Rejpalčin deník - březen 2019

Autor

1.3.2019 – DJT se slezl opět s Kimem, tentokrát ve Vietnamu. Schůzka hodnocena pro DJT jako „neúspěšná“, též díky jejímu „předčasnému“ ukončení. Ani večeři nedali… Nu, stejně jako jiné sleziny tohoto typu se jednalo o „divadelní představení“, a jelikož před schůzkou prosvištěly kanály informace o „hladomoru v Severní Koreji“, zřejmě měly býti americké konzervy vyměněny za  severokorejské atomovky. Dost možná, že to Kimovi nepřišlo jako skvělý nápad. * Ve Venezuele se též moc nedaří tomu jedinému správnému pohledu na svět, i přes nadějné vrčení z mediálních stok, že Madura „opouští armáda“. Ukázalo se, že je to pravda, celá asi stovka vojáků zběhla. I pár velitelů se dostalo na sever, aby si pak stěžovali, že jim američani nezaplatili to, co slíbili. Podpora G. klesá, i když na mezinárodní scéně se docela hustě nadává M. za to, že do země nepustil „humanitární“ kamiony a nechává svoje lidi umírat hlady. Zřejmě míní ty kamiony naložené ostnáčem. Štěkny ovšem nehovoří o tom, že USA sankcemi blokují dodávky potravin, zadržují venezuelské zlato, blokují venezuelské účty u zahraničních bank a neplatí za odebranou ropu, a následně předvádějí trapná gesta s „humanitárními“ kamiony, které obsahují kdoví co.  * Rusko v půlce února vyslalo do Venezuely své „specialisty“ – štěkny hádaly na „vojenské poradce“, nyní ovšem vylejzá na povrch, že se jednalo o specialisty z ruské centrální banky, čili ekonomy. Zřejmě mají radit, jak se dají obechcat americké „sankce“. Američani chrastí zbraněma, Rusové to staví ekonomicky a je otázka času, kdy se sem nasunou Číňani a v tichosti nabídnou „výhodný úvěr“ mimo emerické sankce. Žádný div, že rozruch kolem Venezuely neutichá, bo emeričani furt „nevítězí“.

7.3.2019 – DJT asi hodinu kvákal s Babišem, prohodil pár diplomatických keců a pochválil Andymu boty. Štěknami nejsledovanější část programu tedy skončila, ovšem již příliš nekomentovaná část pokračovala  Andyho „návštěvou“ v centrále CIA. Asi se běžně nestává, že by se premiér země potloukal po centrále cizí tajné služby. Dost možná, že by to mohlo souviset s kauzou Huawei,  kdy Andy zrušil státní zakázky z důvodu údajné nespolehlivosti jejich zařízení, a že snad by mohli číňani tímto způsobem odposlouchávat. Důkazy měly pocházet z USA, a jelikož se Huawei asi hodlá bránit arbitrážně, a Česko v ruce ty „důkazy“ nemá, třeba je tam šel Andy vydyndat. Hm, pokud jo, tak je dost naivní. Pokud takové důkazy američani mají, oni se zásadně s nikým nedělí. * Jiskří to mezi Indií a Pákistánem a štěkny se  k tomu moc nevyjadřují. Obě jaderné země, mělo by je to aspoň „znepokojit“ – ovšem ani Indie, ani Pákistán, nejsou součástí našeho „demokratického světa“, tudíž pod jejich rozlišovací schopnost. Spor mezi nimi měl vzniknout ohledně Kašmíru, Pákistán ho dal „do užívání Číně“, s čímž tedy Indie nesouhlasila. Došlo i k nějakému vzájemnému střetu letadel, schytal to starý ruský MIG21 v indických barvách.

18.3.2019 – o víkendu vyrazili do ulic študáci, prý proti klimatickým změnám. Kdyby opravdu chtěli něco pro klima udělat, tak si dají sraz v lese při sázení stromků nebo tak nějak. A kdyby to opravdu mysleli vážně, tak se vzdají těch svých nejnovějších mobilofounů a dalších technických vymožeností. * Mladý Klaus byl vykopnut z rodné strany, bo si pustil hubu na špacír, otřel se o židovské téma (prý nevhodná věta) a tudíž musel jít. * Též vylezlo najevo, co nás bude stát „přátelství“ s USA.  Babiš dostal nařízeno nakoupit pár vrtulníků za nějakých 13 mld, co se ovšem příliš nezdůrazňuje je fakt, že se jedná o holé plechovky, do kterých vnitřek – software, zbraňové systémy – je nutno dokoupit extra. No nekup to za ty prachy. A vsadím se, že to není všechno, co za to „přátelení“ zaplatíme. * Na Slovensku volili prezidenta, do druhého kola se dostalo duo Čaputová – Šefovič. Ani jeden není žádná výhra, Šefovič eurohujer a Čaputová dáma, o které před pár měsíci nikdo neměl ani ponětí, že existuje. Osobně sázím na Čaputovou, dostala takovou mediální megapodporu už v prvním kole, v našich končinách moc nevídanou. A nemá protikandidáta typu Zeman. * Byly zakázány lety Boeingu 737 Max nad Evropou. Důvodem byly dvě letecké havárie u stejného typu letadel. Údajně na tomto typu byly provedeny technické úpravy na autopilotovi, a živým pilotům se o tom zapomněli zmínit. Evropská agentura pro letectví se naprdla a tak letadla 737 Max zůstala na zemi. Boeing skučí, že stopka pro firmu znamená obrovské ztráty. No, znamená. Holt to se v kapitalismu občas stává, že i velká firma nevydělává – tak moc. * Na Novém Zélandu se střílelo, nějaký cvok se vyzbrojil a vyrazil do mešity v městě Christchurch. Na ČT neopomněli několikrát zdůraznit, že terorista byl běloch (být to kterýkoliv jinak vybarvený terorista, tak by to nikoho nenapadlo vůbec připomenout). A navíc vraždil muslimy!!! Skandál!  Světlo světa ovšem spatřily též záběry „z masakru“, kdy na místě chybí krev, byť nějaké stříkance jsou viditelné na zdi, a „mrtvoly“ jsou „srovnané“ na hromadách v koutě už když tam ten cvok vešel. Není to nějaké divné? Čekala bych, že když tam tak překvapivě vtrhnul a okamžitě začal střílet, tak lidi budou popadaní tak nějak porůznu, budou se snažit prchat, a oni mezitím si šli spořádaně lehnout na hromadu jiných těl… divné. Každopádně, místní reálie neznám, a s těmi „pravými videi“ též bývá tak trochu potíž. * Vrchnost u nás už vyhrožuje, že policie bude sledovat „nenávistné a zpochybňující výroky“ na netu a bude je postihovat. Bodejť, pochybovat o té jedině správné pravdě se nesmí. To věděli už komouši. Nicméně rozum mi nebere, že policajtů je málo, v ulicích skorem nejsou vidět, nestíhají chytat zločince, ale slídit na netu po tom, co si lidi myslí a veřejně píšou, to jo, na to lidi jsou.

25.3.2019 – v USA byli nuceni konstatovat, že se furt nedaří najít ruskou stopu ve zvolení DJT.  Ono to stejně nevadí, najdou si jiné téma, kde ruskou stopu jistojistě jednou objeví. * Vyjednávání o brexitu furt nejde tím správným směrem, tudíž Mayová požádala EU o odklad do konce června. No, za dva roky se jí nepodařilo pro brity vyjednat něco extra, a teď by to chtěla rozseknout za dva-tři měsíce? EU milostivě souhlasila, bo volby, že jo. Dobré a nosné téma pro půlku bruselníků a nepochybuju, že bude do mrtě využito. * DJT podepsal „degret“, který přiklepnul Izraeli Golanské výšiny, územně spadající pod Sýrii. Izrael je už nějaký ten pátek okupuje, nicméně to Trumpovo rozhodnutí nikomu z našich ryzích demokratů nepřišlo divné. Golany nepatří ani USA, ani Izraeli, což jim zřejmě ani jednomu neva. Netanjahu byl zrovna v bílém baráku, tak asi proto. Řekla bych, že se mu to hodí do jeho volební kampaně. V regionu teď Trumpa kritizuje kdekdo, v podstatě si proti sobě poštval skoro celý arabský svět.  Turecko to hodlá zatáhnout na půdu OSN, což těžko k něčemu bude, EU frfňá, Rusko a Čína rovnou nesouhlasně bučí… 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...udělat dobrou politickou satiru je kumšt(proto momentálně žádná není) a tuhle formu bych si sám sobě neodsouhlasil. Mig25? I Pakistán má figthera v top 20. Čína v top 5. Pokrok poskočil. Ale to je jen můj osobní pohled a vzhledem k tomu, že jsem nic podobného neměl odvahu spáchat, autorku nehodlám pranýřovat neřkuli dehonestovat. A Vidlák aspoň nabral síly...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Koho by to tehdy napadlo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

tisíce koroňáčků pod rouškou tmy a za nezájmu novinářů.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Nebojte, Ládiku! KORONAWIR ŠÁFNEM das!

Návrh výběru zpráv pro Rejpalku:
Osm českých policistů bude co nevidět chránit hranice Evropské unie před ozbrojenými sirotky zachráněnými Frontexem .
Zatím pětset našich hochů u Kábulu místo nevítězných amerických bratrů i nadále bojuje za Prahu.

Čeští vojáci dosud nenasazení ve francouzské cizinecké legii v MALI neprodyšně obklíčí větší česká města (každé větší město obklíčí tři vojáci).

Nepojízdné pandury budou využity jako náhrada nedostatkových toitoiek a úkryt vojska před důchodkyněmi, ozbrojenými francouzskými holemi a zfanatizovanými proruskými servery typu Vidlákovy kydy, které prozrazují fakta nedoporučená Evropskou unií coby pravdivá s týdenním až ročním předstihem před Českou kalousvizí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

jste maloval vždycky Vy, ale to jste obtahoval toho mého.
Ustane pohyb. Nejdřív řvou herci, největší lehkoživky. Potom budou služby - turismus je mrtev. Dálková doprava. Lidi budou doma. Základní zákon: vyjedeš - utratíš. .... Nevyjedeš, neutratíš. Neutratíš - nemusí se tolik vyrábět. Výroba poklesne nebo se zastaví. Důchody se platí průběžně - nebude na ně, zboží se nebude nejen vyrábět, ale tím pádem ani prodávat. Koloběh se zpomalí. Nekonečný růst ke světlým zítřkům skončil. Příroda vyřešila svoji nemoc z přemnožení druhu homo sapiens. Budeme zuby nehty bránit to, co nám zůstalo. Nepotřebného se budeme zbavovat. Poroste cena ruční práce, poroste bartrový obchod a šedá ekonomika.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obtahování čertů ještě nezvládám, obtahování čertic UŽ nezvládám.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vaše pravidelné vzpomínky na minulost jsou velmi poučné.

Pokud ještě za rok nebudou blogy zakázány a blokovány a internet bude fungovat srovnatelně s dneškem, budete mít ze současných dnů přebytek materiálu.
............................................................
Věřím, že Rejpalku spíše potěší než naštve, když budeme dnes pokračovat v příspěvcích a diskuzi NA AKTUÁLNÍ TÉMA.

Poněkud opožděný článek radí, jaké si udělat zásoby potravin pro případ, že se ocitneme v karanténě (a nemáme shodou okolností v kasičce zbytečné tři milióny na pokutu za její nedodržování).

Mezi odsouzeníhodnou panikou a rozumným uvažováním je rozdíl několika málo dnů.

https://www.idnes.cz/finance/financni-radce/zasoby-financni-rezerva-vyd…

https://www.idnes.cz/finance/financni-radce/zasoby-financni-rezerva-vyd…-
karantena.A200311_082451_viteze_sov

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

Takže první odkaz psal Thérový letec a druhý profesor Parkinson?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Studuji u něj univerzitu třetího věku. Vy ještě ne ? :-)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Dosud nestuduji univerzitu třetího věku, protože na to nemám čas, pročež musím makat a platit vysoké daně. Návštěvy profesorů Aloise Alzheimera a Jamese Parkinsona zatím odháním od svých dveří, ale jsou neodbytní a možná mě jednou navštíví. :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

vsjo budět. Tolko němnožko podožditě... 😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Mají kamarádky, Rózu a Lízu, tedy sklerózu a paralýzu :D

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

aktuálně můj deníček zasáhl taky koronáč. Dá-li pánbůh tak za rok si počteme, těch březnových záznamů je tam už teď dvakrát víc než obvykle.
A všem ostatním kydačům: samozřejmě se nezlobím za aktuální kydání čerstvého hnoje, ten rok uleželý stejně patří do hlíny (pod zeleninu). Jak to vypadá, zelenina vlastní bude letos asi v kurzu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

...pro kroupy neb vím, že o ně nikdo nezakopával. Jsou pryč. O fazole v krabičkách za 40-50,- /za 250g nikdo zakopnout nechtěl, já taky ne a vážené v pytlíku nejsou, takže asi dojde na konzervy. Sádlem v kostce se výborně mažou panty, ale nejde namazat na chleba aniž by se chleba rozdrolil neb invarový zábal odvádí skvělou práci, pokud do něj přijde ještě teplý chleba. Takže jsem stopil poslední čočku a za temného mručení občanů za mnou půlku uzeného prasete. Z mrazícího boxu na mně mrkal pangas, ale radši jsem mu zatlačil oči, aby nešířil fake news o tom, že je poživatelná ryba. Po třetí okružním pochodu obchodem mi došla inspirace a skončil jsem u lahůdek s tekutým ovocem, nákup jsem doplnil tabákem, prý zahání hlad a abych měl zákusek k ranní kávě jakožto snídani. Co jsem ušetřil padlo na ostříhání, neb služby za poslední čtvrtletí u nás podražily. Večer jsem strávil v družném prskání na Brusel, jako na schopného bacilonosiče přes politické kongresy a jinak neužitečné aktivistické sněmy. Pokojík byl tak malý, že se tam nevešlo třímetrové pásmo a je v suterénu, takže v případě nutnosti nejvyšší mohu už zalézt je pod zem. Když dezinfekce došla opustili jsme bunkr a za pocitu, že sousedé moje hygienické návrhy dokonale nepochopili(neb jeden z nich si v předsíni uplivl na koberec) jsem se zastlal do lůžka, abych mohl jít od dvanácti plnit ekonomické povinnosti do prázdné školy. Ona vlastně úplně prázdná není neb probíhají rekonstrukce za účelem utracení eudotací. Jelikož pracovní skupiny neoplývají čínskou efektivitou, pracovní skupiny mění složení i národnost. Takže se práce patrně protáhnou až do odeznění koronaviru, protože vždy zalezou za budovu a za kompostem se ve vedlejší zahradě dezinfikují tabákovým kouřem. Za pár minut se chystám na cestu metrem, kde se zahákávám horelezeckou karabinou k madlu abych zamezil možnému přenosu a ve škole nekradl zedníkům vápno.
Praha zdraví venkov a omlouvá se za pokus o humor...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Jen víc. Humoru není nikdy dost.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pracovní skupina opustila v 13:30 budovu a diverzně mne nabádala k témuž. Jako uvědomělý a kádrově prověřený vrátný jsem samozřejmě odmítl s odůvodněním, že poslední vždy zhasne a teď čekám na tmu.
Prošel jsem se po té "lodi mrtvých". Několikrát mě vyděsil zvuk mých pantoflí a prázdné škamny mě způsobily cvakání protézy, kterážto se mi jako obvykle zase odlepila! Ohlušující ticho, rozvodnou skříň jsem radši kvůli kostlivcům neotevíral. Po cestě jsem se v každém patře zastavil na WC a vymyl zbylé mýdlo. Když jsem sešel zpátky do přízemí na cestě do sklepa jsem potkal potkana s mláďaty. Ani si mě nevšiml, protože jsem s ním měl minulý týden potyčku u kontejneru, kde jsem chtěl být ze zvyku první. Sice jsem se bránil nehty neb s tou zatracenou protézou to nejde...ale vyhrál, hajzl! Vrátil jsem se do vrátnice ke kávě, kde plaval starý utopený pavouk. Byl to ten s inventárním číslem, takže ho zítra budu muset odvézt na ústředí, aby ho vyjmuli z příští inventury.
No a když už jsme u těch zvířat....Včera při surfování po internetu jsem se snažil najít jestli po SARSu nevznikla v brzké době ekonomická krize. Našel jsem ale i místo vzniku a taky to, že tu další epidemii měli údajně na svědomí velbloudi! Před tím krysy a blechy. Zatracená svoloč! Všechno to vybít a sežrat, abychom to konečně mohli sebekriticky hodit na sebe. Musím končit, kaluže vysušil ten teplý orgán, co jsem jde z prostoru Paříž-Brusel a před vodovodním hydrantem řve hejno strak. Stará vysloužilá vzduchovka ve sklepě je nefunkční, takže jim budu muset dát napít, aby mě u branky neuklovaly. Zatracenej Hitchcock...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

No, já byla na zahrádce a žádná pohyblivá zvířátka, jen motykou vykopané housenky současně s trávou. Ale cítila jsem ve vzduchu savo, což nikdy nebylo. Tak přemejšlím, kdo ze sousedů byl napaden nějakým tím hlodavcem, či jiným zvířátkem a desinfikuje.
Dcerka volala z Brna, jakému riziku je v práci vystavena, že pokašlává, tak uvidíme, ... škoda, že s flintou neumím, ubránit se strakám, co kradou a pak roznáší - neumím a ani doma nemám šanci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Nafásl jsem si v práci respirátor FFP2, nasadil si ho na mordu a vyrazil do hitlermarketu nakoupit nějaký trvanlivý poživatiny. Ač bylo v krámě dost plno, tak se ode mě každej držel co nejdál mohl, nejmíň dva metry. Když jsem za zády jedné opaní zahuhlal "s dovolením", tak ta po ohlédnutí málem proskočila regálem s jogurtama. Překvapilo mě, že mouka, těstoviny, rýže a luštěniny jsou vykoupený komplet, včetně těch v bio-kvalitě za 70kč za 1/4 kila. Vzal jsem teda akorát nějaký pečivo a hromadu pomerančů. Když jsem ve frontě u pokladen zakašlal, tak se fronta zázračně zkrátila...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/italie-zavira-vsechny-obchody-…

„Zůstanou zavřené všechny obchody, kromě těch s nezbytně potřebným zbožím, jako jsou léky a potraviny. (...) Továrny zůstanou otevřené, ale s přísnými bezpečnostními opatřeními, stejně tak nepostradatelné služby, jako jsou banky. Doprava bude zajištěná," citoval Conteho deník The Guardian.

Kromě toho musí po dosavadních omezeních úplně přerušit provoz bary, restaurace, kadeřnictví i salony krásy. Trafiky a novinové stánky naopak mohou zůstat v provozu, píše italský list La Repubblica. „U výrobních aktivit bude mít podporu co největší míra flexibilní práce,” doplnil italský premiér.

Italská vláda od úterý kvůli koronaviru SARS-CoV-2 zavedla od úterka pro celou zemi karanténu. „Je čas jít ještě o krok dále,“ uvedl Conte.

Nová mimořádná opatření budou platit nejméně do 25. března. „Teprve za čtrnáct dní budeme moci pozorovat výsledky tohoto velkého úsilí,” řekl Conte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)