Rejpalčin deník - srpen

Autor

Srpen 2016

2.8.2016 – dala jsem si lehký oddech se zprávami, je to furt stejné. Uprchlíci, zlý Putin, hodný Obama, zlý Zeman a skvělá kavárna. Takže koukám na Vlak dětství a naděje. Skvělá scéna, jak bláznivá Ema (Němka) brečela, když sudeťáci zabírali pohraničí, zatímco jiní její soukmenovci se radovali. V komentáři herečka, „viděno očima dítěte“ , sděluje, že se zdá, že pouze blázni vidí věc jasně a se všemi důsledky. Dnes každý, kdo má nějaký jiný názor než je oficiálně prezentovaný, označován (v tom lepším případě) za blázna. Zatímco ten normální ovčan konzumuje zprávy a tuny levného nekvalitního žrádla. No co už. Minulost nás učí, že blázni mají vždycky nejvíc rozumu.

25.8.2016 – měla jsem dovolenou, vrhla jsem se na úrodu a její zpracování. Neměla jsem čas na blbosti padající z mainstrímu. * Po jakési pofidérní aktualizaci systému se mi přestaly zobrazovat moje oblíbené https stránky, v drtivé většině jsou to ty, co jim říkají „alternativní weby“. Asi už začala fungovat cenzura nebo co. * JF u Vlka publikoval překlad  utajené zprávy o vyšetřování 11/9. Už se o tom psalo. Veřejnoprávní štěkny soudí, že role Saudů je v dokumentu nejasná a tudíž nemají žádný podíl na tehdejších událostech. Logika jak noha. JF měl k dispozici zřejmě úúplně jinou zprávu. Zajímavé čtení.* Byly zveřejněny hacknuté maily Clintonovic Hilary, což způsobilo pozdvižení, vyšetřování a téměř zabásnutí této dámy. Tomu ovšem unikla, bo nebyli svědci. Hlavní svědek zemřel celkem příhodně při „pouličním přepadení“. Hlásné trouby americké určily, že za únikem e-mailů stojí jistojistě ruští hekři, v kapse s bumážkou osobně podepsanou Putinem. Obsah e-mailů, ač velezajímavý, nikoho z těch trubek nezajímá. Trump to běsnění označil za nesmysl, čímž se zjevně odkopal coby ruský agent. Úměrně této logice teď trouby rozhlašují, že Putin ovlivňuje americké volby. A já byla doteď přesvědčena, že americké volby jsou ty nejdemokratičtější a nejskvělejší volby na světě, při kterých nějaké ovlivňování kohokoliv nepadá do úvahy. Aspoň takto to do nás hustili naši západně orientovaní mentoři. * Nejen Hilary má problém s mailovou poštou. Zjevně i Soros. Z jeho nadace též padají mailové skvosty. Hekři, jak se zdá, se rozhodli zaneřádit internetový prostor. Naivci si mohli počíst, kterak Sorosem placené neziskovky přímo ovlivňovaly dění v zájmových zemích, včetně Česka. Není on ten Soros nakonec též Putinovým agentem?? Sluníčka k tomu ani nepípnou, Janda z EH řve o ruské agresi. Přestávají být trapní, už jsou jen směšní. * Bez zájmu mediálních hysterek a opisovačů zpráv proběhla informace, že mezinárodní soudní tribunál zrušil rozsudek  S.Miloševiče a zprostil ho obvinění z válečných zločinů. Bohužel je mu to už prd platné. Skuteční zločinci, jejichž přímým rozhodováním zemřely statisíce lidí v Iráku, Libyi, Afghánistánu, na Balkáně – Madla, Bush jr., Blair a další a další, jsou v klidu a považováni za celebrity. Nějak se nám ty Boží mlejny zasekly.

26.8.2016 – Včera se dostavila do Prahy na osmihodinovou protektorskou návštěvu Angela. Emoce nebývalé cloumaly lidem pražským. Vítači i odpůrci soupeřili rukou nedílnou o místo před kamerami. Zbytku republiky to bylo fuk. Sobotka s vlhkým úsměvem vypotil pár hyperkorektních vět, přednesených v uctivém předklonu. Zeman přidal trochu ostřejšího koření, aby ten bujón měl šmrnc. Andy se mračil do kamer a bručel cosi o nesouhlasu s migračními kvótami. Ale ne moc nahlas a ne moc konkrétně, to aby mohl kdykoliv otočit. Zaměstnává Ukrajince a Mongoly, tož by mohl vzít pár syrských lékařů a inženýrů, ne? Na práci u něj by kvalifikačně stačili. Akorát by museli do provozu s kuřecím nebo koňským masem, vepřové by nedali. * Migranti chutí k práci rozhodně neoplývají. Dle zveřejněných německých statistik se podařilo ze zhruba půl milionu práce schopných připrchlíků upíchnout 54 kousků. Z toho 50 jich třídí dopisy na německé poště. Zní to jako špatný vtip. * Merkelová má v plánu zprdnout členy V4. Zřejmě čuchá potíže s nasupenými Poláky a vzpurnými Maďary. Její návštěva u nás tedy možná má za cíl podporu Sobotky. Což nepochybně udělá, roztřesen v kolenou a podělán předem. * Janda z EH míní, že Česko se mělo dobře jen tehdy, když drželo basu s Německem. Jestli mě paměť a mé chabé znalosti historie neklamou, pak to bylo naposled za protektorátu a nedopadlo to dobře. Asi se Janda místo studia dějepravy věnoval studiu filmovému. * Událost, o které se neštěkalo, proběhla 7.8. na Ukrajině. Došlo k incidentu na hraničním bodu vstupu na Krym. Střílelo se, zahynul jeden ruský hraničář. Posléze Rusové zveřejnili informaci, že zabránili proniknutí teroristické skupiny na Krym, která měla údajně ničit infrastrukturu. Kyjevští spustili řev o ruských výmyslech a rovnou přisunuli k hranicím vojenské jednotky. Rusové na své straně učinili totéž. Západ se do toho zjevně nechtěl míchat, zvláště poté, co se na netu objevily informace, že ne všichni členové proniknuvší ukrajinské skupiny byli zlikvidováni a co víc, jsou ochotni se podělit o vědomosti. Kyjev ztichnul a Západ se začal tvářit, že žádný Krym neexistuje. Poslední ránu zasadil Kyjevu Biden, která vzkázal na Ukrajinu, že pokud nevylepší své vztahy s Ruskem, neuvidí z MMF ani cent.

30.8.2016 – Německá vláda vyzvala své občany, aby si udělali rozumnou zásobu jídla a pití, léků a dalších praktických potřeb pro případ „živelné pohromy“. Což okamžitě vyvolalo dohady, že „něco se chystá“. Současně s tím proběhla informace, že Německo uvažuje o znovuzavedení základní vojenské služby, kterou zrušili před pěti lety. Ani trochu se mi to nelíbí – víc než ta výzva o těch zásobách. Když vezmu do úvahy složení tamního obyvatelstva plus připrchlíky, co zcela určitě získají azyl, tak se mi dělá nevolno. Počítám, že etnických Němců bude v Bundeswheru pramálo, zato Novoněmců s koránem v kapse drtivá většina, navíc s vojenskou kvalifikací hotovou – ovládat kalašnikovy se naučili už v dětství a střílet na pohyblivé cíle vyžaduje jen pramálo znalostí, jen dostatečnou  zásobu střeliva. Navíc ty sapíky milují.

………….

Srpen 2017

7.8.2017 – Do Evropy proudí další připrchlíci přes Itálii. Jsou černí jak bota a tudíž se u nich dost blbě vysvětluje, že jde o Syřany postižené válkou. Méédia tedy opatrně upouštějí od „uprchlíků před válkou“ a přesouvají název na obecnější „migranty“. Už je veřejným nikoliv tajemstvím, ale prokázanou skutečností, že nejen lodě Frontexu, ale hlavně neziskovek z celé Evropy, se podílejí na „záchraně“ – rozuměj vylovení – chudáků migrantů a jejich dopravě na italské pobřeží. Italská vláda vypracovala dohodu, kdy chtěla s některými neziskovkami dohodnout jasná pravidla, za kterých budou moci do italských přístavů lodě s připrchlíky, což neziskovky odmítly a na Italy udělaly dlouhý nos. Za vydatného řevu sluníčkářů z celé Evropy nedostala povolení první loď německé neziskovky vplout do italského přístavu. Počítám, že loďka vyplivne migroše někde na nehlídaném italském pobřeží, případně je z móře vyloví italští záchranáři. * V Libyii začíná mít hlavní slovo generál Haftár,  což je z pohledu Západu špatně, protože na něj vsadili Rusové. Západ vsadil na vládu v Tripolisu, což se ukazuje být v tomto závodě chromá a dýchavičná herka. Asi zase uslyšíme zasvěcené nářky, jak nás ti Rusové v té Libyii opět oj..bali. * Kongresem USA prošly další ruské sankce. Sankce proti Rusku – a  řve hlavně Brusel. Zajímavé. Aby to Trump nemohl stopnout, rovnou si kongresmeni odhlasovali speciál zákon, který prezidentovi zakazuje sankce zrušit. * Ještě než odevzdal klíče od bílého baráku, Obama na poslední chvíli dal příkaz k zabavení ruského diplomatického majetku v USA a k vyhoštění některých ruských diplomatů. Naši „experti“ trapně mlčeli. Rusové čekali tři čtvrtě roku, zřejmě v mylném domnění, že to DJT urovná. Neurovnal. Odvetně tedy z Ruska bylo odesláno domů 135 amerických diplomatů. Strhl se řev, co si to ti rusáci dovolují. Američani prý mají v Rusku na dvě tisícovky diplomatů (někdo tvrdí, že jen půlku), přičemž z velké většiny jde o „ruské“ zaměstnance americké ambasády.  Říkají naše štěkny. Ty americké se ptají raději mluvčí Zacharovové, kolik že těch amerických diplomatů v Rusku vlastně je. Zacharovová je vtipně poslala se pozeptat do velkých zpravodajských agentur. * Volební cirkus se rozjel všemi směry kotlinky české. Zaorálek obráží fesťáky, topka se bratří s Bursíkem a starostové se rozkmotřili s lidovci. Na čele peletonu se drží novomanžel Babiš. * Naši čtyřprocentní zase jednou pochodovali Prahou. Čunek míní, že se jedná o smrtící pochod naší civilizace. Já bych dodala, že nejen tento, ale i migrantský pochod evropskou civilizaci pohřbívá.

15.8.2017 - Veřejností rezonuje žádost policie o vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání. Společnost se dělí na tři tábory: Vydat, Nevydat a Je mi to fuk. Andy brečí ve stylu „všeci mi ubližujú“, že je to politická objednávka. Počítám, že zanedlouho vyplave na povrch něco též na ostatní šíbry. * DJT nadává Kimovi a chvástá se řečmi o smazání Severní Koreje z mapy. No, už nějakou dobu místní kolorit na twítu, páč médiím Donald nevěří. Slezte z toho lustru, Donalde, vidím vás.

21.8.2017 – V Barceloně opět nějaký migrant najel do davu, 14/100 mrtvých/zraněných. Řekla bych, že dnes už žádná novinka. Pikantní ovšem je, že pár týdnů zpátky se v Barceloně konala veliká demoška, za PŘIJETÍ migrantů. Teď po útoku se opět koná veliká demonstrace SOLIDARITY s oběťmi. Škoda, že ten útok nepřišel v době konání té první demošky za přijímání migrantů. To by mělo větší šťávu. * Na jihu  USA (Charlottewile) zase bourají sochy a památníky, vesměs z války Severu proti Jihu. Aktéři: hlavně členové neziskovek a aktivisté (placeni Sorošem a spol.). * Gabal míní, že v Česku jsme na tom v názorech na dění v Sýrii fakt blbě. Prý nechceme syrské připrchlíky, ale zároveň podporujeme Assada, jehož přičiněním k nám sem připrchlíci proudí. Zajímalo by mě, kdo platí panu Gabalovi jeho chlebík, že je tak mimo mísu. Asi to půjde ze stejného měšce jako organizace přísunu migrantů. * Podle OSN se letos do Sýrie vrátilo asi 600tis. „válečných uprchlíků“ a další se prý chystají vrátit v nejbližší době. Gabal asi mluvil o jiné Sýrii a jiném Assadovi. Anebo – šmarjápanno! – o jiných migrantech.

31.8.2017 – Kavárna se zasnila a zavzpomínala na „okupaci“. Nikoliv tu německou, ale ruskou. Hrušínský, který si pobrečel, že divadlo nevynáší a sponzoři se nehrnou, si posteskl, že kdyby tehdá v osmašedesátém jsme byli v EU, Rusáci by si u nás ani neškrtli. No, od herce zvyklého opakovat jen to, co napsal někdo jiný, se moc moudra z vlastní hlay asi čekat nedá. Životní moudrost vyčerpal v jejich rodině asi tatík, na další generace toho moc nezbylo. Pěkně to okomentoval pan Zbořil: „... Od pana Hrušínského nemůžeme chtít, aby věděl, co to bylo blokové uspořádání světa, ale dnes si to snadno může najít na nějaké wikipedii. Možná si ale myslí, že Rusáci už nás přepadli v roce 1945 a vypudili chudáky Němčoury.“  * Macron si opět nedal pozor na pusu a napomenul Polsko, že prý s těmi evropskými hodnotami to u nich nebude nijak žhavé. Polsko mu přes média vzkázalo, že je ještě nezkušený zelenáč s politickým mlíkem na bradě a radši ať si zamete před vlastním prahem. * Angela zase mlela něco o společném evropském financmajstrovi. Aby jako ty evropské finance byly pod pořádnou (rozuměj německou) kontrolou. * To Juncker se zase nechal slyšet, že jako s tím Ruskem to zase není tak moc horké a že bez něj to v Evropě bude stát všechno na prd. Jako kdyby to nebylo už teď, i bez Ruska. Tak nevím, jestli si zase notně nepřihnul. Rusku jsou jeho kecy ukradené a evropskému poplatníkovi taktéž. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Dík, Rejpalko!
Začínám si myslet, že bude nejlepší odhlásit televizi, ustříhnout šňůru od rádia a odpojit wifinu.

Jednou za rok vifinu zapnout, stáhnout si přehled ročních novinek od Rejpalky, vypít láhev slivovice a vlézt si do postele.

Je to fakt čím dál tím stejný... Akorát Jakub Janda povýšil ze zástupce šéfa na vrchního šéfa Evropských hodnot.
To znamená na šéfa hodnot nás všech, poněvadž jsme přece všichni Evropané!

(Pochopitelně s výjimkou Zemana, Babiše a jejich voličů, ale tato skupinka, dočasně trpěná na našem území, se nepočítá)

Zatím bez slepic

No to si jenom myslite, ze jste Evropan. To v Anglii uz maj cernosi, indove a arabove jasno, ze vychodoevropane nepatri mezi ty prave evropany. To byste koukal jak to umi pekne vysvetlovat, ze to bylo spatne je tam brat.

Zatím bez slepic

viagra pay with paypal <a href=" http://viagracnd.com/# ">viagra onlinee</a> - viagra buy paypal
https://viagracnd.online# viagra daily
levitra vs viagra <a href=https://viagracnd.com/#>viagra herbs gqkugzc</a> viagra with dapoxetine overnight

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako protiklad k historickému exkursu Rejpalky kopíruji tři zbrusučerstvé dnešní(!) migrační básničky ostravského barda Ládika z blízkého zahraničí.

Proč bychom měli všechny komentáře oddřít sami?
Koneckonců ani diplomky si dnes už nikdo solventní sám nepíše a Ládik je coby nereflektovaný pravicový kryptokomunista poskytuje zadarmo!
******

Po tatranském chodníku běží zástup lidí
po čem se ti šílenci v těch kamenech pídí?
Na hřbetech ruksaky v rukách hole Leki
zařaď se mezi ně, nebuď taký mäký.
Běží to na Rysy a rychle zpátky
pak ještě Ostrvu, ten den je krátký.
V Kempinskim na véču pak rychle na kutě
možná že na pleso přiletí labutě.

Ve stínu popelnic stojí medvěd Brumla
bručí a houpe se, něcov hubě cumlá.
Doboha, v hubě má holenní kost!
Můžu jít klidně ven, ten už má dost.
***

U Hincového plesa sobi
čo tu do paroma robí?
Tu majú byť svišti
a tam na strništi
stádo rosomáků
jak na staromáku.

Zatím bez slepic

nereflektovaný pravicový kryptokomunista..... :D mooc chezky :D
nieco ako drevene zeliezko z umelej hmoty :D

Zatím bez slepic

Zvedavec,
postmodernismus vas dosial nepobozkal, nazdavam sa!

Pro jedince neznalé cizozemských jazyků:

Zvědavče, zdá se mi, že jste doposud postmodernismem nepolíbený!
(Resp. totéž v argotu: vy víte hovno, co je to postmodernismus! :-)

Zatím bez slepic

Ja vim taky hovno, co je postmodernismus a asi to nikdy vedet nebudu, protoze me to vubec nezajima. Konci to na -ismus tak je to jen dalsi kravovina kterou se vysvetlujou jiny kravoviny. Jak a co si tam nekdo dovnitr vymyslel za blaboly je uplne jedno. Ve vysledku to sem taha migranty, lze detem a omlouva a oslavuje to uchyly.

Je to jak rozebirat, co rika holka, co se s vama nechce vyspat. Nechce se s vama vyspat. Zbytek neni dulezitej.

Zatím bez slepic

Na jednu stranu vám závidím - musíte být šťastný člověk.
Na druhou sranu máte dneska holky, které bez schopnosti alespoň pět minut souvisle blábolit o postmodernizmu do postele nedostanete!
(Kupodivu jsou pak potmě některé z nich i docela k světu).

Zatím bez slepic

Ládik !!!13 srpna, 2018 09:27

Hin sa hukáže!
Predbehnem ty skrumáže
čo zapchaly chodníky
ahoj, hore zdar a díky
musím na Koprovský štít
než tuná začne dštít..
a pak cez tri studničky?
zabil bych den celičký
to radšej pobežím spät
než ma chytne hlad a smäd;
mám ísť z Mlynskej do Fukrotskej?
To bol nápad idiotskej
taká krátka štreka
nikde žiadna rieka.

Ládik !!!13 srpna, 2018 09:27

Kapr v plese už se třese
co mu ten čechúň nese:
háže zbytky od oběda;
tamhle spad do plesa děda
a kousek dál burka hnědá
koná svoji potřebu,
tak to teda nevstřebu;
dál pod smrčkem plavou Huni
na zábradlí cigán trůní
na kameni Kubánka
no dnes je tu sebranka.

Zatím bez slepic

Ládik !!!13 srpna, 2018 09:41

Kdybych měl sako, vzal bych ho na túru
a kufr do ruky, na to mám náturu.
Na kalhotách nažehlené puky
půjčený parizol nedal bysem z ruky.
Naleštěné polobotky a tmavé ponožky
v kapsičce kapesník, minci do sámošky.
Jenže já jsem pako
nemám ani sako
ani deštník, polobotky
vypadám jak od Čukotky
na botkách mám špunty
a na těle šunty

Zatím bez slepic

Ládik !!!13 srpna, 2018 11:31

Ve sluchátkách kvílí Kohen
na placáku dělám oheň
peču v Tatře špekáček
k nebi stoupá obláček.
Vítr zadul do houští
plamen kámen opouští
na čele se hloubí vráska
už to hoří, už to praská.
Z lesa běží turisti -
tak to se les pročistí;
za nimi pak medvědi
co se děje nevědí
takováto horúčava
dozaista príde ťava.
Vrtulník mě kropí z vaku
ještě že jsem nešel v saku
majú tuná divné zvyky
vidím bežať uje, strýky
v rukách vidle, lopaty
že by som bol ožratý ?

Zatím bez slepic

Ládik s Pepou Řepou s láskou kazí ideovou čistotu Aktuálně, což dělá vrásky na čele plukovnici a škeblům.

Ládikova poezie je jedinečná. Klade slova jak chodidla na rozpálené kameny.

Zatím bez slepic

Nojo, Admirále, ale kromě plukovnice a Škebly se Ládikovy verše nelíbí ani zdejšímu muslimovi Jandovi - a to je NĚJAKÁ šarže! (příspěvek z 16:20)

Kdyby psal o vánočním stromečku, tak to pochopím, uráží jeho náboženské cítění, ale takhle jsem musel něco přehlédnout...Není v nějaké Ládikově básni něco o vepřovém?:-)
Na rozdíl od Ládika, který marnotratně rozhazuje originální rýmy, Pepa Řepa je minimalista - má jen jeden míček a pokaždé zasáhne to samé místo v protivníkově ksichtu. Kolikrát je mi jich až líto, jak mu tupě nabíhaj do rány.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tu Angely navstevu mam v blahe pameti. Kdyby Heydrich jezdil takhle chranenej, tak by zadnej atentat nebyl. - Ale na vychodni fronte by jim chybela jedna armada.

Zatím bez slepic

No vidíte - pak že se prý Tante Führerin nedokáže poučit z minulosti!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Krátké globální intermezzo - pozoruhodný článek od terezy Spencerové, který by si zasloužil být založen do Rejpalčina archivu !

http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/26763-saudove-se-vysmivaji-…
*****************
A odborný Ládikuv komentář k tomuto článku:

Ládik !!!13 srpna, 2018 11:36

Muhammad bin Salmán ... není to trochu losos?

Amík, Saud a naše Kajda ...
v Jemenu je pěkná srajda
uplatňují lidské právo
ja tam fajně, milo, zdrávo
jen tak dále, demoško
a ty zalez, matrjoško!

*******************
Omlouvám se bratru Vidlákovi a snad i Rejpalce.

Ale inspiroval mě ten neúnavný robot prodávající Viagru.

Kam nechocí Slunce, tam chodí lékař.
Kam nechodí lékař, tam chodí robot.
Kam čert nemůže, nastrčí ženu.
Kam žena nemůže, nastrčí robota.
Kam nemůže slunce, čert, žena, lékař, robot ani Viagra, nastrčí asfaltový holub ostravskeho barda.
(Ale tu Spencerovou si fakt přečtěte)
http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/26763-saudove-se-vysmivaji-…

P.S.
Já vám ukážu lázeňskou veverku, Maneco !!!

Zatím bez slepic

Na twitterovém účtu jednoho z členů královského rodu se na krátko dokonce objevil obrázek dopravního letadla mířícího na torontský mrakodrap, přičemž tuto – asi nechtěně upřímnou – připomínku 11. září provázelo arabské přísloví, podle něhož špatně dopadne každý, kdo strká nos tam, kam nemá…

- Ha ha ha, mohli se k tomu 11 zari priznat driv a explicitneji, ale i takhle to je dobry. Ne by to nikdo nevedel, ale preci jen.

Ale preci jen bych se na jejich miste obaval jakesi Kadafizace, kdyz moc ztezka slapnou nekomu na kuri oko. Myslim, ze v kazde zbrani, co si kde kdy na zapade koupili je zabudovaj dalkovej vypinac.

Zatím bez slepic

...jako vždy. Mimochodem, včera jsem do deníku k aktuálnímu datu dopsala věc, co se moc neventilovala, totiž útok "arabské koalice" na to tržiště v Jemenu. Co zmiňuje i Tereza S. Saúdové v Jemenu masakrují domorodce a ten skvělý Západ, co se dojímá nad každým utopeným připrchlíkem, mlčí a kouká se jinam. Holt jemenští vzpurníci nejsou na té správné straně barikády, nemají prachy a žádný kšeft s nimi z toho nekouká.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Paní Rejpalka.
I vtipně se to dá podat,co oceňuji.
Jen mě napadá,že někteří politici v EU,mají nějaké divoké sny u alkoholika Junckera to není divné,už se blíží doba.že bude vidět jenom bílé myši.U Makrona lze zjistit,že někdo vstává dřív než on.Horší je to s Makrelou,jakoby volala už ze záhrobí,její poslední volání po spravedlivém umístění uprchlíků nevyslyší nikdo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rejpaklo, dovolte mi drobné protirýpnutí :-).
Je podle mě ohromná škoda, že svůj literární talent uplatňujete na události ryze minulé (a jenž by se dle mého názoru daly parafrázovat na jeden výrok z filmu Tankový prapor neboli "kdo si ty kokoty/kokotiny má pamatovat!").

Myslím si, že mnohem vtipnější by bylo napasovat všelijaké květnaté příměry na něco konkrétního z přítomnosti nebo klidně i na něco předpokládaného o budoucnosti. Přeci jen všelijak komentovat minulost umí každý pisálkovský trouba :-(.

Zatím bez slepic

Zapalte si vodní dýmku, pobafejte a oddejte se půlhodinové meditaci. Přijdete na to, že z vás mluví podvědomá závist.
Pak zkuste "všelijak komentovat minulost" na Rejpalčině úrovni a s údivem zjistíte, zjistíte, že existuje přinejmenším jeden trouba , který to nedokáže.

Zatím bez slepic

Tak že by ze mně mluvila závist by mne skutečně nenapadlo :-). Nějakou tu minulost při svém drobném literárním talentu myslím v klidu mohu komentovat podobně a někdy možná i drobet pestřeji, akorát se nějak nemohu dobrat k tomu, že by to bylo k něčemu užitečné :-).

Rejpalčino kydnutí na zdejším kompostu ani v jiných Kydačích (tedy krom vás) nevyvolalo přílišný zájem připsat něco dalšího a delšího.

Nevím proč na mne používáte oslovení Jando :-) -> doufám že se nesnažíte nastínit, že jsem snad přestrojený pornoherec s aktivním kapitalistickým svazáctvím :-).

Zatím bez slepic

In reply to by Kamil Landa (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane Lando. A já si myslím, že není od věci si připomenout dobu nedávno minulou. A kompost... je dobré jednou za čas proházet, pěkně to, co je vespod, dát nahoru. Aby to líp zrálo. Ono to sice může lehce zavánět, ale hnedle to vyvětrá.
Škoda, že sem pan Vidlák nedal ten úvod, kde jsem psala vysvětlení stran toho deníku. Dám to teda sem pro Vás, i když původně bylo adresováno panu Targusovi (snad to od něj neschytám :-)) - mám dojem, že máte dojem, že ty komentáře událostí nejsou autentické "z minula".
Nad ty srpnové události jsem v mejlu tedy psala vysvětlení:
............
Nestihla jsem reagovat do diskuze – myslím pan Targus se ptal na moje komenty k událostem a k deníku jako takovému. Tedy jen krátce na vysvětlení: deník píšu „ručně“, pěkně po staru do sešitu. Začala jsem 4.ledna 2016. Momentálně dokončuji čtvrtý (A5) – kolik to má listů nevím, ale jsou to takové ty „záznamní knihy“ v tvrdých deskách. Nikoliv školní sešity. Pro Kydy přepisuji tedy ze sešitu a ano, s autentickými komenty „z tehdejší doby“, nijak je neupravuji, pouze krátím, někdy se se svými úvahami „rozjedu“ a při zpětném čtení mi to přijde roztahané. Takže jo, je to tak, jak jsem tu kterou věc viděla já v době, kdy jsem ji psala. Čas možná změnil náhled, takže po dvou letech se může ukázat, že jsem se s „hodnocením“ netrefila.
...........

Zatím bez slepic

In reply to by Rejpalka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky moc za ujasnění Rejpalko :-). Vzpomínám si že Targus nahazoval, zda-li to píšete zpětně nebo je to přepis z té doby.
Takže jako aktuální komentáře tedy super, to rozhodně :-). Jak píšete, vám to přijde dobré občas ten kompost provětrat ... mně zase publikované až po letech mi to přijde prostě nudné a v podstatě naprosto k ničemu - čímž vás však nechci nijak urazit ani se dotknout či poranit, ale toto u čtení toho prostě prožívám :-(. Ale což, každý jsme prostě jiný.

Možná by nebylo k zahození připsat si (alespoň občas) i nějaký ten odhad budoucnosti, neboť když to budete pak číst či uveřejňovat za nějakou dobu, bude to třeba mnohem zajímavější a možnější se z toho třeba i ponaučit :-).

Víte co, já se stále nějak z různé literatury ponaučuji a z pouhých (byť všelijak pestrých) komentářů minulosti či lidových veršů na styl Ládika jež sem dnes vkládal Asfaltový holub se dlouholetý a ještě i nějakou tou inteligencí vybavený abstinent skutečně nijak ponaučit nemůže :-(. Ještě jednou díky za vaše objasnění.
Měl bych však ještě drobnou otázku. Jak na vás prosím jako autorku dnešního článku působily dnešní komentáře? Vyvolala ve vás Ládikova poezie a Fotrákova dorážečka libé nálady a jste za příspěvky které se podle mě nijak netýkaly vašeho tématu ráda; nebo jste třeba naopak trochu zklamaná či rozmrzelá; nebo něco jiného? Díky

Zatím bez slepic

Já se omlouvám, že reaguji až teď - bohužel možná si to už nepřečtete, dobře mi tak (!).
No, Ládíkovy verše jsou takové zvláštní, někdy se mi líbí, někdy ne. A že je tady holoubek dával mi nevadí. Líp číst tyhle veršíky než se přerolovávat přes ty koniny robotického trola.
Uznávám, že psát v dnešní době deník je tak trochu mimo, když můžete prohrabávat internet kdykoliv a jakkoliv v čase dozadu. Já ten deník píšu ne že bych si nepamatovala události, nebo je neuměla dohledávat. Ale obvykle si k událostem připisuju, jak jsem to v dané chvíli viděla. To jsou ty moje "komentáře" - a tyhle bych teda nerada zapomněla, proto je píšu. Články na netu mohou zmizet, historii mohou přepisovat, důležité informace překryjí hromadami sraček. Proto ten deník píšu ručně, pěkně po staru. Plnicím perem, prosím :-).
Naprosto chápu, že se někomu tenhle druh "písmáctví" ekluje, já zase nemusím jiné věci, ale tak to prostě je.
Jo a libou náladu v těchto dnech nemám - z toho vedra jsem totálně zničená. To nezmění ani libí či nelibé Ládíkovy verše, doplněné holubími kydy. Zklamaná ani rozmrzelá nejsem, nevadí mi, že se pod prošlými událostmi plká o jiných věcech. Konečně, co byste chtěl probírat po dvou letech starých událostech. To se stává v diskuzích i jiných - pod článek o směrnicích sem tam někdo vpašuje Afghánistán - a nic se neděje. To je na těch Kydech tak kouzelné, taková blafárna o všem možném - nezdá se vám?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud druh literatury "Deníček" někdy přivolává i špatně ignorovatelné množství reakcí typu Ládikova předjednoduchá poezie s určitými rádobysvižnými prvky dramatu aneb "jak se vyhnout křeči když jsem idiot" ... Jako teda sory wole Asfaltový Holube, pyčo. Dneska se asi snažíte klidnit vlastní salmonelu anebo jste ráno vysral samotného Ládika :-).

"Jen osel si myslí, že když něco vyrýmuje, že se tím stal lepším" [staré arabské úsloví].

Zatím bez slepic

Když vy muslimové jste moc nároční, Jando.

Asi před půl rokem se vyskytl na blogu, kde publikuje Ládik taky jeden náročný literární odborník Vašeho formátu.
Vpašoval jsem mu tam kus poměrně známé Shakespearovy básně v Hilského překladu. Byl na Vildu ještě přísnější než Vy na Ládika a roztrhal ho na hadry.

Smiřte se holt s tím, že někdo má rád holky, jinej vdolky a jsou i skromní prosťáčci mého typu, kteří se spokojí s lidovým humorem Ládikovým.
( Či přinejhorším i jednoduchými veršovánkami ze Shakespearových her.)

Dejte si jednu Křišťálovou studánku, ta Vás naladí tolerantněji.

Zatím bez slepic

Columba derivata ,

zweimal scheisse und dreimal merde, Vy jste snad musel být se mnou na vojně. Vidím a slyším kamarády des.abs.ing.VZ a voj.abs.dr.JN a společné zážitky. Jejich ksichty a jak jsme se radostně rozjížděli do civilu s nadějí na zapomnění. Hovno!

Zatím bez slepic

Vypadlo mi v oslovení "kaustobiolitus" nebo jsem zapomněl

Zatím bez slepic

Fotráku,
já sloužil v kasárnách Janovice - hrozbě Pentagonu.
Během týdne mě povýšili na svobodníka-absolventa, takže jsem bohužel neuchránil svým výložkám panenskou čistotu jako váš kamarád doktor-vojín. Klobouk dolů, já se taky snažil, sám jsem si vlastnoručně napsal tak mizerný posudek, že se to pak se mnou táhlo v civilu až do čtyřicítky. Jenže předstírat, že jsem ještě větší blbec než velitel posádky bylo nad moje síly, tak dobrej herec zase nejsem, to bych už měl Oskara.

Naproti tomu jsem to nikdy nedosáhl ani na desátníka, páč po dalších třech nedělích uvědomělé vojenské služby v prostorách dosud snad načichlých potem vojína Jasánka z Černých baronů jsem skončil pod kyslíkem ve vojenské nemocnici v Klatovech a psléze na čtvrt roku ve vojenské ozdravovně v Tatrách. A pak jsem ke svému žalu dostal modrou knížku, políbil na rozloučenou svůj milovaný samopal a musel s těžkým srdcem domů k mamince a milence.
Ale koukám, že bych nejspíš bych do vaší party zapadl.

Zatím bez slepic

Já měl ku záchraně voj.abs. jen šumavský kyslík a Sparty, Vy jste se neúčastnil jen nějakým omylem.

Zatím bez slepic

Vojna byla krásná, ale bohužel krátká. Vaši zaujatost vůči ČSLA nechápu....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každej máme jinej smysl pro humor a mě ten Ládikův fakt nesedí :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pro nás, co nemůžeme spát, kopíruji

Petr Hubáček, Unhošť
Po, 13. srpna 2018, 20:59:16 | Souhlasím |
Nesouhlasím |
+5 / -5

Musíme to probrat aspoň jednou za týden
má sousedka má bobra, všude ho s sebou tahá
pořád chodí s ním i ven
Musíme to probrat aspoň jednou za týden
zvedá se jí v krámku obrat bobr je oblíben

Kdysi děvče z předměstí, má teď krám na náměstí,
protože má pro štěstí bobra
Když k ní přijdou zákazníci, smog z ulice ještě v plicích,
nejdřív běží pohladit si bobra

Musíme to probrat aspoň jednou za týden
zvedá se jí v krámku obrat bobr je oblíben

Musíme to probrat dříve než se sešeří
Co se týče bobra denně bere koupel
A má kládu k večeři
Musíme to probrat dříve než se sešeří
Kdo pohladí si bobra, ten jde spokojen ze dveří

Kdysi děvče z předměstí, má teď krám na náměstí,
protože má pro štěstí bobra
Když k ní přijdou zákazníci, smog z ulice ještě v plicích,
nejdřív běží pohladit si bobra

Musíme to probrat
aspoň jednou za týden
má sousedka má bobra,
všude ho s sebou tahá pořád
chodí s ním i ven
Musíme to probrat
aspoň jednou za týden
zvedá se jí v krámku obrat
bobr je oblíben

Zatím bez slepic

Jo, kvalitní písňový text, škoda že neznáme melodii.
Jemného inteligentního porna není nikdy dost!

Zatím bez slepic