Strašidlo Vidlákismu

Autor

Evropou obchází strašidlo. Strašidlo Vidlákismu. Ne, nebudu pokračovat v parafrázování, ale je to docela přesné. Všechny vlády se spojily proti Vidlákům, protože evropští Vidláci během několika týdnů zjistili, že jsou moc. Že stačí pár traktorů a všechna ta globální výměna zboží stojí v dlouhých dálničních kolonách. Zjistili, že z nich jde hrůza. Zjistili, že policejní síly se připravovaly na úplně jiný druh protestů. Zjistili, že uniformovaný zátaras odtlačí jakoby nic. Zjistili, že jich je fakt hodně a jeden traktor vydá za sto demonstrantů a hlavně zjistili, že je všude po celé Evropě štve ten stejný grýndýl.

Každý své požadavky vyjadřuje trochu jinak. Jedni mluví o snížení daní na naftu. Další o zemědělských dotacích. Jiní chtějí méně byrokracie, protože dnešní zemědělec už sedí víc u stolu než u volantu. Další sem nechtějí pustit levnou ukrajinskou produkci, která nesplňuje evropské standardy. Jinde nadávají na nekalou konkurenci argentinského hovězího, které se nakupuje nikoliv po vagonech, ale po celých lodích. Něco na ten fejsbůk napsat musíte, aby bylo vidět, za co protestujete.

Ale ve skutečnosti všichni protestují proti grýndýlovým opatřením. Ty jim ničí jejich živobytí. Opatření vytvářená od stolu bez jakýchkoliv odborných znalostí a předpokladů. Byrokratická mašinérie v Bruseli, která jen háže klacky pod nohy. Hloupí, ale za to arogantní ministři. Všeobecná buzerace a na ní navázané vyplácení dotací a kompenzací. Všichni jsou jednou nohou v kriminále, všichni mohou díky jedné kontrole přijít o peníze.

A výhled? Bude hůř. Valí se další opatření, další omezení, další požadavky…. Loď jihoamerického masa se zkontroluje tak, že přijde celník, otevře jednu bedýnku a napíše do protokolu, že smyslovými vjemy je vše v pořádku… Ale když porazíte krávu tady, to uvidíte, co všechno po vás bude veterina požadovat. Z Ukrajiny přijde pšenice plná pesticidů a tady se prostě rozmíchá s jinou, aby koncentrace vyšly… a když se to nezjistí, tak se to ani nemíchá a nadělá se z toho rovnou mouka…

Jak to řekl Václav Klaus? Gullivera drží na zemi stovky malých vláken. Každé je samo o sobě slabé, ale dohromady udrží i obra. Každý vidí nějaké jiné vlákno, které považuje za stěžejní, ale všichni v celé Evropě jsou poutáni úplně stejně, nikdo se tomu nevyhnul. Postupně je poutali, krok za krokem, salámek za salámkem, jedno lejstro, druhé lejstro, jedno omezení, druhé omezení, jedna kontrola, druhá kontrola… vše v zájmu nejvyšších evropských hodnot. Neprotestuj občane, copak chceš shořet? Klimatická změna, vole!

Mocní se smějí, že Vidláci nedokáží zformulovat společné požadavky, ale ono ani nejde vyjmenovat všechna ta vlákna, která je poutají. V tom je ďábelství dnešní doby. Není nikdo, kdo by za to mohl, není nikdo, koho by bylo možné zastřelit a tím by se vše změnilo, každé vlákno je samo o sobě skutečně tenké a vlastně nehraje roli. Až dohromady dusí a dusí. V této zemi je platných přes milion zákonů. To za celý život nepřečte ani právník. Na západ od nás je to ještě horší. Nelze bojovat proti jednotlivostem, protože i když jedno vlákno přetrhnete, jiná tři se právě schvalují a připoutají vás zase někde jinde.

Výsledkem je blokáda Paříže, traktory v Berlíně, blokáda hranic s Ukrajinou v Polsku… a další a další. Přidávají se Španělé a Italové. Každý má v požadavcích jiné vlákno, ale všichni dohromady cítí, že budou brzy udušeni bruselskými nařízeními… pokud se nevzbouří a nepostaví se tomu. Dlouho se přízpůsobovali, dlouho se to nezdálo nijak hrozné, obzvlášť, když se tomu říkalo pokrok. Až teď, když skončily levné ruské energie, najednou se ukazuje, že to nebyl náš pokrok. Najednou jsou Vidláci na silnicích…

To už vypadá skoro jako revoluce, že?

Strašidlo Vidlákismu se pohybuje napříč Evropou, je cítit hnojem i naftou. Kdyby mi to někdo věštil před rokem, poslal bych ho za Chocholouškem.

Myslím, že Olaf Scholz už Fialovi nebere telefon. Nemá na něj čas. Macron vymýšlí, jak se v Bruseli zbavit Leyenové. Evropa není schopná dodat Ukrajině dost granátů. Biden zase nebere telefon Scholzovi. Američané mají také dost problémů. Černochová podepsala kontrakt na stíhačky bez svého amerického protějšku. Ani on už nemá čas. Naše vláda vyřadila z tendru na Dukovany americký Westinghouse… mohou si to dovolit, protože je uplatili stíhačkami?

Na východě sice probíhá cvičení NATO, ale zázemí této slavné armády se rozkládá před očima.

Jen televize ještě drží basu s grýndýlem. Ale myslím, že už se jen čeká, až první šéfredaktor ztratí nervy. Tlak se stupňuje, napětí stoupá, dřív nebo později někdo nervy ztratí. Vždycky to tak je. Nakonec vše odpálí vlastně malá a sama o sobě zcela neškodná rozbuška.

Vidláci vyrazili uvolnit vlákna, která je poutají. Buď to dokáží a nebo je grýndýl postupně znehybní a pak udusí. Gulliver se nakonec také vzepjal a zpřetrhal svá pouta. Pokud se to podaří zemědělcům, podaří se to i všem ostatním.

Buďme připraveni, letošní rok bude klíčový.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (405 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

a doufám, že už to bude brzy, nesmíme je v tom nechat samotné. Musíme být v ulicích všichni.

Průměrný počet slepic: 4.9 (161 hlas)

- Jsem Francouz a z celého srdce děkuji za vaše komentáře.

   Solidarita lidí proti globalismu.

- Skvělá policie…pro lidi a ne proti nim, jako je to v Německu.

- V jednotě je síla. Ti, kteří jsou u moci, mohou hrát svou hru jen proto, že to my lidé tolerujeme.

- Můj respekt a obdiv k francouzské odvaze!!!!!! Bravo, příklad, který musíme následovat i v Německu!!!!!!

- Bůh žehnej těmto dobrým, upřímným a pracovitým vlastencům.

- Bravo Farmáři! My Poláci jsme s vámi!

- Děkujeme za vaši odvahu a sílu, jsme lidé a musíme držet při sobě, vypadnout z EU, WHO….

- Každý, kdo jde proti francouzskému lidu v jejich vlastní zemi, tak prohrál.

- Takto bychom měli demonstrovat! To přináší mnohem rychlejší výsledky!

- Velká pochvala také policii za to, že se otočila zády a pomohla obyvatelům!

- Existuje dnes ještě nějaká země, ve které vláda dělá politiku v zájmu svých vlastních lidí?

A co u nás -

- vyšinutá milovnice války fakticky podepsala ekonomickou likvidaci naší republiky. 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (142 hlasů)

Desítky farmářů přijely do Bruselu s traktory, aby se zúčastnily protestů známých na 1. února.
Rozsáhlá demonstrace se bude konat na pozadí summitu Evropské unie.
V posledních dnech v zemích EU narůstají masové protesty farmářů. Požadují změnu celoevropské politiky, odstranění četných restrikcí, zastavení nekontrolovaného dovozu zahraničních produktů, zvýšení mezd a zastavení zvyšování daní
fotky a videa přímo ve zdroji viz zde:
https://t.me/neCT24/49693

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

Bez politiků, bez politiky... to mně připomíná slavné heslo roku 1989 : NEJSME JAKO ONI!

A tak tady máme po jedné generaci komunistu prezidentem a komunistu šéfem Ústavního soudu. Tisíce komunistických kádrů sedí na rozhodujících postech a vychovávají si svoje stejně neochvějné bojovníky a bojovnice boje o koryta.

I naši zemědělci žijí ve své bublině a netuší, jak se o nich baví obyvatelé, kteří si prostě žrádlo koupí každý den a nerozeznají pšenici od ovsa, kejdu od hnoje, slámu od sena...

Z médií přece ví, že zemědělcům jde jen o ty dotace, nechat růst místo obilí trávu a ještě za to berou naše peníze!

Lidi z nájemních bytů, i z vlastních domů, neví, kolik se platí daň za pole i louky, za hospodářské budovy, za jakoukoliv plochu, na které jejich brusel-pražská vláda zvýšila daně pro Ukrarusko. Lidi, kteří nebudou moct na lyže, na chalupu, na výlet, ba i do práce zemědělce nenávidí už teď! 

Bez politiků bojujete bez podpory obyvatel. Takhle vítězí jen vyděrači doktoři, soudci, prokurátoři, LGBT.

Tzv. zástupci zemědělců jako Doležal - nejvyšší grýndýlista v ČR, teolog Výborný, Prouza.... takoví jim sypou písek do ložisek.

Koho si na pokec pozve ta česká televize a Kubalovo komando? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

pro můj bytostný pesimismus. Ale pesimismus chrání a přináší radost, že ano. Ano, franzouští zemědělci můžou pozastavit, nebo úplně zrušit část zemědělské politiky EU. Ale na jak dlouho? Byli mužici v roce 1922 schopni zabránit vzniku CCCP pak následné kolektivizaci a z toho vyplývajícího hladomoru? Opoziční politici vždy vyhlížejí revoluci. To jaksi patří k věci. No a pak, po určité době, jak se uhnízdí, se začnou chovat stejně... Co s tím? Máte nějaký nápad? :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

rok bude klíčový a já doufám, že se vzepřou útlaku i naši traktoristé. Abychom se měli ke komu přidat. Na náměstích to moc nezabralo, ale zablokované silnice a průplavy, to už je jiná. Nejspíše celou Evropu čeká hlad, protože se téměř vše dováží, ale nějakou dobu se to dá jistě vydržet. Bývali jsme soběstační, tak proč si to nezopakovat?

Průměrný počet slepic: 5 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Aby se Gulliver  osvobodil, stačí i poostupné přetrhávání vláken, ale tak rychle, aby se nestačila natáhnout nová. A v jednom okamžiky se už pak může posadit a dokonce vstát.

Docela pěkný příměr. Má to chybičku: Každý z těch "Gulliverových údů" má trochu jiný úmysl a cíl jak správně píšete. A někdo (něco) musí Gullivera citelně píchnout, aby se naštval a přetrhal nitky nařízení. Asi budou nějaké kolaterární škody...

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

je stále patrnější, že změna kterou Evropa potřebuje, za podmínek, které v Evropě nyní panuji, se může setkat s úspěchem pouze v případě, že start proběhne v Německu. V Německu naštěstí již existuje silná strana, která ví jak správně postupovat, je zastoupena moudrými lidmi a bude velmi pravděpodobně schopna zasáhnout a dotáhnout věci do konce. Navíc má podporu němců.

I u nás existuje podobný tým. Je jediný a jedinečný. Lidé ho znají, ale jeho hlasu málo naslouchají. Bude ještě určitou dobu trvat než přijde čas, kdy si možná uvědomíme a možná i pozdě, čí hlavu a vědomosti jsme měli k prosazení změny využít. Stále nám chybí potřebná poptávka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

 …… ovšem tentokrát všechny kolem sebe včetně svých parťáků. Arogance moci má své dopady na samotné její strůjce. Fialu, Pekarovou Adamovou, Rakušana či Jurečku už mohou volit pouze šílenci, Bartoše zase fanatici. Respektive strany jimi vedené. Je neuvěřitelné, jak tito naprosto neschopní jedinci dokázali za dva roky prošustrovat o pár procent nadpoloviční většinu a vzbudit takový odpor u lidí, které dosud politika nezajímala.

Ani ti nejlepší marketéři nedokážou udělat z vola krále. No i když na Hradu se to povedlo. Kolářova loutka Petr Pavel se veřejně přihlásil k službě Aspen Institutu, čím si po zjištění, že se jako agent STB jmenoval Pávek, řekl o další hanlivé označení. Zapadá tak naprosto mezi nejdéle sloužící agenty STB ve vrcholných státních funkcích a zároveň patří ke kolaborantům vedeným proamerickými kolaboranty. Blahopřejeme si k takové hlavě státu, nic tak tragikomického bychom si v roce 1989 představit nedokázali. Nic na tom nemění cinknutý výzkum veřejného mínění, dle kterého je Petr Pavel v popularitě před bývalým prezidentem Milošem Zemanem. Jde o úsměvný pokus rehabilitace stávajícího pána Hradu, přičemž ve srovnání inteligence Petr Pavel zaostává za všemi dosavadními prezidenty po tzv. Sametové revoluci. Což při vzetí na vědomí, že Havel v tom nebyl úplnou hvězdou, je pro Petra Pavla o to smutnější.

  Celé Pavlovo systematicky roky připravované působení na Hradu je tak v souladu s tím, kdo nám vládne ze Sněmovny a Strakovky. Totální neschopnost doplněná arogancí, nulová funkce práva a ignorace všech pravidel, tak nějak by se tažení Pětikoalice dalo nazvat. Platí to jak pro samotná jednání ve Sněmovně, tak i ve vztahu k veřejnosti. Světlem na konci tunelu je možný rozpad koalice, kdy Piráti zůstanou bez STANu osamoceni. Bartošovým ovečkám už došlo, že ze sebe dělají blbce nejen před většinou národa, ale, a co je pro ně horší, i v PIRSTANu. Přeskupení sil ve vedení strany má změnit status sluhů ve vládě, jenže kvalita materiálu dosazeného na hlídání Bartoše je tragická. STAN zase vsadil na Rakušana a nově i na Nerudovou. Ego ministra vnitra teď právě dělá totální paseku, Danuše je zase tak tupá, že je s podivem, v jakém prostředí se před angažováním v politice pohybovala. Akademický prostor přichází o svou hvězdu a my doufáme, že v politice se ke zlatému žlabu nedostane. Zkouší to na všechny strany, ale bylo by fajn, kdyby skončila ve stejném pytli na politické mrtvoly, jaký Rakušan vyvěšoval na jím vedeném ministerstvu. Vladimír Putin naopak na dálku ukazuje, kdo do něj patří více. On to opravdu i přes přání médií a Ametičanů s NATem není.

To Spolu spolu možná ještě chvilku zůstane. Proč si nechávají Lidovce, to nikdo netuší, ani Topka nepatří k nějak zvláště oblíbeným a Fiala je pro ODS možná hrobařem. Pravicovost strany je v troskách, Stanjura už neví, jak by obhájil schodek rozpočtu, tak prostě lže, na lidi dopadají vysoké daně, ceny energií, a ještě k tomu si Rakušan vymyslel kompletní zestátnění ČEZu, čímž vyvolal bouři nevole dosud rýžujících akcionářů, kteří to vládě buď vrátí, nebo se dočkají tučného bakšiše na uklidněnou zaplaceným spotřebiteli. Tedy námi. Zdá se, že se to Fialovi malinko rozpadá, navíc se očekává rušno na ulicích, kam mají dorazit traktory. Fiala to asi zase odmlčí, Pekarová odletí někam na zahraniční návštěvu a na akci se zkusí přiživit pár opozičních subjektů, většinou ovšem tak, aby je to nic nestálo.

Přesto právě teď je možnost využít hádek v zákulisí Pětikoalice. Něco z nich je divadlo, ovšem sounáležitost Pětikoalice je nalomena. Jen média opět nehýří aktivitou. O Texasu, zemědělcích v Německu, Polsku, Belgii a Francii nepíšou, korupci kolem zbraní pro Ukrajinu nerozebírají a o F-35 radši mlčí, naopak se radují z možného postupu EU proti Maďarsku směřujícího asi v nedaleké budoucnosti k opuštění EU. Nečekejme od nich tedy žádnou pozitivní reakci na cokoliv protiliberálního. I na ně, doufáme, jednou dojde. Kapku se to tak všude těm liberálům bortí. Podpořme tu destrukci.

Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.9 (94 hlasů)

Naneštěstí to vypadá, že šílenců a fanatiků je spousta. Protože podle hlavních médií jsou jejich postoje naprosto v pořádku.

A dále Petr Pavel nezaostává jen v inteligenci, ale hlavně v morální úrovni. Stejně jako u všech libtardů je i u něj bezedná servilita vydávána za ctnost.

Průměrný počet slepic: 5 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

     Jen v Česku pořád smrádek, ale teploučko a hlavně klídeček. Na soc. sítích prej koluje, že se něco chystá. A že tedy jako naši zemědělci taky vyrazí. Prej. Jen aby vyrazili a aby nebylo pozdě. A včera mě šokovala zpráva (nemám ověřeno a nevím, jestli je pravdivá), že prej zemědělci, co se chystají demonstrovat, žádali o povolení ke vjezdu do Prahy. Jestli je to fakt, tak já se ptám - proč a koho? Už jen fakt, že někdo někoho žádá o nějaké povolení je znak submisivity. A podřízenej člověk je automaticky vyřazen z jakéhokoliv procesu odporu nebo nedejbože revoluce. Defakto se tak takový jedinec degraduje sám. 

     Jak píšu, nemám relevantní informace a je docela možné, že je to jen JPP. Jestli o tom někdo něco víte, budu rád za každé info. 

     Všem hezký den a dezolátům zvlášť. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

     Až dojde k protestům zemědělců u nás a hlavně JESTLI k nim dojde, jsem fakt děsně moc zvědavej, jak se k těm protestům postaví naše prodejný děvky, co maj na bocích svých aut napsáno "pomáhat a chránit". Jestli a) se postaví na stranu zemědělců a budou pomáhat jim a chránit je nebo b) jestli zase, tak jako tradičně, se postaví na stranu pětidemoličních šmejdů a budou pomáhat jim a chránit je. Já tipuju, co tipuju, jsem si stoprocentně jistej, že to bude za b). Stačí se jenom podívat, jaký policejní manévry pořádali naše prodejný děvky při výjezdech našeho vrchního dezinformátora za besedama "bez cenzury" do Karviné a do Sokolova. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

vládní mafie všechny revolty přežije.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

     Když jsou Češi poserové, nemůžou mít lidi nové, kteří by za nimi stáli a libtardů se nebáli.

     Fy-jala nás tady dusí a když někdo něco zkusí - proti němu vybalit, tak to může zabalit. Systém se s ním nesere, dezoláta semele.

     Proč?     Protože     KORYTO JE KORYTO, I KDYŽ JE V NĚM NABLITO.

     Pomůže jen jedna věc, všichni víme jaká přec. Naši předci ti to znali, ti by se s tím nepárali.

     1419     1483     1618

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Letošní rok 2024 bude klíčový pro Ameriku, pro ČR, pro Rusko, pro Ukrajinu a pro celý svět.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Já si takový scénář představit dokážu, ale musím respektovat Vidlákovo přání, že takové věci sem psát nemáme.

P.S.: Toto je mnou špatně zařazená odpověď na Antonínův komentář z 10:26.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím a pro ochranu V.Kydech  jsem upravil můj komentář z 10:26.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

a pak vám nějaká zkorumpovaná nula v taláru řekne, že neznalost zákona neomlouvá !! 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

když votroci neví, že jsou votroci, nemají důvod se osvobodit.

Každého, kdo zjistí a hlásá, že jsme v koncentráku prozatím bez těch drátů okamžitě začnou klovat ti krkavci z Krkavčích hor, k nimž se přidávají hejna strak, kavek, havranů politiky i médií. 

"Nikoho nenecháme padnout" kráká straka a zatímco Oni hodují na státním masíčku, těm neúspěšným strkají obsah střev a bachoru. 

Prácující votroci to vítají, protože mohou lítat do ciziny, jezdit na výlety a dovoléné, splácet svůj chlívek na spaní a na šlichtu od pacholků pána statků.

Platit dětem kroužky, aby z nich "něco bylo", platit jim školy, aby z nich "něco bylo" a děkovat systému, jak se jim pěkně o potomky stará.

Republiky, hnojiště, chlívky a králíkárny si rozvracet nedají! 

Jejich nepřítel je přece "pravicový radikál a vlastenec". 

Jejich přítel je totiž levicový aktivista, který pro jejich blaho buduje ploty s dráty a zákony, které přece každého chrání před scestím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Farmáři házeli vejce na budovu Evropského parlamentu v Bruselu. Nedaleko jsou zapalovány hranice.
V ulicích hlavního města Belgie jsou tisíce traktorů, dříve došlo k potyčce mezi demonstranty a policií. Akce je načasována tak, aby se shodovala se summitem EU 1. února.
videa viz zde:
https://t.me/neCT24/49717

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

to tady prořídlo a bohužel v diskuzích ubylo kvality 🤔

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

     Stojí to tady za prd. Pár zkopírovanejch článků z ajronetu, cézetka, péelek a jinejch webů a názory diskutujících minimálně. A přispívá tady tak deset, patnáct lidiček. Dá se říci, že diskuze tedy rozhodně není květnatá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

Inza a Olin chybějí převelice, Včelka Mája taky přispívá jen tak, aby se neřeklo. Určitě jsem na několik dalších zapomněl. Je to škoda.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ethanol i přes nadávky, berrnard, pak ty zprávy o švýcarských referendech....já s nimi někdy nesouhlasil, ale názorová pestrost chybí. 

Zatím bez slepic