Tak už i Bartuška...

Autor
Štítky

Tak už i Bartuška… – litterate.cz

Krátký válečný úvodník:

V neděli došlo k výbuchu na Kerčském mostě vedoucím na Krym. Ukrajina se k tomuto útoku sice oficiálně nepřihlásila, ale výroky různých vojenských expertů a představitelů Ukrajiny byly celkem jasné. Most byl částečně poškozen, provoz sice pokračuje, ale v omezené míře. Všichni jste si o tom přečetli velkou dávku článků všude po internetu.

Hned vznikla celá řada vtipů na toto téma, naši proukrajinští spoluobčané z toho měli obrovskou radost, ba i naše kriegsministryně nezapomněla na selfíčko s fakáčem Putinovi. Prostě Ukrajina vítězí, je to skoro hotové, stačí ještě jedna ofenzíva a Putin konečně padne, sláva Ukrajině.

My Vidláci a dezoláti jsme nadšení nad tímto úspěchem mírinili. Dovedli jsme si představit, jak bude vypadat ruská odpověd. Ale oni ne, oni věděli, že Rus je na kolenou a brzy prohraje. Uměřené hlasy byly překřičeny rykem válečného nadšení, gaučoví generálové se viděli už v Moskvě.

Včera pak přišla ruská odpověď. Stovky raket, které už Rus nemá, dopadaly po celé zemi, Starlink měl výpadky, byly zasaženy elektrárny i další kritická infrastruktura. Ukrajinská protiletadlová obrana nezafungovala. A umírali lidé i v dalekém zázemí.

Mně na tom nejvíc fascinovalo, jak naši pravdomluvní novináři okamžitě vypnuli nadšení ze zasažení Kerčského mostu a zapnuli nářek nad tím, jak Rusko masakruje nebohé civilisty. Samozřejmě zcela nevyprovokovaně a tak je zapotřebí ještě více válčit, posílat ještě více zbraní a ještě více dráždit ruského medvěda… asi aby použil atomovky. Pak jim bude dobře. Pak konečně zvítězíme.

Podle mě je to stále jen ruská lekce. Alespoň některé ukrajinské elektrárny budou fungovat. Ale také si myslím, že to bude opět vyhodnoceno nikoliv jako ruská zdrženlivost, ale jako slabost. Ale možná se mýlím a Rusko nám všem předvede, čeho je doopravdy schopné, pokud se naštve. Eskalace je hnusná věc. Ve válce nejvíc platí, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Dokud tohle našim intervijukům a ministrům nedojde, tak půjde všechno stále více do háje.

A teď už dnešní text:

Pamatujete na našeho energetického zmocněnce vlády Václava Bartušku? Který nejlépe věděl, jak se můžeme snadno odstřihnout od ruského plynu? Mnohokrát jsme ho tu rozebírali. Tak tento pán teď dal docela zajímavý rozhovor, který můžete najít zde:

https://www.idnes.cz/…/vaclav-bartuska-mzv-energetika…

Bohužel je to prémiový článek, ale poměrně snadno si najdete jeho přepisy i komentáře leckde na internetu či fejsbůku.

Tak i tento energetický optimista, který byl placen vládou, aby optimistou byl a zůstal, už optimista není. Naopak. Začíná před sebou také vidět konec Evropy a kupodivu najednou mluví rozumně. Zřejmě i jemu přišly nové zálohy a zjistil, že sice má velmi solidní plat, ale také solidní spotřebu proudu v jeho velmi solidním bydlení a zřejmě žádný záložní zdroj tepla. Takže se bude procházet ve svém vymrzlém obýváku a bude na tom stejně, jako každá socka.

Mimochodem… Všímáte si, že nejlépe jsou na tom teď vesničtí vidláci? Studna, zahrádka, kamna, dřevo, uhlí, zavařeniny, prasátko, maso, brambory… prostě všechno to zbytečné, co v moderním světě vůbec, ale vůbec nepotřebujeme. Jo, jo, mohli jsme jet k moři… ale brambory nepočkají.

Vzhledem k tomu, že se nám pohádali lídři a žádný jiný se zatím neobjevil a z těch našich dvou kluků ještě ani jeden nezvítězil, asi bychom se měli zaměřit především sami na sebe, šetřit síly a připravit se na nejhorší. Když jsem stál na Můstku a mluvil ke svým příznivcům, nabádal jsem je, aby počítali s tím, že nás čeká maraton, nikoliv sprint. Žádný rychlý konec vlády nás nečeká a i kdyby jedna zbloudilá střela Kinžál zasáhla naprosto přesně Strakovku při jednání vlády, díky zničeným Nordstrýmům stejně není o čem jednat. Pochybuji, že by Ukrajinci měli pochopení pro tranzit ruského plynu k nám… myslím, že těch 47 miliard vojenské pomoci je už zapomenuto.

Ne, nebojte se, on se nový lídr protestů najde. Zima a bída mu hodně pomohou. Ale než se tak stane, musíme se postarat především o sebe.

Začnu aktuálními zemědělskými radami:

V podstatě už můžete orat. Pokud jste si začátkem září rozryli trávník, tak teď už můžete půdu obrátit na celou hloubku rýče. Ještě nemusíte, ale za chvíli už přijdou první ranní mrazíky, teď už se plevel do jara nevzbudí. Pokud můžete, zaryjte hnůj a zaryjte ho hodně. Kdo hnůj nemáte, počkejte, až ze stromů spadne listí a zaryjte alespoň to listí. A kupte si nějaké hnojivo obsahující draslík a fosfor a před rytím si záhonky poprašte. Dávkování je 200 kg na hektar, tak si to přepočítejte.

Zavařujte. Především červenou řepu. Je levná a je to superpotravina. Stejně tak se teď dají koupit levná jablka, nadělejte kompoty. Kdo to umíte, zavařte si maso. Konzervy v ceně pěkně stouply, ale kilo vepřového ještě stále koupíte za relativně slušnou cenu. Ale už to dlouho nepotrvá. Cukr v minulých týdnech podražil skoro o 100%. Ceny ostatních potravin budou následovat. Už jsem tu psal, že se dojíždí turnus vepřového a pak to poskočí. Kuřata už jdou cenově nahoru a počkejte, až uvidíte jejich zimní ceny.

Kupte si med a kupte si kořalku. Obojí je solidní platidlo, které neztrácí na hodnotě. V naší zemi funguje univezálně. A kdyby bylo nejhůř, tak si trochu osladíte život a opijete se. Obojí alespoň na chvíli pomůže, obojí se nezkazí.

Kdo si chcete zasadit česnek, tak už můžete, ale nevadí, když ještě počkáte. Ideální doba na sázení česneku je, když je v noci pod nulou a přes den nad nulou. Sadbový česnek je teď právě k mání. Nezapomeňte ho namořit. Buď koupíte přímo mořidlo na česnek a nebo použijete Sulku – na lahvi je návod, jak jí pro moření naředit. Česnekové stroužky necháte v roztoku 24 hodin koupat a pak je hned zasaďte. Česnek nemá rád bohatou půdu. Nemá rád přihnojování, nemá rád zavlažování. Prostě ho zasaďte a likvidujte plevel. Nic víc.

Pokud máte písčitou půdu, můžete pomalu set cibuli. Set, ne sázet! Teď je pomalu čas na cibuli ze semínka. Cibule ale potřebuje lehkou písčitou půdu. Zacházení s ní je podobné jako s česnekem. Jen je o něco choulostivější. Ve vyšších polohách, kde bývají tužší mrazy, tam ji nesejte. Nemusí přežít zimu. Vy prostě použijete na jaře sazečku.

Znáte to: Jezte cibuli, nebude k vám chodit lékař. Jezte česnek, nebude k vám chodit nikdo. Tolik k zemědělství.

Co dál:

Kupte si pořádné zimní boty, kvalitní zateplené papuče, dovybavte se oblečením. Pekarová sice mluví z cesty, ale ty svetry fakt budete potřebovat. Kdo bydlíte v bytech a nejste dlouholetí preppeři, případně nejste na tom finančně moc dobře, vy se alespoň postarejte, abyste si doma mohli uvařit horký čaj, protože to za pár neděl může být jediné teplo, které budete mít. Kupte si táborový vařič a zásobu plynových kartuší. Případně vařič na benzín, ale ten je přece jenom nebezpečnější a musí se s ním umět zacházet. Pokud bydlíte v paneláku, zvažte nějaké lano či pořádnou šňůru, co z vašeho okna bezpečně dosáhne až na zem. Kýbl se líp vytahuje, než se s ním běhá po schodech.

A teď to hlavní… Pokud se neznáte se sousedy, teď je nejvyšší čas, pozvat je na večeři. Nemusíte jim tam ventilovat své obavy, jen se prostě spřátelte. Dokud ještě máte plyn a elektriku. Nemusíte se chlubit, jak jste připraveni a co všechno máte doma, ale zavažte si je. Hostěte lidi z okolí. Především ty, se kterými nemáte žádný vztah. Pokud bydlíte ve společném domě, buď se víceméně všichni spojíte, nebo víceméně všichni špatně dopadnete.

Vy starší, vy pozvětě nějakou mladou rodinu. Zdravé třicetileté paže a nohy vám jednou mohou být zatraceně užitečné. A jim zase může hodně prospět hlídač pro děti, který už toho moc nenaspí a má minimální potřeby.

Vy preppeři, kteří jste připravení a víte, co se dělá, když je zle, vy si také programově budujte vztahy. Nepočítejte s tím, že budete svítit a topit, když kolem vás bude zima a hlad. Buď budete muset o svoje zásoby bojovat a nebo se rozdělit. Podle mě je lepší se rozdělit a mít díky tomu stoupence, kteří k vám budou vzhlížet, než být obklopeni hladovými a zoufalými sousedy, kteří nemají nic, ale vědí, že vy máte. Opět platí – buďto to dáte víceméně všichni, nebo víceméně nikdo. Postarejte se, aby k vám lidé cítili obdiv, ne závist.

Nejhůř na tom bude ten, kdo nikoho nemá. Jste-li misantropové, máte-li špatné vztahy s okolím, tak špatně dopadnete. Je nejvyšší čas dát své letoře rozumovou uzdu, stisknout zuby, zapomenout na staré křivdy, odpustit skutečné i domnělé hříchy a začít se družit. Sudič, kterému v posledních letech vadilo každé psí hovínko na chodníku, křik a dupot dětí na chodbě, který velkoryse nepřehlédl neumyté schody, to bude v dnešní době první hromosvod i první oběť. Pamatujte na to. Dobré vztahy jsou vaše šance.

Takže dezoláti! Ukažte všem, že jste připravení. Ukažte, že se umíme stmelit a budeme držet spolu. Ukažte všem, že jsme ještě neztratili ty správné návyky. Tohle je totiž nová situace. Za vlast nebojují mladí rebelové, ti nám s nadšením v srdci páchají kolektivní sebevraždu. Vlast teď budou zachraňovat taťkové, maminy a starouškové. Tak si dejme záležet.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (144 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Krásné ráno vidláku,
odkaz na Bartušku je nefunkční, po dohledání článku zjišťuji, že je článek jen pro předplatitele.
Ha ha a já si vískala že mám fůru cukru pro včely a nechtěl se mi kupovat nový. Byla jsem o víkendu u kamarádů, bydlí rozšířené chatce, topí kamny, na verandě mají pořádné duchny a spí venku. Předpokládám že v mrazech spí doma. Sprchu mají venkovní s ohřevem na dřevo. Zahradu plnou ovoce a zeleniny. Jediné co mají na elektřinu a je to pro ně nutné je čerpadlo ze studně. Když nám popadali v okolí bydliště stromy a vzali s sebou dráty, tak jsme poznali co je to být pár dnů bez proudu. Tito kamarádi chodili pro vodu do kopce ke studánce. Naštěstí máme v okolí hodně studánek a čistou vodu v potoce. Kolega v práci prohlásil, ti tvoji kamarádi jsou mišuge. Tož jsem mu řekla, že možná jsou mišuge ale neřeší čím budou topit a co jíst, což je obrovská výhoda.
Když takhle vypadne proud, člověk zjistí na co mu je mrazák :D. Ale můj manžel urostlý v paneláku mi včera říkal proč chceš zavařovat fazolky, vždyť máme mrazák. (ten už je ale plný v když nepojede proud je nám to k ničemu). O víkendu jsem měla s mužem rozepři ohledně kamen. Že stejně budeme prý topit plynem a kamna budou na nic. Tak jsem okamžitě zrušila trvalý příkaz na plyn, poslala mu dispozice pro platbu na email, nechť platí on........:D :D :D. Myslím si že rád zatopí v kamnech a ještě se mi omluví. Budu šťastná pokud bude zima klidná a všichni to zvládneme, pokud budou těžké okamžiky jsem ochotná pomoci lidem v domě. Půlka domu je preperská, naštěstí je to ta naše a druhá půlka jsme masňácká a o tu bude potřeba se postarat. Horší to bude s mými zvířaty, mám je kus od domu ve voliéře, když bude hlad, budu muset stěhovat králíky na balkón, jinak mi je paneláčníci sežerou a co se slepicemi?
Potřebovala bych radu na konzervaci králičího masa, zda se dá zavařit.
Zdravím ke Znojmu nechť žije naše Morava
Marťa

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

nezavrhoval. Pokud máte k dispozici, dejme tomu, 30.000,-, zainvestoval bych do soláru s akumulací, páč trochu ty elektřiny se hodit bude. A ten mrazák má, při objemu 180 litrů, do sto wattů, tak vám ho to utáhne i včetně ledkovyho osvětlení a nabíječky baterek a mobilu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Konzervace masa? Zavařovat, zavařovat zavařovat. Přidejte ke králíkovi kousek bůčku a je to. Mrazák nezavrhujte, proud nejspíš kiksne, až bude mrznout, tak ho jen přemístíte ven. :-) Ale co můžete udělat do sklenic, to udělejte. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

byl teplotní průměr za prosinec, leden a únor takřka 1,5 stupně, to to maso moc dlouho nevydrží...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Z dobreho webu,ktery prosazoval plan potřeb voličů chtěl jejich Solidaritu sjednocenim na Solidarni stat a chtěl panu doktorovi Skalovi řict,že tu ma 8,5 milionu voliču ve svazku SV tj Spolenosti Voličů, staci kdyz se tu objevi ,anebo pošle emisara se z toho tady stal česnek na topinku!
No nezbyva nez gratulace pani Vidlakova!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (13 hlasů)

Malý tip pro uživatele mrazáků. Pokud nemáte vyřešen záložní zdroj, nakupte si 20kg soli a kmín. Při blackoutu to nasolíte a buď zavaříte vepřové na kmíně, nebo u kamaráda strčíte do udírny. Ale bez soli jste v pytli.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

milovat Rusa, anebo Ukrajince? Vždyť jsou to dvě strany jen jedné mince. Chceš-li v Česku být a jako člověk žít, pak nesmíš Rusa za nepřítele mít!

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale vládě to neříkejte.
Totiž: vláda o tom může jen snít

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

vsade usmevy a pohoda.
EU zvlada grindyl z USA uz mame molekuly slobody, rus uteka. Sice - kedze je to rus - tak nema vyjasneny este smer kam uteka, pac zatial to znovu vyzera ze uteka nespravnym smerom ku Kyjevu. :)

V kazdom pripadku, nem chapem, co v mediach novinari riesia energeticke usporne ucenie sa v skolach, chladnickove kancelarie a ine novodobe vynalezy. Vsak su zasobniky plne a nehrozi ziadny vypadok. URSO definuje strop pre cenu tepla a plynu ci el.en.

Ledazeby - ale to sa mi vobec nechce verit - ze by nam niekto malicko klamal.

V modernej zurnalistike sa uz rozmohol taky nesvar, ze o odhalenej bradavke nejake heeerecky sa napisu aj tri clanky, ale polozit tu energeticku otazku ministrovi zodpovednemu za energie nezvlada nik z novinarov. Comze je tu kriza na trhu, ked sme molekulovo slobodni??

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Lidi si zvykli, že se lže od rána do večera a alternativa si zvykla na tom stavět svá opatření mediálního rozvoje. Západníci si zvykli, že už nemají kým by bojovali za cokoliv, protože nemají ideály jen hromady fabrik, gde se odborníci vyprsují s novými a novými modely smrtících zbraní. Všichni jsou úžasně užiteční a vytvářejí hádépé aby pak ty své kulky , bomby a banky mohly vyvézt indiánským státům, keří se za ně dokáží postavit a mají výdrž, protože mají své ideály a na zisky nebo ztráty kašlou, hlavně že vyhrají a zemřou za mediální "pravdu".

A všechno je jen kvůli temu, že se nechtějí o lup s nikým dělit. A tak si lidi zvykli, že jsou mezi nimi jacísi zásluhoví miliardáři, kteří z nějakého nerozumu, odborně to mají jako diagnózy, vlastní jejich majetky, o které je režim vošulil a derou se do popředí, aby je ti okradení volili. Že budou přerozdělovat správně. Nebo nevím co ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Solidaritu a změnu gangsterskeho režimu satanistickeho zla kapitalistů na SOLIDARNI STAT!Chteji dat doktorovi Skalovi hlas na prezidenta ,ale ouha on PRY na voliče kašle a nikdo z voliču mu tam do jeho jeho TV:nechce dat emajl,že tu my vidlaci na něho netrpelive čekame ,sata tu da hlašku pořaadneho marxisty a hotovo!

Pani Widlakova soudi,že jen tak se ti piratšti zlocinci doberou k poznani,že jejich partneři ve vladni demolični čeťě se budou muset v ramci ideologie jejich neomarxismu dėlit s nimi o svůj lup hned fifty,fifty a nedaji svym voličům ,kromě naděje,že v demokracii čumilů přimrznou ke gauči!Na to přišel I ten advokat z PRO a zorganizoval pry na namesti volani Demisi,aby se dostal taky k lizu vylupovat holubičkam ze zobaku zrni!Bude to i msta,za to,že jiny program nema a nechce se pry svou nulou pochlubit tady mezi nami!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Dokud lidi nebudou mít podíly na neprodejné půdě po předcích, podíly na rozpočtu země a moc rozhodovat o tom ve volbách potřeb písemně,. bez pitomých názorů a žvatlání, tak tady bude pořád poroba.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

V Parlamentních listech jsem v rozhovoru s Velebou četl:
" Tak to v politice chodí a jakýsi anonym „Vidlák“, který vedl cílenou kampaň pro kandidáty PRO, to pěkně podělal. Myslím si, že když se někdo skrývá za anonym a nemá odvahu se pod své názory podepsat, že by neměl být brán vážně. Notabene v tomto případě zřejmě nejde o muže, ale ženu z jisté malé strany…"
Nějak tomu nerozumím. Může mě to někdo vysvětlit? Nebo je fakt Vidlák žena z jisté malé strany?
Děkuji za vysvětlení , které je můj mozek schopen přijmout.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Nějaký Veleba si ani neumí udělat pořádnou rešerši na Vidláka:-))) Vždyť většina jeho čtenářů ví, jak Vidlák vypadá a kde bydlí, menšina u něj byla i osobně.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nevím, odpovídá Jan Veleba na otázku, odkud pocházejí peníze, které na kampaň vynaložil spolek Přátelé Miloše Zemana, jehož je sám členem. A stejně reaguje i na dotaz, zda na kampaň přispěla Strana práv občanů, které předsedá. Sám jsem nic nepodepisoval, netuším, říká Veleba.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

No Veleba mě odhalil. Jsem žena, z malé politické strany. Ale jinak jsem úplně normální Vidlák z jižní Moravy. A kousek inkognita mi vyhovuje. 

 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, česnek patří spíš na suchou slunečnou stranu, nebo vlhkou stinnou?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ale vím, že česnek patří na opečený chléb, na tzv. topinku.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To je úplně jedno. Česnek potřebuje písčitou půdu a žádné dohnojování, zavlažování, nic. Česneku je nejlíp, když ho necháme na pokoji. Já ho mám na stinné straně, protože jižní morava je příliš suchá. Na Vysočině to může být přesně naopak. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Super, díky!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Putin jasně definoval přiměřenou odpověď za útok na Krymský most. Tak nevím čemu se všichni diví? Od okamžiku výbuchu na mostě jsem čekal na odplatu. Já to vidím pozitivně, protože nepoužil jaderné zbraně, ze kterých mám, na rozdíl od naší nemyslící vlády, skutečnou hrůzu. Západní politici mají dětinskou radost, že Putina donutili k mobilizaci. Mám stále strach, že ho hodlají donutit k jaderné válce, která když neskončí zničením celého světa skončí zničením Evropy!! Opravdu nám Ukrajina v NATO za to stojí?? Mě tedy rozhodně NE!

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, děkuji za skvělé rady, jak si udělat zásoby. Lze si něco zavařit, nakoupit suché potraviny, koupit si plynový vařič i ty plynové kartuše. A také teplé oblečení. A svíčky, med, kořalku. To je ale vše. A nestačí to. Jednota je důležitá, ale bohužel jsme tak děsivě rozhádaní, že i když člověk chce, tak to prostě někdy nejde. Někdy se člověk prostě nedomluví a může být milý, přátelský, tolerantní, společenský. Bohužel jsou rozeštvány i rodiny a jejich členové nejsou schopni se domluvit. Naše vláda a i ta minulá v tomto směru odvedla dobrou práci. Někdy má člověk prostě smůlu, že bydlí v domě, kde sídlí spousta firem, byty jsou pronajímány cizincům a nájemníci se střídají jako figurky apoštolů na orloji. Navíc, nemusí fungovat ani voda. A to je malér.
Kdo má barák, zahradu, studnu, tak je to skvělé, pokud se samozřejmě naše vláda nerozhodne mu to sebrat, způsob už si najde. Navíc se mohou vyskytnou organizované gangy, které budou ničit a rabovat. Mnozí lidé budou proti nim bezbranní. Na městského člověka v paneláku se vykašlou, ten toho moc nemá. Raději se zaměří na venkov, kde mají lidé baráky, zahrady, studny, prostě zdroje. Otázka pro vidláky: Jak se jim ubránit?
Je třeba se snažit a ze své strany udělat maximum. Někdy to ale vážně nestačí. Člověk je prostě jen ve špatnou dobu na špatném místě.
Co třeba matky samoživitelky, které už teď se nemohou uživit? A nejen ony, z ruky do huby žijí mnohé rodiny.

Když i Bartuška se obrací, tak to něco znamená. Znamená to, že bohatí, vlivní lidé chápou situaci, prostě jim došlo, že padneme na hubu nejen my, ale že v těch sračkách budou i oni. To je dobré znamení. Od toho se může odvíjet změna. Další dobrou zprávou je, že Kokainového "hrdiny" mají dost i jeho američtí ochránci a spolu s nimi i Západ. Dokonce i Eleon Musk, který byl donedávna na americké straně a významně pomohl ukrajinské armádě svými Starlingy, tak najednou přešel k Putinovi a pracuje pro něho. Další dobrou zprávou je, že američtí teroristé jsou packalové, nepodařilo se jim zničit celé potrubí Nord Stream, jedna větev stále funguje. Tyto změny mají vliv i na nás a mohly by pomoci smést naši demoliční vládu. A tak udělat první krok k soběstačnosti našeho státu a tím nás všech. A to je nutný krok. Firmy zavírají a pokud to půjde tak dál, tak velmi brzy nebude ani práce ani zdroje.

V každém je dobrý nápad udělat vše pro přežití dle svých možností. Někdy ale nestačí, naštěstí je tady ještě jedna možnost. Ta může rozhodnout o našem osudu. Může rozhodnout nejen o přežití, ale i o prosperitě a také o ochraně, kterou budeme brzy potřebovat Pro mnohé z nás to znamená nutnost se přizpůsobit, změnit názor, odhodit předsudky, vše přehodnotit. I mě to dalo práci, ale chci důstojně, byť skromně žít. Ta rada je zde.
http://www.poselstvi-zbytku.org/html1/2185.html

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Ještě doplňuji svůj příspěvek, proto odpovídám sama sobě. Mám odkaz na webové stránky, kde jsou nejen rady pro zahrádkáře, ale také podrobné rady, jak může člověka vlastní zahrádka uživit, jak být potravinově soběstačný. Vidláci a další zahrádkáři si přijdou na své. http://potravinovasobestacnost.cz/.

Doplňuji odkaz na konci svého příspěvku, více informací je ještě zde https://www.knihapravdy.cz/.
Člověk se musí přizpůsobit, změnit, jinak nepřežije. Je to tvrdá realita, která se leckomu nemusí líbit.
Děkuji

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

" Člověk se musí přizpůsobit, změnit, jinak nepřežije. Je to tvrdá realita, která se leckomu nemusí líbit."

Tak konečně jsem od vás četl něco, co dává smysl.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Někdy musíme změnit vše. Zní to možná zvláštně, ale někdy se člověk dostane do situace, která nemá řešení. Je ve slepé uličce. Je v pasti., A pomoci mu může jediné zázrak. Nesmí se však spoléhat na kdeco, na kdekoho. Musí vědět, kam se má obrátit o pomoc. Naše vláda to není. Není to ani Úřad práce, kam se zoufalý člověk obrátí s žádostí o sociální dávky. Sám si nebude schopen poradit. O to se naše vláda postará, pokud jí co nejdříve nedonutíme k demisi. Co můžeme dělat, je sdílet informace a tak otevírat oči stále většímu počtu lidí. V aplikaci Telegram je skvělým zdrojem informací, které je třeba posílat dál, skupina Covid Logika. Facebook jí zablokovali, tak se po čase na něho vrátila pod názvem Covid Logika Revival. https://www.facebook.com/groups/3238073229637613

Zatím bez slepic

Lidi nesmetou nikoho, páč nemají podíl na této zemi a musí platit daně. Dříve se to chápalo jasně. Porobené země platily tributy a dosazená "vláda" měla za úkol tributy vybírat a za to brala apanáž.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Veleba je ten pravý dezinformátor, stejný jako jsou všichni ti, kdož mají nějakou možnost pindat do médií (mééédií po vidlácku). A strašné na tom všem je, že kromě nás dezolátů (tedy opilců, bezdomovců a odpudivých zjevů), je spousta lidí ochotna tomu věřit. Jak snadnou práci potom mají ti, kterým jdou naše média na ruku, a jak obtížnou možnost prosadit se, mají ti, kteří od nich dostávají nálepky.
Jinak - Vidlák opět trefa, souhlas, obdiv za um.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Z pana Veleby bych si hlavu nedělal. Jde to bezohledný ignorant, který mi jednoho srpnového dne na výstavě Země živitelka vedle jeviště, na kterém pak vystoupil, položil svůj kufřík na kapotu mého téměř nového auta, aby si z něj vyndal nějaké papíry. Byl to jen malý Volkswagen, ale kufřík zanechal na kapotě stopy, které mi pak po dlouhá léta připomínaly tuto událost. Stál jsem v tu chvíli kus odtud, ale přes zástup lidí jsem se tam nemohl dostat a nezbylo mi, než sledovat, jak si Veleba z mého auta dělá pracovní stůl. No nic, to jen tak na okraj...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

od Kadyrova
https://t.me/RKadyrov_95/2970

Mna najviac zaujal stav danej hracky. A to je ze je uplne celucick cela a ani vrtulka nie je nie ze polamana ale ani pokrivena.

Z toho vyplyva, ze:
bud su rusi taki frajeri, ze to vedia sundat z oblohy v celistvom stave a teda ze REB maju na takej vyske, ze by sa mali v Pentagone zacat ozaj nervozne hmirit
alebo su taki rychli, ze skupinka, co mala dane lietajuce cereslo pouzit ho tam proste nechala a bud ztekala alebo je ako sa standardne hovori - uz u Bandery. A tiez by i pri tomto fakte mali zacat pentagonaci nervozne podupkavat.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Vidláku, Rusko musí vědět, že za jejími hranicemi, v půlnočních královstvích se každej rok provádí mozková lobotomie a z lidí vyrůstají mátohy, přiblbla se špuntama v uších napojených na internet. Lidi si myslej, že sou vychováváni propagandou, ale tidle jsou vychovávání jutuberákama a nemocnýma ezoterikama. Tidle jsou schopni sedět vedle sebe a každej si vymývá hlavu jiným nebo klidně i stejným programem a tidle blboni stárnou. Každým rokem jsou chytřejší a chytřejší. Časovaná puma.
Výsledkem této výchovy je fašizace a nacifikace půlnočních království. Prezident putin už několikrát říkal, že oni si svoji kulturu vzít a zdelizovat nehodlají. Chtějí žít podle zvyku předků. Ve výsledku je to střet kultury a civilizace.
, gdy civilizace kamení, tvrdne až se rozsype na prach, páč nic, co je potřeba k životu už nepřináší, nepodporuje a jen zdražuje a bohatne z papírků, keré nejsou k jídlu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Jó blboni mají problém se uživit ve městě gde nic k jídlu neroste, a aji áleje v parcích mají z nejedlých stromů aby trh neutrpěl ztráty na zisku. A pro jídlo byli schopni zajet do vydlákovů a vraždit. Píčo

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

civilizace je konečné stádium kultury.
Tzv. konečná

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyby to šlo, tak papírky - tuto potřebu nebrat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já to takto otočím,už jsou hlášky od vlády,jak s kolik se už ušetřilo plynu.
Občané si dokáží pomoci,jenže bude se topit vším možným a také může dojít k mnoha požárům k nehodám až otravám.To chci hlavně zdůraznit,vláda se může pak chlubit jak to dobře dopadlo,jak dobře vše zařídili.Bude opravdu záležet co firmy,různé provozy,závislé na větších objemech plynu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidlák si myslí, že lze porobu ukecat na podíly, tři čtvrtiny pro vrchnost a jednu čtvrtinu pro porobené. Že stačí zvolit nějaké lepší fousáče nebo plešouny, o babách na košťatech ani nemluvě. Že porobeným vysvětlí z jiných úhlů jejich porobu, že je vlastně docela k žití., no nasrat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

proti zdi!
V radiu je stale pro demonstrace,ale pozor bez zformulovaneho programu !Zas je maji vest jskesi kreatury BEZHLAVE, bez potreb občanu ,tedy jsou to demonstrace vykastrovsneho davu,kteremu seberou brzy všechny aktiva a oni si budou moci staezovat jen na nadrazqi do lamparny!
Pry se musi mit dav ješte vice zle,pak se tzv sjednoti! NA CEM NESMI BYT ZNAMO! Tady pořadatele vypadaji jako NULY a dav ohlupenců
řve DEMISI misto PNZ,PNZ což by zněalo jako PENIZE a tak vlastn je pan Vidlak jen reklamou tovarny na vayobu bromovycgph tablet vladniho režimu ,ktery si lebedi,že bude vidlakum zima a oni si budou mysleta,e to opravi jen dalši nemehla !aaaaaaaaaaaawssss
No ni?qqqqqqqqqqqqqqqqqq

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Milá Aničko.
Ty tak krásně píšeš. Škoda jen, že se to nedá číst.
No jo.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Nesmite tomu rozumet proto doporučuji,aby jste to přepsal dampty hampty spravnè,abyych vědela jak jim to mam napsat! Napiste to sam jednoduse a spravne, jak to podle vas ma byt a už jste se dival do Ustavy zda je tam ten Solidarni stat?

Bude bida bude mraz kam se ptačku kam schovaš,kdayž to solidarně je nevyšime?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen se podivejte,jak na to doplatil ,přestože je to vandal a použiva kapotu ciziho majetku jako podložku na kufr,je to jeden z nejlepšich synů a dcer naseho naroda!

Dopada to s nim pak tak,že se topi ve vadnych informacich nezna plany a potřeby svych voličů a jeho strana vlivem deziformačni ciinosti toho zmrda z vedeni tv nedava do televize každy den a každou noc dnes už slavny PNZ!

On pak nevi,že v prvnim članku Ustavy chybi Socialni stat,to si nedal do sveho programu to napravit a tak mu bouchly saze v kominu a on obvinil pani Widlakovou,členku SV tj Společnosti Voličů ze zmatků a ted dokonce nevi,že pan Vidlak chce Solidaritu,sjednoceni coz chybi, na alespon Solidarnim statě do uUstavy , což by pasovalo na to prazdne misto přimo jako zadnice na hrmec!
Takovy vzdelany človek a je proti vsemu sedlackemu lidu,ktery vede tady pomalu skwely web lidu brzo pry dokonce VŠECH voličů,kteri dnes vi,ze to v te Ustave zmizelo a nyni jsme jako domorodci ohlupovsni,že se musime povinê postarat sami o přežiiti ,ale přiciny toho vzrustajiciho marasu NESMI naśe intelktualstvo řeśit, musime pry jen tady všechno kritizovat aby nebylo zle ,že i pana Velebu ti monopollni informatici poplantali a oblbili a on nevi co je to PNZ tj Plan Narodni Zachrany lidu a považuje voliče za sve nepratele, nebot pry neodsouhlasili Ustavu v referendu a ani nemohli,proto nikdo nevi zda vůbec plati!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

A co vy Aničko drahá. Je o Vás kompletně postaráno, nebo se léčíte ambulantně v souladu s PNZL?

Zatím bez slepic

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

sve zkušenosti z blazince tedy podrobne popiste,no jak jstre cinkal a ted vas vycinkaji a umrzne vam pry brzo i pindik!
No ni?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vrábel a Havel pochopili situaci, vzali rozum do hrsti, pochopili nutnost spolupráce a opět spolupracují!! Super. Napsali to na Facebook naprvnimmiste.cz. https://www.facebook.com/naprvnimmiste/- Skvělá zpráva!!! Věřím, že mnohým z nás se pořádně ulevilo.

Dnes v poledne se šlo s peticí na Hrad. Jelikož je všední den a v poledne má čas málokdo, ne každý si může vzít volno, proto tam bylo mnohem méně lidí než bývá na protestních akcích o víkendu nebo v pozdních odpoledních hodinách. Přesto tam bylo dost lidí na to, aby tomu věnovala pozornost nejen Pražská Drbna, ale iDnes.cz.

https://prazska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/10171-video-u-prazskeho-hrad…
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/demonstrace-protivladni-protest-urad…

Svitla nám naděje. Vyhráno rozhodně nemáme. Stále ještě stojíme na hraně propasti a tam budeme stát (a hrozí nám, že do ní spadneme), dokud současná demoliční vláda nebude donucena odejít.

Modlitba a závislost na Bohu mají velkou moc. I proto se už nějaký ten pátek chodíme každou středu od 17:00 modlit k Mariánskému sloupu na Staroměstské náměstí. Někomu může být Matka Boží trnem v oku. Nelze upřít její výjimečnost (matkou Spasitele se nemůže stát jen tak někdo, dotyčná musí být například bez hříchu) ani její výjimečný podíl na naší spáse. Je tedy i naší Matkou a velkou přímluvkyni u Nejsvětější Trojice. Přijměme tento Boží dar s vděčností. Něco člověk musí udělat proto, abychom nepadli na dno. Samozřejmě, že jsem byla i na obou demonstracích. Člověk musí dělat vše, co je v jeho silách i možnostech.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Zapomněla jsem napsat, že to Staroměstské náměstí s Mariánským sloupem je v Praze. Praha není jediné město, které se pyšní Staroměstským náměstím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Planu Narodni Zachrany PNZ!
Pan bůh totiž pomaha jen těm,kdo si dovedou pomoci sami!No demise nejen,ze zadna nebude,ale ještě se vam ti zmrdi vysměji, nebot křik demise je balsam ns jejich satanisticke duše zlaa!Tady pomuže jen odstraneni satanistickeho režimu a nasledneho brzkeho SŠWABISMU!To si nastudujte,bo tam budete pouzita jako hnojivo a z vas vyrobene ponra pomelou ti satani do jejich salamů !Vite o tom?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Co říci na ten úvodník? Ono by se to dalo klidně parafrázovat takhle:

27.května 1945 došlo k atentátu na říšského protektora Reinharda Heidricha. Odboj se k tomuto útoku sice oficiálně nepřihlásil, ale výroky různých vojenských expertů a představitelů exilové vlády byly celkem jasné….

My Vidláci a dezoláti jsme nadšení nad tímto úspěchem mírinili. Dovedli jsme si představit, jak bude vypadat německá odpověd. Ale oni ne, oni věděli, že Němec je na kolenou a brzy prohraje. Uměřené hlasy byly překřičeny rykem válečného nadšení, gaučoví generálové se viděli už v Berlíně.

Touhle optikou to přeci nemohlo stát za to, dělat zbytečné vlny v protektorátním rybníčku, místo toho, abychom si schovávali pašíka do spíže. A ono vlastně i ti legionáři byli pěkní výlupci, carské zlato ukradli a ještě monarchii rozložili. Přitom nám bylo tak dobře.

Nedělám si iluze o morální ušlechtilosti spousty ukrajinských politiků, zkorumpovanosti části tamější společnosti, ale zároveň nemůžu najít nic přitažlivého na zaostalé a brutální asijské hordě. Rozumím tomu, že současná situace bude těžkou zkouškou pro celou ekonomiku (dělám ve výrobní společnosti, tak to vidím z první ruky), ale do této situace jsme se dostali sami svou hloupostí a pohodlností. Fakticky je s námi Rusko v hybridní válce, jsme pro něj nepřítelem, ale spousta charakterů hledá cestičky, jak soudruhy z Moskvy pustit za hradby.

Západní společnost má samozřejmě své silné a slabé stránky, položte si ale otázku, zda byste se měl tak jak se máte nyní někde za Uralem.

Také se připravuji na zhoršení situace, dělám si zásoby, ale nemíním si kvůli současné situaci křivit charakter. Vám přeji plnou spíž, pašíka v chlívku a řepu ve sklepě a jenom doufám, že ve větší části národa nějaká páteř zůstala.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)