Rejpalčin deník - leden 2019

Autor

9.1.2019 - První dny roku hektické, jako vždy. Někde začalo sněžit – na horách docela fest – D1 ucpaná a stojí. Ťok říká, že za to můžou kamiony, firma co blbě opravuje nebo neopravuje vůbec a hlavně řidiči, bo nesedí v zimě doma. Řidiči nadávají tak nějak všeobecně na bordel všude, poslanci nadávají Ťokovi, Ťok firmě. Do toho začalo sypat i v nížinách a ejhle, univerzální viník  - počasí a silničáři – je na světě.* V Saudské Arábii uzákonili převratnou a v pravdě revoluční novinku. Rozvedené ženě je nutno dát SMS na vědomí, že je rozvedená. Doteď nebylo nutné ji s takovou prkotinou seznamovat vůbec. Loni  tam ženským dovolili řídit auto a teď zas konečně mohou vědět, že jsou rozvedené. No nemají to v té Saúdíi báječné?  * V Německu přizabili poslance Bundestagu, co tam sedí za AfD. On sám tvrdí, že to byli lidi z antify, štěkny kolem toho našlapují po špičkách  a  hledají díru, kudy by to zametli pod koberec. Někomu se to začíná vymykat a to nevěstí nic dobrého. Počítám, že se o tomhle moc dlouho mluvit nebude, sejde z očí, sejde z mysli. Tahle kdyby někdo píchnul do nějakého echt kovaného demokrouše – nebo nedejbůh připrchlíka, nejlépe maloletého. To by plavalo kousků v té kanálové stoce – a hoooodně dlouho… * DJT odmítl podepsat rozpočet a to prý  proto, že dostal málo na stavbu své mexické zdi.  Čímž pádem státní zaměstnanci nedostávají zaplaceno, úředníci makají zadara.  Když přebíráme kdejakou hovadinu zpoza velké louže, co se tak inspirovat v tomhle? Myslím, že lidem by vůbec nevadilo, kdyby naši ouřadové, hlavně ti vrcholoví, pár měsíců makali zcela zdarma. Utopie, já vím. *  Klaus táta i syn mají blbé remcy stran fungování našeho státu, eurosojuzu a vůbec a našim kovaným demokratům se to nelíbí. Čím to, že ti nejmenší psíci nejvíce štěkají?? Navíc maj panickou hrůzu z toho, aby ten starší nechtěl býti znova prezidentem.

 

16.1.2019  - Šarády kolem centra Klinika. I přes několik soudních rozhodnutí, že klinikáři mají budovu opustit, setrvávají zde dále, bo se jim zdá, že majitel (SŽDC) budovu k ničemu nepotřebuje. Majitel tvrdí, že jo, a chce ji opravit, aby ji mohl využívat, ale nemůže, bo se tam poflakují ty smažky. Dorazil exekutor za důkladného dohledu „novinářské obce“ (co to sakra je??), aby chudákům squatterům nebyl zkřiven ani vlásek. První pokus o exekuci se nepovedl, druhý už jo – za notného láteření té sebranky. Teda až na čtyři kusy, co se opevnily na střeše. Jsem zvědavá, kdo je sundá dřív – zda sníh a mráz nebo policajti s hasičema. Tipuju první, počasí se na rozdíl od mocenských složek nebojí novinářské obce – a na kritiku je zvyklé. * K soudu míří kauza důchodcovského teroristy Baldy. To je ten pomatenec, co pokácel a vyvrátil na trať pár stromů a chtěl to hodit na připrchlé islámské teroristy. Zcela pomatený úsudek – viděl někdy někdo, že by tihleti pracovali rukama a káceli stromy?? Soudní jednání bylo na české poměry superrychlé, za čtyři dny rozhodnuto, že je dědek první český terorista a fertyk. Čtyři roky si bude užívat na státní útraty v lochu. * Biska vypustila informaci, že je nutno přepsat dějepisné učivo na školách, bo se prý furt učí podle „sovětského vzoru“.  Nevím, co je bisce do toho, leda by si chtěli vychovávat dorost tím, že bude koukat na minulost těma správně uvědomělýma očima. Přepisování dějin se děje dnes a denně, a bohužel musím říct, že po těch třiceti letech se mnoho věcí jeví, že tehdejší Rudé právo nepsalo zas až tolika lží. Občas se kouknu do národního archivu na pár výtisků RP… a hlavně u zahraničních zpráv musím konstatovat, že se ve svých úsudcích trefovali docela festovně, ač se nám to tehdá jevilo jinak. Ovšem devět desetin obsahu byl agitační balast, hlavně když vychvalovali domácí úspěchy. * Mayové se to začíná vymykat z rukou – ne že by to tam držela nějak extra pevně. Tolik se snažila protlačit dohodu o brexitu, a poslanci jí ty bábovky jedním mávnutím rozkopali.  Tlačí ji čas, brexit by měl vypuknout k 29.březnu a pokud nedodá nějakou rozumnou verzi dohody, natlučou si angláni čumák. EU ustoupit nechce, a britové též ne. No nevím, revoluční brexitové nadšení vyprchalo, na pořadu dne je teď běžná každodenní šeď a hádky se sousedy. Málokdo se v tom brexitovém guláši vyzná, bo každý na ten kotlík kouká zpoza hlavně svojí lžíce. A každý chce pochopitelně urvat co největší kusanec.

 

21.1.2019 - V uplynulém týdnu se mediální štěkny vyřádily na sebeupálení Palacha, tedy padesátiletém „výročí“.  Kavárníci vřískají o „nejvyšší oběti“ – asi v zájmu demokracie, zřejmě. Připomíná mi to tu hlášku v Pekařově císaři – „v zájmu civilizace“! Dalo se to čekat, stejně jako se dá čekat další hysterčení kolem sameťáku, Havla a podobných „devítkových“ událostí. Čin toho nešťastníka pojímají ve stylu „kdo nevelebí, není Čech“ a jede to téměř na všech kanálech, nelze uniknout. Je to skoro jako návod pro nějakého dalšího nešťastníka, toužícího po mediálním obdivu. Též se tak již stalo, 18.tého se pokusili upálit dva takoví nešťastníci. Kavárníci hnedle přispěchali s ujišťováním, že jejich činy nebyly motivovány politicky, ovšem hysterie a adorování palachova činu mně vede k úvaze o provázanosti a ačkoliv se to novinářským hyenám nelíbí, dost možná ty dva svými kecy o vznešené oběti inspirovaly.  Možná by se ti dva stejně zasebevraždili, ovšem kdyby mediální stoka nevynášela Palacha a jeho konec na tomto světě do nebes, učinili by tak méně drastickým způsobem. Nyní ovšem kvičí, že jejich „zpravodajství“ za čin těch nešťastníků nenese žádnou vinu, já hloupá selská osoba však míním, že ano. * Babiš v minulém týdnu bloumal s početnou delegací obchodníků po asijském kontinentu. Zřejmě se dařilo v oblasti uzavírání smluv a navazování obchodních vztahů s touto oblastí, bo z mediálních kanálů nezaznělo skoro žádné pořádné info, krom pár vlažných vět a jedné totálně mimo mísu úvaze, že Babiš odjel pryč, aby nemusel „slavit“ Palachovo výročí (= slavit výročí sebeupálení, toť opravdu perla v uvažování našich demokratníků). Bože, do čeho jsi to duši dal! *  V Británii další z věcí, co mi nejdou do kebule. Pouhý den poté, co poslanci drtivě odmítli Mayové návrh brexitové dohody, hlasovali o důvěře vládě, a světe div se, důvěru furt má. Asi se dosud nenašla jiná pomazaná kebule do čela toho průseru jménem brexit. Komentáře se předhánějí, čí katastrofický brexitový scénář bude lepší.  Všichni ovšem koukají očima, že co jako chudáci britové budou bez EU dělat a tož jim to usnadněme. Já říkám ne, když chcete s ostatníma vyjebávat, tož to dělejte, ale za svoje. Momentálně mi angláni připadají jako rozvedená manželka, co chce chlapa vystrčit na ulici s holým zadkem a ještě požaduje alimenty a ještě se diví, že se jejímu ex nelíbí. Nikdo nechce ustoupit, ale každý chce urvat co nejvíc a co nemůžu mít, to aspoň zničím nebo poškodím.

31.1.2019 - Mele se to ve Venezuele. Prezident Maduro, co ho ve volbách zvolili, prý prezidentem být nemůže. Není sice jasné proč, že snad vede zemi k chaosu – ale to není zas až tak výjimečný jev, to by padaly prezidentské hlavy skoro po celém světě. Snad prý nebyl zvolen správně, ačkoliv všechny tamní instituce, včetně soudní, po volbách říkaly, že byl. Šéf parlamentní opozice Guaido se nechal pro jistotu už provolat prezidentem novým, dokonce snad i na nějaké demonstraci inaugurovat – což prý ten chaos spolehlivě zastaví. Demokratický západ v čele s USA podporují G., Rusko, Čína a další „nedemokratické“ státy říkají, že prezidentem má být ten, co zvítězil ve volbách – M. Tak nevím, mně přijde divné, že ti velebící demokracii, jejímž projevem jsou svobodné volby, podporují nějakého uličníka („prezidenta ulice“), zatímco ti údajně „nedemokratičtí“ uznávají za prezidenta řádně zvolenou osobu ve volbách. O prachy jde až v první řadě, zde patrně o ropné prachy – a M. asi nechtěl jít USA na ruku, zatímco G. ano.  Uvidíme, co se z toho vyvrbí. Pokud to ovšem ty „demokratické síly“ s nedemokratickým náhledem vyhrají, tak nějaké standardní volby si můžeme strčit za klobouk, bo ve finále vyhraje ten, kdo schrastí do ulic nejvíc užitečných blbců. * Vzpurné francouzské žluté vesty jsou furt vzpurné, Macron na ně posílá demokraticky brutální policajty, kteří je mlátí hlava nehlava. Srandovní je, že zrovna Marcon kritizuje Madura za „brutální potlačení demonstrací“ příznivců opozičního samozvaného „prezidenta“ G. * Zamini Petříček odfrčel na návštěvu k ukrajincům. Plácal tam oslavné ódy na banderovce, velikou Ukrajinu…a prskal na Rusko za jeho „agresi“. No, koho chleba jíš, toho píseň zpívej. A Petříček se u koryta cpe, až se mu dělají boule za ušima, tož to někde musí projevit. Achjo, to je materiál… 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...počasí se na rozdíl od mocenských složek nebojí novinářské obce – a na kritiku je zvyklé. :D

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ani neznáme příčinu. Lidé se tam najedli, maduro s kvídem zašli na jedno, ropa možná zhoustla. Žádný zpravodaj nic neví, nikam nejel... a taková to byla málem válka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Letí si dron ulicí
náhle potká milici.
Aláh akbar kam jdete
asi tady zajdete
v blbém místě blbém čase
prachy z ropy máte v kase;
kázal nám náš páter
že tu bude kráter.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Trump toto neustojí a nebo bude mít svoji válku (možná i Bibi), bohužel my s ním!
(Ale mohu a chtěla bych se plést, alespoň v tom druhém a třetím.)

Z Vašeho odkazu Admirále :
"To nebyla podloudná návštěva, to byl krok k míru v regionu."

PŘÍČINA a NÁSLEDEK, marně a uboze se snaží obhajovat neobhajitelné naše média.
Kde jsou vyjádření premiéra a prezidenta ČR?
Chci si je přečíst a nenašla jsem to nikde, prosím o odkaz.
Blábol Petříčka o jakémsi mimořádném kroku není jasné vyjádření "suverénního" státu, ale "připosrané horákyně".

Co můžeme čekat?
Kobza to řekl včera na ČT 24 po 22 hodině asi takto, minimálně nyní kromě terorismu sunnitského budeme mít i terorismus šíitský............

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

MAJKA.
Babiš se vyjádřil,souhlasí s atentátem.
Zeman zatím mlčí,také nic nevím o jeho vyjádření,ale jako Trumpovec a přítel Izraele,bude souhlasit také.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělec,
osobně si myslím, že Babiš nesouhlasí. Ale USA drží celou EU pod krkem. Nás jako malý stát ještě víc. Proč si myslíte, že i Německo nebo Francie rezignovali na nezávislou politiku? Babiš prostě proti USA jít nemůže. Navíc je zde placená neziskovka na jeho odstranění. Geniální řešení. Pokud bude Babiš za oceánem hodně vadit, spustí další kolo. A jako v Sýrii, jako na Ukrajině, jako v Egyptě, stačí pár najatých ostřelovačů, zařídit pár desítek mrtvých... USA nemají skropule, to víme, i kvůli těmto vraždám, všichni.
Zeman je na tom podobně. Jo, Izrael on rád, ale Havel a většina pražské kavárny ho měli a mají ještě radši a jinak.
Momentálně víme jen to, co se píše v zahraničí. Za pár dnů, 2 týdny, toho budeme vědět víc. Situace může vypadat jinak. Než TEĎ dělat unáhlené soudy, šlapat jako slon v porcelánu, je lepší pár dní mlčet.

Babiš a Zeman by pro nás v době utahování šroubů a sebevražedné politiky EU měli uhrát maximum možného. To je teď jejich úkol. Pro to je lidé volili.

-------------------------
Jasně, vypadá to jako jasné porušení mezinárodního práva a státní terorismus. A myslím si, že to tak zůstane.
I pak bude třeba jednat diplomaticky. I chcípající kobyla Vás jedním kopnutím zabije.
Ani Rusko, Čína nebo Indie nepůjdou proti USA, šílenci s atomovými zbraněmi, přímo, zabalí svůj nesouhlas do diplomatických frází, třeba, že "je to od našich partnerů nepříliš šťastné řešení, doufáme, že mír nebude ohrožen...".
To, co si myslíme, mohou natvrdo říct jen anonymní lidé mimo velkou politiku, jako my, bohužel. :(

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

před chvílí jsem namátkou hodil do googlu hesla "Macron", "Iraq", "Iran" a nestačil se divit.
Za posledních 24 hodin se u něho vystřídal docela slušný orloj zaminirů a velvyslanců, jakož i irácký president a ománský šejk. Nemluvě o zavařeném telefonu - s Putinem údajně jednal během soboty několik hodin.
Rojtrsové zmínili, že Macron vyslovil obavu z WWIII. Je mladej, 41 let, a má co ztratit.
Pak jsem nastřelil "Germany", "Iraq", "Iran" a čuměl jak puk. Heiko Maas už má sbalenej kartáček na zuby, fusekle a vyžehlenou košili a chystá se na cestu do Íránu k přímým rozhovorům. Taky je ještě relativně mladej.
V "českých" sdělovadlech o tomto hemžení a švitoření pochopitelně není ani zmínka.

Co se Zemana týče, je pro mne jeho vztah k s.e. již 25 let velkou záhadou. Protože on nemá jen pozitivní vztah k Izraeli, nýbrž je fanatickým si...stou, který k smrti nenávidí všechny lidi na BV s vyjímkou si...stů. Nejen muslimy, ale i tamní křesťany, alewity, bezvěrce, ba dokonce i židovské "heretiky"; a "pochopitelně" zejména Palestince.
Svého času udělal dvakrát svými nenávistnými výroky obrovskou ostudu a ČR způsobil docela velké ekonomické a diplomatické škody.
Buď na něho kucí pejzatý vědí něco velmi ošklivého, nebo je to jeho vlastní přesvědčení. Nevím, co je horší.
Takže asi bude nejlepší, bude-li k nynějšímu dění raději mlčet.
Soudě podle německého, francouzského a britského vrkotu sedíme na sudu prachu v zamčené cimře a dírou odvedle odhořívá doutnák. V takové situaci může každé nevhodně vyřčené slovo způsobit výbuch.
Tohle už není hra (doteď se totiž ty bandy idiotů chovaly, jako by seděly u compu a pařily síťovku), ale průser jak Kilimandžáro. Snad to někdo Zemanovi dostatečně důrazně vysvětlil; snažně v to doufám.

Takže některé státy EU se po počátečním šoku docela rychle vzpamatovaly a začaly jednat, aniž poprosily dědka z Bílé chalupy o svolení. Kotlinka samozřejmě jede, jako správná kolonie, podle foršriftu z US ambasády a zprávy o dění v západní části EU se k naší vládě patrně ještě nedonesly (parlament pomíjím, tam by asi byly svodky stejně k ničemu).

Čína a Rusko taky kmitají jak brablenci. Lavrov s Wangem strávili sobotu na telefonu se Zarífem a pokoušeli se ho přesvědčit, aby Írán zachoval chladnou hlavu. Doufám, že uspěli. Pokud ano, rozhodně to nebude zadarmo. Wang kromě toho jednal po drátě i s Macronem.

A asi mají hoši sakra důvod. Írán totiž vyvěsil na nejposvátnější íránské mešitě (Holy Dome Jamkarān Mosque) červený prapor s nápisem, že rozhodující bitva nadchází. Poprvé v moderní historii Íránu.
Znamená to, že Írán je ve válečném stavu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednají, kmitají jak šroubky. Neprosili o svolení. Proč taky? Vím.

Wo to go: Kolik z nich nesmlouvavě a tvrdě USA odsuzuje?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jako Kotrba, ale spíš bych to označil jako zajímavé doplnění páně Kotrbovy analýzy.
Že to jsou spekulace? No, asi jsou. Nic jiného totiž nemáme k dispozici (rozhodně ne zpravodajské informace). Že se svět v pr..l obrací, to vidíme dnes a denně; kdo to řídí a proč vede svět do sr..k, si můžeme jen domýšlet.

Nejhorší je ta bezmoc; vědomí, že s tím nemohu nic dělat.
Jasně, mohu si jít stoupnout před něčí ambasádu s popsaným prostěradlem. Kde mě nejspíš "demokraticky" zpacifikuje policie, pokud se netrefím před správnou ambasádu.
Ale čeho tím dosáhnu, kromě (možná) kratičké zmínky "uvnitř listu" a zanesení do seznamu potenciálních teroristů?
Jako dítě jsem koncem 60. let vnímal velké protiválečné demonstrace. Dnes jako by bylo všem, zejména mladým lidem, úplně fuk, co jim mocní tohoto světa způsobují a chystají se způsobit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Pepa Sláma včera také stojí za přečtení a zamyšlení.

Bezmoc je strašlivá, souhlasím s Vámi Občane.

K Vyvadilovi.
Ne, že by mocní nedělali, co Vyvadil spekulativně naznačuje. ale když to normální člověk označí za "geniální krok Trumpa", to je na mne už příliš.
Válka není počítačová hra, umírají při ní lidé, zhusta nevinní.
I "maličká válčička" může mít nedozírné následky a oběti!

Pod tím Vyvadilem je komentář, jehož kus bych nenapsala lépe.
Kopíruji to sem pro zájemce:
**********************
"Dagmar Vernarská, RNDr. - 3.1.2020 18:02.
Za predpokladu, že prijme svet názor, že Kásem Sulejmání je terorista - v takom prípade každý vojak, ktorý brání vlasť zabíjaním je tiež terorista. Každá vojenská základňa mimo vlasti je teroristická základňa = základňa plná teroristov.
Slovo terorista sa stalo módnym a politicky, mediálne - užitočným. Skryť za toto slovo je možné všetko, čo si mocipáni a médiá zaželajú. "Konečne sa našlo jednoduché heslo a liek na všetko a proti každému" !
Ospravedlňovať Trumpa, že koná a rozhoduje pod tlakom Demokratov - je možno mediálne prijateľné, možno aj niektoré vlády týmto zľahčujú účinkovanie Spojených štátov na svetovej scéne, či dokonca útoky proti iným štátom ospravedlňujú.
Avšak tí, ktorí majú čo len kvapku rozumu, logiky a pud sebazáchovy - nemôžu takýto svetový despotizmus zo strany hegemóna tolerovať, a už vôbec nie prijímať."
*******************************

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

se až příliš často mýlí. V naprosté většině případů!

Rakouská trestná výprava do Srbska měla přinést okamžitý úspěch a vojáci se vrátit do švestek. Byla z toho I. světová.
Hitler plánoval dominový efekt, jednu zemi po druhé, byla z toho II. světová. Měl navrch, naštěstí pro nás, jako idiot spustil 2 fronty.
Usáci ve Vietnamu jako záminku zfingovali Tonkinský incident (asi inspirováni Hitlerovým napadením vlastního města Hlívice) a těšili se, jak rychle to těm komunistům z džungle s bambusovými klobouky nandají. Zařvaly jich desetitisíce, odkráglovali 5 000 000 Vietnamců, hlavně civilistů a stejně odtáhli.
Po rozpadu východního bloku, ničím neomezovány, USA slavně zvítězily nad Irákem, ale nekupovaly ho. K moci se dostali Neocons a vyřvávali něco o Americkém století a začali si hrát na celosvětové impérium a natočili Hvězdné války.
Došlo k likvidaci Jugoslávie a odtržení Kosova od Srbska. Nápadně se to podobalo Mnichovu, akorát Srbové se bránili a roli hitlerovského Německa převzaly USA.
Po 11 září USA napadly Afghánistán a Irák, kde zlikvidovaly Saddáma. Neocons měli o světě ideové představy z US školství (o výchově k demokracii v US školství jsem slyšel z první ruky) a nečetli, co radí Machiavelli vladaři, když chcete okupovat nějakou zemi. Tak se stalo, že nejenom, že lidé v okupovaných zemích oproti US předpokladům nepřijali demokracii, ale po prvotním jasném vítězství USA začali proti okupantům partyzánský bojovat. A síly a zdroje USA nestačí k trvalé okupaci těchto zemí! Zde začalo prudké zadlužování US ekonomiky, stagnace a kvůli západním investicím a chytré dlouhodobé centrální politice státu se zrychlil úměrně růst Číny, která v absolutních číslech dnes USA ekonomicky předstihla. Se stagnací US ekonomiky (ale také s tzv. politickou korektností) souvisí i debilizace US školství, které ovšem za moc nestálo ani předtím.

Na Ukrajině a v Sýrii to USA zkusily v zastoupení. To je vždy levnější. Na UK se fašistický převrat a tedy chaos na ruských hranicích, povedl za 5 miliard $, což je směšná cena, v Sýrii se finančně spolupodíleli Katar a Saúdové. (stavba plynovodu a rozšíření saúdského wahhabismu, na úkor Íránu.

Struktura ekonomiky USA je dnes válečná, vyvážejí hlavně zemědělské polotovary a zbraně. Tabu mezinárodního práva padlo nejpozději napadením Jugoslávie. Takže dnes každý prezident USA, když chce vypadat v očích voličů rozhodně nebo musí odvést pozornost od svých problémů, má svou válku nebo jen napadení cizí země beztrestně a bez války. Ne proto, že jsou USA totalitní, válčí kvůli nevzdělaným voličům (kteří rádi kovbojky nebo jejich moderní verzi Hvězdné války nebo příběhy, kde superhero se zbraní vše vyřeší a zavládne šťastná demokracie na věky, prostě paradise), protože jsou demokratické. Paradox, ale "demokracie" se vyvíjí. Paralela vývoj ve starém Římě.

To US zbrojení a války jsou vlastně tunel. US oligarchie že zbrojení bohatne a zbrojení zdůvodní tvorbou nepřátel a vyvoláváním válek. Zisk nerostného bohatství v okupovaných zemích se nákladům na invaze zdaleka nevyrovná, navíc jde do správných kapes, které z Kajmanů nedaní (oproti např. 60 tým letům se v USA daňová zátěž pro nejbohatší několikanásobně snížila, stejně jako s odstupem času v Evropě. Kdo má peníze, nechá si to odhlasovat, za Kalouska to proběhlo i u nás.). Rozhodující podíl zaplatí na daních střední třída i ta chudší na DPH apod.

Zavraždění íránského a iráckého generála a jejich doprovodu, jako odvety za lidové bouře v Bagdádu a obsazení tamního velvyslanectví USA, za křiklavého porušení mezinárodního práva, je totální blbost.
Možná ještě větší, než napadení Afghánistánu a Iráku za 11 září. Které naplánoval Ussáma Bin Ládín, bývalý agent CIA v Afghánistánu pod jménem Tim Osman, kam verboval proti Sovětům z celého světa islámské bojovníky.
(Saúdská Arábie, odkud pocházejí atentátníci, napadena nebyla.)

Doufejme, že z toho nebude další válka. My na ní získat nemůžeme, jen ztratit. A obyčejní občané USA, kteří nemají na své zdivočelé "elity" vliv, taky.

PS.
Možná to je konfliktu spěje. Píšu z telefonu, takže nedám odkaz, každý si může na YouTube vyhledat "sedm válek do pěti let" vypovídá US generál Wesley Clark. Všechny země už napadeny byly, i když se zpožděním. Okupace nešla tak snadno.... Kromě Íránu, ten jediný je ještě na řadě...

Václav Havel napsal na přání USA a Izraele svého času zvací dopis pro USA do Íránu. Zvací dopis od vysloužilého prezidenta do cizí země. Která mu nic neudělala. Oháněl se jakymsi duchem morálky... Vrchol absurdnosti. Tehdy se vpadnout do Iránu nepodařilo. Kdo si vzpomene, na netu v USA, Evropě a hlavně v Izraeli a Íránu probíhala lidová kampaň "Mám cíl nebýt cíl". Lidé tam psali pro občany druhých zemí, že si nepřejí válku, fotili se s celými rodinami, Íránci psali Izraelcům a Izraelci Íráncům, že se mají rádi...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

jsem u Balaše dělal zrovna zkoušku z mezinárodního práva veřejného.
Šel jsem tam pěkně rozdováděnej, protože jsem ráno ještě zachytil zprávu o bombardování Jugošky. Takže jsem k němu nakráčel s tím, že už se nemáme o čem bavit, protože žádné MPV už neexistuje :o))
Tak mě zklidnil, asi dvě hodiny jsme diskutovali a pak mě dostal na něčem o uprchlících; tak jsem odkráčel s dvojkou.
Rád na něho vzpomínám. Byl to skvělý kantor a díky němu jsem se dozvěděl spoustu zajímavého o ústavních systémech napříč světem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pane dexx.
Jistě chápete,jakou pozici si vytvořili Američané zabitím Sulejmána a o to šlo.
Teď stačí sebemenší útok na pozice USA a klidně Trump vybombarduje Irán do doby kamenné.
Přitom ten útok ani nemusí provést Irán,klidně v hodná provokace.
Pokud více států,neumravní Trumpa,tak nevíme hodinu ani den,kdy to přijde.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělec, chápu a souhlasím s Vámi.

Jen doplním
Vražda Sulejmaniho jako odveta za
iráckými obyvateli obsazené US velvyslanectví je stejně logické jako invaze do Iráku za 11 září. Který s tím neměl nic společného.
Je to záminka.

Írán je v hledáčku USA dlouhodobě. Přitom se jedná paradoxně o zemi s prozápadním obyvatelstvem! A zemi, kde přes "hrůznou" vládu ajatolláhů (ČT zamrzla v 80 tých letech) je na islámskou zemi docela slušná náboženská svoboda.
Útoky USA to vše tlačí zpět do 80 tých let.

V USA každý prezident jako volební kampaň potřebuje svou válku. Nebo napadení cizí země. I to je US demokracie. Šílené. Trump teď získal snadno hlasy židovské lobby a peníze. Pokud neudělá chybu, bude zvolen podruhé.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane dexx.
Výborné,správné,díky.
Ten poslední odstavec,to je také něco.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Větva o atantátu (už to sem někdo včera pověsil) - jako obvykle do černého:
http://www.protiproud.cz/politika/4849-vrazda-ceskeho-generala-spravedl…
A souhlasím i s větou

…ten, kdo tohle udělal, věděl moc dobře co dělá a co po atentátu hrozí...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

squjelej

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://prima.iprima.cz/ranni-kavicka-terezy-spencerove/4-1-2020-svet-p…

odtud s odkazem (opravdu už 2/1 datováno):
"→ mimochodem, New York Times jen pár hodin před Sulejmáního zabitím v Bagdádu napsal, že by generál mohl být při návštěvě Bagdádu zabit nadzvukovou raketou… náhoda?..."

https://www.nytimes.com/2020/01/02/opinion/hypersonic-missiles.html
Odtud:
...."What if the former commander of Iran’s Revolutionary Guards, Qassim Suleimani, visits Baghdad for a meeting and you know the address? The temptations to use hypersonic missiles will be many..."

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Údajně se k tomu vyjádřil Vlk na Slobodném vysílači. Má někdo odkaz? Nemohu to najit....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proti gretě svět se spikl
tak si vzala sabatikl
a po roce volných pátků
nadělila si rok svátků.
Matka sekla s prací
táta maso zvrací
planeta se čistí sama
dme se pýcha pod prsama.
Na kongresu v Novým Jorku
měli lidi kožich z norků,
na sabatu v Davosu
mrzla svíčka u nosu.
Snad ji dají šrůtek špeku
nebo sádlo zpod výpeku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Paní Rejpalka.
V loni to byla ještě pohoda,někdo se má skvěle.
Letos to jde zhurta,Trump se splašil.
P.Novotný by chtěl napodobit Anglického premiéra Johsona.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sralas gréto do moře?
Zabila jsi úhoře.
Porušilas vodní zákon
na prdel sis stříkla flakon
tělní vody Nina Riči
aureolu už máš v kelu.
Kdybys jela na Kon Tiki
psala úkol do matiky
dělala jsi do krabice
měla přízvuk na slabice
Fuj,
bylas idol můj.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Správa silnic prožila a stále prožívá systémovou devastaci úplně stejně, jako školství a zdravotnictví. Důvod zcela samozřejmě nikdo z nás starých, hloupých a škaredých (pane Horymíre) nikdo nemůže uhádnout.
Ano, jsou to peníze.
Jsou to obrovské peníze.
Financování zimní údržby bylo konečně přivedeno do kýženého stavu: řeknu si státu o prachy a když bude mírná zima, budu v pohádkové vatě.
Ano. Mladé, krásné a chytré hlavy na ministerstvu vymyslely, že se vysoutěží cena údržby PŘEDEM bez ohledu na tu svini přírodu, která je hnusná, blbá a trapná, protože nám tu přifouká sníh vždycky, když se nám to nehodí.

No a aby se úspory OPRAVDU prokázaly, proběhlo totéž, co v silničním stavitelství - to jest "změkčení" norem, dojezdových časů, obsazenosti tabulkovými počty techniky a lidských zdrojů (Bože, jak nenávidím termín "lidské zdroje"), tudíž se mohlo jít s cenou dolů, protože máme krásná, mladá a chytrá auta, která sypou sůl chytře, mladě a krásně, takže nepřijde ani zrnko nazmar, blablabla. A rovněž máme krásné, chytré a mladé apky (počítačové aplikace), které jsou ještě chytřejší a ještě mladší a ještě krásnější, než ti staří debilové v předpotopních trambusech, historických Tatrách a u dřevních telefonů se šňůrami do zdi, kteří přesně věděli, kde a kdy je třeba konat, když se blíží psí počasí.
Finále je pak takové, že v úseku, na němž hustě sněží a frekvence průjezdu sypačů by neměla překračovat 20 minut, provede propagační jízdu asi tak jednou za čtyři, pět hodin. Což je při nárůstu dopravy, jaký proběhl v průběhu 30 let, přesně ten koridor, kterým se ubírá systém zachování průjezdnosti silnic v zimních podmínkách do prdele.
Do totální prdele.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

silnice pro motorová vozidla vedoucí zhruba z Třince na státní hranici se Slovenskem.
Nejmenovaná firma, která "vyhrála", si ihned poté, co obdržela písemné potvrzení o výhře, pořídila svůj druhý sypač. Na lízačku, jak jinak. Asi má v zaměstnaneckém poměru nějakého věštce, protože ten sypač už byl objednán cca měsíc předem.
Ten první nese hrdý nápis Tatra, je z roku 1982 a marně se snaží uklízet sníh z městských komunikací v Třinci samotném.
No neber to...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Američané pokračují v ekonomickém terorizmu:
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/washington-zvazuje-represe-proti-bul…
Včera k tomu přidali i terorizmus v jeho násilné militantní formě.
Válka proti terorizmu, protiteroristická koalice je ve spojení s USA dokonavé převrácení významu.
Každý Američan, pokud použije slovo terorizmus ve spojení s nějakým jiným národem, by měl jít a čtvrt hodiny kloktat.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kubáč - jako obvykle stojí za přečtení:
http://petr-kubac.blog.cz/1912/ochrana-prirody-sama-od-sebe
Vítka - Potažmo chválí Čínu a při tom kope do plánování. Čína strategicky plánuje. Kdyby neplánovala, byla by z ní dnes laciná montovna v cizích rukách a ne technologická mocnost s vlastním směřováním.
Ježibabišův národní investiční plán by mohl být pro nás krokem ke strategickému plánování.
EU se také pokoušela plánovat. Lisabonská strategie byla Bohu žel pouze ničím nepodložené slohové cvičení. EU se dále pokouší plánovat, Bohu žel cíle jsou destruktivní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Trasgender muž, transgender žena, žřetí transdurchgender dodá sperma a lidstvo se množí.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Transgender-muz-porodil-d…
Tak vypadá ta správná rodinná politika. Vemte si příklad vy konzervativní nabobové. Tudy vede cesta!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

To transgenderování odčerpává že zdravotnictví prachy. Ve VB to platí stát, tedy poplatníci. Je to finančně náročná úchylka. Ty peníze pak chybí skutečně potřebným.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem dojel dom a fajn.

Zatím bez slepic