Rejpalčin deník - září

Autor

Září 2016

1.9.2016 – Merkelová se nechala slyšet ve velkém intervijů, že v otázce migrantů udělali soudruzi z NDR někde chybu. Lehce stáhla ohon, ovšem o uznání vlastního podílu na tomto stavu taktně pomlčela.  V tradičním prázdninovém televizním vystoupení, které dala dva dny před tím, zase kritizovala Česko + další V4 za „chladnou“ politiku v otázce migrantských kvót. Otázkou je, co se stalo mezi těmito dvěma dny. Možná se začalo mluvit o připojení Rakouska (tedy alespoň názorovém) k zemím V4. V Německu se obecně soudí, že na inspekční cestě po V4 Angela moc nepochodila. * ČSSD navrhla pevnou hranici odchodu do důchodu v 65 letech. Lidovci se přidali a znechucený Andy, aby neztratil tvář lidumila, se „k návrhu přiklonil“ též, ač byl původně tvrdě proti. Konečně, krajské volby jsou za dveřmi, takže slíbit není hřích. Odhaduji, že za pár dní začnou ze skříní padat předvolební kostlivci. * Zemřela gymnastka Čáslavská. Pražská kavárna se snaží přesvědčit národ, že jde o národní tragédii, plebs to vidí jinak. Jako vždy. Zemřela sportovkyně, která kdysi byla úspěšná a dosáhla na nejvyšší sportovní příčky. Nic víc a nic méně.

6.9.2016 – O víkendu proběhly v Německu další zemské volby, tentokrát v Macklenbursku a Pomořansku, považované za „rodnou“ Merklové spolkovou zemi. Její CDU tam dostala pořádný výprask, skončila třetí, až za socialisty a – světe div se! – AfD. Snad nám mutti vydrží aspoň do švestek. * V Číně probíhá slezina G20. Legrační, jak se všichni zúčastnění staví do fronty na setkání s Putinem, včetně těch západních komiků.  Dva roky zpátky se s ním bavit nikdo nechtěl, dokonce odjel z té sleziny o pár dní dříve – i když těžko spekulovat o skutečných důvodech. Je legrační, jak ty evropské politikáře svrbí jazyk – nejradši by sankce zrušili, ale nikdo to nechce udělat jako první. Obzvlášť, když dlouze špekulovali, v kterém odvětví sankcionovat, aby nedej bože nepřišli o svoje zisky. * Na českém dvorečku hýkají sluníčkáři rozhořčením, že si Babiš dovolil pochybovat o „romském holokaustu“, to proto, že vypustil názor, že tábor v Letech byl pracovní, nikoliv koncentrační. Ryk spustil hlavně Dinstbier, zřejmě v obavě, že cikáni pohrdnou sociálně demokratickým guláškem a budou se cpát raději koblihami.

9.9.2016 – G20 skončila a v českém mainstrímu je podivné ticho. Jindy aktivní mediální štěkny mlčí jak zařezané. Zřejmě aby nemusely českému konzumentu zpráv vysvětlovat, proč byl Putin na roztrhání, když zásadoví západní kluci s ním nemluví. V Číně s ním chtěl mluvit kdekdo, tak asi proto. * Filipínský prezident nazval Obamu „zkurvysynem“ – a  světe div se, ještě žije, na Filipínách vše funguje a Amerika nespustila ani běžnou rétoriku o vývozu americké demokracie. * Na Ukrajině tradičně opět vykřikují o ruské hrozbě. Už by tam měl Putin konečně po několika letech marných ukrajinských nadějí vtrhnout a srovnat je tam, protože za chvíli jim tu ruskou hrozbu už nikdo nesežere. Ani ta blbá Evropa. Putin tu hru hraje mistrovsky a rádoby civilizovaný západ jen zírá a neví, co s tím počít. Každý klacek hozený pod ruskou nohu dokázal Rus obejít, překročit – ale zatím se nesnížili k tomu jej zvednout a  natřít jim západ po tlamě. Naštěstí.

15.9.2016 – V noci 10./11.září byla  podepsána dohoda mezi Ruskem a USA o Sýrii. Součástí dohody je vyhlášení „příměří“ – ale další podrobnosti zveřejněny nebyly. Na reptání zápaďáků Lavrov „pohrozil“ , že zveřejní text smlouvy – a byl klid. Zjevně se obávají, že by vyšlo najevo, v čem všem museli Rusům ustoupit. Zahraniční mediální štěkny soudí, že i jen zveřejnění smlouvy bude fakticky znamenat, že v Sýrii berou vítězství Rusové. V našich sdělovadlech žádné větší informace k tomuto nebyly, snad jen někde dole na desáté straně. Bez „názorů a komentářů“ zasvěcených chytrých politologů, kteří jinak mají potřebu se vyjadřovat ke každému americkému prdu. * K Sýrii se mlčí,  Hillary  a její kolaps na oslavách 11/9  se rozebírá detailně. Spadla v přímém přenosu, takže nebylo možné to nějak ututlat. Nedávno padlo několik zmínek o tom, že je nemocná, takže je otázka, nakolik „léčba“ zabírá nebo spíše škodí. Volby za dveřmi a jedna z hlavních figur je na zhroucení. * Juncker se nechal slyšet, že nepije a tudíž není alkoholik. Každý blázen tvrdí, že není blázen a alkoholik zase, že nepije. No tak jo, neberme mu jeho hračku. *  Maďaři mají zhruba za měsíc mít referendum o imigraci – a s ohledem na dosavadní „průzkumy“ a názory politiků je celkem jasné, že se Maďaři k této otázce postaví těžce nebruselsky. Takže už dopředu lucemburský ministra zahraničí vzkázal, že pokud budou Maďaři v otázce uprchlíků nekolegiální, zřejmě bude třeba upravit jejich členství v jednotné EU. Demokracie jako bič. * Ukrajina. Ještě za Janukovyče si půjčili v Číně tři miliardy doláčů a když teďkonc chtěli Číňané prachy zpátky, tak jim úkáčka sdělili, že to půjčili Janukovyčovi a ať si tedy ty prachy dolují z něj. Číňan se namíchnul, zabavil ukrajinskou Mriju i s dokumentací – zřejmě teď bude do posledního šroubku rozebrána a zanedlouho Čína oznámí, že dá světu nový typ obřího letounu. Mrija se jmenovat nebude, ale jinak to bude Mrija se vším všudy.  Taky vrátili dodávky ukrajinské pšenice a odmítli koupit další s tím, že je plesnivá. Totéž učinil Egypt, bo chce být s Čínou zadobře. Číňani též stopli nákup a pronájem ukrajinské černozemě, a jako třešinku na dortu stopli účast Porošenka na G20. Ukrajinská hrdost dostala pořádnou ťafku, obzvlášť když pozvánku dostali takové země jako Čad nebo Gambie.

26.9.2016 – V Sýrii (17.9.) došlo k dalšímu americkému „omylu“, bombardovali pozice syrské armády a hned poté nastoupily oddíly ISIS. Na chvíli syrskou army vytlačily, ovšem nikoliv na dlouho. Takže se amíci „omluvili“, že chtěli teda útočit na ISIS a ňák jim to nevyšlo. No. Blbá výmluva taky výmluva. * V Rusku se konaly parlamentní volby, v naprosté většině zvítězila strana loajální prezidentovi. Západ překvapen a nechápe, jak je to možné. * Rusové v Sýrii zaútočili na konvoj s „humanitární pomocí“, na čemž štěkny exhibují, zatímco OSN o nějakém humanitárním konvoji nic netuší. I když Samantha Powel vyplivuje nářky, že Rusové útočí na humanitární pomoc a nic se neděje. Američani bombardují pozice syrské armády, ale omylem, takže to je OK.* takže si to shrneme: 17.9. – americký omyl, 18.9. – ruské parlamentní volby (nedopadly podle představ),  19.9. – amíci se omlouvají, že se spletli, 20.9. – Rusové sundali „humanitární“ konvoj, a 21.9. – Rusové útočí na podzemní bunkry ISIS, kde to kromě islamistů schytalo asi dvacet cápků z americké, britské a izraelské rozvědky, o čemž se štěkny zapomněly zmínit. Jestli to někomu připadne příliš konspirační, takhle seskládat ty události, tak je mi líto. Nejspíše jde o podobenství čistě náhodné.

29.9.2016 – Trump vs. Clintonová – první ze tří vzájemných televizních debat, kterým amíci dávají velkou váhu. Americký volič to údajně hází tomu, kdo líp vypadá, jak co říká a nikoliv co říká. Takové volby nanečisto, včetně průzkumů a tak. Naše štěkny jásají, že Trump tam byl za troubu a laskavá ČT odkazuje na CNN, které nepokrytě straní Hillary.  Jiná média, která nepatří do toho správného klubu, si dělala svůj průzkum, který dopadl přesně opačně. O čemž jásavě zase informovala alternativa. Zatím to tedy vidím na plichtu. * Včera Kerry oznámil, že v Sýrii už s Ruskem nebude kamarádit.  Zdá se, že ruské kalibry nasměrované do podzemních bunkrů ISIS u Aleppa zasáhly naprosto přesně to, co měly. * Holandská vyšetřovací komis zase jednou o sobě dala vědět. Nic zásadního a nového nesdělila, pouze oznámili, že BUK, který to éro sejmul, jistojistě byl přivezen z Ruska a po zásahu se tam zpátky vrátil. Amen. Tenhle případ je naprosto mimo jakoukoliv logiku, právo nebo kriminální postupy.

---------------------- 

 

Září 2017

8.9.2017 – tak nám vydali Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání, paní Millerová. Poslanecká cháska napříč politickým spektrem (bez ANO ovšem ) má, jak se zdá, stažené půlky, „bo volby“.  Takže ti dva by měli jít do báně – pokud ovšem, říkají pragmatici, se najde soudce, co podepíše vazbu a policajt, co je půjde zatknout.   Počítám, že hledat budou tak tři týdny až měsíc, za horečného sledování veřejného mínění – a podle předvolebních průzkumů se buď najdou nebo nenajdou příslušní sebevrazi, kteří do toho budou ochotni jít. Možný scénář: Vypadne odněkud Šlachta cvaj, dva týdny před volbami je šoupnou do chládku, načež si právníci vydělaj na královské Vánoce, Babiš den před volbami opustí pankráckou věznici, lid zařve nadšením a hodí mu to se značnou ochotou. Paměť davu v tomto případě kalkulována na hodiny, s přemýšlivci se nepočítá vůbec. Andrej postaví jednobarevnou vládu, Zeman mu to  odklepne a teprve potom začne obecenstvo střízlivět.  Kéž bych se pletla. * Evropský soud zamítl žalobu Slovenska a Maďarska ve věci kvót na přidělování připrchlíků. Nevím, co kdo čekal a jaké měl iluze, že se jedná o „nezávislý“ soudní orgán. Přece předem bylo jasné, že kapři si svůj rybník nevypustí. Navíc když žalobu podávají nějací nýmandi z východu? Kdepak, Eurosojuz si rozvracet nedáme, „to kurva ani omylem“! * Kim provedl zase jeden test, tentokrát údajně s nosičem schopným nést jadernou hlavici. A začaly se dít věci. Nikki Halley, takto zástupkyně USA v RB OSN, najednou blekotá – pojďme jednat.  Ještě před měsícem vyřvávala cosi o jaderném preventivním úderu na Sev.Koreu. Teď blábolí o diplomacii.  Čína mlčí, aktivitu přebírá Putin. Asi se tak domluvili  - před pár dny byl Putin na oficiální návštěvě Číny. Bůhví, jaké další špeky jsou na ty kovboje nachystány. Říkám si, jestli Čína nepoužívá Kima jako klacek, kterým natře  Američany po lebeni?  Docela zajímavé by bylo vědět, jakou značku měla vyraženou ta korejská raketa. * Rozruch nad Koreou značný, ale já si myslím, že je to kouřová clona. Docela zapadla informace, že Čína bude vyrovnání za ropu provádět juanem krytým zlatem. Dolar začíná mít podobu Černého Petra. Jsem zvědavá, kam ty potištěné papírky USA za chvíli upíchnou. O vývoz americké demokracie přestává být ve světě zájem, a to i té vnucené na laufech. Byli nuceni uznat, že v Afghánistánu „nevítězí“, Írák – taktéž, Sýrie – tragédie. Turecko, ač v NATO, se už moc družit nechce, Ukrajina – tragédie s nulovým výsledkem, vzpurný východ se nepodařilo zlomit ani s americkými „poradci“.  Saúdové – sami mají máslo na hlavě, a nízké ceny ropy kasu nenaplní a v Jemenu to též nejde podle dodaných notiček. Vojensko průmyslový komplex – zbraně se zatím hlavně nakupovaly v Americe. Šušká se, že Rusové mají lepší a levnější. Rozhodně si to myslí v Indii, Íránu, Číně a dalších zemích BV, které dřív nakupovaly za velkou louží. Doma v USA to mají na hraně občanské války, Trump válčí se svou vlastní vládou, půlka národa Trumpa miluje a půlka ho nenávidí. CNN zdatně přikládá pod kotel a rozviřuje vášně na obou stranách. Aby to nevypadalo, že mají doma bordel, tak ukazují na Rusko a řvou cosi o ruské agresi. Alternativa se raduje, že obr na hliněných nohou se rozpadá, ale mně je z toho jaksi ouzko.

13.9.2017 – Rozruch kolem  Sev.Koreji mám za bouři ve sklenici vody, ač rodina mě přesvědčuje o tom, že je to vážné. Já tvrdím, že to má něco zakrýt – a je jen otázka, co. Musí to být setsakra důležitá věc, když se s „komentářema“ zapojuje Rusko i Putin, což v případě dřívějších testů nedělali.  Nemám teda obavy z kouřové clony, ale z toho, co zakrývá. * V Barmě a Myanmaru jedou docela tvrdě po „svých“ muslimech. Západní štěkny ani muk. Asi proto, že značnou aktivitu na likvidaci muslimů v tomto koutu světa vyvíjí „naše“ aktivistka Su-ťiej, takto držitelka Nobelovy ceny za mír. Čím to, že ti míroví nobelisti jsou tak krvelační? Výbor pro udílení Nobelových cen obdržel petici, aby jí byla cena odňata – což zamítl. Bo s touto variantou Nobel nepočítal a nezanechal pro takový počin příslušné pokyny. Nobel ovšem též nepočítal s tím, že ceny za mír budou udělovány lidem, co mají na hrbu válečné zločiny a zločiny proti lidskosti.

22.9.2017 – zase jednou proběhla slezina elit v OSN. Trump do světa vypustil opět pár hrozivých slov – hrozil směrem k tomu padouchovi Kimovi, a též k tomu klubku zmijí, co se nachází v Íránu. Někdo musí být za zlouna, bo  to by jinak Amíci vypadali jako ti největší zlouni pod sluncem. Zařečnil si i Zeman a konečně si mohl do alba přidat fotku s Trumpem. O nějakém setkání řeč nebyla, jen fotečku pro rodinu! Úkol a přání splněno. Srandovní a dětinské. * Rozruch kolem Babiše nějak utichl, zdá se, že protibabišovskému táboru dochází munice a síly. Možná si to ale šetří na závěrečný sprint. Dají se očekávat nějaké uniklé nahrávky, tajná svědectví  a tak. Zatím ještě elity nepochopily, že ovce jsou už unavené  repertoárem i zpracováním tohoto divadla. Jediný Babiš pochopil, že ovce nechce slyšet argumenty, ale emoce.  Připravuje se tedy zřejmě na závěrečný nářek, jak mu všeci ubližujú. Argumentů netřeba, stejně je nikdo krom pár intošů neposlouchá. * V Astaně se konala slezina zástupců vědeckých a hospodářských kapacit na úrovni asi 15 islámských států. Jakási obdoba „G 20“ či „G8“. Tato skupina reprezentuje asi miliardu a půl lidí na zeměkouli. Bohužel tu nezajímavou milardu a půl, která je na blbé straně barikády, takže západní štěkny ani muk. Je to zřejmě pod jejich rozlišovací schopnost, bo nikdo  z „vyspělých ekonomik“ nebyl přizván. Probuzení do reality bude hodně drsné. * Saakašviliho nechtěli pustit na Ukrajinu, z čehož bylo hodně nechutné divadlo. Člověk, na kterého je vydán mezinárodní zatykač, se promenáduje po Evropě a nikomu to neva. Místo toho, aby ho Ukrajinci sbalili docela legálně na základě mezinárodního práva, tak si pozvou mediální hyeny a zorganizují bitku ve vlaku. Směšné.

25.9.2017 – Nedělní volby v Německu dopadly podle očekávání vítězstvím Merklové, ale ne zdaleka tak velkém,  aby to stačilo na vítězný úsměv tutti-mutti. Na paty jí šlape pravice a zelené příšery. AfD – no fuj! – dostala 12,5%, což všechny štěkny „vyděsilo“ a kňučí cosi o nacionalistech a fašistech. Zdá se, že Angelu čeká slušné bolení hlavy, až bude sestavovat vládu. AfD v opozici též žádný lék nejsou. * Přestřelky mezi USA a SK pokračují, naštěstí zatím slovní. Nejdříve DJT vyhrožoval, o víkendu nad SK přelítly strategické bombardéry. Chytrolín náš herecký ministr obrany blekotal cosi o větším zapojení Ruska – že jako by se mělo více činit a domluvit Kimovi. Když se před pár týdny ke „krizi“ vyjádřil, tak Západ šílel, co je mu jako po tom,  a teď by  měl na Kima více tlačit, aby přestal zlobit. Nedivím se ani trochu, že Rusové obecně mají západní „partnery“ za cvoky. Bohužel pro lidstvo, tihle cvoci drží  klíče od zařízení, které je schopné totálně vyhladit život na téhle planetě.

……….

V diskuzi pod srpnovým deníkem byla tuším od pana Landy zmínka či pochybnost o aktuálnosti mých komentářů k událostem. A že by jako bylo dobré některé události času minulého srovnat se současností. Takže na závěr tady jedno srovnání minulého se současným dám.

Záznam ze srpna 2016:

30.8.2016 – Německá vláda vyzvala své občany, aby si udělali rozumnou zásobu jídla a pití, léků a dalších praktických potřeb pro případ „živelné pohromy“. Což okamžitě vyvolalo dohady, že „něco se chystá“. Současně s tím proběhla informace, že Německo uvažuje o znovuzavedení základní vojenské služby, kterou zrušili před pěti lety. Ani trochu se mi to nelíbí – víc než ta výzva o těch zásobách. Když vezmu do úvahy složení tamního obyvatelstva plus připrchlíky, co zcela určitě získají azyl, tak se mi dělá nevolno. Počítám, že etnických Němců bude v Bundeswheru pramálo, zato Novoněmců s koránem v kapse drtivá většina, navíc s vojenskou kvalifikací hotovou – ovládat kalašnikovy se naučili už v dětství a střílet na pohyblivé cíle vyžaduje jen pramálo znalostí, jen dostatečnou  zásobu střeliva. Navíc ty sapíky milují.

… a současnost:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vysoka-nemecka-politicka-blizka-Merkelove-navrhla-jak-by-se-take-dali-integrovat-uprchlici-A-je-zle-549088

To, že to je (zatím) „politicky neprůchodné“ nehraje vůbec žádnou roli. Asi všichni máme osobní zkušenost, jak moc politici dají na nesouhlas obyčejných lidí. Věřte, že vůbec žádnou radost zrovna z tohoto svého komentáře nemám, a raději bych se v něm tisíckrát mýlila… 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

povzdech stejného druhu, jako si nedávno povzdechl Gerd.
Včera bylo výročí začátku WWII, neboli přátelská návštěva Ádovo Parteigenossen v Gleiwitz. Nevím, jak ostatní, ale já jsem nezachytil vůbec nic. Úplně stejné ticho, jako při Gerdem zmíněném SNP.
A když už tu blbě trousím, letošní poznatek o památníku na Dukle - podle statistiky jej navštěvuje více, než dvojnásobek Čechů oproti počtu Slováků. Když mi to řekl člověk vybírající vstupné (celé jedno éčko, vstup do 15 let zdarma), bylo mi z toho na blití. Tohle jsem si fakt nezasloužil.
C´est la vie, Gerde, patříme na smetiště dějin, v tomto čase a místě již nejsme přínosem, alebrž odporným balastem, zasluhujícím svržení do hlubin za letu vstříc zářným zítřkům.

Zatím bez slepic

Jen na Sputniku zprávička "Největší a nejkrvavější válka v lidských dějinách byla rozpoutána Německem, Itálií a Japonskem a začala 1. září 1939." Ale to je určitě fake.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Těmto lžipolitikům,začínají dějiny v roce 1968,vše ostatní vymazat z hlav občanů..
S tím smetištěm dějin ještě nevidím ohradu,ale chystá se,pokud si to necháme líbit.
Jenž prví problém je u voleb,všichni kandidáti sionistické party,jen neřeknou,že budou pracovat ve prospěch jejich a ne ve prospěch občanů.
Když se náhodou objeví na kandidátce nevhodná osoba,je vyškrtnuta centrem.

Zatím bez slepic

Targusi,
musíme si zvyknout na věk Německa. Předtím jsme museli skákat podle pokynů z Moskvy (předtím z Berlína) a nyní už zase skáčeme podle not z Berlína. Takže 21. srpen 1968 je celonárodní tragédie, ale 28.9.1938, 15.3.1939, 1.9.1939, 28.8.1944 jsou historické události určené k zapomenuté. Zatímco sudetským Němcům se máme omlouvat za odsun po 1945, který mnohé z nich zachránil na životě, obyvatelům ČR odsunutým v 1938 ze Sudet se neomlouvá nikdo. Vina je jen na straně Čechů. opět chce někdo zadupat národní hrdost do země, abychom se cítili jako podřadná rasa a nadšeně odezírali z úst nových pánů z Berlína.
Slavit můžeme jen květen 1945 s drobnou modifikací, protože do Plzně přijeli američtí chlapci a to je pro generaci disidentů po 1968 zážitek větší sexuálního vyvrcholení. Že přijela i armáda za SSSR? Tu už připomínají jen malé pomníčky a hroby padlých vojáků. Smutné čtení, když pár dní před koncem války zahyne člověk, který se už určitě těšil na návrat domů.
Snad Češi, Moravané a Slezané přežijí i dnešní dobu odnárodňování, už se to podařilo mnohokrát a malá kotlinka ve středu Evropy lemovaná pohraničními kopečky zůstane zachována pro další generace Čechů, Moravanů a Slezanů.
Aktuální nebezpečí jsou tři:
-Němci a jejich nehorázné požadavky zapomenout na 2. světovou válku
-příchod netolerantních muslimských jinověrců
-tzv. elity ochotné zaprodat národ a vlast za malý pašalík
Když se podívám do historie na exody "elit" a srovnám je s těmi dnešními, tak nakonec nedošlo k žádné škodě, že elity emigrovaly. Ti z členů elit, kteří se po emigraci vrátili, se neukazují v nejlepším světle. Tak emigrace "elit" asi žádná škoda nebyla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rejpalka,
Dobře připomenutí určitých událostí a jak to souvisí s dalším děním.
Co bylo myšleno uprchlíky,už se projevuje v NDR,vyvolat v Německu rozbroje,kdy je potom možný nástup fašismu,diktatury.

Zatím bez slepic