Rejpalčin deník - říjen 2019

Autor

Krátký koronavirový úvodník: 

Üž to tu zanělo v diskusi, ale je to moc pěkný příměr, tak ho ještě více zpopularizujeme...  S Koronavirem je to jako s Titanikem. Ta loď také narazila na ledovec, dostala smrtelnou ránu a potápěla se dvě a půl hodiny. Přičemž dvě hodiny a dvacet minut se v podstatě nic nedělo. Celá katastrofa se projevila až deset (možná jen pět) minut před koncem. 

Očití svědkové vypovídali, že se ženám moc nechtelo nastupovat na vratké čluny, které sestupovaly  na černou hladinu. Nechtělo se jim opouštět velkou bytelnou palubu obrovské lodě. Loď se jen trošku nahnula a zvolna klesala přídí napřed. 

Hlavní kontruktér (který šel ke dnu spolu s lodí) ovšem věděl deset minut po nárazu, že je s lodí konec a není možné ji zachránit. 

Potápění Titaniku je dosti podobné té exponenciále a i průběh epidemie bude dosti podobný. Až do poslední chvíle se bude zdát všechno víceméně v pořádku. Do poslední chvíle budou nemocnice fungovat a vlastně se nic moc nebude dít. Vody v lodi přibývá, ale jen se lehce nahnula paluba... jinak není důvod k panice, není důvod strašit lidi, není důvod myslet na najhorší. Naopak je dobrý důvod peskovat kapitána, že loď nepluje plnou parou vpřed, protože nějaký škrábanec od ledovce nás nemůže zastavit. 

Důvod k opuštění lodi se vyjevil v posledních pěti minutách. I s Koroňáčkem to tak bude. Důvod k opatřením se vyjeví v posledních okamžicích, kdy už nebude možné nic udělat. 

 

A teď už Rejpalka: 

3.10.2019 – 1.října před půlnocí zemřel Gott. Smutné lidsky, byl to vzácně rozumný člověk v té bažině „celebrit“, které nedokázaly být úspěšné a tak se nyní snižují jen k závistivému plivání na ty úspěšnější, včetně Gotta. Kavárenská stoka nezklamala, včetně politiků, zvoucích sami sebe demokratickými. Fuj. Čím větší lidská nula, tím hlasitější vřískot. * Andy navrhnul pro Gotta státní pohřeb, a už to z té demokratůrnické stoky kape. Je mi z nich na zvracení – a to nejsem žádná fanatická Gottova fanynka.  Pokud bude mít jeho žena rozum, tak nějaké státní pocty a pohřby zatrhne.

10.10.2019 – sněmovní vyšetřovací komise k OKD prý podá trestní oznámení na Bakalu, Sobotku a Dlouhého v souvislosti s privatizací OKD. No to jsem zvědavá, mám dojem, že ještě nenastala ta správná politická vůle… řekla bych, že ve hře je příliš mnoho peněz, a příliš mnoho politiků, nejen ti tři, kteří si omočili zobáček a mají pořád dost co ztratit. * Týden po Gottovi zemřela Chramostová, kavárníky protěžovaná, bo „disidentka a chartistka“.  Kavárníci brečí, že lid málo za Vlastou truchlí, a že víc slz roní pro Karla. Šmarjápanno, co je to za chásku! Nějak jsem nezaznamenala z „Gottova tábora“, že by „na Vlastu“ plivali jako kavárníci na Karla. * Turci vyslali do Sýrie proti tamním Kurdům těžkou vojenskou techniku. Naši trapní demokratůrníci mlčí, co taky říct k tomu, že náš NATO spojenec vyrazil na území cizího státu válčit proti tamním občanům. Hlavně že mají plnou řiť keců o lidských právech a jak je NATO zárukou míru a bezpečnosti na celém světě. Amen! * DJT avizoval, že stahuje SVÉ vojáky z oblasti obývané syrskými Kurdy, čímž dal - dle mého - fakticky zelenou turecké vojenské aktivitě.  Kurdové a celý svět mají možnost vidět na vlastní okále, že američani nemají přátele ani nepřítele – jen své obchodní zájmy.

18.10.2019 – před týdnem v pátek proběhlo rozloučení veřejnosti s Gottem na Žofíně, v sobotu pro rodinu a „zvané“ v katedrále Sv.Víta.  Pátek byl spontánní akcí lidí, sobota byla „oficiální“. Všecky televize si smlsly, za mně však největší trapárna byla neustálé „počítání lidí ve frontě na Gotta“ a porovnávání s tím, jakou „účast“ kdo odhadoval. Na ČéTé měli protáhlé xichty z toho, že i přes to množství lidí byla ta akce mimořádně komorní a jaksi intimní. * V Sýrii turecká armáda jede teda pěkně zostra. Zřejmě si vzali do hlavy totální likvidaci Kurdů, kdyby to zapadlo, tak těch co jsou na SYRSKÉM území. * Putin vyrazil do Rijádu a krom obchodních smluv bylo zjevně na tapetě turecká aktivita v Sýrii. * Rychetský + Šabatová „iniciovali“ diskuzní panel o „nenávistných projevech na internetu“. Slezina nebyla určena široké veřejnosti, ale policajtům, soudcům a tak. Konstatováno, že nenávisti je na netu hodně. No, mají pravdu, já souhlasím. Nejen na netu. Když si člověk přečte či poslechne ty slinty, co padají z řeporyjského starosty, a to je veřejný činitel, žádný anonymní blbec v diskuzi, kterého by bylo třeba složitě dohledávat, tak jim musím dát za pravdu. Ovšem i když je třeba zrovna tenhle nenávistník znám (nebo ten hňup z ptákostrany, co tuhle posílal prezidenta do hrobu), dost pochybuju, že zrovna tyhlety měli Rychetský s Šabaticí na mysli. * Do oblasti ostřelované tureckými jednotkami směřuje syrská armáda, Rusové zase uzavřeli syrský vzdušný prostor tureckým letadlům. Nebýt toho, tak to tam Turci zřejmě rozstřílí na mraky. Američani vyklidili svoji „kurdskou“ základnu, načež téměř vzápětí prostor obsazen syrskými a ruskými jednotkami. Na netu zavěšeno pár videí, kde místní jásavě mávají „domácím“ syrsko-ruským jednotkám.

22.10.2019 – Putin putoval po Blízkém východě, a zdá se, že se značným respektem. Což samozřejmě nikdo z těch našich nemůže přiznat. Zřejmě působí jako „emisar“ a zprostředkovatel mezi jednotlivými „velkými hráči“ a patrně se rodí nějaká „dohoda“, což bylo umožněno tím, že se američani stáhli a nezacláněj. Otázka je, jak z toho vyjdou Kurdové, ale možná budou považovat za výhru, že na ně Turek nebude útočit.  * Separátní jednání Putina a Erdogana v Soči. Západ přizván nebyl ani do předpokoje, takže jen zaraženě přihlíží.  Po schůzce to zatím vypadá tak, že si Putin „rovná hráče“  na syrském poli. Kurdové se stáhli (vojensky) ze zhruba 30ti km pásma od tureckých hranic a je otázka, kdo ten uvolněný prostor zabere. Erdogan se jen třepe, ale počítám, že Putin bude preferovat „pana domácího“. * Na domácí scéně tanečky kolem výročních zpráv ČT. Dosud nebyly ve sněmovně schváleny zprávy za roky 2016 a 2017. Poslanci si je přehazují jak horké brambory a nikdo se nechce šťourat, aby nemusel přiznat, že to hospodaření je jaksi „podivné“. Běžného koncesionáře mají všichni na háku, ten má jen platit a ne kafrat do toho, na co ty jeho prachy byly použity. Drž hubu a plať, troubo.

24.10.2019 – ještě jednou Sýrie. Podle TS je „dobojováno“. Erdogan něco chtěl, něco dostal, ale ne tolik, co čekal. Putin ovládl situaci, rozděluje „syrský“ koláč tak, aby vyšlo na každého. Tedy na každého důležitého. Kompromis, aby si žádný z hráčů nemohl stěžovat, že dostal kulový. Naši skvělí hlídači demokráácie ovšem vřískají, „bo Putin“. Není možné si nevšimnout, že zatímco americká přítomnost v oblasti působila jak hřebík v patě, ta ruská vypadá spíše jako náplast na ráně. Nepochybuji v nejmenším, že Putin z toho koláče si přidělil též velký kus, ale zároveň se stará, aby zbylo i na ostatní. Američani hodlali mít koláč celý a ostatní ať se jdou bodnout.* BISka ústy svého šéfa se prsí, že rozbila „ruskou špionážní síť“, která prý u nás prováděla temné rejdy. Rok stará věc, důkazy žádné – bo je to tajné a podrobnosti nejsou určeny běžné ovci. Od ovčana se čeká, že tomu bude bezvýhradně věřit. Jeden si říká, proč s tím vylezli právě teď? Jo aha, zrovna se jedná o rozpočtu a ono by se na bisku mohlo zapomenout… to je ale jen moje spekulace, konspirace a tak podobně. * Ono vůbec ty tajné služby jsou srandovní. Teďkonc zase se provalil trapas civilní rozvědky, která vytroubila do světa totožnost nějakého špióna a pravý účel dosud tajné budovy. Bezpečnostní experti to mají za kolosální průser. * Trump se holedbá, že za vše dobré v Sýrii je třeba poděkovat Američanům.  No, pokud měl na mysli ten osmiletý bordel, který způsobily USA svým „angažmá“ na místě, kde je nikdo nezval, a které rozesrali do mrtě, tak to potom jo. Řekla bych, že Syřani to tak nevidí. Na druhou stranu, je jim třeba přiznat, že jedinou dobrou věcí je, že odtud vypadli a umožnili tím, aby se „oblast stabilizovala“. * Kurdský šéf  proamerických SDF poděkoval (prostřednictvím Šojgu) Putinovi za utlumení války v regionu a za záchranu civilů… EU čučí jak sůva z nudlí a není s to pobrat realitu. Hodlají probírat nějaké „sankce“ vůči Turecku skrzevá „vojenský zásah v Sýrii“, který už mezitím skončil. DJT zase ty své sankce vůči Turecku zrušil výměnou za to, že by mohla v oblasti zůstat nějaká malá vojenská tlupa, prý na ochranu ropy v regionu, přičemž si přisvojuje právo rozhodovat, jak a kdo bude nakládat se syrskou ropou. Což mi přijde naprosto neuvěřitelné. Rozpoutají válku, vyženou ze země miliony lidí, totálně zemi rozvrátí, a když „nevítězí“, ještě mají tu drzost diktovat domácím, kdo a jak bude nakládat s jejich nerostným bohatstvím. A Turek je totéž v bledě modrém. Hnus, velebnosti.

30.10.2019 – Zeman tradičně k 28.říjnu předal pár medajlí. Někteří loňští hulákalisté nedostali pozvánku na tu sejšn, což je přimělo urazit se. Ptám se, proč. Zřejmě proto, že ji nemohli „demonstrativně odmítnout“. Letos stejně jako loni některé medajle vadily víc – třeba ta pro Jágra. Prý měl odmítnout, bo mu medajli dával Zeman. Boží prostoto! Já si doteď myslela, že státní vyznamenání je proto státní, že děkuje občanovi stát reprezentovaný prezidentem, nikoliv Zeman jako osoba. Medaijlí obdarován i Klaus sr., což se mi nelíbí, ale nehodlám kvůlivá tomu prskat jak vzteklý kavárenský ratlík. * Američani prý v Sýrii dostali šéfa ISIS Baghdádího. Nebo vlastně se i s dětmi měl zasebevraždit v nějakém tunelu. A prý ho určili „podle DNA“, zřejmě neměl ten správný pas.  DJT pronesl plamenný a vychloubačný projev, s cílem dojmout domácí publikum, kterak ten padouch před tím samoodpálením ronil slzy. Jeden tak nějak uvažuje, kde k tomu ten Donald přišel. To měli v tom tunelu kamery nebo co?? * Hladinu českého kačáku zčeřila zpráva, že Kellnerova PPF hodlá koupit TV Nova. Katastrofa. Nejvíc řvou ti z bakalonovin, že prý vlastnění mediálního kanálu tímhle oligarchou je nepřípustné. Že jejich chlebodárce Bakala vlastní celou řádku mediálních kanálů  jim zjevně neva.  Dále vřeští ČéTé, která má dojemnou  starost o duševní zdraví plátců koncesionářských poplatků. Mají za to, že Kellner půjde na ruku Číňanům, se kterýma je zadobře, a Zemanovi, se kterým je též zadobře, a staršímu Klausovi, kterému prý pomůže stát se příštím prezidentem. Myšlenkové pochody některých mladých, krásných a chytrých jsou mi  fakt záhadou.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (64 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...
Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Se ani nedivím, že místním elfům málem praskla žilka.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Já jsem tu za FBI. Kolega je za Mosad. A ten další tu zastupuje FSB. Elfové nastoupí až zítra od 13:15.

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

V tom Rejpalčině shrnutí chybí ale ty nejpodstatnější souvislosti, které často dost podstatně určovaly vývoj událostí.

V době úmrtí Gotta to mělo poměrně značný vliv na neomarxistické demonstrace, kterých zrovna v té době chtěli pořádat obludné množství. Do toho ještě gretenománie a ekoteroristománie. Vliv aktivistů byl značně utlumen. Zacpal se jim prostor, protože lidí pro uctění Gotta bylo moc.

Byla z toho taková trapárna, že to až hezké nebylo. Dost to tehdy šláplo neomarxistům na paleček. Navíc těžko snášeli, že taktika "budeme bouřit v médiích a vynutíme si veškerou pozornost" narážela na konkurenci sólokaprových zpráv o Gottovi. Došlo dokonce k pokusu pojmenovat ulici po Gottovi a vrcholilo to peticí za přejmenování letiště z Havla na Gotta.

Aktivisté v čele s deníky jako je Forum24, Respekt, a dalšími Bakalonovinami uraženě psali ve velkém články, že počet lidí k uctění je menší než se uvádí, a vůbec se to snažili shodit dětinskými gesty. Další pokus bylo po smrti Chramostové, jejich člověka, z něho udělat případ velikosti Gotta, ale výsledek nebyl moc slavný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou trošku předčasné.
Protože za včerejšek nějakých 13 000 kousků.
Brebera narazila čumákem do zdi
ALE! za stávajících podmínek, které má k "předávání své genetické informace".
Jestli ji podáme živný roztok, k dalšímu množení záleží jen a jen na nás.
A samozřejmě na navrtávačích.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Tak včera byl svátek, testovalo se asi míň. Uvidíme, jak to vyskočí dnes a zítra. Ale zdá se, že už k určitému zpomalování dochází. Hamáček to včera komentoval dobře.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Počty nově nakažených jedou podle týdenní křivky. O víkendu je nakažených méně, v pracovní dny nejvíce a roste ke konci týdne. Státní svátek z toho udělal "umělý víkend".

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Za dnešek opět vyletí počet pozitivně indikovaných na cca 16 000+ a za pátek to možná doleze až na 18 000.

Celkový počet provedených testů za den už asi naráží na kapacitní možnosti, ale co neustále mírně stoupá je podíl pozitivních testů na celkovém počtu provedených testů. Tento podíl teď je cca 35%.
Tak nějak se mi zdá, že tohle procento koreluje se současnou promořeností obyvatel ČR, což by odpovídalo 3,5 mil. lidí.

Já vím, že oficiální statistika MZČR uvádí celkově jen cca 300 000 lidí, tedy o řád míň, ale to jsou lidé, kteří byli testovaní. Já mám ve svém okolí čímdál víc lidí, kteří velmi pravděpodobně covid prodělali nebo prodělávají, ale na testy už kašlou nebo se jich nemůžou dočkat. Až konečně mají přijít na řadu, tak už na test nejdou, protože se cítí uzdravení. A kolik takových lidí, kteří prodělali covid aniž byli testovaní, vlastně je? Kdo ví, třeba jich opravdu je už těch 35%.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

To číslo 35 % je falešné číslo, protože srovnává jablka a hrušky. Srovnává počet testů (těch je i několik u jedné osoby) a počet nakažených osob. Reálně je poměr počet nakažených / počet otestovaných osob mnohem výše.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Když jsem před měsícem opakovaně odhadoval a dokladoval trojčlenkou, že promořenost populace je na úrovni 10% a více, většinou jste po mě házeli jednoslepice a upínali jste se k našim odborníkům, kteří tvrdili něco o 1-3%. Já si to pamatuju.

Říkám to proto, že je příliš snadné upínat se k autoritám a nepřipouštět si, že nejsou důvěryhodné ve svých sděleních. O to více jsou nebezpečné ve svých opatřeních.

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si nemyslím, že promořenost je 10 %. Je spíše nižší.

Ta oficiální data z ministerstva by tak vysokou promořenost nepřímo ukázala. Změnila by se statistická rozložení průběhu dat, a změnily by se časové derivace průběhu některých parametrů. To se ale neděje.

Čísla a parametry rostou jinak, když má virus volné neorané pole, a nebo když už je / začíná být infikována významná část populace. Analogií může být ekonomická teorie neustálého nekonečného růstu zisku v době, kdy je prostor pro další podniky a zákazníky; a jinak, když je globalizovaný trh přecpaný výrobci a zákazníci už jsou saturováni.

Nemluvě o tom, že ani prodělání covidu-19 nutně neuchrání proti opětovnému nakažení jiným kmenem SARS-Cov-2. Reálně můžete prodělat nemoc vícekrát, protože koronaviry obecně velice rychle mutují. A také už případy vícenásobného nakažení jsou. Případně můžete dostávat jednu dardu za druhou, že z toho bude nekonečný příběh třeba několika měsíčního pobytu v nemocnici.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Mám pocit, že jsem někde četla, že od určité doby (od léta?) přestali do počtu provedených testů za den započítávat opakované testy u téže osoby. Tomu by také odpovídalo navýšení poměru (pozitivní testy/ celkově provedené testy) z letních cca 4% na současných 35%.

Když vezmu poměr (celkový počet potvrzených případů od začátku měření 297 013/ celkový počet provedených testů od začátku měření 2 164 370), tak to vychází na nějakých 13,7%.
To procento ale bude ve skutečnosti mnohem vyšší jednak vzhledem ke dřívějším chybám započítávání jedné testované osoby víckrát a pak vzhledem k tomu, že poslední dva měsíce je rostoucí počet osob, které měli nebo mají covid a k testům nešly.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Platí vždy to, co uvádí primární zdroj dat jako metodiku. A ta stále ukazuje počet testů včetně opakovaných u téže osoby.

Zatím bez slepic

>> "Protože za včerejšek nějakých 13 000 kousků. Brebera narazila čumákem do zdi."

Brebera nenarazila do zdi. Naopak číslo počtu nových nakažených narazilo na omezený počet provedených testů u omezeného počtu osob. Zmínil jsem to i ve svém nedávném článku, že to číslo už o téměř ničem nevypovídá.

Problém je, že denní počet mrtvých poměrně dost rychle stoupá. Minulý týden byl tak 110-120 mrtvých / den. Tento týden už je a bude 140-150 mrtvých / den. Jak to bude další týden?

Mrtví ukazují situaci nakažených před 2 týdny.

Když bychom hypoteticky udělali teď účinná opatření, tak počet nakažených a hospitalizovaných začně klesat až za 2 týdny. A za další dva týdny teprve začne klesat počet mrtvých. Co to znamená? Máš 28. října 2020. I kdyby se teď vláda a lidi začali chovat špičkově, a udělala špičková a účinná opatření - mohli bychom ještě doufat v normální vánoce. Reálně jsou ale vánoce už v háji.

Když pojedeme stejnou rychlostí mrtvých jako poslední dny, tak je to rychlost přibývání mrtvol 4200 / měsíc. Každý měsíc bude o 4200 více. Reálně ale zrychlujeme. Posledních 1000 mrtvol jsme zvládli za 9 dní, ale to to šlo pomaleji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Když v Polsku začala občanská válka a na Slovensku apartheid?

Čeká nás období příkazů a zákazů, srovnatelné s válečným stavem. Evropa je odsouzená do mnohaleté krize a chaosu. Občané nebudou vstřícně naslouchat svým vládám, protože principy vládnutí dávno ztratily důvěryhodnost a legitimitu. Proto nezbyde nic jiného než násilí k vynucení poslušnosti.

Mladí muži mohou očekávat povolávací rozkazy, protože bude potřeba zajistit dostatečné počty obránců režimu. Legislativa se bude rychle měnit k horšímu, represe bude základní algoritmus. Kdo tomu nevěří, nechť si znovu poslechne varování prezidenta (který nemá iluze) nebo premiéra (který ještě iluze má).

Občané, kteří vybudovali zdroje a vlastní majetek, mohou přežívat dočasně z jeho podstaty. Dočasnost bude záviset na jejich předvídavosti. Například ti podnikatelé, kteří přežili období minimálních tržeb za cenu toho, že utratili své rezervy, tak ti už jsou na mizině dnes a oživení se nedočkali. Ostatní, kteří rezervy neměli, jsou odsouzení k zásadním změnám životní úrovně. Hypotéky nebudou splácet a o své propachtované bydlení přijdou. Přijde všeobecná nezaměstnanost na úrovni, jakou si nikdo neumí představit. Sociální systém se zhroutí. Stát bude postupně vypínat služby, na které nebudou peníze.

Lidé budou umírat, tak jak to je ve válce běžné. Někteří na covid, jiní na deprese a nevůli k dalšímu životu. Mnozí jako oběti války mezi občanem a státem.

Komu se zdá tato vize jako příliš pesimistická, může mít pravdu. Příští měsíce a roky mohou mít i jiný scénář. Jenže kdo to dnes umí s jistotou říct? Přeneste se o několik měsíců zpět bez znalosti vývoje a podívejte se do novinových titulků. Dokázali byste si představit současný stav? A srovnejte ten překotný vývoj, který v podstatě znamená jednu pohromu za druhou, s vývojem v předválečných třicátých letech. Tehdy lidé také věřili, že se to přežene a že bude všechno v pořádku.

Po válkách dvacátého století přišla totalita dvakrát. Dnes bude o režimu po covidu rozhodovat neomarxistický Brusel. Většina občanů ještě nevnímá jasné nebezpečí digitální totality v unitárním evropském prostoru. Čím silněji budeme toto nebezpečí vnímat, tím větší máme šance se bránit. S každým dalším opatřením k zajištění bezpečí, zdraví, pořádku a klidu na práci se tato šance bude zmenšovat.

Průměrný počet slepic: 2.9 (30 hlasů)

neustále valí. Orwell byl vizionář západu, jeho 1984 byl varování.
Ale to vůbec není záležitost koronáče,
Covid 19 jen ukazuje neschopnost Euroatlantické civilizace řešit pandemie přímočaře,
jako to umí civilizace Asijská (Japonsko, Korea, Čína, ...)
Koronáč nás nezahubí, neočipuje, jen budou zbytečně vysoké ztráty na životech. Když úmrtnost v New Yorku dosáhla až osminásobku
celkové týdenní úmrtnosti v tomto městě, tak to o něčem vypovídá. Ale New York se nezhroutí, ani náhodou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Je nesporné, že mráz přichází z Brusele. O tom žádná.

Omezování svobody slova, ovlivňování voleb, skandalizování a kriminalizování nepohodlných politiku, tlak, podpora změny vlád odmítajících se podřídit přes neziskovky aj.

Nicméně v této chvíli spojovat tyto tendence s nynějšími omezujícími opatřeními namířenými k tlumení epidemie covidu se mi zdá neopodstatněné. Tím nechci říci, že by nemohla být epidemie covidu zneužita.

Boj proti opatřením namířenými k tlumení epidemie covidu je ale (třeba tak, jak to předvádí VK st. ) kontraproduktivní a sebedestruktivní bez šance na pozitivní odezvu ze strany valné většiny společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Mám intenzivní pocit, že starému Klausovi už definitivně přeskočilo.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Až teď?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Brtník z brlohu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moc je droga. Silná. A VK už má pořádnej absťák.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

jj, to co zveřejnil VK st. v našem okresním plátku pod záštitou svého institutu, je proti zdravému rozumu.
A mladí mu opět a zase naletí?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vlastimil: "Po válkách dvacátého století přišla totalita dvakrát. Dnes bude o režimu po covidu rozhodovat neomarxistický Brusel. Většina občanů ještě nevnímá jasné nebezpečí digitální totality v unitárním evropském prostoru. Čím silněji budeme toto nebezpečí vnímat, tím větší máme šance se bránit. S každým dalším opatřením k zajištění bezpečí, zdraví, pořádku a klidu na práci se tato šance bude zmenšovat."

Diktatura / totalita je běžný výchozí stav společnosti po celou dobu existence lidstva. Za cokoli jiného se musí tvrdě bojovat a tvrdě to hlídat. I ve 20. století byla totalita vícekrát.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Sledované číslo 13000 kusů ukazuje jen ty lidi, kteří se před dvěma týdny přihlásili na testy a otestovali je až nyní. Vůbec nic to nevypovídá o tom, zda za 2 týdny stihli nakazit někoho dalšího, a ni o těch, kdo se na testy vůbec nedostanou, ani o značné chybě v testech (údajně až 30% nakažených test vyhodnotí jinak).
Důležitou informací je jen trend, zda počet nakažených roste nebo neroste. A protože se ve státní svátek nepracovalo, včerejší číslo nežíká vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zapomněl jsem dodat, že to není fluktuace, ale trend!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Kdo je Petr Zitko?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

To jsem já.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tak jsem si to poslechl a už vím proč pořád Sasine mluvíte o potřebách a prioritách. Dostal jste ode mě 5 kur.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

No není vydlák jako Vidlák ... ale bohužel názor má pravdivý. Jóó kde že ty "loňské sněhy jsou" ... no zvonilo se klíči, tak je zbytečné dnes brečet ...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Paní Rejpalka.
Díky.
Už to úmrtí Gotta ukázalo na rozpolcenost společnosti a jak se bud chovat v příštích měsících.
Osobně bych to k Titaniku nepřirovnával,tam to mělo rychlý spád a málo možností k řešení situace.
Současné situaci se nelze vyhnout,protože je řízena a ani všemožná opatření nepomáhají,jen to zhoršují.

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Řád Bílého lva:
genmjr. v.v. František Chábera (in memoriam) vojenský pilot a válečný stíhač vojenské skupiny I. třídy (za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost)
plk. Josef Koukal (in memoriam) dopravní a stíhací pilot, během druhé světové války se zúčastnil bitvy o Británii vojenské skupiny I. třídy (za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost)
genmjr. v.v. Ing. Miloslav Masopust válečný veterán z druhé světové války vojenské skupiny I. třídy (za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost)
divizní generál Heliodor Píka (in memoriam) voják a legionář, významný představitel zahraničního československého protinacistického odboje vojenské skupiny I. třídy (za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost)
Karel Gott (in memoriam) zpěvák, mnohonásobný Zlatý slavík občanské skupiny I. třídy (za zvláště vynikající zásluhy o stát v oblasti umění)
prof. MUDr. Roman Prymula epidemiolog, věnuje se zejména problematice imunizace a vakcín občanské skupiny I. třídy (za mimořádné zásluhy o stát)

Řád Tomáše Garrigua Masaryka:

JUDr. Pavel Rychetský politik, právník, od srpna 2003 předseda Ústavního soudu České republiky Řád Tomáše Garrigua Masaryka I. třídy (za vynikající zásluhy o rozvoj demokracie, humanity a lidská práva)

Medaile Za hrdinství:

Jana Březinová zdravotní sestra v důchodu, vypomáhala v Litomyšlské nemocnici v období covidu za hrdinství
nstrm. Petr Lang (in memoriam) příslušník vězeňské služby Věznice Heřmanice, byl zastřelen při útoku v ostravské nemocnici, kdy kryl vlastním tělem svoji dceru za záchranu lidského života
prap. Vladimír Šupa instruktor-lektor u 41. mechanizovaného praporu v Žatci, byl zraněn v roce 2009 během nasazení v misi ISAF v Afghánistánu za hrdinství v boji

Medaile Za zásluhy:

MUDr. Jiří Běhounek lékař a politik, do října 2020 hejtman Kraje Vysočina za zásluhy o územní samosprávný celek
Karel Brückner fotbalový trenér a bývalý hráč za zásluhy o stát v oblasti sportu
Ing. Tomáš Cihlář český biochemik a virolog, viceprezident pro virologii americké společnosti Gilead Sciences za zásluhy o stát v oblasti vědy
Jožka Černý zpěvák za zásluhy o stát v oblasti umění
prof. PhDr. Petr Čornej historik, pedagog a autor naučné literatury za zásluhy o stát v oblasti vědy, výchovy a školství
Ing. arch. Vladimír Dohnal hoteliér a podnikatel za zásluhy o stát v oblasti hospodářské
Josef Dvořák herec za zásluhy o stát v oblasti umění
Eva Erbenová izraelská spisovatelka za zásluhy o stát v oblasti kultury a umění
Jaroslav Falta bývalý profesionální motokrosový závodník z bývalého Československa za zásluhy o stát v oblasti sportu
MgA. Václav Fanta nevidomý umělecký fotograf za zásluhy o stát v oblasti umění
Karel Fiala (in memoriam) filmový herec, operní, operetní a muzikálový pěvec, tenorista za zásluhy o stát v oblasti umění
doc. Ing. František Hezoučký bývalý ředitel jaderné elektrárny Temelín za zásluhy o stát v oblasti hospodářské
prof. JUDr. Jiří Jelínek profesor VŠ v oblasti trestního práva za zásluhy o stát v oblasti výchovy a školství
MUDr. Jaroslav Matýs psychiatr, bývalý předseda Asociace dětské a dorostové psychiatrie ČR za zásluhy o stát v oblasti výchovy
plk. Ing. Daniel Miklós náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR pro prevenci a civilní nouzovou připravenost za zásluhy o stát
Václav Nedomanský bývalý československý hokejový útočník a trenér, československý reprezentant za zásluhy o stát v oblasti sportu
PhDr. Petr Nováček historik, novinář a politický komentátor za zásluhy o stát
Jiří Ošecký (in memoriam) bývalý dlouholetý starosta obce Vintířov za zásluhy o územní samosprávný celek
Jan Rýdl majitel společnosti TOS Varnsdorf a.s. za zásluhy o stát v oblasti hospodářské
plk. gšt. v zál. PhDr. Eduard Stehlík ředitel Památníku Lidice za zásluhy o stát
Jožka Šmukař profesionální zpěvák lidových písní spolupracující především s cimbálovými a dechovými orchestry za zásluhy o stát v oblasti umění
plk. Ing. Petr Šnajdárek systémový architekt tzv. chytré karantény, vedoucí oddělení systému velení a řízení armády na operačním odboru sekce plánování schopností Ministerstva obrany za zásluhy o stát v oblasti bezpečnosti
Mgr. Pavel Trávníček herec, moderátor, dabér a divadelní režisér za zásluhy o stát v oblasti umění
Ing. Tan Trinh předseda Vietnamského spolku Moravskoslezského kraje a Ostravy za zásluhy o stát
MUDr. Radim Uzel gynekolog, sexuolog za zásluhy o stát
prof. MgA. Alena Štěpánková Veselá varhanice, hudební pedagožka za zásluhy o stát v oblasti umění a výchovy
brig. gen. Martin Vondrášek první náměstek policejního prezidenta za zásluhy o stát v oblasti bezpečnosti státu a občanů
PhDr. Peter Weiss bývalý mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Slovenské republiky v ČR za zásluhy o stát

Loni byla kontroverzní oceněnou osobností osoba Václava Klause staršího. O stát se možná zasloužil, o VK st. se zasloužil ještě více. Teď za kontroverzní oceněné považuji Prymulu a Rychetského.
No nic, za pár let, když se prezidentem stane reprezentant pražské kavárny, ocenění obdrží Kalousek s Bakalou.
Státní řády udělované ČR jsou takovou Nobelovou cenou za mír, kterou obdrželo i několik bývalých teroristů a nominováni byli i největší diktátoři.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Proč osobu Václava Klause staršího považuji za kontroverzní a loni neměl být oceněn? Stál u zrodu dnešních problémů zemědělství, kdy podle teoretických ekonomických pouček přihlížel likvidaci živočišné výroby s tím, že si vše potřebné dovezeme. Asi jako roušky na jaře. Když je nedostatek, ani za všechny peníze světa si potřebné věci nedovezeme. Likvidace živočišné výroby měla vliv i na monokulturu širých lánů řepky a jiných, menší podíl organické hmoty v půdě a tím na sucho a povodně.

Dávám k lepšímu část z jednoho rozhovoru:

"Láteření pana europoslance na vysokými výměrami monokultur je také zbytečné, pokud jsou nastaveny pravidla podpor bez vazby na živočišnou výrobu. Bude-li hospodaření podporováno jen v případě vyvážené rostlinné a živočišné výroby bude běžně využíván sedmihonný osevný postup, a nikoliv maximálně čtyřhonný postup, jak je tomu dnes u podniků bez živočišné výroby. Pak je zbytečné mluvit o obrovských lánech monokultur."
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zkuseny-agrarnik-Ceske-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Pane Gerd.
Přesně,díky.
A není to jen zemědělství,co má Klaus na svědomí.
Pamatuji jeho řeč o zemědělství,na předvolební kampani v roce 1992 v Litomyšli.
Takže tito dva,Pat a Mat se náramně doplňují,myšleno Klaus a Zeman.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
nelze ani popsat, co všechno názory Václava Klause st. způsobily obyvatelům ČR za uběhlých 30 let, zejména v divokých 90. letech. Na to tu není prostor, tak stačí jen říct, že toho bylo mnoho.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

- toto vyznamenání udělil prezident Miloš Zeman exprezidentu Václavu Klausovi. Ruka ruku myje, vrána k vráně sedá :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Řád pro Václava Klause staršího považuji za ocenění stejné kategorie jako Nobelovu cenu míru pro Obamu, který jako poděkování za ocenění zahájil nové a vedl převzaté války.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsem žádná fanda VK st., ale stojí za to mu naslouchat, minimálně v případě Lisabonské dohody měl pravdu. Je dobré si projít, co v té době, když nechtěl podepsat, žvanili jednotliví politici. Např. taková Roitová. Ta aby nevylézala z baráku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Podepsal nebo nepodepsal? To je jako napsat o vrahovi, že původně nechtěl zabít.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

To je jako napsat o vrahovi, že původně nechtěl zabít, ale ostatní ho k tomu přemlouvali, strkali a nutili, takže nakonec...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Klaus byl v případě LS jediný vidící mezi slepými, jediný, který na rizika dočasným vzdorem upozornil, když ostatní mávli rukou. Prokázal, že v té chvíli viděl dál. A ukázaná platí.

Už z toho titulu mu stojí za to naslouchat, i když s ním nebudete souhlasit.

Při tom, co k nám leze s čím dál, tím větší razancí z Bruselu...

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Admirále,
nepopírám, že VKst měl v případě Lisabonské smlouvy pravdu. A měl ji i v několika jiných případech, ale ještě častěji se mýlil. Nebýt jeho ostudné amnestie na odchodnou, ještě bych váhal s hodnocením VKst a musel hodnotit jeho přínosy i záporné činy. Po amnestii podepsané poslední den prezidentské funkce už nemusím hodnotit nic, VK st. se nesmazatelně zapsal do historie ČR, a podle mého názoru jeho negativní činy převážily těch několik málo pozitivních.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

ten HOSIP je tak rozšířenej. A obzvlášť u "politiků" gdyš si ani nepamatují co říkali před měsícem/Satan/... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Víte Admirále , u VK jsem přesvědčen, že jeho chování jde společně s jeho přesvědčením. To by bylo v cajku, ale vzhledem k tomu, že VK je gauner, tak v tom je ten problém. To, že se mu nelíbila Lisabonská smlouva bylo zapřičiněno obavou, že nebude moci o všem rozhodovat ON. Nic víc nic míň.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byl bych opatrný v odsudcích.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až řekne Adolf Hitler, že skákat z okna v 10. patře škodí zdraví, budeme se proti tomu vymezovat?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nobelův výbor při udělování ceny míru? Ten ji udělil i (zde si doplňte oblíbené historické jméno, můj favorit je Arafat) ... Každopádně Klaus a Zeman jsou nejpřesnějšími reprezentanty úrovně českého národa, nikdo jiný si neudržel výraznou podporu od devadesátek dodnes. Češi chtěli klauzemana a tak ho měli a mají. Devadesátky forever, lidé si je pořád volí :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Ukazuje se, že tu výrazných osobností moc nevyrostlo.

Devadesátky forever to představují dnes jiné prezony než tihle dva.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

tu máme další personu, který symbolizuje nekonečné možnosti devadesátek - pana premiéra.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co Lux a celá jeho aledovecká gromafie na MZe, MŽP, v okresech, v obcích?
Vy už jste zapomněl, jaké obrovské úsilí o likvidaci zemědělské a potravinářské výroby v ČR vyvinuli?
Na jejich běsnění proti družstvům a státním statkům?
Dodnes jsou na Jičínsku pozůstatky školních a dalších provozů, trosky skleníků a cukrovarů, pozůstatky sadů na stovkách hektarů půdy.

A co Dyba a jím provedená likvidace odborného středního školství vč. unikátních uměleckých a historických oborů?

Nebo všichni ti západní poraděnkové v rámci PHARE, kteří téhle bandě přijížděli pomáhat v likvidaci vešekré české soběstačnosti?

Kdepak, pane zemědělče, tohle na Klause nesvedete.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

Nějak se mi pomíchala písmenka :o)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)