Ten souboj je čím dál zajímavější

Autor

Krátký dezinformační úvodník:

Když už nám mééédia udělala tak pěknou službu a všichni redaktoři ze všech novin a televizí teď každé ráno čtou Kydy, aby mě hned mohli chytnout za slovíčko, co kdybyste mi s těmi dezinformacemi pomohli? Pokud znáte nějakou babičku nebo samoživitelku, která neví, z jaké lichvářské půjčky příště zaplatí za energie, zajděte za ní a řekněte jí o mě. Přijedu, dáme řeč, uděláme pár foteček…

Nejsem sám, kdo se na to tetelí… Už se mi ozvala celá řada kolegů blogerů i televizníků, že by si také rádi popovídali s potřebnými… Můj vidlácký mail: vidlakovykydy@gmail.com Zároveň chci poprosit všechny, kteří mi tam posílají různé odkazy a zajímavosti, aby tak nečinili, abych neprošvihl žádný lidský příběh. Pokud víte ve svém okolí o někom, kdo překoná svůj stud, že se nezaviněně dostává do bídy, dejte mi vědět. Už dlouho tam nahoře byli v klidu a příliš dlouho nenechali nikoho padnout…

A teď už dnešní text:

Začnu aktuálními informacemi… Rohanová byla odejíta a přijít byl naopak Diviš, kterému soud uznal nějaké hlasy a tím se dostal přes padesát tisíc podpisů. Pokud jsem si mohl přečíst jeho charakteristiku, tak říká víceméně to, co by asi v této zemi řekl každý podnikatel. EU je sice na nic, ale odejít se z byznysových důvodů nedá, být v NATO je super, ale máme myslet hlavně na vlastní obranu, pomáhat Ukrajině proti agresorovi samozřejmě, ale myslet i na vlastní lidi… Nemá názor na euro, což nemá nikdo, dokud není ve funkci. Pak se zpravidla do zavedení eura zamiluje…

Divišovi trochu pomůže ten humbuk kolem jeho připuštění. Nějakou službu mu tím média udělají.

Překvapuje mě, proč to rovnou vzdal Březina. On na tom nebyl nijak hůř než Diviš. Podnět pro přezkum nedal, že prý by mu v kampani chyběl ten ztracený čas při čekání na soudní rozhodnutí. Upřímně, moc tomu nerozumím, protože co mu reálně bránilo dál si objíždět své podniky a mluvit tam o úsvitu březinovském nacionalismu? Co mu bránilo pokračovat dál v kampani, dělat ze sebe oběť Vítka Rakušana a jeho úředníků a trpělivě čekat na přezkum? Nebo tím někomu umetl cestičku?

Takže Březinu si škrtáme… šlus, konec, zbytečná pozornost.

Denisa Rohanová má už asi také splněno. O asociaci povinných víme všichni. Rád paní Rohanovou uvítám u sebe doma. Myslím, že si v situaci vysokých cen energií a zhoršující se situace chudších obyvatel, budeme mít o čem povídat. To budou článečky jak víno. Chápeme, jo? Asociace povinných – opak exekutorského spolku. Ti, kteří se vás třeba zastanou, až zjistíte, že nemáte na henten proud ani na splátky a doma vám nějaký pyknik olepuje vaše poslední věci. Rohanová a Vidlák, to teď celkem patří k sobě.

Dále se nám náš jenenerál ve výslužbě a prezidentský kandidát, agent Pávek dal na gerilový marketing. Řekl, že kdyby se nedostal do druhého kola, tak by MOŽNÁ nepodpořil Danuši. Blbě si to hoši zkoordinovali, než nám mééédia vysvětlila, že je to taktika, ozvalo se několik potrefených hus, takže celému záměru jaksi ubrali na efektu a Vidláka tím vysloveně zklamali. Já už myslel, jak se tu rozepíšu o souboji mezi sorošovou holkou a chráněncem CIA a ono nic… Prostě se nám Pavel pokusil rozkročit směrem k Andreji Babišovi.

Někdo by mu měl vysvětlit železný zákon libtardů. Jakmile někdo od pravdy a lásky jen naznačí nějaký mikroústupeček voličům od Andreje nebo SPD, tak to okamžitě u svých schytá tak, že se musí s hanbou odplazit pryč z bojiště. Měli co dělat, aby to zaretušovali. Tohle prostě nepůjde.

Mimochodem… všimli jste si? Veľký Bocian mluvil o MÍRU. A ne jednou. Také si zaletěl na setkání s maďarskou prezidentkou, nasdílel si spoustu dezinformací o tom, jak máme nedostatek léků pro děti… a vůbec mi v poslední době vysloveně fušuje do řemesla a mluví o důchodcích, samoživitelkách a chudině všeobecně. Jako kdyby si to snad přečetl tady na Kydech…

Jaroslav Bašta je jako obvykle zcela vymlčen. Ale jeho fejsbůk funguje dobře, snaží se být vidět alespoň v našich alternativních médiích a říká tam přesně to, co bychom od něj očekávali. Úplně přesně se nám opakuje situace z loňských parlamentních voleb. Babiš se rozkračuje směrem k SPD a zdá se, že začíná uvažovat o těch patnácti procentech propadlých hlasů… a SPD se k Andrejovi rozkročit nemůže, protože by voliči přestali volit kováříčka a začali volit kováře.

Pořád si myslím, že nám hrozí kompletní opáčko loňských parlamentních voleb, kdy jsme sami svou nedisciplinovaností umožnili, aby si Pětikolka vzala půlku našich propadlých hlasů a druhou půlku si vzal Babiš, ačkoliv jsme ani jednoho nechtěli volit. Pořád si myslím, že na Andreje ještě nastoupí naše mééédia a bude se jim prášit od huby, jak mají zase zaručené Pandora papers a jak je to velká věc, Juniora si snad už odpustí, Šott si vzpomene, že by se mu termín voleb strašně hodil pro soudní stání a dalších důkazů netřeba… A výsledkem bude mladá a krásná Nerudová, která pak podepíše obměnu ústavního soudu, aby konečně vyhráli ti jediní správní a zkompletovali převzetí celé republiky od parlamentu přes senát, prezidenta i ústavní soud.

Panečku, to se pak bude vládnout… korespondenční volba, elektronická volba, volební právo od patnácti let… bidenovské křivky součtů, ústavní právo vykládané na míru… Co si přát víc?

Takže si to shrneme. V těchto prezidentských volbách jde na prvním, druhém, třetím, i desátém místě o to, jestli pětikolka vezme v tomto státě úplně všechno. Jde o to, jestli vůbec bude mít ještě smysl, bavit se o nějakém menším zlu. Až daleko za tím pak jsou nějaké ideje či představy o budoucnosti. Pokud se do druhého kola probojují Pavel a Nerudová, tak nemusíme řešit vůbec nic, všechno bude rozhodnuto na jednom místě, všichni budou rukou společnou a nerozbornou makat na naší grýndýlové budoucnosti, jakékoliv přání z Berlína či Washingtonu bude předem splněno a kdyby si náhodou tato přání navzájem odporovala, tak vyhraje Washington. Pokud dojde na válku mezi Ruskem a NATO, tak v ní fakt budeme od první minuty, ba dokonce i o něco dřív, protože dnes už víme, že jakákoliv operace pod falešnou vlajkou bude přijata s jásotem.

Už teď to tak máme, ale pak to budeme dělat ještě lépe a radostněji, protože jak Ústavní soud, tak prezident budou komplet na jedné vlně. Nedělám si iluze, že by se kterýkoliv pražský kavárník ozval a řešil, že je v demokracii lepší, když existuje nějaká různorodost. To platí jen tehdy, když má sněmovnu a senát někdo jiný.

A jak by mohla vypadat budoucnost, až Danuše vyhraje ty volbuše? Podívejte se na Slovensko. Tam dneska padla vláda Igora (magora) Matoviče… ano premiérem byl Heger, ale kdo je to Heger, že? Kdo má teď hlavní slovo? Blondýna z Pezinku.  Dívejte se dobře. Takhle nějak to už brzy může vypadat i u nás.

PS.

Stále pokračuje možnost si předplatit mojí knihu o zemědělství, která půjde do tisku kolem 15. ledna a hotová bude na konci února. Od března zahájím distribuci. Máte možnost mi pomoci tím, že si teď předplatíte knihu i s mým podpisem i s mým úsměvem, až vám ji budu vydávat při osobním setkání ve vašem kraji. Kdo nestojíte o přidanou hodnotu mého úsměvu ani o můj podpis na knize ani o podporu Vidlákovi, vy si nic nepředplácejte. Kniha bude k mání i v běžné distribuci. Cena knihy bude 350,- Kč

Číslo účtu: 164 883 276 / 0300. IBAN: CZ61 0300 0000 0001 6488 3276

Pro snazší distribuci prosím napište do zprávy příjemci váš e-mail. Děkuji všem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.1 (217 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

2O požadavků na vladu neni program,jen se zeptejte kandidatů na presidenta zda o něm vi a co mu řikaji!To bq jetě šlo!q
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.6 (34 hlasů)

Problém je daleko širší, nejde jen o vládu, ale celý státní aparát, vede to až ke smrti postižené osoby a není žádné zastání. Začíná být svatá pravda, že socha spravedlnosti má zalepené oči, aby neviděla co se v jejím jméno všechno děje.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

Já bych řekla, že EU a NATO nejsou super. NATO je vyloženě NAHO..o
Ostatní později.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Musíš dopodrobna vypsat jak má tvůj ženich vypadat. Kudrnatý, blond, nebo plešoun? A jak to dopodrobna sepíšeš, "jak má ten tvůj život vypadat", zaneseš to do mlýna, o půlnoci, ale eště to musíš podepsat vlastní krví. No a gdyž to tak uděláš, ..hm hm, "co pak", pak se můžeš těšit přece na pekelného ženicha.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Který ma na krku dopis na rozloučenou ve kterem piše jasně!
Byl jsem donucen zvolit presidenta,který neprosazoval do Ustavy hned do prvniho članku tam stale chybějici SOCIALNI STAT nebo ještě lip SOLIDARNI STAT,kdy se banksteři budou ďělit o svůj lup fifty fifty,čemuž branila pětikoalice vlady a tak neni jiste,zda takova Ustava vůbec plati,když nebyla ani schvslena v referendu,no tak jsem se nemohl k nikomu a ničemu odvolat nebot na to jedno slovo chybi zakony a ja jsem se neměl na ně možnost odvolat ,když mi chtěla vlada zastropovat a to ve VŠECH POTŘEBACH!
Zllomovy okamžik přijde,když už ani vy nebudete zastavovat,aby jste ty občany voliče aspoň odřezal!

TAK TOTO HOLENKOVE UŽ POGRAM JE!
No ni!?

Průměrný počet slepic: 1.3 (26 hlasů)

Solidární stát vždy bude záviset na dostatku daňových poplatníků s dostatečně vysokým příjmem. Vysoké zdanění těchto lidí (které je nutné na financování sociálního státu) vede k jejich častějšímu odchodu do zahraničí. Pokud v solidárním státu odejde i malé množství zaměstnanců s vysokými příjmy, tak je to samozřejmě velký problém a to hlavně pro lidi s nízkými příjmy.

Navíc když se podíváte třeba na poměr odvodů na sociálním pojištění vs důchodu nebo na odvody na zdravotním pojištění, tak uvidíte, že náš stát už momentálně velice solidární je.

Jinými slovy: extrémní sociální stát ublíží těm, kterým má pomoci.

Průměrný počet slepic: 2.5 (34 hlasů)

Když republika NENI a nema v pacu Socialni stat,tak Jarine jak může byt ten stat extremni ?Nejste nahodou plem,plem?Vedle u sousedu ma pokladni v Lidlu 14 eur na hodinu,nic neděla ,jen šoupe tovar na pase a z toho giga platu jeji kapitalista bohatne jak swiňa!
A větši plat znamena větši vyběr dani!
Umite vy jako vladni pirat vůbec nasobilku?Přiznejte se zločinče,že vas banksteři dali vzdělat na prvni prioritě zobecnělych prostředku řizeni blbců a vy jste naletěl!
Už jste nafasovali ve vladě špuntovky,ahy jste mohli v prioritě nr 6 vyrazit do vslky.proti zelenym vojskovym houfnicim strejdy Puttlera?
Tak co maš,ty ten rozum nebo ni?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

v daňových rájích, tady daně neplatí - tedy ti s nejvyššími zisky. Tak je asi někde chybka v systému, ne? :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

zejmena z afromuslimska.Berou si přiklad ze Švedská!Tam bohatym lidem dali daň 9O procent,když chtěji vyvest penize do dsňovych rajů a neinvestovat ve Švedsku.
A vida za tyto daně si tam pry dovažeji cizinců kolik chtěji a chudi vladě tleskaji a voli ji,A to tam dobře funguje! V no gou zonach neni potřeba policie ,ušetri se i tak mnoho peněz tito cizinci si udělali vlastni spravu a vlastni zvyky!
Kdovi,zda by to tak nemohlo fungovat i u nas,když se planuje vyměna obyvatelstva v te naši demokracii čumilů!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Buďte konkrétní. Řekněte nám kdo daně neplatí a taky nám řekněte jak dopadl podnět, který jste ohledně této informace dal finančnímu úřadu. Krácení daně není legrace.

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

vybudovaný našimi a bruselskými demográty právě za tím účelem - aby ty korporace a cizí firmy ty daně platit nemusely. Takový Juncker by vám o tom mohl dost povědět, vy podněte.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

.." Solidární stát vždy bude záviset na dostatku daňových poplatníků s dostatečně vysokým příjmem."..

Myslel ste s dostatečným příjmem bankocetlí? A za co?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ne, nemyslel.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Všimli jste si jedné zajímavosti? Všichni TOP kandidáti jsou nebo byli členové tzv. Aspen Institutu (Nerudová, Pavel, Babiš, Fischer). Vedle nich potom i další klíčové postavy naší úžasné vlády (Pekař Adam, Lipavský, Rakušan...).
Odkaz na ofiko stránky Institutu a jejich členy zde: https://www.aspeninstitutece.org/people-of-the-platform/

Průměrný počet slepic: 2.7 (30 hlasů)

In reply to by David Kliment (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsou to jen TOP kandidáti, ale členové pěti-demolice, ANO, ČSSD a Zelení. A už víte, koho nevolit...

Průměrný počet slepic: 2.5 (29 hlasů)

In reply to by David Kliment (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prolistovala jsem CELÉ ofiko stránky, na tom odkazu, co jste vložil. Ano, je to zajímavé. Je tam např. Radek Banga. ALE ANDREJ BABIŠ TAM NENÍ! Zato je tam Karel Havlíček, který vysloveně říjá, že na nesmysly tohoto druhu nemá čas, a tudíž ŽÁDNÝM ČLENEM tohoto institutu NENÍ! Takže to není ani dezinformace, ale přímo pokus o manipulaci!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na nástěnku se dá přišpendlit všechno

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš byl v Aspen taky, i když jen krátce. Po nějaké době ho z nástěnky sundali (kdovíproč) pryč.
Ale i internet má paměť:
https://web.archive.org/web/20201208201009/https://www.aspeninstitutece…

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jestli si někdo myslí,že jde Babiš zachránit na velkém omylu,ale jen další rozšíření byznysu Agrofertu.
Už sledujeme co se děje kolem zemědělství v USA,tam se to dějí vždy o něco dřív a jsou zprávy,jak tam opouštějí farmáři půdu,kterou pak skupují boháči,nejvíc se píše o Gatesovi.To samé přijde i tady a pak bude skupovat půdu Agrofert.Jak píše pan Kliment,snad až na Baštu,další jsou jen loutky Aspenu.Jak to sleduji,asi budu volit pana Baštu,nemá co zkazit a nepotřebuje žádný svůj byznys ani zavést.

Průměrný počet slepic: 2.8 (30 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

My teda půdu opouštět nebudeme! Zvlášť když je to rodové dědictví! Už teď bojujeme v kraji o každý hektar s Holanďanem a průmyslníkem Říhou (Všestary, KarsitAgro). Už jen ten Holanďan by měl dát pracky pryč od český půdy. Vychloubání se jak dělají českou cibuli přitom víc jak polovinu dováží z Polska..

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Zaspala.
Fandím,držte půdu dokud půjde.
Jak jsem už někde četl i zemědělci si budou muset kupovat emisní povolenky a když budou chtít zlikvidovat zemědělce,napaří kdejakou daň.Tohle nejde řešit jen v republice,musí se zvednout občané celé EU.Proto i ta plánovaná likvidace Ruska,ono se tomu může ubránit a to jim vadí také.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

Gates ,ale vi ,že linie
Rockefelder,jeho bily kuň Bankster Fink a jeho bilionove fondy daly podepsat Bidetovi dekret o zelenem udělu,aby z Evroppy udělali ZEELENI toužici po neomezene moci v Nemecku PUSTINU a tak pry hotove penize budou všem ukradeny a majetek bude jen půda a ten jim banksteri ukradnou viz Ideologie zn ŠWAB!
Gatesovi stacilo podplatit ve vlade jednu babu a ta tvrdi,že zemedelci vyrabeji dusik a proto musi pobit všechna zviřata a prodat za cenu o 2O procent větši, sve farmy!To bude uskutečnno nasilně a už tam po rolnicich policie strili,když protestuji a vladě to nechteji prodat ,aby to prodala Gatesovi a trhla na tom majlant!
Takže to bude pro naši demokracii čumilů pry taky senzace! Solidarita je tady v republice totiž v zadnici!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Gates ,ale vi ,že linie
Rockefelder,jeho bily kuň Bankster Fink a jeho bilionove fondy daly podepsat Bidetovi dekret o zelenem udělu,aby z Evroppy udělali ZEELENI toužici po neomezene moci v Nemecku PUSTINU a tak pry hotove penize budou všem ukradeny a majetek bude jen půda a ten jim banksteri ukradnou viz Ideologie zn ŠWAB!
Gatesovi stacilo podplatit ve vlade jednu babu a ta tvrdi,že zemedelci vyrabeji dusik a proto musi pobit všechna zviřata a prodat za cenu o 2O procent větši, sve farmy!To bude uskutečnno nasilně a už tam po rolnicich policie strili,když protestuji a vladě to nechteji prodat ,aby to prodala Gatesovi a trhla na tom majlant!
Takže to bude pro naši demokracii čumilů pry taky senzace! Solidarita je tady v republice totiž v zadnici!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Dříve vyhlášené zelí a dnes? Na dotaz majiteli této firmy, proč má proboha ty pole tak zarostlé /na úkor kvality a velikosti hlávek/ mi bylo řečeno, že nejsou lidi na sběr/ a i když to zaorá, dotace to srovnají!!! Ale nevadí mu prodávat dále pod hlavičkou Nošovické zelí nějaký hnůj, dovezený bůhví odkud. A tak tady český vohnout ovčan žije...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže Bašta nemá šanci, a pokud chci, aby můj hlas nepropadl, budu se bohužel muset rozhodovat mezi větším a menším zlem...takže Babiš...ač nerada.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by Dadla (neověřeno)

Trvalý odkaz

A přesně o to jde. Když si každý řekne, že jeho kandidát nemá šanci a raději to hodí někomu u koho ví, že mu nepropadne hlas, pak se nic nezmění. Já to hodím asi panu Baštovi už jen z důvodu čistého svědomí. Nebudu si pak moct vyčítat, že jsem promarnil příležitost když jsem jí měl. Od toho jsou přeci (doufám ještě) svobodné volby. Ale souhlasím, chtělo by to asi změnu volebního zákona, aby nepropadali zbytečně hlasy. Nějaká sekundární volba, když by se nedostal můj kandidát, aby jeho hlasy připadly někomu jinému. Bylo by to asi férovější i zacenu vyšších nákladů na volby.

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by David Kliment (neověřeno)

Trvalý odkaz

volbách - lidé zkoušeli volit podle svého svědomí, tedy víceméně svůj ideál, bez zřetele na to, zda daný subjekt má reálnou šanci překonat 5%. Výsledek - milión propadlých hlasů a vláda šílené pětikolky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Je to tak. Volit v této katastrofální situaci k ulehčení svého svědomí (tam, kde není pravděpodobnost úspěchu) rovná se dát rovnou hlas pětigumě. K ulehčení svědomí můžu poslat chudé ukrajinské babičce kufr s materiální pomocí, ale nepomůže to vyřešit problém.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by David Kliment (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já zas nechci promarnit svůj hlas...a nechci mít za prezidenta ani vojáka, ani hloupou blondýnu, ikdyž to tak nejspíš dopadne, pokud budou lidi uvažovat jako vy. Ale chápu vás, taky jsem takhle kdysi přemýšlela, ale je mi přes padesát a z idealismu jsem už tak nějak bohužel vyrostla..

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Dadla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak běžte zpívat. Esli nebudete volit jen svý potřeby tak zvás stejně vyleze jen béééééééé..

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by David Kliment (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky to hodím Baštovi, protože při volbě prezidenta hlasy nepropadají. Už teď jsme v prdeli (mezi Aspeňákama a Babišem není rozdílu), tak když už prohrát, tak se vztyčenou hlavou. Musí být vidět, kolik lidí chce opravdovou změnu...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

ad ..."když už prohrát, tak se vztyčenou hlavou. Musí být vidět, kolik lidí chce opravdovou změnu..."
---------------------------------------------------
Na Slovensku to taky "bylo vidět" - 40% voličů, 60% zůstalo doma.
Taky tady bylo vidět, kolik lidí chce změnu a kolik jich to vzdalo, protože to nebyl jejich člověk. A tak tam holt mají už 3 roky stejnou Nerudovou... (cesta do pekel vydlážděná)

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Hoď si to sám.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Dadla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně, když si to řeknou všichni, tak samozřejmě šanci nemá. Ale on tam opravdu nikdo jiný se zkušenostmi a jasným protivládním stanoviskem, který by chtěl udělat všechno pro odvolání neschopné protičeské vlády, není. Babiš si půjde jen po svým a pana Diviše neznám.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

lidí a firmy - zahypotékovaní - naskočily vysoké úroky + ceny energií + plus ceny základních potřeb + propouštění = hypotéky neuplatí, výkup nemovitostí za hubičku. U firem -nehorázné ceny energií u nás , nízké okolo = nulová konkurenceschopnost, zdražit dle cen vstupů nelze - výprodej za hubičku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi jste si pořádně nepřečetl Vidlákův článek, takže tady máte výňatek, a přečtěte si ho, prosím, POŘÁDNĚ!
Takže si to shrneme. V těchto prezidentských volbách jde na prvním, druhém, třetím, i desátém místě o to, jestli pětikolka vezme v tomto státě úplně všechno. Jde o to, jestli vůbec bude mít ještě smysl, bavit se o nějakém menším zlu. Až daleko za tím pak jsou nějaké ideje či představy o budoucnosti. Pokud se do druhého kola probojují Pavel a Nerudová, tak nemusíme řešit vůbec nic, všechno bude rozhodnuto na jednom místě, všichni budou rukou společnou a nerozbornou makat na naší grýndýlové budoucnosti, jakékoliv přání z Berlína či Washingtonu bude předem splněno a kdyby si náhodou tato přání navzájem odporovala, tak vyhraje Washington. Pokud dojde na válku mezi Ruskem a NATO, tak v ní fakt budeme od první minuty, ba dokonce i o něco dřív, protože dnes už víme, že jakákoliv operace pod falešnou vlajkou bude přijata s jásotem.

Takže tolik k volbě Bašty. I kdyby nebyl pro široké publikum neviditelný, tak v těchto volbách jde o tolik, že nějaké ofrfňání nad Babišem je vyslsovený zločin!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Souhlas! Pak už si můžeme stěžovat maximálně na Hlavním nádraží. Bohužel ani tady to mnohým nedocvakává.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak bude Babyš zvolený, tak hned druhý den vyhlásí BZD - Babyšova zemědělská družstva a všecky tam nažene.

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

Tdx - nejdřív se nauč psát jména, brutále!

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

a zpracovatelskou firmu - českou, zaměstnává tu lidi, platí tady daně a odvody a každý jeho krok je pod takovým drobnohledem médií, že si nemůže ani uprdnout, aby to nerozmázly. Pokud má reálné podnikání tady, není v jeho zájmu to tu úplně zničit a ožebračit případně nechat rozmlátit ve válce - on si totiž své firmy na Bahamy neodnese - na rozdíl od všech těch libodemo kecalů, kteří za svůj život nepostavili ani kůlnu. A mj - Brusel šel po něm při jeho premiérování jak slepice po flusu - žádnou korupci nebo další sviňárnu na něj nemohli najít, tak šli po jeho podnikání - dle udání udavačů z ČR, vedl Zdechovský a Piráti. Tak jej v tom Bruselu asi zas tolik nemilují, ne? Vzpomínám na řepkovou hysterii antibabiš - Babiš pěstoval řepku v objemu 4% !! celkového objemu vypěstované řepky u nás - těch 96% pěstovaly jiné firmy, o nichž nikdo ani necekl. **Takové řetězce, tedy de facto dnes monopolní prodejci potravin, jsou všechny zahraniční, a podívejte se, jak si na současné situaci nehorázně mastí kapsy - sdírají jak naše zemědělce, tak naše občany ve velkém a nikomu to nevadí, nikdo ani necekne, natož aby hnuli prstem. ** Víte něco o zemědělské politice Bruselu? Jak naprosto cíleně likviduje české zemědělství, aby zničil konkurenci pro západní zemědělství a zajistil jim tak odbyt jejich výrobků u nás? Že při našem vstup do EU za našimi zády všichni kroutili hlavami, jaké že to vstupní podmínky pro zemědělství naši "vyjednavači" podepsali? Snad to ani nečetli,ani necekli a podepsali vše, co tam bylo - všechno nejhorší pro nás. Poláci si vyjednali normální podmínky - a podívejte, jak jsou na tom se zemědělstvím dnes. Západní zemědělci dostávají 3x až 4x vyšší dotace na hektar - při vstupu bylo slíbeno, že se to za pár let srovná - a od té doby je ticho a nic. Hnojiva, pesticidy, herbicidy - násobně vyšší spotřeba na hektar na západě, než u nás - a nařízení Bruselu? Snížit spotřebu procentuálně - tedy my, kteří jsme měli např 150 jednotek, musíme jít na 75 jednotek. Holandsko, které mělo 300 jednotek, půjde na 150 . (čísla jsou jen jako příklad, přesná si již nepamatuji, ale lze to nalézt,ale poměrově to zhruba odpovídá) - co to je za logiku? ** A co poslala pětikolka teď do Bruselu s naší zemědělskou politkou je úplný škvár - naše potraviny tu produkují z cca 80% velké firmy - je to dáno historicky, velké lány po 89tém. Tedy výroby našich potravin stojí na velkých zemědělských firmách - a co pětikolka? Sníží jim masivně dotace (ještě k těm 3-4x nižším z Bruselu) a navýší je pro malé firmy. Ale pozor -není to pro malé firmy, které něco produkují, tak podmínka nestojí - stačí nechat ladem ,2x za rok posekat a dostanou násobně větší dotace, než velké firmy, produkující potraviny. Mám proti Babišovi různé výhrady, ale nadšeně ničit jeho firmy u nás tedy v našem zájmu není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

synapse.
Já jenom upozorňuji,že Babiš není ideál pro nějakou změnu a už vůbec ne jako Orbán.Nedělám si poznámky,tak jen z paměti,myslím údaj z roku 2019 z hrubého zisku 156 mld,udává 1.6 mld čistého zisku,ale přitom dostal dotace 3.5 mld.Také byl uváděn dluh Agtofertu u západních bank 36 mld.jak je to v současnosti nevím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale Nerudová a Pavel jsou prostě mnohem horší, safra...........

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To, že tady současná vláda odírá lidi kde to jen jde, zřejmě vadí míň než Agrofert, kde jsou zaměstnanci, kteří tu platí daně.
To, že Babiš myslel na důchodce, slevy na jízdném pro ně i pro studenty..., nebo chtěl, aby se lépe vybíraly daně... zřejmě vadí víc než to, že tady živíme statisíce Ukrajinců, kteří mají zdravotnictví od nás zadara a k tomu různé další úlevy. To je v poho...
To, že se tady rozkradlo v bilionech všechno, co mělo hodnotu, je smáznuto Čapákem....
No tak komu není rady, tomu není pomoci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"Blondýna z Pezinku. Dívejte se dobře. Takhle nějak to už brzy může vypadat i u nás."

To ako že by prezident postupoval podľa ústavy, podával podnety na Ústavný súd keď treba a konal v súlade s rozhodnutím parlamentu o vyhlásení predčasných volieb? Nie, to vám naozaj nehrozí...

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Lupták.
Co neporadí Čaputové,to neudělá.
Překvapuje mne,že tato vláda padla,co má asi v úmyslu Sulík?
Dumám,že Sulíkovi nejde o předčasné volby.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

o změně Ústavy - že na vyhlášení předčasných voleb bude potřeba menší počet poslanců , než nyní - takže současná opozice ty hlasy dohromady může dát. Pak by byly relativně brzy předčasné volby - snad. Zřejmě by vyhrál Fico. Slováci, stejně jako my, v minulých parlamentních volbách chtěli větší změnu a volili "nové" strany - výsledek katastrofa. Jinak povládnou přes rok čaputovci, které Čaputová najmenuje - mj její podpora mezi Slováky je dnes opravdu mizerná, kdyby kandidovala znova, nedostane se dle současných preferencí ani do druhého kola. Slováci dostali tvrdou školu a mají plné zuby eurohujerů, sorosohujerů a ukrohujerů. Na Slovensku je dnes nejnižší podpora pro nezřízené "pomáhání" Ukrajině ze všech zemí EU.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hloupá blondýna s velkou hlavou - stejně jako ta jejich adeptka Nerudka.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ubezpečujem vás že na Slovensku to neprekvapilo nikoho, kto nežil posledný rok pod kameňom :) Prilíš veľa kohútov na jedno smetisko. O čo ide Sulíkovi je už jedno, ani on ani bývalý premiér sa do parlamentu pravdepodobne nedostanú. A ak, tak s počtom hlasov ktoré nebudú stačiť ani na zmenu vzorov na kobeci v parlamentnej sieni.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

na Parlamentních listech dnes 2 příběhy (tam vždy dané osoby znají) - východní Čechy - vdova, starý baráček - elektřina zatím fix, plyn - původní zálohy 2500 měsíčně, nové 12 000. Odpojila se, malá kamínka v jedné místnosti , sbírá chroští v lese. ** Střední Čechy - staré zálohy elektřina 8760, nové 25 600. Z příjmů nelze uhradit. ** CNN prima news - vdova, starší domek - staré zálohy plyn 8000, nové 27850 - odpojena pro neplacení záloh. Příjem - 20 000. Na sociálce jí řekli, ať žádost o příspěvek na bydlení ani nevyplňuje, že nemá nárok. ** Sociálky zahlcené - nefunkční, Především samoživitelky nedostávají dávky, na něž mají nárok (i na bydlení) třeba 3 i 4 měsíce - nemají z čeho platit nájem a energie. Půjčují si, protože nemají kam s děckem jít. Rozjíždí se skluzavka lidských tragédií - bezdomovectví, předluženost, exekuce......Blyštivý Péťa jezdí po summitech a když je chvíli tady, vysvětlí nám, jak se vlastně máme dobře a že se musíme obětovat pro Ukrajinu.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Něchtěli jste volit ani Pětikolku ani Babiše? No jo. Ale nikdo jiný se tam nedostane. Ve skutečnosti je to tak, že každý kdo byl proti Babišovi, umožnil co nám vládne teď a plně si to zaslouží. Působí to na mě tak, že Vidlák nahrává pětikolce, když potencionální voliče Babiše odrazuje od Babiše. Všichni víme, že Babiš je Orbánův kámoš a mají stejný zájem a jdou k němu akorát lehce rozdílným způsobem, který je dán domácí podporou. Pokud někdo věří, že Babiš je stejné zlo jak pětikolka, je to stejné jako by řekl, že Orbán je to samé co Ursula Lejnová. Takovému člověku bohužel nelze radit a jen popřát jeho osud.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)