Šťastné a veselé

Autor
Štítky

Přátelé, zahrnuli jste mě včera tolika přáními, že není v lidských silách vám všem odpovědět. Pokud mohu soudit podle všech těchto přáníček, tak se v této zemi skutečně něco mění. Díky vám jsem včera zažíval Vánoce, jaké už dlouho nepamatuji. Byl jsem rád, že jsme se na mém virtuálním dvorku sešli ve svornosti a v dobrém rozpoložení.

Tenkrát v Betlémě také nikdo netušil, že právě nastal dějinný zlom, podle kterého se bude jednou počítat nový kalendář. I tenkrát po pár dnech přestali zpívat andělé, pastýři se vrátili ke své práci a mudrci zmizeli kdesi na východě. Přesto už svět nešel stejnou cestou. Změnil se.

Chci věřit, že včerejší smršť přání znamená něco podobného i pro nás. I když vánoce brzy skončí, i když pominou všechny drobné radosti i zázraky, i když se budeme muset vrátit do všedních životů a budeme se muset popasovat se spoustou překážek, chci věřit, že konec roku 2022 bude znamenat dějinný zlom, který navrátí tuto zemi i nás všechny na lepší cestu do budoucnosti.

Děkuji vám všem, že čtete Vidlákovy kydy. Děkuji vám všem, kteří zvětšujete dosah mého blogu na sociálních sítích. Děkuji všem, kteří diskutujete a děláte to bez nenávisti a žlučovitosti. Děkuji všem, kteří mě upozorní na chyby a udělají to bez škodolibého veselí. Děkuji vám všem, že vás mám.

Váš Vidlák

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (167 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vážený pane Danieli,
já Vám také moc děkuji za to, co děláte. Vy totiž šíříte lásku k bližnímu. A láska, to je to jedině, co má sílu nás spasit.
Vše dobré Vám i všem lidem přeje, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

I já vám chci poděkovat Danieli za vaši práci a za naději, kterou k nám vysíláte. Navštívit tyto stránky je jako se v březnu nadechnout a cítit první vůni jara. I když ti ostatní ještě pořád budou oblékat svetry,my, kteří tu jsme s vámi víme, že jaro už je na spadnutí a je to tak správně. Velký dík.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Šťastné a veselé i další dny,měsíce,roky.
Jsme v situaci,jak ti před narozením Ježíše.obracíme oči k východu,čekáme na příchod tři králů,aby nám zvěstovali příchod spasitele.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

vyrazili z Blaníku, nám všem známí spáči. Měli to být rytíři, ale jsou jen k pláči.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vám, pane Danieli děkuji za směrovky na cestách za autenticitou. Jsou věci přirozené, pro které má smysl žít a věci nepřirozené, které činí žití těžším. Psát o přirozenosti je podobné, jako připomínat si Desatero.
A děkuji i za Vašeho bratra. Marek má zvláštní schopnost formulovat a uspořádávat myšlenky, které se nám neobdařeným honí hlavou a můžeme je zastavit až ve chvíli, kdy jsou pojmenovány rozpory, které pohání ten myšlenkový vír.
S Vámi oběma a Vašimi slovy, je nepochopitelné a nepřirozené uchopitelnější, abychom se mohli s čistým svědomím vymezit proti tomu, co nechceme a přijmout jako fakt, jehož nechceme být součástí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Elen (neověřeno)

Trvalý odkaz

Připojuji se k poděkování vašemu bratrovi, o kterém jste předtím psal, a který vám pomáhá...
Uznávám nenápadné chytré introverty - je to úzkoprofilové exkluzivní "zboží" :-).
Krásné svátky vám i jemu!

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Včerejší debata měla takový trochu vznešenější a sváteční ráz, více se mluvilo ideích a obecných principech než o nepěkných detailech současné reality. Jádrem dnešních předchozí hovorů je projevení díků - těm co si to zaslouží. I já se připojuji. Ono trochu pohnout myslí tisíců lidí, přimět je, aby se zamysleli nad co je prospěšné pro náš národ a naopak co mu ubližuje a škodí, vyžaduje hodně přemýšlení, mnoho cílevědomé a systematické práce a také pro jedince velké finanční nasazení. Je v našem zájmu jim pomáhat!
Velké díky Danielu Sterzikovi, Janě Zwyrtek Hamplové, Martině Kociánové, Jindřichu Rajchlovi, Petru Drulákovi, Janu Kellerovi, Petru Hamplovi, Petru Hájkovi a mnoha a mnoha dalším, kteří se pustili do těžké práce Národního obrození 2.0 .
Přejme si, aby ty potůčky a říčky pojmenované Vidlákovy kydy, Kupředu do minulosti, Protiproud, Pravý prostor, Necenzurovaná pravda, Vaše věc a jiné a jiné se slily do jedné řeky, mocné a dravé, která bude mít sílu odplavit zatuchlé usazeniny a zavlažit naše širé rodné lány. Ať se to podaří!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Děkuji ,že jste zde vyjmenoval všechny proruské šváby.
I to je potřeba...

Průměrný počet slepic: 1.7 (22 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

jinak byste věděl, že to nestačí. Je zapotřebí se všemi, kteří budou takto označeni těmi nejsprávnějšími a nejpovolanějšími (Eurokomisí, elfy, gay pornohercem atd.), pořádně zatočit. Třeba je umístit do karanténních táborů, ve kterých budou tvrdou prací odčiňovat své prohřešky proti budování bezuhlíkového a bezinfekčního ráje, podobně jako předchozí šváby a pijavice (Židy, kulaky, přisluhovače USA....).

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přátelé, navrhuji uspořádat soutěž o titul Top_Cz. Titul by získal autor komentáře, který obdrží největší počet přímých reakcí od uživatele Cz. Soudím, že pro laureáta této ceny by to byla skutečná pocta a i název Top_Cz by byl docela výstižný, bez jakékoliv ironie. Titul by byl putovní a uděloval by se podle právě aktuálního skóre. Co vy na to? :-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď jsem se krásně zasmála. To jenom, abyste to věděl. Slepici Vám dát můžu, ale rozchechtaného smajlíka ne. Takže slepici posílám, a smajlíka si představte!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to jsou vyjmenovaní odvážní hrdinové dnešní doby. (Nežinýruji se připsat i Vrabela - naposledy sdělil, že mu Bašta řekl, že jako prezident by byl pro odvolání této vlády a do války by se nezapojoval - pouze v případě, že by byla napadena ČR)

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

kráčí do Evropy, Češi do prčic. Prodělali už kalhoty, nezbylo jim nic.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

vedou válku a Český národ zaplatí pěknou pálku. A dle vládní osnovy, zaplatí i obnovy.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

A lidi padlí ve valce jsou na poslednim miste,penize na prvnim.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Soucit (neověřeno)

Trvalý odkaz

si upřesnit, kdo, proč, za co a pro koho a v jaký prospěch válčí. Ukrajina válčí s Ruskem s podporou západu, s naivní myšlenkou, že si vybojuje své místo na slunci, tedy na tzv. "západě". Ukrajina by byla ráda v EU i v NATO, jen proto aby si hospodářsky a finančně polepšila. Ačkoliv, není schopna splnit stanovené podmínky. Válečný konflikt Ruska s Ukrajinou je především marný a zbytečný bratrovražedný boj dvou v podstatě stejných národů. Já tenhle bratrovražedný konflikt rozhodně nepodporuji a nesouhlasím s ním.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Oprava: Ukrajina se brání ruskému útoku s myšlenkou, že ubrání svoje území.

Proč pořád lidé stojící na straně Ruska ignorují, že Rusko válku začalo?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Už si dostal nějakou ženskou Jarine, keré si nadbíhal a kladl srdíčkové miny a pak si ji poplival, že tě znásilnila?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nelži ,alespoň o Vánocích... , jediný kdo tady vede válku je diktátor Putler.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale znám jednoho mrňavého komika. Tedy, dnes už spíše tragikomika.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přátelé, navrhuji uspořádat soutěž o titul Top_Cz. Titul by získal autor komentářů, který obdrží největší počet přímých reakcí od uživatele Cz. Soudím, že pro laureáta této ceny by to byla skutečná pocta a i název Top_Cz by byl docela výstižný. On ten pan Cz má doopravdy schopnost vybrat svými reakcemi nejlepšího "pročeského" přispívatele. Titul by byl putovní a uděloval by se podle právě aktuálního skóre. Co vy na to? :-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

:c)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za komančů jsem Rusáky opravdu nemusel, dění na Ukrajině sleduji od roku 2004 a ten, kdo podněcuje Banderovce a "nácky", jsou jednoznačně USA - na Ukrajině je zastupovala V. Nuland, taktéž nadiktovala Ukrajinskou vládu a ohodnotila EU ! Poté, co A. Makrelová sdělila, že dohody MINSK I a II sloužily k tahání Ruska za nos, bych jim doporučil, ať už o ničem nevyjednávají a orientují se na Asii a země BRICS ! Co čeká naši zemi v případě drahých energií, surovin a debilních nápadů z vedení EU, nechci ani domýšlet, snad to při placení faktur pochopí většina obyvatel této země ................

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Dohody Minsk vznikly až po anexi Krymu a napadení Ukrajiny Ruskem.

Zatím bez slepic

Anexi východní jevropy si blboni přivolali taky sami, že? Nebo jim radil Havel z basy?

Zatím bez slepic

Co to plácáte?

Zatím bez slepic

Řeknu Ti to jak Bolek Polívka v Dědictví, nějak Ti v tom schází ten násilný ozbrojený a hlavně protiústavní převrat z února 2014, placený USA ! Prostě KYJEV není celá Ukrajina a tato země měla svou Ústavu - taky nechci podporovat tyto - https://www.youtube.com/watch?v=Y9uC2xauJYo&t=3s Je to jako v Německu v roce 1938 .......

Zatím bez slepic

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fuck Biden Burns Pompeo!
Je to přece jejich válka?! Všichni tam mají vsazeno nemálo peněz.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chtěl bych vésti debatu, jen hodně vznešenou. Její půvab by se srovnat dal s pohlednou ženou. Vložit do ní smyslnost s troškou rozkoše, pak by jí snad nikdo neodhodil do koše.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

mně tu Anna. Ta z KHS bývala tu často, třeba i sama. Dnes, neštěkne po ní ani pes.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem měl pod čepicí. Teď toužím jen po slepici. Refr: Ta slepička kropenatá šedého peří, vzkázala mně moje milá, že mně nevěří...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zaubere, stále máte pod čepicí... :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Chtěl bych s včelkou Májou někdy v máji, prolítat se luhy, háji. Obdivovat květenu a ctít Máju jako svou ženu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

No vidíte! (dobrá "podčepice"... :-)).
Louky mám odjakživa ráda, tu přivoním, tam odletím na vedlejší květinu
a s vánkem na křídlech z výšky obdivuji krásu i divočinu.
Louky jsou pro nás včely zkrátka nejvíc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sváteční večer nadešel,
v televizi je kravin přehršel,
Zauber se tady pokouší o verše,
zkouším to také - nějak mi to nepíše.

Psát v řeči vázané
je těžší než tesat do kamene,
jako studentovi se mi to docela dařilo,
ale v té době i slunce víc svítilo.

:-) :-) :-) :-)

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Dnes už dávné doby, měly méně zloby. Slunko krásně svítilo a snad i více hřálo. Nám to tenkrát stačilo, však nebylo to málo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zaubere, hlavně do teho neskočte slepě, Někeré fčely potřebujou aji dva chlapy aby fčelku zasunuli do sanitky.

Zatím bez slepic

nejsem světák a vždy s rozvahou snoubí se léta s mojí povahou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Sasine, Zauber je poeta a používá metaforická přirovnání..., nemá v plánu někam skákat, vzal jste to trochu přízemně.
Létám si životem podle vlastních pravidel a zvyklostí, "nechca" býti jakkoliv manipulována, s heslem - svoboda nade vše.
(Krom toho včely jsou dobře vylétané a preferují štíhlost :-))

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

kraviny už nepřinášejí žádné noviny. Putin je prý stále na umření a o vítězství Ukrajiny pochyb není. Pořád stejný kolovrátek, co uvidíš dnes, viděl si už i minulý pátek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)