Rejpalčin deník - únor 2019

Autor

5.2.2019 – DJT hrozí, že do Venezuely pošle své komandos. Situace zde je docela nepřehledná, země je rozdělená na příznivce Madura a Guaidóa a svět, jak se zdá, je rozdělen stejným způsobem. Západní země mají zjevně jedinou starost – hlavně nebýt na stejné straně jako Rusko a Čína. * Petříček má ve věci Venezuely za to, že G. je OK, standardně zvolený prezident M. musí od válu. Babiš ho neokřiknul, zato Zeman míní stejně jako zamini, že nezvolený G. je naprosto v pořádku, zato zvolený M. je zcela mimo mísu. Buď se tady hraje hra se zakrytými figurkami a Zeman vidí za oponu, nebo je mu to fuk, nicméně podporovat a uznávat  člověka zvoleného na ulici je dost mimo. * Rusko začalo obchodovat ropou s Íránem, a za platby hezky v národních měnách, čímž tedy dolar je mimo tuto hru. Jsem zvědavá, kdy USA vycení zuby na Írán, tedy ještě více než nyní. Na Rusko je cení už dlouho, zatím bez hmatatelného výsledku. Mediální štěkny o tomto zarytě mlčí, zjevně se zpráva nehodí do krámu. * DJT pronesl výroční projev o stavu země. Hodně slov, hodně gest, dokonalá cingrlátková šou a heslovitý obsah, u kterého se nemusí myslet. Svět je lehce na rozpacích, bo každá druhá věta ve smyslu „America first!“, ovšem šou byla určena hlavně domácímu obecenstvu a to světové nechť si trhne.  Američani nemají přátele ani nepřátele, ale jen a pouze své obchodní zájmy, to je stará vesta. * Příští měsíc proběhnou na Ukrajině prezidentské volby. Jelikož pro Porošenka věci nejdou dle jeho představ, tak nějak se ejhle profláklo, že „nakupuje hlasy“. V této zbídačené zemi je zřejmě každý přivýdělek dobrý, a tak najednou Porošovy preference řádně poskočily. Ale – bude to stačit? Naše demokraticky smýšlející štěkny i nadšení propagátoři demokracie ukrajinského typu zarytě mlčí.

14.2.2019 – V Bratislavě se slezla V4, na čumendu dorazila i Angela. Babiš na společné tiskovce sdělil světu, až nám zas bude někdo otřískávat o čumák, že východní země EU jen ujídají ze společného unijního krajíce, tož nech si uvědomí, že právě východ sype do společného pytle víc než z něj čerpá. Z našeho pohledu tam ročně přisypáváme o 55mld éček víc. Angela nasadila nepřítomný výraz, koukala stranou a zjevně neposlouchala. Trochu překvapivé to slyšet takto na plnou hubu od představitele státu. * Angela nekomentovala a dělala, že neslyší, ale možná už uvažovala, ke kterému datu to v politice zapíchne. Její rodná strana opatrně připouští, že pustit migrouše živelně do Evropy byla chyba, a že JSOU problém, který Německo nemusí ustát. Zatím to není nějaké tvrdé a oficiální stanovisko, jen opatrné kecy a sondování nálad voličů. Neblíží se zas nějaké volby?? Aha, ty do EU… * Francie a žluté vesty. Macron těžce nezvládá, nasazené pořádkové jednotky proti žluťákům zasahují dost drasticky.  Tuhle nějaké vestě granát hozený zpoza štítů policejního oddílu utrhnul ruku. Naše štěkny informují jen vlažně, jó  Francie, kde jsou podobné věci projevem vrcholné demokracie. * Salvini si do Itálie pozval představitele žluťáků, za což si vysloužil  Macronovu kritiku a ten, aby to potuploval, odvolal z Itálie francouzského velvyslance. Norsko zase vyhostilo velvyslance polského, že prý byl moc aktivní v otázkách odebraných dětí tou divnou soukromou sociálkou. Polsko recipročně vykoplo velvyslankyni norskou. Zdá se, že to jiskří nejen mezi nepřáteli, ale čím dál více i mezi spřátelenými státy. * Na veřejnost prosákly informace, že Rusko (i přes, nebo právě díky ? sankcím) je nejen zcela soběstačné v pěstování obilí, ale dokonce se loni stalo největším světovým vývozcem a diktuje si cenu. No a jak na potvoru má rozpočet postaven na ceně ropy 50USD/barel, přičemž reálná cena je někde o dvacet doláčů vejš. Putin zjevně bude mít o hrst dolarů více než potřebuje, copak s nimi udělá?? * Německo trvá na dokončení Nord Stream II, i přes důrazné protesty zpoza velké louže. Ruského plynu se Němcům zachtělo, no to je troufalost! Na jihu se dokončuje Turk Stream, čili další trubky do Evropy, tentokrát z jihu, a dost pochybuju, že si Turek do toho nechá kecat.

19.2.2019 –Topolánek míní, že pokud nepřijmeme euro, budeme u nás platit rublem nebo juanem.  Klvaňa zas vzrušeně burcuje na poplach, že si máme vybrat buď Putina nebo EU. Bože, do čeho jsi to duši dal… Bez ohledu na sankce stojí před ruskými dveřmi dlouhá fronta zájemců o různé věci, přičemž ti velcí se v rámci možností v té frontě předbíhají. A aby ti malí ve frontě neotravovali, nebo nedejbůh nekritizovali ty velké předbíhající, tak se na ně dělá bububu (sankce! ruská hrozba! Putin!). Tož tak to vidím já, hloupá vidlácká ovce. * O víkendu sjezdovali babišovci, do čela opět vybrán Velký Andy – ó jak překvapivé. Českým mediálním prostorem burácí Babiš ze všech stran, co řekl – co neřekl, co udělal – co neudělal, co si myslí  - a na co a koho nemyslí. Jedni ho blahořečí, druzí mu nadávají – a zbytku stáda je to šumafuk. * Soroš míní, že EU je jak SSSR před rozpadem. Ne že bych to viděla jinak, ale překvapivé je, že to vypustila z huby zrovna tahle persóna. * Venezuela: G. stále neprotlačen na oficiální prezidentskou sesli. Patová situace. Američani chrastí zbraněma, ale rozstřílet to tam na cucky se pořád neodhodlali. Scénář, kdy rozesrali dvě strany, aby tam následně mohli „vojensky urovnávat“ zřejmě naráží na to, že pokud se americká  okovaná bota objeví na venezuelské zemi, dvě znepřátelené strany se okamžitě sjednotí proti těm emerickým gringům. Co kdyby se  tihleti zbídačení venezuelci vydali na sever a DJT na hranicích s Mexikem furt nemá ten svůj plot…? * V Izraeli (??proč tam???) měla proběhnout schůzka V4, ovšem Polsko se odmítlo zúčastnit, tož to odpískali. Minulý týden totiž proběhla ve Varšavě konference o „blízkém východě“, a Netanjahu tam řečnil tak, že se Poláci urazili. Tahle konference byla obeslána třetiřadými persónami, povětšinou vysláni jen náměstci ministrů, ovšem Bibi asi jako jeden z mála se zúčastnil v pozici vrcholného představitele státu. Tedy své řečnění zřejmě pojal jako předvolební šou, bo se tam bude zanedlouho předčasně volit. * Pak též proběhla konference o bezpečnosti v Evropě, tradičně již v Mnichově. Ta byla personálně obsazena lépe, i když ne  všemi úplně nejvyššími figurami. Konečně, o čem by asi tak mohla bájit Angela s Macronem, když nezvládají bezpečnostní situaci ani ve vlastní zemi?

25.2.2019 – Babiš obdržel předvolání do oválné pracovny. Štěkny to mají  za „úspěch“ a pomstychtivě dodávají, že Andy „předběhl“ Zemana, který po tomtéž marně touží. Zajímavé dvě věci: za prvé, co považují štěkny za úspěch, a za druhé, že Zemana přece jen nenávidí trochu víc než Andyho. Ale jinak nic překvapivého, černé ovce ve stádu míní, že tam jede „pro úkoly“, případně „na kobereček“,  jako ostatně každý český premiér. * Slovenský Kiska soudí, že jakmile mu vyprší prezidentský mandát, vyšlápnou si na něj vyšetřovatelé ohledně machinací v účetnictví jeho firmy. Nevylučuje ani, že ho zavřou. Prý je to Ficova pomsta za to, že ho odmítl jmenovat doživotním ústavním soudcem. Účetní machinace u hlavy státu jsou zřejmě OK. * Už více než dva týdny se u nás řeší polské hovězí. Nejdříve mělo jít o maso nemocných krav, pošmákli si na něm hlavně ve středočeských restauracích. Další, hlavně kuřecí, mělo býti kontaminováno salmonelou a zbaštili ho převážně ve zlínském kraji. Nu, hovězí (i vepřové) jsme si nechali vymluvit EU, tedy skoro žádné české není k mání – resp. je, ale drahé jak sfiňa a pro občana majícího hluboko do kapsy téměř nedostupné. Tož ho vozíme levnějc odjinud. Dobře nám tak. * Na venezuelské hranici byl stopnut humanitární kamion emerický, naložený humanitárním ostnatým drátem. Ruský, naložený potravinami, projet mohl. Štěkny jsou rozhořčeny. Maduro má za zadkem armádu, z které (dle hlavní mediální stoky) „dezertují“ vojáci. O počtu zběhnuvších se nezmiňují, zatím se zřejmě nedopočítali, Tereza S. po zhlédnutí obsahu západních mediálních kanálů uvádí číslo kolem stovky. Vedle v Kostarice a snad i v Brazílii by měly býti „nachystány“ nějaké polostátní-polosoukromé vojenské oddíly, připravené na „podporu opozice“.  Jelikož víme, kdo financuje opozici, asi nebude těžké uhodnout, kdo sype prachy těm polosoukromým vojclům. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

kde východní impérium kráčí od uspěchu k úspěchu a Německo je z toho paf. Jako dítě jsem to slýchával od soudruhů v Televizních novinách.

Blábol nebo fakta, my jsme jedna parta!

Průměrný počet slepic: 1.6 (22 hlasů)

Německo je z toho paf. To jste trefil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

psst!!!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

cely zapad je v soku z koloaslnich uspechu generalissima Putina!

Ozvena z detstvi se vraci :-)

Zatím bez slepic

že jeden podprůměrný troll-rozesírač, nad jehož reálnými výsledky panuje v agentuře zřetelné rozčarování, s tím nic nenadělá, i kdyby se uvztekal :-)))

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Ani s tim neslo nic nadelat - giganticke uspechy generalnich tajemniku v Moskve byly proste jasne, at uz se stvave vysilacky Svobodna Evropa a Hlas Ameriky snazily jak chtely!!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Bůh buď milostiv realitě, není-li v souladu se scallopidní bublinkou!

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a pedofilie kléru jedno jsou. Franto oroduj.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Jak to bude az budou platit za clintonovic zneuzivani? Zrusej Bilej dum?

Zatím bez slepic

ňák znáte.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ty jako dítě jsi nic takového slyšet v Televizních novinách nemohl, protože v té době okteré píšeš stebou ještě rvůj táta ocechcávsl ploty.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Rejpalka se předvedla v tom nejlepším. Pokud to vše napsala v únoru 2019, tak klobouk dolů a hlubokou úklonu.
Její psaní je postaveno na faktech, stěží se s ním dá polemizovat. I když se i tací pošetilci najdou. Jistě se pustí do hlubokého a fundovaného rozboru chyb. Už se na to těším.
Dávám Rejpalce pět slepic, těch drahých, českých. Mám na to! :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

A klidně se může i v čemkoliv plést, jako každý z nás, ale není to "ŠTĚKNA" !

Kdo sprostě a osobně uráží druhé, nemá ve slušné společnosti co dělat, a slušná společnost to nesmí přehlížet,
toto se nikdy neusadí, protože nemůže....
A já obyčejná MAJKA se proti takovému označení Rejpalky rozhodně ohrazuji.
Nejste scallope slušný člověk, ačkoliv si to o sobě nejspíš myslíte, zkuste se tedy Rejpalce jen omluvit, zvládnete-li to!

Ohrazuji se i vůči tomu, že se to přechází, protože svoboda slova a "skutečný člověk, jaký je" nadevše.
Osobní invektivy zde jsou prostě dle mne fatálně destruktivní!
Nevím kolika z nás zde by se líbilo argumentovat a pak o sobě číst "trapane","tak nepodváděj", dnes například zase "Stěkna"..
Vidlák zvolil strategii přátelství i vůči osobám, urážejícím druhé, dnes (Scalloop).
Obávám se, že tato strategie nepovede k Vidlákem zamýšlenému.
Ale bezesporu je to páně Vidláka plné právo, jsou to jeho KYDY.

Možná je to tu samý Budha s nadhledem obecně, ale pro mne osobně by to byla konečná.
(Jistě nebyla by to pro Kydy žádná škoda, to si uvědomuji - bez ironie).
A to i když Vidláka chápu a domnívám se že vím, co sděloval a PROČ. nenechala bych se dál osobně urážet.
Ne kvůli "kašlu vám na to", ale proto, že ostatní dobří lidé zde k tomu mlčí, či dokonce z urážek "neoblíbence" možná dokonce mají škodolibou radost...
Já bych jen nevolila cestu DT, ale poprosila bych Vidláka o smazání příspěvků MÝCH, aby osobní invektivy už visely navždy pod NIČÍM....
Za mne to vyskakování urážek za čímkoliv, co se někomu nelíbí (Trumpovsky "ad hominem") prostě není plevel, ale JED a tento může být pro jakoukoliv "komunitu" lidí opravdu smrtelným.
To není o KYDECH (ani nic proti Vidlákovi), ale obecně o tom, co společnost strpí a kam to může tak asi vést.

Pamatuji si ještě živě, jak Targus (pro mne pochopitelně) špatně nesl, když byl označen v nějaké věcné debatě za lháře.
Dokonce si pamatuji následnou naši debatu, jak by se to líbilo nám ostatním a co bychom asi my udělali.....

A o to jde i zde, kašleme na to, ale jen a pouze do okamžiku, dokud se to nedotkne nás osobně, tak proč to strpíme, když se to děje druhým!?

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

co může udělat Vidlák:
- demokraticky vybrzdit jednonožce banem
- demokraticky ho nechat působit

co můžu udělat já:
- reagovat na něj, že mu páchne sliz - naprosto zbytečné
- dát mu jednu slepici a i tý je pro něj škoda
- vůbec nereagovat, mě urazit nemůže - tuto možnost volím

V hospodě se tito otrapové řeší jednoduchým a rychlým způsobem.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko,
kdybyste věděla, jak vám rozumím…Myslím, že nikdo nemá radost z urážek druhého, jen všichni znají rčení „čím víc se h..o maže…“. Jediná účinná obrana ale skutečně je, ať trol napíše cokoliv, ignorovat ho, jako by byl tím ho…m u cesty. Něco už jsem na netu zažila a nikdy žádná obrana nepomohla. Myslíte, že jemu vadí, i kdyby ho postupně všichni veřejně nazvali třeba drzým, pritivním frackem? Jen by se to tu změnilo v kanál plný invektiv, on by se vytratil a poté přišel znovu. Znovu opakuji, nepřisuzujte mu žádnou inteligenci, je to duševní ubožák. Aby obrana druhého byla co k čemu, musel by troll být myslící člověk, člověk který se zastydí, ne zrůda, která si ataky vydělává. Jednou mi jeden napsal – „no a co, že jsem placenej, jenom závidíš, že mám schopnosti, který ty nemáš..“ Tohle je veškerý jejich myšlenkový potenciál.,podle kterého si je vodiči vybírají. Na víc nemají, ať si říkají jakkoliv.

Heleďte Majko, nemusíme být Budhové, stačí si pomyslet své a ignorovat ho. Není třeba na něj upozorňovat, vidí to všichni. Dá se to zvládnout.
Mne už taky nepotěšilo, když se tu zavedly slepice, protože to přitáhne trolly, oni totiž jen čekají potvrzení, že je ostatní vnímají a tak jim stačí i naklikat si slepice (nedávno po ránu měl trol víc slepic, než Vidlák pod článkem, ani tu tedy tolik čtenářů nebylo). Slepice jsou pro ně přímo pastva. Jakákoliv reakce je pro ně krmením. Ale my jsme rozumní, dospělí lidé, a nejlíp dokážeme svou převahu nad primitivními bezmozky ignorováním (i když už jsem to taky párkrát nedala). Takový trilobit nás přece urazit nemůže.

A když už o tom píši, tak nejhorší je, když mu někdo přizná, že snad napsal smysluplnou větu, nebo ho jinak pochválí. Ti primitivové to berou jako potvrzení toho, jak jsou společenští a geniální. A proto ignorovat, ignorovat, ignorovat a z principu, i kdyby se nevímjak podbízel a vnucoval. Je to smutné, ale je to jediná obrana, která je skutečně otráví.

Proto oslovím i ostatní – berte to prosím jako výzvu, dokažte sami sobě, že se umíte ovládnout a nekomunikujte s trolly. Děkuji.
Dobrou noc všem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Mně vlastně teď došlo, že přítomnosti trolla někteří říkáte různorodost diskuze, prý není nuda. Není to spíš nedostatek důvěry v sebe sama? Tak hin sa ukáže. Tím už o trollech končím, sama jsem překvapená, že bych o nich mohla skoro přednášet:-)))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vzhledem k tomu, že jsem kdysi dávno byla často též zvána trollem, dovolím si říci, pokud někoho budu chtít ignorovat, rozhodnu si o tom sama. V tomto žádná skvělá doporučení neberu, musím si na ně přijít sama.

Zatím bez slepic

Majko, pokud Scallop překročí míru, skončí stejně jako Sartre. Ale zatím se tak ještě nestalo.  

A nerad bych aby se zapomnělo na to, že smazáním Scallopa zmizí i vše, co je ve vlákně pod ním. Stojí to už za to?  

Na druhou stranu... všichni ho známe, podepisuje se pořád stejně. Nic nám nebrání ho ignorovat. Scallop provokuje, píše nesmysly, tu a tam uráží... ale nezkouší ovládnout celou diskusi ve svůj prospěch. Není ve všech vláknech. Až to začne dělat, spoustí se  postřik. Ale s tím postřikem zahubíme i spoustu myšlenek, které napsali ostatní. 

Ratlík štěká. Někdo ho okřikne, někdo ho odkopne, někdo ho ignoruje. Nestačí to samo o sobě?  Všichni tady vědí, jaký Scallop je.  To ho nemůžeme mít na háku? To jsme tak mizerná komunita, že ji rozloží jeden škebloň několika urážkami?

A samozřejmě elf to je... stejně jako jekolik dalších sdejších diskutérů střídá mailové adresy, pak je zase po sobě likviduje, aby ńa nej neexistovala stopa...

Tak mu ukažme, že u nás sice může ňafat, ale to je tak všechno. 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Dobrý večer pane Vidláku. Ftip je v tom, že ve vláknu pod ním by nic být nemělo a to je chyba nás, diskutérů. Možná troll není ve všech vláknech, ale v některých je i třikrát. Mou alergii však už znáte, tak už mlčím. Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

1) Proč to píšete Strejdovi, je-li to adresováno Scallopovi?
Nebo není?
2) To, co jste napsala, se jmenuje "oslí můstek".
A mně vadí, že jste pro něj použila Scallopův útok na Rejpalku. Takže Vám to sděluji.

Zatím bez slepic