Shrnuto a podtrženo

Autor

Přátelé, v neděli proběhla poslední koordinační schůzka organizátorů dnešního zemědělského protestu, na které se všichni už jen shodli, že vše je připraveno, zařízeno a nahlášeno. Stejně tak jsou připraveny mediální kanály, které budou především na sociální sítě chrlit videjka i fotografie. Velká média jsou rovněž pozvaná, ale myslím, že ta alternativní tentokrát nebudou hrát druhé housle.

Protest začne najetím traktorů před ministerstvo zemědělství. Na místě zemědělci přečtou dopis s požadavky a odnesou ho ministrovi. Následovat bude přesun směrem ke Strakovce a na Malostranské náměstí, kde bude od dvanácti hodin program pro veřejnost. Ve tři odpoledne zazní projevy organizátorů. Za zemědělce se bude akcentovat grýndýl, grýndýl a zase grýndýl. Za odbory se bude mluvit o výpovědi bez udání důvodu, což je prasárna prvního kalibru a také se bude mluvit o důchodovém věku pro náročné profese.

Na pódiu nevystoupí žádní politici ani kandidáti politických stran, ale organizátoři děkují všem politikům napříč spektrem, kteří protest podpořili. Chtěli jsme spojování, tady ho máme. Protest má podporu zleva i zprava, ze sněmovny i mimo ni, nikomu není lhostejný, takřka každý se k němu už vyjádřil a nebo se ještě vyjádří a leckdo se na něm i řádně odkopal. Zemědělský protest strhnul a ještě strhne spoustu masek. Již brzy ve vašich kinech

Znovu musím poděkovat Marku Výbornému, Petru Fialovi i Tomáši Zdechovskému. Nezklamali jste, kluci. Ale popravdě jsme čekali, že se neudržíte a kváknete nějakou neuvěřitelnou pitomost, která zvedne ze židle spoustu lidí a zemědělce povzbudí ve svém odhodlání. Ale že se neudrží ani Saša Vondra a vytáhne na Zdeňka Jandejska smyšlený dopis do Ruska, to včera hnulo žlučí tolika lidem (a otevřelo jim to oči), že jsem měl problém, najít si čas, napsat tento článek. Jinak jsem byl jak vlaštovka – pořád na drátě.

Saša nám stárne… A nebo je to další hřebíček do rakve jeho kandidatury. Je ve straně, kde premiér pokazil, na co sáhnul, pak se mu tam ještě rozhodli, že budou kandidovat SPOLU s Nýdrmajerem a Zdechym, což bude pro spoustu voličů naprosto nezkousnutelné, sice je lídr kandidátky, ale lídra málokdo křížkuje nahoru, teď si ještě naběhne s ukázkovou dezinformací… No, nebude to mít v kampani jednoduché… prý silné Česko…

Stejně tak musím poděkovat Agrární komoře a Zemědělskému svazu, že už dopředu ohlásili, jak bezzubý a symbolický bude jejich protest. To také hodně lidem otevřelo oči a řekli si, že členství není povinné a možná by to chtělo nějakou jinou organizaci, která by za ně bojovala lépe a radostněji.

Znovu chci ještě jednou zopakovat, že zemědělci nejsou nepřátelé. Neblokují Prahu, aby dělali problémy obyčejným lidem, ale už prostě nemohou jinak. Stejně tak prosím všechny policisty, kteří budou mít ten den službu, aby mysleli na to, co všechno musejí kvůli grýndýlu poplatit na složenkách a má být podstatně hůř. Všichni jsme na jedné lodi, jen máme zrovna mizerného kapitána a ještě blbějšího kormidelníka.

Uvidíme se na Malostranském. Po většinu času budu v blízkosti platanu, který tam roste.

Dnes se rozloučím básní, kterou pohotově napsal Marek Řezanka, kterému za to děkuji. Marku, pokud se potkáme na Malostranském, budu pro Tebe mít talián.

Na traktory

Tak dlouho se voda káže,

přitom víno pije,

až stát pozná, na dno sražen,

co je dystopie.

Tak dlouho zní plno řečí,

jak se žije skvěle.

Až ti, kteří v trusu klečí,

nesnesou to déle.

Tak dlouho zde vláda kálí

na ty, kterým vládne,

až strhne snad všechny škály.

Nemá body kladné.

Tak dlouho zní pohrdání

vlády ke všem dole.

Až ti všichni vezmou na ni

hrábě, když ne hole.

Tak dlouho jsou jedni svatí,

a ti druzí biti.

Až ti zbití ostych ztratí,

protože jsou v řiti.

Tak dlouho prý signál stačí,

až je systém chorý.

Ten, kdo nechce setbu dračí,

sedá na traktory…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (341 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

vidlak

Po protestech to bude, jako když píchnete do vosího hnízda. Vidlák promluvil o pondělní akci farmářů

Protestující zemědělci bojují za všechny, uvedl bloger Daniel Sterzik ve svém rozhovoru pro neČT24. Chystaný obrovský protest farmářů, který proběhne v pondělí, je následkem likvidační politiky vlády a má za cíl upozornit na rostoucí problémy a katastrofální postavení českých zemědělců.

Pondělní protest bude probíhat celý den od 6 hodin ráno až do večera. Bude pokračovat až do 22. února. Mohl byste shrnout klíčové časové milníky? Proč by se tohoto shromáždění měl zúčastnit maximální počet odborných zemědělských organizací?

Protože protestující zemědělci bojují za všechny. Green Deal neničí jen české zemědělství, ale sahá stále nevybíravěji do každé kapsy. Čím dříve si to všichni uvědomí, tím dříve se může začít s nápravou. V pondělí se ukáže, kdo všechno s těmito slovy souhlasí.

Během tiskové konference v Asociaci svobodných odborů (z úst Zdenka Jandejska) zaznělo, že cílem protestu je změna podmínek hospodaření a pohledu státu na zemědělství tak, aby občané mohli využívat čerstvé potraviny z nejbližších míst výroby. Proč je potřeba řešit podmínky zemědělství právě nyní?

Pokud nebudou řešeny nyní, zakrátko už nebude co řešit. Zemědělci krachují, prodělávají na úrodě, jsou nuceni zavírat ztrátovou živočišnou výrobu. Dva roky se snažili s ministerstvem jednat. Dva roky upozorňovali na likvidační politiku vlády. Už nevědí, jak jinak mají na své problémy upozornit, než velkým a jasně viditelným protestem. Jsem rád, že se nám společně podařilo rozproudit celospolečenskou diskusi na toto téma a že jsme k tomu nepotřebovali mainstreamová média.

Opakovaně jste upozorňoval, že Green Deal značně zdražuje proces živočišné výroby, poškozuje podmínky práce a znemožňuje vyvážené hospodaření v České republice pod zástěrkou záchrany klimatu. Z čeho vycházeli politici EU při sepisovaní nových pravidel zeleného hospodářství? Brali v úvahu dopadové studie na hospodářství, průmysl a ekonomiku zejména nových členů EU, kteří do společenství vstoupili v roce 2004?

Když se dívám na dopady Green Dealu na naše hospodářství, tak unijní papaláši vycházeli především z kokainového rauše, protože nikdo příčetný, kdo není absolutně odtržený od reality, by nikdy nic podobného nevymyslel. Ti, co dělali henty dopadové studie tam nejspíš šňupali s nimi.
Víte, co je na tom nejhorší? Že nepotřebujete mít diktaturu a Velkého kormidelníka, abyste udělali velký průser. Jde to i zcela demokraticky a rámci ústavních procedur. Navíc se v poslední době ukazuje, že autoritativní vládci dělají méně chyb než demokraticky zvolení politici.

Druhá část protestu bude věnována informování ze strany veřejnoprávních médií, zejména, aby o událostech informovala řádně a pravdivě. Jak hodnotíte zprávy o pondělním protestu a vesměs negativní podtext stručných článků o něm?

To jsme přece věděli předem, ne? Budou o protestech informovat stručně, okamžitě lidem vysvětlí, co si mají myslet a rozhodně nezapomenou na Rusáka s narativem. Po protestech to bude, jako když píchnete do vosího hnízda. Ale už jsme si na to zvykli. Naštěstí to jde i bez veřejnoprávních médií.

Premiér Fiala označil naplánovaný protest zemědělců za proruský. Protest prý podporuje nikoliv zájmy zemědělců, ale je především protivládní, čili liší se od protestu zemědělců v jiných evropských zemích. Co si o premiérových slovech myslíte?

Škoda, že nám náš premiér neřekl, v čem je protest zemědělců proruský. Stejně tak nechápu jeho logiku. Protest je proti zemědělské politice vlády, takže je přirozeně protivládní. Kdyby byli zemědělci s vládou spokojeni, tak by asi neprotestovali, ne? Ve zbytku EU také zemědělci neprotestují s ujištěním, že proti vládě nic nemají. Rád bych si o premiérových slovech něco myslel, ale kde nic není, ani čert nebere.

zdroj:

https://42tcen.com/entry/po-protestech-to-bude-jako-kdyz-pichnete-do-vosiho-hnizda-vidlak-promluvil-o-pondelni-akci-farmaru
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (119 hlasů)

Polští farmáři dnes na hraničním přechodu Dohorusk pořádají protestní akci, které se účastní i zemědělci z Německa, Belgie, Nizozemska a Francie. Podle organizátorů se akce účastní 2 tisíce lidí.  Demonstranti požadují uzavření hranic s Ukrajinou, obávají se totiž nekontrolovaného dovozu zemědělských produktů. Farmáři pouštějí jeden kamion za hodinu. Připomeňme, že polští farmáři zahájili rozsáhlé protesty 10. února, pokračovat by mohly až do 10. března.

zdroj+videa:  https://t.me/neCT24/50712
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (60 hlasů)

Obětovali jste průmysl, zemědělství, máme nejvyšší energetickou inflaci v OECD. Karel Havlíček to v přímém přenosu natřel ministrovi zemědělství Marekovi Výbornému. „Těm zemědělcům rostou ceny energií, rostou ceny paliv, máme nejvyšší energetickou inflaci ze všech zemí OECD za prosinec roku 2023…A vy se na to díváte a ještě říkáte, že my za to můžeme, to si z nás děláte legraci, pane ministře?” prohlásil místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček.

zdroj+video: https://t.me/neCT24/50711

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

Dávky uprchlíkům za 16 miliard korun. České ministerstvo práce a sociálních věcí prozradilo částku, kterou poskytlo uprchlíkům z Ukrajiny počínaje únorem 2022.
Jurečkův resort zveřejnil měsíční zprávu o vyplacených dávkách, z níž vyplývá, že za poslední roky česká vláda poskytla válečným uprchlíkům z Ukrajiny na humanitárních dávkách kolem 16,33 miliardy korun. Tato suma zahrnuje i příspěvky českým domácnostem, které ubytovaly uprchlíky.
Marian Jurečka přitom ujistil, že ukrajinští uprchlíci již začali tuto poskytnutou pomoc vrátit v odvodech ze svých příjmů.
Připomeňme, že dříve jsme psali o krizi v oblasti školství, kde kvůli vládním škrtům školy již nemají možnost platit provozním pracovníkům. Nespokojenost s tímto postupem vlády a ministra školství vyjadřovaly i kraje a obce. Celková chybějící částka na financování těchto zaměstnanců se odhaduje na 800 milionů korun.

zdroj: https://t.me/neCT24/50701
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (74 hlasů)

16 miliard Ukrajincům? Tak to jsou ty miliardy, které loni ukradli důchodcům. Tož naši důchodci financují migranty s fáry a sami musí šetřit na jídle nebo lécích...(pokud je vůbec seženou).

Průměrný počet slepic: 4.6 (107 hlasů)

Hned když jsem si přečetl tu zprávu se mi zrodila ta stejná myšlenka jako ta vaše.

Průměrný počet slepic: 4.1 (50 hlasů)

Zátarasy a ukrajinská vlajka. Fialova vládní pětikoalice má tak velký strach ze svých občanů, že jsou celoročně před budovou Úřadu vlády policejní zátarasy. To nebylo dosud za žádné jiné vlády…
 

zatarasy

zdroj: https://t.me/neCT24/50697
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

Fox News: Avdijivka připravuje  cestu k novému vítězství ruské armády. Vítězství v Avdijivce je obrovským úspěchem ruského prezidenta Vladimira Putina a největším úspěchem od dobytí Bachmutu v květnu 2023, píší americké noviny. Jak je uvedeno v textu, osvobození Avdijivky výrazně zlepšilo morálku ruských vojáků před druhým výročím konfliktu na Ukrajině.

zdroj: https://t.me/neCT24/50686

Průměrný počet slepic: 4.3 (58 hlasů)

by byla velkým vítězstvím Rusů, pokud by v ten samý den nezemřel Navalnyj na zástavu srdce po ruském Sputniku. Tento fakt může být hřebíkem do Putinovi rakve, protože ruské vakcíny jsou stejně nebezpečné jako ty západní a tento fakt může vyvolat nyní před volbami obrovské protesty.

Průměrný počet slepic: 2 (27 hlasů)

Pokud vím tak Sputnik byl klasická vakcína, ne mRNA. Takže by po ní neměly probíhat žádné degenerativní genetické procesy, jako třeba po Pfizeru nebo Moderně. A taky jeden případ není statistika. I když propaganda využije všechno co se ji hodí. 
Na druhou stranu Putin sedí pevně v sedle, Rusové jdou za ním a pokud bude mít úspěch na Ukrajině bez zbytečných, velkých ztrát a jejich ekonomika poroste jako teď, nemá se čeho bát. Obyčejní Rusové se nikdy neměli líp než se mají teď. Potom průseru za Jelcina se jejich průměrná doba života prodloužila o 7 let (i když je stále o dost nižší než v Evropě), klesl počet vražd a sebevražd, snížilo se rozkrádání a oligarchové investují své bohatství doma. Rusko je konsolidované. Spokojenost ovlivňují více trendy než dosažené hodnoty.
Rusů je "jen" 150 milionů, polovina co Američanů a třetina co Evropanů, takže podle počtu žádná velmoc. Momentálně předsedají BRICS, jejich hlas bere většina světa jako seriozní, jeho váha je mnohem větší než by odpovídalo počtu obyvatel. I tohle se promítá do nálady lidí.
Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Výstižná je vaše poznámka pane Inza. K tomu dodám navíc krokodýlí slzy a jekot médií kolektivního západu za smrt Navalného v ruském vězení, ale naprosté ticho za smrt novináře Gonzalo Liry v ukrajinském kriminálu. Za pozornost stojí obrovský řev západních médií, která naříkají kvůli smrti ruského opozičníka Návalného ve vězení, ale před pouhým měsícem byla ta samá západní média úplně zticha, když pro změnu v ukrajinském vězení na zápal plic a v důsledku doloženého mučení zemřel americký novinář Gonzalo Lira.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

opíchanej v Německu ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Pochybuju, že by se nechal očkovat v Rusku po tom údajném novičoku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

V Kremlu prozradili podrobnosti, jak probíhalo převzetí kontroly nad Avdijivkou
Krelemský mluvčí Peskov uvedl, že Šojgu a Gerasimov oznámili, že operace na osvobození města se blíží ke konci ve 4 hodiny ráno.
Putin si vyslechl zprávu o tom, že operace byla prakticky dokončena v 11 hodin.
V této době začali ukrajinští vojáci hromadně opouštět bojové pozice a prchat z Avdijivky.
Ruští vojáci potřebovali několik hodin, aby mohli začít vyklízet město.
Odpoledne byl ruský prezident informovan o tom, že operace byla zcela dokončena a ruské jednotky zcela kontrolují město.

zdroj: https://t.me/neCT24/50699
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (59 hlasů)

„Proč sankce nemají nějaký vliv na RF? Dva roky po začátku operace na Ukrajině se ruská ekonomika ukázala být odolnější, než se čekalo. Putin může pokračovat ve válce ještě dlouho,“: Německá Wirtschafts Woche se diví, jak se daří odolávat sankčnímu tlaku.   „Ruská ekonomika by měla pocítit nedostatek kyslíku už dávno. Ale je naživu. A její srdce bije docela stabilně. Loučení se společnostmi jako McDonald's nebo IKEA, sankce proti oligarchům měly symbolický význam především pro samotný Západ. Ruská centrální banka rychle a rozumně reagovala na tvrdé finanční sankce. Země nyní vyváží ropu a plyn do Indie a Turecka a do třetích zemí dováží auta, pračky a technologie. MMF právě zvýšil výhled růstu ruské ekonomiky o 1,5 bodu na 2,6 %. Vypadá to tak, jako kdyby sankce zasáhly Evropu silněji než Rusko.“

zdroj: https://t.me/neCT24/50715
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (62 hlasů)

Podrazák Rakušan a jeho vnitrácké útvary jsou hlavními nositeli cenzury. Profesor Petr Drulák nenechal šéf ani nit suchou na STANu, kterého mimo jiné obvinil z podrazu svých koaličních partnerů. Stojí za to si poslechnout to 2minutové video s Drulákem.

zdroj+video:  https://t.me/neCT24/50723
 

Průměrný počet slepic: 4 (50 hlasů)

Bek je politický neumětel, takhle se to řídit nedá, reaguje jihočeský hejtman Martin Kuba na bordel v ministerstvu školství. Pokrytecké a nespravedlivé, odpověděl mu Mikuláš Bek a hodil horký brambor občanským demokratům a celé vládě v čele s Fialou. Takhle se to řídit nedá, reaguje jihočeský hejtman Martin Kuba na bordel v ministerstvu školství. Pokrytecké a nespravedlivé, odpověděl mu Mikuláš Bek a hodil horký brambor občanským demokratům a celé vládě v čele s Fialou.

více ve zprávě viz zde: https://t.me/neCT24/50721
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (40 hlasů)

Stane se prosazování eura hrobařem TOPky a celé koalice Spolu? Europoslanec Jan Zahradil varuje členy pětikoalice před možným volebním debaklem ve sněmovních volbách.  „Pokud si koalice Spolu vybere přijetí € za jedno z hlavních témat voleb do Sněmovny (v situaci, kdy se většina veřejnosti postaví proti tomu, stejně jako významná část ODS), jde proti volební porážce… Ovšem politické ‚intuici' paní Markéty Pekarové Adamové to přesně odpovídá,“ ironicky poznamenal Zahradil.

zdroj: https://t.me/neCT24/50716

Průměrný počet slepic: 4.2 (46 hlasů)

V dnešní viz níže MAP1914 analýze Michael Svatoš s obzvlášť úspěšným a výsměšným humorem popisuje co se událo na Mnichovské bezpečnostní konference o letošním víkendu.

Mnichovská bezpečnostní konference, která ještě před pár lety udávala tón světové politice, a na níž se setkávali Evropané, Američané, Rusové a Číňané, aby si místo válek problémy raději vydiskutovali, se po éře post-covidového úpadku o letošním víkendu zvrhla v absolutní frašku. Washington, který je už dlouho přesvědčen, že diskutovat s Evropany o bezpečnostních otázkách je jen ztráta času, svůj postoj k významu letošní konference deklaroval vysláním Kamaly Harris v čele své delegace. Kamala je v USA tak neoblíbená, a má tak žalostný vliv na politiku současné administrativy, že její vyslání na konferenci signalizovalo jediné – dejte Washingtonu už pokoj s válkou na Ukrajině. K americkému postoji k významu letošní konference se připojila i Velká Británie, která už 13. února tamním médiím potvrdila “obrovský, celá předchozí desetiletí nikdy nevídaný chaos ve vojenských financích”, a oznámila “rozsáhlé škrty ve vojenských výdajích způsobené raketovou inflací a nárůstem válečných výdajů”. 

Každá ohlášená fraška se však před svolaným obecenstvem musí dohrát až do konce, a tak režisér vydal pokyny a mnichovské divadlo mohlo začít. Jako první vystoupila v dokonalém smutečním outfitu čerstvá vdova Navalná a v srdceryvném vystoupení udala hlavní tón všech pohřebních řečí – Putin je zhouba lidstva a bude poražen a odsouzen. Alelujá! Jak to udělat, když ani živý Navalnyj, Putinův jediný vnitřní oponent, nedokázal ani tak málo jako západní běloruská chlouba Cichanovská, která před Lukašenkem aspoň rychle utekla do polského bezpečí a vztekle z něj štěká přes hranice, aby západní mainstream měl o čem psát, je ovšem záhadou, na kterou západní politici zásadně nikdy neodpovídají. Vždyť přece v bruselské politice už léta platí – Alelujá! Věřte a nemyslete! 

Dalším nepřehlédnutelným sólistou na mnichovských prknech se stal český generál Petr Pavel. Ten přidělený part Podomního obchodníka se zbraněmi sehrál tak přesvědčivým způsobem, že i celé komedie přímo zúčastnění diváci začali být na pochybách, zda jde vůbec o úřadujícího českého prezidenta. Pavel všude chodil a všem nabízel 500 tisíc granátů pro Zelenského artilerii, aby Kyjev konečně splnil příkazy Alelujá a srazil Putina. Pavlovy granáty však měly závažnou vadu – nebyly zadarmo, a musely se zaplatit! A na konferenci se rychle ukázalo, že nejen britská armáda má prázdné kapsy, ale že i všechna vojska spolku Alelujá – Věřit a Nemyslet – jsou na tom podobně. Hlavními odpůrci Pavlových granátů jsou Francie, protože nejsou francouzské, a Řecko s Kyprem, protože jsou turecké, a Turkovi se za zbraně platit nebude – Alelujá! 

V Mnichově neuspěl ani vyhlášený komik Zelenskyj. Tomu západní politici sice zatleskali, poklepali mu po ramenou, a slíbili mu, vše co chtěl. Večer se však sešli s novináři a po pár sklenkách jim práskli, že společná konference NATO-Ukrajina se z března letošního roku přesouvá na nějaký blíže neurčitý leč určitě hodně vzdálený termín. A aby o smyslu toho přesunu nebyl nikdo na pochybách rozjařený italský ministr zahraničí Tajani rovnou potvrdil, že přijetí Ukrajiny do NATO, jak navrhuje komik Zelenskyj, by znamenalo III. světovou válku, a že Západ proto bude mimořádně opatrný, aby ji v žádném nevyvolal. Zelenského a západní média slova ministra Tajani natolik rozčílila, že Itálie vydala jejich oficiální výklad, aby ukončila hádku. Podle výkladu – Putin a jeho společníci budou poraženi a odsouzeni a všichni Rusové za své činy po porážce zaplatí mamutí reparace – Alelujá! Nicméně schůzka s Ukrajinou se odkládá! Alelujá! 

Ruská média vyložila svým čtenářům celkový význam mnichovské konference takto – Zelenskyj měl ještě více rozšířené zorničky, než kdykoli před tím , a gestikuloval ještě divočeji, než je u něj obvykle normální. Ničeho však nedosáhl a všem byl pro smích! Alelujá! Kdo se směje naposled, směje se nejlíp!

Michael Svatoš

zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1914-nato-rozpouta-iii-svetovou-valku-sokoval-v-mnichove-italsky-ministr-zahranici-a-sliboval-ze-rusove-za-vse-zaplati-a-jejich-vudcove-pujdou-sedet/
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (61 hlas)

Začalo globální povstání rolníků? Rolníci, sedláci a post-sedláci – odvěký předmět nenávisti pokrokové a liberální elity – se bouří po celém světě

Rolník – brzda pokroku

Rolníci, obyvatelé venkova, sedláci – odvěký terč pohrdání a nenávisti levicových, liberálních a progresivních elit, se dnes stávají pro sociální upisty a inženýry, projektující své environmentální, multikulturní a multirasové fantazie, pobíhající jako Liliputani s „odbornými“ projekty umírajícího Gulivera evropského zemědělství, opět kamenem úrazu.

Tradiční nenávist levicových a liberálních elit k venkovskému a rolnickému způsobu života má hluboké kořeny. Masa samostatně hospodařících rolníků, zejména v minulých stoletích, kdy tvořila většinu populace, se stavěla nejen odmítavě k pokrokovým utopiím, ale navíc její rezistence měla základy, které se daly jen velmi těžko narušit. Revoluční vylepšovatelé lidstva věděli, že rolníci mají své vlastní potraviny, umí si sami vyrobit oděv a nástroje, tvoří uzavřené komunity spojené rodinnými vazbami a odolávají jakýmkoli protipřirozeným inovacím.

Proto se na likvidaci nezávislého zemědělského stavu soustředilo mohutné úsilí pokrokové a liberální levice na Západě i Východě. Na Východě to šlo díky nanucené kolektivizaci snazší a zkáza rolnické samostatnosti a nezávislosti byla tak dokonalá, že po pádu komunistického režimu již nebylo možné vrátit industrializované, kolektivizované a do měst účelově nasměrované obyvatelstvo zpět k zemědělskému způsobu života. Mentální transformace se podařila.......

To je jen začátek článku, celý článek  od Branislava Michalka viz zde:
https://cz24.news/zacalo-globalne-povstanie-rolnikov-rolnici-sedliaci-a-post-sedliaci-odveky-predmet-nenavisti-pokrokovej-a-liberalnej-elity-sa-buria-po-celom-svete/
 

Průměrný počet slepic: 4 (49 hlasů)

Poslední otázka rozhovoru ukazuje, jakou má Fiala a spol. schopnost uvažování... A tohle nám vládne..., to "nemá chybu" :-)). 

Vidlák je odpovědí logicky vyškolil. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

Přátelé, napsal jsem uživatelský skript pro rozšíření prohlížečů typu Tampermonkey (P.S.: to je název rozšíření, ne webového prohlížeče), kterým si můžete skrýt příspěvky uživatelů, jejichž příspěvky číst nechcete. Přizpůsobení seznamu těchto uživatelů je možné úpravou jejich seznamu uvnitř skriptu.

Stahovat můžete na FastShare Pokud byste jej chtěli používat, ale nezvládáte to technicky, napište mi na k3lada zavináč centrum.cz a já se Vám pokusím pomoci. Jenom prosím o shovívavost v tom, že tento e-mail si kontroluji celkem zřídka.

Zároveň se všem omlouvám za své -píp-ování během posledních cca dvou týdnů. Teď už pro něj nemám důvod. Předtím jsem naneštěstí měl omezený prostor na psaní skriptu a po těch letech jsem to ze začátku úplně nezvládal.

Průměrný počet slepic: 2.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

     zahltit diskuzi zkopírovanejma článkama a pak ještě mít tu drzost tady mistrovat lidi, kam mají dávat svoje příspěvky. 

Průměrný počet slepic: 3.2 (40 hlasů)

V tuto chvíli je zde 15 komentářů, a já vidím jen 3 :)

Průměrný počet slepic: 2.8 (27 hlasů)

ať se zítra zadaří, bohužel budu jen držet palce 👍👍👍

Průměrný počet slepic: 3.9 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes u Bobošíkové byl pecka. Nechápu jak to Daniel stíhá :-o   Básnička je taky supr.
Zítra to budu sledovat asi přes Incorrect. Franta řikal, že bude dělat online přenos. Už se pěkně osvědčil u předchozích demonstrací.

A pro Antonína, možná byste mohl místo 12ti samostatných příspěvků s reposty, udělat jen jeden s odkazy, třebas jen na zkoušku.
Jen tak něco na zamyšlení.
Myslim, že většina z nás už zná všechny možné (i nemožné) alternativní zdroje, ale sem tam něco uniknout může, to je pravda.

Zdravím a držím zítra palce bojovníkům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Zdravím. Taky žasnu jak to vše Daniel stíhá. A k tomu má obrovskou rodinu s tolika dětmi.

Ohledně vašeho vzkazu pro mně:

Naše V.Kydy čtou i čtenáři kteří nejsou zaregistrovaní, nebo navštěvují V.Kydy poprvé. Hlavně pro tyto čtenáře aby byli naše V.Kydy co nejužitečnější jsem se rozhodl od začátku přinášet, informace, články, analýzy atd, chvála kterým naše V.Kydy mají přínos pro čtenáře a jsou více lákavé, pluralistické a pestré. 

Nejsme zde uzavřená parta výhradních jedinců kteří si přivlastňují právo "kecat" mezi sebou.

Jsou i jiní čtenáři kteří nás čtou a kteří dychtí se dozvídat informace, články, analýzy atd,

Pro všechny jiné uživatelé kteří nejraději si přečtou něčí myšlenku, ať už odpověď, nebo vlastní, stačí nečíst můj příspěvek a přejít na další příspěvek. Většina mých příspěvků jsou malé, někdy telegrafické a tak snadno uživatelé "kteří si chtějí pokecat mezi sebou" můžou přeskočit mé příspěvky a pokračovat ve čtení dalších příspěvků.  Uvést jen webovou stránku to zase má riziko že stránka se může změnit anebo již nebude existovat pro pozdější čtění.

To že existuje hodně čtenářů kteří velice rádi si přečtou příspěvky  informace, články, analýzy atd které uvádím to potvrzuje počet slepic pod mými příspěvky. Pro tyto čtenáře píšu mé příspěvky. Tím se naše Vidlákovy Kydy stávají veřejně ještě více známé a ještě více navštěvované. 

S pozdravem Antonín  

Průměrný počet slepic: 4.1 (55 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Antoníne, už je toho příliš - a to spojování se mnou není na místě, já příspěvky toho typu omezila na minimum a opravdu nejsem ráda, když mě v souvislosti s tímto uvádíte, protože ani já nesouhlasím s takovýmto množstvím zahlcení kydů. Prosím, omezte to. Díky.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Jsem odstranil z mého příspěvku každou souvislost s vaší osobou. Díky že jsem vás zde poznal.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Patříte k těm, které jsem zde ráda poznala..., ale čeho je moc, toho je příliš (nic ve zlém).

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

odpovíš tapetou. To snad ani nejde vymyslet 😕

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Doporučila bych dívat se na datum (i hodinu) odeslání, Bobe. Ten článek jsem dala už včera v noci, kdy těch zpráv ještě bylo málo, a kdy jsem netušila, kolik dalších se ještě objeví, "kapišto"? (A chtěla jsem, aby vyšlo ve známost, kdo všechno patří k aspeňákům (tedy do uvedeného seznamu škodlivých "novodobých estébáků".)

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Zdravím včelko. Myslím si, že v první řadě byste se vy měla zaměřit na zarovnání příspěvků, abyste viděla, že to nebyla reakce na Vás, ale na to, co napsal Antonín a na co já se naštěstí nemusím dívat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

A já jsem na vás někde reagovala?

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Ne, ale podle mě jste reagovala na Boba na základě mylného předpokladu, že on kritizuje Vás.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Nechci to tu zase zahlcovat kvůli maličkostem - ale Bob evidentně psal o mně, protože jsem tu kritiku vznesla a vyšlo to tak, že hned pod tím byl ten článek ode mě. Ale pokud nemáte možnost sledovat všechny ty zprávy, jak tu běží, tak to nejspíš až tak nevidíte.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Nic ve zlém, ale ani tady na telefonu, kde Antonínovy příspěvky vidím, mi Vaše vysvětlení nedává smysl. Nicméně, rozseknout to může jedině Bob.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Je to přitom jasné a jednoduché rozluštit - kromě té mojí jedné zprávy tam totiž nikdo nic nevyvěsil. A Bob na to konto napsal toto:  

Bob dne Po, 19. 02. 2024, 14:11 na kritiku tapetování odpovíš tapetou...

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

to bylo na Tondu !!!

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

to bylo na Toncka, sorry jestli jsi to špatně pochopila, nebo já špatně napsal.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Andy79 ale Antonína nekritizoval, on mu jen se vší slušností doporučoval... Tu jednu tapetu s aspeňáky jsem dala já, takže logicky by muselo být "odpovíš dalšími tapetami"..., abych pochopila, že to nepatřilo té mé jedné. (puntičkářka no...:-))

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tondu oo:50

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

PROZRAZENO VŠE! CESTA DO ČESKÉ VYSOKÉ POLITIKY VEDE PŘES ORGANIZOVANÝ ZLOČIN – ASPEN INSTITUTE MAFII. PODÍVEJTE SE, KDO JE ČLENEM A KDO JSOU „PŘÁTELÉ“ LÍBAJÍCÍ PRSTEN … BUDETE ŽASNOUT! A PAK POROVNEJTE, KDO JE VE VLÁDĚ A LIKVIDUJE REPUBLIKU A ČESKÝ NÁROD!

Hlavním iniciátorem a financiérem pražské pobočky se stal známý „tunelář“ z OKD Zdeněk Bakala, žijící dnes ve Švýcarsku. V čele této pražské pobočky stál od r. 2016 J. Schneider, bývalý velvyslanec v Izraeli a pozdější první náměstek ministra zahraničí M. Stropnického (= dnešní velvyslanec v Izraeli). Ejhle, jaká náhoda!

Aspen Institute pořádá školení pro „mladé kádry“, s nimiž globalisté počítají pro uplatnění své nadvlády nad světem při uskutečňování „nových pořádků“. Mezi těmito frekventanty je zhruba 500 českých občanů (= „nová elita“), z nichž mnozí zastávají významné funkce. Patří k nim členové exekutivy, předsedové politických stran, představitelé justice a bankovních institucí, jakož i osoby z oblasti kultury a médií….

Celý článek + seznam našich "Aspenlidí"    https://cz24.news/…ic/

18. února 2024👉 @cz2             

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

Výborné vysvětlení co jest Aspen institut   vysvětluje skvěle Bobošíková  v pořadu "Aby bylo jasno" ve viz níže videu s titulkem "Mladí vůdci" z ASPENu: Rakušan, Pekarová, Farský. Elektrošoky vyvolených k testování poslušnosti.

zdroj+video youtube zde: https://www.youtube.com/watch?v=5J88ZxiMfeo&t=334s
 

Průměrný počet slepic: 3.8 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzorec v Německu  je jiz  dobře známý: zemědělci s traktory  blokují silnice a centrální body měst , ale také brání politickému dění především koaličních stran, které jsou už měsíce na  „mušce“ zemědělců . Stalo se tak i ve středu v Biberachu v Bádensku-Württembersku na pravidelném zasedání Zelených, které bylo kvůli obavám o bezpečnost účastníků zrušeno.
Policejní odborová organizace zároveň žádá do budoucna o zákaz používání traktorů při zemědělských mobilizacích! V listu Rheinische Post to uvedl šéf policejních odborů Jochen Kopelke. "Během demonstrací jsme poukazovali na nebezpečí traktorů a apelujeme na zdravý rozum," řekl Kopelke ve snaze neopakovat v Německu obrazy chaosu a paralýzy, jaké stále přicházejí z Francie nebo Belgie.
Podle tagesschau.de spolupředsedkyně Zelených Ricarda Langeová, které bylo rovněž znemožněno dorazit na stranickou akci, řekla že politické akce nelze z bezpečnostních důvodů zrušit kvůli demokracie,“ prohlásila výrazně. "Je absolutní hanbou demokracie, že se snaží zabránit dialogu," komentovala v německém rádiu DLF místopředsedkyně spolkového parlamentu ze strany Zelených Katrin Göring-Eckard.
Jak ministr hospodářství Robert Hambeck ze Zelených, tak ministr financí Christian Lindner z Liberálů se  v posledních měsících stali také „terčem“ zloby zemědělců.
Mezitím opozice nadále pečlivě sleduje vývoj na zemědělské frontě. Lídr křesťanských demokratů Friedrich Merz odsoudil maření politických shromáždění kvůli stávkám zemědělců, ale posměšně poznamenal, že to by měli očekávat zejména Zelení.

zdroj: pentapostagma

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

V Spojených státech nabízejí dodávat Ukrajině zbraně na úvěr nebo výměnou za nerostné suroviny.
Senátor Lindsey Graham totiž přišel na způsob, jak přilákat více republikánů ke sponzorování Kyjevského režimu.
„Chci z balíku pomoci udělat půjčku. Máme dluh 34 bilionů dolarů. Ukrajina má nerostné bohatství, má mnoho zdrojů. To je Trumpův nápad. Pokud bude přijat, myslím, že je možné získat mnoho hlasů pro poskytnutí pomoci Kyjevu ve Sněmovně reprezentantů a Senátu,“ navrhl politik.

zdroj+foto viz zde:  https://t.me/neCT24/50732

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Od samého počátku konfliktu bylo jasné, že Ukrajina nebude schopna porazit Rusko, bylo by to jako postavit žáka páté třídy proti žáku desáté třídy, prohlásil bývalý bulharský ministr obrany Krasimir Karakačanov. Video z českými titulky délky 72 secund viz níže zde:
zdroj+video: https://t.me/neCT24/50731
 

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)