Po prohrané bitvě

Autor

Je dobojováno, jasným vítězem voleb je Petr Pavel, který získal víc než 58% hlasů. Andrej Babiš získal víc než 41%. Není o čem spekulovat, není důvod něco zpochybňovat, výsledek je nad slunce jasnější. My si musíme říct, co Pavlovo vítězství znamená a co nám to všem přinese.

Začnu barvotiskovou příhodou. Včera ráno jsme si picli prasátko, pěkně si ho paříme, škrábeme štětiny… a najednou telefonát. Policie. Prý abych se dostavil v příštím týdnu na stanici, protože moje psaní už natolik leží někomu v žaludku, že se to dostalo až k nim. Ne, žádné detaily nevím a asi se je ani nedozvím. Ale je to taková pěkná symbolika. Prezidentem se stal generál a nad blogery se smráká. To vše v jeden den.

A to je první výsledek voleb. Generál Pavel se nijak netajil, že bude klidu a řádu dosahovat zasahováním proti těm, kteří dělají problémy, kladou nevhodné otázky, mají pochybnosti o směřování naší země a chtěli by to jinak. Fialova vláda chce přesně to samé. Jedna a jedna jsou dvě. V tomto ohledu zřejmě Pětikolka nebude na nic čekat a generál také ne. Brzy už si policie nebude zvát blogery na stanici, ale dojde si pro ně se zatykačem.

Budu muset maličko přehodnotit své úmysly s distribucí mé knihy. Původně jsem s ní chtěl objet republiku, ale nějak si nejsem jistý, jestli to vůbec ještě stihnu. Vy, co jste mě podpořili a chcete moji knihu, tak si ji budete moci vyžádat pro zaslání domů. Již brzy ve vašich kinech…

Druhým výsledkem voleb je celkem unikátní situace, kdy jedna víra ovládla v podstatě všechny mocenské instituce v zemi. Na jednu stranu je to pro nás průšvih, na stranu druhou se poprvé od revoluce nemůže vláda vymlouvat na sněmovnu, senát, ústavní soud nebo prezidenta. Všichni táhnou za jeden provaz, mají všechnu moc a tedy i všechnu odpovědnost.

Třetím výsledkem voleb je potvrzení stávajícího stavu, který se projevil už v parlamentních volbách, ale dal se ještě svést na milion propadlých hlasů. Komunální a senátní volby už ukázaly, že se jedná zřejmě o trend, ale ještě se to dalo brát jako náhoda. Volbu prezidenta bychom už měli brát vážně a nemá smysl se na něco vymlouvat. Celkem jednoznačně se ukázalo, že v této situaci není jak vyhrát.

Řekneme si pár faktů:

Volební účast byla o dvě procenta vyšší, než v prvním kole. O cca 140 tisíc voličů. Andreje Babiše v podstatě volili všichni jeho voliči z prvního kola, pak i všichni voliči Jaroslava Bašty a ještě získal 200 tisíc dalších voličů, kteří buď k volbám v prvním kole nepřišli a nebo volili někoho z ostatních kandidátů.

Pokud to budu brát takto, pak babišova kampaň měla logiku. Babiš o nic nepřišel, získal všechny voliče od SPD, přesvědčil 140 tisíc voličů navíc, aby přišli k volbám a volili ho… a ještě posbíral nějaké drobky u ostatních kandidátů. Vzhledem k tomu, jakou kvadraturu kruhu museli jeho marketéři řešit, tak neodvedli vůbec špatnou práci. Dokázali navýšit babišův výsledek z prvního kola. Ale stejně nebylo jak vyhrát.

Z tohoto hlediska vlastně vůbec nevadilo, že Babiš mluvil o Gerasimovi, jako o vrahovi, byl poměrně hodně protiruský a byl proti Okamurovi. Stejně posbíral jeho hlasy. A pokud je neposbíral, tak místo nich dostal hlasy středových voličů, kteří mu ztrátu hlasů z SPD bohatě vyrovnali. Veľký Bocian hrál vlastně docela dobrou hru, ale měl od začátku nedostatečné karty. Většinový volič nám nevěří, že jsme na pokraji války, nevěří, že se chystá jejich ožebračení a nevidí problém v omezování svobody slova. To je prostě realita. Babišova kampaň se dostala do každé domácnosti, ale s 58% voličů to nehnulo.

Na druhou stranu, díky výrazné Babišově prohře utekl Okamura hrobníkovi z lopaty. Může teď klidně vyhlásit, že to od začátku věděl, že mu bylo jasné, že oligarcha agrobaron nikdy nevyhraje, protože Babiš není autentická opozice, tou je pouze a jedině SPD a Babiš prostě není cesta. Může dodat něco o tom, že kdyby byl Pavlovým soupeřem Bašta, mohlo by to vypadat úplně jinak. Prohra Babiše značně neutralizuje chyby, které SPD před vlastní volbou udělala.

Tato volba prostě ukázala naše limity. Jestliže v minulých prezidentských volbách liberální demokracii chybělo pár desítek tisíc hlasů, teď už jim jich asi sedm set tisíc přebývalo. Když si vezmete, že za těch pět let zemřelo cca 500 tisíc lidí a nových 500 tisíc lidí dospělo a dostalo volební právo, tak máte celý volební výsledek bez problémů vysvětlen. Je nás prostě míň a zatím to na větší změnu smýšlení ve společnosti nevypadá.

Babiš může pokračovat v tom, čemu sám pomáhal teď během volební kampaně – může se stát hegemonem opozice, hlasem chudších lidí a seniorů, může se rozkročit směrem k alternativě, i k SPD. Ale i pokud to bude dělat dobře, nikdo ho nepřibere do hry. Bude mít svých 40% (nebo ANO a SPD budou mít spolu 40%), ale to nebude stačit na vládu. Těch zbylých 60% prostě volí současné směřování a naše síly jsou prostě menší, Halík… jsou kurva menší.

Nebo se Babiš může snažit dělat to, co dělal předtím, než si uvědomil, že se bez širší podpory prezidentem nestane. Být zase středovým hnutím. Ale jeho osoba je pro pětikolku tak nepřijatelná, že by musel udělat předsedu hnutí z někoho jiného a sám se z politiky stáhnout a řídit to odněkud ze zákulisí.

Obě cesty hnutí ANO neskýtají žádné velké možnosti. Pokud ANO bude autenticky opoziční, tak může mít 40% hlasů, ale nikdo ho nevezme do vlády. Nebo bude středové, má šanci se sblížit s ODS, ale zároveň přijde o radikálnější voliče, bude slabší a stane se takovými druhými Modroptáky. Se vším, co to bude obnášet.

Dovolím si jednu dlouhodobou věštbu – pokud se ve společnosti nějak rapidně nezmění nálady, tak hnutí ANO sice možná vyhraje příští parlamentní volby, ale bude zase v opozici. Změna u nás nastane jedině tak, že se celá současná koalice strašlivě zdiskredituje a nebo se tu objeví nějaká jiná strana, která dokáže svým programem sebrat Pětikolce skoro milion voličů a zároveň dokáže spolupracovat s Babišem (případně i s SPD), což považuju za naprosté sci-fi.

Tyto volby podle mě ukázaly, že radikalismus na naší straně spektra nemá žádný smysl. Soutěžíme o stále stejné voliče a ani velmi vyhrocená kampaň a velmi vážná témata na tom nic nezměnila. Ani válka za humny na tom nic nezměnila, ani vysmátý ksicht Blyštivého Péti na tom nic nezměnil. A budu si muset promyslet, jestli má smysl jakékoliv další demonstrování. Pětikolka potvrdila, že má většinu. Za takových okolností bychom nejspíš byli totéž co Milion chvilek.

Babišův volební výsledek prostě ukázal čtyřicetiprocentní limity opozice a dokud se nevyplní všechny ty dezinformace, o kterých jsme mluvili, tak se se na těchto limitech nic nezmění. V této chvíli nám zbylo jedno jediné – kus té jednoty, která tu v posledních dvou týdnech vznikla. Byli jsme si schopní podat ruce a shodnout se na kandidátovi, který rozhodně nebyl bez vady. Měli bychom si to hýčkat.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (358 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Bych docela měl zájem o smysluplnou reakci .

Napsal uživatel MerryJane (neověřeno) dne So, 28. 01. 2023, 19:58

In reply to De jure je dle za-kona a de… by Sasin (neověřeno)
Trvalý odkaz
No právě, a zvyk je ten, že…

No právě, a zvyk je ten, že lidé v cizině mohou volit a jejich hlas se počítá. Dalo by se říct, že američtí Češi de facto nemůžou volit, protože je to většinu z nich příliš logisticky náročné, ale když už volit mohou, ten hlas je platný.
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Odpovědět

Napsal uživatel Sasin (neověřeno) dne So, 28. 01. 2023, 22:40

In reply to No právě, a zvyk je ten, že… by MerryJane (neověřeno)
Trvalý odkaz
Tak to řeknu takhle. Tobě…

Tak to řeknu takhle. Tobě speciálně. Odjakživa lidi melou hubou, slova jim padaj od držky každej den v gigabajtových objemech a to je de facto přirozené. Pak přinde milost pán (od slova dám ti milost) a navrhne zapsat do-zakona mluvení jako možnost volby de jure. To znamená, že gdyž například za France Józefa každej řekl, že na jeho obraz serou muchy a stejně by se mohl dát někam pryč, čili byl to zvyk, obyčej, tak přišel hajzl, bonzák placenej vrchností aby zvyk de facto zneprůchodnil podléháním "právu" de jure ( kerej si v hospodě vymmsleli) , že to teda nebude povoleno beztrestně a že to bude vymáháno pod různými sazbami trestů.
Každej si může volit jako co chce, ale nemůže si zvolit, že si veme třeba tunu zboží v obchoďáku, ale je mu dovoleno, v "zaměstnaneckém poměru" vyexekuovat souseda a odvést mu tunu majetku někam do hajzlu. Ale neodbíhejme. De facto, nigdy lidi nemohli volit lidi v zastoupení, v zemi gde fyzicky nebyli k mání, to je de facto, ale přišli zvěrosvěstové, že můžou o tvém majetku a o tvých potřebách a o tvých záměrech na stará kolena rozhodovat nějací pitomci, co utekli za lepším, nebo se učej kokotiny aby dosáhli na harpagondechujcký odměny jen kvůlivá temu, že jako doloží že sou Čech. To je nelogické a imbecilní postojování k majetkům našinců, keří budují svůj život na naší půdě. Dnes je na spadnutí, že o Tobě bude rozhodovat kokot z Afriky, páč mu něgdo jako dá to právo de jure, ale de facto je to a bude jen vyžírka, pijavice a myslící vřed na planetě jako ty.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Hele nešil... kdyby Češi žijící v zahraničí poslali na Hrad Babiše , tak bys tohle nikdy nepsal ty De facto... :-)

Průměrný počet slepic: 2 (25 hlasů)

Domnívám se,že Nem prý je reinkarnace pana Hitlera a jeho Mein Kampfu!Teď po volbách bude Mein Kampfu zase prý znovu velký hit!
Prý to z té policie volal on ,aby se Šef dostavil na výslech!No,já bych se na to být Šéfem vykvakla a počkala,až to z POLOCEJNIHO STATU vypadne písemně s razítkem a podpisem,aby jsme tu mohli konečně vidět toho nem fašistu aá Natura a ne budoucího kapa Digi koncentráku velkého Nema,kterému prý po fotrovi zbyly dva blesky! Neme co tady dělate na aalternative je vy náhodou plem plem!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

Zejména takového boháče Babiše,miliardáře,který prokázal svou volbou ,že stejně ničemu nerozumí !Porazila ho už první priorita řizeni společenských procesu tj indoktrinace našich malých děti!Byly navedeny ho jednoduchou otázkou,kdy on organizačně nezvládl přípravu,nedal pokyny k řízení svým lidem a oni ho za to podrazili!
Už dávno ho SV tj Společnost VoIicu zvala I TADY na web mezi nás lidové komentátory,aby jsme mu pomohli k monumentálnímu vítězství ,ale on je SOLITER!
No přeci si s námi voliči nezadá, ON vi všechno sám!Už minulé dál polibek smrti straně ČSSD a KSČM a tak způsobil vítězství petidemolice!!Ta KSČM plná pomahačů režimu,nic nedělajícich funkcionářů je dnes tak zubožená vlastními nemehla kteří si splnili svůj sen! Stala se z nich buržoasie prý Střední trida živici se prodejem nemovitosti,které možná patří stale NAM LIDU!!Ten Babus nechape ani tak jednoduchou věc,že beze změny režimu NIKDY nemůže vzniknout pro všechny bohatá STREDNI TRIDA,jakou vidíme u sousedů,kteří válku prohráli a před jejich prdlamentem zůstali stát dokonce dva sovětské tanky dodnes!!Ten zbytek co se v republice za prý Střední třídu sám považuje bude zničen a jejich podniky přestanou existovat!
Je toho více a proto,vám všem ,kteří stejně trpíte absenci Solidarity musí být zavrena pusa cenzurou,musíte být okràdeni o aktiva,byty,chaty a všechny peníze ze socialismu, neboť nástup NEOmarxismu je bez vašeho zájmu o peníze na příklad viz 33 let vylupování dvou třetím platů a penzí je nezadržitelný a inflace,hyperinflace a pak 6 priorita řizeni společenských procesu - válka způsobí mladým pirátům tahajici za sebou satanisty z KDU a fialovou okurku opravdu,ale opravdu nezapomenutelné potěšení!
No ni, mí drazí, GŘ televize ohlupeni ,knedlíci?

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

In reply to by Nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že volba Babiše - byla volbou menšího zla, to. že lidé zvolili po 33 letech Pávka alias kapitána Minaříka mi připadá jako scénář nějaké absurdní hry Vaška Havla, pokud by byl kandidátem např. Prof. Petr Drulák, tak bych s volbou neměl žádný problém !

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

A mě byste volil?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Snad, pokud jste Asasín ? ? ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Už v původním komentáři jsem zmiňovala, že někteří ti voliči nežijí v cizině trvale a ten zbytek se ještě zajímá o to, co se tady děje, protože mají stále České občanství. Takže se dá předpokládat, že se někdy vrátí.

Jinak nevolí v zastoupení, ale osobně, jako voliči, kteří mají trvalé bydliště daleko a volí na průkaz.

A čeho se tak strašně bojíte na lidech, kteří si jen rozšiřují obzory tím, že poznávají i jiné kultury?

Průměrný počet slepic: 2.8 (28 hlasů)

Přesně tak... volí se na Ambasádách.

Průměrný počet slepic: 1.9 (15 hlasů)

Mě nezajímají preference přestupníků, keří se možná vrátí až jim poteče v cizákově do bot. Rozhodovat o mě nebudou. A ze mě nedostanete ani vindru. Tak si ti ideologizmy strčte za klobouk a táhněte volit cizáky za něma i s těma vašema průkazama. Muheeeeeeč

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

Jó a eště ty obzory. Co já vím, tak dycky ti, co nabrali ty obzory v cizákově pak tady oblbli našince a naposledy z teho byl pro nás prodělek 30 bilionů a třetinové platy abych byl podle Anny KSH přesný..

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

V těchto volbách hlasovalo v zahraničí kolem 23 tisíc lidí, z toho tisíc dalo hlas Babišovi. Pavel vyhrál nad Babišem o 959 tisíc hlasů. Takže i pokud by ze zahraničí nepřišel žádný hlas, výsledek by prakticky stejný. Pavel by vyhrál nad Babišem o 937 tisíc hlasů.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

Vidláku, už se na ty svoje moudra vykašli,jen si škodíš a tvá slova nepomáhají. Zabíjej si svá prasátka a už NIC neformuluj. Je to stejně špatně a ovlivníš tím mnoho lidí, co ti zase naletí. Jsi rozpolcený, jako to tvé prase na háku,tak už nepiš. Zpackáš to zase jako teď. Nejdřív Bašta, pak trochu Bašta trochu babiš, trochu Okamura,jsi dost schizofrenní a to je prostě špatně. Nedávej svá moudra do placu, nejsou dobrá.Na pokec jsi dobrý, ale zdejší tě berou jako autoritu. A tou prostě NEJSI, měníš názory v důležitých dobách a ještě ke všemu počítáš s Okamurou. Jako bys zešílel. Nedělej to,fakt!!!!

Průměrný počet slepic: 2.1 (60 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

A tak se stalo,že ten miliardař pukl jako zralý meloun !Nemůžeme mu tady ani vysvětlit proč a jak se řídí politické formace a staty jako firma, neboť on své voliče z SV,kde jste i vy členka odmitá a ani neumí udělat pro to svoje havarující hnuti program!No jen se podívejte na SPD ta má jako jediná pořadna strana v bodě programu 10 v programu vybulit vadný režim,který krade dvé třetiny platů potažmo i penzi a to prý RASANTNE!!
To podle mě není k zahození,nebo je to i vám vuřt a napaří vám první linii ohni toho skla valky v lazaretu?
O tom dejte komentiček a to nejen vy,ale i ostatní a to ve vlastním zájmu neboť pana Sefa brzy hodí do hladomorny a tak naseho skřivánka tam odsoudi s trestem 10 let!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

ančo, ty ani nedokážeš ukočírovat svou bezbřehou a pitomoučkou fantazii,tak o čem to mluvíš? NIKDO, těm tvým blábolům nerozumí a lidi, jako ty ničí opozici. Dej si xanax a zklidni hormon, na tvá slova,snad dojde za 200 let, ale ne v této době. JSI HLOUPOUČKÁ A NĚKDY, AŽ SMĚŠNÁ.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uvědomujete si,že jste v troubě a začínáte hnědnout! ?
Samozřejmě ,že Sybylla z vás nebude,ale co to tak zapojit prý aspoň ten jeden závit co máte a dát tu na sklo opravdu jak mi rozumíte,je to totiž pro vzdělané intelektuály a formaci,SV,která nechápe nic už ³³ let tak co s vámi mám dělat,když jste podle výsledků voleb zabejčeni Lumici,řítící se k propasti a tam na vás čekaji ostré skaly tvrdého dopadu!
Nemohu za to,že JA prý JEDINA stojím na vysoké skále nad mořem kažu pravdu a pode mnou huči příboj složený z vepřových hlav!
No ni paninko?

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to ve prospěch režimu ,prý co kaži se stane za 200 let!To co já z Kazatelka Sociálních Hodnot KSH z možná brzy Sociálního Hnutí se prý vyjadřují o budoucích no jak píšete opakuji znovu 200 letech!
Proto tomu nevěříte a tak pracujete na straně režimu Satanistú,kteří jako ideologové NEOmarxistu rozbíjejí republiku za peníze na 7 prioritě policejního státu a našeho vydírání!
!Napište tedy jak je možné že stále nemáme v Ústave hned v prvním članku Sociální stát,ačkoli lživá propaganda vlády a zla včetně veřejnoprávním GŘ televize tvrdí,že prý fialové okurky jsou nejvyš na žebřiku Sociálních Hodnot a ohlupeni voliči na to už 33 jsou nalepení jako mouchy a nedokážou pochopit ani své Sociology a ti dezorientované běhají a popisují situaci co se děje ,což nejen k ničemu ,ale je prý vrchol odvahy to popsat a proto je provází freneticky potlesk davu za to ,že prý řešení nedovedou nebo dokonce NeSmi přinést!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

Protože v prostředí absence Solidarity prý nikdo neví o čem píši a že je to už sice otrocky vnímáno 33 let,ale nikdo z intelektuálů ,a novinářů,kteří se dělají hloupí nevi prý o co jde a tak nedávají tady ani slepice a jen tu bude a má dál proudit kakofonie bezcilnych lidových komentu a moje jsou dokonce i po napsání kýmsi asi vnitraky záměrně komoleny tím jejich brzy totálnim cenzurním i vašim ad hominem!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Tak aspoň že ten Djokovič dnes vyhrál AO!! Super!
(Tsitsipasovi fandívám s jinými, ale jeho máma v publiku...., většinou raději za zády jeho táty...:-))).

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Vidlák je bloger a píše o čem právě přemýšlí (a myslím, že velice dobře) Lidé, co ho čtou, jsou svéprávní a mohou si volit koho chtějí. Tento blog má cca 3000 autentických návštěv denně, takže obviňovat autora z ovlivnování voleb je těžký nonsens. Okamžitě se panu Vidlákovi omluvte !!! :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

In reply to by Dezolát X (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dezoláte, i já píšu, o čem pravě přemýšlím a omluvit, by ses měl ty, za svéá slova,píšeš, jak pětikolka zakazuješ!, ale já jsem napsala jen svůj názor a možnou radu z mého pohledu, tak nepruď, tvůj i Vidlákův názor plně respektuji, jen si myslím, že není dobrý, v této době, ho měnit každý den.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

In reply to by Dezolát X (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dezoláte, i já píšu, o čem pravě přemýšlím a omluvit, by ses měl ty, za svéá slova,píšeš, jak pětikolka zakazuješ!, ale já jsem napsala jen svůj názor a možnou radu z mého pohledu, tak nepruď, tvůj i Vidlákův názor plně respektuji, jen si myslím, že není dobrý, v této době, ho měnit každý den.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavni rozdil mezi Vidlakem a Vami je, ze toto je Vidlakuv blog. Psat mu na nem aby skoncil psat je, zvlaste pri jeho ctenosti, prinejmensim usmevne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Tymakovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tymakovan, naučte se číst psané slovo a pak reagujte. Já mu přece nezakazuju psát, to by byl nesmysl, ale tím, že v době voleb a tak důležitých během týdne třikrát změní kandidáta, je na palici ať píše na svém nebo cizím blogu

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

aja (neověřeno) dne Ne, 29. 01. 2023, 07:42 : “... už se na ty svoje moudra vykašli ... už NIC neformuluj …tak už nepiš… Nedávej svá moudra do placu ...”

Tymakovan (neověřeno) dne Ne, 29. 01. 2023, 11:41 : “.. aby skoncil psat je …”

aja (neověřeno) dne Ne, 29. 01. 2023, 19:27 : “…nezakazuju psát …”

O mou gramotnost se nebojte, zameťte spíše před vlastním prahem. O zákazu u mne nic není. Zda Vy tomu svěmu říkate výzva, rada či doporučení je nepodstatné. Voní to stejně ať se to jmenuje jakkoli, podle klasika již od doby alžbětinské.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tymákovan, prostě nejste gramotný ve čtení psaného, s tím, nic nenadělám, píšu, aby v době voleb neměnil tak důležité názory 3x týdně, když ho čřte tolik lidí, jako vy a asi se stejnou poruchou. Pak volby dopadají, jak dopadly. My se tady přeme o slovíčka a Pavel už upravuje daně a důchgody ,viz Seznam. Tam se začtěte, možná psané pochopíte víc, říká to totiž NAPROSTO JASNĚ!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem se připojil na tento blog od doby , kdy jsi přestal psát na Kosu. A přestat psát by bylo jako plus pro mainstream , jehož filosofii velice přesně uvedl Vlk v dnešní Kose. V grafické podobě si to můžete na Kose prohlédnout Písemné vyjádření je:
Fiala: JSME VE VÁLCE
Černochová: JSME VE VÁLCE
Lipavský: JSME VE VÁLCE
Babiš: Nechci válku
Mainstream: BABIŠ STRAŠÍ VÁLKOU
A hodně lidí potřebuje vědět a potvrdit si , že jejich názor a myšlení není mimo mísu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už se vysvětlilo, proč mladí lidé a
Zejména studenti Fakulty sociálních
věd tolik horují pro generála Pavla.
Ve škole jim totiž neřekli, že výraz
„mobilizace“ není jiným označením
Pro zapnutí mobilního telefonu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)
Trvalý odkaz

Upřímnou soustrast národu!
Kdy uslyším, že Rusové i tentokrát zmanipulovali volby….?, srágorky! :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vyoral:
Není to trochu podezřelé? V den prvního kola mu nějaká ruská skupina napadne web. 
Po prvním kole se začne šířit SMSKa, která podle operátorů nikdy neodešla. A teď rovnou falešné oznámení o úmrtí. Všechno věci snadno vyvratitelné, až hloupé. Ale pro generálovy voliče aktivizující.
Má generál Pavel nárok ohánět se hodnotami, svobodou, demokracií a pravdou?
Kdo navzdory přísaze z jednoho zadku – sovětského – na lusknutí prstů přeskočí do zadku druhého – amerického, je pro mě bezcharakterním oportunistou. Nutno dodat, že v obou zadcích se dostal – případně snažil dostat – hodně hluboko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

Upřímnou soustrast národu!
Kdy uslyším, že Rusové i tentokrát zmanipulovali volby….?, srágorky! :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vyoral:
Není to trochu podezřelé? V den prvního kola mu nějaká ruská skupina napadne web. 
Po prvním kole se začne šířit SMSKa, která podle operátorů nikdy neodešla. A teď rovnou falešné oznámení o úmrtí. Všechno věci snadno vyvratitelné, až hloupé. Ale pro generálovy voliče aktivizující.
Má generál Pavel nárok ohánět se hodnotami, svobodou, demokracií a pravdou?
Kdo navzdory přísaze z jednoho zadku – sovětského – na lusknutí prstů přeskočí do zadku druhého – amerického, je pro mě bezcharakterním oportunistou. Nutno dodat, že v obou zadcích se dostal – případně snažil dostat – hodně hluboko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Horší je ta představa, že případná změna k míru bude asi až po válce. A, pokud se použíjí ty zbraně co je má rusko a usa a čína, tak změna potom nemá smysl...

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Majo, ne vždy je opakování matkou moudrosti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Opakování nebylo v plánu, možná jsem o něco déle nechala prst na myši..., to neřešte, "abstrouhejte"

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako „bývalý černoch“, řekl Foldyna o Pavlovi.
Že má ten člověk drzost kázat o morálce a slušnosti!

Podle Jaroslava Foldyny je jasný rozdíl v tom, co dělali Andrej Babiš a Petr Pavel za komunismu. „Lidé, jako byl Petr Pavel, úkolovali a kontrolovali, či šikanovali lidi jako byl Andrej Babiš,“ říká.
Pokud jde o „službu demokracii“, Foldyna připomíná humanitární bombardování.
Službu SSSR by snesl, i přeběhnutí po revoluci. „Že ale v sobě takový člověk najde drzost, všem okolo hlasitě kázat o morálce, cti, slušnosti a dalších podobných hodnotách, to je na mě zkrátka moc,“ říká jasně. Za to si klade otázky ohledně financování Pavlovy kampaně.

V prezidentské volbě jste vyjádřil podporu Andreji Babišovi. Platí to stále?
Ano.

A čekáte, že vám to v SPD přinese nějaké problémy?
V politice obecně platí, že kdykoli musíte čekat cokoli. Já respektuji usnesení, které jasně říká, koho SPD nepodpoří. Tady nehovořím za SPD, ale jako Jaroslav Foldyna.

Vám minulost Andreje Babiše nevadí?
Vadí mi mnohem méně než minulost Petra Pavla.

Mohl byste být konkrétnější?
Pokud byl Andrej Babiš skutečně spolupracovníkem STB, což ovšem stále není jisté, tak byl v hierarchii komunistických tajných služeb mnohem níže než Petr Pavel. Babiš spolupracoval s těmito službami, pokud tedy vůbec ta spolupráce existovala, aby mohl dělat svoji práci, tedy věnovat se zahraničnímu obchodu, a podobně na tom bylo tehdy třeba mnoho vědců, kteří vyjížděli do zahraničí.

Petr Pavel ale nebyl spolupracovníkem komunistických tajných služeb proto, aby mohl dělat svoji práci, protože jeho prací byla práce v komunistických tajných službách. Lidé, jako byl Petr Pavel, úkolovali a kontrolovali či šikanovali lidi jako byl Andrej Babiš.
To je přece zásadní kvalitativní rozdíl. Totéž platí o hierarchii v rámci KSČ, kdy tehdy byl Pavel, jako předseda ZO, také nesrovnatelně výše postavený, než Babiš.

Pan Pavel ale říká, že svoji vinu odčinil prací pro demokracii po roce 1989.

No, například podíl na bombardování Jugoslávie je všechno možné, jen ne služba demokracii, ale to je jen tak na okraj. Co se týká odčinění viny pana Pavla, tak já přece netvrdím, že by měl být pan Pavel zavřen do vězení, nebo něco podobného, ale jen to, že by člověk jeho morálních kvalit neměl být prezidentem naší země.

Jaké morální kvality myslíte?

To, že napřed soudruh Pavel sloužil SSSR, to snesu – dělal to kdekdo. To, že když se Sovětský svaz rozpadl, tak se ze soudruha Pavla během vteřiny stal pan Pavel, který přeběhl na druhou stranu rychlostí, nad kterou by závistí zbělal i Usain Bolt, a začal sloužit USA, s tím se také nějak vyrovnám.

Že ale v sobě takový člověk najde drzost, všem okolo hlasitě kázat o morálce, cti, slušnosti a dalších podobných hodnotách, to je na mě zkrátka moc. Na postu prezidenta bych si představoval někoho charakterově pevnějšího. Andreje Babiše jsem rovněž, na rozdíl od Petra Pavla, nikdy neslyšel pateticky kázat o morálce, z čehož mi plyne, že nižší je i míra jeho drzosti.

Pan Pavel ale tvrdí, že vždy pouze sloužil lidu ČR.

Všichni přece víme, že stejně jako Varšavská smlouva byla pouhým mocenským nástrojem Sovětského svazu, tak NATO je pouhým mocenským nástrojem USA. Takže stejně jako soudruh Pavel nesloužil lidu ČSSR, ale zájmům vládnoucích politických kruhů v SSSR, tak pan Pavel nesloužil lidu ČR, ale zájmům vládnoucích politických kruhů USA. A protože pokládám za velmi pravděpodobné, že tato služba doposud neskončila, tak pana Pavla nemůžu volit.

Z čeho soudíte, že ta služba ještě neskončila?

Jednak je bývalý agent něco jako bývalý černoch. A jednak jsou tady mnohé nezodpovězené otázky. Kdo platí celou tu kampaň, která trvá rok, možná už skoro dva? Vždyť vše, co se za tu dobu kolem Petra Pavla dělo a stále děje, muselo stát, a stále stojí, neskutečné peníze a mimo to také musel být uplatněn brutální politický vliv.

Jak se najednou všechny politické neziskovky, z nichž je většina placena ze zahraničí, shodly na tom, že pan Pavel byl vlastně skoro disident? Kdo zařídil, že pětikoalice nepostavila vlastního kandidáta, i když mezi jejími politiky jsou jedinci, kteří o kandidatuře vážně uvažovali a mají neskutečně zbytnělé ego, a postavila se jako jeden muž za generála NATO, který o politice ví starou belu?

Kdo přesvědčil o kandidatuře jeho samotného, když i on sám o sobě ještě nedávno říkal, že politice nerozumí? Kdo zařídil tak masivní podporu médií, včetně veřejnoprávních?

Kdo organizuje a platí klaku Pavlových příznivců, kteří se ho na náměstích pokoušejí prohlásit za svatého?

Kdo organizuje a platí klaku Pavlových příznivců, kteří, po vzoru SA, rozbíjí volební mítinky Andreje Babiše? Kdo organizuje a platí podporu Petra Pavla na sociálních sítích?

Kdepak, je zřejmé, že máme co do činění s perfektně organizovanou, dlouhodobou akcí probíhající na mnoha úrovních najednou, a protože jsem si prakticky jistý tím, že český subjekt, který by toto vše dokázal zvládnout, neexistuje, tak zbývá poslední a zásadní otázka. Co a komu za ty prachy a úsilí do něj vložené pan Pavel slíbil? Něco mi říká, že to nebude nic nač bychom se měli těšit... Pak jsou tu ale ještě další věci, pro které Petr Pavel nemůže počítat s mým hlasem.

Jednak jsou to jeho podporovatelé, kteří dohromady tvoří asi tu nejodpudivější a nejagresivnější skupinu, jakou od roku 1989, ale nejspíš ještě déle, dokázal kolem sebe nějaký politik shromáždit, a pak je to program.
Pan Pavel například mluví o tom, že chce budovat společnost, ve které budou mít prostor všechny názory, ale zároveň je jeho podporovatelem vládní cenzor, pan Klíma.
Lže tedy Pavel voliči Foldynovi, anebo cenzorovi Klímovi?
Jednomu z nás lhát musí, protože slibuje každému z nás něco, co vylučuje to, co slibuje tomu druhému.

Petr Pavel také mluví o řádu, což mě sice trochu děsí, ale budiž, zároveň však chce legalizovat marihuanu,
podporovat imigraci z celého světa do ČR, chce manželství homosexuálů,
adopce dětí homosexuály, chce podepsat šílenost těch nejagresivnějších genderistů zvanou Istanbulská úmluva,
chce pokračovat v Green Dealu, chce naše ještě větší zapojení do války na Ukrajině... zkrátka chce zavádět věci, které řád, jenž zde vytvořily generace našich předků za stovky let, a který se osvědčil, rozboří a nahradí řádem, který by nám nejradši vnutili obyvatelé squatů, popřípadě psychiatrických léčeben.

Kdepak; válka s Ruskem doplněná neomarxistickou kulturní revolucí může přinést všechno možné, ale klid a bezpečí to opravdu nejsou.
Musel bych být šílenec, abych někoho takového volil. 
Navíc; nechci za prezidenta někoho, kdo je celý život zvyklý jen poslouchat a provádět rozkazy...

Někteří lidé tvrdí, že jim svědomí nedovolí volit ani jednoho z kandidátů, protože se nechtějí podílet na zlu, neboť i menší zlo je pořád zlo. Co říkáte takovému postoji?

Mě voliči neplatí proto, abych se opájel vlastní ušlechtilostí, ale abych bojoval za jejich zájmy. Navíc jsem přesvědčený, že je třeba vždy bojovat tak, jak v dané situace dokážu nejlépe, a nikoli to vzdát jen proto, že se mi ten zápas nezdá hezký.
Kdyby tady bylo volební kvórum, při jehož nedosažení by volba byla neplatná, tak by neúčast smysl dávala, jenomže nic takového u nás není. Prezident zkrátka bude zvolen, i kdyby ho zvolili jen členové jeho rodiny, a mojí povinností pak je, volit a podporovat toho, který je lepší, anebo méně horší, i kdyby ten poměr byl jen 49,9 : 50,1.

Víte, hlas pro Andreje Babiše vlastně není ani tak hlasem pro Andreje Babiše, ale hlasem proti Petru Fialovi, Vítu Rakušanovi, Markétě Pekarové, Janě Černochové, Jurečkovi, Halíkovi, Vystrčilovi, Pithartovi, Hutkovi, Janu Hrušínskému a celé té arogantní pražské umělecké frontě, pak také proti Člověku v tísni, Kartousovým elfům a dalším politickým neziskovkám, proti vládnímu cenzorovi Klímovi, který nám všem chce zavřít hubu, a pak také proti všem, kteří by nás rádi vtáhli do války. Pokud někdo chce, aby tohle všechno nad námi mělo moc, tak ať volí Pavla.
Já to nechci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (62 hlasů)

FB J. Rajchla – názory na volbu

- Velký Péčko je frajer… vyjebal úplně se všema …dostal KSČ zpátky na hrad… Pravda a láska zvítězí … jednou raider navždy raidr… pro tohle jste stali na náměstí a cinkali….
Takhle prevleknout kabát a ještě být hrdina to je velká frajerina…
Tohle opravdu zvládne jenom agent… infiltrace na jedničku…
Pravda a láska zvítězí … tohle heslo je v jeho podání doslova výsměch….

- Jindro, máte ve většině věcí pravdu, ale volby do sněmovny??? Do té doby to zde vláda ČR za podpory rozvědčíka zdevastuje všechno do morku kosti. A klidně jim rozvědčík odmávne i mobilizaci---když se válečným štváčům zachce...
- Já se ale obávám, že je to spíše konec naděje na normální život zde  a navíc mám dojem, že celé volby jsou jedna velká lež, včetně výsledku….nechce se mi věřit, že by většina lidí byla tak slepá a hluchá a že by si snad většina lidí přála, abychom byli jakkoliv nadále a čím dál více vtahováni do válečného konfliktu, nechce se mi věřit, že by si většina lidí přála aby jejich životní úroveň více a více klesala, nechce se mi věřit, že většina lidí souhlasí či se ztotožňuje s tím, že si za chvíli nekoupí v ČR ani české jablko, vejce, maso…..ne, tomu nemohu uvěřit 
- Myslím si, že dneska bouchaly špunty i v Kremlu. Otázka je, bude Pavla drtit Moskva , Washington nebo oboje? A vydrží ten tlak? Budou dnešní oslavovači tak nadšení ještě i za půl roku? To uvidíme. Každopádně, to chce klid.

- Jen jestli ta devastace naší země nebude takového rozsahu, že s tím nepůjde již nic dělat, protože západní kapitál skoupí i to poslední , co ještě máme - půdu a nemovitosti. A to potom budeme opravdu OTROKY VE VLASTNÍ ZEMI ..... 
- Dokud se nepodari prolomit medialni blokadu je to bez sance tim myslim televizni . Jak bylo videt media si delaji co chteji a koho natlaci ten tam bude internet je slaby. Proti tv nic nezmuze

- Máte pravdu, že moc médií je velká. Mě se otevřeli oči při každodenním strašení covidem a od té doby zprávy nesleduji a je mi daleko líp. Vidím to tak, že nám budou dál ukrajovat svobodu, lidé se budou mít i po ekonomický stránce hůř a postupně jim bude docházet, že je něco špatně v zemi české.
- tak koupeni jsou urcite kdyby nebyli a delali svou praci a vytahli na generala kostlivce a porad mu je tloukli o hlavu tak nemel sanci
- Lenka Burýšková přežili jsme Rakousko-Uhersko, přežili jsme nacisty i komunisty a přežijeme i tyhle novodobé bolševiky. Jde jen o to, jak dlouho to bude trvat. A to záleží především na nás.

- Jde jim ještě o Benešovy dekrety aby si to vše rozebrali to je jejich cíl.
- Je to vítězství války, cenzury, umlčování a kriminalizování jiných názorů než má vládnoucí smečka. Ti ultratupý otroci budou řvát o svobodě a demokracii i ve válce, kde budou umírat, protože díky své televizní lobotomizaci a kognitivní disonanci budou válku popírat i když v ní budou umírat. Tak přátelé tímto pro mě politika skončila ,poslední volby .Už mě zajímá jen moje kolo a chata a jen v klidu dožít a ze ctí zemřít/snad to nebude ve válce až nás budou naši spojenci humanitárně bombardovat/Mladým fandím,ale jen blb si pod sebou podřízne větev.VÍTEJTE V KOMUNISMU.
- Bude to těžké - skoro 3,5 milionů občanů starších 18 let podpořili lampasáka vv a tím i současnou vládnoucí smečku. Mladým lidem jsou vymývány mozky už od školky a Rakušanovo novodobé gestapo bude slídit po těch, kteří nebudou nadšeně hýkat s davem ve flanelkách a bude potírat sebemenší zárodek nespokojenosti a projevy jiného než “jediného správného”oficiálního názoru.
Tak hurá do toho.

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

Hry na volby a zábava skončily, začne řád. Vidlák už byl předvolán.
Demonstrace se nemají s kým konat, nikdo si to nevezme na triko.
Lidem líbí se pod bičem otrokáře žít - kapitán Pávek (John Brown) to zřel.
Glory glory alelujá....

O tom SPD, no "nevím nevím" (jak by řek´ Klaus).
Dnes jsem četla příspěvky od lidí, jsou na Okamuru hooodně naštvaní, spílali mu, že s ním tedy u ne, že končí jako jeho podporovatelé a voliči..., že mu jde jen o sebe, zklamal nás..., a to tedy takhle ne!
Smráká se tedy nejen na blogery. Okamuru se jim podařilo oblbnout, opozice už není on, stejně se vždycky objeví nějaký Rychetský nebo Kolář, který si to tady udělá, jak se mu zachce - manipulace lidí s médii v zádech je přece tak snadná, jak to zjistili.
Myslím si, že i proto soud s Čapákem skončil, protože už se vědělo....

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Buď lže nebo si z něj někdo vystřelil. Policie si lidi nepředvolává telefonicky.

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

Pokud jde o pokuty a ostatní drobnosti, tak máte pravdu. Pokud s vámi chtějí déle mluvit nebo si něco ověřit, tak volají. Obvykle vysvětli důvod volání a chtějí se dohodnout na termínu výslechu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Neměli by, protože nemůžete po telefonu ověřit identitu volajícího.

Nicméně to dělají. Je to pro ně jednodušší.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

To byste se divil, stejně jako já minulý týden. Výslech už mám za sebou. Mě ani nevolali (na to je elektronická stopa), na mě to houkli v podstatě z auta dva v kožené bundě. Dostavit se v takovém případě sice nemusíš, ale na to ti obratem přijde obsílka a "vyjednávací pozice" je pak horší. Dusili mě hodinu kvůli jedinému nevinnému článku a neustále ze mě chtěli dostat, že jsem extrémista. Na radu právníka jsem skoro na vše, co si sami nemohou zjistit z mé elektronické stopy sdělil "nebudu odpovídat".

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

příkaz šetřit finance.
Mě jsem s nim co dělat asi před 3 lety, první kontakt proběhl stejným způsobem. Pouze to nebyla sobota, nýbrž všední den.
Totéž řešení mé stížnosti na výkon služby PČR vloni. Pán volal a dovolil se, jestli mi místo dopisu může zasílat zprávy mailem.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Výzva k podání vysvětlení

Výzva k podání vysvětlení je poměrně běžný procesní úkon, přičemž tato výzva může dorazit každému z nás, kdykoliv a různými způsoby. Jednak samozřejmě písemně do schránky, elektronicky, ale policie vás může vyzvat rovněž telefonicky. V takové výzvě je pak specifikováno, na jakou služebnu policie či kriminální policie a v jaký den a hodinu se máte k podání vysvětlení dostavit. Policejní orgán Vás také musí poučit o možnosti předvedení, pokud se k podání vysvětlení bez omluvy nedostavíte.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Půdu a nemovitosti (krachující firmy) neskupuje jen "západ". Nedovedu si popravdě představit jak můžou vypadat volby za dva roky...

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdo všechno tady pak bude volit...?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Danieli co to vlastně je ta alternativa ?
To jsou existence , kteří adorují a podporují kroky diktátora a masového vraha Putina ?

V tom případe tedy byla prvorepublikovou alternativou česká obec fašistická, svaz slovanských árijců, Vlajka a další subjekty požadující vládu pevné ruky a otevřeně či skrytě podporující Hitlera.
Tito také šli proti Masarykovi a našemu demokratickému zřízení.

Já bohužel žádnou alternativu nevidím... já vidím pouze větší či menší ruské šváby, nezlob se na mě...

Průměrný počet slepic: 2.9 (38 hlasů)

... A ty jseš velkej pičus (taky se na mě nezlob).

Průměrný počet slepic: 4 (38 hlasů)

Nechápu, proč mám být v demokracii označován jako ruský štáb, když. nesouhlasím se současnou agresivní politikou USA. Chtějí se stát světovým hegemonem a proto klidně použijí i silové prostředky bez ohledu na prosazované hodnoty a ne vlastní ztráty. Nicméně dosud dost neúspěšně. Navíc Čína se díky jejich hamižnosti stala druhou největší ekonomikou a vyrostla jim tak silná překážka k dosazení světové hegemonie.
Snaha překlopit Rusko pod svou kontrolu je dost riskantní a nebezpečný pokus a dopadne stejně špatně jako ty předcházející.
Chtěl jsem Evropu, která si hlídá své hodnoty, hranice, svůj trh na kterém je zcela soběstačná a obchoduje s celým světem za rovnocenných podmínek. Nyní máme Evropu podporující americkou hegemonii za lokajských podmínek. Chtěl jsem Evropu, která se nebojí Ruska, ale výhodně s ním obchoduje a udržuje přátelské vztahy. Historické kulturní vazby jsou zde silné
a dlouhodobý proces rovnocenné spolupráce by měl šanci přinést i sblížení hodnotové. Dlouhodobě sluníčkem dosáhneš víc než klackem. Mám oprávněnou obavu, že vynucené spojení Ruska s Čínou nám nic dobrého nepřinese.
Nadšeni současných západních pseudoelit, že Rusko pokoří silou přinese mnoho zbytečných útrap a má velmi malou šanci na úspěch.
Mám alternativní názor na to, kam by měla Evropa směřovat. Nejsem zastáncem Putina, ale snažím se pochopit, co ho k agresi vedlo. Rusi mají velikášské sklony stejně jako Američané, ale válka pro ně výhodná není. Nejsou hloupí jak se nám rady někdo snaží vnutit.
Nefandím Rusku, držím palce Česku ve prosperující demokratické Evropě. Domnívám se, že současná Evropa spěje k totalitě a řeže si pod sebou větev. Proto tento alternativní názor vede k označováni ruský šváb. Nálepka jiného názoru než toho jediného správného.

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

In reply to by R@D (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč jsi ruský šváb sis odpověděl ve svém příspěvku. Opakujes ruskou propagandu, kterou rusáci zdůvodňují brutální napadení sousedního státu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (20 hlasů)

"Opakujes ruskou propagandu, kterou rusáci zdůvodňují brutální napadení sousedního státu."
Právě jste vyhrál zlatou medajli na PARAOLYMPIADĚ (... i když vyhraješ, stejně jsi debil). Jak je vidět, neziskovky se na vás opravdu vyřádili !!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

A to konkrétně kde?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)