Ralfík vyhrál

Autor
Štítky

Boris Johnson, britský premiér vyhrál parlamentní volby přesvědčivým vítězstvím. A já přiznávám, že jsem ho označoval za člověka mdlého duchem a hlupáčka. Přirovnával jsem ho k Ralphu Wiggumovi ze seriálu Simpsonovi, ale uznávám, že mnohem lepší adept na roli onoho seriálového hlupáčka je náš ministr Petříček.  Nicméně dovolím si Borise Johnsona - vítěze voleb od nynějška familiárně nazývat Ralfík - to na památku. Donalda Trumpa po vítězných volbách označil bloger Ladislav Větvička za "Našeho Doníka". Já zase budu mít svého Ralfíka. 

Takže náš Ralfík si dovolil docela dost. Vyhrál volby které měl jasně prohrát. Navzdory všem věštbám předvolebních průzkumů, navzdory liberálním médiím, které se už ani netají na čí straně stojí, navzdory Čulíkům i České televizi. Musím říci, že  ty protažené obličeje za to stály. Ty fotografie  novopečeného vítěze voleb s čoklem na vodítku před volební místností... 

Troufám si nadále (ale už s menší razancí) tvrdit, že Johnosn podle mě není žádný velikán ducha.  Navíc je to také absolvent soukromých škol, tedy příslušník elitní třídy zcela odtržený od reality života tam dole. Ale musím teď pod tlakem důkazů uznat,  že  mu zřejmě nechybí správný instinkt a jeho dlouholetá politická zkušenost také k něčemu bude. 

Před časem jsem tvrdil, že Johnsona konzervativci zvolili za předsedu a premiéra, aby se ztrapnil on než jiní důstojní pánové.  Terezka Májová se snažila zavděčit všem mocným v Británii i v EU a doplatila na to.  Johnson měl být další v řadě... A dlouho to tak doopravdy vypadalo. Svým způsobem ten chlap dělal všechno špatně. Velkohubě žvanil, netajil se tím, že chce porušovat zákony (podobně jako Zeman)  a také mu vyhrožovali soudem a basou. Zapojoval královnu, dělal obstrukce, dělal prostě věci, které voliči nemají rádi. Nic pořádného nevyjednal, jen přitvrdil, až mu jeho nápady přestali schvalovat i jeho vlastní poslanci. A on... blbec... v takové situaci jde do předčasných voleb...

Ale občas asi potřebujete na nemožnou věc blbce, který neví, že je to nemožné, jde a udělá to. Nevím jestli to byl chladný kalkul přesně kombinujícího mozku, nebo instinkt protřelé korouhvičky, nebo prostě jen štěstí, ale každopádně on nakonec přestal dolejzat jak za bysznysem, tak za neziskovkami, poslal do háje BBC i ojrovyjednavače a šel se lísat těm, kteří jsou tím skutečným a jediným zdrojem moci - k voličům. A voliči mu to odpustili a podle biblického hesla, že jeden napravený hříšník  je lepší než deset spravedlivých, mu to normálně naházeli. 

Troufám si tvrdit, že brexit stále ještě není hotová záležitost. Vsadím se, že se mezi anglickou Pravdou a Láskou najde dost receptů, jak vše zkusit zvrátit. Když to nevyšlo u voleb, mohlo by nastoupit něco ala Babiš - dávný skandálek z minulosti, demonstrace proti jasnému škůdci lidu a podobně. Určitě je v Británii ještě dost dalších Skřípalů, které je možné pozabíjet ve jménu dobra. 

Ale situace se začíná podobat té naší domácí - jeden přesvědčivý vítěz a stádo trpaslíků... Ne, Johnson na tom není tak dobře jako Babiš, ale má na to pěkně našlápnuto.

Každopádně jestli chcete důkaz, že i v Anglii to vypadá jinak než chtějí naše vždy pravdomluvná média, zde ho máte. Parlamentní listy, proruští trollové, alternativní blogeři a xenofobové měli přesnější a lepší odhady než sedmimiliardová Česká televize. Mohou to sice zkusit cenzurovat a instalovat filtry na Sputnik, ale k ničemu to nebude - pokud budou mít v ČT a Britských listech redaktoři vždycky tak protáhlé ksichty, tak jim to lidi prostě nesežerou a vždycky si nějakou alternativu najdou nebo si ji sami vytvoří.

Tož Ralfíku - udělal jsi na mě celkem dojem. Tak se teď ukaž co uděláš s tím Brexitem. Třeba ten dojem uděláš ještě jednou a já definitivně odvolám ty teze o tvé mdlém duchu. 

A ještě pár vidláckých poznámek: 

1. Ve Skotsku labouoristé totálně prohráli a konzervativci ztratili. Vyhráli skotští nacionalisté. V Severním Irsku získali nacioanlisté poprvé víc hlasů než unionisté. Řekl bych, že brexit se jen stal impulsem, který urychlil to, co se tam dělo už dávno. Svým způsobem se nedsta nic jiného  n než to co známe taky - rozdělení státu. A pokud se u toho poperou, tak jen ukážou že vůbec nejsou vyspělí a demokrati. Jen normální hajzlíci jako třeba na Ukrajině. 

2. Johnson podle britské Pravdy a Lásky vyhrál podvodem - šířil prý lži, jak zjistila BBC. Jsou to asi tak stejné lži ze kterých byl "usvědčen" Zeman nebo Babiš.... a nebo úplně kdokoliv. Pravdivost výroků obhajovaná analýzami o pravdách a nepravdách ve stylu serveru Demagog.cz Podobní analytici usvědčí ze lži úplně každého jednoduše proto, že většina lidí nejsou hnidopiši a nevyjadřují se právnickou a vědeckou mluvou. 

3. Britský volič se od českého prakticky neliší, Nemá rád, když ho někdo komanduje, mentoruje a nadává mu. Nemá rád, když se mu vnucuje jedna nalajnovaná pravda a čte si ty stejné Sputniky a Parlamentní listy jako u nás.  A nesnáší své Čulíky a své pravdomluvné veřejnoprávní televizi škodolibě přeje pořádný průser. 

4. EU nemá rád už nikdo. Ani britové, ani Němci, ani Poláci ani nikdo jiný. EU si ale v sebelásce vystačí sama. 

5. Všímáte si, jak se z diskursu vytlačily všechny ty kecy jak musí EU Brity potrestat za odchod?  Už nikoho trestat nechtějí, už jen potřebují aby to nějak dopadlo a byl od toho pokoj. A už se dávno děsí toho, že Británie nebude poslední. Nota bene kdyby se ukázalo, že je jim líp. 

6. Pravdě a Lásce se nějak nedaří nikde. Asi proto, že měli předchozích třicet let a během nich nadělali hromadu průserů, spustili fůru válek, nic nevyřešili, nic nezlepšili a teď chtějí ještě přitvrdit tak moc, že se toho lidi lekli. 

7. Když to Pravdě a Lásce nejde ve volbách, zkusí to (stejně jako všude) jiným způsobem  - donášením, pozváním cizích vojsk, vyráběním skandálů, hledáním ruské stopy, vraždami Skřípalů... Ještě si užijeme. Ale všechno se celkem zpřehlední. 

8. Začínám mít pocit, že mezi lidmi už to kvasí dlouho a vlastně se čeká jen na jejich tribuna, který to pojmenuje na veřejnosti. Johnson to ještě není a není to ani Babiš. Ale lidi už se vysloveně třesou na někoho, kdo bude na plnou hubu nekorektní a zároveň populární. Pak se kyvadlo přehoupne a začne se mluvit úplně jinak. Jedna rozjetá krizička, jeden krach Deutsche Bank a pojede to. 

9. Uhlíková neutralita je už jen akademická ptákovina stejně jako ozónová díra. Odpor se zatím drží pod pokličkou, ale už dlouho to nevydrží. Nikdo ji už nenastolí. Nestihnou to. Johnson je jen další kamínek do laviny. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zásadní je bod 8: Začínám mít pocit, že mezi lidmi už to kvasí dlouho a vlastně se čeká jen na jejich tribuna, který to pojmenuje na veřejnosti. Johnson to ještě není a není to ani Babiš. Ale lidi už se vysloveně třesou na někoho, kdo bude na plnou hubu nekorektní a zároveň populární. Pak se kyvadlo přehoupne a začne se mluvit úplně jinak. Jedna rozjetá krizička, jeden krach Deutsche Bank a pojede to.
Johnson je pragmatik a vsadil na kartu brexitu a vyšlo mu to. Otázka je za jakou cenu. To uvidíme za čas, možná balkanizace Spojeného království. . Jak píšete, blížíme se do časů turbulentních a k tomu stále máme mezi západem a východem EU železnou oponu. A co je největším paradoxem, je postavena chováním Západu, ale chrání nás jako za starých časů před jeho přílišným vlivem. Z toho pohledu je brexit pro nás dobrý, je urychlovačem procesů. Co má přijít ať přijde. V Británii i u nás.
Rok 2020 bude velmi zajímavý, rok 2021 ještě víc a jde o to aby rok 2022 stál vůbec za to.

Zatím bez slepic

TAk k té Británii, do roku 1700 se tam mezi sebou mordovali co se dalo, takze "krátký okamžik jednoty" končí a vrací se k tomu co bývalo u nich běžné od dob v pádu vikingů ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, jednak má excelentní vzdělání, Eaton a Oxford a zde klasická studia starověku, takže na rozdíl od britských vzdělanců vyslovuje latinu bez anglického komolení. Nedávno mu vyšla životopisná kniha o Churchilovi, kterého obdivuje. Byl 2x úspěšným starostou Londýna. Mám s ním asi 10 videí z jeho přednášek. Má rozhodně charisma a je schopný vůdce. Londýnské kavárně se sice nezavděčí, ale znovu vzkřísil torye, což je britská elita velkoburžoasie a upper class. Takže má dobře našlápnuto.

U nás si dovoluji upozornit na rozhovor opravdové pravdotrusky, jazykošišli Tachecí s profesorem Václavem Hořejším. Profesorovi se podařilo Tachecí, milence Mathého řádně vyprášit kožich. Video rozhodně stojí za zhlédnutí https://www.youtube.com/watch?v=wSPyW0T4wR8&t=1347s .
Profesorovi jsem napsal, že by měl kandidovat na prezidenta, ale on nechce, prý by jeho žena v jednom kuse myla na Hradě okna a uklízela.

Zatím bez slepic

Tak já bych to asi moc jako vyprášení kožichu kohokoliv neviděl, ale minimálně se projevil jako racionální člověk. Asi bych na jeho místě dopadl hůř, protože proti té stěně Tachecí v podstatě nemělo smysl jakkoliv reagovat. Řekl jí jasně: "je-li to v rozporu, měly by se peníze vrátit." Řekl jí: "Ti lidé jsou bohatými právě proto, že hledají každou skulinku, i když ji nemají zapotřebí. Ale odpovědnost mají ti, kteří mají právě tyhle skulinky hlídat." Jenže jí také řekl, že považuje za pošetilé shazovat vládu se všemi důsledky kvůli něčemu - ve svém kontextu tak marginálnímu, jako je 500 milionů." A tady je první chyba celého diskursu - protože zatímco on vidí za těmi penězi (při akceptaci horní hranice) čtvrtinu jednoho výzkumáku či jeden barák průmyslovky v Ostrově - obyčejní lidé to vnímají samozřejmě odlišně.

Každopádně já bych asi na jeho místě rezignoval na jakoukoliv snahu cokoliv sdělit, protože pokud by neřekl "Babiš musí jít," tak to zjevně smysl nemělo. Zeptal bych se jí, jak si představuje, že asi probíhá Babišovo ovlivňování konkrétně. Ona by argumentovala že není od toho, aby říkala své názory, já bych opáčil, že je při formulaci a způsobu pokládání otázek zjevně formuluje. A jestli ji nezajímá něco z molekulární imunologie a pak bych se asi rozloučil.

Každopádně si ČRo odškrtne "vyváženost" - 20 minut zastánce Babišovy vlády. Bylo by zajímavé opravdu stopovat časy jednoho i druhého, protože je dost módní obšírně rozvádět otázku a žádat odpověď ve dvou slovech.

Mimochodem, v letech 2006-2013 se za každé volby ze státního vyplácelo 500 milionů JEN jako příspěvek na úhradu volebních nákladů politickým stranám, jež se dostaly do parlamentu (http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=303) a jedny sněmovní volby stojí necelou miliardu. https://www.irozhlas.cz/ekonomika/naklady-na-organizaci-voleb-do-snemov…

I kdyby se tedy ukázalo, že jde o půl miliardy neoprávněně vyplacených, které bude muset stát vrátit EU a stát je tedy vrátil, i kdyby je stát zpětně nedokázal z Agrofertu vymoci a my všichni tu půl miliardu zaplatíme společně, bude cenou za odstranění Babiše, že si připlatíme miliardu další na nové volby... na jejichž konci budeme mít v čele vlády zase Babiše. Jen nás to nebude stát půl miliardy, ale miliardu a půl... Tomu se říká "nechtít slevu zadarmo"...

Zatím bez slepic

Jde jen o dovedení pozornosti od faktu, že si pořídíme předražené vrtulníky na pokyn z USA. Mohli jsme si vybrat vrtulníky z USA nebo vrtulníky z USA. To bylo jasné dávno předem, že jde o příspěvek 14,5 miliardy Kč na obranu demokracie a lidských práv. Něco jako dobrovolně povinná sbírka na lidově demokratické režimy v Asii a Africe před 40 lety. Ale ČR bude platit další miliardy za Diag Human, prý také 14,5 miliardy Kč. Babišovy dotace pro Agrofert v řádu 500 milionů Kč nejsou v těch počtech zase tak velkou částkou, i když chápu, že to voliče naštve. Jenže podobně jsme platili za Vondrovo ProMoPro (asi 938 milionů Kč http://ceskapozice.lidovky.cz/tema/kauza-promopro-statni-kasa-prisla-o-…) nebo Herman kupoval prasečák v Letech za 450 milionů Kč. Především kauza Lety byla docela zbytečná, výsledek je nula pro většinového obyvatele ČR. Takže ve výsledku platíme podobné částky jako ty nenáviděné dotace pro Agrofert každý rok. Navíc na ně má asi opravdu nárok. Nemorální? Určitě, ale to voliči ví už dávno. Protiprávní? To sotva.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

rozštípnutí UK a vznik Malé Británie.
Btw. když jsem to jednou napsal vlkovi, že UK směřuje minimálně k rozštěpu, pokud ne k něčemu mnohem horšímu, chytil ze mne dotyčný kvalitní nerv.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Až teď jsem si přečetl Váš včerejší příspěvek,tak kvituji shodu a potvrzuji,že tyhle nápady z EU nás budou bolet.
Bylo tomu možné zabránit,nikdo z naších politiků nemá na to koule.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
nápadům z EU se zabránit nedá, na to jsme příliš malým trpaslíkem. Včera jsem slyšel Špicara, který v TV mlel něco o tom,že musíme být v ČR a ovlivnit rozhodování o nastavení EUR zevnitř. Jak moc EU ovlivníme se ukazuje na migračních kvótách. Když je někde nepohodlný názor, tak si rozhodnou o hlasování kvalifikovanou většinou ministrů vnitra, tehdy Chovance. Tak jo, vyčkejme, až se EU těmi nápady zlikviduje sama. Víme, že jde do pekel, ale chtěli jsme to tak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skotští politici se teď asi budou snažit o referendum o samostatnosti Skotska. Co myslíte, bude paralela se stejně demokratickým Španělskem a jeho Katalánskem?

Zatím bez slepic

In reply to by shisho (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skotská premiérka už se jasně vyslovila a řekla, že referendum bude.
Johnson kontroval, že ani omylem.
A protože Skotové startují sice dlouho, ale s o to větší finální rasancí, zdá se španělský závěr neodvratným.
"Demokratickou pacifikaci davů" si Angličané nacvičili na severních Irech a použijí ji. Rozpadu tím sice nezabrání, ale na chvíli jej ještě pozastaví.
SeveroIrové a Welšané jsou ostatně rovněž neklidní...

Jsem toho názoru, že Johnsonovo volební vítězství je vítězstvím Pyrrhovým.

Zatím bez slepic

Jo, jsem to já, díky :o)
A mám radost, vidět vás tu pohromadě. Dost jsem přemýšlel, kam jste se poděli; a tohleto je jak dárek k Vánocům.

Zatím bez slepic

Také jsem potěšen z Vaší přítomnosti.
Snad už jste v důchodu a budete mít čas na různé doplnění situace,kolem sociální péče a státního rozpočtu.
Věřím tomu,že pan Vidlák,nebude na Vás zlý,jako pan Vlk.
Jinak i já mám na ACZ zaracha,ale ten úpadem co je jejich blocích,katastrofa.

Zatím bez slepic

I já se přidávám, Občane!
Též Vás rád vidím!
Doufám, že tu zůstanete!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před diskusí stojí za to přečíst si dnešního Vlka.

Zatím bez slepic

Že prý Johnson vyhrál? Ale kdeže, grafy, ty přece analytikovi říkají něco úplně jiného!
A v závěru mu tam chybí stálá douška o rejdech Babiše a o jeho přitroublém koblihovém elektorátu. Skandál.

Zatím bez slepic

No, Vlk hned v prvním grafu manipuluje ve stylu "přání otcem myšlenky", píše:

"Brexitáři jasně prohráli – 46,5 :50,9!!!!!!"

Zde celých 32,2% Labouristů započítává "proti Brexitu", což hned na jednom z následujících grafů popírá, protože tam to vypadá, že asi polovina Labouristů byla pro Brexit.

Zatím bez slepic

Paradox voleb: Corbyn získal více hlasů než kdysi vítězný Blair

brexitáři vlastně prohráli

:-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takže,který politik na naší politické scéně, bude prosazovat Cexit vyhrává.
Najednou zjišťujeme proč se objevila Gréta,uhlíková stopa,finančně položí mnoho států,co se prosadilo v EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

EU a především EK se podařilo dostat do pozice vládců z Moskvy. Juncker byl jako Brežněv, Uršula von der Leyenová (mimochodem narodila se v bruselském regionu) s uhlíkovou neutralitou je jako Gorbačov s perestrojkou.
V poslední době nějak média neútočí na Viktora Orbána. Předtím jej bylo v novinách plno, nepřítel číslo 1 celé EU, najednou všichni drží ústa, protože Orbán s přehledem drtivě vyhrává všechny volby a to už mnoho let. Podobně zmizel ze zřetele Lukašenko s Běloruska. To se vždy u Sorose usmyslí, že by bylo vhodné někoho svrhnout, a naše média poslušně opakují ty nadirigované nesmysly. Pak proběhnou párkrát volby a nenáviděný politik je u moci dál. Totéž se dnes děje Babišovi. Smečka vlků z PAL jej označila za slabší kus ze stáda V4, a tak na něj útočí. Buď prokáže, že není tak slabý a dají mu pokoj, nebo padne a smečka jej roztrhá. Obrana proti tomu existuje, stačí se spolehnout na voliče a vykašlat na názory z EU a PAL. Ale musí vždy naslouchat svým voličům, a to v poslední době moc nedělá, snaží se zavděčit EU.
S Brexitem se už EU smířila. Sice to trvalo, protože přeci nikdo nemůže chtít vystoupit z toho nejlepšího spolku na světě, ale děje se. To si ještě odůvodní britským izolacionismem a nezájmem o kontinent. Prostě v očích EU Britové nejsou dost Evropany, tak ať si táhnou. Navíc si Německo z Francií zvykly, že budou v EU rozhodovat samy, a líbí se jim to. Tak proto nebrání odchodu Británie. Pro Iry, Skoty a Welšany je Brexit jen šancí na samostatnost. Jen se chopili příležitosti u dlouhodobého záměru. Je vidět, že ani staletí soužití nestačí na přetvoření do jednoho superstátu, dokonce ani masivní dovoz migrantů. Předtím jsme to viděli na příkladu SSSR, 70 let soužití v jednom státu ani výměna generací nestačily na sjednocení do jednoho superstátu. Na příkladu EU vidíme, že myšlenka nadnárodního státu stvořeného stlučením shora mnoha národních států dohromady, je zcestná od samého počátku. Předtím fungovalo Rakousko - Uhersko jako monarchie. Ani totální soužití po 400 let nestačilo zničit myšlenku na samostatnost a národ. Jakou šanci proti takové síle má nějaká EU? Veskrze žádnou.
EU se buď přemění na volné sdružení nezávislých států nebo se úplně rozpadne na zcela samostatné země, které však budou v mnoha věcech spolupracovat. Špatná zpráva pro Brusel, jeho činnost nemá žádný smysl. Ale Brusel ve smyslu EK, europarlamentu a všech těch euroúředníků se nezmění, na zásadní změnu v myšlení nemá intelektuální kapacitu.
Mnohem horší bude rozpad eurozóny, umělá měna EUR už odpočítává konec svého zániku. Padne kvůli tomu, že přijala ekonomiky jako Řecko, Itálie, dojíždí na francouzský rozpočet. Politický koncept prosazený bez ohledu na ekonomickou realitu už dojíždí do konce životního cyklu. Měna EUR se hroutí, a s ní se zhroutí i celá EU. Nebude to hned, ale odhaduji, že měně EUR už zbývá tak 10 let života do zásadního přelomu nebo do krachu.
Bexit je jen jednou částí toho jevu, kterým je postupný rozpad EU. Brexit ještě není problém, jako se nějak podařilo ustát Řecko v ekonomické oblasti. Potíž bude s tím druhým státem, který bude chtít vypadnout z EU.Kdo to bude? Nevíme.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Cením si Váš příspěvek a jen dodám,Babiš není na tom charakterově lépe,než PAL.
Zatím bylo z čeho rozdávat a přidávat na důchody,jenže,kolik toho zisku sebrala inflace.
Jeho prvotním činem je prospěch svůj a až pak státu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
Babiš v příštím roce doplatí na mizerný výběr peněz z rozpočtu. Podíl vývozů do Německa klesl na cca. 75 - 80 % roku 2018. První pokles v srpnu, další na podzim. Stejný objem bude příští rok. Státní rozpočet sice krmí zaměstnanci a méně firmy, ale i tak se už propouští a nenabírá. Čili více lidí bude na podpoře a ze systému brát než do něj přispívat. Takže Babiš nebude mít z čeho rozdávat a bude muset šetřit. Dost by ušetřil, kdyby ČSSD zatrhl financování neziskovek z rozpočtu ministerstev vnitra a zahraničí, ale to neudělá.
Babiš šel do politiky, aby nemusel tolik platit prostředníkům. Už i na něj to bylo moc. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, pak ke kocourovi, co hlídá hromadu kočičích granulí, a na ty se mu odvažuje celá tlupa myší. Některé zažene, jiné si něco urvou, a všechny svorně kocoura znervozňují, i když jej neporazí. Kocour pak nemá moc času sám ujídat z hromady, kterou hlídá, protože myší je mnoho a musí být ve střehu nebo zasahovat proti nájezdu myší.
Co se týká důchodů, vůbec nechápu důchodce, kteří odpovědně volí Kalouska a vůbec všechny, kdo jim chtějí důchody asociálně snížit. Tedy ODS (viz Drábek) a TOP 09 (Kalousek). Samozřejmě většinu přidání na důchod sebrala inflace, která je zejména v potravinách strašná. Jenže lepší něco než vůbec nic jak za vlád demobloku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže jestli je chytrej, využije chvilkařů a vyvolá předčasné volby? Tím by měl naději přenést se potenciálně bez prodlevy z křesla premiéra do křesla prezidenta? I když Ficův pokus by jej mohl varovat... Možná že drobná prodleva by mohla mít svou váhu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikdo Vám nemůže dát, co já(my) vám slíbíme.

Že někdo vyhrává i proto, že konkurence je tak špatná vidíme přece i u nás doma.
Že se poražení nesmíří s výsledkem "demokratických" voleb, není také žádné tajemství ani nějaké specialita Anglie.
Proč se ale tak podivně škodolibě připomíná, že se jim ta Velká B. rozpadne, zrovna u nás, kde byla rozdělena republika ani jsme my občané nemrkli.

Už brzo budeme mít tolik vlastních domácích starostí se Zelenou revolucí a jejími náklady, že bychom se měli zaměřit na svoje problémy a vůbec neřešit, kolik bude stát Brexit ty Angličany.....
A jejich problémy se vrátí i k nám jako bumerang. Já jim tedy přeji jen dobré...

O problémech dostupnosti RYCHLE a z pohledu zřejmě opravdu trpícího nemocného přijatelné zdravotní péče a následcích u nás v ČR už jsme jeden důkaz dostali a zase budeme se raději vrtat v problémech zdravotnictví (viz ten Vlk) Anglie....Není to ani omylem moje obhajoba vraha, ale zapřemýšlejte, zda se opravdu nemůže člověk zbláznit, když ho měsíce bolí třeba břicho a doktoři Vám říkají, že testy NIC neukazují a proto ...

V každém vítězství je současně i počátek prohry, i AB to pozná a jeho "vítězství" s tím jádrem v EU brzy poznáme.

A zda se BJ "ztrapní, či historicky znemožní", či něco získá pro občany Anglie a za jakou cenu prostě časem uvidíme.
To je tak asi vše, co bych k tématu dodala. Jedno je prostě nezpochybnitelné, ty volby vyhrál a mazat mu nyní schody bude samozřejmě kde kdo, protože peníze a zájmy ...,ale je to u nás jiné?!

Mnohem více mne osobně ale zajímá, kolik bude stát nás každého v ČR ta "Zelená revoluce" a její rozjezd, jak dopadne například naše "bezplatné" zdravotnictví a zda budou mít zjednodušeně nejen naši důchodci "co žrát,kde bydlet a čím a za co topit", což je současnost a budoucnost mých rodičů i nakonec každého z nás....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mimo
Neznám (a zatím nic nebylo oznámeno veřejně), čím dotyčný trpěl /mozkové nádory mohou změnit psychiku/.
Je velice těžké, téměř nemožné vymluvit někomu přesvědčení, když si vezme do hlavy, že má rakovinu, tím spíš, že rakovinu slinivky zatím vyléčit nedovedeme. Příznaky se snadno najdou na internetu a v začátku mohou být nenápadné a všeobecné.
Podle dostupných zdrojů chtěl potvrzení diagnózy od člověka, který oznámil na internetu, že touto nemocí trpí.
Už tady je nutné zpozornět. Podobně, jako patologický žárlivec je přesvědčený o nevěře a žádný důkaz ho nepřesvědčí o opaku a žene ho ke hledání dalších a dalších důkazů, tak žádné negativní vyšetření takto uvažujícího člověka neuspokojí. Strach dovede člověka zahnat do kouta, ale kvůli tomu nevraždí kolem sebe.
Zazněl tady někde dříve názor, že dotyčný měl být poslaný k psychiatrovi. Jenže to by musel jít dobrovolně, v poutech by ho tam vést nemohli.
/Smutný paradox " pokud by nešlo o trestný čin"/.
Je to jen můj názor, spíš povšechný.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud by to měl v hlavě jinak v pořádku a trpěl opravdovou bolestí a lékaři ho přesvědčovali že mu nic není, možná by zabil ty lékaře, případně v rauši i někoho kolem. Rozhodně by nešel střílet nezainteresované lidi, navíc ty, kteří měli hendikepy, které jim bránily v sebeobraně. Nohy nebo ruce v sádře.

Zatím bez slepic

babaluba.
Také si to tak myslím, málokterého nemocného, by něco podobného napadlo.
Tohle byla výstraha pro Babiše. ohledně uhlíkové stopy.
Kolik podobných atentátu už bylo jinde, před různými zasedáními EU, NATO.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dělají, co chtějí, jen ať nezamořují pevninu.

Zatím bez slepic

V evropském Pakistánu s tak trochu tureckým premiérem:-)

Malá perlička o BJ
Mám známou, původem bulharskou Turkyni, a my jí kdysi nevěřili, když vyprávěla, že v Turecku žijí také úplní blonďáci. Vzhledem k původu a světlých vlasů BJ (stejně tak blonďatí jsou jeho tři sourozenci) mne napadlo juknout na net. Známá fakt nekecala, předek BJ pochází z vesnice Kalfat, kde, jak píše autor v odkazu, ještě donedávna žili blonďáci.
https://it-it.facebook.com/sshanaah/posts/10158794056739251i

Rodokmen BJ
https://www.trtworld.com/magazine/does-boris-johnson-s-politics-resonat…

Zatím bez slepic

Afghánští Paštuové se vyznačují světlými vlasy, modrýma/zelenýma očima a výrazně evropskými rysy. Vědci to vysvětlují tím, že jsou potomky vojsk Alexandra Velikého a díky izolaci se genofond uchoval dodnes.
Je to možné.

Zatím bez slepic

Ahoj!

Zatím bez slepic

geneticky mají R1a=slovani, tedy přesněji, toto kopíruje, kde jsou hlavně slovani, teda Alexadr a jejich potomci je zase pohádka západáků ALA sovitský svaz, vsechno velké jsme udělali my :D Já bych řekl, že slovani kopírují "náhodou" r1a a náhodou toto kopíruje výskyt skýtů :D Tedy, že si pak člověk klade otázku "fakt bylo stěhování národů nebo jenom nobility" ;)

Zatím bez slepic

Nevím, ale kdybys v hodinách dějepisu dávals pozor, tak bys věděl, že uzemí turecka, bylo v době egypta velkým státním útvarem a podle analýz DNA to byli lidé R1b=západoevropani, toto mají třeba dneska němci. Navíc, v době turecka, jak obsadili Balkán, kde jsou "slovani/ilýjci/západáci" (=fakticky geneticky, ale i etnicky), dávala každá rodina dítě do armády a ti tam dělali kariéru a žili fakticky ne na balkáně, ale v celé říši, hlavně v turecku.

Teda, když se někdo diví, že v Iránu, Turecku, Afgánu, ale i v Indii jsou blondáci a modroocí, tak se málo učil ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Commonwelth funguje od roku 1931 na bázi přátelství a spolupráce.
V současné době sdružení zahrnuje 53 států, mezi jinými Kanadu, Austrálii, Nový Zéland. Formální hlavou států, sdružených v Commonwelthu je britská královna.
Jednotlivé státy mají své vlastní zákony, neexistuje nadřazenost britského práva.

Z toho vidíme, že nadřazenost Brusele musela být Britům hodně proti srsti.

A měl jsem pravdu : "Johnson se nezakecá !"

Zatím bez slepic

Málo se ví, že členskou zemí Commonwealthu jsou i Pákistán s Indií, z Evropy Kypr a Malta, hodně zemí Afriky, takže Commonwealth má značnou sílu a větší počet obyvatel než celá EU. A s takovým svazkem, pozůstatkem britského impéria, ale přesto velkou mocí, jednala parta přitroublých euroouřadů z Bruselu nadřazeně stylem jako s ČR. To se muselo Britům velmi nelíbit!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To bych se chtěl zeptat- když Skotsko odhlasuje nezávislost na Británii, tak zůstává v Commonwealthu, nebo ne?
Protože, pokud vím, tak je Alžběta královna angická a skotská.. atd.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý den všem, dneska už mě svrběly prsty, Gerd opět nádherně reagoval na Vidlákův rozbor (i když hned řeknu v čem s ním nesouhlasím) a už i Majka, Targus dnes vlažně a kde je kruci Ládík? Tohle téma je přeci ouverturou pro veršotepce jeho kalibru...
Nu, vážně.
Kdysi kdesi (v jedné vesničce střediskové) vycházel časopis, který nám dnes chybí, humoristicko-ironický Dikobraz (pochopitelně ideologicky zaujatý a sloužící PLNĚ záměrům jedné politické strany - toto je moje iniciativní věta pro cenzory, scallopy a sartery). A v něm rubrika "Život tropí hlouposti". Občas moc pěkné čtení. Protože my jsme ale mezitím ideologicky vyspěli, budiž pro další text lepší citace textu z divadelní hry zvěčnělého dramatika a politika V.H. cituji: "To jsou ale paradoxy, to Vám teda řeknu pane Vaněk"(konec citátu).
To jsou tedy paradoxy, když Vidlákem citovaný Čulík, jehož názory správný kydač čte každý den na jím vydávaných Britských listech, celé dva roky bojuje jak rytíř všech ctností (nebo spíše jako rytíř Don Quijote) proti brexitu a proti všem, kteří ho na území VB (prosím jde o Velkou Británii, ne o Veřejnou bezpečnost - pozn. pro Kartouse) podporují a realizují (brexit) a zároveň horuje pro samostatnost Skotska? Neztrácíte se v tom nějak? Nemusíte, protože jeho živnost, jak opatrně naznačují jisté kruhy (pochopitelně jde o fake news), poté, co skončila podpora jeho nesmyslné katedry ze strany jistých služeb (které údajně sídlí v Londýně), je nyní podporována skotskou vládou (skotští nacionalisté nyní) a koho chleba jíš, toho píseň zpíváš. Podporu české vlády přes jisté granty a granty jisté Madlény ani nezmiňuji, protože by ještě chudáka museli podle zákona Fara (ten vlastně ve VB neexistuje) prohlásit za agenta cizí země, a to bych mu nepřál.
Ale jak vidíte, takový paradox je možný a zvěčnělý V.H. by měl radost a mohl o tom napsat hru. Představte si to téma. Praha bojuje za právo na osamostatnění ze svazku z Českou republikou (stejně nás Pražáky Targus a podobní označují za pragocentristy), ale Holešovice v rámci praxitu v České republice chtějí zůstat. Jej, to by byla švanda.

Vidláku a Gerde, já osobně si myslím, že brexit je fakt ještě daleko a nejsem tak optimistický jako Vy. Ano, Ralfík vyhrál skvěle. Ale máme zde ještě jeden rok přechodného období a složité vyjednávání o společné budoucnosti. A jak tak teď pozoruji celé divize globalistických nepřátel, udělají vše, aby to nedopadlo. Vždyť už to musíte vidět, jak naši propagandističtí slouhové, ale také Čulíkové a další rozjeli zpochybňování toho vítězství tím, že zpochybňují většinový volební systém ve VB, vytáhli skotské nacionalisty aby je postavili proti Londýnu a už vidím, jak při vyjednávání společné dohody s EU sice mizí irská pojistka ale objeví se legitimní požadavky Skotů, atd. atd. A na konci bude EU vyprávět, jak se musela VB sklonit před Francií a Německem (o EU nemluvme) a jak vlastně vše zůstalo při starém a VB ztratila možnost do všeho mluvit.
Proto si myslím, už dlouho, že jedinou cestou je fakt jen a pouze tvrdý Brexit a úplně nové vyjednávání. Teprve teď se ukáže, na co má vlastně Ralfík koule. Protože jeho tzv. dohoda ve skutečnosti vede k tomu, že brexit proběhne, ale ve skutečnosti neproběhne. Leda že má Ralfík něco v záloze, kdy podepíše to co dojednal a v příštím vyjednávání vycení zuby. To ale uvidíme.
Proto si Gerde myslím, že brexit je ještě daleko. Jde totiž o tak velké peníze (ty britské), že je nikdo nebude chtíti pustit.
Systém ale nalomen byl, a rozhodnutí britských voličů bylo pádnou odpovědí čulíkovským štváčům. Na západě pomalu začíná svítat.... IK

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

bo přehrada už má ostrovy a studna usychá.

Zatím bez slepic

Prořezává cestu k vodě
mohly by mu tam plout lodě,
kdyby kanál vykopal.
No to by si asi dal...
Přehrada má ostrovy,
to si někdo zodpoví
a studna mu usychá
a tím vláha vysychá.
Když je problém veliký
lépe stavět rybníky.
Moh by mít i dotace,
a není to legrace.
Padesát razítek sehnat
a může s bagristou jednat.
Pak do svého rybníka
může pustit kapříka.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

teď už jedu do 3nce na Krulewnu Snieżku podívat se na Targuse, jak tam šlojdrou střílí ložiskové kuličky.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

I.K.,
myslím si, že Brexit bude brzy rozhodnut a přechodové období potrvá ještě další dva roky. Ale všechny už to věčné téma Brexitu začíná unavovat, i EU. Tak se snad přestane mstít a dohodne se s Borisem Johnsonem. Odhaduji, že se ve 2020 na něčem konečně dohodnou a bude to dohoda ve stylu chytré horákyně - samostatní nesamostatní. Ale oficiálně Brexit bude. Jen ten význam v něm se může posunout někam jinam, než voliči chtěli. Brexit bude, jen ještě nikdo netuší, co se v něm bude skrývat.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

I.K.,
myslím si, že Brexit bude brzy rozhodnut a přechodové období potrvá ještě další dva roky. Ale všechny už to věčné téma Brexitu začíná unavovat, i EU. Tak se snad přestane mstít a dohodne se s Borisem Johnsonem. Odhaduji, že se ve 2020 na něčem konečně dohodnou a bude to dohoda ve stylu chytré horákyně - samostatní nesamostatní. Ale oficiálně Brexit bude. Jen ten význam v něm se může posunout někam jinam, než voliči chtěli. Brexit bude, jen ještě nikdo netuší, co se v něm bude skrývat.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

I.K.,
myslím si, že Brexit bude brzy rozhodnut a přechodové období potrvá ještě další dva roky. Ale všechny už to věčné téma Brexitu začíná unavovat, i EU. Tak se snad přestane mstít a dohodne se s Borisem Johnsonem. Odhaduji, že se ve 2020 na něčem konečně dohodnou a bude to dohoda ve stylu chytré horákyně - samostatní nesamostatní. Ale oficiálně Brexit bude. Jen ten význam v něm se může posunout někam jinam, než voliči chtěli. Brexit bude, jen ještě nikdo netuší, co se v něm bude skrývat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

musím :
"Věštilo se, jak to ti mladí remainisté, co v roce 2016 ještě nemohli volit, vymírajícím brexitářům letos nandají. Například v Johnsonově londýnském volebním okrsku Uxbridge, měl podle Seznamu slušnou šanci premiéra porazit Ali Milání, mladý a perspektivní íránský marxista a antisemita. Protože tam Johnson nebydlí a protože přibylo 3000 mladých voličů labouristů a naopak umřelo 1500 konzervativců. Někde se ale stala chybka. Buď čte v Uxbridgi Seznam málo lidí, nebo zasáhl Putin, protože Johnson tam vyhrál.............."

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, pravdu díte… Dokonce jsem dnes někde četl větu, že stačilo, považte, celý 7000 hlasů a byl by BJ poražen. Pouhých 7000 hlasů! Může za to Putin (to je pro Kartouse)!
Ale to bude jistě odhaleno. IK

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Immanueli,
v jádru máte možná pravdu, ale jen v jednom jádru! A současný svět má těch jader víc.
Je pravda, že globální ďábel Putin je mocný asijský faktor.
Ale nikoliv všemocný!
Nebýt dvou jeho dvou evropských servilních červů, hlodajících ve Vašem pražském srdci Evropy, nikdy by si v Británii ani neškrtl.

Mám pochopitelně na mysli Babiše a Zemana, tyto dva zmijí jazýčky na vahách globální politiky!
Na čele mi vyvstává jinovatka, když pomyslím, co by se dělo, nebýt usilovné práce podfinancované BIS, která s vypětím sil likviduje jedno hnízdo pražských proruských proputinovců za druhým!

Mezinárodní internacionála venkovských internetových důchodců, řízená duševně předčasně zestárlým Vidlákem z proruského desinformačního blogu Vidlákovy kydy by zajistila, že by dnes v Londýně zpíval před královským palácem své vítězné častušky sbor Alexandrovců, sedící na poklopech ruských invazních tanků!

Zatím bez slepic

(Zkratka ČUČKA)
**********
Tak tohle už opravdu přestává všechno!

Koudelka zřejmě sedí doma nad plechem rohlíčků a sype je vanilkovým cukrem.
Já tady mezitím sedím u mobilu a čekám, kdy se ozve a zeptá se mě na číslo bankovního účtu, kam mi má poslat honorář.
Dokonce ani elfí šéf Kartous se dosud nenanamáhal poslat mi po internetu přihlášku a vázací akt. Takhle si péči o unijní lidské zdroje nepředstavuji, to se na to můžu fakt vysrat!

Zatím bez slepic

Navrhuji: "Česká unie čestných kovaných anti............. řádného intelektu." Jednak by zkratka zněla ČUČKAŘI a druhak bychom mohli pružně doplňovat místo teček jména dle aktuálního zadání.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já to sem vložím, protože je to výživné:
http://nonserviam.cz/dobra-zprava-z-londyna-uzijte-si-ji/

Jen dodávám že jediné vysvětlení toho, že Alí prohrál je, že sice přibylo 3000 mladých, krásných voličů labouristů a umřelo 1500 starých a ošklivých konzervativců, ale labouristé stačili nasrat 5500 svých mladých a krásných voličů a ti to kurvy hodili konzervativcům.

Zatím bez slepic