Přímo z Vidlákova dvorku

Autor

Přátelé, druhá kniha se stala realitou…

Zatímco první kniha je především o navození zemědělského myšlení, tento druhý díl je o praktických ukázkách. Je to kniha čísel. Má vám ukázat, kolik čeho můžete vypěstovat na jaké ploše, popisuje celou řadu vidláckých triků a ukáže vám potřebné nářadí díky kterému bude zahrádka sloužit vám a ne vy své zahrádce.

Není to receptář ani kuchařka. Na googlu si najdete návodů, až vás bude bolet hlava, kniha se vám spíš snaží ukázat, co potřebujete, co nepotřebujete, kolik práce tomu budete muset věnovat a jaký výsledek můžete očekávat. Je útlejší než první díl – podle této knihy se pracuje nikoliv přemýšlí.

Tentokrát je kniha plná dokumentujících fotek, protože jednou vidět, je víc než sto hlášení.

Nezůstávám jen u zahrádky, ale popisuju také vidláckou zabijačku včetně vidláckých postupů… a ano, zde se najde i pár receptů. Vy, co bydlíte v paneláku, vy si těžko budete doma věšet vepřovou půlku, ale nic vám nebude bránit si udělat vepřové hody podle receptů z jižní Moravy. A pokud vás někdo na zabijačku pozve, budete moci používat odborná slova a machrovat, jak tomu rozumíte.

Kniha je opět doplněna půvabnými kresbičkami mé schovanky, ve kterých se znovu vyskytuje Vidlák a jeho jezevčík, tak jak to vidí její umělecké oko.

Obě knihy patří k sobě. Obě vznikly jako kompilát mých zemědělských textů, obě jsou shrnutím mého zemědělského přístupu, s oběma mi pomohli stejní čtenáři a přátelé. Pokud mohu soudit, jde o jediné publikace, které popisují jiný směr a jinou vizi zemědělství, než hospodaření velkých firem na velkých plochách a nebo hospodaření malých firem za masivního dotování.

Knihu můžete získat stejným způsobem, jako tu první. Pokud pošlete Institutu českého venkova dar ve výši alespoň 350,- Kč, může si zadat adresu pro zaslání. Knihu budu posílat od prvního září. Do té doby bude upraven objednávací systém, aby uměl pracovat s více položkami, nejen s jednou (první) knihou, jak je tomu doteď. Pokud o knihu stojíte, vyčkejte se zadáním adresy až na září, pokud byste si ji zadali teď, mohla by vám ještě přijít první kniha. Od září bude možné si zadat zaslání první knihy, druhé knihy i obou dohromady v libovolných počtech kusů.

Podpořit nás samozřejmě můžete hned, systém si vaší platbu pamatuje, ať byla udělána kdykoliv.

Děkuji vám všem, že mi zachováváte přízeň, děkuji vám za zpětnou vazbu, kterou mi poskytujete v diskusích, děkuji, že jste součástí počinu Vidlákovy kydy.

Váš Vidlák

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (132 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

těším se na Vaše prozření, ctěný Vidláku.

V mém případě to trvalo 25 let, než jsem se vypracoval ze psí nátury okousávání kostí k zobání zrní :-)

(Musel jsem začít studovat medicínu, aby mi došlo, co to vlastně pojídám: svaly, šlachy, cévy, nervy ...)

Ps: žít se dá různě, ale některé životní styly přispívají k lepšímu poměru k živým tvorům i k ochraně klimatu

Omluva: řeším zde zajímavou úlohu, zda je snazší přesvědčit řezníka, aby se stal vegetariánem nebo získat příznivce Putina pro podporu přímé demokracie

Průměrný počet slepic: 2.1 (34 hlasů)

vždyť přece: pod každým příspěvkem samé hezké slepice

Až se objeví čuníci, okamžitě mizím :-)

Ps: chápu, v 16 jsem příležitostně chroupal kuřecí kosti..
Nicméně téměř všechno se může neočekávaně změnit.

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

Brouzdil jsem na netu a padl jsem v PL na článek ,,Děti vám do války nedám. Vidlák blokován, ale nelekl se". Tento článek od našeho Vidláka byl vynikající, s obrovským ohlasem, s tak velikým že jak se vyjádřil náš Vidlák "Facebook mi ho smazal, protože prý porušoval jejich pravidla komunity, ačkoliv v článku nebylo žádné sprosté slovo, naopak hemžilo se to tam výrazy táta a máma. Náš vrchní cenzor Jan Cemper na moje lži okamžitě upozornil, zveřejnil bez dovolení moji fotografii i adresu a samozřejmě to myslel dobře... není možné, aby si kdejaký Vidlák otevíral hubu na vrchnost".

Tak jsem si řekl kdo je ten vrchní cenzor Jan Cemper který si dovolil bez dovolení zveřejnit fotografii i adresu našeho Vidláka.

Klikl jsem na jméno Cemper na netu a .... spadli mi hodiny ze zdi když jsem dozvěděl z wiki a jiných zdrojů ohledně tohoto cenzora:

Jan Cemper (* 5. února 1986 Kolín) je český novinář a publicista.
Do roku 2012 se angažoval v anarchistickém hnutí.
Od srpna 2017 působí jako šéfredaktor serveru Manipulátoři.cz 
Přispívá například do Fora24 a v médiích často vystupuje jako expert na téma dezinformací .

Když jsem přečetl ze tato osoba píše i v prohnilém hnojometu "Forum24" tak už jsem věděl která bije a co je to zač tento vrchní cenzor Jan Cemper.

Tam kde jsem byl ale opravdu v šoku , došlo když jsem přečetl na wikipedii "Jan Cemper -osobní život" kde se uvádí:

...Je "věřící "a otevřeně se přihlásil k "homosexuální orientaci".[3] Z důvodu nepovedené operace vrozeného rozštěpu patra trpí vadou řeči.[4] V době podzimních voleb 2018 žil v Kolíně.[5] Spolu s partnerem "se starají" o osvojeného syna Petra, Cemper je s ním "na mateřské dovolené"...

Ledaco zvrhlého se v dnešním světě najde ale toto bylo na můj žaludek až příliš moc. Takže tento Cemper je buzerant, veřejně to prohlašuje a chlubí se stim, že žije z druhým buzerantem a spolu "vychovávají" jednoho malého kluka. Tento buzerant dokonce prohlašuje že je" věřící "s náboženským vyznáním Starokatolická církev v ČR! Takže takto si představuje tento zvrhlík co znamená být tátou když spolu s druhým úchylákem "manipulují" a "znásilňují" křehkou duši jednoho malého kluka . A tento zvrhlík chodí i do kostela a věří v boha? To je jako ten jiný "věřící" který také chodí do kostela a opovážil se v kostele prohlásit že náš Vidlák je dezinformátor a kolaborant.

V mé mysli se všechny představy a pravidla ve které jsem věřil a  vždy je hájil  se bortí.
Buzerant který věří v boha a který manipuluje s křehkou duši malého kluka spolu s jiným buzerantem!
Je to "věřící" křesťan který s druhým "věřícím" v kostele na vesnici kde žije náš Vidlák prohlašují že Vidlák je dezinformátor a kolaborant.

Svět a naše malá česká kotlina se fakt zbláznili.

Buzeranti, kteří jsou věřící křesťané!

V kterém světě to sakra žijeme?

Takže toto jsou ti lepšolidi?

To jsou ti pravdoláskaři kteří se ohánějí s pravdou a láskou?

To jsou pokrytci s farizejským křesťanstvím kteří chodí do kostela kde řvou na jiné křesťany že jsou dezinformátoři a kolaboranti.

Tak to teda ne. Proti těmto zvrhlíkům bojuje náš Vidlák a my  spolu s ním v naším Vidlákově.

A nezapomínejme kamarádi že "Pravda vítězí"
 

pravda vitezi

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

opravdovým buzerantem, pak nemůže být opravdovým křesťanem, ba ani opravdovým otcem!

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Homosexualita je chyba, kterou udělala příroda. Tuto chybu v určitém procentu případů dělala vždy, a u většiny živočišných druhů.

Bohužel se toho chopila církev a začalo pronásledování homosexuálů, i když ti za to nemohou. Sexuální orientaci si člověk nevybírá, ta je mu vrozená, i když za určitých okolností je možno ji trochu změnit.

Následně se pronásledování homosexuálů chopili právníci, a homosexualita byla trestná.

Po nějaké době přešla homosexualita do kompetence lékařů, což bylo jediné správné řešení a homosexualita byla posuzována jako psychická úchylka za kterou dotyčný nemůže a pokud je provozována dospělými lidmi za oboustranného souhlasu, není co řešit.

Jenže v dnešní době byla homosexualita vyškrtnuta z kompetence lékařů, nemá už ani své číslo diagnózy a je posuzována jako normální stav. Chopili se toho politici a homosexualita je posuzována jako něco výjimečně kladného co je třeba podporovat.

No, a to je ten průser.

Dávat homosexuálům děti do výchovy, je samozřejmě nesmysl a zvrhlost.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

Ještě dodám abych byl správně pochopený. Nemyslím si, že by se homosexuální páry chovaly k dětem v průměru hůř než průměrné páry heterosexuální.

Zvrhlost je to proto, že dítě má vyrůstat v normální rodině kde je otec muž, a matka žena, aby poznalo fungování normální rodiny, aby už v dětství poznalo, jak funguje normální rodina, a ne její homosexuální karikatura.

To že v dnešní době málokterá heterosexuální rodina funguje normálně, to je jiná věc, která s tím nesouvisí.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

nejhorší šmejdi, udavači a kolaboranti se skoro vždycky rekrutují z nějak postižených osob, Cemper je kripl fyzický i duševní.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Vážený  pane Miloši

Vy rád zrní a na maso říkáte fuj. Já vám to neberu ale myslím si že vás Vidlák asi nevyslyší. Předně proto že sám pořádá zabijačku a tak asi produkty této pro mne bohulibé činnosti nebude vyhazovat a následně se cpát klíčky. Ono vyprodukovat domácí prasátko a pak z něj vytvořit lahodné věci jako ovar jitrnice klobásy guláš polévku tlačenku sulc atd dá práci a konzumace těchto lahůdek je pak zaslouženou odměnou.  Jak jsem kdysi slyšel v jednom filmu: Víte co udělá tofu na grilu? Nic. Mějte hezký zbytek neděle.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Vážený pane Stanl,

takový optimista - ohledně čtenářů i Vidláka - zas nejsem a jeho přesvědčení mu neberu, i když si tím lidé - bohužel - dle statistik s určitou pravděpodobností zkracují nebo minimálně znepříjemňuje život (na internetu snadno dohledáte příslušné souvislosti ohledně červeného masa, masných výrobků a kolorektálního nebo jiného karcinomu).

Považuji tvory s mozkem za lidem rovné a líbí se mi přístup k čuníkům, praktikovaný v meditačním centru Felsentor, kde jsem 3 měsíce pomáhal, mj. i doprovázel zatoulaného kňoura Antona od vlakové zastávky zpátky do své ohrady. Za sestrou Theresou skutečně takhle běhaly nejen prasata, ale i kozy, ovce, psi a kočky, i slepice ji měly rády:

Theresia

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

a mrkvička nepláče, když ji surově vytrhneš ze země ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

já byl Vidlákem a měl jeho znalost, pochlubil bych se vám pěkným barákem a kašlal bych na nějakou českou malost.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

To se mírně rozchází.

Buď si barák maloměšťácky šlechtíš a třikrát týdně sekáš trávníček na zahradě.

Nebo si pořídíš hospodárku a bince se už nezbavíš. A čím víc zvířátek, tím větší binec. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako malý kluk jsem si hrával se sovětským Lunochodem, amíci x-krát přistáli, a teď se superpočítačema je to problém nejenom pro Indy, ale i pro Rusy?

Skoro začnu věřit, že nás tam Ufouni nechtějí :-)  Chandrayaan-3 má přistát 23. srpna - uvidíme

Роскосмос сообщил о крушении станции "Луна-25"

Ps: máte taky Roskosmos zablokován - https://www.roscosmos.ru/  403 Forbidden?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Do firefoxu si přidej doplněk "Urban VPN proxy" (na obrázku vpravo nahoře), a pak se připojuj jakoby přes jiné státy. Na Roskosmos se dostaneš z Ruska. Hodně otevřené je také připojení z USA.

1

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

ale jen z Ruska, přes USA, Kanadu ani GB to nešlo (ikona vpravo nahoře)
Jen netuším, čím je tato stránka tak nebezpečná, že ani ve Švýcarsku neprošla cenzurou? (ostatní .ru bez problémů)

roscosmos

Zatím bez slepic

stačí si něco přečíst o Van Allenových (jméno je možná nepřesné) radioaktivních pásech kolem Země, přes které se nic živého nedostane. A režisér Kubrick už zemřel.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypadá to, že ti největší škodiči a vejlupci z Kolína se dali dohromady za účelem devastace národa. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Ivan David: Žádný strach, bát se musejí ti druzí! (Svobodný svět)

...Pětikoaliční vláda rychle ztrácí poslední zbytky neformální autority . Jsou stále častěji předmětem čím dál drsnějších vtipů. Nemohou uplatnit paragrafy o urážce majestátu, stanné právo nebo policejní šikanu. Ale proti nim by měl být uplatněn paragraf o“ porušení povinnosti při správě cizího majetku“. To myslím naprosto vážně. Proč může být trestán ředitel malé firmy za statisícové přehmaty a ne ministr za škody v desítkách miliard? Tato země není jejich, patří lidu. Oni ji jen spravují, jako by byli sebevědomými dobyvateli na cizím území.

Oni se bojí, věřte tomu, i když to na nacvičené grimase suverénů není znát. Ti inteligentní už dnes hledají východisko, aby zachránili vyhlídku na další kariéru. A jsou zoufali z blbců, kteří je obklopují. A média už zřetelně začínají psát alespoň pravdě podobně. Nemohou si dovolit trvalou ztrátu čtenářů, posluchačů a diváků. Je to odvaha plynoucí ze strachu.

Netřeba se bát výhrůžek a dalších politických procesů s podmíněnými tresty. Bojí se i státní zástupci a soudci. Kariéra budovaná za doby nenáviděné vlády nemusí mít dlouhého trvání. Není ani důvod se ohrazovat proti ubohým nálepkám typu „dezinformátor“. Jakou autoritu a vliv na veřejnost mají tito nálepkovači? Jak skončí dnešní cenzoři? Ubylo i provládních anonymů na sítích. Jourová nepotřebuje další kariéru v zemi, proti níž pracuje. Ale co ty tisíce drobných kolaborantů?

Netřeba se bránit nálepkám „extrémista“ a „populista“. „Extremus“ znamená nejvzdálenější od středu či normy. Jestli oni jsou normou, pak je věcí cti být od nich co nejdále. Je-li ideální normou vláda sloužící lidu své země, pak jsou oni od této normy extrémně daleko. Slovo „populista“ má v Itálii pozitivní konotaci. Je to ten, komu lidé věří, protože přichází s pravdou a dobrými projekty. Tato vláda taková není, ubývá těch, kteří by ještě měli tu drzost ji veřejně chválit.

Tato vláda je jejich poslední.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Největší zastánce Ukrajiny a spolupředseda Kongresové skupiny pro Ukrajinu v americkém Kongresu prohlásil, že ukrajinská ofenzíva selhala a je čas na mírová vyjednávání! A totéž konstatuje tajná zpráva CIA, které unikla do amerického tisku! Americký novinář Seymour Hersh dokonce odhalil, že CIA varovala na jaře Bílý dům, že ukrajinská ofenzíva je odsouzena k nezdaru!

.Bílý dům spustil ofenzívu AFU přesto, že CIA varovala před odsouzením ofenzívy k nezdaru

Americká CIA totiž podle Hershe varovala Bílý dům již na jaře, že za současných podmínek na opevněných ruských liniích je ukrajinská ofenzíva odsouzena k nezdaru. Joe Biden však přesto dal Kyjevu pokyn, aby zahájil ofenzívu co nejdříve, a to prý kvůli tomu, že lepší bylo začít s ofenzívou a dát Ukrajincům naději, než jim říct pravdu, že ofenzíva bude k ničemu, což by vedlo ke zhroucení morálky ukrajinské armády. Výsledkem tak je beznadějná ukrajinská ofenzíva a již skoro 50 000 mrtvých ukrajinských vojáků za necelé 3 měsíce.

Druhou možností místo věšení je zastřelení se pistolí darovanou Petrem Pavlem

Ukrajinský řezník Zhulenský může opravdu na Ukrajině už brzy skončit jako Benito Mussolini, protože Ukrajinci brzy pochopí, že válka požírající Ukrajince pro nic, bez výsledku, nebude mít dlouhého trvání. Ze všech směrů přichází a v rámci waterfallu proudí informace a balóny o mírových rozhovorech, o potřebě ukončení války a o ukončení financování Ukrajiny.

A nejsou to jenom nějací filosofové nebo novináři, jsou to již vysoké figury z NATO, z amerického Kongresu a rovněž v neposlední řadě z Pražského hradu od českého (p)rezidenta Petra Pavla, který o tom hovořil [6] rovněž, že Ukrajina má čas do konce roku. V tomto možná se trochu mýlil. Vypadá to, že tolik času Ukrajině nakonec Američané ani nedají.

 

(Jen naši fanatičtí vypatlaní vlezdoprdelkové prý budou financovat vše ukrajinské do posledního Ukrajince až do konečného vítězství)  
https://aeronet.news/…ni/

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)