Teď to teprve začíná...

Autor

Seděl jsem teď s několika liberálnějšími přáteli u společného stolu a i když si nechceme naše přátelství kazit diskusemi o směřování našeho státu, nakonec jsme se dostatečně posilnili dobrým vínem a spadly z nás civilizační zábrany. Naše debata se z prospěchu dětí a problémů v práci postupně přesunula na politiku. Ne, nepohádali jsme se jak psi, naopak, celkem jsme si pár věcí vysvětlili a shodli jsme se, že nad hentím naším Západem se prostě smráká. To samozřejmě byl důvod pro další rundu, naše debata se stala stále veselejší a naše myšlenky se stále více přesouvaly kamsi za hranice lidského bytí, ale zapamatoval jsem si poslední smysluplnou větu, kterou jeden z mých přátel pronesl, než odpadl:

„Co si dělat hlavu, vládní reformy jsme přežili a neubylo nás.“

Ano, takhle to hodně lidí kolem nás bere. Obzvlášť na té liberální straně. Vládní reformy jsme přežili a nebylo to zase tak hrozné. Konsolidační balíčky a zvýšení daní jsme zase nijak dramaticky nepocítili. Ano, existují kolem nás chudší občané, kterým to asi vadí, ale těch je málo a stejně si za to můžou sami, protože kouří a chlastají. Kdyby racionálně spořili a investovali, jako my, střední třída (tzn. měli barák na hypotéku, auto na hypotéku a práci v korporátu), tak by si jen občas nezašli do lepší restaurace.

Něco podobného řekl včera Petr Fiala při svém projevu. To zlé už je za námi, teď už bude líp. Inflace klesne, věci se přestanou zdražovat a naše mzdy porostou. Všechno už bude v pořádku, protože jeho vláda to zvládla.

Jenže… prozatím jsme přežili jen tržní výkyvy. Přežili jsme lipskou burzu. Přežili jsme cenové veletoče na ropné burze. Přežili jsme Veolia efekt obchodních řetězců – lidi i přes opticky plné košíky míň nakupují a pokud chceme splnit požadavky centrály, musíme z menších tržeb vydojit větší zisk. Prouza nám pomůže. Přežili jsme daň z mimořádných zisků, která v podstatě nebude, protože všechny firmy, kterých se týkala, letos masivně lily peníze do oprav a nákupů, aby pokud možno žádné zisky neměly. To drželo nad vodou průmysl i stavebnictví.

Mimochodem… víte jak se pozná blížící krize? Přestane se prodávat ztracené bednění. To je první věc na stavbě. To potřebujete, když chcete udělat základovou desku. Ztracené bednění se blbě prodává už hodně dlouho… Nejsou základy, nebudou ani zdi, ani cihly, ani krovy ani krytina. Letos se ještě rychle opravovaly kanceláře, záchodky, parkoviště před korporátními centrálami… ale už to skončilo.

Ještě pořád má spousta lidí fixované ceny energií a hypoteční sazby a ještě pořád mají víceméně všichni práci.

Vládní reformy začínají až teď. O zákonech a balíčcích se dlouho mluví, pak se dělají sněmovní obstrukce, pak to musejí odhlasovat, pak to jde do Senátu, pak našemu automatu na podpisy na Hradě… Reformy a konsolidační balíčky teprve teď vstupují v platnost. Stejně jako se teprve teď rozjíždějí stavby dálnic, které připravili Ťok a Havlíček.

Zatím jsme přežili zblázněný trh. Až v únoru přijdou první výplatní pásky, na kterých budou nové daňové sazby. Až od ledna začnou platit o sedmdesát procent vyšší regulované ceny energií. Až od ledna dojde na změny v DPH… Až teď začínáme být ve válce s Ruskem nejen díky problémům na globalizovaném trhu, ale i díky prioritám Fialovy vlády.

Zatím jsme se jen zbavili závislosti na levné ruské ropě a plynu a nahradili jsme je závislostí na drahé ruské ropě a plynu.

Teď teprve začne vadit, že na vedoucích místech jsou zbabělci. Ti, kteří dva roky radili ke klidu a odrazovali své stoupence od rebelování. Teď teprve začne vadit, že vedoucím učitelských odborů je Dobšík, který ve svém projevu na Malostranském náměstí nechtěl žádnou demisi vlády. Vlastně nechtěl nic. A také uklízečky a kuchařky nic nedostaly. Martin Engel něco chtěl, nebál se ani novinářů ani davu ani vlády… a doktoři dostali. Docela dost.

(sebe)Středula mi sice za můj projev tleskal, pak mi podal ruku a říkal mi, že to bylo dobré, ale už za hodinu to zapřel. Inu… chce se mu do politiky, šéfovská seslička v ČMKOS je jen výtah vzhůru… Podobné to mají Doležal s Pýchou za zemědělce. Radí ke klidu a zdrženlivosti… protože za to mají slíbená teplá místečka, která dostanou, když udrží zemědělce co nejdéle mimo jakoukoliv vzpouru. Takhle je to totiž nejjednodušší, zkorumpujte všechny ty Středuly, Doležaly, Pýchy, Dobšíky a podobně a oni tu špinavou práci udělají. Stačí pak odměnit jenom těchto pár lidí. A málo platné, tohle Středulovi jde. Všem je jasné, že odborářům nic nevybojuje… tedy kromě těch, co ho pořád ještě volí za svého šéfa.

Zemědělci s panem Ládem v čele teď zjišťují, že dobré rady od šéfa agrární komory Doležala zase tak dobré nebyly. Udělejte petici, ztraťte na ní půl roku života, pak jí přineste do sněmovny a oni si tam s ní vytřou řiť… Mezitím se tam na ministerstvu trochu zkonsolidují, přijmou všechny ty grýndýlové sviňárny od EU a vy s tím už nic neuděláte, protože místo abyste volali po demisi a vozili hnůj před Strakovku, tak jste podepisovali zbytečný papír.

Mimochodem. Dufek a jeho ASO dneska dělají konferenci. Dufek byl odborář, je odborář a zůstane odborář. Nešilhá po senátorské sesličce a chce aby si ho lidi pamatovali jako hospodáře, který nerozfrcal odborářský majetek, ale naopak ho zvelebil. Běžte se někdy podívat na ústředí ASO v Praze. Kromě toho, že uvidíte vkusně zrekonsturovaný historický barák, tak v něm najdete i firemní školky… zatímco jiní o takových věcech dlouze kecají, Dufek je dělá.

Roman Ďurčo, šéf odborů KOVO, ten teď lítá kolem hutí Liberty. Tam to vypadá na veliký průser a hodně nezaměstnaných. Ďurčo je také odborář tělem i duší, takže udělá, co bude v jeho silách a nebude radit ke zdrženlivosti a důvěře ve vládu Petra Fialy.

Teď se teprve ukáže, kdo za co stojí. Loni všichni zasévali, letos budou sklízet. Doteď vláda jen dělala zákony. Teď nám skrze ně teprve bude sahat do kapes. Přesně v té chvíli, kdy se celá Evropa propadá do recese. Přesně ve chvíli, kdy zhasly vysoké pece a kdy se začíná propouštět. Přesně ve chvíli, kdy firmy zužitkovaly svoje poslední peníze. Přesně ve chvíli, kdy začíná být zle úplně všude.

Dva roky nás Fiala zbavuje závislosti na Rusku a vůbec si nevšiml, že jsme ze sedmdesáti procent závislí na německé ekonomice, která přestává dávat zakázky, protože si zavařila s větrníky, slunečníky, měsíčníky a elektromobily. Teď teprve začnou grýndýlové dopady na zemědělce i na topení v domácnostech.

Podle Fialy teď problémy končí. Ale ony teď teprve začnou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (361 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad.“ (F. Villon)

Tohle tu melu pořád dokola. Ale zdá se, že to už mnozí konečně pochopí. Přijdou jim účty a podívají se na cenovky. Účinnější než demonstrace na Václaváku. Ještě chvilku počkejme, než dojdou ty účty. Než dostanou výpovědi pro nadbytečnost...

...Kamarádka mi vyprávěla o svém tátovi, který přežil koncentrák. Když se vrátil po válce domů, vážil ve svých třiceti letech neuvěřitelných šestatřicet kilo a stále žil. Uměl skvěle česky i německy, přežil nejstrašnější pochody smrti a nikdy pak už o svých zážitcích nemluvil. Bůh mu nakonec věnoval více než devadesát let života. Skoro si myslím, že když někdo tohle všechno trápení přežil a jeho tělo dokázalo vydržet ztrátu téměř dvou třetin celkové váhy, pak už musí vydržet úplně všechno.

Jedna věc však byla v jejich rodině navždy jasná - nebude se plýtvat jídlem. Nikdy se nic nevyhodí, pokud to nebude úplně nepoužitelné a zkažené. Často na toho muže myslím, když míjím přeplněné popelnice, nesmyslně přecpané regály supermarketů a také, když u nás doma necháme omylem ztvrdnout chleba a nebo, když v lednici přehlédneme nějaký kus sýra a už se nedá sníst.

Tohle můžu podepsat. Můj táta zažil totéž. S tím rozdílem, že dožil jenom necelých osmdesáti třech.  

Průměrný počet slepic: 4.9 (164 hlasů)

nenasytí je vládní plky. Až se vlci naserou, pak tu vládu sežerou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Markéta Šichtařová už asi 10 let vytrubuje že jsme v hajzlu, pane Vidlák vy to troubíte cca 3 rok, když bude každej člověk přemejšlet že jsme v hajzlu, tak budeme všichni v hajzlu :)  naštěští nejsme v hajzlu, uvidíte sám :)  přeji všem lidem, kteří čtou tento blog jen to nejlepší. LIDI buďme v pohodě a všichni budou v pohodě. Já jsem debil a jsem v pohodě :)           nevím proč jsem to napsal boldem, záměr to nebyl :)  ať žije BUMBU :)

 

Průměrný počet slepic: 1.6 (107 hlasů)

Jene, píšete: "Já jsem debil a jsem v pohodě :)"   Naprosto s Vámi souhlasím!

Průměrný počet slepic: 4.6 (125 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

jsem rád že jsem Vám umožnil kopnout si do debila  :) těším se na další kopnutí 

Průměrný počet slepic: 1.9 (57 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

do klauna, šaška, či kašpara si od nepaměti každý rád kopne. Češi měli ve své bohaté historii, jak známo tři velké Jany. No, vy mezi nimi sice nejste, ale zase umíte bavit. Co se týče debility, tak zde si myslím, že každý člověk je v něčem, či na něco debilní. To je normální.

Jan zas pije Bumbu, dal si třetí rundu. Pak přizná, že je na palici, inu volil pětikoalici.

Průměrný počet slepic: 4.6 (66 hlasů)

Starý kocour  Janovi  odpověděl,  že naprosto souhlasí :-D, takže o žádném kopnutí nemůže být řeč.  Jan si zřejmě plete pojem a průjem, nebo nevnímá  psaný text. Nebo je 100% libtard. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

Lidové přísloví jsou nad zlato jako například "Nažraný nikdy neuvěří hladovému". 

Je vidět pane Jane že máte stále své koryto plné, jste stále ještě nažraný, 

ale nebude to napořád, brzo pocítíte i vy sám  jak vám žrádlo začne ubývat. 

Na to vás upozorňuje Vidlák v dnešním článku kterému nechcete uvěřit. 

Asi patříte k té absurdní menšině která stále věří lžím fialového profesůrka z Brna, 

který se díky jeho odesáckým profesionálním lžím vyšplhal až na místo předsedy vlády. 

Rekordní nedůvěru ve fialové vládě dokonce přiznávají i dnešní totalitní média 

jako například seznam.cz viz zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-rekordni-neduvera-ve-vladu-fialovi-uz-neveri-ani-vlastni-volici-235452

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

Převoněná přeslazená sračka v pěkném butelce, kvůli které si to poboši kupují.

Kvalitní a chutný Rum přitom nemusí být drahý.

https://rumy.heureka.cz/ron-abuelo-anejo-5y-40-0_7-l-hola-lahev/#specifikace/

https://eshop.interdrinks.cz/katalog/alkoholicke-napoje/rumy/rum---trideni-dle-puvodu/panama/produkt/abuelo-anejo--5y-40--0-7l--hola-lahev

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Před časem mně jedna známá barvitě líčila jak skvělé je pití - Bumbu. Brzy poté jsem zjistil, že Kaufland tuto specialitu prodává v akci za pouhých (teď tuším) 800Kč.  V regálu jsem viděl  několik málo láhví. No, nic nechám si to projít hlavou. Druhý den už  žádný Bumbu v regále nebyl. A sakra, vono se to fakt asi prodává, pomyslel jsem si. Po dalších třech dnech se rum Bumbu opět objevil v regále, to už jsem neváhal a koupil. Jelikož mám zasoby rumu snad dokonce svého života, zatím jsem tuto znamenitou pochutinu neměl možnost ochutnat. A von ten Ethanol mně úplně zkazí chuť.

Koupil jsem chlast pro puberťáky a nezbylo mně na tepláky. A tak sedím doma bez tepláků, dost podoben puberťáku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

...člověk má různé chutě. Jednou jedna taková podobná Bumbovi náramně vychvalovala řecké Ouzo, tak jsem ho na zkoušku koupila. No nevydrželo, skončilo v "Jakubovi" (WC). Rumy v čaji (nebo v cole) mně chutnají dva, náš Božkov a Kubánský.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Já raději zralý Romadur než syrový škeble nebo ryby.

Bumbon mně připomíná mé dětské pokusy z míchaných likérů v likérníku mých rodičů.

Sladký hnus s obsahem alkoholu. 

Asi jako dnes jagermeister oblíbený nápoj puberťáků míchaný se shockem. 

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Když už sladkou sračku, tak raději čerta - Rum s Griotkou. ;o))

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

těmi výraznými písmeny říci ?? Že už jsi na plech ?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Známá hláška v podáni  pana Kodeta. Nakonec to trvalo více jak 40 let. Je to další zkušenost, že slepé prosazování nějaké ideologie  je velmi nebezpečné. 

Také nám nebylo úplně zle, ale vlak nám  čím dál rychleji ujížděl.  Někdo  to viděl, někdo ne.  Než to pochopila většina, uběhlo hodně času. 

Nyní  někteří vidí, jak funguje demokracie ala DEEP STATE. Jak dlouho bude trvat,  než to pochopí dostatečná většina ?  Nedovolím si odhadnout. Ale pokud to jde, je  třeba na chyby poukazovat, i když se mohou projevit za dlouho. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (79 hlasů)

lidí i vy si pletete pojmy s dojmy. Bolševik=komunista, je ten největší blábol, který můžete vypotit. U nás žádní bolševici nebyli, jen komunisté, které stvořil Trocký a spol. Díky  Bolševikům a jejich neúnavné práci byl CCCP po WWII na vrcholu. Jenže potom komunisté nad bolševiky převážili a jak to dopadlo nám ukazují zlatá 90 léta.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

S prvními dvěma větami souhlasím, dál už to vidím přesně naopak. Komunismus = ideologie nebo, chcete-li, světový názor, Poslední věřící komunisté podle mě hromadně vyhynuli kolem 21. srpna 1968. Bolševismus = metoda likvidace nepřátel a oponentů, kterou vymyslel soudruh Lenin a k dokonalosti dovedli soudruzi Stalin a Hitler. O další rozvoj se postarali soudruzi z KSČ a bratrských komunistických či sjednocených dělnických stran. Po přechodném úpadku v devadesátých letech minulého století je opět v plném rozpuku a čím dál víc je hlavní metodou zejména vládnoucích stran.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslyšte viz níže komentáře lidu na parlamentních listinách ohledně vánočního projevu pětilháře Fijaly kde tento notorický lhář se chválil jak dokonale vše pětikolka zvládá, že vše je skvělé a bude ještě lepší.

danito , 27.12.2023 1:09:50, Nutela,  by ještě minutu před potopením Titanicu tvrdil posádce, že hrozba potopení je dezinformace a o lidech v záchranných člunech, že jsou dezoláti.

charl , 27.12.2023 0:01:40, ten člověk evidentně neví, která bije - diagnóza nebo hloupost ?,  neznám nikoho kdo by věřil fialovi

mobidick2020 , 26.12.2023 23:48:23, Nesledoval jsem tohoto lháře jelikož jsem si nechtěl kazit vánoce!!, 

ginno , 26.12.2023 23:45:45, Nutteliér Fialovič,  to je totální průser! Absolutní nulový potenciál! Měl si dát do současného projevu příslib k odstoupení a podání demise vlády.

alice1 , 26.12.2023 23:41:51. Určité % lidí u nás ,  se má dobře a volí odesáky,protože když se sešlo nejméně čtyřicet milionů za pár dní na pomoc rodinám,tak se ještě nevyčerpali z peněz.

prvni , 26.12.2023 23:33:00, Ten člověk ,  konkuruje  pohádkářům. Jenže na rozdíl od nich je to tragická realita. Jestli mu zbylo aspoň drobet slušnosti, tak by měl okamžitě skončit. Spolu s ním celá ta smečka kolem něho.

ruský medvěd , 26.12.2023 23:24:07, Je málo špatných vlastností,  které se u našeho premiéra nevyskytují. Jenom netuším, proč je tak často dává na odiv... Úlisný, samolibý, prolhaný a pokrytecký zbabělec. Major Terazky byl proti němu morální gigant.

Christian , 26.12.2023 23:20:42, Fiala může být klidný, jeho neziskovka, kde se fláká jeho syn, bere 43 mil. ročně!,  takže rodinka se náležitě pakuje a pako Pekarová je mimo mísu celoživotně.

Mivoj , 26.12.2023 23:04:34, Nevím co lhal , já ho nevolil a jsem na to pyšnej,,Vzhledem k tomu kdo a jak ho chválí to musel bejt zase paskvil''

Maraly , 26.12.2023 23:03:39, Nejlepší by bylo ,  Kdyby všichni politici o svátcích zavřeli povinně mordy a vůbec nemohli vystrkovat ty svoje ksichty. Aspoň na vánoce nám dát pokoj.

Nechtík , 26.12.2023 22:54:24, Neviděl jsem, neslyšel jsem a nelituji toho! Opět jen asi sliboval a sliboval a lhal a lhal. Když se podívám na ty, kteří ho hodnotí kladně, vím co si o celém projevu myslet!!!

vipera , 27.12.2023 0:39:26, fialové naději uvěřím , podle faktur za energie, cenovek v obchodech, ceny za pohonné hmoty, dálniční známku, vodné, stočné, odpady, poplatek za psa, dan z nemovitosti, cen za léky a doplatky u doktora, veřejnou dopravu, odvody na socku a poslední rána přijde při vyplňování daňového přiznání. pochybuji, že by se takový studovaný člověk mýlil, spíš to vypadá, že má bujnou fantazii nebo nějakou poruchu osobnosti.

patriot1955 , 27.12.2023 0:33:49, v zájmu svého zdraví a zachování majetku, nechtěl jsem rozbít televizi, jsem projev sedmilháře Fialy nesledoval. A dobře jsem udělal. Podle reakcí na jeho další lži, to muselo být maso. Takže, mohu pouze reagovat na ohlasy na tohoto podvodníka. Když slibuje, že příští rok bude už lépe, tak jedině, že odstoupí s celou vládou. Jinak se bude jednat o čistou dezinformaci a na to by měl okamžitě naběhnout podvodníkův hlídací pes Rakušan. Tak jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Jo, v Německu se zavírají dvě továrny na výrobu bezešvých trubek. Největší světový výrobce to po 128. letech zavírá. Prý drahé energie.

luboš47 , 27.12.2023 0:40:49, Díval jsem se, ale ne kvůli obsahu (smysluplný nebyl ani jsem to nečekal) ale kvůli gestům - neverbální komunikace a ta leckdy prozradí více než slova. Zaujalo mne zatínání pěstí - známka agresivity a vnitřního napětí.

naraznik , 26.12.2023 22:54:09, Je to dement a dopadne hůř než střelec z FF

anaboca , 26.12.2023 22:50:58, Fiala je dobrý obchodník, za vytesáni jeho jména na chodníku v Kyjevě zaplatíme zatím jen 200 miliard., 

fuki , 26.12.2023 22:51:52, Zoufalec vydal pár politických skřeků a zazmítal signálními pařáty. Stačilo

dvd99 , 26.12.2023 22:46:31, Nejhorší pohádka za celé Vánoce!

Gary , 26.12.2023 22:42:07, Obdivuji ty lidi, kteří to dokázali poslouchat a nebo dokonce se na toho lháře ještě dívat. Já na to nemám, proto, že na největší svátky v roce nechci být sprostý a vulgární.

Zvedava124 , 26.12.2023 22:21:15, Jak si dovoluje brát do té své prolhané huby Ježíše a Krista a že se modlí.. Tak my obyčejní občané se modlili za mrtvé a jejich rodiny ,My to umíme , kdežto ten pětismrad jen za to , aby mu a jim vydržely ty sesle. Ten jeho proslov jsem neposlouchala a jak po přečtení je jasné,že nezklamal, Jidáš se nezměnil.

lubkral , 26.12.2023 22:12:33 Doufám, že i tady platí staré pořekadlo: že na každou svini se vaří voda....

antek2 , 26.12.2023 22:07:10, OSOBA BEZ CHARAKTERU , PROLHANÁ A V ZÁJMU CIZÍCH NIČÍ TUTO ZEM, Bez kousku hanby má tu drzost vystoupit v televizi a do očí lhát občanům této země . Zrádce který věří vlastním lžím a ještě je schopen je vykládat v televizi beze studu .Každý slušný člověk by ho měl kopnout do zadku.

fr.havala , 26.12.2023 21:56:39, .." snažili jsme se přijmout včas taková opatření, aby si se všemi krizemi dokázali lidé i firmy poradit", ... To hovado si z nás dělá srandu i o vánocích.

chill , 26.12.2023 22:31:00 Jediný projev, který měl přednést, měl být projev obsahující omluvu a informaci o demisi celé vlády k 1. lednu 2024 a o ustavení vlády skutečných odborníků, kteří urychleně převezmou všechny resorty (s okamžitým zrušením třech zbytečných ministerstev udělaných pouze jako trafiky pro zbytečné osoby) s tím, že je řádně a zodpovědně povedou do předčasných voleb, jež se budou konat nejpozději v červnu 2024! Nic jiného přednést neměl, k ničemu jinému tam ten člověk už není! Další hromada keců, lží, falešných slibů a fantasmagorickych pitomostí valená na lidi ve vánočním čase je pouze urážkou a plivancem občanům přímo do obličeje!
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Měla jsem to stejně jako někteří z těch přispěvovatelů - nechtěla jsem si kazit večer posloucháním a koukáním na něco tak odporného.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

sebechválu pana premiéra a přepnul jsem na jednu z pohádek, které jsem ten den neviděl. Komické bylo například zařazení Císařova Pekaře a naopak v čase těsně před zprávami.

Fiala byl určitě předtočený a pokud by byl ochoten sledovat Wericha s jeho trefnými dialogy a písničkami...co dodat. On by císařovým pekařem rozhodně nemohl být a směšný jako císař? Ani to ne. Těžko by se pro něj hledala role i mezi těmi všemi ministry a poradci peroucími se o golemův šém. 

Už se těším na PePa, určitě najdu další z dobových pohádek....

O pravděpodobné realitě teď momentálně odmítám teď a tady uvažovat. Mnohé jsem už napsal a opakoval bych se. Mnohé jsem vyčetl na různých místech i zde, opisoval bych.

Na komentování bude času dost v průběhu roku, pokud budu mít na připojení k internetu.... Nějak to určitě udělám. Něco zatím umožňují městské knihovny, je otázka, zda jim zřizovatelé umožní udržet služby, ke kterým se knihovny léty dopracovaly.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

na toho šmejda raději ani nekoukal. To samé udělám hradnímu ofícírovi na Nový rok. Na mizerného čtenáře, mizerných, alibistických projevů, též nejsem zvědavý.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

to snad ani jinak nejde :-)

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatím je třeba se udržet v sedle té naší splašené doby.  Nebo aspoň na hřbetě a do sedla se dostat. A pak změnit směr.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

jsem sedět v sedle. Jenže, sedl jsem si nějak vedle. A tak místo hřbetě koně sedím ženě na záhoně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

kdo by místo kritiky ukázal také řešení. Jste stejní jako ti z ČMKOS,  jako ti ze SOCDEM nebo ANO a dalších partají s výjimkou KSČM a tak trochu i SPD. Za můj názor, že jsme tenkrát po Velkém sametovém listopadu vsadili na špatného koně, jsem tu byl paradoxně pěkně po bolševicku zpohlavkován. Opakuji znovu: i kdybychom se na hlavu postavili, sami nic bez změn v zahraničí doma nezměníme. Tak jako bez 1. světové války a změn, které vyvolala, by nebylo samostatného Československa i kdyby byl TGM bráchou Ježíše Krista. Bez tolerance a podpory německého nacismu (smí se to dnes vůbec ještě říkat?) tehdejšími demokratickými velmocemi na čele s VB, Francií a USA by nebylo 2. světové války a bez ní by Sovětský svaz neměl takový mezinárodní vliv a v únoru 1948 by si komunisté ani neškrtli. Nebyla by ani Železná opona, ani studená válka.

Stejně tak se bez odstranění vlivu zvrácené ideologie liberalismu na politiku v USA, Německu, VB, Kanadě, Francii, Itálii, Španělsku, Nizozemí, Dánsku a ve Skandinávii, bez naprosto zásadních hodnotových a systémových změn v EU a NATO nezmění absolutně nic ani v Česku a ostatních postsovětských republikách. Přestaňte mít vlhké sny o tom, že pádem vlády pětikolky a podvodné 108 ve sněmovně, půjdeme neochvějně dál ke světlým zítřkům. Možná chvíli, pár měsíců a let, ale on se zase najde někdo, koho nepochopitelně lidé zvolí a kdo bude opět dělat politiku nepřátelskou pro většinu občanů ČR a ke škodě státu.

Protože mi ale Ústava ČR zaručuje svobodu slova jen v rámci zákona, budu raději držet hubu a zbytek toho, jak já bych si představoval změnu, si domyslete.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

Oline, to, co mělo být a co se dít nemělo.., sice píšete a kritizujete správně, ale to jsou věci na způsob jako - kdybych to byl býval věděl, tak by jsem sem nechodil.  To nikdo nevrátí, ani vy s vaší kritikou "co se mělo a co se nemělo". Nemůžete dnes kritizovat a říkat, že nikdo z nás neukazuje žádné řešení a umíme jen kritizovat, když sám jste volil vstup do EU. Trochu s křížkem po funuse, ne? Jak to, že to víte až dnes? Já třeba byla proti vstupu do EU právě z důvodů, které jste uvedl - věděla jsem, že přijdeme o všechno, co naši předkové vybudovali a pro co se kvůli nám obětovali. Psala jsem kvůli tomu Olze Havlové, aby to stopli, že není možné, aby z nás udělali "Spojené státy evropské" (už kvůli historii a nedávným dějinám).

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

malinko vás opravím - já jsem věděl už v listopadu, že z toho bude průser, už v roce 1990 jsem věděl kam to povede. Nemusíte mi to věřit, ale nebyl jsem domýšlivý a ješitný a uvědomoval jsem si, že jsem také omylný a že když už se to stalo, že to třeba nebude tak hrozné, že se stane to, co popisuji. Že se nevylije vanička i s dítětem a že spolupráce v rámci EU pro nás bude užitečná. Naopak jsem ani na vteřinu nezapochyboval o špatnosti našeho členství v paktu. Nechtěl jsem návrat do poměrů první republiky, nevěřím v prospěšnost této podoby výrobních vztahů pro většinu lidí. Z tohoto úhlu pohledu se musí i vám jevit snahy o změnu tak, jak se tu uvádí, jako přinejmenším naivní.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

Vidlák (a nejen on) už tady řešení píše aspoň rok, co jsem Kydy náhodou objevil, takže asi už i dříve

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

právě že čtu :(

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

tvé řešení ?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

že je tu někdo natvrdlý, ale já se na stará kolena nechci vláčet po soudech s obviněním z rozvracení demokratického státu! Takže si dovoluji jen naznačovat.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

vůbec někam píšeš ?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

.. nejsi tu sám, kdo už začíná chápat, že jsme země poražená ve Studené válce a jsme jejími "vítězi" drancováni a olupováni.

Na rozdíl od tebe jsem cinkal klíči, hlasoval pro vstup do EU a byl jsem rád, když se naše země stala členskou zemí NATO. Dokonce jsem byl na Wilsonově náměstí, kde probíhal ceremoniál vstupu naší země do NATO.

Pochopení přichází až s věkem, zkušenostmi a znalostmi. Jak říká ruský politolog Valerij Viktorovič Pjakin:

- "To, že mnohé nechápeme neznamená, že jsme hloupí, ale že mnohé je zatím ještě mimo okruh našeho chápání"

- "Vědění je moc" (Scientia et potentia est) -"berte tuto moc do svých rukou a staňte se konceptuálně silnými, chraňte tak sebe, svou rodinu a svůj národ (stát)"

- "Každý, v míře svého pochopení pracuje pro sebe, své blízké a svůj národ (stát), a v míře svého nepochopení na ty, kdož znají a chápou více"

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

.. které nedokážeme ovlivnit. Vidlákovy "záchranné čluny" jsou dobrý plán. Dokážeme totiž jen minimalizovat škody, co nejvíce ochránit sebe a své rodiny, možná ještě pár přátel a sousedů.

Proto neberu vážně všechny ty vystupovače z EU a z NATO. Řekové se o to pokusili, a skončilo to vojenským převratem a generálskou juntou. Jediný, kdo se dokázal, na čas, vyvázat z vojenských struktur NATO, byla Francie, ale, to je jaderná velmoc, která v té době ještě měla své kolonie, "FrankAfrique", frankofonní země Afriky.

Proto mne, svého času, zaujal Matěj Gregor, chápající, že k vystoupení z EU je nutný čas a změna společenského paradigmatu. Stejně tak mi připadal rozumným Jindra Rajchl, když řekl, že nemá smysl se vyčerpávat bojem s EU. Zklamalo mne, že so mu to rozsypalo a lidé, kteří ho obklopili se mi, čistě intuitivně, nelíbí, proto už ho nesleduji. Zvyknul jsem si naslouchat své intuici, vždy, když jsem negativní první dojem přebil ráciem, skončilo to hrozným výpraskem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

Ale právě proto tady do zblbnutí opakuji cosi o větrných mlýnech a naivitě. O naprosto chybné naději a proboha snad i víře, že přepřáhnutím lokomotivy se nám pojede lépe! HOVNO! Tento vlak je řízený partou bláznů a jede rovnou do pekla. Je nutné z vlaku vyskočit i za cenu úrazu a zvolit si systémově jiný dopravní prostředek. Jasně, nejsem tak blbej, abych nechápal, že bez příznivých mezinárodních podmínek to nepůjde. Ale kdo je připraven, nebývá překvapen!

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

No, cinkala jsem klíči, to ano..., chtěla jsem změnu, ne totalitu (Teď máme totalitu na druhou). Do EU ani NATO jsem ale nechtěla. Radost by měl Miloš, protože jsem chtěla něco neutrálního (alespoň něco jako "malé Švýcarsko"). Ale my musíme být vždycky "hrc nebo prc".

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Měl jsem totiž jen jeden klíč, od pokoje na koleji. Průvod z Albertova na Národní jsem propásl, protože to bylo v pátek, kdy jsem odjížděl pod Beskydy na víkend. Ale pak jsem se poctivě zúčastňoval skoro všech, občas to bylo dobrodružné - nikdo nevěděl, jestli nás SNB-áci jen obklíčí nebo znovu i vyplatí ... Do organizování stávek jsem se ale nezapojil, byl jsem rád, že jsem se konečně dostal na medicínu a chtěl se něco dozvědět o činnosti mozku. Nicméně mi bylo už na začátku jaksi intuitivně jasné, jakým směrem se to bude dál vyvíjet, když jsem sympatické spolužačce vysvětloval, že motivace sice naroste, ale podvádět a krást se bude mnohem více ... O optimalizaci rozhodovacích procesů jsem se začal zajímat z praktických důvodů až o deset let později.

Ale byla to hezká doba, takové procitnutí a vzepjetí ducha národa

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

a naše "výhody" bezhlavého úprku na Západ jsem pochopil ihned, resp. předvídal jsem ještě dřív, než se staly a byli jsme jimi obšťastněni. V celé historii (až na pár drobných výjimek) byla naše vlast, náš stát a naše republika cílevědomě, usilovně a úspěšně budována, rostla a bohatla až do roku 1990 a současně s tímto rokem začal její strmý pád a dekadence všeho kam se jen podívám. No, abych byl spravedlivý, všeho až na drobné výjimky (což jen potvrzuje pravidlo). Ani za německé okupace, ani za vlády jedné strany se tolik neničilo, nebouralo, nerozprodávalo, nekradlo a nechudlo jako po roce 1990. Vše odstartoval neschopný a dle mého názoru nenormální "nepolitický politik".

Když nepočítám úřednické vlády, pak jsme tu měli 14 vlád a teď se podržte: 10x spoluvládla KDU-ČSL, 7x ODS, 6x ČSSD a 2x ANO. 7x měla premiéra ODS, 5x ČSSD a 2x ANO. Někteří převlékli kabát a přešli do TOP09, jiní založili STAN. Samostatnou, ale destrukcemi nijak odlišnou kapitolou jsou Piráti. Nikdy se na dekadenci ČR nepodílela přímo KSČM a SPD.

Obrazně řečeno "Krev na rukou" mají politici spřažení s KDU-ČSL, ODS a ČSSD! Zkázu dovršilo bratrstvo kočičí pětipracky!

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Švýcarští lidovci - SVP, jsou ve vládě již hodně dlouho vůdčí silou, od roku 2003, resp. 1959, mají spolu se sociálními demokraty SP a svobodnými liberály FDP.Die Liberalen po dvou křeslech, které ve vládě doplňují jedním křeslem středoví Mitte (dříve křesťané CVP) - pouze 7 kolektivně jednajících ministrů bez premiéra! A to včetně ročního prezidenta, řídícího chod vlády společně se spolkovým kancléřem - všechny je volí parlament.

Hlavním a určujícím rozdílem je to, že ve Švýcarsku je lid Suverénem, a žádný vlivný místní politik si nedovolí tento princip popírat ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

nebylo nás úplně málo po hadráku, kteří jsme měli důvod vědět, nebo aspoň tušit, jaký vývoj to všechno bude mít. Neumím zpětně, v plném znění vyhrábnout výstup nebožtíka Miroslava Štěpána, ale on tehdy budoucnost odhadnul velmi přesně a kdo se k tomu dneska bude hlásit. 

Stavěl jsem se, paradoxně s pravicovým starostou obce za to, že privatizace bytového fondu je blbost, že by bylo vhodné řešit obslužnou organizaci důsledně řízenou zastupitelstvem, která údržbu bytového fondu mohla řešit poctivě a nájmy mohly zůstat "důstojné". Obec by dnes měla jen z bytů slušný pravidelný a průběžný příjem. Jedna obec by se však v celostátním měřítku "zařízla".

Bylo to tehdy naivní a sám jsem byt raději koupil. Je dost lidí, kteří dnes připouštějí, že byty měly zůstat obecní, nebo státní, otázkou byla konkurence výše nájmů soukromníky a developery. Mladí se k bytům nedostanou, protože stát a obec téměř nic nevlastní a co vlastní, tam nájmy srovnává s obecně nastavenou výší nájmů. Pokud by stát/obec byli celostátně většinovým vlastníkem nájemního bydlení, byla by šance "regulovat trhem" konkurenci developerů a soukromých vlastníků bytů určených k "podnikání". Naopak to teď nemůže fungovat. 

Prožil jsem privatizaci prosperujících podniků na výrobu kolejových vozidel v Praze,  v době zbytku těch podniků ve vlastnictví nadnárodní společnosti do potupného konce poslední fabriky. Teď v tom podobně lítají železárny v Ostravě a celá politická reprezentace, úplně napříč politickým spektrem, každá ta reprezentace to vidí jinak, ale společně jen mohou koukat, jak vyorané myši. 

Proč se zase rozepisuji o otázkách, které se udály a je obtížné se k tomu vracet?

To všechno a mnohem více se děje s vědomím nejširší části občanské společnosti, bez vážnější možnosti s tím něco ze dne na den udělat. Ten vývoj je ze strany volených orgánů až vlastizrádný a dlouhodobý, ale legitimní většinovou volbou občanů.

Hlas lidu - hlas boží, i když si ten lid řeže větev pod sebou.

Jak chcete, aby jedinec na Vidlákových kydech předložil recept, který zvedne ze židle většinu. Aspoň se snažíme ty své většinou rozdílné názory tříbit a ti, co mají vůli, víru a především sílu, životní sílu podpořenou větší perspektivou než čekatel na futrál, někdo 70+, někdo 80+, nechme mladším odpovědnost, ponechme si nárok na názor.

Tím nikoho z nás, samotného Daniela Sterzika, tím spíš sebe samého neomlouvám. Všichni však hledáme shodu a snažíme se neplakat nad tím, co jsme mnozí sami nedokázali včas svému okolí srozumitelně vysvětlit i na svých příkladech. Sebemrskačství je k ničemu.  

Buďte za sebe vděčný, že patříte do rodiny, která aspoň písemně komunikuje a možná nějakým střípkem napoví odvážným, kteří nakonec možné břímě změny vezmou na svá bedra. Na jejich odvahu, v případě, že budou prosazeni musí shodně navázat ti, kteří je do funkcí posunou. Ale ne od voleb k volbám, v průběhu celého období a s přesahem v konkrétní realizaci možných změn. To je  také odvaha bez záruky. My mnozí staří jsme tu odvahu museli prožívat opakovaně a zdá se, že není všem dnům konec, jen teď už se můžeme většinou JEN podílet, práce s perspektivou pro delší budoucnost je na lidech s větším poloměrem dožití.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

myslím si, že nejsme ve při. Díky za pěknou reakci!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná si to pár lidí, kteří volili vstup do EU uvědomovalo, bohužel to nestačilo a nestačí. Neznám nikoho, kdo by to tu dělal dobře (nebo alespoň tak, abychom nepřišli o to, co dobré bylo), takže teď nezbývá než vycházet z toho, co je špatné (což je téměř všechno). Orbána nemáme a mít už nebudeme, protože jsme ho nikdy ani neměli. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

zrůdnosti ideologie liberalismu na zdravý rozum lidstva!

"Obal alba Nevermind od americké rockové skupiny Nirvana je dál u soudu. Spencer Elden, jehož neoblečená fotka jako čtyřměsíčního miminka na něm byla použita, znovu žaluje kapelu i vydavatelství Universal Music Group. Federální odvolací soud rozhodl, že proti skupině může zahájit řízení. Eldenovi je dnes 32 let".

Pro ty, kteří nevědí o co jde a nechtějí hledat: na přebalu gramodesky je fotografie nahatého chlapečka, plavajícího v bazénu. Fotograf ho vyfotil ode dna, zespodu a logicky je vidět čůrátko toho mrňouse tak, jak ho lze ze vzdálenosti několika metrů vidět. Podle mě nic nevkusného, nevhodného a porušujícího svobodu člověka. Prostě fotka nahého kojence, jakých jsme viděli v životě tisíce, obrázek podobných dětí z desítek filmů. Nikdy v době vlády zdravého rozumu a svobody by v tom nikoho nenapadlo hledat něco zlého a trestuhodného. Právě v tom, že se po desetiletích tento dnes již muž soudně domáhá nápravy, je symbol dnešní blbé doby. Blbé a zvrácené!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

No to je děsná blbost..., někdo, kdo nic neumí, potřebuje vydělat.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Kdyby ve své době za tu fotku zaplatili a měli za to doklad, nejlépe smlouvu s rodiči, měli by klid.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

zduřelého soudnictví v USA. Průměrný Američan je v životě v průměru 11 x účastníkem soudního sporu a - to mě podržte - vyhrává v pěti a půl případech. V ostatních prohrává. Každý 14. Američan je advokát. Ono si to tam už žije samo...

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

... jsou stále Rakušan, pol. prez. Vondrášek a BIS Koudelka přilepeni ve svých funkcích. NEUVĚŘITELNĚ ZVRÁCENÝ SVĚT NAŠÍ ZEMĚ!

Šílený masakr na UK, šílený zákrok, šílená masmediální zvěrstva a vůdci se snad smějí: operace se zdařila, pouze pacient zemřel. Takže pohoda a UK si dokonce vesele vyvěsí ukrajinskou vlajku, protože zabývat se masakrem u nás je nepodstatné? A hradba mlčení, hrobové mlčení!

Maj nás na háku, jako Řeporyjec Novotný!

Manipulátor Cemper a soudně uznaný opilec Šafr FORUM 24 vesele píší svoje výblitky s neztenčenou mírou a beztrestně stále vypouští svoje lži a provokace za peníze daňových poplatníků do éteru a pokoušejí se vyprovokovat další masakr.

Lid vesele mlčí, protože to byli čeští studenti a to je prostě odpad, jak se naznačuje v našem státě, takže nemají ochranu vůdců jako Ukrajinci.

Na fakultě UK vlaje ukrajinská vlajka a ten český „plebs“ nechápe, jakou to má souvislost, když ani jeden zastřelený nebyl Ukrajinec.

Jsme v České republice L.P. prosinec 2023.

Mlčíme, držíme se funkcí, zapomeňte! 18 mrtvých a desítky těžce raněných? Taková lapálie přece vůdce nerozhodí.

I lídři naší země nad tou banalitou mávnou rukou a skočí si do McDonald’s.

Ruská stopa vyšuměla.

Musíme přece podporovat USA. A Ukrajinu. Hip, hip hurá.

Je čas dát prostor spekulacím, aby měl aparát BIS Koudelky koho sledovat.

Policejní složky o nebezpečném člověku věděly, evakuovaly dokonce druhou budovu fakulty v Celetné, tu hlavní však nechaly být. Operace se zdařila, pacient zemřel.

Hlavně že už je kvalitní zpráva na Wikipedii. Ověřená z několika zdrojů. A obyčejnému člověku se z toho chce „blejt“.

AUTOR: Petr Pokorný 27. prosince 2023👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím a už si nepamatuji, kdo tento citát a při jaké příležitosti pronesl, ale zní asi nějak takto : "Jeden čin je víc, než tisíc myšlenek." Všude okolo nás jsou jen myšlenky, činy nevidět. A přitom máme tady u nás v Čechách takovou moc hezkou tradici. Jen namátkou : 30. 7. 1419, 24. 9. 1483, 23. 5. 1618. Nic tím nenaznačuji a nikoho k ničemu nevybízím. Jen se ptám - není nejvyšší čas v této tradici pokračovat?

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)