Pro Pomoc

Autor
Štítky

Krátký tričkový úvodník:

Přátelé, ještě týden nechám běžet předobjednávku triček. Příští pátek objednám potisk a hned jak přijdou, začneme je rozesílat.

Vy, co jste si s tričky objednali i knihy, vám pak přijde obojí dohromady. Následně už budou trička běžně v nabídce a distribuovat je budeme obratem, stejně jako to děláme s knihami.

Stále přibývá lidí, kteří knihy, placky i trička objednávají jako dárek k vánocům. Ládik Větvička mě varoval, že na vánoce je největší nápor prodejů, ať se na to připravím… ale já v tomto ohledu ještě žádnou zkušenost nemám. Nevím o kolik vyskočí objednávky. Myslím, že mám knih dost, ale vybízím vás, abyste s těmito nákupy neotáleli. Čím dříve zjistím, že mám na skladě malé zásoby, tím snáze s tím něco udělám.

Děkuji všem, kdo mě podpořili.

A teď už dnešní text:

Zatímco budeme čekat na výsledky voleb v Polsku (které já osobně nepovažuji za tak důležité, protože na polské politice se nezmění vůbec nic) a budeme čekat na pozemní operaci Izraele v Gaze (která nejspíš změní úplně všechno), rád bych se vrátil k první tezi, kterou jsem si uložil, když jsem se rozhodl, že nebudu jen blogerem, který jízlivě komentuje dění, ale vykročím ze svého dvorku a pokusím se doopravdy pro naší zemi něco udělat.

Řekl jsem si, že podpořím kohokoliv, kdo bude mít nějaký smysluplný nápad. Budu hledat pozitiva na každém, který bude ochoten se mnou mluvit. Nebudu se ohlížet na poznámky, že za někoho (nepřijatelného) kopu, budu pracovat s těmi, kdo budou pracovat se mnou, bez ohledu na jejich chyby v minulosti. Budu mostem, i když se po mně bude šlapat, budu mluvit hlasem lidí, na které se velká média vykašlala a které náš prezident považuje za bezvýznamné.

To je totiž základní znak, jak rozpoznat charakter. Stačí se dívat, jak se ten, či onen chová k „bezvýznamným.“ Jak se chová k servírkám, uklízečkám, jak se chová ke starým a nemocným. Jak se chová k těm, kteří mu nepřinesou žádný profit. Jak se chová k těm, kteří už nedávají, ale potřebují. Proto mám rád osobní setkání.

Neposuzuju nikoho podle toho, jak v měnícím se světě sám mění názory. Neposuzuji lidi podle dávných hříchů. Prostě se se dívám, jak se chovají k těm dole. K těm, které pro svůj život vlastně nepotřebují. Posuzovat skutečný charakter není nic těžkého. Jen je zapotřebí osobní kontakt a dívat se.

Jsem rád, že dneska mohu podpořit další smysluplný nápad. Vymyslela ho Petra Rédová a musím říci, že jsem tentokrát čekal docela dlouho, než jsem napsal tento článek. Vím, jak to s podobnými projekty zpravidla chodí. Prvotní myšlenka se zdá jednoduchá a dobrá, ale pak přijde realizační vystřízlivění. Ukáže se, jak komplikované to celé je a kolik práce to obnáší. Ovšem Petra ho s kolegy dotáhla do konce a tak vám ho představím.

Když jsem zjara začal objíždět republiku a mluvit na setkání s občany, dost často jsem s Petrou seděl v autě a poslouchal jsem příběhy lidí, kteří se na ní obraceli. Od doby covidové se stala takovou českou Matkou Terezou. Jak má někdo zdravotní problém, kdo poradí? Rédová. Je to zdravotní sestra, nikdy vám netípne telefon… Od doby, kdy se Petra začala objevovat v blízkosti Jindry Rajchla, tak se na ní začali lidi obracet i s právními problémy a nakonec i v případě problémů se státní správou.

Většina problémů měla poměrně snadné řešení – stačilo zavolat nějakému specialistovi, odkázat tazatele na patřičného odborníka a nebo mu říct, jaké lejstro si má vyplnit a kam ho odnést. To je totiž u nás nejčastější problém. Papíry. Všechno se dělá přes ně, digitalizace u nás nesměřuje k tomu, aby si úředník sám našel potřebné údaje, ale aby mu počítač pomohl po vás chtít víc údajů a komplikovat vám vyplňování.

A tak Petra s kolegy udělala webové stránky Pro Pomoc, kde připravila návody a videonávody, jak si poradit s těmi nejčastějšími problémy. Postupně, jak se k ní dostávají další a další jobovky, přidává další návody a další videa. Není náhoda, že první videa jsou především o tom, jak se dostat k sociálním příspěvkům. Lidí, kteří celý život pracovali, aby pak zjistili, že jim důchod nestačí na živobytí, těch začíná rapidně přibývat. Stejně tak přibývá pracující chudoby. Vše se zdražilo tak, že najednou už výplata nestačí. Systémová změna přijde až s novou politikou, ale kromě demonstrování je třeba udělat, co se udělat dá.

Teď byl schválen henten konsolidační balíček, který po Kalouskově vzoru zvedá daně a státnímu rozpočtu prakticky nijak nepomůže. Jen mnohem víc lidí přijde do bídy.

Videa i návody nezůstanou stejné. Reagují na změny v zákonech i na zpětnou vazbu od lidí. Úřední šiml je nevyzpytatelný a funguje v různých místech různě. Pro Pomoc je živý organismus a věnuje se mu dost lidí.

Přeji vám, abyste tato videa i návody nikdy nepotřebovali..

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (199 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

 

V úvodu musím předeslat, že nemám židovský původ, ale taky určitě nepatřím k antisemitům. Naopak mám k židovskému národu pozitivní vztah.

Jeho historie mě od mládí zajímá a jeho úspěchy, snad ve všech oblastech lidských činností, upřímně obdivuju.

Ale také vidím, že po celé tři-čtvrtě století své existence je stát Izrael předmětem konfliktů. Po celou dobu bylo vynaloženo velké úsilí k urovnání těchto konfliktů, ale jak nyní vidíme situace se spíše zhoršuje. Použití síly není řešením. To by si obě strany konfliktu měly uvědomit a hledat jiná řešení.

Sebevražedný atentát je pouze aktem zoufalství. Nástrojem izraelské vlády v boji proti sebevražedným atentátům je demolice domu atentátníka bez ohledu na to, kdo v něm bydlí. Pokud se šestnáctiletý chlapec rozhodne, že chce sebe a ostatní vyhodit do povětří, dům jeho rodiny bude zdemolován. Je to prostředek, který by měl atentátníka odradit, ale proč jsou za jeho činy trestáni jeho rodiče a sourozenci. Tím se jen tato nenávist šíří geometrickou řadou dál.

TGM kdysi prohlásil, že státy se udržují idejemi, z nichž vznikly. Bohužel to v přeneseném smyslu platí i o Izraeli, teror stál v pozadí jeho vzniku a také jej provází po celou dobu jeho existence.

Mnoho událostí má svůj počátek blíže k nám než by se člověk nadál. Tak je to i státem Izrael. V době Rakousko-Uherska přišel s myšlenkou založení židovského státu Theodor Herzl, vídeňský novinář. Když z Paříže popisoval aféru francouzského důstojníka židovského původu Dreyfuse, který byl nespravedlivě odsouzen k doživotnímu vězení, viděl obrovskou vlnu antisemitismu, která otřásala Francií. Dospěl k závěru, že protižidovské nálady, které se pravidelně objevují v celé Evropě znemožňují židovskou asimilaci a že jediným řešením pro Židy bude založení židovského státu.

Koncem 19. století založil světovou sionistickou organizaci a stal otcem moderního sionismu. V roce 1895 Herzl napsal knihu s názvem "Židovský stát". V této knize vybízí židovský národ, aby opustil Evropu a vytvořil si vlast v Palestině. V roce 1895 byla Palestina součástí Osmanské říše, v těch místech  tvořili muslimové asi 86,6 %, křesťané asi 9,1 % a Židé asi 4 % obyvatelstva.

Sofijský vrchní rabín prohlásil Herzla za Mesiáše. Když se pověst o něm rozšířila po světě, začali ho náhle navštěvovat vzrušení Židé ze vzdálených končin.  V Basileji se 29. srpna 1897 se uskutečnil První sionistický kongres, na který se sjeli delegáti ze šestnácti zemí. Zde se k sionismu připojil i Dr. Chaim Weizman, byl to vědec a stal se prvním předsedou Britské sionistické federace, kterou řídil 30 let. Objevil metodu využití acetonu k výrobě výbušnin. Britové použili Weizmannovy výbušniny proti Německu v 1. světové válce. Tento vynález a snaha americké sionistické organizace zapojit Ameriku do války na straně Británie přispěly k porážce Německa. Vůdcem Sionistické organizace Ameriky byl soudce Nejvyššího soudu Louis Brandeis. Brandeis a Weizmann přesvědčili pro svůj záměr britského premiéra Arthura Balfoura, který svůj postoj shrnul takto:  "...ať už je sionismus, správný nebo ne, dobrý nebo špatný, je zakořeněn v odvěké tradici, v současných potřebách, v budoucích nadějích, které mají mnohem hlubší význam než přání a předsudky 700 000 Arabů, kteří nyní obývají tuto starobylou zemi. Podle mého názoru je to správné."

V roce 1917 sepsal proslulou "Balfourovu deklaraci" - dopis britského premiéra adresovaný Walteru Rothschildovi, členu mezinárodní finanční dynastie Rothschildů, blízkému příteli Weizmanna a také sionistovi. Dopis deklaroval podporu Velké Británie národní vlasti pro Židy v Palestině. Jeho část zněla:

"Vláda Jeho Veličenstva se příznivě dívá na zřízení národní domoviny pro židovský národ v Palestině a vynaloží veškeré úsilí, aby usnadnila dosažení tohoto cíle, přičemž se jasně rozumí, že nebude učiněno nic, co by mohlo poškodit občanská a náboženská práva stávajících nežidovských komunit v Palestině...".
Britský ministr zahraničí lord Curzon se však jejich rétorikou nenechal zmást. Řekl: "Sionistům jde o židovský stát s Araby jako dřevorubci a čerpači vody."  Domorodí Židé v Palestině si byli vědomi konečného cíle sionistů, na sionismus "reagovali negativně", protože "neviděli potřebu židovského státu v Palestině a nechtěli zhoršovat své vztahy s Araby".

Po Balfourově deklaraci vyslaly Spojené státy do Palestiny komisi, která měla posoudit situaci. Prezident Woodrow Wilson vybral do čela této komise teologa Henryho Churchilla Kinga a podporovatele Demokratické strany Charlese R. Cranea. Po šesti týdnech strávených v Palestině a rozhovorech s místními Židy a Araby Kingova a Craneova komise v roce 1919 nedoporučila neomezené přistěhovalectví Židů do Palestiny. Když komisaři zahájili studium sionismu na místě byli na jeho straně, ale skutečná fakta v Palestině jejich původní názor změnila. Zde jsou některé z hlavních bodů Kingovy-Craneovy zprávy:
- King a Crane uznali, že sionisté usilují o vytvoření židovského státu.
- Upozornili, že 9/10 obyvatelstva Palestiny je proti židovskému státu.
- Žádný britský důstojník, s nímž komisaři problém konzultovali, nevěřil, že by sionistický program mohl být uskutečněn jinak než silou zbraní (to znamená, že k zabrání země museli použít násilí).
- Původní tvrzení, často předkládané představiteli sionistů, že mají na Palestinu "právo", na základě existence židovských království před dvěma tisíci lety, lze jen stěží brát vážně.
- Místa, která jsou pro křesťany nejposvátnější - ta, která mají co do činění s Ježíšem - a která jsou posvátná i pro muslimy, nejsou postvátná pro Židy.

Zpráva Kingovy a Craneovy komise byla v odhadu budoucích problémů regionu přesná. Americká vláda doporučení komise tajila až do roku 1922. 

Osmanská říše se po první světové válce rychle rozpadla a její rozsáhlá území si rozdělili Francouzi a Britové. Britové dostali od nově vytvořené Společnosti národů mandát pro Palestinu.

Britský mandát poskytl Britům kontrolu nad územím, ze kterého se později stalo Jordánsko, Izrael, Západní břeh Jordánu a pásmo Gazy. Podmínky britského mandátu obsahovaly znění Balfourovy deklarace, která uznávala "historické spojení židovského národa s Palestinou".

V té době již americký Kongres odhlasoval zákon ve prospěch židovského státu. Toto hlasování způsobilo, že v regionu vzrostlo napětí.

Během roku 1920 vypukly v Palestině nepokoje, které rozdmýchaly napětí mezi Židy a Araby. V reakci na to Britové v roce 1921 vyčlenili z mandátu velké území a založili stát Transjordánsko, dnes známý spíše jen jako Jordánsko. Jordánsko tvořilo více než 75 % území britského mandátu. Následujícího roku Churchillova Bílá kniha zakázala Židům přistěhovat se do Jordánska, čímž zajistila, že jeho obyvatelstvo bude převážně hášimovské a palestinské.

Po celá 30. léta 20. století platila omezení pro židovské přistěhovalectví do britského mandátu, což nechtěně odsoudilo miliony evropských Židů k smrti během holocaustu. Přesto se v letech 1918-1945 do britského mandátu dostaly tisíce Židů.

Zpočátku sionisté plánovali nákup půdy. Podařilo se jim však legálně vlastnit jen asi 6 % území Palestiny. Získání této půdy tak muselo být dosaženo jinými prostředky. Britský koloniální ministr Malcolm MacDonald v Bílé knize z roku 1939 poznamenal, že od roku 1922 se 300 000 Židů přistěhovalo do Palestiny. Tím se celkový počet zvýšil na 450 000. Bílá kniha uváděla, že s více než 450 000 Židy, kteří se nyní usadili v mandátu, "byla splněna Balfourova deklarace o národním domově pro židovský národ....Vláda Jeho Veličenstva proto nyní jednoznačně prohlašuje, že není součástí její politiky, aby se Palestina stala židovským státem". Předpokládali, že do roku 1949 se podaří vytvořit vládu řízenou jak Araby, tak Židy. 

Podle Bílé knihy mělo být židovské přistěhovalectví do Palestiny v příštích pěti letech omezeno na 75 000 osob. Jakékoli další přistěhovalectví by musela schválit arabská většina.Napětí mezi Židy a Araby přetrvávalo na celém Blízkém východě a sionisté byli stále více frustrováni Brity, kteří vytvořili Transjordánsko a omezovali židovské přistěhovalectví.

Británie neměla v úmyslu měnit svou palestinskou politiku. Boj s Hitlerem ji zbídačil natolik, že význam jejích naftových polí na Středním východě nejenže neklesl, ale naopak vzrostl. Proto ani v nejmenším nepomýšlela povolit Židům přistěhovalectví v takové míře, aby si nesmiřitelně znepřátelila arabský svět. Proto Britové bránili ilegálním židovským přistěhovalcům dostávat se do země a pokud tam přesto pronikli, dala si britská správa tu práci najít je, zajmout a deportovat. V listopadu 1940 potopila židovská organizace Hagana loď "Patria", která měla odplout na Mauritius se 1700 deportovanými Židy. Loď klesla na dno haifské zátoky a 250 uprchlíků přitom utonulo. V únoru 1942 nedostala od Británie povolení k vylodění loď "Struma", která měla na palubě uprchlíky z Rumunska. Poté, co ji nepřijali ani Turci, potopila se v Černém moři a 770 lidí utonulo.

V důsledku britského postoje začaly vznikat ve 40. letech 20. století izraelské teroristické skupiny, které útočily na britské vojáky i civilisty. Dvěma nejznámějšími teroristickými organizacemi, někdy příhodně nazývanými "polovojenské skupiny", byly Irgun a Sternův gang. Obě tyto teroristické skupiny se vyčlenily z Hagany. Hagana byla teroristická organizace, která se později stala součástí oficiální izraelské armády.
Dne 6. listopadu 1944 dva členové teroristické organizace známé jako Lehi nebo Sternův gang zavraždili v Káhiře lorda Moyna. Lord Moyne byl britským ministrem pro Blízký východ. V posledních letech britská vláda zveřejnila spisy, které ukazují, že tito teroristé plánovali zabít další britské vládní představitele, včetně samotného britského premiéra Winstona Churchilla.

Dne 22. července 1946 odpálila sionistická teroristická skupina Irgun bombu v hotelu Krále Davida v západním Jeruzalémě, ta zabila 91 lidí, včetně 41 Arabů, 28 Britů a 17 Židů. Jednalo se o odvetu za britské vyšetřování Židovské agentury a zatčení více než 2 500 Židů v celé Palestině za protiprávní jednání.  Mnozí historici označují tuto událost za počátek moderního terorismu. Ironií je, že bombový útok na hotel byl proveden výbušninou, kterou vynalezl Weizmann. Tyto výbušniny byly nejprve použity ve prospěch Britů, později proti nim.
Tento plán zorganizoval a uspořádal vůdce Irgunu Menaohem Begin, který byl nazván "nejúspěšnějším teroristickým vůdcem moderní doby". Begin se jednou chlubil, že sionisté přinesli terorismus na Blízký východ a do celého světa. Po tomto útoku začala Británie zatýkat a popravovat členy Irgunu za jejich podíl na bombových útocích. Beginova skupina vnikla do vězení, unesla a oběsila dva britské seržanty, chtěla tím přesvědčit Brity, aby přestali členům Irgunu ukládat trest smrti.
Britská bezpečnostní služba vypsala na hlavu Menachema Begina odměnu 10 000 liber "mrtvý nebo živý" poté, co Irgun pohrozil "kampaní teroru proti britským úředníkům".
To bylo příliš, Velká Británie si začala mýt ruce a převedla své pravomoci nad Palestinou na Organizaci spojených národů. V roce 1947 doporučila Organizace spojených národů plán rozdělení, podle něhož mělo připadnout 55 % Palestiny židovskému státu, přestože tato skupina představovala jen asi 30 % celkového počtu obyvatel a vlastnila méně než 7 % půdy. Toto doporučení však nebylo nikdy plně realizováno. Zvláštní výbor OSN pro Palestinu výslovně uznal, že doporučení na rozdělení Palestiny by bylo odmítnutím práva Arabů na sebeurčení. OSN nemohla "zbavit většinu obyvatel Palestiny jejich území a předat je do výlučného užívání menšině v zemi ... při naprostém nerespektování přání a zájmů Arabů v Palestině". Jak se tedy Izrael stal státem?

Britský mandát měl skončit až 15. května. Ale již začátkem dubna dospěl sionistický lídr Ben Gurion pravděpodobně k nejtěžšímu rozhodnutí ve svém životě vůbec. Vydal vojenské organizaci Hagana rozkaz k ofenzivě, jejím cílem bylo propojení různých židovských enkláv a vytvořit z těchto ostrůvků kompaktní území, které by plán OSN přiřknul Izraeli. Hazardní tah mu vyšel téměř dokonale. Židé obsadili Haifu. Otevřeli si cestu do Tiberiady a do východní Galileje.  Vytvořili základ izraelského státu a v podstatě vyhráli válku předtím, než začala.

9. dubna 1948 přešly Irgun a Lehi do ofenzívy a rozhodly se pro teroristickou akci, která měla přimět Palestince k masovému odchodu z Izraelských území. Asi 130 bojovníků vtrhlo do malé vesnice Deir Yassin s asi 750 obyvateli nedaleko Jeruzaléma. Při akci bylo zabito nejméně 107 obyvatel. Zbytek přežil, protože uprchl nebo byl zajat a poslán do jiných zemí okupovaných Araby. Mnoho podrobností o masakru se dá jen odhadovat. Objevily se zprávy o masových hrobech a mnoha dalších zvěrstvech. Tato obvinění byla samozřejmě židovskou vládou označena za divoké přehánění. Měla možnost většinu tvrzení popřít, protože její vojáci mrtvé spálili a zničili tak všechny důkazy.

"Po celý den prováděli vojáci Irgunu a Lehi chladnokrevně a promyšleně masakr... Útočníci 'stavěli muže, ženy a děti do řady ke zdem a stříleli je'... Bezohlednost útoku na Deir Yassin šokovala židovské i světové veřejné mínění, vyvolala strach a paniku v arabském obyvatelstvu a vedla k útěku neozbrojených civilistů z jejich domovů po celé zemi." tolik izraelský autor Simha Flapan, "Zrození Izraele".
Tento masakr měl za následek palestinský exodus v roce 1948. Byl to útěk před terorismem, prchali ze strachu o život a sionisté tak získávali půdu, kterou Palestinci opustili. Sám Menachem Begin přiznal, že důvodem masového odchodu Palestinců byl teror použitý v Deir Yassinu. A masakrů bylo mnohem více!
"Záznamy o izraelském terorismu sahají až k počátkům státu - ostatně už dávno předtím - včetně masakru 250 civilistů a brutálního vyhnání sedmdesáti tisíc dalších z Lyddy a Ramie v červenci 1948; masakru stovek dalších v nebráněné vesnici poblíž Hebronu v říjnu 1948;... masakry v Kvíbyi, Kafr Kásemu a řadě dalších vyvražděných vesnic; vyhnání tisíců beduínů z demilitarizovaných zón krátce po válce v roce 1948 a dalších tisíců ze severovýchodního Sinaje na počátku sedmdesátých let, kdy byly jejich vesnice zničeny, aby se oblast otevřela židovskému osídlení." Toto je citát Noama Chomského z knihy Edwarda Saida a Christophera Hitchense "Obviňování obětí".

"Podle bývalého ředitele izraelského armádního archivu 'téměř v každé vesnici, kterou jsme během války za nezávislost obsadili, byly spáchány činy, které jsou definovány jako válečné zločiny, jako jsou vraždy, masakry a znásilnění'... Uri Milstein. Autoritativní izraelský vojenský historik války v roce 1948, jde ještě dál a tvrdí, že 'každá potyčka skončila masakrem Arabů'." -Norman Finkelstein: "Obraz a realita izraelsko-palestinského konfliktu".

"Podle známého izraelského profesora a občanskoprávního aktivisty Israela Shanaka byly tyto vesnice zcela zničeny, a to i s domy, zahradními valy, a dokonce i hřbitovy a náhrobky, takže doslova nezůstal stát kámen na kameni a návštěvníci procházejí a je jim řečeno, že "to všechno byla poušť"." - Jeremy R. Hammond "The Rejection of Palestinian Self-Determination" (Odmítnutí palestinského sebeurčení).

Izraelská vláda akce těchto teroristických skupin veřejně odsuzovala, ale v soukromí je minimálně tolerovala. Abychom ilustrovali, že veřejné odsouzení teroristických činů bylo neupřímné, podívejme se na jmenované izraelské úředníky a také na připomínání teroristů a jejich činů.

Menachem Begin, vůdce teroristické skupiny Irgun, byl v roce 1977 zvolen izraelským premiérem. A v roce 1978 za dohodu z Camp Davidu získali Begin a Sadat Nobelovu cenu míru. V mládí byl na plakátu "Most Wanted" a ve stáří získal Nobelovu cenu míru. Prvním prezidentem Izraele byl Dr. Chaim Weizmann. Jeho synovec a bývalý člen Irgunu Ezer Weizmann se také stal prezidentem Izraele. Ariel Šaron byl členem teroristické skupiny Hagana. Benjamin Netanjahu, současný izraelský premiér, si dokonce v červenci 2006 k nelibosti mnoha Britů připomněl 60. výročí bombového útoku na hotel "Král David".

Jicchak Šamir, vůdce Sternova gangu, nechvalně proslul svými úspěchy v atentátech. Byl zodpovědný za atentát na několik britských představitelů včetně hraběte Folkeho Bemadotta. Přesto se Šamir stal izraelským ministrem zahraničí a premiérem. Bohužel z Bernadottovy vraždy nebyl nikdy nikdo obviněn. Podezření padlo na Sternův gang, který však až do roku 1977, kdy bylo výročí Bernadottovy smrti, svou účast popíral. Tato vražda byla samozřejmě promlčena již v roce 1971.

Jak již bylo zmíněno, vrazi lorda Moyne byli dopadeni a oběšeni v roce 1944. V roce 1975 předal Egypt jejich ostatky Izraeli výměnou za 20 Arabů, které Izrael věznil jako teroristy nebo špiony. Pozůstatky atentátníků byly s plnými vojenskými poctami uloženy na Herzlově hoře, izraelském národním hřbitově a památníku pojmenovaném po Theodoru Herzlovi. Po jednom z těchto teroristů je dokonce v Izraeli pojmenována ulice. Izrael terorismus docela rád oslavuje. Museum of Underground Prisoners (muzeum vězňů odboje) je muzeum v Jeruzalémě připomínající terorismus Hagany, Irgunu a Sternovy bandy v jejich úsilí o vznik státu Izrael.

Je ironií, že stát Izrael dnes odsuzuje terorismus, když terorismus hrál důležitou roli při jeho vzniku a jeho zvolení představitelé byli těmi, kdo organizovali teroristické útoky na nežidovské obyvatele Palestiny. Izraelská vláda v roce 1978 vydala známky připomínající Avrahama Sterna, po němž byl pojmenován teroristický Sternův gang. Avraham Stern byl nejen vůdcem této teroristické organizace, ale členové tohoto gangu se pokoušeli vyjednávat s Hitlerovým A Mussoliniho režimem o založení Izraele. Měl pocit, že mají společného nepřítele, Velkou Británii, protože Británie chtěla omezit židovské přistěhovalectví.
"Ještě v roce 1941 sionistická skupina LEHI (neboli Sternův gang), jejíž jeden z vůdců. Jicchak Šamir, se obrátila na nacisty..... s nabídkou aktivní účasti ve válce na straně Německa"... Nacisté tento návrh na spojenectví odmítli, protože vojenskou sílu LEHI považovali za 'zanedbatelnou'." napsal Allan Brownfield v "The Washington Report on Middle Eastern Affairs", červenec/srpen 1998.

Existuje dlouhý seznam teroristických členů Sternova gangu, Irgunu a Hagany, kteří se stali volenými představiteli izraelské vlády. Mnozí z nich se také stali spisovateli a novináři, kteří pomáhali utvářet a formovat veřejné mínění.

Dne 14. května 1948 vyhlásil Izrael nezávislost a den na to, 15. května oficiálně skončil britský Mandát. O zrod Izraele se přičinila i Erynie, bohyně násilí a zla, bude někdy možné její sudbu natrvalo zlomit?

K napsání textu jsem použil vše co mám v knihovně nebo v počítači.

Průměrný počet slepic: 4.8 (124 hlasů)

👍🫣

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Miloši dík, za odpovědi i za pokračování Tvého popisu jak funguje Švýcarsko.
Uložil jsem si to a samozřejmě přečet (jednou nestačí!) a taky si musím projít tu spoustu odkazů. Takže velký dík za čas, který jsi tomu věnoval.
Musím to celé "přežvejkat" (jednou tady Mája dala rozhovor s Dr. Pekovou, ta říkala, že přemejšlí jako kráva, ty informace, které vstřebá, znova vytahuje a při přežvykování třídí. Dělám to taky tak.).
Píšeš, že v roce 1848, přijalo Švýcarsko novou ústavu. V té době třeba Rakousko-Uhersko bylo monarchií, kde žili lidé dvou kategorií: šlechta a ti ostatní. Jak je to ve Švajcu? A co náboženství? Můj děda používal rčení: "Drží to jak Helvetská víra". Předpokládám, že Šv. je sekulární stát.
 
V duálním Rakousko-Uhersku měli společného císaře, měnu a armádu. To se mi zdá málo pro jednotný stát. Ale Šv. je na tom podobně (zahraniční politika, obrana, měna, pošta, celní správa a právo). Snad jen to právo je proti R-U navíc, protože politika byla záležitostí císařského dvora.
Velký dík, ozvu se až to řádně přežvejkám.
Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

Skvělá motivace k dohledávání historických zajímavostí i současných realit - stále je se čemu přiučit :-)

Lidé dvou kategorií: šlechta a ti ostatní. Jak je to ve Švajcu?
Hned u tohoto tématu mě zaujal titulek Aristokratie war wichtiger als es der Schweizer Mythos will - Aristokracie byla důležitější než připouští švýcarský mýtus: Švýcarsko jako republika svobodných zemědělců, kteří se vzepřeli Habsburkům a vytvořili demokracii? Tento příběh nemá nic společného s realitou. V raném středověku se na území dnešního Švýcarska vyvinul pluralitní systém čtyř mocenských center. Za prvé to byly církevní statky, za druhé území, která byla pod patronací šlechtických rodů, za třetí města a za čtvrté venkovské samosprávné obce. Ve skutečnosti to bylo mnohem složitější a mnohem zajímavější. Každé ze čtyř zmíněných mocenských center podléhalo vzájemnému ovlivňování a závislostem v závislosti na regionu a čase. Občas se dostali do vzájemného konfliktu a občas vytvářeli vzájemně výhodné symbiózy. Venkovské komunity si totiž udržovaly určitou míru samosprávy a autonomie. Přitom jim někdy zcela nedemokraticky vládli bohatí landameni. Na frankofonním západě dnešního Švýcarska byla hrabata Savojská nejdůležitějšími a nejvlivnějšími rivaly Habsburků. Menší šlechtické rody mohly přežít a politicky postoupit pouze tehdy, pokud vstoupily do služeb jednoho nebo druhého klanu. Ale jen díky šlechtickým rodům získalo Švýcarsko města jako Bern a Freiburg, která později významně přispěla k rozvoji moderního Švýcarska. Města se rychle rozvinula v důležitá tržiště. Rozšířili vlastní mocenskou základnu, vymanili se z patronátu šlechty a začali jí dokonce konkurovat. Po městech začaly postupně posilovat své pozice i autonomně spravované venkovské obce a regiony. Dobrým příkladem toho jsou dějiny regionu Glarus, který se v pozdním středověku dokázal vymanit jak z církevního vlivu, tak z moci šlechty. Po vleklé občanské válce, která se ve Švýcarsku sporadicky odehrávala v letech 1830 až 1847, bylo v roce 1848 založeno moderní federální Švýcarsko, ve kterém byl suverén, tedy jediný zdroj moci, nyní „třetí stav“, tedy lid (zpočátku bez ženy a bez Židů a cizinců). Šlechta nakonec ztratila svou moc a zmizela v nové historické komunitě, „švýcarském lidu“. Šlechtické rody ztratily svá privilegia. Ale: „Opravdu jim to nevadilo,“ píše Z’Graggen. "Lidé nezabili své vládce. Směli si ponechat svůj majetek." K žádnému útoku na paláce a hrady nedošlo.

A co náboženství?
Historický lexikon Švýcarska v kapitole Náboženství - Religiózní tradice uvádí: Ojedinělé archeologické nálezy a tradice poskytují informace o náboženských zvycích Keltů, které se udržovaly v římských dobách a dochovaly se např. ve jménech bohů a galsko-římských chrámech (romanizace). S římskou správou od roku 15 př. Kr. do země přišla i římská božstva a kulty, které od 4. století musely ustoupit křesťanství, které bylo zpočátku zprostředkováno přes úředníky a majitele panství a později propagováno kláštery. Progresivní christianizace dokázala – mimo jiné uctíváním svatých – přeměnit polyteistický symbolický systém na teoreticky monoteistický a integrovat řadu předkřesťanských zvyků a představ v oblasti bezpečnosti polí a cest, léčitelských praktik, péče o zemřelé atd. Dějiny předreformačního křesťanství ve Švýcarsku mají kromě inkluzivních i zřetelné vylučovací tendence (kacíře). Švýcarská reformace započala v Curychu roku 1522 vystoupením Ulricha Zwingliho. Spolu s Janem Kalvínem, působícím v Ženevě, se stali hlavními postavami švýcarské reformace. Následné rozpory mezi katolíky a protestanty vedly dokonce k vytvoření aliance Sonderbund ze 7 katolických kantonů v roce 1845, kterou Federální sněm prohlásil za protiústavní a po občanské válce trvající od 3. do 29. listopadu 1847 po sedmi hlavních bitvách s méně než 100 oběťmi donutil ke kapitulaci, více viz Sonderbundkrieg. Pozitivním důsledkem bylo přijetí nové ústavy a vytvoření spolkového státu dnešní podoby v roce 1848.

Předpokládám, že Šv. je sekulární stát.
Kupodivu není tomu tak, přinejmenším ve většině kantonů. Asi nejlépe je to podrobně vysvětleno na stránkách švýcarské správy (admin.ch) v pdf o církevních daních - Kirchensteuern: Problém vztahů mezi církví a státem se v posledních desetiletích posunul. Zatímco názorové rozdíly v 19. století byly většinou jen důsledkem mezináboženských konfliktů, všeliké dnešní diskuse se přímo týkají vztahu mezi světskou a duchovní mocí. Lidová iniciativa o úplném oddělení státu a církve iniciovaná v 1976 byla v roce 1980 zamítnuta 80% hlasujících. V našem mnohavrstevném švýcarském daňovém systému jsou církevní daně klasifikovány jako kantonální daně. Podle federálního rozdělení kompetencí v čl. 3 Spolkové ústavy je povinností kantonů upravit vztah mezi státem a církví a zejména určit právní postavení náboženských společností. V zásadě tedy máme co do činění s 26 různými předpisy, přičemž i v rámci kantonu mají různé církve různé postavení a různé daňové principy. Ve většině kantonů jsou evangelická reformovaná (protestantská) a římskokatolická církev veřejnoprávně uznány, a proto jsou oprávněny vybírat církevní daň. Několik kantonů také udělilo tento právní status křesťansko-katolické církvi (ZH, BE, LU, SO, BS, BL, SH, SG, AG, NE a GE) a izraelské náboženské komunitě (BS, FR a SG). Naproti tomu v kantonech NE a GE podléhají všechna náboženská společenství soukromému právu, přestože evangelické reformované, římskokatolické a křesťanskokatolické církve jsou v NE považovány za „instituce veřejného zájmu“ a v GE za „neziskové instituce“. Stát a církev jsou proto v těchto dvou kantonech do značné míry odděleny, placení církevních daní je zde dobrovolné. Neuznaná náboženská společenství podléhají pravidlům soukromého práva a jsou obecně financována z členských příspěvků. Nevěřící mohou požádat o refundaci odvedené církevní daně, právnické osoby tuto možnost však nemají. Příklad výše církevní daně v kantonu Uri: Pro fyzické osoby činí jednoduchá daň zemských církví nebo jejich farností 1 % ze zdanitelného příjmu a 0,3 ‰ ze zdanitelného majetku. Kromě toho je třeba zaplatit daň z hlavy ve výši 30 CHF. Pro právnické osoby činí jednoduchá daň zemských církví nebo jejich farností 0,6 % ze zdanitelného zisku. Kromě početné muslimské komunity praktikují mnozí Švýcaři také různé buddhistické tradice. Na rozdíl od ČR však ve většině kantonů církve nevlastní žádné pole, lesy a budovy, potřeby farností jsou zajišťovány církevními nebo jinými kantonálními daněmi. Rovněž kostelíky ve většině obcí nesahají až do nebe, neboť i zde platí zákon spojených nádob: čím vyšší kostel, tím menší stodola - ve Švýcarsku spíše naopak :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

.. Jsi nepříjemná osina v zadku, ale užitečná a chytrá osina v zadku. Jsem moc rád že tě tu máme. Budu k tobě smířlivější a budu ti dávat více slepic..

Mohu tě ale ujistit, že tvé komenty VŽDY čtu pozorně a soustředěně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

co prováděli židé PO válce v koncentrácích v Polsku Němcům a Polákům pojednává knížka Oko za oko židovského autora Johna Sacka. Jen pro silné povahy 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

---------------------------------------------------------------------------------

Připravte se, že léčiva budou na příděl. Doba, kdy byl všeho dostatek, je pryč, vzkazuje cynicky Válek, tvář nejhorší protičeské vlády tisíciletí 14. října 2023 👉 @cz24news

Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) si lidé budou muset zvyknout, že část léčiv bude dostupná jen v omezeném množství a lékárnám na příděl. „Doba, kdy bylo všeho dostatek, je pryč,“ řekl MF Dnes. Dodal také to, že stát zatím nemá páky, jak donutit výrobce léků, aby do Česka dodávali dostatečné množství preparátů.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

Jindřich Kulhavý: Likvidační konsolidační balíček prošel

14. října 2023 👉 @cz24news

Pořekadlo o nešťastném pátku třináctého získalo nový rozměr a dosáhlo na jistou pravdivost. 13.10.2023 se zapíše do historie České republiky černým písmem, neboť je jím stanoven den, kdy se samotný život v naší krásné zemi stal luxusem a drahým špásem. Parlamentní pětikoaliční většina vládě schválila tzv. ,,Záchranný konsolidační balíček“, jehož cílem je ožebračit většinu občanů a českých firem u nás.

Podíváme li se na balíček blíže, zjistíme, že nám zdraží život víceméně ve všem, přičemž jeho úkolem zdaleka není zastavení zadlužování ČR a snížení schodku státního rozpočtu na nulu. I přes katastrofální dopady na naše rodiny i jednotlivce bude příští rok schodek jen o něco málo nižší než letos, takže je na místě se ptát, kam tím nejlepší vláda historie (dle Petra Fialy) míří? A abychom nezapomněli, protože to neudělala ani vláda, za současný stav financí a nutnost zvýšit daně nařkli v Pětikoalici opět Andreje Babiše. Fiala i přes naprosto tristní způsob vedení státu a jeho ekonomický pád směřující ke státnímu bankrotu nadále prohlašuje, že bude pokračovat podpora Ukrajiny a Ukrajinců u nás žijících, pravděpodobně až do úplného konce samotné Ukrajiny, poté je dost možné, že až už nebude co zachraňovat, vrhne se česká vláda na opravu buď Izraele, nebo Palestiny, to podle toho, co rozkáže Brusel. Nepřestanou ani s dotováním politického neziskového sektoru. Šetřit se bude jen někde, tedy na nás občanech. Nesmyslné výdaje, třeba za nákup vojenské techniky, kdy nás prý každého (nikoliv rodinu) přijde tento obchod jen s letadly ve skutečnosti na 700,- Kč ročně po dobu cca 40 let, stále narůstají.

Není to tak dávno, co jsme nastínili naprosto nový a velmi spravedlivý a avantgardní systém hospodaření státu. Jen pro představu. Kdyby každý občan například v lednu každý rok, a to včetně kojenců a seniorů, poslal státu 200 000,- Kč (což na první pohled vypadá hrozně), ale byly by zrušeny opravdu všechny daně a odvody, každý z nás by ušetřil mnohem více, než si jen dokážete představit. Pokud se ptáte, proč by tomu tak bylo, tedy je třeba si uvědomit že by ceny úplně všeho klesly na polovinu, z výplaty by Vám zůstalo o 80% více než nyní, stát by přitom hospodařil se stejnou částkou, jakou má k dispozici teď. Navíc by se mohl zbavit až 70% státních zaměstnanců dohlížejících na výběry daní, kontrolu každého z nás, podnikatelů i firem či se zabývajících přerozdělováním společných peněz. Tím by snížil svou režii a zároveň by se mohl věnovat prodeji či pronájmu již nepotřebných státních budov, čímž by zase ušetřil za jejich provoz a údržbu a získal tak další peníze. V konečném součtu by na tom vydělali úplně všichni.

Pokud jste se zhrozili těch 200 000,- korun, tedy věřte, že stát dotujete každý rok mnohem vyšší částkou. Jen je skrytá a rozpuštěná do desítek poplatků, různých podob daní a pokut. Jedinými, komu by zůstala určitá daňová povinnost, by byly zahraniční podnikatelské subjekty a jisté poplatky, říkejme tomu vstupenky, by platili zahraniční návštěvníci a turisté, kteří by poté u nás zažívali luxus díky cenovému schodu proti zemím, kde by daně zůstaly v stávající podobě. Tím by se skokově opět navýšil státní příjem a bylo by možno myslet na sociálně nejslabší, kterým by mohla být poskytnuta částečná úleva při placení základní částky. Výše uvedený systém je pouhým nápadem, který by mohl zajistit na straně státu stabilní příjmy a na straně občanů by došlo k průhlednému hospodaření s jejich penězi, stanovilo by to rovný start pro všechny, a navíc bychom v důsledku zjistili, jak moc jsme skrytě i otevřeně okrádáni. Nulové daně, myslíme tím všechny, tedy přímé i nepřímé, by naprosto změnily naše životy. Je to jen nápad, jistě by se muselo vše dotáhnout k dokonalosti, ale tak jednoduchý systém dosud nikdo nevymyslel, navíc spravedlivý pro všechny. Nikdo by nemusel fixlovat, každý by přiložil ruku k společné prosperitě a k překvapení všech by se zjistilo, že těch dvěstětisíc se dá snadno ušetřit. Ony by totiž vznikaly daleko jednodušeji, než si dokážeme představit.

Neklepejte si na čelo. To dělejte spíše při zjištění, kam to dopracovala tato vláda svým konsolidačním balíčkem. Rekordní schodek státního rozpočtu, nejvyšší daně v historii samostatného státu, nejvyšší inflace, nejhorší přístup k seniorům, rychle postupující destrukce státních služeb, zdravotnictví, školství, navyšující se poplatky za cokoliv včetně těch koncesionářských či za užívání dálnic postavených z našich peněz, utrácení za podporu zkorumpovaného režimu v jiné zemi a upřednostňování zájmů cizích státních příslušníků žijících u nás, veřejná cenzura názorů a mnoho dalšího až strašidelného, to vše je vizitka blyštivého Péti a ansáblu kolem něj. Přidejme prosazování Green Dealu se všemi jeho zápory (jen obchod s emisními povolenkami přeneseně stojící nás občany miliardy hovoří za vše) a různé podoby nedobrovolných ,,solidárních“ poplatků majících za úkol udržení při životu nesmyslné dotace šílených projektů, musí nám pak dojít, že jsme jen dojné krávy pro současný vládní a společenský systém. A lidé pořád nic. Jen se na závěr zeptáme. A z čeho chcete nakonec vlastně žít a jak? Zoufalí a hladoví lidé dělají šílené věci. Může to skončit různě. Krádeže, násilí, rabování. Nebylo by jednodušší zbavit se definitivně politiků, kteří nás k tomuto vedou?

AUTOR: Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

.. současný daňový systém je více či méně stejný nejen v celé Evropě, ale i ve většině světa, nejen v EU. Liší se jen sazby. To, co navrhujete je, jako kdyby v Anglii vytypovali několik tisíc aut, která od zítřka začnou jezdit vpravo (v Anglii se jezdí vlevo).

Tohle může udělat (a tak trochu i udělal) jen ostrov Island.

1) jsme ekonomická kolonie poražené mocnosti - Německa

2) naše současné elity jsou lidé navázaní na americký DeepState, tedy na Americkou státní elitu, která chce zachovat naprosto neudržitelný stav, kdy 5% obyvatelstva naší planety spotřebovává 50% přírodních zdrojů a vytváří 40% odpadu. My jsme jejich periférie..

Jsme periférie koloniálního organismu, který se snaží zachránit. Stejně jako lidské tělo v mrazu nechá umrznout nejprve prsty na nohou, uši,  nos, pak prsty na rukou a končetiny, aby udržel co nejdéle funkční mozek, srdce, plíce a další vnitřní orgány, odkrvuje Amerika Evropu, stahuje průmysl zpět na svůj kontinent, nutí nás nakupovat americké zbraně, protože na nich se nejvíce vydělává, prodává nám zkapalněný ruský plyn, americké investiční fondy si brousí zuby na českou energetickou infrastrukturu a na osobní majetky obyvatelstva, protože už prakticky není do čeho investovat.

3) aby toto všechno bylo možné realizovat, je třeba zničit průmysl nejprve ve východní Evropě a co nejvíce výroby ze západní časti Evropy stáhnout do USA.

4) Aby bylo možno skoupit energetickou infrastrukturu naší země, je nutné rozvrátit finance státu natolik, aby nebylo jiné možnosti, než prodat vše výnosné a prosperující, co stát ještě vlastní.

5) Nakonec je třeba ožebračit celou populaci tak, aby bydlela v nájemním bydlení, nikoliv ve svém.

6) aby toto vše bylo možné, byly ovládnuta média a jsou činěny opatření k ovládnutí internetu. Vše začalo v devadesátých létech, kdy byly zprivatizovány noviny politických stran. Komunisté měli Rudé Právo, Československá strana socialistická Svobodné Slovo, Československá strana Lidová zase Lidovou demokracii. Byly tu okresní komunistické plátky, Svazáci zase měli Mladou frontu.
Byla ovládnuta Česká televize a Český rozhlas, ostatní televizní stanice jsou vlastněny soukromými investory, a ti jsou dceřinými společnostmi investičních fondů.

Tedy, naše "Elity" zřejmě jsou do určité míry blbé, ale spíše více dělají, že blbé jsou. To jim však nebrání ve vykonávání příkazů shora. Asi to není úplně náhoda, že většina z nich jsou bezdětní. Jedni proto, že díky tomu mají čas schůzovat a budovat kariéru, jiní proto, že ví, že naše země (Evropa) nemá budoucnost, tak proč do takového světa přivádět děti..

To je ale hezká konspirační teorie, co?!

Proto také přikládají pod kotel a zrychlují tak, aby minuli co nejvíce výhybek, na kterých je ještě možné odklonit náš vlak, jedoucí do betonové zdi. Budou se držet u moci tak dlouho, jak to jen půjde.

Na Slovensku prezidentka Čaputová bude natahovat čas, ovlivňovat složení budoucí vlády tak, aby co nejdéle vládnula její demoliční četa, a možná že se tam nadějeme i progresívného Majdanu, nebo alespoň pokusu o něj. 

Náš osud se rozhoduje na Slovensku, v Polsku a zejména v Německu, kde sílí AfD, další rozhodnutí padne ve volbách do EU. Náš osud se rozhoduje v zemích BRICS, ne že by jim na nás záleželo, ale oslabují Hegemona.

Naší nadějí je, že jednou už najednou nebudou stačit peníze na vydržování rezidentů a agentů a oni je nechají davu, aby si na nich schladil žáhu. Viděli jsme to ve Vietnamu, evakuace Saigonu, dnes Ho Či Minova města vypadala velmi podobně, jako útěk z Afganistánu. Taliban dostal i biometrické údaje těch, kdož USA a jejich spojencům pomáhali. V letadlech byly volná sedadla pro sudy s pivem a služební psy, ale nebylo tam místo pro tlumočníky a další afgánský personál.

To, o co se pokoušíme, je asymetrický konflikt. Bosí Habešané proti italským tankům, Vietnamci proti USA. Je to válka kilogramů proti tunám. Už roky sleduji, jak alternativní a neparlamentní egomaniaci v každých volbách vedou své pěšáky na bodákové zteče proti kulometům, vždy padne 10-15% voličských hlasů. Je to podobné Západní frontě, jsou to takové malé bitvy na Sommě, či u Verdunu.. A v parlamentu plavou stále ti sami tlustí kapři, co si rybník nevypustí.
Před více než deseti letech jsem jim to říkal a nikdy si nedali říci. Jako kdyby to měli jako hlavní pracovní poměr.. Možná že mají, přinejmenším někteří z nich.

Internet změnil paradigma a to je jistá šance, jak v této "partyzánské válce" uspět. Minimálně je třeba házet vidle, zdržovat, kličkovat. Zachovat se do časů, kdy se bude měnit svět. Naučit děti praktickým dovednostem. Třeba se nám povede něco podobného, jako se povedlo Slovákům, i když ani oni ještě nemají vyhráno.

20% populace je nadáno jistou schopností myslet, ostatní se vezou a podléhají manipulacím. Vždy byli Náčelníci a Indiáni, Patriciové a Plebejci, je třeba s tím počítat a nezlobit se na lidskou přirozenost. Vytvářet informační pole, třeba občas někoho probudit, ale neztrácet čas a energii s těmi, kdož jsou přesvědčeni. Přijdou sami, a nebo také ne.

Stát je prostředek národa k přežití. Je třeba ho řídit, a to nemůže dělat kdokoliv. Není proto možné smést řídící elity a úředníky, jako to udělali komunisté, aby pak dovedli stát do státního bankrotu - měnové reformy. Je třeba dnešní "kolaboranty a vlastizrádce" kontrolou a úkolováním přimět, aby pracovali více pro blaho státu a lidu, než pro sebe a své páníčky. Jen generační výměnou uděláme ze zlodějů koní prodejce osobních automobilů. Revoluce přináší krev a vždy se k moci proderou jen ještě větší svině než jsou ty, které byly smeteny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)

smekám 🎩

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

jsme opět dospěli k tomu, že je třeba vyměnit 80% voličů. Ti kteří četli "Jak chutná moc" tak ví, že nejspíš ani to nepomůže (i kdybychom minule zvolili třeba Okamuru, je možné, že by teď dělal něco podobného, u Babiše je to téměř jisté).

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

.. jejich výzkumnou laboratoří je Skandinávie.. Jak to vypadá ve Švédsku víme všichni.

Je třeba, abychom informačně vyzvednuli naše nové elity. 
To je to, co dělá Vidlák, dávno před ním s tím začala paní Martina Kociánová, proto ji také vyhodili z Českého rozhlasu, proto vysílá Petr Bureš, dělá to i Modrý Jelen, Hamplova Jungmannova Národní Akademie zase pořádá "Politická školení mužstva" a zároveň generuje potenciální budoucí elity a osobně je propojuje na svých celodenních odborných seminářích.

Velmi se mi líbí definice Elity od pana doktora Calábka, který (u Martiny Kociánové) řekl, že: "Elity jsou lidé zbavení starostí o každodenní obživu "

Starosti o každodenní obživu, splácení hypoték, zaplacení stále se zdražujících energií, boj s administrativní HYDROU, fronty na léky, a další větší či menší podlosti je to, co trápí oněch 80% populace, už pak už nemají čas a sílu o to zajímat se o cokoliv dalšího, jsou DAVEM, který si pamatuje co se stalo před 1-2 týdny a přemýšlí dopředu také na jeden, až dva týdny. Přejímají mínění autorit, tedy ELIT. Proto je naše společnost DAVO-ELITÁRNÍ. Řízená je informačním polem, které dlouhodobě vytváří vzdělání a převažující kultura, a krátkodobě prostředky masové komunikace. 

Stávající systém vygeneroval "elity" ve formě obskurních hvězdiček kultury, politiky, podnikání a sportu, a brání tomu, aby se jiné elity dostaly na výsluní pozornosti, tím, že vzbuzují dojem o tom, že politika je svinstvo, které kazí charaktery, dehonestační kampaně způsobují, aby si každý dobře rozmyslel vystrčit byť jen špičku hlavy nad šedivý průměr, aby byla vidět jen špička těch "správných" elit.

Ředitelka zdravotní školy Ivanka Kohoutová, která od roku 2013 vede "Hidžábovou válku" s muslimskou studentkou,  doktorka Soňa Peková, učitelka Bednářová, "Konšpirátor" profesor Staněk, senátorka Jana Zwyrtek Hamplová a další ukazují potenciálním příslušníkům nové elity, co je čeká..

Cesta vede přes JUSTICI - tedy, důsledně a tvrdě zašlapat do země všechny, kdož lžou a dehonestují ony "Systému nežádoucí elity", tak aby všemožní progresivci pocítili strach. Je s podivem, že JUSTICE je stále ještě funkční, jen jí všechno příliš dlouho trvá. Tak dlouho, že její tu více, tu méně spravedlivá rozhodnutí se ocitají za hranicemi vnímání DAVU. Proto musí nastoupit Vidlákova "NAŠE MÉDIA" která zajistí, že "NAŠE ELITY" nebudou ve svém boji osamoceny, že se zaměstnavatelé příslušníků "NAŠÍ ELITY" budou bát vyhodit z práce schopné a moudré lidi, jako byl kupříkladu Petr Drulák a Miroslav Ševčík. 

Za děkana národohospodářské fakulty VŠE se už lidé postavili, umravnili "rakouskou" Českou spořitelnu, ale Petr Drulák byl ještě úspěšně odejit.

Správnou reakcí na tlak na Petra Druláka měla být VÝMĚNA MINISTRA ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ,  pod celou vládou se tehdy měly zakymácet židle. To se nestalo. "Naše média" musí být schopna dosáhnout takovéhoto vlivu. To je úkol pro nás, Vidlákovu falangu a naše přátele. 

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Takový přehled já nemám. S tím Petrem Drulákem předpokládám že míníte ten případ, kdy se dohodl tehdejší premiér AB a prezident MZ  že Druláka odvolají z velvyslance ve Francii a dosadí tam svého kámoše. No a vypadá to, že AB zase vyhraje volby - z toho soudím, že je třeba vyměnit voliče, jenže stejně není koho volit. V případě Ševčíka dokonce rektora Petra Dvořáka znám (jen pod přezdívkou, že je Petr Dvořák jsem zjistil až když chtěl vyhodit Ševčíka), zdál se mi jako normální člověk, těžce mě zklamal. Navíc jsem si početl i o jeho působení v Key Investmens, takže mě překvapuje, jak může být rektorem VŠE. Tady ale chtít vyměnit ministra Babišovy vlády nemůžete, tady je totiž "Babišovo".

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)

.. letos na jaře z postu seniorního výzkumníka v Ústavu mezinárodních vztahů.

Ústav mezinárodních vztahů spadá pod Ministerstvo zahraničí, které Druláka dlouhodobě vinilo, že místo bádání nahrává ruské propagandě..

Dnes přednáší  o mezinárodních vztazích na Západočeské univerzitě v Plzni.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

.. bude dělat to, co mu vnutí jeho koaliční partner. Stará se hlavně o bezpečnost svého byznysu, nechce skončit jako po válce Baťa, Schwarzenbergové a Lichtenštejni, kteří byli příliš silní a bohatí na to aby je bylo možno nechat na pokoji. 

Když se bude dařit Babišovi, který má většinu byznysu v naší zemi, bude se dařit i nám. Ne proto, že by nás Andrej Babiš všechny zaměstnal, ale proto, že to, co je dobré pro Andreje Babiše, je dobré i pro naše podnikatele a továrníky.

Potřebujeme tedy vytvořit pro Andreje Babiše NOVÉHO KOALIČNÍHO PATRNERA a nedomnívám se, že jím dokáže být TOMIO OKAMURA. Jeho SPD může být jen třetím do koalice. Jediný, kdo dokáže být Babišovým spoluhráčem je v tuto chvíli jen a pouze Jindřich Rajchl, nebo obrozená ODS, která se zbaví starých sviní. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Tady k prozření bohužel nepomůže ani dalších 30 let bídy ryze zastupitelské demokracie :-)

... když někdo na jedné straně správně vidí ČR jako protektorát USA, tento stav se mu zjevně nelíbí,
a současně velebí až do nebe toho, kdo tuto situaci nedávno hlasováním v parlamentu podpořil.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

.. Švýcarům to trvalo více než století a to jsou navíc v podobné pozici jako Island, jen místo uprostřed oceánu jsou uprostřed neprostupných hor.

Jako horalé mají vytrénované nohy podobně jako nepálští Ghurkové, Afgánci a Skoti, mají navíc od přírody více červených krvinek než lidé z nížin a proto mají v boji muže proti muži velkou fyzickou výhodu proti mužům ze zbytku Evropy. Proto mají zakázáno sloužit jako žoldnéři v cizích armádách, myslím si že už od Napoleonských válek. Jedinou výjimkou je Švýcarská garda ve Vatikánu.

Máme takové voliče, jaké máme a musíme se přizpůsobit přírodním zákonitostem. Opakuji znovu a znovu, že politika je INFORMAČNÍ PROCES a že DAV myslí nanejvýše na dva týdny dopředu a pamatuje si, co se stalo před nanejvýše dvěma týdny. Naslouchá názoru AUTORIT.

Trefně to shrnul svého času moudrý herec, a také diagnostifikovaný maniodepresivní schizofrenik Miloš Kopecký: 

"Skandál v Čechách trvá nanejvýše dva týdny"

Platí to na celém světě, ale on žil v Čechách. Vždy, když udělal nějaký průšvih, tak se na dva týdny někam uklidil a počkal až to vyšumí.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

že každý, kdo se s AB spojil dopadl špatně. Jistý Rada by mohl vyprávět, nebo Boček, který vybudoval Kostelecké uzeniny (ten už ne, oběsil se), víc psát nebudu, najděte si. Takže to vidím takto: Dále od Bureše dále!

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

.. Když víš, kam pluješ, můžeš i křižovat proti větru.

Josif Vissarionovič Džugašvili, vulgo Stalin sice řekl, že "Nikdo není nenahraditelný" (Nězamjenímich ljuděj něbyvájet) ale také si jindy povzdechnul, že: "Jiné spisovatele nemáme".

My opravdu jiné politiky nemáme, stejně tak nemáme jiné voliče. Jsou to bastardi, ale jsou to naši bastardi..

Citace z Neviditelného psa:

Lidé znají výrok: „Je to sice bastard, ale náš bastard.“ Tak prý v roce 1939 americký prezident Franklin Delano Roosevelt hodnotil nikaragujského diktátora Somozu. Prý to nebylo „bastard“, ale „son of a bitch“. Prý ministr zahraničí Welles řekl: „Somoza je bastard.“ A FDR dodal: „Ale náš bastard.“ Prý je ten výrok nedoložený, jen apokryfní. Ale přes tyto nejistoty se uchytil, neboť ilustruje skutečný problém. Fakt, že velmoci spolupracují s různými lokálními despoty, svou politikou je samy hájí a svým způsobem za ně odpovídají.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/glosa-nasi-bastardi.A210530_174243_p_zahranici_wag 

A tak nám nezbývá, než křižovat proti větru a využívat to, co REÁLNĚ máme k dispozici. 

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

A myslím že ani Slovenský ne. Myslí si, že Měsíc je planeta, ještě že neprojektuje mosty inženýr jeden.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

.. a určitě i nějakého astrologa.. Z pohledu astrologie je Měsíc planeta, astrologie totiž zná jen Stálice, které stojí na svém místě, a Oběžnice, které své pozice mění. Byly doby, kdy i Slunce bylo považováno za Oběžnici, než nám Koperník vysvětlil, že naše soustava je HELIOcentrická, a ne GEOcentrická.

Ano, je to přešplecht, kterému se hodně lidí s elementárními znalostmi astronomie a přírodovědy od srdce zasměje, ale na druhou stranu, umí francouzsky a anglicky, je dobrý manažer a určitě i zdatný intrikán. Nikdo není dokonalý..

Zatím bez slepic

Richard - všechno bych podepsala. Čapuše zdržuje záměrně, nedivila bych se, že to má za úkol (než USA vymyslí nějaký slovenský Majdan). 

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

je lepší a lepší, dost asi pomohlo odejítí liebtardích bouračů diskuzí, kteří už to tady nesviní.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

.. primárním úkolem "libtardích bouračů diskusí" je okrádat nás o čas a ředění diskusí do nepřehledna. Zjistil jsem, že už na Vidlákových kydech trávím více času než na FakeBooku, protože mi tu je dobře.

Zahradník Vidlák, pravidelně a vydatně zalévající svou zahrádku, rozvážně a s rozmyslem vytrhávající neužitečný plevel, inspirativní INZA, pilná včelička MÁJA, inteligentně otravný MILOŠ von BERN  a všichni ostatní..

Jsem tu s vámi rád a děkuji že jste.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Richarde, při vší úctě, uvědomuješ si vůbec, že to co jsi dneska tady napsal, může být uvedeno v učebnicích psychiatrie,
jako krásná ilustrace třetího - nejvyššího stupně mentální retardace - debil, imbecil, ...?

Když něco kritizuji, tak přece nemůžu současně chválit toho, který tomu napomáhá. To je logický zkrat, to jsi sám proti sobě :-)
I kdyby byl jediný vhodný, kdo se k dané činnosti hodí nebo chce věnovat, což navíc není tento případ.

Nevím, ale možná jsi na tomto blogu správně, občas se mi zdá, že jsem zavítal na sraz masochistů ...
Anebo nepoučitelných věčných optimistů: už 30 let se nadaří, ale zkusíme to ještě jednou, jednou se spasitele dočkáme.

Průměrný počet slepic: 1.2 (5 hlasů)

mentálně retardovaným debilem či imbecilem. Můžeš se vzít za ruku se stepním orákulem Džamilou a můžete jít spolu světem.. To ti píši jen proto, aby jsi byl příště zdvořilejší. To že nerozumíš tomu, co jsem napsal, nebo jsi nepochopil to, jak jsem to myslel, není známkou toho, že někdo z nás dvou je debilem, či dokonce imbecilem. Jen si zkrátka nerozumíme.. Kapišto?!

Opakuji znovu s J.V.Stalinem: "Jiné spisovatele (politiky)nemáme".

Platí machiavelistické "Nepřítel mého nepřítele je mým přítelem (spíše spojencem)"

Pokud si mohu vybrat mezi Pětkoalicí & IQ107 a Babišem, vybírám Babiše. Když tu bude Jindra Rajchl, vyberu jeho.

Andrej Babiš má svoje zájmy, a jeho zájmy slouží mým zájmům více, než zájmy Pětikoalice & IQ107.

Tvoje informace o tom, co funguje ve Švýcarsku jsou zajímavé, něco z toho se dá aplikovat i u nás. Co se týče Kantonálního uspořádání Zemí Koruny České, které Dr. Edvard Beneš slíbil ve Versailles, a nesplnil, to je možnost kterou jsme propásnuli a která už znovu nepřijde. Můžeme si z toho jen vzít to nejlepší a nejodzkoušenější s argumentem: "Ve Šýcarsku to přece funguje už déle než sto let!"

Stejně tak EET, které mělo být zavedeno v roce 1993-4, kdy byla v naší zemi vůle i toto prosadit. Pokud by se tak stalo, nestali bychom se národem ojebávačů daní, prací "bez faktury", daně by mohly být nízké a daňový aparát minimální.
   Když i v zaplivaném mafiánském Palermu ti může číšník přinést spolu s pohárem zmrzliny účtenku, proč by to nešlo i u nás?
Dalším příkladem efektivní daňové správy je Tchai-Wan. Tam místo DPH mají jednoduchou daň z Obratu, stejně jako v USA, od které jsou osvobozeni jen zemědělci a rybáři, kteří prodávají to co sami osobně vypěstovali / ulovili. Všichni, kdož "jen" prodávají, zaplatí, tuším, 5% daně z každého obratu.
   Obchodníci mají očíslované paragony vydávané tamní obdobou našeho finančního úřadu. Obchodní domy zase mají přidělené unikátní číselné řady. Seznam vydaných paragonů odevzdávají daňovému úřadu a KAŽDÝ DAŇOVÝ DOKLAD je losem státní loterie, ve které se vyhrávají drahá auta, jachty, domy zabavené zločincům, peníze a tak dále.
   Kdo se loterie nechce účastnit, vhodí při odchodu z obchodu doklad do "kasičky" školy, nemocnice, či jiné dobročinné organizace, která se účastní slosování a nepeněžní výhry se prodávají v dobročinných aukcích konaných ve prospěch výherců. Daňová kontrola spočívá jen v kontrole, zda to, co je na dokladu souhlasí s tím, co bylo odevzdáno na Daňový úřad a z čeho byla odvedena daň. Pokud to nesouhlasí (obchodník inkasoval 1.000 a deklaroval a zdanil 100) následují DRAKONICKÉ TRESTY, třeba i zabavení majetku, jakožto ceny do příštího slosování Daňové loterie. Tak je zbytečná fyzická kontola u poplatníka a náročně vyškolený personál.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Ale když jsi vytáhl tu osinu, tak jsem musel zareagovat ... A vůbec, měl jsem na mysli jinou diagnózu :-)

Můžeš zdejším čtenářům prosím vysvětlit, proč chceš mít za premiéra osobu cizí národnosti, která hlasovala pro to, aby se tvá rodná země stala předsunutou vojenskou základnou? Když pominu finanční stránku věci, tak přece i Vidlák píše, že v případě konfliktu bude tvá rodina první na ráně.

Co se týče daňových úniků, existuje i jiné řešení než EET nebo slosovatelné účtenky. Ve Švýcarsku se na výběru daní podílí nejen federace a kantony, ale i obce. Finanční správci obce znají osobně všechny sousedy podnikatele, kteří si pak tak snadno nedovolí obec, kanton a stát na daních šidit. Např. v obci Kandersteg finanční správce vypadá velmi přísně a navíc má k ruce také odbornou pracovnici finanční správy.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

nic neprodukuje a rozhodně něco stojí, takže celkový přínos je záporný. Sloužilo dobře na šmírování. Dokonce kvůli němu podnikatelé zavírali provozovny, takže další mínus. Zjednodušit daně by bylo super. Paragony stačí jen na vyžádání z ekologických důvodů, ovšem povinnost evidovat veškeré příjmy by firmy měly, pak by to šlo snadno zkontrolovat (např. zdokumentovaný kontrolní nákup musí být při kontrole daňového přiznání v evidenci, jinak pokuta). Pokud by mělo být nějaké EET, tak na stát - každý vydaný peníz ze společného by měl být řádně zdůvodněn, takže konec nesmyslných dotací neziskovkám a placení právníků na řešení soukromých problémů, fotografů na soukromé prezentace, paušálních náhrad, zbytečných asistentů.... A je neuvěřitelné, že státu nestačí ani roční nárůst příjmu o 15%, protože výdaje rostou o 45%. Zvýšením daní už soudruzi víc nedostanou, není kde brát, jedině už exekucemi těch co nebudou mít na daně.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Ksdyž k tomu donutili mojí ženu, tak se nasrala. Ona nemá moc v oblibě tyhlencty elektonické věci a teď ještě se musela naučit nové a za svoje prachy si pořídit ty pičičmundy. Takže se rozhodla vyrazit do protiútoku. A první měsíc po zavedení EET mi říká: "asi jsem to přeťápla, jak mě nasrali. tento měsíc mám nadměrný odpočet dph 20 kolíků, to jsem nikdy neměla".

Měla terminál EET přímo napojený na finančák, teoreticky nic nejde ojebat. Ale když čecha naserete, hádejte co udělá? ojebe vás. A víte jak se toto dělá u drobných podnikatelů?

To vám takhle přijde do obchodu zákazník a vybere si pár věcí. Za ty hodlá zaplatit. Když ho neznáte, nikdy jste ho neviděl a nedejbože jsou to dvě ženský, tak jim vnutíte účet i kdyby ho nechtěli a pak jim zboží pomůžete odnést do auta před provozovnou a přesvědčíte se, že potom vykmitly. Když vám 10 minut po této kontrole přijde zákazník, kterého znáte, léta u vás nakupuje, víte, že účet nikdy nechce, víte, že ho sere tchýně a těší se na městské slavnosti, znáte ho, tak do skladového programu házíte jím vybrané zboží, nakonec mu to spočítáte, on zaplatí, otočí se na podpadku a odkráčí. Vy máte před sebou otevřenou obchodbí transakci za třeba 1500 kč. Jelikož zákazník, kteréeho znáte dlouhodobě se už neotočí pro účet, což vy víte, klofnete na klávesnici skladového programu do čumprdlíku Esc. Program se vás zeptá, jestli opravdu chcete tuto transakci zrušit, vy klofnete do A a transakce nikdy neproběhla. A věřte mi, zdejší socialisté, že když jsem v minulosti měl hloubkovou kontrolu od finančáku, tak přišli na pár věcí, které jsem papírově zanedbal. To, že jsaem jim (a klíďo to tady můžu dnes napsat, už je to promlčené), je ojebal o pár mega, tak na to nebyly papíry a to se blbě kontroluje.

EET byl výkřik do tmy pro lidi, kteří netuší, jak to v kšeftu funguje, akorát, aby lidové vrstvy viděli, že bojujeme proti zlořádu.

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

a ne čerpal, tak dejme tomu. Jinak by mi to ojebání dost vadilo, protože já bohužel platím (na rozdíl od těch, co z těch daní mají příjem) a nemyslím si, že bych za ně dostal odpovídající protiváhu.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

člověk vlastně platí i ve společenství i rodině.

Jsem dospělý muž, v mém baráku žijí samoživitelky a malé děti, asi bych je přepral, ale mám je rád, snažím se jim pomoci.

Mohu pochopitelně důsledně platit daně a doufat, že se tímto mým zodpovědným způsobem situace o patro níž zlepší, páš stát ty moje prachy k nim převede. Ale nejsem naivní a vím , že když se daňově polepším, tak si EU vybuduje kousek vrtuky na vítr a ty prachy zmizí třeba někde u palesttinců.

Takže je radši zatajím a dám je adresně konkrétní rodině. Já je vydělám, zatajím, nezdaním a daruji. Ony je nezdaněj, prožerou, ohřejou se a užijou si je víc, než když bych je já pro ně prdnul do toho státního molocha, který s stará o potřebné.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

píšete:  Paragony stačí jen na vyžádání z ekologických důvodů

Znám jenom pár lidí, kteří používají látkový kapesník. Papírové kapesníčky dnes kupuje a zahazuje každý!

Ale mí vydřiduši už dávno neposílají papírové faktury, protože jsou ekologičtí. 

Umíte si představit, že vlastníte papírnu? Že vám vyrostly stromy ve vašem lese vhodné pro papírny a nikoliv nábytek? 

Kdo zaplatí telefonem, ať má paragon v telefonu.

Kdo zaplatí keš, ať dostane papír. Může přidat 0,05 Kč za €misní povolení. 

Kdo být ekologický, ať prosadí 21% DPH na noviny a časopisy.

Zatím bez slepic

Ono to EET se muselo zrušit, protože to tady zavedl Babiš... Kdyby Babiš  zavedl cokoliv prospěšného, taky by se to muselo zrušit. Ale financování Ukrajinců a cizího státu na úkor ožebračování našich lidí je v poho... (Kdyby to dělal Babiš, byl by každý týden v ulicích bambilión chvilek.) V Chorvatsku EET nikomu nevadí, mají to tam už roky, ani po letošním zavedení nenáviděného "oira" to nezrušili. Dostala jsem lísteček i ve stánku se zmrzlinou. Vadit to může jen podvodníkům.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Izrael vstoupil na cestu smrti – zbraně se obrátily proti němu

IZRAEL: Izraelská letadla bombardují pásmo Gazy a letiště v Sýrii. Počet mrtvých se počítá na tisíce. Amerika vyhrožuje letadlovými loděmi každému, kdo chce zmařit krvavou mstu Židů. Kdo to potřebuje, jak se dostali až sem a kdy to skončí? Tyto otázky si klade celý svět. Odpovědi neexistují, ale existují spekulace.

To, co jsme dnes viděli na záběrech z Gazy a slyšeli jsme od izraelských politiků nejvyšší třídy, nakolik ti to připadá normální?

Pojďme začít od jednoduššího: – ministr obrany Izraele Gallan osvobodil své vojáky od chiméry svědomí, od strachu z válečných soudů, když řekl, že v této válce válečné zločiny nebudou. Takže mohou dělat cokoli. Krom toho řekl, že ti, proti nimž bojují – jsou zvířata. To zopakoval i premiér Netanjahu, a řada dalších politiků tam říkala věci ještě hroznější, ale ti dva jmenovaní jsou těmi, kdo izraelské armádě reálně vydávají rozkazy. Pokud se podíváte do izraelských sociálních sítí, tak zjistíš, že většina lidí tam nazývá své palestinské protivníky „šváby“, takže jsou ještě tvrdší než jejich ministr obrany. Zjistíš, že od své vlády a armády požadují přinejmenším vybombardování Gazy, slušně řečeno – etnické čistky, a neslušně prostě genocidu.

Reálná politika židovského státu vůči palestinskému, ne zcela uznanému státu, je praxí, která je srovnatelná pouze s praxí nacistů, je to praxe okupantů.

· To neznamená, že protivníci Izraele jsou svatí, příjemní a dodržují pravidla a normy vedení války – tak tomu zdaleka není.

· To neznamená, že hamásovci, kteří zaútočili na hudební festival, byli v právu – oni spáchali těžké válečné zločiny.

· To neznamená, že postřílení bezbranných kdekoli, kdykoli a z jakéhokoli důvodu, může být obhájeno.

Ale Izrael má nad Gazou jasnou převahu ve vojenské síle, počtu obyvatel, v technologiích, ve výzbroji, ekonomice – ve všem. To, co dnes Izrael dělá, donutilo dokonce i hlavního diplomata EU Borella vymáčknout ze sebe cosi, jakože Izrael v čemsi, kdesi někdy porušuje mezinárodní právo. Jinými slovy, že Izrael vyvádí cosi, co na mezinárodní úrovni dokonce ani naprostí jeho přívrženci nemohou přehlédnout.

Izrael navíc idolizuje oběti na své straně za použití neprokázaných faktů – viz pověst o 40 sťatých dětí proběhla evropskými masmédii, aby byla následně dementována izraelskou armádou, přičemž vůbec není jasné, proč to dělají, mají-li už více než 1300 potvrzených mrtvých. To je informační technologie, která byla používána velmi dávno, dokonce i dávno předtím, než se objevila slova „holocaust“, „nacizmus“ atd.

Historické paralely

Obvykle, v takových případech připomínám příklad z 1.světové války, protože velmi nedávno znovu vyplaval na povrch. V roce 1914, kdy Němci vpadli do Belgie, se v anglických novinách objevil – jak bychom dnes řekli, fejk – o tom, že Němci věšeli faráře na srdce zvonů a lidi v kostelích pálí společně s oltáři. Byla to od počátku do konce lež, protože v 1.světové válce žádná z armád světa si nic takového nedovolila. Ten „fejk“ ale zdomácněl a Němce nazývali barbary. A zdomácněl tak dobře, že uběhlo století, a když v 21.století natočili další z filmů o velkém detektivovi Poirotovi, tak historka o upálení věřících společně s farářem v kostele se do filmu dostala. Uteklo století, německá říše není, není ani následující, vznikla EU, ale Angličany vymyšlená historická lež žije, a žijí i pověsti o milionech Němek, znásilněných sovětskými vojáky ve Východním Prusku, což je lež absolutní, v ničem neodpovídající tomu, co se tam skutečně dělo.

A do této řady velkých lží, vymyšlených proto, aby bylo možno protivníky zabíjet bez výčitek svědomí, se staví dnes lež o oněch židovských dětech. To povede k vystupňování nenávisti – v tomto smyslu Izrael už prohrál válku a ztratil všechny naděje na zlepšení svých vztahů s arabskými zeměmi, které se sotva začínaly zlepšovat. Teď se znovu, stejně jako v 70. a 80. letech, arabské země stávají jeho nepřáteli – a navíc i naprosto všechny muslimské země světa jsou jeho smrtelnými nepřáteli. A mezi těmi zeměmi jsou tak velké a silné země jako jaderný Pákistán, Irán (bez ohledu na to, že tam jsou šííté a tam sunité), dále Sýrie, Irák, Libanon, Saudská Arábie, Emiráty, Egypt, atd.

Znamená to, že v jistém momentě to, co dnes Izrael dělá s Gazou, vyvolá odvetný úder – dokonce je zřejmé, kdy. Až ty dvě letadlové lodi, které dnes asistují při pobřeží, budou velmi slabým argumentem.

· Jakkoli jsem dosud byl silným přívržencem Izraele, upřímně nechápu, jaká pragmatická nezbytnost nutí dnešní izraelské státní vedení dopouštět se těchto příšerných zločinů.

· Nechápu, jaký důvod donutil izraelské vedení letecky bombardovat například letiště v syrském Damašku a Aleppu – vždyť Izrael přece oficiálně není se Sýrií ve válce!

· Jaký smysl mělo vybombardování padesáti škol v sektoru Gazy, stejně jako nemocnic tam?

Oni násobí nenávist a zármutek, a čím dál to bude pokračovat, tím horší jsou jejich vlastní perspektivy. A tím menší bude šance na to, že stát Izrael pomstě unikne.

Analytik A. Perla

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

2000 let?

Nechat se zabíjet pogromy, šoa? Jak se tomuto budete bránit? Furt budete někam utíkat? Ale kam?

Nebo se někde zabukujete a tam je místo, které buďto ubráníte, nebo většina vašeho národa přestane existovat, protože vás z nějak´ých náboženských důvodů většina světa bude chtít zničit.

Tak se někde usadíte, nebude to zrovna košer, ale budete mít konečně svojí základnu. Tu si budete bránit. Ale jo, přemůže je levicová ideologie a slimáci, jenomže, když Hitler spaloval židy po tisících, on prohrál, ale my jsme furt všude. Zničte stát Izrael, ničte sinagogy po celém světě, co tím dokážete? Budete dělat pouze to, co už dávno před vámi dělali vaši předkové, kteří židům záviděli jejich intelekt a přehled a odolnost.

Židé zde byli ještě před vaším slavným křesťanstvím, tím pádem i před tím prcačkářem náctiletých dívek, tuším Mohamed se jmenoval.

Ničte Židy, palte Židy, natahujte je na skřipec, znásilňujte Židovky, maličkátým židáčkům zakruťte krkem a nakonec slavně jejich zemi dejte palestincům. Víte co se stane? Tohle všechno už náš národ zažil a vždy se zas zvednul. My jsme všude. A zase se na své území vrátíme a vezmeme si ho a niko nám v tom nedokáže zabránit.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

tendry na dálnice, proto se také za jeho vlády žádné nepostavily. Jeho nejpropagovanější počin byla oprava D1 - spravil to jak prase branku, podívejte  jak to tam denně vypadá. Také zrušil 2. pilíř, což mohlo být dobré. " Kdyby Babiš  zavedl cokoliv prospěšného " - vidíte, sama přiznáváte, že nezavedl. Nás ožebračoval např. pomocí čínských roušek a amerických injekcí a nepochopitelného zvyšování platů státním zaměstnancům a to ani nemuseli do práce. Když tu chtěl někdo vyrábět dezinfekci, tak mu to zakázal aby ji mohl vyrábět sám. Polopaticky i pro policajty jsem napsal, proč je EET špatně. V Chorvatsku mi EET nevadí, to je jejich věc, v ČR jo.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Dálnice se dají najít na netu. Vyhledejte si  to, já čas pro vás marnit nebudu.  Tahle vláda začíná pár úseků, zatím jenom otevírá, co Babiš začal. A to  mají půl funkčního za sebou. Ostatní snad nemá ani cenu komentovat. Jste nechutně prolhaný! 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Alice, souhlas - ale je to marný, je to marný, je to marný. Já už na ty truc-kraviny nereaguji, přeskakuji. Zdravím :-)... (a pište častěji)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vždycky až pozdě mi dojde, že je to troll,,, takže má vina.  Ráda bych psala častěji , ale buď už jste všechno napsali, nebo nemám na co reagovat, a pak se stane, že  napíšu bohužel trollovi, protože jestli je mi něco odporné, je to lež.   Jak říkáte, je to marné, marné... protože on prozrazuje jaký je blb docela úmyslně. Dalo by se říct, že je to chytrý blb, ví, že lží na...e.e nejvíc. A můj největší nepřítel je čas. 

Ale něco zajímavého přece mám :-) Před pár dny jste se tu bavili o MPA v těch vystajlovaných puntíkatých šatech, tak jsem si ji vyhledala na obrázcích -  ona tu stejnou zástěru nosí na všechny přehlídky a významné akce, jen mění barvy.  Ale ... vždycky s dlouhým rukávem. Na žádném záběru nemá vidět ruce od zápěstí nahoru, A mám i vysvětlení - má celé ruce potetované, proto se je stydí ukázat. Nevím proč mě potěšilo, že alespoň kousíček studu v ní zůstal , tak třeba ji  stud jednou přepadne ve správné chvíli a budeme z toho mít i užitek, :-))) 

Jo, nejvíc mě pobavila když jedno období nosila zeleně brčálové kostýmky (taky s předlouhým rukávem), to byla bomba. Už se těším na na její další outfit :-))  

To bylo jen  tak na odlehčení od téhle hnusné doby.  Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

našel jsem ty dálnice na netu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-pravda-o-dalnicich-cesko-stavi-prumerne-20-kilometru-rocne-polsko-280-185060

ale kostýmkům možná rozumíte. Budu rád, když si mě příště nebudete všímat.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

I to oblečení o ní hodně říká, je nevkusná jak soudružka z dob minulých..., to tetování (a bůhví s jakými významy) by o ní také hodně vypovědělo, takže se musí maskovat. Jen nechápu, že to nedělá decentně, ale jak nějaká buranka (přičemž nevkusnou burankou může být, i pokud je z Prahy, to nehraje roli), prachů na to má dost. Zdravím!

PS. Jinak ale plně chápu tu reakci (na trolla), někdy to prostě jinak nejde.

Zatím bez slepic

mrkněte třeba na WIKI (na ŘSD to nepíšou), za všech vlád před Babišem se postavilo 2 až 3x tolik a to do toho počítají i opravu D1. No a co ten 2.pilíř? Taky lžu?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Magyar Nemzet: K tragédii podobné té v Izraeli může v Evropě dojít kdykoli

15. října 2023 👉 @cz24news

Imigranti si vyzkoušeli, jak funguje evropská ochrana: nijak. Vyzkoušeli si, jak funguje evropská kultura: zbaběle. Testovali, jak funguje evropská identita: prakticky došla. Jaký obranný nástroj máme v rukou, kterým bychom se mohli chránit? Nic! Proč by potom na nás nezaútočili?!”

Události podobné těm v Izraeli mohou migranti v Evropě opakovat pomocí zbraní zakoupených na černém trhu, cituje maďarský list „Magyar Nemzet“ experta tajné služby Lászla Földi.

Expert tajné služby řekl: dnes jsou imigranti organizovaní, komunikují spolu a jsou schopni provádět koordinované a profesionální útoky v několika velkých evropských městech současně.

Odborník se obává, že imigranti mohou dokonce nasbírat tolik zbraní, že mohou později obsadit třeba i kasárna. Tyto nekontrolované davy budou dobře vyzbrojeny, protože kvůli konfliktu na Ukrajině jsou na černém trhu široce dostupné různé druhy zbraní.

Dvacátá čtvrtá hodina uplynula.”

V Evropě existují velmi vážné skupiny, které mohou používat zbraně. Kvůli válce na Ukrajině se spousta zbraní dostala na černý trh. Ty získají imigranti a k ​​událostem podobným té v Izraeli může dojít i v Evropě – řekl expert tajných služeb László Földi Magyar Nemzet k tomu, že po událostech v Izraeli se v několika evropských městech konaly demonstrace. László Földi soudí, že tyto demonstrace by neměly být povoleny. Nejde o etnický nebo náboženský problém, ale o otázku bezpečnostní politiky.

Evropa páchá sebevraždu.”

Německá vláda bude do roku 2026 financovat lodě s migranty. V Evropě je většina vlád viditelně pod vnějším vlivem, především v otázkách migrace a zbraní. Jednají proti vlastním zájmům. To povede v blízké budoucnosti k nepředvídatelné katastrofě, dodal.

Takzvaná „evropská obrana“ není schopna čelit migrantům – evropský obranný systém je „nulový“, uvádí expert. Je třeba poznamenat, že spolu komunikují na různých offline a online platformách, prostřednictvím videoher a dalších fór, a nyní představují organizovanou skupinu schopnou současně ovládnout více evropských měst.

Jsou absolutně organizovaní a profesionální. Objevují se ošklivé vize, když vidíme, že obranný systém Evropy je roven nule”.

Útoky migrantů jsou katastrofou pro blízkou budoucnost. Ignorováním tohoto problému Evropa páchá sebevraždu.

Muslimský svět jasně říká, že neuznává žádné jiné náboženství. V Evropě nerespektují altruismus. Evropské zákony se nerespektují, žijí podle práva šaría,” tvrdí expert.

Vyzkoušeli, jak funguje evropská ochrana: nijak. Vyzkoušeli si, jak funguje evropská kultura: zbaběle. Testovali, jak funguje evropská identita: prakticky došla. Proč by na nás potom nezaútočili? Jaký obranný nástroj máme v rukou, kterým bychom se mohli chránit? Nic!

Zpracoval: Janinna/Pokec24

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)