Rejpalčin deník - červen

Autor

Červen 2016

3.6.2016 – protože jsem neměla zájem v předchozích měsících kývnout na tu skvělou nabídku, byly mi win10 docela drze mi byly vnuceny. Bez upozornění, bez varování, najednou blik – a restart následovaný zjišťováním konfigurace systému a instalací. Celé to trvalo zhruba dvě hodiny, bez možnosti zrušení, přerušení a tak. Až po dokončení celého procesu blikly licenční podmínky, které jsem přerolovala až na úplný konec (a že jich bylo požehnaně!) a někde v závěru byla možnost přijmout nebo odmítnout. Odmítla jsem, vyskočila hláška, jestli fakt nechci jejich skvělý produkt a když jsem trvala na svém, tak to odmávli jednou větou, že systém bude vrácen zpět na moje osmičky, což trvalo asi další půl hodiny. Práci, na které jsem pracovala před restartem, jsem částečně ztratila,  systém před vynuceným restartem neuložil nic, ani žádnou záložní kopii. Zřejmě ten skvělý produkt nikdo nechce, tož nezbývá než se ho zbavit touto nechutnou cestou.* Savčenková je zpátky na Ukrajině, naši demomazlíci jásají a berou to jako svou výhru. Podle toho, co dáma doma předvádí, to skoro vypadá, že ji Rusové vrátili  za trest. Působí jako slon v porcelánu – bije se v prsa, chodí bosa jako novodobá Johanka, dělá ze sebe světici a chce být prezidentkou. * 23.června by mělo proběhnout hlasování o „brexitu“, referendum o setrvání V.Británie v EU. Jak čas běží, evropské elitářské špičky jsou stále nervóznější, protože z průzkumů není jasné, kdo bude mít navrch. * Naši tlustí líní líni a kapři začínají mrskat ploutvemi, blíží se krajské volby  a pražským začíná docházet, že Česko nerovná se Praha. Jediný, kdo to zatím pochopil je ANO Babiš  a Zeman (pokud bude kandidovat na prezidenta). Ti dva brázdí republiku se svým cirkusem a snaží se zviditelnit i jinde než v Praze.

14.6.2016 – Evropou obchází strašidlo Brexitu. Jediné, co zatím jasné je, že průzkumy nemají za cíl zjistit náladu obecenstva, ale jsou to spíše o reklamní akce typu „kupujte naše zboží“. * V minulých dnech též proběhl každoroční slet čarodějnic a čarodějů v Bildebergu. Zdá se, že tam trávili čas poletováním z cimry do cimry, hryzáním rtů a vzájemným předáváním si blbé nálady. * V Česku zase zachvátila kapříky panika, bo vypukla reorganizace ÚOOZ.  Situace je dost nepřehledná – reorganizuje (asi) Chovanec, Babiš se do něj naváží, Sobotka jako vždy mlčí a Bělobrádek nechápavě kouká a všechny vyzývá ke klidu. Též jako obvykle. Šlachta byl z postu vrchního odhalovatele zločinců odejit tak nějak ve zlém, cháska obecná podhradní ho považuje za hrdinu (považte, šlape na kuří oka politikům!).  Šlachty se zastává Babiš, což je krajně podezřelé. Nejspíš ho někdy v budoucnu uvidíme někde v Babišově stáji. Podle přiděleného postu pak můžeme odhadovat na důležitost informací, které si Šlachta odnesl sebou.

23.6.2016 – dnes v Británii vypukne referendum. Ručičky ukazatelů se v minulém týdnu pomalu přesouvaly k odchodu z EU, v pátek dokonce začal padat kurs libry. O víkendu nějaký maník zaútočil na odpůrkyni odchodu Británie z EU – političku Jo Coxovou, která na následky zranění zemřela. Ač případ vykazoval nejasnosti, kde a kdy vlastně zemřela (údajně na místě, druhé údajně po převozu do špitálu), o tom se nediskutuje téměř vůbec. Zato se vášnivě probírá její vstřícný postoj k EU. Zvláštní je, že téměř ihned po její smrti se kurzy sázek přesunuly do pole setrvání v EU a libra posílila… * Rada ČT se odmítla zabývat stížností pana PP a smetla ji ze stolu. Zatím nestihli stěžovatele informovat, zato stihli poslat info Evropským hodnotám a dalším spřáteleným žumpníkům, kteří tuto skvělou zprávu vytroubili do světa.

28.6.2016 – Britové v referendu rozhodli, že chtějí pryč z EU.  V ČT přehlídka pohřebních ksichtů a protáhlých obličejů. Cameron oznámil rezignaci na post premiéra, což je jediná hmatatelná věc. Jinak jen spekulace a „zasvěcené“ komentáře různých mluvících hlav, co brexit vlastně znamená – pro Anglii, pro EU a pro svět. Formálně referendum a jeho výsledky nejsou závazné pro faktický výstup V.B. z EU, samotné rozhodnutí záleží na parlamentu. Může a nemusí se řídit výsledky referenda a tedy přání voličů. * Rakouský Ústavní soud ve stížnosti na jejich prezidentské volby rozhodl, že se bude opakovat klání   Hofer vs. Van der Bellen . Bruselským poklesly čelisti opět o kousek níže. * Ve sněmovně by měli  v pokusu č.2 dumat nad protikuřáckým zákonem. První pokus nevyšel, bo někteří poslanci ANO zapomněli zvednout ruku. Nekuřáci chodí se svěšenými pysky, kuřáci se zatím radují. Vypadá to na dlouhodobou bitvu. * Altner se přetahuje se socdemáky o cca 300 mega a požaduje pozastavení činnosti ČSSD. Návrh doručil do kabinetu, kterému šéfuje přeceda ČSSD a ministr vnitra je z téže stáje. Vláda tedy jen „vzala na vědomí“ spolu s nesouhlasným stanoviskem vnitra, ale do větších akcí se pouštět nehodlá. Nevím, co kdo od tohoto kroku čekal, včetně Altnera samotného.

-----------

Červen 2017

2.6.2017 -  Českem zase chrastily americké jednotky. Tentokráte putují z Německa na Slovensko a Maďarsko v rámci cvičení Noble Jump 2017 a Saber Guardian 2017.  Na novinkách to podali tak, že se občas stalo, že na ně někdo vystrčí zadek, ale jinak že je vítají tisíce jásajících lidí. Mno. Šeříky už odkvetly, rajčata ještě nedozrála, tak nevím, čím po nich hodit. Asi jen nelaskavým slovem. Za měsíc nebo tak nějak budou rachotit zase zpátky, tož snad to přežijem.

5.6.2017 – v noci 3./4.6. další „teroristický“ útok v Londýně. 7 mrtvých. Moc se štěkny snažily podat, že se nejednalo o terorismus, že jen útok nějakého osamělého cvoka. Tentokrát jim do toho hodil vidle ISIS, který se k akci hrdě přihlásil.  Mayové nezbylo než konstatovat, že tedy „už toho bylo dost“.  Zajímalo by mě, co hodlá udělat, aby „se to neopakovalo“.  Připrchlých ochotníků mají plný barák a v Londýně navrch muslimského domovníka. Pardon, starostu. Opět se dojímáme nad hrstkou zabitých, zatímco hromady mrtvých v Sýrii, Iráku,  Lýbii a jinde po světě jsou neviditelné, bo jsou na té špatné straně barikády.  

14.6.2017 – od minulého záznamu jsme přežili předčasné parlamentní volby v Anglii a plánované 1.kolo ve Francii.  Konzervativci madam Mayové jaksi vybouchli – ona volby vyhlásila hned po nástupu na Downing Street 10, zřejmě s plánem vyhrát a tudíž posílit své pravomoce v jednání o brexitu.  Konzervativci sice vyhráli, ale ne s takovou převahou, aby měli rozhodovací většinu, tedy to bude znamenat ústupky a kompromisy.  Zpoza kanálu velký jásot neslyšet. * Ve Francii to voliči hodili hojně Macronově pidistraně, co o ní před půlrokem slyšel jen málokdo.  Z Bruselu slyšet značně hlasitější jásot. Ještě je na programu druhé kolo, ale to už asi výsledek nijak nezmění. * Českou louži poctil návštěvou Juncker. Dštil oheň a síru na Rusko, chrlil běžné nicneříkající fráze a blábolil o společné evropské armádě. NATO nás prý nedokáže dost dobře chránit. Tož teda nevím, který kabát bude těm našim politikářům bližší. * Do ČR též doputovala žaloba  z EK, že nechceme brát migroše.  Tudíž máme zacálovat asi 6 mega za každého nepřiprchlíka.  Kvóty, se kterými jsme nesouhlasili, nám jich přidělily lehce přes šest tisíc. Že je nechceme, že ani oni nechtějí být s námi, není na pořadu dne, bo Brusel rozhodl. Hlavně že nám z Bruselu pošlou nějaké ty dotace – protože podle Junckera se tu máme zle. Asi jo. Půlce armády velí Bundeswehr, němečtí policajti mají svolení zasahovat na našem území,  vládní ministři jsou na sudeťáckých sjezdech jako doma, české žaludky ovládají německé markety, kam umísťují to, co by Němci doma nežrali.  Z Brusele nám nařizují, koho máme ubytovat a co si máme myslet. Ale zase máme tuhletu „svobodu“.

20.6.2017 – Prima Zoom včera odvysílala první díl rozhovorů Olivera Stonea s Putinem. Budou toho čtyři kousky, od pondělka do čtvrtka,  od osmi večer. Kavárna neví, jak reagovat – nadávat a tím dělat publicitu? Nebo radši být zticha a být za blbce? Asi to druhé a rámus spustí až po posledním odvysílaném dílu. Dokument měl v Americe premiéru před týdnem, kavárníci budou asi dost naštvaní, že se dokument před českým uchem a okem nepodařilo zatlouct. * Ve Francii opět nějaký islamista útočil na policejní hlídku. Zpackal to, připravená bomba nevybouchla. Svět se diví, že se z týpka vyklubal útočník, páč byl legálním držitelem sedmi kousků zbraní, člen střeleckého klubu, a měl radikální názory, pro které byl v hledáčku policie. Islamisti zjevně dělají možné i nemožné, aby si proti sobě popudili ovčana – a on furt nic. * Nějaká potrhlá zelená členka Bundestagu  se nechala slyšet, že je zde málo migrantů ze Sýrie.  Prý jednotlivci to mají těžké, tož navrhuje přesídlit celé vesnice. Znám jednoho jejího krajana z minulosti, který v minulém století praktikoval stejnou metodu. Nedopadlo to dobře. Asi dáma chyběla na hodinách dějepravy. * 15.6 Sobotka oznamuje, že končí na postu předsedy ČSSD. No nevím, nevím, jestli je tohle pro ČSSD to správné záchranné lano. Ale možná chce jen být mimo ve stylu sejde z očí, sejde z mysli. Zlí jazykové začínají dumat o jeho roli v kauze OKD a Bakala.

26.6.2017 – Macron školil středoevropské vidláky z demokracie. Prý jen bereme unijní prachy, ale nechceme se západní částí držet basu. Orbán na oplátku konstatoval, že Macron je v politice zelený zajíček a že není nejlepší si hned na úvod kopnout do zemí střední Evropy. Ale časem se snad zorienutuje – teda Macron. * Schulz se zase otíral o Polsko, že „zpochybnili“ nezávislost ústavního soudu a útočí na svobodu sdělovadel.  A že EU není supermarket, kde si můžou ti vidláci ze střední Evropy nakupovat, jak chtějí. Hm. A já si doteď myslela, že speciálně Německo od vidláků bere plnými hrstmi, zatímco placení nechává na bruselských. * V posledním odvysílaném dílu rozhovoru Stonea s Putinem se dokolečka točili kolem ruského „zásahu“ do amerických voleb. Putin otráveně prohlásil, že už ho unavuje furt něco vysvětlovat. Ani se mu nedivím. Pořád ještě nikdo nedodal ani jen náznak důkazu ruské účasti na amerických volbách, ale prudit budou. Je to jak o paní Colombové – všichni o ní mluví, ale ještě ji nikdy nikdo neviděl. Kavárna spustila povyk, jak se dalo očekávat. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Nesmíte být měkká.
Já jsem při útoku na můj komp virem Win 10 nemilosrdně vyrval baterii ze skeletu a šňůru ze zásuvky. Pak jsem ho 3 x restartoval a soudruhům to zřejmě bylo divné, takže před spuštěním instalace pak vždy poslali zdvořilý dotaz. Takže jsem je poslal do hajzlu a válčím doteď se sedmičkou.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

V současnosti používám Linux, jsem naprosto spokojen.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snazim se, fakt jo. Ale jsem měkoň. Zvlášť u kompu. Jsou věci mezi rukama a klávesnicí, a pak mezi klávesnicí a procesorem. To prvni jakžtakž ovládám, to druhé ani náhodou. Vyrvat šňůru ze zásuvky jsem chtěla, ale nenašla odvahu :-). Ale, kruci, fakt mě to namíchlo. Ta drzost, s jakou to provedli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ja mam Win 10 rad, tak nejak mi to pripomina socialismus. Chci pretahnou jednu slozku do druhe a cestou ji 3x ztratim a zapadne jinam, pak se mi dvakrat chytne jina a nakonc mi to cely na 15 minut zamrzne. - Urcite se Win 10 delali ve vychodnim Nemecku nebo sice v Indii, ale vychodni nemci tam delali supervizory.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale dulezitejsi je Brexitu uz 2 roky a nejak nam soupaj nohama. - Z Anglie mam zpravy, jak nic moc nalada. Spousta svetovejch firem odchazi a ubejva dobry prace, nikdo nevi jak bude.

Zatím bez slepic

V UK by nemohla být nálada o nic lepší, ani kdyby Brexit odmítli - nemůže jim nijak zvlášť uškodit, ale ani jim nemůže pomoci. Když na začátku třetího tisíciletí islámští klerici v Británii prohlašovali, že se UK transormuje v islámský stát s právem šaría, tak jsem se tomu smál. Dnes už to vidím jako dějinnou nutnost a říkám - dobře jim tak. Zvláště, když si svoji frustraci z vlastní bezmocnosti vůči svým muslimským spoluobčanům vybíjí na zástupných terčích, kterými jsou Poláci a Češi.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě jsem měl na mysli transformuje.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K. (neověřeno)

Trvalý odkaz

PepoK,
kdybych měl sám u sebe oprvovat každý přklep, nedělám nic jiného!
Tady jsma až na drobné výjimky jeden ynteligent vedle druhého, dešifrování přeprtů je naší druhou přirozeností.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky za snahu.
Mne u toho napadá,kdo seje vítr,sklízí bouři.
Jedna špatnost se překrývá,ještě větší špatností.
Přitom je jasné,že jde o to,jak dostat Rusko na kolena.
Krach v USA v roce 2008,hodili USA na bedra více státům.
Mluví,píše se o dalším krachu,jen mám obavu,že už to nemá kdo zachraňovat,všichni jsou zadluženi až po uši.
Takže se všechno připravuje kolem Ruských hranic,určitě ne na mírovou misi.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeste porad je moznost pobit veritele. Ono jich tolik neni.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Savčenková je s odstupem ze strany Putina zářný příklad kvalitního strategického uvažování. Klobouk dolu, před lidmi, kteří tu šarádu vymysleli a připravili.
Normální, konfekční, přituplý přístup by byl nedbat protestů aktivistů ala Schwarcenberg a Kalousek a zavřít Savčenkovou až zčerná.
Oni ale Savčenkovou vyhodnotili a usoudili, že Savčenková na svobodě bude pro Kyjevské fašisty dar - nedar a pustili jí i s rizikem, že to jejich lidi nepřijmou zrovna s nadšením. Už tenkrát zřejmě Schwarcenberg a Kalousek čuměli s otevřenými ústy.

Nakonec si Savčenkovou musel zavřít sám Porošenko a Schwarcenberg s Kalouskem jsou pro srandu králíkům.

Prostě majstrštyk.

Zatím bez slepic

Judo je o tom pouzit proti protivnikovi jeho vlastni silu a sachy o tom, myslet nekolik kroku dopredu.

Kde by se takovy komplikovany veci ucily v Oxfordu a Cambridge.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/06/05/vsichni-jsou-frljicove/#…

"Prezident je stejný, jako Frljič ! Lhal v případě Peroutky a neomluvil se !"

Přirovnání i důvody naprosto nechápu. Prezident opravdu článek nenašel, ale o to tu přece nejde. V některých jiných článcích se Peroutka vyjadřuje o Hitlerovi přinejmenším umírněně. Podotýkám, není divu, protože se nikomu nechce do plynu. Nemůžeme ho proto odsuzovat. Ale prezident chtěl ukázat na něco jiného. Na to, že i člověk pevných zásad, jakým Peroutka bezesporu byl, se může sklonit před brutálním násilím. Prezident prostě asi nevolil ten nejlepší přiklad. Aféru z toho udělali až ti , kteří by nikdy neustoupili. Morálka a odpovědnost by jim to nedovolila. :-)))

"Babiš je trestně stíhaný za podvod a koblihům to nevadi. Jak to, že jim vadí Frljiš ?"
Vlk úplně přehlédl, že aféra s hnízdem je účelová a tisíce podobných afér se ani nevyšetřují. Až dosud neexistuje precedent, jak má soud v takových případech postupovat. Presumpce neviny Vlkovi neříká vůbec nic.

Škoda, že mu nenávist zasírá mysl, některé jeho články jsou pořád dobré.

Zatím bez slepic

Puck.
Klid,Vlk jen nenávidí sionisti,ale podporuje semiti,T.Fišerová,Drahoš.
Zeman není také žádný svatý,ale jak už jsem někde psal,ze všech těch židovských kandidátů,Zeman je nejlepší.
Zeman tvrdí,že odvádí 20% ze svého platu na umoření státního dluhu,když víme,že každý žid musí odvádět 10% ze svého platu do židovské obce,tak to tvrzení Zemana,to jen potvrzuke.

Zatím bez slepic

Uz jste nekdy slibil vecnou lasku slecne a pak se vyspal s jeji kamaradkou. - Taky na vas nenajde vubec nic dobryho.

Peroutka viditelne nebyl pevnych zasad. Pevnych zasad byli ti, co sli pro ty zasady dobrovolne na smrt. Ne ze bych byl lepsi nez Peroutka, ale klobouk budu smekat jinym smerem.

Clanky mohou mizet, jako mizi profily na FB a clanky na WIKI. Orwel je celej o tom. Bohuzel, to nic nedokazuje.

Zatím bez slepic

vylezlo, by snad bylo lépe, kdyby onen Milošův článek existoval. Takový jsem získal dojem po přečtení několika jiných výtvorů, které prý opravdu psal on sám.
S tím kloboukem je to - jak říkají naší starší Genosse z Říše - GENAU.

Zatím bez slepic

Pucku,
nakonec mě dokopete k tomu, abych napsal osvětový článek coby slabikář psychiatrie, sociální psychologie a psychoanalýzy.
Mám přitom jen ubohou dvousemestrovou zkoušku z psychiatrie, ještě ubožejší , též dvousemestrovou, z neurologie.
K tomu cca deset dílčích zkoušek z různých nepodstatných derivátů psychologie, to vše vpodstatě nahovno.
Řekl bych, že co se praktických a aplikovatelných znalostí z psychologie (zvláštště sociální), praktické sociologie a jiných měkkých (i poněkud tvrdších) věd mě strčí Vidlák do kapsy.

Vlk ne, ale s tím se nedomluvím.
Přitom je (můžete mi věřit!) Vlk inteligentnější než já...
Tady mě snad chápe akorát Maneca - a ani s tím si nejsem dvakrát jistej...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem moc rád, že si mohu osvěžit události minulé, a jistě by bylo, co k nim dodat. Vlk mě silně nadzvedl, a tak se vyjadřuji k současnosti. Rejpalce dík, dobrá práce !

Zatím bez slepic

neřešit.
Je to starý pán, který má již nárok na své rozmary.
A my máme možnost se jimi nezabývat, případně vlkovy podivuhodné vývody nerespektovat.
Popravdě jsem to započal číst, ale asi tak po po první čtvrtině jsem toho nechal. Ztráta času, radši jsem místo toho přelouskal pět stránek špatné detektivky, kterou musím ve čtvrtek vrátit.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem strší než Vlk, doktorem Alzhajmrem ohlodanej, ale do starejch pánů mi nikdonadávat nebude, nebo začnu bejt alergickej!!!

Zatím bez slepic

Hele, Asfalťáku, že je někdo starej, vůbec neznamená, že MUSÍ bejt blbej, zapšklej, anebo jinak protivnej. Tato výsada není určena všem.
Někteří dědci a báby si zachovávají obdivuhodnou duševní svěžest i přesto, že jejich vrstevníci už vůbec nejsou, anebo mají gross problém trefit se bagrem do huby.
No a třeba na příklad asfalt může mít blahodárný vliv na neurony v oblasti nad krkem, kdo ví...
:-)))

Zatím bez slepic

Je to i s textem, strejda gůgl to překládá vcelku dobře, takže až na frazeologii a její posunuté významy se to dá z překladu pochopit.
:-)))
https://www.youtube.com/watch?v=p6C_BqtJLro
P. S.: je zajímavé, že něco tak aktuáního klučinové sesmolili v r. 81

Zatím bez slepic

Pucku, stran vlka to myslím není nenávist. Přečtete-li si jeho články stran kauzy Peroutka pozorně, pak nutně zjistíte, že vlka naštvala skutečnost, že Zeman zpochybnil, urazil ikonu české žurnalistiky, což by prezident podle vlka dělat neměl. Na takové lidi máme být dle vlka hrdí. O den dříve než tehdy poprvé psal vlk o kauze Peroutka napsal totéž Václav Žák. Tím lhaním zřejmě vlk myslí to selhání Peroutky. A za toto by se měl zřejmě Zeman podle vlka omluvit. Což o to, takovou názorovou pozici vlka jsem schopen i chápat, nikoli sdílet, ale bohužel vlk při argumentaci stran Zemana používá vědomé nebo nevědomé podpásovky. To, jak je to, ví jen on sám. V článku stran vrácení kauzy na začátek kupříkladu vytýká soudci, že takřka okamžitě rozhodl o předběžném opatření, čímž prý stranil Zemanovi a dává to v tomto směru do kontrastu s délkou či vůbec zahájením řízení. O předběžném opatření se musí rozhodnout neprodleně. Buď to vlk neví nebo vědomě čtenáře zavádí. Nebo například zamlčel, zase vědomě či nevědomě, že už první odvolací soud konstatoval, že Peroutkovy výroky v jiných článcích jsou v tomto směru kontroverzní, jak doložila žalovaná strana, a důvody k takovému názoru na jeho selhání tedy existují a omluvu v tomto směru vyloučil. A tak bych mohl pokračovat manipulativními vlkovými spekulacemi - třeba stran jmenování soudce Baxy, jemuž má končit mandát a Zeman má jmenovat, čímž dokládá to stranění soudu Zemanovi. Prostě si myslím, že jen vlk dokazuje, že je jen a jen člověk, jako Zeman či kdokoli z nás. Jeho jednotný metr je jednotným jen a jen subjektivně v jeho očích, stejně jako u kohokoli jiného. Všici jsme přece objektivní, usmívající se smajlík. Ostatně jednotný metr neexistuje, ani existovat nemůže. Jedna k pro subjektivitu člověka, každého bez výjimky - a tedy z jakých pozic se k čemukoli přistupuje.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

podle vzoru všichni jsme si rovni a někteří ještě rovnější, tak i všichni jsme objektivní a někteří ještě objektivnější?
Mám pocit, že v tomto punktu jste s vlkem šlápl do pořádně velkého hov.. ééé... exkrementu. Nebo spíš Vaše tělesná schránka spočinula ve Vidlákově hnojišti. Celá.
Nikoli, vážený Alexi, (to "vážený" myslím vážně), vlk je jen a pouze dvounožec, který absolutně nesnáší cokoli, co nejede podle jízdního řádu, který ON sestavil.
Pár takových blbců jsem už potkal... :-(
Je to škoda, vlk má nesporné přednosti..., některé...

Zatím bez slepic

Ale ano, chápu Vás Targusi, jeví se to tak, ale myslím si, že jsem pravdě blíž. Mne u vlka nezklamalo a nezklamávalo tohle. Je jen lidský, se vším co to obnáší - i s emocemi. Mne zklamala skutečnost, že blog zakládal jako širokonázorový, aby ho změnil na blog JEHO názorů - jeho vlastními slovy. Chápu, že to tak cítí a cítil, že dle svého názoru nebude opakovat znovu a znovu ony své pravdy. Nemylte se, děláme to vlastně všichni.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

své názory, druhá věc je pěstovat nějakou diskuzní platformu.
Třetí věc je urážet druhé v soukromé korespondenci a filtrovat z ní věty, které mají sloužit k očernění a následnému znemožnění digitálního soupeře.
No nic, jsem přesně jako ten vlk. Pořád melu jedno a totéž.
:-)))
Už jsem to tu dával
https://www.youtube.com/results?search_query=chcialbym+byc+soba+wreszci…
"chcialbym byc soba wreszcie"
Chtěl bych být konečně sám sebou

Zatím bez slepic

Znal-li byste mne Targusi, mou reakci byste předpokládal. Velice stručně - jde o urážení vlkem či kýmkoli jiným, nebo o urážení SE. Cožpak mne může urazit jakýkoli názor na mne? Jakýkoli takový názor si prostě přeberu, zda na něm není pravdy trochu (jistěže subjektivně - tedy i s možným omylem) a prostě jedu dál. A setsakra byste se u mne divil, že reakce mám mnohdy stejné jako vlk či kdokoli jiný - asi Vás překvapím - jsem cholerik jako když vyšije. Psaný projev mnohdy také klame. usmívající se smajlík Mimochodem, co to vlastně je urážení druhého? Jen řečnická otázka. Každý na ni máme svou odpověď. Já si odpovídám vždy a bez výjimky, je to jen názor druhé strany. Možná pravdivý, možná ne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K drobnému zamyšlení obrazový odkaz do NEDÁVNÉ (!!) minulosti.
Zobrazované výjevy viděla nebo mohla vidět moje babička.
Ba co dím, viděla a vyprávěla o skutečnostech, které byly civilizačně ještě starší, byť kalendářně čersvější.

No dejte si to! Nebylo tenkrát lépe a radostněji?

https://magazin.aktualne.cz/obrazem/tak-moc-se-zmenil-svet-za-120-let-m…

Zatím bez slepic

Zaprve se v roce 1890 skoro nefotilo barevne. Bezna fotografie byla cernobila, barevna byla totalne vyjimecna, protoze silene technicky narocna. Ani kolorovane fotografie takhle nevypadaji. Prosvita tam seda, jako treba v Saudkovic kolorovanych fotografiich. Posledni "bruselsky" obrazek ukazuje napul kolorovany obrazek.

Zadruhe - jak chodili tehdy oblikani lidi vsude po Evrope vsichni vime. - Tohle je pristup jak kdyz Nick Carter v Adela jeste nevecerela prijel do Prahy ve svem uzasnem prevleku. Vzal si nejakej starej mistni kroj, kterej nosily nejaky babicky na vesnicich. Uz tehdy to mohlo bejt naaranzovany. Hodne se aranzovalo vis styl pictorialismus. Fotografove chteli bejt jak maliri.

Zatreti - ten Brusel vubec nevypada jako Brusel, takovyhle domy v Belgii nebejvaj. Muzu se mylit a je to nejakej atypickej kout, ale pak je atypickej. Tim to zavadi pochybnost o tom, ze zrovna takhle vypadala Evropa.

Zactvrte - ten vyjizdkovy kocar pusobi jako kresba podle fotografie. Podivejte se na kopyta kone. Jsou naprosto ostra. Za obcanske valky v USA se delalo to, ze neco vyfotili (neco nehybneho) a pak to domalovali.

Zatím bez slepic

Nebudu se vracet k jednotlivým obrázkům - asi to už nepřečte příliš mnoho lidí.
Pokud si od včerejška vybavuji, pak jednotlivé fotografie jeví různý stupeň dodatečného zásahu.

Všechny jsou s nejvyšším stupněm pravděpodobnosti kvalitně digitálně upraveny. Což ovšem platí i pro 90% v současnosti vzniklých fotografií!

Pokud jsou TYTO fotografie kolorovány, pak digitálně.
V současnosti se digitálním kolorováním starých černobílých fotografií zabývá poměrně dost lidí.

- Barevná fotografie byla velmi vzácná a náročná. Prováděla se na trojici černobílých (barevné tehdy neexistovaly!) fotografických desek, exponovaných přes barevné filtry. Díky tomu ani po stovce let fotografie nevybledly a nedošlo k barevným posunům - ke kterým dochází u dnešních barevných filmů už po několika málo letech.

Jinak nutno souhlasit, že barevná fotografie byla extrémně technicky náročná - a zachovalo se z té doby málo skleněných negativů (spíše trojic negativů), které by dovolily takto dokonalou počítačovou rekonstrukci. Takto dokonale obrázky neviděl ani jejich autor - fotografický pozitiv se nevyvolával nýbrž tiskl!
Dosáhnout takto dokonalého soutisku s využitím tří až čtyř barevných pigmentů bylo nad možnosti tehdejší tiskařské techniky.

Zatím bez slepic