro humor! :0))

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud poslední varinata byla "Delta", tedy původně "indická" (alespoň se o ní pořád mluví, že je tu nejrozšířenější), tak je to přeskočených 10 písmenek

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

aby se nam "Sitting Pepin" nahodou neposral...

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Omikron z Futuramy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vládce planety Omicron Perseus VIII dokáže na jeden hlt sníst celého člověka a navenek se snaží působit jako neomezený vládce. Opak je však pravdou a plně v hrsti ho má jeho manželka Ndnd. Celkem třikrát napadl Zemi. Poprvé když zjistil, že bylo přerušeno vysílání jeho oblibeného seriálu, jehož je náruživým divákem. Důvodem pro druhou invazi bylo zjištění, že lidé jedí děti jeho rasy - Poplíky. A potřetí vpadl na zemi v alternativní budoucnosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"Pokud nám budou říkat, jak tady řádí zlý Omikron, který jde i po mladých a zároveň tu pořádně nevzroste reprodukční číslo, tak prostě kecaj a potřebují Omikrona, aby tím omluvili slabé vakcíny a problémy při zavádění protiepidemických opatření."

No. Konecne selsky rozum. Az bohda varianta Selsky rozum rozsiri se po vlasti jedine i v dedictvi nam dane, nastane vseobecne veseli nad tou saskarnou. Pripijme si na tu juchajdu. Uz se nemozu dockat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

...a u Yntelichentniho Widlaka :) me to prekvapuje nejvice. A to je nikoliv ze jak se zatim jevi klinicky a epidemiologicky tato varianta - ale uz samotny fakt, ze ve sve podobe vznikla. Priroda na nas udelala dlouhy nos - rekl by lidovy clovek. Ja s nakymi mymi kartonovymi rourami :) tomu rikam radove vystupnovani komplexnosti - prechod do nove kvality. Odcituju Prof. Mgr. Petra Svobodu, Ph.D. je to český buněčný a molekulární biolog, vedoucí oddělení epigenetických regulací Ústavu molekulární genetiky Akademie věd : "Jako biologovi mi prijde fascinujici, ze B.1.1.529 varianta nasbirala v S proteinu v radu mesicu vic mutaci, nez protein ktery studujeme, nasbiral za poslednich 500 milionu let behem evoluce obratlovcu. Ale dobra zprava to neni." Vazeni timto je receno vse. Davno tvrdim, ze toto co se deje je jedinecna historicka situace z pohledu virologie, ktera v dejinach druhu na teto planete nema obdoby. Nikdy nebyl takovy globalni pohyb infekcnich vektoru - kdysi kdyz berberka napadla region, tak poutnici co to nesli dale, po ceste vetsinou stihli pochcipat. Na mutace a rekombinace bylo o mnoho mene prostoru - biologickych nik, nez ted. 32 mutaci najednou !!! nam ukazuje, co je mozne. Lze to srovnat s vybuchem v tiskarne, kde by se pritom slozili a vytiskli kompletni Shakespearovi sonety. Netvrdim ze dnes ted je to ta ultimatni mutace (nebo se spekuluje ze mozna spise rekombinace s virem AIDS...) ale co je jiste. to je fakt, ze mame ne uz v rovine modelovani a spekulaci teoretiku, ale pred ocima cestu k moznosti neceho co nemusi prijit vubec, nebo jeste na par pokusu, nebo brzy na neco naprosto nezvladnutelne. A probuh neutesujme se ze se to "samo evolucne vycerpa". Virus nemysli, neni to zadny "kolektivni organismus" ve smyslu e pluribus unum. Pro neho jsme proste jako druh homo sapiens nahodou dobra zivni puda - mohl ji byt treba druh netopyru, ktery kdyby nahle vymizel, tak si toho sotva vsimneme. Ale Jsme to my a viru mu to jedno. Evoluci je to jedno. Jako uz pri vicero velkych vymiranich v minulosti.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Z diskuse na iDnes - dole odkazy na dva články, potvrzují Vidlákův názor:

"Ke covidu jsem mel vzdy respekt a nidy ho nezlehcoval jelikoz jsem zde v Britanii videl par znamych zemrit. Ockovan jsem. No ale co me vazne stve, ze nektera media a politici radi zverejnuji pouze ty negatvni informace. Jasne dava jim to moc utahovat srouby a oezovat lidi. Ted zrovna Omicron. Siri se snadneji. Ano asi pravda. Vystrasime lidi a pritvrdime. Proc, ale nejsou jeste treba zverejneny tyto clanky. Dam odkazy nize. Je to v anglictine, tak proty, kteri nemluvi anglicky. Jsou zde nazory lekaru z Jizni Afriky a nejen nazory, ale hlavne fakta. Vir oslabuje. Siri se sice rychleji, ale zeslabl. V cele Jizni africe nezemrel jediny pacient na omicron variantu. Nejenze nezemrel, ale nikdo neni ani na Jip a dokonce nemusel byt ani jeden clovek s touto variantou hospitalizovan.
Dva clanky jako priklad."

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10253611/Could-Omicron-GOOD-ne…

https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/omicron-variant-sy…

29.11.2021 17:38

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by favorit (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Vir oslabuje. Siri se sice rychleji, ale zeslabl"

I Flegr vyslovil takovou domněnku, ale s tím, že DOUFÁ, že by to tak mohlo být. Zatím s tím opatrně!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by favorit (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jo. Ale v jižní Africe je teď léto ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Abychom ovčanům zdůvodnili naprosto nefunkční vakcíny.
Včera jsem viděl, co zas vyteklo z odpadní roury toho brlohu zmrdů - Reportéry na ČT.
To není televize veřejné služby pro občany, to je zmrdovize namířená proti občanům!

Průměrný počet slepic: 4.4 (44 hlasů)

Ty jses primo ukazkovy priklad toho proc kdysi byla Anglie supervelmoc :) Jeste zacatkem 19. stoleti tam platila volebni omezeni, treba ze volit smel jen ten koho dum na pruceli mel nejmene 25 oken. Usmevne z dnesniho pohledu - ale odfiltrovalo to - na tehdejsi urovni mysleni - tobe podobne dusevni malorolniky z procesu spolecenskeho rozhodovani. Potece mnoho krve nez se zas najde rovnovazne usporadni spolecnosti kde tobe podobni budou mit vliv umerny jejich schopnostem chapat cokoliv slozitejsiho nez cenu a kvalitu piva.

Průměrný počet slepic: 2 (33 hlasů)

Hulvath, vím že svého času se v Anglii z průčelních oken platila daň, ale Vaše tvrzení o pětadvaceti průčelních oknech jako nutné podmínce voliče považuji za nesmysl. Můžete uvést zdroj ? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak jsem se podíval a tady je krásně popsán starý volební systém ještě před přijetím Reform Act z roku 1832.:
https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/102628/120316382.p…

největší variabilita byla ve volebních systémech z městských okrsků..nejvíc se mi líbil:
V některých městech mohl volit poslance dokonce každý potwalloper, tj. doslova ten, kdo obýval obydlí s ohništěm postačujícím k přípravě kotlíku s jídlem.
V dalších městech se zase uplatňoval v tzv. burgage boroughs, v nichž se volební právo odvozovalo od dědičné lenní držby (jehož předmětem byl obyčejně určitý městský
pozemek či stavba) splácené ročně v penězích – tzv. burgage. V těchto městech býval elektorát zpravidla jen velmi málo početný.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

ale "průčelí", jak tvrdil kolega Hulvath jsem tam teda taky nenašel.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

hulvath chtěl říct, že on je jediný inteligent v širokém okolí nejen vidlákova. Nechme ho přitom.

O chvíli dřív zacyklil sám sebe, když napsal, jak je ta příroda šikovná, když za rok stvořila něco, co se jí předtím nepovedlo za 500 milionů let. A ta pohádka o emerické laboratoři ve Wuchanu taky nesedí.

Omikron je jen další bubák. Podzimní vlna opadá a povinná vakcinace není zavedena. Ani opatření stále nemají oporu v zákonech. Oni mají zpoždění a je třeba přiložit další poleno pod kotel.

Průměrný počet slepic: 3.6 (30 hlasů)

Trpis tzv. kognitivni disonanci, neumis vnimat vyznam psaneho slova. To s tim vyvojem nerikam ja, cituji odbornika vuci kteremu jses ty sotva gramotny. Utesuj se tim co se ti vejde do tveho slepiciho pojmoveho obzoru... Bohuzel mas stejne volebni pravo jako ti lepsi.

Průměrný počet slepic: 2.5 (30 hlasů)

Výsižnější nick si nemohl zvolit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Nomen omen (neověřeno)

Trvalý odkaz

Např. " Minatomirai".
:-D))

Jinak mi ale málem ukápla slza :
https://blog.aktualne.cz/blogy/josef-dolista.php?itemid=15304
Ale i hořká slza - slza nad tím, jak se někteří zakonzervovali, nezaznamenali žádný vývoj ani za víc než dekádu....

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Nomen omen (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mívám obecně problém s lidmi, co nemají ani tolik ohleduplnosti a slušnosti k ostatním diskutérům, aby psali s diakritikou.
Výmluvy na psaní ze zahraničí, nebo na ajťácké zvyky neberu. Je to prasárna na účet ostatních. Čínská klávesnice dneska všude na světě stojí okolo 150-200,-Kč, někde možná i méně.
Ty hulvathe, ty mi tady budeš psát něco o duševní nedostatečnosti? Zrovna ty?
Kdo ti dal právo myslet si o sobě, že jsi "chytřejší diskutér" nežli kdokoliv tady, třeba Vlastimil, ema, Maneca - kdokoliv?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nestvete, prosim. Ja bych rada s diakritikou psala, kdybych vedela, jak na to. Ceskou klavesnici nemam, muj kompjutr nechce na cestinu preskocit, a ceska klavesnice mne tak mate i v Cesku, ze bych se to musela znovu ucit. Tak asi vas budu navzdy iritovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak to budeme iritovat dva ;-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Tak budeme 3, v nouzi lze komunikovat slovy bez diakritiky, snad se lze domluvit i tak. Leo plz dej slepici za snahu 😀

Zatím bez slepic

jj, zvyk je zelezna kosile :-)

Zatím bez slepic

A kde jsi vzal to co jsi napsal, stáhnul jsem si diplomku, která volební právo Anglie, kdo mohl volit atd. je popsáno podrobně, a tam je úplně něco jiného než jsi napsal, podle této diplomky lžeš.
Podle té diplomky, byla podmínka "svobodná držba", tedy vlastnictví pozemků o ceně 40šilinků, o žádných oknech se nikde nepíše, pak byl nový zákon "reformní zákon", který to změnil, ale zase, žádná okna tam nefigurovala.

Můžeš dát odkaz, kde je informace, která by ukázala, že diplomka z univerzity karlovy, právní fakulty obsahuju bludy a ty píšeš pravdu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

95 % nasich informaci mame zprostredkovanych a nenosime v hlave jejich pramen, jako redundantni informaci. To je tradicni vystek vsech tupych slunickaru (vitacu slimaku, neomarxistu, zelenych cvoku, buzerogenderistu, atd.) Kdyz jsou zahnani do kouta, steknou ZDROJ ?! - v domneni ze tim ziskaji navrch. Aby nemuseli neuspesne polemizovat o podstate veci - ktera je takova, ze v systemu vseobecneho a rovneho volebniho prava se ritime do zdi - na rozdil od spolecnosti byt primitivnejsich, ale v tomto jinak usporadanych. V Rime meli take demokracii ktera zdegenerovala tak, ze voleni zastupci lidu v Senatu diskutovali komu jakou sochu postavit na Forum Romanum - a barbari uz byli na hranicich...

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale já se ptal na zdroj ne filosofickou disputaci.

Takže mám chápat, tak, že nemáš nemáš? a tedy můžu dál tvrdit, že diplomka z právnické fakulůty je skutečný jediný zdroj co pod článkem někdo dal a tak si dovolím tvrdit, že nemáš pravdu, okna nesouviseli s volebním právem ;)

P.S. Já narozdíl od tebe, tu diplomku mám, můžu dát jméno autora, oponenta, i název diplomky a když bych šel na google, i odkaz, takže "žvásty="stěknou zdroj" si nech k pivu, buď si něco myslíš a nemáš zdroj nebo víš a máš zdroj, obojí je možné, ale když tvrdíš "je to tak", tak bez zdroje je to "kecy po 10 pivu", a tím, že ve větě dáš "sluníčkáři" tomu nedá punc pravdivosti ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Co jaksi nemuzes :) Dusledek toho ze chatra nemela hlavni slovo diky sve pocetnosti ve Viktorianske Anglii - at uz byla zregulovana okny nebo jinak - byl, ze Anglie tehdy dokazala mluvit s kazdym takovou reci, jake jeste byl schopen porozumet. Treba s mahdisty reci opakovacek a kulometu. A byli v dusledku toho takovou risi, ze treba vzniklo prislovi "Je to jiste jako Anglicka banka".

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

Nabízí se hloupá otázka - co ti Angličané ve vlasti mahdistů dělali? On je tam někdo pozval? Podobně do Indie, Austrálie, Malvíny a spoustu dalších míst.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Protoze to byla opravdu hloupa otazka. Odjakziva to chodilo a bude chodit na svete tak, ze silnejsi a schopnejsi kultura se zmocnila uzemi a zdroju te slabsi a privlastnila si je. To az dnesni slunickarstvi""dava iluzi ze jsme se "polepsili" do krasneho humanrightismu. Leda hovno. V prvni krizi je videt ze co se zmenilo. Treba kdyz pred rokem Nemecko zabavovalo (kradlo) uz jinym statem zaplacene ochranne pomucky, ktere se nachazeli na jeho uzemi...

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

Znovu nemáš pravdu, USA vs Afgánistán je ukázaka prohry "silnější a schopnější kultury"...

Vyhrává ten kdo má "cíl/agresivitu/motivaci/a má míň zábran vyhrát" ;)

Sluníčkářsví/kavárenství jsou jenom kecy slabochů co se bojí/neumí prohrát, v tvojí velebené anglii toto bylo učeno např. boxem ;) Proto změny k lepšímu jsou vždy po revoluci/válce apod., kdy společnost většinově přeberou lidé co dokáží riskovat svůj život a nebojí se udělat vše pro výhru, ví např. klasiku "mrtví nepřítel nebojuje"

Takže i zde s mého pohledu nesouhlasím, z mého pohledu nemáš pravdu, vyhraje agresivnější i když slabší, protože se nebojí bodnou do zad a můýžeš mít 2,5metru a kravmagu umět jak bůh...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

...se slabší spojí a společně porazí silnější. Viz např, jeden dokument doprovázený slovem D. Attenborougha.

Takže hulvath je svým tímto druhem svého myšlení (jím postulovaná fatalita o nevyhnutelnosti a věčnosti vítězství hrubé síly ) někde pod šimpanzy...pod jejich pudy.
No ale když on sám tvrdí, že " JÁ jsem zdroj"...tak to je samozřejmě těžké, něco s tím udělat.
:-D))))

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

hulvath potřeboval někoho zesměšnit a urazit - a já byl první na ráně.
Serte na něj, je to nesnesitelnej kretén, se kterým by nevydržel žádný další člověk, natož ženská - tak si to kompenzuje tady. Nic nového.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

...tak asi o rozměrech 2 x 1 x 1 metr, umístěné někde v ruské stepi, pod zemí, na miliony. Zejména Němců, po zásluze.

Tedy jestli ty, Zdroji, jsi taky příslušníkem té silnější a schopnější kultury....tak potěš NEO tuto kulturu. I kdyby jsi bydlel v zámku s 30 okny s uměleckými vitrážemi. A v každém měl tyč s antineomarxistickou vlajkou, ty kašpare.
:-D

Každopádně je otužilejší, odolnější, trvalejši a tak i schopnější kulura kmenová. Ta existuje na Zemi nesouměřitelně déle než např. ta kultura průmyslová britská.
Je zřejmě i lidstvu a planetě prospěšnější, nepoškozuje ji tolik. Zejména pokud přihlédneme k rozložení v čase.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Ale prd, meli říši, že uměli organizovat neudělali to co Havel aspol., že rozmetali řídící vrstvu, příkladem ti může být, když porazili Japonce v pacifiku v nějaké části, tak Japonští úředníci dál makali ve správě daného uzemí...
To je rozdíl "jazyk vs řízení" ;)

A jazykem "dlouhý bič, a když nepomůže ještě delší", umí každý paplb, na tomto jazyce se nestaví impérie, ale zaprděné malé celky ;)

Amíci dali větší volnost "plebsu volbami" a porazili dle tebe lepší systém "plebs držet hubu, nemluvit". A co byl rozdíl? Jiný systém řízení a sociální mobilita, kdy právě tvůj systém co velebíš zakope blbce na svých pozicích, kdežto, jiný systém co to neudělá a je jedno, jeslti je to volbami či jinak, má onu sociální mobilitu a ten vždy dříve či později porazil tebou velebený systém ;)

Za mě když už, je jedno jeslti volí jenom pán nebo i kmán, jde o systém řízení v kombinaci sociální mobilitou, která blbce sejme, chytré povýší, tedy opak toho co jsi velebil na Anglii = forma nepotismusu ;)

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)