Rejpalčin deník - červen 2019

Autor

3.6.2019 – „nato-boys“ prosvištěli zase jednou českou kotlinkou ze západu na jihovýchod,  prý na cvičení, a pojali ten blbý nápad vzít to po naší skvělé Dé jedničce. Místo vítačů s mávátky lemovali cestu naštvaní řidiči, kteří jim místo ovací nadávali, bo brzdili už tak našponovaný provoz. Kolony vojenských vozidel směly jet max. šedesátkou, ne že by se v některých úsecích dalo vůbec jet rychlejc. Lid obecný internetový rázem vyjádřil pochopení spojeneckým jednotkám tím, že D1 přejmenoval na Ťokův průsmyk a konstatováním, že umíme brzdit či zastavovat vojenská vozidla i bez bojových fabií. Evropsky hodnotný Janda naříká, že jako spojenci jsme totálně selhali.  Nu, ještě že tak. * Do Česka dorazila zpráva EK, že Agrofert čerpal dotace neoprávněně. Mediální kanál, kulturní úderka a všichni jebnutí  demokratickou chvilkou spustili ryk, vrhli se na Andyho, že musí…vlastně samo neví co, ale hlavně musí. Nejspíše od válu. * Bědoval též Honzík Hrušínských, co všechno Anďoch „dotačně“ provedl. Nu, kdyby tomu jeho divadlu nepřiklepávali každoročně výživné dotační finanční injekce, nejspíš by se mu nevedlo tak chutně. Tahle odnož Hrušínských rodiny se moc nepovedla. * Veselo na ministerstvu kultury pokračuje. Kulmin Staněk přišel na to, že si šéf Národní galerie Fajt odklonil nějaký ten milionek, a tak Fajta odvolal. Načež se z uvědomělé kulturní fronty spustil ryk jak byk a Hamajda dotlačil Staňka, aby podal demisi, kterou ale Zeman nepřijal. Nu, jestliže šéf zjistí, že podřízený krade, ale šéf odvolán za to, že vykopnul kradoucího, tak je na tom něco divného. Našli hnedle náhradu za Staňka v podobě uvědomělého a více kavárně jdoucího na ruku Šmardy, ovšem nemůžeme mít kulturní ministry dva. A tak Babiš donucen Hamáčkem, aby Staňka odvolal, což se také stalo. Potíž ovšem je, že prezident prohlásil, že o odvolání Staňka rozhodne až poté, jak to bude s trestním oznámením (na Fajta), které ministr kultury podal. Ještě bude sranda.

7.6.2019 – Kauza agrofertích dotací „pro Babiše“, tedy auditní zpráva EK, stále rezonuje, hlavně kolem Prahy. Minářův spolek chvilkových demokroušů se slezl na Václaváku, kde nadšeně slintali do mikrofounů za hlasité podpory  hééreckých celebrit, co se považují za velikány tohoto národa. Prý se jich tam slezlo na 120 tisíc, policajti monitorující ty slinty mluví o tisících sedmdesáti. Lid venkovský vidlácký se na ty chvilkaře dívá dost skepticky a nedůvěřivě. Asi proto, že komu žehná Kalousek a vychvalují v ČT, před těmi je třeba míti se na pozoru. * DJT si zaletěl do Británie, pokecal s královnou, zaloboval za brexit, oslavil vylodění spojenců v Normandii a odfrčel. Domů. Putin pozvánku na oslavy vylodění nedostal, zřejmě proto, že Rusy ve II.sv. nepovažují za spojence a vůbec se na západní frontě nevyskytovali.  Angela naopak pozvánku dostala, zřejmě coby zástupce západně frontových účastníků akce. * Čínský prezident přiletěl do Moskvy na oficiální návštěvu Ruska, takže VVP  si místo pokecu se „spojenci“ západními pokecal se spojencem čínským.  Zatímco západ „slavil“ spojenecky v Normandii, Putin a Si spojenecky slavili navýšení vzájemných obchodů s platbami v národních měnách, tedy mimo dolar… Štěkací mediální stoky se o tomto zapomněly zmínit, ale nezapomněly vyplodit tak důležité info, že Si obdaroval Putina dvěma pandami, kriticky ohroženou to zvířenou.  Ještě že je máme, ty press-čuby, jinak by mi ten důležitý detail unikl.* Trumpova obchodní válka s Čínou nabírá pro USA dost nešťastný směr. Americká cla ne a ne dostat Číňany na kolena, navíc Si s Putinem dohodl dodávky rýže, kukuřice, sóji a ječmene, což byly komodity dosud nakupované hlavně v USA. Američtí zemědělci nebudou nadšeni… ale zas měli to vylodění v Normandii, že * Světová banka oznámila růst ruské ekonomiky o 2,3%. Nějak to nevypadá, že by Rusové úpěli pod západním sankčním bičem.  Čuby z mediální stoky již tradičně mlčí. * V Petrohradě začalo každoroční ekonomické fórum, kde si dalo dostaveníčko na devatenáct tisíc účastníků. Nejvíc jich prý dorazilo z Číny a USA. Tak nevím, platí furt ty americké sankce nebo ne? Putin se dost drsně opřel do USA a celkem jasně je označil za světové zloduchy č.1. To množství ekonomů z této kritizované země asi neslyšelo moc rádo. Naše mediální stoka ani nepípla, pornoherec se štětináčem asi ještě teď lapají po dechu. * Turci tvrdohlavě trvají na tom, že nehodlají ustoupit od nákupu ruských S400. Amíci je „potrestali“ tím, že turecké piloty vyloučili z výcvikového  programu na F 35 a jako třešinku na dort posadili sdělení, že Turecko, dosud jeden z pilířů NATO, už není pilíř. Nový pilíř místo Turků jsou nyní Řekové, kteří s Tureckem nevycházejí. Tak, to jim to nandali!

17.6.2019 – zase jednou se útočilo na tankery, USA z toho obvinily Írán a dokládají to jakýmsi pofidérním videem, kterak údajní Íránci sundávají z lodi podvodní miny, co nevybuchly. Jeden z tankerů byl japonský a ejhle náhoda, zrovna se stalo v době, kdy japonský premiér jednal s íránským prezidentem. Nějak mi sice není jasné, proč by to Írán dělal, ale logiku v jednání Američanů už léta netřeba hledat. Rusko, Čína a dokonce i EU pochybovačně vrtí hlavou. Celé to pohřbil japonský premiér Abe, když sdělil světu, že tanker nepoškodily podvodní miny (pod čárou ponoru žádný škrábanec), ale „letící předměty“, které poškodily palubu. No, možná ti zlovolní Íránci ty podvodní miny na ten tanker házeli?!?

23.6.2019 – Holanďani s tou svou vyšetřovací zprávou o sestřelu MH 17 opět o sobě dali vědět. Teď už fakt tutově našli viníky, za sestřel můžou čtyři lidi, tři ruští a jeden doněcký. Hlavním viníkem má býti Strelkov a pak šéf doněcké rozvědky, bo „mohli o něčem rozhodnout“ – tedy nikoliv že „rozhodli“, nebo „vydali rozkaz“, ale  „mohli to udělat“. Bože, tady už někomu fakt hráblo. * Malajsijský premiér označil zprávu za zpolitizovanou, že komise nemá snahu zjistit, k čemu skutečně došlo, ale že má jediný úkol, a to hodit to na Rusy – jakýmkoliv způsobem. Sdělení nějakého vidláckého premiéra ovšem ty naše správné zápaďáky v nejmenším nezajímá. Aby se to nezapomnělo, tak to éro bylo malajsijské, ale Malajsie nebyla k vyšetřování připuštěna, nebyly jí poskytnuty záznamy černých skříněk, bo prý nemají ty správné experty. Naprosto neuvěřitelná fraška. * DJT a USA furt vrtají do Íránu, bo útok na tankery nevyšel, bo Japonci si tvrdohlavě stojí na svém, že výbuch nastal na palubě, nikoliv pod vodou. Amíci si furt vedou svou, že video jasně ukazuje, kterak potápěči „Íránci“ umisťují podvodní minu na tanker – ovšem na dodaném videu „umisťují“ minu NAD čárou ponoru. Dá rozum, že to nemohli ti potápěči dávat pod vodu, to by na tom videu nebylo nic vidět, že. * Íránci prý sundali Američanům výzvědný dron, který prý byl v „mezinárodním prostoru“. Podle Íránců byl nad jejich územím, a nebyl to jen jeden dron, ale dva letouny, z nichž jeden s posádkou.  Údajně dvakrát Američany varovali, aby k nim nestrkali rypák, ale bez reakce. Tož se rozhodli sestřelit ten bez posádky, čímž tedy „překročili červenou čáru“ a DJT zatroubil k útoku – který následně deset minut před spuštěním odvolal.  Lidumil. Možná mu někdo ukázal, kde se ten Írán na mapě nachází a kdo všechno se v této oblasti angažuje. Takže DJT za trest uvalil na Írán další sankce – šmarjápanno! – a mračí se na Evropu, že nechce být solidární.  Jsem zvědavá, kdy zavlaje do třetice další false flag. * V českém rybníčku se kalila voda u hradeckého soudu, který rozhodl o navrácení majetku rodu Walderode, jenž byl zabrán na základě Benešových dekretů. Rod Walderode prokazatelně za války spolupracoval s nacisty… mlčení štěken je trapné, ty správné demokrouše  zajímá Babiš a jeho dotace. Dnes si chvilkaři dali dostaveníčko na Letné a prý čekají nějakých 350tisíc kousků.

27.6.2019 – Nakonec těch chvilkových svazáků dorazilo prý 250 tisíc. Policajti napočítali o padesát tisíc míň. Mobilní operátoři přišli na číslo 283 tisíc a lidi na „alternativě“ to odhadují od 50  do 180 tisíc. Ono je to ale vlastně celkem jedno, kolik tisíc užitečných blbců se tam slezlo. Mně spíše fascinovala ta mediální „podpora“, valící se několik dní předem z veřejnoprávní televize a mediální stoky. A několik dní „po“ se z téhož prostoru podrobně ozývá, co která mluvící hlava tam řekla a jak moc „emocí“ do toho dali hérci a hérečky. Nějaké konkrétní info nebo aspoň představu, jak si tento spolek představuje tu správně fungující demokracii, ostatnímu lidu vidláckému zapomněli předložit. * Demoopo vyvolala v parlamentní žvanírně hlasování o nedůvěře vládě, zřejmě natěšená tou „statisícovou podporou“ chvilkařů. Bohužel pro ně ČSSD hlasovala o zachování svých vládních koryt, tedy „Babiš hlasování ustál“. Nevím, co čekali, ale „aspoň to zkusili“. * V Japonsku zanedlouho vypukne slezina zemí G 20. Očekávají se hlavně podsleziny USA s Čínou a Ruskem.  * Bez ohledu na prskání zpoza velké louže Huawei furt ne a ne padnout na kolena. Různě po světě si uzavírají smlouvy na 5G sítě za nějakých bratru 50 mld doláčů. Srandovní je, že hromadu komponentů jim dodávají americké firmy, na které se ovšem „sankce“ nevztahují, bo prý to nevyráběj doma, ale tak různě po světě. Kdyby chtěla Čína opravdu „šlehnout“, tak stačí, aby Huawei a jiní čínští giganti „přestali využívat“ americké „komponenty“. To bychom viděli ty veletoče…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jak ten čas letí, poznáme tady na Kydech podle toho, že už zase utekl měsíc a jsou tu roční "novinky" od Rejpalky. Dnes zrovna velmí aktuální s vyšetřováním MH 17.
Akorát o ten řecký pilíř se po roce čím dál tím víc bojím...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

konečně číst literaturu o vojenské technice.
Ze získaných poznatků spřádáte neuvěřitelná hovna.
NEMŮŽETE počítat s 90 letouny na palubě letadlové lodi v reálném nasazení, pokud jich tato veze devadesát!!!!!!!

Navíc si porovnejte parametry letadel sloužících na letadlových lodích s parametry bombardérů provozovaných na klasických letištích s MNOHONÁSOBNĚ delší startovací dráhou, mnohonásobnou hmotností a zejména nosností a mnohonásobnou palebnou silou.
Vaše žvásty o bombardovacích svazech startujících z Baltu na Moskvu jsou strašné.
Totéž Černé moře. RA v r. 45 doslova seděla pár km od Bosporu, když už nic jiného.
Je to něco podobného, jako byste tu vypisoval o přednostech běžeckých lyží v saharském písku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Víš targusi, já nejsem tvůj syn, abys mi mohl poroučet, co mám a nemám dělat. Takže na rozdíl od tebe budu i nadále číst odbornou literaturu a tvé sprosté útoky mne i nadále nechají chladným.
https://www.google.com/search?q=vzd%C3%A1lenost+moskva+petrohrad&rlz=1C…
https://cs.wikipedia.org/wiki/Curtiss_SB2C_Helldiver
https://cs.wikipedia.org/wiki/Curtiss_SB2C_Helldiver
P.S.: https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/video-nebavi-vas-snih-a-zima-ly…

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

mi netykejte, zmetku nepodařený.

Za druhé by ty vaše letadlovky byly k úplnému hovnu, protože by z nich žádné solidní bombardéry nebyly schopny vzlítnout. Letadla, na které dáváte odkazy, jsou určeny VÝHRADNĚ k boji proti námořnímu cíli (z dálky jedno torpédo a dvě pumy na palubu proti obsluze PVO, pokud by omylem doletěl až k nějaké doprovodné lodi), nikoli k bombardování pozemních cílů typu obytných čtvrtí, anebo rozsáhlých výrobních hal, které byly jen tak mimochodem prázdné, protože se za války přestěhovaly za Ural.

Za třetí by tyhle lítací škatule byly doslovným zákuskem pro pozemní PVO - pomalé, nemotorné, malá výška - a bezbranné proti klasickým stíhačkám.

Za čtvrté by sověti museli bý totální pitomci, kdyby si letadlovky pustili až k Leningradu, Finský zliv má v nejužším místě něco málo přes 70 km. Tudíž by dolet US letadélek byl na za hranicí relativně možného nasazení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Tak za prvé: Tykat, sprostě nadávat, psát můj nic s malým písmenem, to všechno jsi začal ty, já se jenom částečně přizpůsobuji tvému způsobu vedení diskuze :)
Za druhé: Bombardéry, na které jsem dával odkaz, úspěšně bombardovaly cíle námořní i pozemní, ale to bys musel číst a opakovaně jsi doložil, že toho nejsi schopen.
Za třetí: Tyhle letouny nebyly ani pomalé, ani nemotorné, ani nelétaly v malé výšce, ale to bys musel číst a opakovaně jsi doložil, že toho nejsi schopen. A mimochodem, při náletech samozřejmě byly doprovázeny vlastními stíhačkami :)
Za čtvrté: To je tvůj typický pokus o shazování, že? Říkat tankům tančíky, letadlům letadélka, když všechno bylo jinak, než tvrdíš, ale to bys musel číst a opakovaně jsi doložil, že toho nejsi schopen :D

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

hňupa.
B-29 Stratofortress - vzletová hmotnost 61t, dolet 5200 km tzv. ekonomickou rychlostí 467 km/h
Avenger - vzletová hmotnost 8t, dolet 1600 km, MAX. rychl. 442 km/h
Curtis - vzletová hmotnost 7 t, dolet 1900 km, MAX. rychl. 473 km/h
Wildcat - vzletová hmotnost 3,6 t, dolet 1200 km, MAX. rychl. 515 km/h

Pro normální lidi netřeba dodávat, že max. rychlostí určítě nedosáhnete max. dolet.
Tahle koťata, která prý něco bombardovala, mohla max. suplovat bitevníky, jimiž v podstatě byla. Tato kategorie letadel se ovšem ofiko zavedla až po WWII. S bombardéry neměla společného vůbec nic, kromě klasifikace, ovšem s přídomkem TORPÉDOVÝ (!!!), což je poněkud rozdíl.

Jinak ty vaše stíhačky taky moc neuměly lítat z lodních ramp a zejména pak přistávat tamtéž, takže vaše vlhké sny o bombírovce Moskvy a přilehlého okolí fakt jako ne.

Jestli budu mít čas a náladu, hodím sem večer něco málo o výpočtu reálného doletu letadel z tabulkových maximálek, kterými se tu snažíte ohromovat.
Ať si tu ostudu vyžerete všechnu naráz.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

"Jinak ty vaše stíhačky taky moc neuměly lítat z lodních ramp a zejména pak přistávat tamtéž" proboha co to má znamenat? Lodní rampy? :D
"S bombardéry neměla společného vůbec nic, kromě klasifikace, ovšem s přídomkem TORPÉDOVÝ (!!!)" Takže podle tebe jsou klasifikovány jako bombardéry a přitom nebyly bombardéry? Mimochodem, kdybys uměl číst, tak by ses dozvěděl, že Curtiss SB2C Helldiver byl střemhlavý bombardér!
Ale musím tě pochválit, že jsi našel Wildcat, ten se sice v roce 1945 používal už jen na eskortních letadlových lodích, kdežto na velkých sloužily stíhačky Hellcat (nosnost až 3 x 454kg puma) a Corsair (až 1 800kg pum).

Zatím bez slepic

stejně na hovno, jako jejich předchůdci, protože to byly z dnešního pohledu bitevníky, nikoli bomboše, hlupáčku.

Možná, že tohle by pomohlo, je to ve wikině

Fighter-bombardér
Korzáři sloužili také jako stíhací bombardéry ve středním Pacifiku a na Filipínách
Bojový dosah: 328 mil (528 km, 285 nmi)
https://en.wikipedia.org/wiki/Vought_F4U_Corsair

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Co máš stím, že každýmu píšeš "try mi nebudeš poroučet" :D Máš nějaký problém v hlavě nebo nemáš odpověd a tak místo něčoho co dává smysl, jako malý děco začneš řvát ala piráííti "nám nikdo nebude porozučet" :D
Chlape, když to napíšeš jednou, tak si člověk, řekne, asi jsem něco blbě napsal, ale když to píšeš tak často jako ty, tak už mě nepřesvětčíš, že mášč pouze problém v hlavě...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Víš, kdybys dokázal přečíst, co jsem zde psal, pochopil bys (?), že to o poroučení jsem napsal pouze třem (tedy ne, jak ty tvrdíš "každýmu") diskutujícím, kteří mi psali co mám a nemám dělat, což odmítám! Toto je svobodné diskuzní fórum a nevím, proč bych měl psát, či nepsat jen to, co mi kdo nakáže.
Pokud pozorně čteš mé odpovědi, tak možná přijdeš na to, že seriózně reaguji na příspěvky, často své odpovědi dokládám citacemi z odborné literatury a snažím se uvádět nesprávná tvrzení na pravou míru. Tedy i ve své odpovědi targusovi: So, 13. 06. 2020, 13:43, kde se ohrazuji proti tomu, že mi v předchozí replice: "přestaňte číst, NEMŮŽETE počítat" rozkazuje co mám a nemám dělat, dokládám své tvrzení o reálnosti náletů letounů z letadlových lodí umístěných na Baltu na Moskvu odkazy na technická data v této době používaných strojů.
Je to takhle pro tebe pochopitelné chlape, nebo jsem se opět snažil zbytečně? :)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

zatim jsi nenapsal kdy ti prikazal neco, krome toho, ze ti hnusne rekl svuj nazor, takze kde ti nekdo neco prikazal, krome toho, ze jsi to zatim vzdy pouzil jako "siskusni faul", stejne jako v tomto poslednim "toto je svobodne forum", bohuzel pro tebe i toto je lez, je to Vdilakuv dvur s jeho pravidli, kdy muze vykopnout me nebo tebe, jako kdyz omezi scaloopa, takze zatim vidim problem u tebe ;)
Ja si priznam, ze se nekdy chovam jak dacan, ale tak nejak k tomu pridam, ze jsem otravna osina ktera rada opozornuju ja podobne diskusni fauly a zvasty jako ted delas ty ;)

Zatím bez slepic

Tvůj příspěvek jsem četl dvakrát za sebou, ale ani tak jsem neporozuměl té hromadě písmen, která jsi sem chaoticky nakladl :( Mohl bys prosím psát česky?

Zatím bez slepic

Je vůbec otázka, zdali by US letadlové lodi mohly do Černého moře vplout. Úžina má hloubku jen 18m (Suez 25m) , pokud má loď ponor už kolem 16m, tak žádný kapitán neriskne do takového průlivu vplout.Dno se navíc v čase mění. Proto mají turci záměr vybudovat kolem Bosporu umělý kanál, který bude mít parametry stejné jako Suez.
To je na podporu Targuse.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolím si jen připomenout, jak to vzniklo:
Včera byl v reakci na jeden odkaz, kde se psalo, že západní spojenci měli v květnu 1945 více, než 100 letadlových lodí, rozporován tento počet. I prostudoval jsem odbornou literaturu a spočítal, že jich bylo kolem 150. Následně další diskutující psal, že by ty letadlovky pro případný útok na SSSR (1945) byly k ničemu a já tvrdím, že technická data v této době používaných letadel umožňovala například nálety z Baltu na Moskvu (o bližších cílech nemluvě). Další úvahy, kde by letadlové lodě mohly operovat jsou tuším dílem Čmouda.
P.S. Ponor letadlových lodí třídy Essex je udáván o osm metrů méně, než Vámi udávaná hloubka Bosporu: 8,7 až 10,4m :)
https://cs.wikipedia.org/wiki/USS_Essex_(CV-9)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

si prostudoval odborné materiály na wikině, tudíž my dva jsme blbci.
Tedy hlavně vy jste blbec, že ano, protože já sice taky, ale schovanej v koutku a úplně ganc maličkej...
Nejmenší na celém světě, jak pravil klasik.

A že se dá Bospor přestřelit z Kalacha, to vůbec neva. Že platí totéž o Dardanelách, jak by smet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Pokud bys měl schopnost porozumět psanému textu, zjistil bys, že já například informace o počtech letadlových lodí zjišťoval z knihy pánů Hrbků (viz včerejší diskuze) :)
To, že je pragmatik blbec, tvrdíš ty a ne já :) Otázka byla, zda Bosporem dokáže proplout druhoválečná americká letadlová loď? Pragmatik dal hloubku úžiny, já ponor Essexu, prostým porovnáním pozorný čtenář zjistí, že technicky vzato mohla :)
Co se týká tvého dalšího tvrzení o tobě jako blbci, jsem rád, že konečně s tebou mohu souhlasit! :D

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

jste za hňupa.
Soráč, jinak to nešlo.
:-)))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ale jistěže by to šlo jinak, třeba slušně, s pochopením psaného textu, citacemi, odkud čerpáš své informace, tedy solidní diskuzí. Jenže toho ty nejsi schopen a tak jen urážíš, plácáš nesmysly a rozstřikuješ sprosťárny široko daleko :)
targusi (ano, bylo to míněno jako nadávka :))

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

příležitost mlčet a nedělat ze sebe většího mamlase, než opravdu jste.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Podívej se targusi, opravdu už mne nebaví si s tebou tady hrát na paralympiádu, takže se vrátím ke svému původnímu předsevzetí:
Tvé sprosťárny, urážky, jakož i tvé ostatní ignorantské a neználkovské rádobyodborné příspěvky ignorovat. Já na rozdíl od tebe nemám potřebu se vyjadřovat ke všemu :) Jistě ti to způsobí zadostiučinění, protože mne můžeš dál urážet a já na to už reagovat nebudu :)
Užij si to :)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Za padesát let, pokud se nic nepředvídatelného nestane, napíše autorka o tem jak Adolf čtvrtý osvobodil emeriku od slovanského jha áryjců a keltů. Vidlák pak vyleze ze zprávou o hnojení umělými sračkami z farben agb laufen humusen dojčen republik spolkreich humanistische l.t.d. a že jinak to nende. Že babiša třetího zvolili demosGráticky, za plného Davidova virtuálního psychiatrického vědomí, a Maneca digitalizovanou šifrovanou závětí potvrdí, že vše co řekl je pravda a nic než pravda. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

pohádka o Jeníčkovi a Mařence po 50 letech.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Nejsem žádný tiskový mluvčí Ivana Davida. Mnoho informací, které nabízí, je pro mě mimořádně zajímavých už jen proto, že oficiální média je nezmiňují. Některé informace ale beru "with a grain of salt", protože jsou z příliš vyhraněných zdrojů (např. stále jedno a totéž řecké médium).

Články Ivana Davida jsem sem začala dávat, protože byly zpočátku uváděny jen na fejzbůku Davida a ne všichni zde na Kydech mají na fb přístup. Pár z Kydařů vyslovilo přání, abych zde čánky Davida dál uváděla.
Poslední dobou je už ale možné je přečíst na Nové republice nebo na PL a tak už je sem kopírovat nebudu - prdím na to, nechci být s Ivanem Davidem nějak spojovaná.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odebírat někomu sny a nenabídnout za ně náhradu se dělat nemá, ale ani Ládíka nezajímá co bude za padesát let. Ani nemůžu posloužit čmoudíkům, že jim postavím stát, zařadím je do nějaké skupiny a budu celé skupině táhnout káru do kopca aby až to dotáhnu na vrchol zřítil se zbídačen pod všechny co sem táhl. Aby mohli vyskákat zčerstva z káry a eště nadávat jak to drncalo.

Všechny dojmy o drncání na vrchol všeho nemůže spolknout ani největší insitní (to mám od holuba) blboň se sto padesáti nabídkami o deseti základních potřebách, keré si může každej vyplnit sám. Bez psychiatrického dozoru, bez zlo dějských návodů Klause, Zemana a ostatní šlechty z prognosťáku, keří nás svlíkli do naha a vykládaj cosi o nových císařových šatech. Že nám to pré sluší jako niGdy.

A než by vzali tužku a jeden den se snažili těch deset bodů vyplnit, to ani náhodou. Raději budou celé dny běhat po internetu a shánět drby dlouhých nosů a utírat jejich sople vlastním kapesníkem. Tohle prostě nejde pochopit .

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

ještě nebude brát důchod a Mařenka po 50 letech bude děckam připravovat bulgur a suši. To vím a co víc by mě mělo zajímat? Chaloupka bude zateplená a v zástavě u banky.

Dnes jsem viděl v Beskydech chlapa, jak zkracoval ruční pilou štachety pod taškama, co lezly přes štít. Od kolen dolů měl protézy, ale takové delší, podkolenky jakoby byly ke kotníkům. Stál na zemi, nepotřeboval žebřík. Kdyby šel po vrstevnici, připnul by si horní nohu kratší. Ten měl potřeby napsané.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

To jako že mrzáci potřeby píšou a ti ostentativníí na to můžou házet bobek? To je co za loGika?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Postižení -> invalidé -> mrzáci -> kriplové (každému dle jeho gusta) si SVOJE potřeby uvědomují mnohem silněji právě proto, že mají nějakou nevýhodu (handicap) vůči ostatním.
Část z nich improvizuje dle okolností, část z nich dokáže využít pomoc eráru, ale NEzneužívá ji; a část z nich jsou bezohlední ultrasobečtí zmetci, kteří parazitují na celé společnoti vč. soupostižených.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

psát já.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Po padesáti letech budou Jeníček s Mařenkou mlsat perník, aby se nějak vyrovnali s tím, co se tehdy stalo v perníkové chaloupce. Budou si ho i sami vařit a přebytky prodávat do ciziny.

Občas budou zírat na sochu Husa a říkat si, že to přeci v jejich mládí nebýval černoch, ale nebudou se moct rozpomenout jak to tehdy bylo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Po padesáti letech budou Jeníček s Mařenkou mlsat perník, aby se nějak vyrovnali s tím, co se tehdy stalo v perníkové chaloupce. Budou si ho i sami vařit a přebytky prodávat do ciziny.

Občas budou zírat na sochu Husa a říkat si, že to přeci v jejich mládí nebýval černoch, ale nebudou se moct rozpomenout jak to tehdy bylo.

Zatím bez slepic

Že postižení a deklasovaní své potřeby znají je jasný. Ti ostatní je musej taky poznat. Čím déle to bude trvat, tím horší to bude. A musej se sčítat a vyvozovat z nich závěry a návrhy řešení. A opravdu, ale opravdu o nich hluboce přemýšlet, proč sou takové. jaktože nejsou dávno vyřešené.

Někeří si myslej, že gdyž to budou ignorovat a dělat si z teho prdel, že se nic nestane. Že nemůžou klesnout na dno. Že je imbecilní papaláši zachráněj a vymyslé to za ně. Někeří si myslej, že dno je nějaká pevná skála, kerá se nepohne. A gdyž, že se stačí od ní jen odrazit. Ale omyl. Dno není. Můžou se propadnout až do nicoty nebo mezi červy. A nebudou chápat ani k čemu je kolo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneco, myslím, že není žádná hanba být "spojovaná" s Ivanem Davidem, má daleko víc informací než my a ne každý čte Novou republiku - já ji tedy čtu zcela pravidelně a jsou tam věci docela zajímavé. Ivan David je jeden z mála slušných politiků a jestli se někomu vložený článem nelíbí, nemusí ho číst. Já třeba taky nečtu hádky zdejších pánů kolik kdo měl děl a letadel a jánevím čeho všeho na letadlových lodích, ale chtějí to řešit, tak řeší, možná že by stačila kratší citace a nebo odkaz na zajímavé téma - například tohle o zemědělství - z jiného zdroje jsem to nečetla a jsou to zajímavé a varující věci. Kéž by to četlo více lidí. Jenom podotknu bez uvedení zdroje - nechce se mi hledat - oněch slíbených 750 miliard na pomoc po pandemii strachu z korony - údajně jenom 50 miliard na skutečnou pomoc - zbytek jenom v případech, kdy projekty budou v souladu s New Green Deal!!! Čili cestou ohromného zadlužení chce tady Komise prosazovat svůj původní zelený děs - ale jakkoliv jsou to zaprodaní omezenci, jdou na to chytře a zaprodaní národní politici to prosadí pod rouškou pomoci - podívejte, kolik nám ta Unie dává peněz - ale že to je na cestu ke zničení, to už se uvádět nebude. Já myslím, že byste v tomhle informování měla pokračovat, i když se to někomu nelíbí, ale tam jsou fakta, protože David se dostane
k přesným informacím

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

já se přidávám k předřečníkům.
Nikdo, ani David, nemá přece možnost si zprávy ověřovat na místě. Ani nemá možnosti a schopnosti jako Petránek či Spencerová.
Určitě si občas naběhne, ale vypadá to, že NĚKTERÉ jeho zprávy jsou PŘINEJHORŠÍM cinknuté jen o něco méně než ty v ČT. To, že je kopírujete je podle mého názoru přínosné, my si je rádi přecedíme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

I já se připojuji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

I já Maneco, nepřestávejte prosím. Hejtmane, Targusi a další... chodím sem tak tři, čtyři měsíce, a když jsem tenhle prostor objevil, bylo to jako oáza. Diskuze zdvořilá, obohacující, přínosná. Sem tam srandovně prskající Targus. A poslední dobou jako kdyby tu některé diskutující hryzl brouk mozkožrout, vztek, agrese, zuřivost, nadávky, urážky, tykání, proč? Vždyť je svět okolo tak dokonale rozjebaný, tak to přeneseme i sem? Přeju všem klid a nadhled.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Předpokládám, že všichni máme myš s kolečkem, ti zdatnější umí správně používat "tačped" a tak si každý může Davida odrolovat, aniž by na něj položil oko.
Pro ty ostatní jsou to alespoň nějaké informace o šíleném průseru na Balkáně. Sice z poěkud extrémistického zdroje, ale tím je osmanská "Agentura Anadolu" také. Stačí zprůměrovat a máme přibližně pravděpodobnou informaci o dění.

Je velká skupina lidí, kteří i neuvědomují nebo nechtějí vnímat, jakým nebezpečím pro Evropu Osmani byli, jsou a budou (NEJSOU totiž Arabové). A tím pádem zavírají oči před ohrožením (dnes už spíš opanováním) Balkánu a s ním i celé Evropy. Zvlášť, když Osman má už 50 let své trojské koně rozmístěné v řadě států EU.

Takže já osobně si přečtu Davida, pak se porozhlédnu po aktuálních zdrojích a buď dojdu k závěru, že jeho info je přesné, nebo si řeknu, že by si měl ověřovat z více zdrojů.

Vám za snahu velký dík!

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

za to, abyste ve svodkách z I.D. pokračovala. Když zprostředkujete něčí zaímavý text, tak Vás to s jeho autorem a priori nijak zásadně nespojuje. Zprostředkovat hodnotné a zajímavé informace je koneckonců základním posláním žurnalistiky. Soudruzi z týdeníku Ricin se sice domnívají, že úkolem žurnalistovým je vychovávat čtenáře, ale já si to nemyslím. Vaše dosavadní konání je daleko záslužnější než jejich.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohu-li vás požádat, dál sem ID z fejsbůku dávejte, já jsem jeden z těch, kteří si to tam nepřečtou. Na NR se neobjeví všechno, byť je to jeho web, tak ne všechno se tam každý den objeví, asi podle toho, jak má čas. FB asi obsluhuje poctivěji, možná je to jednodušší a má to větší dosah, nevím. V každém případě na nějaké hejtry nedejte, díky.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moc Vás prosím, buďte zde i nadále tiskovým mluvčím Ivana Davida! Děkuji Vám

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Já Vám rozumím a sere mě (nás?) vesměs totéž co Vás. Jenže...
a) Jsme tu lidé převážně před důchodem nebo důchodci. My už tu revoluci asi fakt neuděláme. Jednak máme svůj věk a jednak je dnešní mladá generace vymknutá mnohem víc než všechny předchozí; snad s vyjímkou té těsně poválečné, která měla o POTŘEBÁCH setsakra jasno, bo WWII a autentické zážitky z ní.
b) Je nás málo. A i když (snad, doufám) oslovujeme nějaké další lidi, furt je to málo. Michprdi z nás už asi nebudou.
Nevím jak kdo tady, ale já mám docela čerstvou osobní zkušenost s bojem proti větrným mlýnům. Šlo o skutečné ZLO, které se opravdu dělo a proti němuž bylo potřeba zasáhnout, protože působilo na těžce postižené lidi. Sice se MI (bo jsem na to nakonec byl úplně sám) podařilo odstranit hlavního "zláka", ale jinak se nezměnilo nic, bo eurodotace.
A já obdržel cejch potížisty, který se se mnou dost nepříjemně táhne. Tři roky před důchodem fakt nic moc...

Tož tak, Sasine.
Vůle by i byla, ale asi nikdo z nás není ani irský poustevník, ani mesianista jdoucí na zteč i za cenu sebezničení a zničení své rodiny.
I Babiš se fest leknul, když zjistil CO a KDO proti němu stojí, když se pokusil vzepřít. Že to jsou - mimo jiné - ti samí, co jim ještě nedávno nekoukaly z jeho zadele ani polobotky. A to je nějakej oligarcha...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Občane, no dyk i bez tehoto internetovýho starobince se dá žít. a esli do těch dunivejch hlav nejde nic jinýho než bláboly nacpat, může se člověk chlácholit, že to alespoň zkusil.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.lidovky.cz/domov/cesti-diplomate-v-moskve-chteji-vice-bezpe…

docela mne zajímá, o kolik že skrouhnou počet českých dip... di.. diplomatů a bude.li tam stále mít pidizemička v té velikánské zemi tolik zastupitelů... když už s nimi nekamarádíme a neobchodujeme a prostě nic....

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo by to měl p. profesorovi poslat, aby věděl!!!!!
„Z východu nikdy nic dobrého nepřišlo, my jsme orientovaní na Západ, musíme být orientovaní na Západ“ rozumoval Fiala servilně v Moravcově (námi povinně placeném) nedělním poledním školení v ČT.
Asi tento sběratel akademických titulů ještě nikdy neslyšel(?), že:
Marxismus vznikl na „Západě“ a z Německa ho Lenin přivezl před více než 100 lety do Ruska.
Komunismus, kdy nejvlivnějšími teoretiky komunismu se dávno před bolševikem Leninem stali v
Německu Karl Marx a Friedrich Engels, kteří také stáli u zrodu prvních komunistických
organizací.
První revolucí ovlivněnou komunistickými myšlenkami bylo roku 1871 povstání pařížských
komunardů.
Fašismus nevznikl na východě, ale v Itálii, tedy na jihu Evropy.
Nacismus nevznikl na východě ale v Německu tedy na „Západě“.
Potupnou Mnichovskou dohodu proti ČSR v Berlíně nepodepsal s Hitlerem ruský Stalin, ale
britský premiér Neville Chamberlain, francouzský premiér Édouard Daladier a italský fašista
Benito Mussolini.
První atomovou bombu nevyrobili na východě v SSSR ale na „Západě“ v USA.
První plynové útoky na frontě (chlor, fosgen aj.) neprovedli Rusové, ale Němci.
První tzv. nervové plyny (Sarin, Soman, Tabun) nevyrobili Rusové, ale Němci r. 1939-42 tedy na
„Západě“.
Neomarxismus se po Evropě nešíří z „východní“ Moskvy, ale z německého Frankfurtu tj.
„Západu“.
Teorie o tzv. GENDER socializaci k nám pronikají cca od 70-tých let ze „Západu“ se vzestupem
feminismu, nikoliv z Ruska nebo z Číny.
ultikulturalismus nevymysleli v Moskvě, ale je nám oficiálně proklamovaný Evropskou unií z
Bruselu.
Imigrační vlna afričanů a muslimů nám nehrozí z Moskvy
Pokutami a tresty za oprávněné nepřijímání imigrantů nám nevyhrožují Rusové z Moskvy, ale
EU z Bruselu.

To je tedy to ZÁPADNÍ DOBRO jen za posledních cca 100 let.

Úvahy o Fialové debilitě jsou jistě na místě.

Tedy já to neslyšela neb Moravce mi žaloudek nebere... ale.....

Někdo by to měl p. profesorovi poslat, aby věděl!!!!!

„Z východu nikdy nic dobrého nepřišlo, my jsme orientovaní na Západ, musíme být orientovaní na Západ“ rozumoval Fiala servilně v Moravcově (námi povinně placeném) nedělním poledním školení v ČT.

Asi tento sběratel akademických titulů ještě nikdy neslyšel(?), že:

Marxismus vznikl na „Západě“ a z Německa ho Lenin přivezl před více než 100 lety do Ruska.

Komunismus, kdy nejvlivnějšími teoretiky komunismu se dávno před bolševikem Leninem stali v Německu Karl Marx a Friedrich Engels, kteří také stáli u zrodu prvních komunistických organizací.

První revolucí ovlivněnou komunistickými myšlenkami bylo roku 1871 povstání pařížských komunardů.

Fašismus nevznikl na východě, ale v Itálii, tedy na jihu Evropy.

Nacismus nevznikl na východě ale v Německu tedy na „Západě“.

Potupnou Mnichovskou dohodu proti ČSR v Berlíně nepodepsal s Hitlerem ruský Stalin, ale britský premiér Neville Chamberlain, francouzský premiér Édouard Daladier a italský fašista Benito Mussolini.

První atomovou bombu nevyrobili na východě v SSSR ale na „Západě“ v USA.

První plynové útoky na frontě (chlor, fosgen aj.) neprovedli Rusové, ale Němci.

První tzv. nervové plyny (Sarin, Soman, Tabun) nevyrobili Rusové, ale Němci r. 1939-42 tedy na „Západě“.

Neomarxismus se po Evropě nešíří z „východní“ Moskvy, ale z německého Frankfurtu tj. „Západu“.

Teorie o tzv. GENDER socializaci k nám pronikají cca od 70-tých let ze „Západu“ se vzestupem feminismu, nikoliv z Ruska nebo z Číny.

Multikulturalismus nevymysleli v Moskvě, ale je nám oficiálně proklamovaný Evropskou unií z Bruselu.

Imigrační vlna afričanů a muslimů nám nehrozí z Moskvy

Pokutami a tresty za oprávněné nepřijímání imigrantů nám nevyhrožují Rusové z Moskvy, ale EU z Bruselu.

To je tedy to ZÁPADNÍ DOBRO jen za posledních cca 100 let.

Úvahy o Fialové debilitě jsou jistě na místě.

Někdo by to měl p. profesorovi poslat, aby věděl!!!!!

„Z východu nikdy nic dobrého nepřišlo, my jsme orientovaní na Západ, musíme být orientovaní na Západ“ rozumoval Fiala servilně v Moravcově (námi povinně placeném) nedělním poledním školení v ČT.

Asi tento sběratel akademických titulů ještě nikdy neslyšel(?), že:

Marxismus vznikl na „Západě“ a z Německa ho Lenin přivezl před více než 100 lety do Ruska.

Komunismus, kdy nejvlivnějšími teoretiky komunismu se dávno před bolševikem Leninem stali v Německu Karl Marx a Friedrich Engels, kteří také stáli u zrodu prvních komunistických organizací.

První revolucí ovlivněnou komunistickými myšlenkami bylo roku 1871 povstání pařížských komunardů.

Fašismus nevznikl na východě, ale v Itálii, tedy na jihu Evropy.

Nacismus nevznikl na východě ale v Německu tedy na „Západě“.

Potupnou Mnichovskou dohodu proti ČSR v Berlíně nepodepsal s Hitlerem ruský Stalin, ale britský premiér Neville Chamberlain, francouzský premiér Édouard Daladier a italský fašista Benito Mussolini.

První atomovou bombu nevyrobili na východě v SSSR ale na „Západě“ v USA.

První plynové útoky na frontě (chlor, fosgen aj.) neprovedli Rusové, ale Němci.

První tzv. nervové plyny (Sarin, Soman, Tabun) nevyrobili Rusové, ale Němci r. 1939-42 tedy na „Západě“.

Neomarxismus se po Evropě nešíří z „východní“ Moskvy, ale z německého Frankfurtu tj. „Západu“.

Teorie o tzv. GENDER socializaci k nám pronikají cca od 70-tých let ze „Západu“ se vzestupem feminismu, nikoliv z Ruska nebo z Číny.

Multikulturalismus nevymysleli v Moskvě, ale je nám oficiálně proklamovaný Evropskou unií z Bruselu.

Imigrační vlna afričanů a muslimů nám nehrozí z Moskvy

Pokutami a tresty za oprávněné nepřijímání imigrantů nám nevyhrožují Rusové z Moskvy, ale EU z Bruselu.

To je tedy to ZÁPADNÍ DOBRO jen za posledních cca 100 let.

Úvahy o Fialové debilitě jsou jistě na místě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

omlouvám se ale proč se to dokonce už ztrojilo nevím. Prosím umažte to, díky

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za trojnásobný kompilát.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Dagmar (neověřeno)

Trvalý odkaz

já vážně nevím proč mi to ta bedna dělá. Zlaté staré programy, které poslouchaly a "nevyhodnocovaly" co ano či ne. Ač to nedělá pravidelně naštěstí, tak mne to štve.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby se Bill Gates nerozptyloval zdravotnictvím, lumpen-charitou, Bilderbergem a depopulací, tak by ty programy byly dotaženější.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je v pořádku, opakování je matka moudrosti, aspoň dojde úplně všem, co je fialka zač.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Je i otcem Alzheimera :D

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)