Pochopit elity

Autor
Štítky

Málokdy přetiskuji na Kydech články vyšlé někde jinde, ale dnes udělám výjimku.  Na Nové republice vyšel podle mě vynikající text Petra Hampla, který za sebe podepisuji od prvního do posledního písmenka a říkám že jsem s Hamplem na stejné vlně. 

A nyní Petr Hampl osobně: 

V Prolomení hradeb přirovnávám novou aristokracii k vrcholovým fotbalistům. Je to jenom přirovnání. A jako každé přirovnání, ukazuje, že obě ty společenské vrstvy mají něco společného. Ale jenom něco, v řadě jiných ohledů se naopak liší.

Fotbalisté sdílí podobný pohled na svět, často podobné účesy, jezdí podobnými auty, chodí do stejných restaurací a tráví dovolené na podobných místech. Dokonce i jejich manželky vypadají tak, že kdybyste je prohodili, většina lidí by si nevšimla změny (a kdo ví, jestli by si té změny všimli manželé). Myslí tedy podobně, mají téměř shodné zájmy, a když to na přijde, dokážou ty společné zájmy velmi efektivně hájit – třeba platy nebo přestupové podmínky.

Nicméně přesto jsou schopni hrát proti sobě navzájem s maximálním úsilím, tvrdostí a často i záludností. Stejně jako příslušníci finanční a mocenské elity. V těch všech vzájemných bojích ale platí jedno nepsané pravidlo. Můžeš provést v zásadě cokoliv příslušníkovi stejné společenské vrstvy, ale nesmíš ohrozit zájem společenské vrstvy jako celku. Fotbalista se může dopustit likvidačního zákroku, může simulovat nebo intrikovat proti ostatním. To se spraví nějakým trestem, případně přestupem do jiného klubu. Ale představte si, že by fotbalista založil vedl kampaň proti nesmyslně vysokým odměnám hráčů a že by tvrdě kritizoval okázalý nevkusný přepych, který je pro tyto lidi typický. Takového fotbalistu vyvrhne celé společenství. Nikdo s ním nebude chtít hrát, nikdo jej nebude chtít nasadit. Nakonec mu nezbude než z vrcholového sportu odejít.

Chaos nebo centrální řízení?

Jsou dvě možnosti, jak k takové společenské vrstvě přistupovat.

Za prvé. Můžeme ji brát jako skupinu, kde probíhá více méně spontánní dění, kde zuří ostrá vzájemná konkurence, ale kde také dokážou hájit společné zájmy proti ostatním. Třeba tak, jako se díval Marx na továrníky nebo Hampl na novou aristokracii (k tomu se ještě dostaneme).

Za druhé. Můžeme vyjít z předpokladu, že nic se neděje náhodou a vše je řízeno. Budeme tedy předpokládat, že existuje nějaké vedení, a to dává rozkazy ostatním fotbalistům. Výsledky zápasů jsou domluvené předem.

Pro každý z těch dvou pohledů existují určité argumenty. Občas prokazatelně dochází k tomu, že výsledky zápasů jsou domluvené, na druhou stranu jiné hry působí velmi autenticky. Třeba ani po téměř 50 letech se neobjevil žádný náznak toho, že by Panenkův dloubák, kterým v roce 1976 rozhodl mistrovství Evropy, byl domluvený. Že by německý brankář Sepp Maier dostal příkaz od nějaké mafie, aby nechal padnout gól.

Jak tedy postupovat? Kterému hledisku dát přednost? Nezapomínejme přitom na paralelu s vlastníky a vrcholovými manažery. Nehraje Barca proti Arzenálu, ale zápasí automobilky, farmaceutické firmy nebo třeba banky. Manažeři všech úrovní přestupují mezi týmy podobně jako hráči. A přestupují i vlastníci, protože prodat balík akcií a koupit jiný je čím dál snadnější. Máme vše analyzovat jako jeden centrálně řízený celek? Nebo spíš jako spontánní chaos, kde hráči mají určité společné zájmy, a kde se snažíme pochopit zákonitosti?

Kritériem by mělo být, který z pohledů dává lepší předpovědi. Dokáže předem uhádnout více výsledků ten, kdo sleduje jednotlivé hráče, detailně pozoruje jejich styl hry, všímá si formy a strategií jednotlivých trenérů? Nebo toho víc uhádne ten, kdo dění na hřišti ignoruje, ale sleduje obchodní operace mezi šíbry? Pomůže nám víc zpráva o zdravotním stavu Tomáše Součka nebo informace, kteří magnáti společně hráli minulý víkend golf? U fotbalu je to jednoznačné, navrch mají předpovědi těch, kdo sledují dění na hřišti. Ale u byznysu a politického vývoje?

Poněkud přecpaná slonovinová věž

Nová aristokracie se od vrcholových fotbalistů liší nejen vzděláním, schopnostmi a ambicemi, ale také tím, že se jedná o obrovskou skupinu. Pokud vyjdeme z rozdělení profesora Kellera na diskrétní elitu (vlastníci největších majetků) a pomocnou elitu (vrcholoví manažeři), docházíme k následující počtům.

Diskrétní elita zahrnuje půl procenta obyvatelstva, to znamená nějaké čtyři miliony lidí žijících převážně v Evropě a USA. V době soukromých letadel a elektronické komunikace pro ně není obtížné být v neustálém kontaktu. Tedy takové Finsko nebo Chorvatsko. Počet lidí dostatečný pro udržení vlastní národní kultury.

Pomocná elita čítá 3 – 5%, jedná se tedy o řádově 40milionovou skupinu, tedy takové Polsko.

Hranice mezi oběma skupinami je neostrá. Mnozí vrcholoví manažeři kupují akcie. Ostatně, ti úplně nejbohatší jsou zároveň také aktivními manažery. Mnoho příslušníků pomocné elity studuje na stejných elitních školách jako příslušníci diskrétní elity. Když dcera obyčejného ředitele vyroste do krásy, může pomýšlet na sňatek až do těch nejvyšších kruhů (stačí připomenout, jak se Melinda seznámila s Billem). Ale to nejdůležitější je, že všechny spojují základní hodnoty a přístup k životu. Někdo má tři soukromé tryskáče a jiný je rád, když si může dvakrát ročně půjčit podnikové letadlo. Někdo má palác a jiný jen vilu v luxusní čtvrti. Ale oba mají stejný náhled na Donalda Trumpa, migraci, xenofobii dělnických vrstev, výchovu dětí, počet pohlaví a globální klimatickou změnu. To je něco, co elity spojuje, a co je odděluje od pracujících lidí.

Když k nim přičteme ještě lidi, kteří majetkově k těmto elitám nepatří, ale kteří o vstup horlivě usilují, máme nějakých minimálně 100 milionů lidí. Tak obrovská je současná slonovinová věž.

Spiknutí nebo zákonitosti?

Stejně jako u vrcholových fotbalistů, se nám nabízí dvě možnosti. Můžeme na novou aristokracii pohlížet jako na přísně centralizovanou skupinu, s nedílnými velitelskými pravomocemi a utajenou komunikací. Vše se děje proto, že to někdo určil. Nic není náhodné a nic není dáno „jen“ přirozenými zákonitostmi. Nebo můžeme sledovat dění uvnitř té skupiny, analyzovat trendy a snažit se pochopit obecná pravidla.

Ukázka první možnosti. Existuje skupina, která usiluje o zrušení hotovosti. Tato skupina má nějaké centrum, přijímá rozhodnutí, rozdává úkoly a řídí své služebníky. Postupně naplňuje nějaký plán, včetně harmonogramu, že – například – do roku 2030 mají ze světa zmizet hotová eura, do roku 2040 hotové dolary atd. Nebo může stejným způsobem třeba likvidovat tradiční rodinu nebo plánovat a organizovat masovou migraci do Evropy.

Druhá možnost je taková, že z tlaků na zvyšování zisků vyplývá nutnost omezovat či rušit hotovost. Téměř všichni příslušníci nové aristokracie o tom vědí. Všichni s tím tak nějak počítají. Všichni ten trend podporují a snaží se jej využít.

Čtenář by na první pohled řekl, že rozdíl je bezvýznamný. Jenže on vede k opačným prognózám. Stačí připomenout spory z poslední doby a události, které jsou před námi.

  • Bude Donald Trump prezidentem další čtyři roky?

  • Skončí epidemie do konce roku 2020?

  • Povede masové očkování k radikálnímu snížení nákazy?

  • Bude mít zavedení mobilních sítí 5G dramatické negativní účinky za zdraví obyvatel?

  • Budou karanténní opatření pokračovat i po masovém očkování?

  • Dojdou rusko-americké vztahy až k otevřené válce?

Ve všech případech tomu bylo tak, že zastánci teorie centrálního řízení předpovídali opak toho, co nastal. Zpětně pak žonglují slovíčky, že to vlastně mysleli jinak, případně triumfují efektními frázemi typu „rozdíl mezi konspirací a skutečností jsou tři měsíce.“ Jenže slogany vhodné pro reklamní kampaně nevedou k hlubšímu pochopení reality.

Horší je ale je, že lidé podnikají přesně opačné kroky a podporují přesně opačné strategie. Je islám hrozbou? Probíhá střet civilizací? Pokud věříte, že vše je řízenou tajnou skupinou boháčů, potom vás pouštní bojovníci ani ideologie islámu příliš neohrožuje, protože ta skupina to drží pod kontrolou. Mám se nechat očkovat? Tradičně by člověk rozhodl tak, že srovná různé míry rizika. Jestli je ale svět řízen tajnou skupinou, pak ta skupina určitě zfalšovala veškeré statistiky.

Svět bez kladných hrdinů

Naše dnešní situace je poměrně nepříjemná v tom, že pohled zaměřený na zákonitosti (dříve se používal výraz „racionální“) začíná být postojem menšinovým. Mainstream je ovládán fantazijně-konspiračními teoriemi, podle kterých je společenské dění řízeno Vladimírem Putinem, druhou stranu zase sytí servery typu Aeronet a Protiproud (a řadou menších), jejichž komentátoři jsou si jisti naprostou neomylností a žádný rozpor s fakty je nemůže zviklat. Vlastně jen Nová republika (většinou), Časopis Argument a komentáře Institutu Václava Klause se drží standardního racionálního myšlení. A jednotliví autoři napříč publikacemi.

Nicméně, nenechme se odradit a pokusme se ukázat, jak by takový nekonspirační pohled vypadal. Co ukáže jiného?

Vezměme třeba farmaceutický průmysl. Odvětví ovládané globálními kolosy, jejichž manažeři řeší pouze svoje bonusy. Morálka nulová, smysl pro odpovědnost nulový. Jenže vedle toho existují také predátorské právnické firmy - většinou rovněž globální. O jakékoliv morálce nelze mluvit ani zde. Predátorští právníci žijí jen tím, na koho je možné podat žalobu a kolik se z něj dá vyrazit. A vedle toho existují reklamní agentury a agentury public relations. V zásadě totéž. O televizních stanicích a dalších velkých médiích se ani nemusíme šířit.

Manažeři všech těch organizací jsou příslušníky nové aristokracie. Všichni mají podobné povahové rysy. Všichni sdílejí stejné pohrdání nižšími třídami. Ale to neznamená, že mezi nimi neprobíhají vzájemné zápasy.

To se třeba stane, že predátorská právnická firma napadne korporaci s tím, že nějaký lék má skutečně nebo domněle skrývané vedlejší účinky. Ve hře jsou miliardy. Soupeři se do sebe pustí naprosto nemilosrdně. Každá ze stran najme nějakou firmu na ovlivňování veřejného mínění. I mezi nimi probíhá zápas. Ten může mít různé výsledky:

  1. Buď se k nám dostane historka o tom, že zlá korporace svými léky zabíjí lidi a ušlechtilí právníci zjednávají spravedlnost. Čteme dojemné popisy údajných obětí jedovatého preparátu.

  2. Nebo se k nám dostane historka o tom, že ušlechtilí vědci z korporace zachraňují životy a zlí právníci jim to kazí. Čteme stejně dojemné popisy údajných obětí toho, že se lék k lidem nedostal včas.

Pro nás jakožto běžné čtenáře je důležité si uvědomovat dva aspekty.

Za prvé. Obraz reality, který se nám nabízí, je výsledkem manipulace. Na místě je zdrženlivost. Kdo si chce udělat skutečný názor, nechť jde do odborných publikací a pokusí se prokousat klinickými studiemi. Ani pak nebude mít plnou jistotu, ale určitý vhled snad ano.

Za druhé. Obě strany sporu chodí do stejných restaurací a stejných klubů. Možná si tykají a možná jezdí na dovolené do stejných destinací. Mají stejný vkus a stejné politické názory. Občas dokonce sdílí byt a lože. Nebo se aspoň potkávají na stejných večírcích. Podobně jako vrcholoví fotbalisté z konkurenčních klubů. Mezi oběma stranami samozřejmě také probíhají přestupy. Právník, který drtí korporaci, v ní možná bude příští rok komerčním ředitelem.

Prohnilí proti prohnilým

Stejně členitý obraz nám nabídne pohled na covidovou epidemii (nebo falešnou covidovou epidemii, chcete-li).

Omezení pohybu neuvěřitelně zvýšilo zisky přepravních firem, zásilkových obchodů a dalších podniků na ně navázaných. Stejně tak vyrostla on-line zábava a další obory. Je tedy v jejich zájmu vše co nejvíc prodlužovat.

Jenže na zábavní průmysl, cestovní ruch a další obory dopadla stejná opatření zničujícím způsobem. To se týká i třeba výrobců letadel a tisíců jejich dodavatelů. Firma Boeing ohlásila nejhorší výsledky za posledních 50 let a musela zastavit řadu rozvojových projektů. Airbus je na tom podobně.

Máme tedy dvě skupiny příslušníků nové aristokracie, jejichž zájmy míří opačným směrem.

Podobně můžeme sledovat zápas tabákového průmyslu proti průmyslu zdravého životního stylu nebo zápas tradiční energetiky proti firmám vydělávajícím na boji proti (domnělé či skutečné) globální klimatické změně.

Kromě toho zuří nelítostný konkurenční boj mezi firmami působícími ve stejném odvětví, a stejně nelítostný konkurenční boj uvnitř firem. Obecně platí, že ti, kdo něco vyrábějí, jsou slabší než ti, kdo prodávají, domlouvají a komunikují, ale nemusí tomu tak být vždy.

Totéž platí i ve farmacii. Jsou skupiny, které vydělávají na očkování, a tudíž ho prosazují. Ale jsou skupiny, kterým očkování kazí byznys, protože pak prodají méně léků, medicínských přístrojů a pomůcek. A další skupiny, které prodávají vitamíny, a tudíž zase prosazují prevenci. Velmi často se jedná o divize stejných korporací. Výrobci očkování zase soupeří mezi sebou. Všimli jste si, kolik je v tisku článků o vedlejších účincích vakcíny? A všimli jste si, že téměř výhradně varují před těmi, kdo kazí cenu? Očkování u Johnsona vyjde na desetinu toho než u Pfizeru. Je to náhoda? A je náhoda, že úřady zasahují téměř výhradně proti levným vakcínám? Odpověď zní, že můžeme mít různá podezření, ale spolehlivou odpověď se nedozvíme.

Ale vedle toho je tu jasný trend. Ti nejbohatší dále bohatnou. Majetky této vrstvy rostou o desítky procent ročně. Rostly před covidem, rostly během covidu a budou růst po něm. Ne proto, že by tito lidé byli pracovitější, užitečnější nebo kreativnější než ostatní. Bohatnou proto, že podmínky jsou nastaveny tak, aby bohatství přecházelo od obyčejných lidí k nim. Je lhostejné, zda se tomu říká zdanění, emisní povolenky nebo podnikové zisky. Pořád se jedná o převod těch stejných peněz z kapes soustružníků do kapes vrcholových manažerů.

Pod nohama slonů

Otevírá se před námi obraz světa, který je mnohem složitější než centrální řízení, ať už davoskou, bilderbergskou či jinou skupinou. A také chmurnější, protože v něm nevystupují žádní kladní hrdinové.

Ti dole si ale mohou všimnout toho, že občas je výsledek takového zápasu výhodný i pro ně. Je dobré toho využívat, ale také vědět, že je to dočasné. Právě o to by měly být vedeny diskuze. Měly by být vedeny racionálně. Výkřiky typu „myslíte snad, že to s námi korporace myslí dobře?“ by neměly být brány jako argument. Samozřejmě, že nemyslí. Ale nevyplývá z toho, že ta nebo ona strategie je lepší nebo horší. Stejná korporace mi ze stejné chamtivosti prodává vitamíny i očkování. Rozhodnutí je moje.

Můžeme si ale být jisti, že ať bude výsledek jakýkoliv, nová aristokracie jako celek na tom neprodělá. Buď vydělají na vakcíně nebo na lécích a vitamínech. Buď na cigaretách nebo na jejich zákazu. Buď na karanténních opatřeních nebo na jejich zrušení. Buď na lechtivých fotkách nebo na genderové cenzuře. Nesmí to být ale proti zájmům nové aristokracie jako vrstvy. Proto je nepřístupné vydělávat na ochraně hranic, zastavování migrace, podpoře místního podnikání nebo třeba ochraně hranic.

Co by je doopravdy poškodilo, by bylo vrácení aktivit na národní úroveň. Třeba obnovení národního výzkumu a vývoje očkovacích látek. Místní vědci by samozřejmě dál četli zahraniční časopisy, přispívali do nich, jezdili na mezinárodní konference, a možná by si občas sáhli na zahraniční grant. Ale know-how by zůstalo u nás, pod národní kontrolou. Výsledek takového výzkumu by byl důvěryhodnější než dosud, i kdyby Piráti posílali udavačské dopisy do Bruselu třeba každý den.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (144 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

22/6/2021 v 7:32 ČR Plus ve zprávách informuje o začátku 2.světové války.
Je to krátký mp3 soubor (29sec.235KB)
http://leteckaposta.cz/948238536

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buystromectolon.com/>can i buy stromectol without rx</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buyplaquenilcv.com/>order plaquenil online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://buyzithromaxinf.com/>where can i buy zithromax</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buyplaquenilcv.com/ - hydroxychloroquine price

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buyzithromaxinf.com/ - can i buy azithromycin over the counter at walmart

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buypriligyhop.com/>buy priligy 30mg</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://atadalafishop.com/>buying cheap cialis online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://asildenshop.com/>viagra lloyds online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyneurontins.com/ ">is gabapentin a controlled substance</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://buyplaquenicv.com/ ">how long does plaquenil take to work</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://vpropecian.com ">propecia walmart</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

medicaments qui affaiblissent le systeme immunitaire pharmacie lafayette ile de france pharmacie de garde ouverte aujourd'hui jura , pharmacie brest rue anatole france pharmacie boulogne billancourt edouard vaillant , pharmacie bourges rue louis mallet pharmacie lafayette orleans pharmacie jules ferry avignon Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2022, CorelDRAW Graphics Suite 2022 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34724#>CorelDRAW Graphics Suite 2022 </a> Compra CorelDRAW Graphics Suite 2022 a precios mГЎs bajos CorelDRAW Graphics Suite 2022 por internet. pharmacie bailly horaires pharmacie annecy courier PHP with MySQL Essential Training barato, Comprar PHP with MySQL Essential Training <a href=https://publiclab.org/notes/print/34400#>PHP with MySQL Essential Training </a> PHP with MySQL Essential Training donde comprar en Miami PHP with MySQL Essential Training por internet. therapies cognitives et comportementales has pharmacie pasteur aix en provence , pharmacie de garde belfort pharmacie avignon place pie Sony Vegas Pro 13 donde comprar en Ecuador, Sony Vegas Pro 13 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34275#>Comprar Sony Vegas Pro 13</a> Comprar Sony Vegas Pro 13 Sony Vegas Pro 13 donde comprar en Ecuador. therapies manuelles kine pharmacie leclerc orvault .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapies with scoliosis pharmacie lafayette bourges therapies numeriques , grande pharmacie bailly avis therapie act montreal , traitement hormonal pharmacie becker monteux telephone pharmacie auchan roncq test covid Autodesk Civil 3D 2023 por internet, Autodesk Civil 3D 2023 donde comprar en Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34678#]Autodesk Civil 3D 2023 por internet[/url] Autodesk Civil 3D 2023 venta Chile Autodesk Civil 3D 2023 barato. pharmacie argenteuil dalle pharmacie becker monteux facebook Autodesk Revit 2017 donde comprar en Chile, Autodesk Revit 2017 venta Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34331#]Autodesk Revit 2017 donde comprar en Chile[/url] Comprar Autodesk Revit 2017 Autodesk Revit 2017 precio Chile. act therapy wikipedia therapie cognitivo comportementale tarif , action therapies pharmacie leclerc fagnieres Adobe Acrobat DC Pro venta PerГє, Compra Adobe Acrobat DC Pro a precios mГЎs bajos [url=https://publiclab.org/notes/print/34283#]Adobe Acrobat DC Pro donde comprar en PerГє[/url] Adobe Acrobat DC Pro donde comprar en PerГє Adobe Acrobat DC Pro precio PerГє. pharmacie.leclerc pharmacie humanitaire internationale angers .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie aix-en-provence therapie de couple terrebonne pharmacie bordeaux etude , act therapy in schools pharmacie lafayette dury , act therapy borderline act therapy willingness aude fernandez therapies breves hypnose Autodesk Navisworks Manage 2023 venta Colombia, Autodesk Navisworks Manage 2023 precio Colombia [url=https://publiclab.org/notes/print/34675#]Autodesk Navisworks Manage 2023 precio Colombia[/url] Autodesk Navisworks Manage 2023 venta Colombia Compra Autodesk Navisworks Manage 2023 a precios mГЎs bajos. pharmacie beauvais ouverte pharmacie auchan henin Compra Autodesk Revit LT 2016 a precios mГЎs bajos, Autodesk Revit LT 2016 donde comprar en Guatemala [url=https://publiclab.org/notes/print/34269#]Compra Autodesk Revit LT 2016 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk Revit LT 2016[/url] Autodesk Revit LT 2016 por internet Autodesk Revit LT 2016 venta Guatemala. pharmacie d'avignon horaire pharmacie iroise brest , pharmacie carrefour nice lingostiere traitement acne Compra Lumion 8.5 Pro a precios mГЎs bajos, Lumion 8.5 Pro venta Chile [url=https://publiclab.org/notes/print/34327#]Lumion 8.5 Pro barato[/url] Lumion 8.5 Pro precio Chile Compra Lumion 8.5 Pro a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador therapie jeux video therapies have been used not only to treat mental disorders .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde aujourd'hui ixelles pharmacie mersier boulogne billancourt pharmacie beauvais ouvert dimanche , therapies kidney medicaments anti inflammatoire , therapies breves paris therapies de conversion canada therapie de couple lille GRAHL PDF Annotator 3 donde comprar en Chile, GRAHL PDF Annotator 3 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34522#>GRAHL PDF Annotator 3 precio Chile</a> GRAHL PDF Annotator 3 precio Chile GRAHL PDF Annotator 3 donde comprar en Chile. act therapy limitations pharmacie de garde marseille rue de rome CorelDRAW Graphics Suite 2021 por internet, Compra CorelDRAW Graphics Suite 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34769#>CorelDRAW Graphics Suite 2021 venta PerГє, CorelDRAW Graphics Suite 2021 por internet</a> CorelDRAW Graphics Suite 2021 venta PerГє CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato. therapies breves hypnose emdr imo (valerie marie bry) pharmacie beaulieu poitiers horaires , pharmacie haguenau pharmacie faubourg amiens Macpaw CleanMyMac X 4 donde comprar en Colombia, Macpaw CleanMyMac X 4 venta Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34571#>Macpaw CleanMyMac X 4 venta Colombia</a> Macpaw CleanMyMac X 4 barato Macpaw CleanMyMac X 4 donde comprar en Colombia. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie brest rue albert louppe therapie cognitivo comportementale fibromyalgie .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie leclerc villeparisis pharmacie homeopathique boulogne billancourt pharmacie bailly paris site web , pharmacie uniprix jean beaulieu pharmacie ouverte 24h boulogne billancourt , therapie de couple bande annonce pharmacie lafayette grimaldi nice therapies used to treat a child with mental health problems Microsoft Streets Trips 2013 por internet, Microsoft Streets Trips 2013 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34480#>Microsoft Streets Trips 2013 barato</a> Microsoft Streets Trips 2013 por internet Compra Microsoft Streets Trips 2013 a precios mГЎs bajos. medicaments veterinaires pharmacie pharmacie en ligne reunion Comprar Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium, Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium venta PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34356#>Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium </a> Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium barato Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium por internet. pharmacie auchan angouleme pharmacie en ligne zur rose , rife therapies act therapy book pdf Microsoft Access 2013 por internet, Microsoft Access 2013 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34393#>Microsoft Access 2013 venta Ecuador</a> Microsoft Access 2013 barato Microsoft Access 2013 donde comprar en Ecuador. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio Ecuador pharmacie de garde yamoussoukro aujourd'hui act therapy ottawa .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde inezgane aujourd'hui therapie respiratoire medicaments angine , pharmacie de garde zagora therapies manuelles et energetiques , pharmacie veterinaire avignon pharmacie bordeaux capucins pharmacie de garde annecy numero Comprar Knoll Light Factory for Photoshop 3, Knoll Light Factory for Photoshop 3 venta Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34652#>Knoll Light Factory for Photoshop 3 por internet, Comprar Knoll Light Factory for Photoshop 3</a> Knoll Light Factory for Photoshop 3 por internet Knoll Light Factory for Photoshop 3 barato. pharmacie auchan woippy horaire therapie de couple bande annonce AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 donde comprar en Miami, Comprar AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34659#>Comprar AutoCAD Design Suite Ultimate 2016</a> AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 por internet AutoCAD Design Suite Ultimate 2016 barato. therapie cognitivo-comportementale st-jean-sur-richelieu pharmacie rostand beauvais , pharmacie de garde aujourd'hui boulogne sur mer pharmacie avignon gare tgv Adobe Illustrator CS4 precio EspaГ±a, Adobe Illustrator CS4 donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34382#>Compra Adobe Illustrator CS4 a precios mГЎs bajos</a> Adobe Illustrator CS4 barato Compra Adobe Illustrator CS4 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie geant casino aix en provence horaires pharmacie bailly troyes .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

hypnose - therapies breves - guerin - avignon pharmacie ouverte oullins pharmacie hemery brest , therapies with alzheimers pharmacie lafayette toulon , pharmacie carrefour nice lingostiere pharmacie bordeaux bergonie pharmacie wilson Slysoft AnyDVD HD 7 barato, Slysoft AnyDVD HD 7 venta EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34579#>Slysoft AnyDVD HD 7 </a> Comprar Slysoft AnyDVD HD 7 Compra Slysoft AnyDVD HD 7 a precios mГЎs bajos. pharmacie auchan macon pharmacie de garde aujourd'hui fos sur mer Microsoft Office Professional Plus donde comprar en Argentina, Compra Microsoft Office Professional Plus a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34247#>Microsoft Office Professional Plus barato</a> Microsoft Office Professional Plus venta Argentina Comprar Microsoft Office Professional Plus. pharmacie menard avignon therapies breves metz , pharmacie auchan henin pharmacie ouverte essonne Autodesk AutoCAD Electrical 2023 precio Argentina, Autodesk AutoCAD Electrical 2023 venta Argentina <a href=https://publiclab.org/notes/print/34683#>Autodesk AutoCAD Electrical 2023 donde comprar en Argentina</a> Autodesk AutoCAD Electrical 2023 donde comprar en Argentina Compra Autodesk AutoCAD Electrical 2023 a precios mГЎs bajos. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta pharmacie de garde - infoline boulogne-billancourt pharmacie en ligne rouen .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie amiens pierre rollin pharmacie en ligne qatar pharmacie de garde uzerche aujourd'hui , pharmacie de garde aujourd'hui en vendee therapie young , pharmacie champfleury avignon pharmacie brest verdun act therapy autism Cherche Avodart moins cher, Avodart sans ordonnance Belgique <a href=https://faithlife.com/chercheavodartmoinscher#>Avodart sans ordonnance prix</a> Avodart livraison Belgique Avodart livraison rapide. pharmacie becker monteux masques produits medicamenteux Oxybutynin pharmacie Suisse, Oxybutynin livraison rapide <a href=https://faithlife.com/oxybutyninpharmaciesuisse#>Oxybutynin 5 mg pas cher</a> Oxybutynin 5 mg pas cher Oxybutynin vente libre. pharmacie de service bourges pharmacie ouverte clermont ferrand , pharmacie nice therapies naturelles Compra Adobe Framemaker 2015 a precios mГЎs bajos, Comprar Adobe Framemaker 2015 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34614#>Adobe Framemaker 2015 por internet</a> Adobe Framemaker 2015 barato Adobe Framemaker 2015 por internet. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta traitement hyperthyroГЇdie therapies kidney .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapies comportementales et cognitives poitiers pharmacie ouverte versailles pharmacie ouverte kremlin bicetre , therapie victimisation horaire pharmacie turly bourges , pharmacie massillargues avignon pharmacie de garde marseille 19 mai 2019 pharmacie lafayette besancon CorelDRAW Graphics Suite X8 barato, Compra CorelDRAW Graphics Suite X8 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34273#>CorelDRAW Graphics Suite X8 donde comprar en Guatemala</a> CorelDRAW Graphics Suite X8 por internet Comprar CorelDRAW Graphics Suite X8. pharmacie en ligne rapide therapies alternatives stress MathWorks MatLab R2022a barato, MathWorks MatLab R2022a barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34695#>MathWorks MatLab R2022a donde comprar en Argentina</a> Comprar MathWorks MatLab R2022a MathWorks MatLab R2022a por internet. pharmacie bordeaux test covid therapie comportementale et cognitive finistere , pharmacie auchan mantes la jolie pharmacie amiens place gambetta Compra Flomax a precios mГЎs bajos, Flomax precio Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34164#>Compra Flomax a precios mГЎs bajos, Flomax precio sin receta</a> Comprar Flomax genГ©rico Flomax precio sin receta. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacien Г  proximite traitement roaccutane .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie fleveau angers act therapy for anxiety therapies used to treat cystic fibrosis , pharmacie beaulieu sous la roche generique fucidine comprime , pharmacie de garde aujourd'hui l'isle jourdain pharmacie costa bourges wild therapies Recherche Transoft AutoTURN Pro 3D 9 moins cher, Recherche Transoft AutoTURN Pro 3D 9 moins cher <a href=https://faithlife.com/recherchetransoftautoturnpro3d9moinscher#>Achat Transoft AutoTURN Pro 3D 9 pas cher</a> Achetez la Transoft AutoTURN Pro 3D 9 moins chГЁre Achat Transoft AutoTURN Pro 3D 9 pas cher. pharmacie en ligne belge pharmacie lafayette montauban AutoCAD Design Suite Standard 2013 barato, Comprar AutoCAD Design Suite Standard 2013 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34292#>Comprar AutoCAD Design Suite Standard 2013</a> AutoCAD Design Suite Standard 2013 donde comprar en Guatemala AutoCAD Design Suite Standard 2013 precio Guatemala. therapies quantiques net pharmacie de garde ajaccio , pharmacie des ecoles boulogne billancourt horaire pharmacie nuit bordeaux Compra Fosamax a precios mГЎs bajos, Medicamento Fosamax nombre generico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34171#>Fosamax </a> Compra Fosamax a precios mГЎs bajos Fosamax precio sin receta. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie thermale aix en provence pharmacie amiens rue de cagny .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie a proximite xena therapies red wing mn pharmacie lafayette zenith , therapie comportementale et cognitive burn out pharmacie jean coutu Г  proximite , therapie ventouse bienfaits pharmacie ouverte nuit medicaments iec Autodesk AutoCAD Architecture 2018 precio Colombia, Autodesk AutoCAD Architecture 2018 precio Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34542#>Autodesk AutoCAD Architecture 2018 por internet</a> Autodesk AutoCAD Architecture 2018 por internet Autodesk AutoCAD Architecture 2018 venta Colombia. pharmacie discount amiens pharmacie auchan henin beaumont Autodesk Ecotect Analysis 2011 donde comprar en Guatemala, Autodesk Ecotect Analysis 2011 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34326#>Autodesk Ecotect Analysis 2011 donde comprar en Guatemala, Compra Autodesk Ecotect Analysis 2011 a precios mГЎs bajos</a> Compra Autodesk Ecotect Analysis 2011 a precios mГЎs bajos Autodesk Ecotect Analysis 2011 venta Guatemala. pharmacie aix en provence rue d'italie pharmacie auchan beziers , therapie de couple laval pharmacie lafayette amiens Acheter Dutasteride en pharmacie Canada, Cherche Dutasteride moins cher <a href=https://faithlife.com/dutasteridelivraisoncanada#>Vente Dutasteride sans ordonnance</a> Vente Dutasteride sans ordonnance Dutasteride sans ordonnance prix. therapie jean lepage pharmacie kok sakuna 92100 boulogne-billancourt .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> produits medicamenteux en anglais traitement uveite .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… Paxil pastillas</a> les therapies ciblees traitement rhinopharyngite .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… precio sin receta</a> pharmacie en ligne royaume-uni pharmacie fontainebleau .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie en ligne dax medicaments coronavirus .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

traitement chlamydia ecole pharmacie amiens therapie cognitivo-comportementale neuchГўtel , pharmacie thoraval brest pharmacie des ecoles boulogne billancourt , recherche pharmacie Г  proximite pharmacie bordeaux bacalan pharmacie route de brest quimper Microsoft Office Standard 2021 barato, Comprar Microsoft Office Standard 2021 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34721#>Microsoft Office Standard 2021 </a> Microsoft Office Standard 2021 barato Microsoft Office Standard 2021 donde comprar en Chile. pharmacie beaulieu layon pharmacie prefecture annecy Cherche Amoxil moins cher, Cherche Amoxicillin moins cher <a href=https://publiclab.org/notes/print/31275#>Amoxicillin sans ordonnance France</a> Amoxicillin pharmacie France Amoxicillin livraison France. therapie comportementale et cognitive dijon pharmacie aeroport beauvais tille , pharmacie gory bourges pharmacie michel annecy Compra Autodesk AutoCAD Electrical 2019 a precios mГЎs bajos, Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2019 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34295#>Comprar Autodesk AutoCAD Electrical 2019</a> Autodesk AutoCAD Electrical 2019 venta PerГє Autodesk AutoCAD Electrical 2019 precio PerГє. pharmacie brest verdun pharmacie quinquis brest .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… barato en la farmacia, Medicamento Naprosyn nombre generico</a> zunzun therapies therapies naturelles aigle .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> medicaments fervex pharmacie boulogne-billancourt .
Medicamento Cefixima nombre generico, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> pharmacie auchan telephone pharmacie aix en provence cours gambetta .
Suprax barato en la farmacia, Suprax precio Venezuela. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> traitement de texte mac pharmacie lafayette tarbes .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie bastide avignon therapie de couple uptobox therapie de couple woluwe saint lambert , pharmacie leclerc montgeron therapie de couple haut rhin , pharmacie quinquis brest therapie comportementale et cognitive autisme pharmacie ouverte gare du nord Acheter Lasix en France, Acheter Lasix en pharmacie France [url=https://faithlife.com/lasixprixsansordonnance#]Lasix achat en ligne France[/url] Lasix en pharmacie France Acheter Lasix en France. pharmacie h24 angers college des therapies alternatives sainte-catherine-de-la-jacques-cartier qc Norton PartitionMagic 8.0 precio PerГє, Norton PartitionMagic 8.0 venta PerГє [url=https://publiclab.org/notes/print/34452#]Norton PartitionMagic 8.0 barato[/url] Norton PartitionMagic 8.0 barato Norton PartitionMagic 8.0 precio PerГє. therapie de couple orange therapie de couple rembourse , traitement naturel infection urinaire therapies used to treat a child with mental health problems Compra Adobe Illustrator CS6 a precios mГЎs bajos, Comprar Adobe Illustrator CS6 [url=https://publiclab.org/notes/print/34472#]Compra Adobe Illustrator CS6 a precios mГЎs bajos[/url] Compra Adobe Illustrator CS6 a precios mГЎs bajos Adobe Illustrator CS6 venta EspaГ±a. pharmacie en ligne illicopharma pharmacie de garde marseille cours saint louis .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta [url=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno a precios mas bajos[/url] pharmacie humanitaire avignon therapies narratives .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta[/url] therapies psychodynamiques traitement keratose .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… barato en la farmacia[/url] act therapy list of values pharmacie fins annecy .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Suprax a precios mas bajos[/url] therapies for depression pharmacie ouverte frejus .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie auchan roncq horaires pharmacie de garde gironde pharmacie bordeaux rue sainte catherine , pharmacie de garde dunkerque pharmacie auchan montivilliers , psychiatre therapie comportementale et cognitive orleans therapies used to treat cystic fibrosis pharmacie univers Cefixime sans ordonnance prix, Acheter Cefixime en France <a href=https://faithlife.com/cefiximesansordonnanceprix#>Acheter Cefixime en France</a> Cefixime achat en ligne France Cefixime en pharmacie France. targeted therapies pharmacie marissel beauvais Acrobat Pro DC Student barato, Compra Acrobat Pro DC Student a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34461#>Acrobat Pro DC Student </a> Acrobat Pro DC Student donde comprar en Colombia Acrobat Pro DC Student venta Colombia. pharmacie bordeaux gambetta pharmacie en ligne top 10 , pharmacie lafayette givors horaires pharmacie lafayette epinal Windows Server 2022 Datacenter precio Colombia, Compra Windows Server 2022 Datacenter a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34714#>Comprar Windows Server 2022 Datacenter</a> Comprar Windows Server 2022 Datacenter Windows Server 2022 Datacenter precio Colombia. therapie de couple quand tout va mal xcyte therapies inc .
Naproxeno barato en la farmacia, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Naproxeno precio Venezuela Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio Venezuela</a> pharmacie beauvais carrefour therapies of autism .
Paroxetina precio Espana, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> therapie cognitivo comportementale montpellier pharmacie zussy .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Medicamento Cefixima nombre generico. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> pharmacie lafayette douai pharmacie auchan petite foret .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax precio Venezuela. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie de garde cherbourg therapie de couple dijon .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie tilleuls annecy le vieux therapies existentielles pharmacie leclerc tignieu , therapie cognitivo comportementale rive sud pharmacie de garde aujourd'hui lyon , pharmacie lafayette france pharmacie auchan ouverte dimanche therapies stem cells Comprar Bystolic sin receta, Comprar Bystolic sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-bystolic-sin-r… Bystolic a precios mГЎs bajos</a> Compra Bystolic a precios mГЎs bajos Bystolic precio sin receta. pharmacie obernai pharmacie bailly neuvy sur loire Proventil precio Chile, Medicamento Ventolin nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ventolin-precio-sin-re… precio sin receta, Proventil precio Chile</a> Ventolin precio Chile Ventolin barato en la farmacia. xena therapies red wing mn pharmacie de garde wissembourg aujourd'hui , pharmacie leclerc querqueville medicaments kyste ovarien Doxycycline precio Venezuela, Doxycycline barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/doxycycline-barato-en-… Doxycycline 100 mg</a> Comprar Doxycycline 100 mg sin receta Medicamento Doxycycline nombre generico. pharmacie leclerc ancenis pharmacie de garde aujourd'hui maubeuge .

Zatím bez slepic

In reply to by Ghis (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie beaulieu poitiers pharmacie brest rue de verdun medicaments veterinaires pharmacie , traitement naturel pour ne plus uriner la nuit pharmacie avignon eisenhower , pharmacie de garde khemisset aujourd'hui pharmacie des facs aix en provence medicaments reserves Г  l'usage hospitalier liste Calan barato en la farmacia, Calan precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/calan-barato-en-la-far… Calan nombre generico</a> Calan barato en la farmacia Medicamento Calan nombre generico. therapie de couple toulouse avis pharmacie de garde marseille 1er Medicamento Sumycin nombre generico, Compra Sumycin a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-sumycin-no… Tetracycline 500 mg</a> Sumycin precio Ecuador Sumycin precio sin receta. pharmacie meleye amiens therapie de couple toulouse avis , therapie vittoz therapie par le rire Avodart precio PerГє, Comprar Dutasteride pastillas genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/dutasteride-barato-en-… precio PerГє</a> Compra Dutasteride a precios mГЎs bajos Dutasteride barato en la farmacia. pharmacie beauvais voisinlieu pharmacie haguenau .

Zatím bez slepic

In reply to by Jan Řádek (neověřeno)

Trvalý odkaz

nikdo ho asi nečet a přitom mnoho říká v odpověď na celej úvodník. Úvodník považuju za dlouhatánskou snůšku
směsice pseudoúvah a pseudologik sesmolenejch na základě pseudoargumentů, absolutně pomíjejících ty nejzákladnější
důležitý fakta. Závěry, který z Hamplova úvodníku vyplývaj (a který jsou Vidlákovi tak blízký) podle toho taky
vypadaj.

K odkazu chci jen pro doplnění ilustrace podotknout, že BlackRock např. vlastní počítačový program, kterej
zaznamenává, vyhodnocuje a "doporučuje" finanční operace. A protože ho v současnosti používaj téměř výhradně
všechny větší investiční společnosti, nejen že jim BlackRock vidí "do kuchyně" (předávání dat je se souhlasem).
Kdo má jen trochu ánung o tom, jak třebas fungujou dnešní pohyby financí na burzách, ten má jasno.

A ještě jeden jen malej střípek do skládačky ..... naši Národní banku nespravujou až tak naši chlapci bankovničníci,
ale s aktivy nakládá dle vyjádření našeho guvernéra BlackRock.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)