Poslední argument, co ještě nezazněl

Autor

Myslím, že se tady všichni víceméně shodneme na tom, že pokus hnutí ANO o vyjádření nedůvěry vládě je kampáááň před druhým kolem prezidentských voleb. V rétorické rovině prvního kola jde o přebití Baštova hesla, že odvolá vládu a pokud se Babiš dostane do kola druhého, bude to takový pěkný zlatý most na převzetí Baštových voličů, bez ohledu na to, co řekne Okamura. Ještě bych mohl dodat, že hlasování o nedůvěře tak trochu staví SPD před hotovou věc. Buď se přidají a nebo budou považováni za zrádce.

Pokud se Babiš do druhého kola dostane, bude jeho rétorika vypadat úplně jinak, než teď. Bude mít proti sobě jediného kandidáta a bude potřebovat posbírat všechny možné hlasy od všech možných skupin a názorových proudů. Proto bych čekal, že v takovém případě uslyšíme slovo mír mnohem častěji než teď. Rovněž uslyšíme mnohem častěji slovo Francie, ale také slovo Ukrajina a to v různých konotacích. Ale neuslyšíme to tak často, jak bychom asi chtěli, protože jde o téma velmi kontroverzní a člověk v něm snadno může udělat nějakou rétorickou chybu, za kterou pak zaplatí. Druhé kolo je přesně o tomto. Schwarzenberg prohrál, protože řekl, že Beneš patří do Haagu k soudu…. a neuměl hymnu. Drahoš prohrál, protože při debatě seděl v křesle jak na trní a poslouchal signály ze sluchátka. Je prostě strašně snadné to zvorat a nikdy nevíte, jaká blbost se rozmázne na internetu.

A to je ten druhý důvod, proč ANO spouští hlasování o nedůvěře vládě. Vládní podpora je velmi nízká, její sestřelení je záležitost veskrze domácí a veskrze populární. Pokud se to dobře pojme, je to velmi velmi silné téma, které může přebít spoustu jiných nedokonalostí. A teď si ještě představte, že by se to podařilo… vláda rozložená, libtardi rozložení, otěže přebírá Zeman, zároveň svými kroky dělá Babišovi další krytí před případnými chybami v kampani… Prostě samá pozitiva pro hnutí ANO.

Dovedl bych si proto představit, že na schůzi sněmovny, kde se o tom bude hlasovat, může jít o víc, než jen o laciný způsob, jak být imrvére na obrazovkách České televize. Co si budeme povídat, mezi poslanci současné pětikolky je hodně takových, kteří dobře vědí, že jestli se nestane nějaký zázrak, tak jsou ve sněmovně naposledy. Že jestli to takhle půjde dál, tak je Fiala všechny přivede zu grunde. Někteří na to samozřejmě reagují tak, že se snaží urvat, co se ještě urvat dá. Ale někteří si říkají, že by se z toho třeba ještě dalo nějak vycouvat.

Dovedu si docela dobře představit, jak Babiš sedí na utajené schůzce s nejmenovanými poslanci za ODS a říká jim, že když bude prezident, tak je funkce premiéra v podstatě volná. Že by se dala přerekonstruovat vláda, dalo by se dovládnout do řádných voleb… jen je třeba se zbavit se Fialy, Rakušana a Pekarové. Na ně se to všechno svede a k lizu se dostanou lidi, na které Fiala zapomněl… Stačí jen vládu shodit…

A to je můj poslední argument, proč není od věci volit Babiše. Čím silnější vstoupí do druhého kola, tím víc budou Blažkové, Kubové a Lidovci přemýšlet, jestli fakt není nejvyšší čas poslat Fialu na smetiště dějin, dokud mají ještě nějakou šanci si podržet prebendy. Pokud tihle všichni zjistí, že se Veľký Bocian tím prezidentem nejspíš fakt stane a bude jim schopen sypat písek do soukolí a bude mít zadarmo pozornost celého národa, tak by si mohli uvědomit, že s Fialou jedou na mrtvém koni. Čím více budou Babišova čísla vypadat jako referendum o vládě, tím spíše tak budou od vládních poslanců pochopena.

Pokud by na tuto hru byl ochoten přistoupit i Okamura, mohl by se třeba stát po Pekarové šéfem sněmovny… Tedy, jestli neudělá tu blbost a nepřidá se teď k Pětikolce ke všeobecnému honu na Babiše.

Prostě si myslím, že pokud Babiš dosáhne teď v prvním kole velmi dobrého výsledku, mohlo by se z hlasování o nedůvěře vládě stát i něco víc, než jen chytře zvolené téma kampaně pro druhé kolo. Není to samozřejmě jisté, každý poslanec sedí ve sněmovně sám za sebe, ale podle mě to je hratelné. Ve sněmovně pořád ještě sedí dost starých pravověrných klausovců a dost pravověrných lidovců. Navíc by funkce premiéra byla k mání…

Samozřejmě to záleží na Babišově volebním výsledku. Čím víc hlasů, tím lepší vyjednávací pozice a tím větší malomyslnost Blažků z Fialy, Rakušana a Síkely.

Berte to jako poslední argument do předvolební diskuse.

Na závěr bych chtěl poprosit všechny mé čtenáře, že bychom si dneska už mohli odpustit útočné komentáře. Každý volič je dospělý, volby jsou tajné, za plentou vás nikdo nekontroluje. Všichni tady politiku sledujeme a názor na jednotlivé kandidáty jsme si udělali na základě mnoha a mnoha rozborů. Řekli jsme si, jaká rizika z letošní volby plynou, teď se musíme rozhodnout, rizika prostě musíme přijmout a s výsledkem pak budeme žít.

Žádný volič není zrádce. Prostě jen má na celou věc jiný pohled a já bych stál o to, abychom tady na Kydech spolu dokázali žít i po volbách. Všichni jsme měli možnost argumentovat, měli jsme možnost přesvědčovat, někdy jsme byli úspěšní, někdy nebyli. Teď to rozhodne obálka v urně. Nikdo nevíme, jak to doopravdy dopadne.

Pojďme si dnes už jen zcela věcně říci, koho budeme volit. Bez emocí a urážek. Zítra budu dávat článek s tipovačkou, jak to dopadne. Tak ať k tomu máme alespoň v naší komunitě nějaké podklady.

Já to hodím Babišovi. Moje žena ještě stále neví. Moje schovanka to asi hodí Baštovi.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (190 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

No já jsem zděšen co jste za blázna a asi jen blbečky bez vzdělání vás čtou...proboha co to žije za lidi v čr

Průměrný počet slepic: 1.7 (75 hlasů)

Prý má Babiš s vládou dohodu! Je to ono co se tady nesmí napsat nebo to není pravda?Ví to nékdo?

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Připoměl jste mi výrok." Když diskutujete s blbcem déle než 2 min., tak diskutují blbci 2".

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Ano, je to tak. Pokud Babiš zaboduje, bude to referendum o vládě!
A vládu my chceme poslat už ke všem čertům než tady udělá ještě větší brajgl, ze kterého se už nevzpamatujeme.
Také Baudyš kromě jiného říká, že jít s Pavlem, je byla cesta do pekel, nejen euro..., i americké základny u nás, tak jako jsou za Čapuše na Slovensku, směr válka.... A to snad panebože nechceme..., nebo jo?

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)

Nemusíme posílat vládu ke všem čertům, mohli bysme ji poslat na Ukrajinu, tam by mohla vládnout do alelujá a možná by tam měla úspěch. Akorát bysme si mohli nechat Pavla Blažka. Kupodivu rozumný Brňák.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Jaký je hlavní rozdíl mezi Nerudovou, Pavlem a Babišem? „Moc,“ říká aktivistka, spisovatelka a exposlankyně Klára Samková. Andrej Babiš ji má pořád. I jako řadový poslanec, protože ji budoval celá léta. A proto mu nyní, když zavolá, Emmanuel Macron zvedne telefon. A i kdyby prohrál, tak o ni nepřijde.
Podle Kláry Samkové se Babiš už jako prezident chová, takže má jasno: „Buď 7. března usedne na Hradě papírový panák, anebo dvojitý prezident. Prezident oplývající svou mocí a mocí formální.“ A podle toho hodlá volit.
Tak dneska jdete volit, holoto! Tedy, vážení spoluobčané, vy si myslíte, že jdete volit... Ono totiž je ve skutečnosti odvoleno a je jen na vás, jestli to poznáte a uděláte těch několik pohybů u volební urny a prokážete, že nejste úplně out anebo vytvoříte schizofrenní stav, že prezident bude prezidentovat z Agrofertu a na Hradě bude sedět panák.
Prezident je někdo, o kom se národ v Kotlince nemůže dohodnout, jestli to je důležitá osoba, anebo jestli to je funkce na nic. Oboje je pravda. Nejdřív k tomu, co to je to „na nic“. Prezident jmenuje bankovní radu České národní banky a, což mne zajímá mnohem více, navrhuje soudce Ústavního soudu. Taky přijímá velvyslance a uděluje profesury, případně jmenuje nové soudce, což bývá takové pěkné setkání staršího pána s mladšími děvčátky... Dále rovněž klade věnce a ve všech divadlech má stále rezervovanou královskou/prezidentskou lóži, což mě osobně teda pěkně sejří: zkuste něco takového nezávidět! (Ale v IMAXu to neplatí, blbý, no...) Kromě toho tu jsou takové ty další funkce, které plní titulky novin, jako je to pověřování vlády a odevzdávání vyznamenání dle toho, s kým se zrovna prezident kamarádí. To jsou ty viditelné pravomoci prezidenta. (Jojo, zbytek si dočtěte z Ústavy, tam to všechno je, ale o moc víc jich není.) To, co jdete volit, je tenhle kladeč věnců.

A pak je tady ještě ta faktická moc. Není na první pohled vidět, ale existuje. Nastolujete témata. Rozhodujete o tom, o čem se bude národ bavit a o čem ne. Její nositel si tiše špitá a domlouvá těm blbům, co si v Parlamentu vjížděj do vlasů místo toho, aby řešili problémy, které mohou způsobit to, že ani oni nebudou mít z čeho splácet svou hypotéku. A pak je tady mezinárodní aspekt, aspekt skutečné diplomacie. Té diplomacie, o které se nedočtete v novinách nic, anebo jenom něco, důsledek čehož vám stejně beznadějně unikne. Takové to, co se posléze vynoří a vy vůbec netušíte, kde se to vzalo...
K tomu, abyste si mohli špitat se zaprodanci, kteří buď chtějí anebo nechtějí spolu sestavit vládu, kteří chtějí nebo nechtějí usadit do ministerského křesélka kdejakou postavu, k tomu, aby vám někdo na druhém konci světa vzal telefon sám, a nikoliv sekretářka jeho sekretářky, potřebujete MOC. A té moci potřebujete opět... moc. A navíc, což je více než podstatné, ji musí držitel moci umět používat. Používání moci je totiž problém sám o sobě. Naprostá většina lidí to totiž neumí. Zkuste přesvědčit své potomky, že mají pravidelně vynášet odpadkový koš a dávat nádobí do myčky. Je jedno, jestli na ně zařvete, nebo se s nimi domluvíte. (To druhé je lepší, pochopitelně). Těch keců! Už na té nejnižší úrovni je problém, aby vám váš puberťák ten mobil zvedl...Vaše moc je velmi, velmi limitovaná. Jak to, že ten telefon Babišovi zvedl Macron? Divný, že...

Moc je něco, co se buduje velmi pomalu, je to výsledek celoživotního úsilí, spřádání nitek, shromažďování telefonních čísel, navazování vztahů. Není postavena výlučně na penězích (i když finanční nezávislost je jedním z aspektů jejího dosažení). K finanční nezávislosti je možno se dopracovat dvojím způsobem. Buď máte těch peněz tolik, že se o ně nemusíte starat, anebo zujete boty a oblečete bílý kus látky jako Ghándí a nebudete potřebovat vůbec nic. V obou případech je výsledkem vlastní svoboda.....

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

"Prezident jmenuje soudkyně, děvčátka": Problém je v ženských vlastnostech - pevná vůle, tu mají vrozenou narozdíl od mužů. Pak je žena vhodná jako obhájkyně, žalobkyně, ale ne soudkyně. Soud vyžaduje váhavost a ne pevnou vůli. Bohyně nevidí a drží váhy, dlouho kolísají obě misky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Bez vzdělání jste vy, pane Qwer, když v prvním pádě množného čísla píšete - "jen blbečky vás čtou..." To fakt baví!!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (26 hlasů)

Přímá volba umožňuje mnohé, i šílené kalkulace.
Za sebe o zrovna takové nestojím, ale asi si generace, která ponese odpovědnost za další vývoj (ne starci jako já, Babiš, Bašta, nebo dokonce Pavel) chce své prosadit. Rozhodovat musí lidé, kteří mají děti, které se rodí, ty možná jdou do puberty, nebo dokonce přes adolescenci do produktivní části života. Pro ně by měli být rodiče příkladem a zajímaví tím, co v malém i širším společenském rozměru řeší a vyřeší.
Moje generace většinově zvolila přechod od socialismu ke kapitalismu a prostřednictvím svých vrstevníků jsme nedokázali právě pro své děti udržet prosperitu země, nastavit společenské uspořádání tak, aby všeobecná spokojenost, tedy i hodnoty jen v té naprosto hmotné části zajištění rodin napříč společenským spektrem, byly normou a přirozeným posunem společnosti k prosperitě tak, jak by to mělo být.
Současná generace, ve věku našeho tehdejšího věku, nepřebírá nic přitažlivého a pozitivního v nejširším slova smyslu.
Mohli, nebo měli by chladně a bez emocí aspoň poslouchat ty Bašty, Babiše i Pavly a hledat východisko, které zajistí, aby jejich děti mohly na slušné úrovni převzít to, co především prací a společenským zaměřením, nynější ve věku pro nás staré děti a pro své děti rodiče, ponesou dál. Pokud to neumí, je to zase odraz toho, co jsme jim svým příkladem poskytli, co jsme je nenaučili.
Je mi líto, že nemohou přímo navázat, ale musí hledat. To je skutečně výrazná chyba a pochybení mé generace.
Za to, že uvažují rozdílně, z našeho stařeckého poznání možná i nesmyslně je docela přirozené. Všechno nejspíš bude trvat déle, než je nutné, ale je to přirozené a tato společnost se chytne.
Lidé nevztekejte se, nenadávejte si zbytečně, na těchto stránkách nejen že to není nutné, ale je to kontraproduktivní.
V případě těchto voleb, stejně jako v senátních i posledních parlamentních už nechte na občanech, co právě teď upřednostní. Karty jsou teď ve 12:00 hod. 13.1.2023 rozdány. Někoho to může hodně bolet, někdo bude zdánlivě spokojen, ale ono je všechno jiné před námi. Může to být slušný odrazový můstek.
Před starci už méně, ale vy mladší máte šanci využít i toho, co se sešlo aspoň 3.9.2022 na Václaváku. Na tom vlasteneckém apolitickém sepětí "normálních lidí" se dá stavět, zvlášť když v té vlastenecké skupině (vyhnul jsem se slovu frontě) je zatím dost lidí, kteří jsou ještě na poslední chvíli (myšleno věkově) schopni této společnosti něco nabídnout. Jen neštěkat na měsíc.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

"Moje generace většinově zvolila přechod od socialismu ke kapitalismu ?" Zvolil Václav Havel s dalšími, kdežto veřejnost v 11.1989 čekala posun vpřed a ne návrat dozadu. Asi 95 % čekalo to, co nenastalo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Už jsem to hodil Baštovi.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Autor je psychicky narušený jedinec bez znalostí?

Průměrný počet slepic: 1.7 (46 hlasů)

Doufám, že mluvíte o sobě... Zřejmě si šaškovláda objednala ovce na poslední chvíli... :-))

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Je i ta celá jeho komunita "Baštů", naštěstí ve společnosti jsou drtivá menšina

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

to už je opravdu na blázinec. Proč se o tom nemluví v pravdatelevizi? Kde jsou hlídací čoklíci? https://www.facebook.com/BerenikaPestovaPoslankyne/videos/1113201662686…
Omluva za příspěvek mimo téma.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Děkuji za odkaz. Vyslechl jsem si to celé. Doba temna se blíží.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím s Vidlákem, ale pozor: ať dopadnou volby jakkoliv, ty prezidentské, podle mě budou stát poslanci za Fialou, nechtějí předčasné volby a děsí se jich.

Vláda navíc není pořád moc rozhádaná... děsí se předčasných voleb jak čert kříže.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spousta jich to určitě nechce, drží se korýtek. Ale mezi nimi jsou i ti, kterým to myslí trochu více a spočítají si, že tohle je neudržitelné a některým to co pětihrůza předvádí i vadí! Aspoň doufám:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kéž byste měl pravdu a bylo jich víc než 8... :)

Jinak jestli nepodpoří Bašta Babiše ve druhém kole, bude to pěkná sviňárna, protože furt je to menší zlo než duhová Danuše a super-euroPávek.

Babiš samozřejmě taky dneska mektal sračky, nechápal, že si vlastence nezíská přítulností k EU a k Macronovi a ještě řekne, že jeho kámoš je Erdogan. :))) No ale i tak je to furt člověk, co se bude hádat s Fialou spíš než Danuše a Pávek. A za tím si stojím. Ostatně jsem o Babišovi vždy mluvil jako o menším zlu, ne o dobru...

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, kéž by devět a více:-)!
Trochu jsem také doufala, že se Babiš dnes víc bude "lísat" k nám:-), ale bylo to vcelku slušné a vedle těch hvězd tetuše čapuše, samý smích (měla snad kouzelné sluchátko jako stahovač králíků?) a "líbivého" panáka jenerála, byl za krále i s těmi občasnými řečmi mimo, viz EU atd. Ale možná raději do voleb opatrněji? Není to dobro, je to menší zlo, ale respektuji jeho pracovitost a snahu vidět lidi. A jedině on má šanci! Tím pádem pak snad i my...

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

uvedl sociální smír a suverenitu ČR.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

se také potkával s Orbánem, plamenně mluvil o migraci, mluvil proti cenzuře a proti ČT, ale co udělal ve skutečnosti v těchto věcech a jak hlasovali jeho europoslanci? Když dostane Bašta málo hlasů, bude to znamenat deziluzi ve vlasteneckých kruzích. A pro zcela falešné naděje to máme hodit Bocianovi, aby měl pár procent navíc, která mu stejně nebudou stačit ve druhém kole? Ne, ne a ještě jednou ne! Bocian ostrouhá a vlastenecká scéna bude zdecimovaná a nezformovaná, libtardí pochod českými institucemi bude dokonán a nic už jim nebude bránit v cestě v dokončení národní poroby.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Erdogan je zlatý člověk, to je s Putinem a Lukašenkem jediný, co umí poslat USA do hajzlu. Neohýbá hřbet jako ti šašci z Evropy

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

také indická vláda před pár měsíci - když jim chtěli přikazovat, jak se mají chovat k Rusku. A vůbec se s tím ti Indové nemazali.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Být kámošem s Erdoganem není nic špatného. Turecko už není poevropštěným Atatürkovým státem, za Erdoganovy vlády Turecko pochopilo, že nikdy nebude součásti Evropy, ale stále má 2. největší armádu v NATO. Turecko se přiklání k Asii a k islámu, rádo by vedlo turkistické státy, tzv, stany, jako je Ázerbájdžán, Turkmenistán, Kazachstán atd. Bude to regionální velmoc, možná i velmoc v rámci multipolárního světa. Koulí to na obě strany, ale umírněně a nikdo si nedovolí proti němu vystoupit. Rusko mu nabídlo podporu v roli energetické křižovatky v obchodu s ropu a plynem, Čína s ním počítá pro Novou hedvábnou stezku. Už se pokusilo uspořádat mírové rozhovory kolem Ukrajiny, zatím neuspělo. V Západě se začíná diskutovat o jeho vyloučení z NATO.
Turecko v 21 století posílí. Určitě není špatné mít osobní kontakty s Erdoganem, může se to hodit i třeba kvůli dodávkám energií.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

A právě kvůli té přítulnosti k EU, kámošení se sultánem jej nepovažuji za menší zlo. Jedná se o stejné zlo, jen v jiném kabátě. Jedině Bašta může přinést skutečnou změnu! Volím Baštu!

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Zolo, když tady chceš mít tuto šaškovádu, vol si Baštu nebo Čapuši, vyjde to ve finále nastejno.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ludwig - "datový vědec" - podporuje pod fejky Baštu, aby se s Babišem vyrušili vzájemně a do druhého kola postoupil Pávek a Danuše.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Okamura už asi před týdnem vyhlásil, že SPD V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nepodpoří ve druhém kole Babiše! On OPRAVDU nemá cit pro politiku :(

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také to tak vidím. Jestli to půjde, má Babiš ve druhém kole moji podporu jistou.

Zatím bez slepic

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě, že kapři si svůj rybník nevypustí. A tady tito vládní kapři jsou velmi velmi hladoví...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Šumák naznačuje, že pád vlády by značil nové volby. Ale vládu lze stanovit ze současné sněmovny. Bez nových voleb. Současní 5koalice bez problémů by prosadila něco svého, ale lepšího.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, opět děkuji za moudrá slova v této dosti vypjaté době. A snad vše ve zdraví a porozumění zvládneme:-)!

Průměrný počet slepic: 3.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že stejně jako bude pro libtardy strašák silné číslo Babiše, bude je podobně nebo ještě víc děsit velké číslo u Babiše s Baštou dohromady.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Já (neověřeno)

Trvalý odkaz

To ano, jen aby se vzájemně nevyrušili ti dva...

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bašta může vyrušit tak akorát uspávače hadů, že mu sebere kšefty. Jeho plky, stejně, jako Okamůry, jen plní SPD pokladu a hlavy Hájka a majerové. Lidi, mějte rozum, jde fakt o hodně. Až ten stařičký chartista pochopí, co udělal, musí se zákonite zbláznit. Mohl být svým státnickým gestem hrdinou voleb, ale bude jen dál 10 procentním chudáčkem, kterého zmanipuloval Okamura a spol bláznů, typu těch dvou výše jmenovaných. Hlasy hozené do hajzlu, jako vždy

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až nám to tady Bašta prohraje, zmizí ze scény a ani pes (Okamura) po něm neštěkne. To už bude to slavné heslo o "odvolání vlády" každému šumák.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

se jistě do druhého kola nedostane. Ale alespoň se pokusili - s Okamurou - postavit alternetivu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jenom přátelé nebuďte smutní, kdyby to náhodou nevyšlo. Po včerejší debatě na Nově jsem si znovu uvědomil, že všichni kandidáti jsou proti Zemanovi naprostá slabota. I Babiš. Jeho jediná výhoda je v tom, že ho pětidemolice nesnáší. A pokud se dostane do druhého kola, jsem vážně zvědavý, jak na to půjde, protože on debaty moc neumí. Zeman by si generála i Čapuši namazal na chleba, ale Babiš je vyprovokovatelný a podle toho to vypadá. 

Měsíc jsem se smiřoval s myšlenkou, že druhé kolo bude souboj Nerudová vs. Pavel. Teď se začínám smiřovat s tím , že prezidentem bude jenerál. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Vidláku, za slova nebuďte smutní, když to nevyjde, by sis měl dát facku přes celou čuňu!!!! Samo, že to nevyjde, jste váhaví střelci, co MUSÍ vždycky dostat na prdel A blbovi, co spočítal, že se Bašta dostane do druhého kola a všem, co to tvrdili, by ti,. kteří uvěřili. měli poděkovat za zvěrstva, co tu spustí pětikolka po volbách. Jsem z vás smutná,ale jste fakt realita, i když se tomu bráním uvěřit. Strašné naivita

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Na Zemana a jeho "bednu" nemá nikdo, to je pravda pravdoucí. Ten by jim dal. Vědomostmi i vtipem.
Ale nesmířím se s tím, že by tu měl prezidentovat falešný socialistický kariérista, který převlíkne kabát i se spoďárama a my jako národ mu to sežereme i s navijákem. To už bych si o nás myslela to nejhorší. A že si nic moc dobrýho už delší dobu nemyslím - snad jen to, že fandíme občas sportovcům, šijeme roušky (když nám rozkradli a zrušili hmotné rezervy jako zbytečné...), nebo sbíráme víčka na naše postižené děti, zatímco na Ukrajinu vozíme v kamionech naše léky.
Tak ještě tu americkou základnu, euro (Chorvati už po týdnu nadávají, že jim všechno zaokrouhlují nahoru...) a zrušit právo platit hotově... Pak už jen čipy a můžeme být konečně "svobodní". Jak slepice v kleci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Bejt jim, možná odmítnu debatu v druhém kole, může vypadat jako slaboch (kterým je z velké části), ale asi lepší než se ztrapnit. Hlavně když moderátoři všech televizí jsou spíš proti němu. ČT nejhorší

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Koho by jsi Vidláku volil ve druhém kole, pokud by postoupil Babiš a Bašta?

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

In reply to by Millanooo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš ve druhém kole má proti pěkoaličním kandidátovi šanci tak 50:50, ale nad baštou by určitě vyhrál, protože by to pětikolka raději hodila Babišovi. A vzhledem k tomu, že má Babiš postup do 2. kola jistý, tak je v jeho zájmu naše podpora Bašty v 1. kole.

Průměrný počet slepic: 2.9 (20 hlasů)

In reply to by Millanooo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Miláno, ty vole (sorry jako, ale už musím...). Pětikolka tady v Česku udělala všechno proto, aby se Babiše zbavila, naházela na něj takový ho.na, včetně nestydatého zneužití jeho syna..., protože je to jejich nepřítel č. 1, a ty tady kvákáš takový nesmysly. Kdo jsi, Kalouskovo štěnice?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

kterou se snaží nás obelhat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

kde je ta vánoční idylka, když jsi tady básnila jak poletuješ nad rozkvetlou loukou.
Teď tady taky pěkně poletuješ, ale s nabroušeným žihadlem. :-) :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem zároveň emocionální (ale jinak velice přátelská) včelka, která na té louce nesnese hloupý a obtížný hmyz, který jen obtěžuje a s.r. na kytičky... :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, jo, docela si to užívám, když se tím žihadlem trefíš do černýho.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)