Tohle je ten hlavní boj...

Autor
Štítky

Předpokládám, že jste všichni patřičně informovaní a koukáte přes kopečky k našim sousedům, kde se také dějí velmi zajímavé věci. V Polsku mají třeba velký nárůst počtu nakažených i mrtvých na covid i když tam mají všechny ty levné iverkemtiny a isoprinosiny.  Bavorský premiér zase volal po schválení Sputniku. Slovenský premiér Sputnik rovnou koupil a je to tak krásná story, že si ji dneska blíže prokydáme. Je v ní spousta poučení i pro nás. 

Když Matovič vyhrál volby, napsal jsem o něm článek, že je to takový slovenský Babiš. Jen není miliardář. Ale jinak je to takřka totožný příběh. Ve správnou chvíli udělal správnou volební kampaň a těžil z dávné rivality pravice a levice na Slovensku. Zároveň tam také měli dlouholetou únavu z Fica, přišla kauza Kuciak a všem se hodilo ji Ficovi omlátit o hlavu. Čaputová se angažovala jak mohla, ale její proevropské uskupení nevyhrálo. Vyhrál Matovič s těmi stejnými sliby, které u nás před volbami povídal Babiš. Čaputová se tvářila jak nabité dělo, když ho jmenovala premiérem. 

Matovič sestavil poněkud divokou koalici ze stran které zbyly.  Nemohl jít s Kotlebou, protože to by mu omlátili o hlavu. Nemohl jít s Ficem ani Pelegrinim, protože to by vypadalo jako zrada. A tak si nakonec nabrkl Sulíka, což je z mého vidláckého pohledu taková místní KDU se slovenským Kalouskem v čele. 

A pak přišel covid...

Také s tím měli svoje potíže. Také si prošli podobným procesem jako u nás. Také to zvládli zjara velmi dobře. A také nečekali, co se stane na podzim. Také se nepřipravili, také selhaly všechny hi-tech hračky, také neudělali žádnou chytrou karanténu, také nevymysleli žádný zázračný recept a také se od začátku potýkali s podobnými náladami veřejnosti i s opozicí, která na nich nenechala nit suchou.  Matovič měl vlastně štěstí hlavně v tom, že byl novej, nevěděl jak to chodí, nevěděl, kdo tomu tam doopravdy velí a tak nechal v platnosti některá opatření, která byla tvrdší než u nás a díky tomu se Slovensko vyhnulo nejhoršímu.  

Ale jinak to tam měli dost podobné. Také na něj všichni řvali, že je neschopnej, také od začátku čelil tomu stejnému, čemu čelí vláda u nás. Celá věc jela ruku v ruce až do chvíle, kdy Matovič koupil Sputnika. 

A to bylo, jako když otevře peklo chřátn. Hned měl na krku hybridní válku, protože přesně tohle přece Sputnik je, že ano? Jeho vládní kolegové ho vláčeli bahnem a slovenský kalousek Sulík si užil svou chvíli slávy. Přisadila si i Čaputová a všichni ostatní. Fico i Pelegrini v opozici také neměli moc důvodů Matoviče milovat a tak to frajer nejspíš dotáhne až k demisi. 

Všimněte si, že je úplně jedno, že Sputnik jako vakcína nejspíš funguje velmi dobře. V zákulisí sedí kupa lidí, kteří vědí, že Rusko nesmí nic dodávat a nesmí se dostat na Slovensko. Pokud by se tak stalo, Západ by zase přišel o kus vlivu. Stačí že si vyskakují Maďaři...

Stejně tak si všimněte, že nepřišlo jediné varování ze Západu. Žádné hlasy z EU, že Slovensko přijde o dotace. Žádný hlas z Německa, že se továrny Volkswagenu přesunou jinam. Žádný hlas z Polska, že jestli Rusko dodá vakcíny, tak oni budou šturmovat na Bratislavu. Nic. O všechno se postarali sami Slováci. 

Všichni ti, kteří si prošli těmi správnými Erasmy i stážemi v USA, všichni ti místní Aspenové, Římští klubové, Ojrophujeři a podobně. Ti sami v pohodě vystačili na to, aby měl Matovič vážné problémy ze kterých nejspíš nevybředne. A pokud podá demisi, skončí definitivně. Je jedno, že se nějak přerekonstruje tamní vláda. Ať se ministrem stane kdokoliv, bude už velmi přesně vědět, co se smí a co se nesmí. A nejde jen o Sputnika. Ten představuje vrcholek ledovce. Je i hodně jiných věcí, které slovenská vláda nesmí. 

Proč to všechno píšu... 

Přesně tohle máme i u nás. Proto se nesmí dovážet Sputnik. Proto se nesmí používat levné léky a pokud ano, tak až pod neudržitelným tlakem veřejnosti. Když přijde Babiš do práce, má před sebou dlouhý pomyslný seznam toho, co se nesmí, protože jinak se proti němu postaví Aspen Hamáček, ojrohujer Petříček a samozřejmě celá opozice včetně mladých pirátských komsomolců. 

Proto si Babiš může hrát na chytrou karanténu, může zavírat lidi doma, může dělat lockdowny a dovážet Fajzr a Blamblamaléky. Ale nic víc. Pokud by to udělal, dopadne stejně jako Matovič, který nepochopil pravidla hry. Matovič nepochopil, že o lidi jde až na posledním místě. Na místě prvním jsou prachy, prachy a zase prachy. Pak je to geopolitika a zase prachy prachy a prachy. A až potom pomalu začíná nějaký problém zdravotníků a nějací nemocní a mrtví. 

Babiš to svým způsobem dělá dobře. Zřejmě si uvědomuje tu hranu, za kterou už nemůže zajít. Zřejmě si dovede představit (narozdíl od Matoviče), že může být mnohem hůř. Uvědomuje si ty síly, které jsou zatím jen ve stavu pohotovosti. Dlouhá léta Babiš jezdil za Merkelovou i za Trumpem a snažil se s touto skrytou opozicí něco udělat. Ale samozřejmě měl smůlu. Jen zřejmě naprosto přesně odhadl, že o veřejnost a voliče se opřít nemůže, protože mu ve skutečnosti nepomohou. Covid pak jasně ukázal, že veřejnost a voliči za ním skutečně nestojí. Naopak... nemůže se opřít ani o to málo, co měl. 

Zdá se, že Babiš přesně ví, kde jsou jeho limity. A i když to pro nás vypadá nelogicky, chaoticky a divoce, ve skutečnosti je to jediná cestička, jak nebýt odejít. Je to cestička značně křivolaká, ale jediná možná. Koneckonců Babiš má co ztratit a že by všechen svůj majetek dal na oltář pravdy a vlasti, nenechte se vysmát. 

Slovenskou vládní krizi stojí za to sledovat detailněji. Je nádherným zrcadlem i naší politiky a naší pozici mezi spojenci. Budu rád, když se dneska ozvou i naši čtenáři ze Slovenska, aby nám poreferovali podrobněji. Jestli mám v úvahách chybu, máte možnost mi ji vyvrátit. Ale pohled na východ mi teď hodně osvětlil babišovy motivy. Nechce dopadnout jako Matovič.  Dělá to, co může. Ne to co by měl a co by chtěl. Proto Babiš nikdy neaspiroval na roli Orbána. Proto se nikdy neopřel o své voliče proti EU. Jednoduše dobře věděl, že mu to k ničemu nebude. Že s materiálem, který má k dispozici, ty tisíce správně proškolených novinářů, erasmovaných vysokoškoláků a angažovaných opozičních politiků a vysokých úředníků  neporazí. 

Dlouhá léta mluvíme o tom, že jsme kolonie. Tak teď to vidíme v přímém přenosu. Je zbytečné nadávat vládě, že se neumí postavit Evropě. Fakt neumí. Protože jsme posledních třicet let dovolovali, aby přišla o všechny zbraně i páky, které pro něco takového měla. Může jen držet hubu a krok a řídit pohyb v úzkých a přesně vymezených mantinelech. Nerozhodujeme o sobě, rozhodují o nás jiní jinde. A mají tu na to dostatek hlídacích psů. Jsme už tak daleko, že se obejdou bez hrozeb naší ekonomice a nebudou na to potřebovat jedinou stíhačku. V pohodě to zvládnou s posádkami, které si sem už dávno dosadili na všechny myslitelná místa ve státní správě, tisku i parlamentu.  

Dívejte se na Matoviče - to je Babiš který nepochopil pravidla hry. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (153 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

co 5 dnů doma.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

... NIC...
... ano, je to strašné, ale je to tak.
Sere mě to přímo neuvěřitelně, že zde nemůžu beztrestně a hlavně radostně urážet Vidláka, protože to vidím úplně stejně, jako on. Babiš jede po hraně mezi pádem ANO do parlamentně opoziční propasti a pozbytím Agrofertu. To jsem pochopil, když zoufale popojížděl z Budapešti do Bělehradu a zkoumal terén, jestli by náhodou taky nemohl přitáhnout Sputnika do Čé eR, když už si ho dokonce budou vyrábět samotní Dojčeři..., ... a Taliáni..., ... a Dánové ho taky chtějí a moc...
Nemohl.
Nemohl, protože proto...
Prostě jak jsem napsal v jedné povídce - láska je velká čarodějka - a prachy ještě větší...

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

A všiml jste si, že Vašeho Andrejka ani nenapadlo zkusit domluvit výrobu Sputniku u nás? To by z pohledu bezpečnosti výroby bylo ideální. Andrej to ani nezkusil - buď ho to nezajímá nebo to neumí domluvit bebo Sputniku nevěří nebo ví moc dobře, že rozprodej výroby vykcin premiérem Zemanem a ministrem Davidem zničil šanci na budoucí výrobu vakcín. Co myslíte?

No a teď hupky dupky utíkejte to hodit Babišovi, Zemanovi a Davidovi. Voličský typ "vidlák" vždy zvolí tak, aby si pak nas výsledkem mohl pořádně pobrečet.

V příštích volbách to dopadne stejně: vidláci budou chtít volit co nejlépe, ale dopadne to jako obvykle. Salut!

Průměrný počet slepic: 1.9 (35 hlasů)

Kde by se lektvar Sputnik vařil?
Všechny výrobny vakcín jsme s úsměvem na rtech rozprodali, hlavně našim přátelům nejmilejším, tj. vrahům z Volstrýtu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

A kdopak se ji zbavil? Klaus ji protransformoval a prodal ji premier Zeman s ministrem zdravotnictvi Davidem kamaradovi Sloufa.

A tyhle dva vejlupky vidlaci intenzivne voli kam to jen jde. Sorryjako, ale vase volba dala souhlasne razitko na likvidaci ceske vyroby vakcin.

Průměrný počet slepic: 2.2 (15 hlasů)

vakcíny nám zarazili soudruzi již loni na podzim, hňupe.
Andrejko nedal potřebých 150 mio na dokončení s poznámkou, že je to moc drahé a že to stejně nebude potřeba, protože nám to dodají soudruzi z Vól Strýtu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Vlastni vyvoj vakciny je uplne mimo realitu, je to giganticky drazsi nez vyroba sputniku (ci jine vakciny) u nas.

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

Jasně... Andrejko si vzpomene a hned se tu začne stavět továrna na Sputnik. Andrejko se nepotřebuje nikoho ptát. Udělá to sám, bo přesně takhle jsou postavené premiérské pravomoci a výrobu vakcín má na starosti úřad, který Babiš řídí úplně napřímo. Žádná univerzita, žádná Zentiva, žádný kapitalismus, žádný SÚKL, žádný lobbing. Scallope, vy musíte být už hodně zoufalý. Copak, prémie nejdou? Kartouz je s vámi hrubě nespokojen? Pošlete sem toho druhého, co píše vaším jménem. Ten je inteligentnější. Ten takové kraviny nepíše a umí interpunkci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Ted Vam nerozumim. Kolektivne zavidite jinym v Evrope, ze chteji vyrabet sputnik (coz je rozumna strategie), ale kdyz ukazu na Andrejka - ktery sam ze sveta doveze kdejakou mastickou a osobne ji rozveze babickam pred kamerami caulidi - tak najednou je v poradku, ze on je jen muzikant.

Vami nenavideny Vystrcil u nas vyrobu respiratoru posilil. Na druhou stranu Vasi oblibenci Zeman a David pred lety rozprodali vyrobu tehdejsi vakcin v cesku. Safraporte, byt vidlakem vyzaduje hodne rozervanou dusi, Ale ohybat pravidla pro jedine spravne imperium by Vam slo. moc dobre ....

Průměrný počet slepic: 1.9 (18 hlasů)

EU má od těch politicky korektních a ideově správných výrobců naslibováno tolik vakcín, že: <i>„Evropská unie nepotřebuje ruskou vakcínu proti covidu-19 Sputnik V a je schopna do 14. července dosáhnout imunity na kontinentu s využitím dostupné evropské produkce,“</i> jak prohlásil errorkomisař pro jednotný trh Thierry Breton. <i>„Dnes zjevně máme kapacitu k dodání 300 až 350 milionů dávek do konce června. Do 14. července je tak možné dosažení kontinentální imunity.“</i>
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ek-evropska-unie-nepotrebuje-ruskou-v
No, to si povíme 14. července, ale čistě pro jistotu by se errorkomisař Breton onoho dne neměl zdržovat nikde poblíž Bastilly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Matovič je postavil před hotovou věc.
"Přivezl jsem na Slovensko Sputnik V, abychom mohli očkovat, když teď nemáme čím. Když se vám to nelíbí, je teď na vás, abyste to lidem vysvětlili. Já jsem udělal, co bylo v mých silách,"

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

Matovič nahlas, tak se divím, že už z něj nejsou klobásky pověšené někde v udírně...

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)

Pět slepic dávám za výjimečný počin. Článek či komentář sedl jako cosi na cosi. Otevřel mi nové perspektivy, ukázal mi něco, o čem jsem neměl tušení. V temném koutě se našel poklad místo obvyklého prázdna.
Rád bych poznal lidi, kterým tenhle Targusův rádobyvtipný kyd (nebo žeby poklad v temném koutě?) ukázal něco o čem neměli tušení. Jistě jsou velmi inteligentní a velmi dobře rozumí psanému textu.

Průměrný počet slepic: 1.5 (22 hlasů)

si rozsviťte a mrkněte se na tajňáka, jak vypadá reverzní kladivo. Udělá vám to dobře na tlak krve a na funkci žláz s vnitřní sekrecí.

A jestli nevíte, co jsou žlázy s vnitřní sekreci, tak to není to, co si myslíte, vy prase.

Jo, a ty slépky si posílám sám. Mám v baráku pět kompů a dvacet tajných IP adres. Dělá mi to dobře na tlak krve a na funkci žláz s vnitřní sekrecí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

to nebylo nic proti Vám. Vždyť nebýt Vás, dodnes bych nevěděl co je reverzní kladivo a místo abych dal na kotel UT redukční ventil tak bych upouštěl vodu. A možná se od Vás i dovím, co jsou žlázy s vnitřní sekrekcí. Musí to být hrozně frustrující, celý den sedět sám v cisterně, nemoci nikomu kopat do báboviček, nemoci nikomu vykládat jak je mladý a chytrý, zatím co Vy jste starý a škaredý, a přitom si být vědom že rozumíte téměř všemu, byl jste všude a dovedete každému poradit. Vůbec se tedy nedivím, že vás potom chytne kydací průjem a někdy i žvaníte.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

si myslí, že člověk dokáže sedět zavřený v cisterně plné tekutého dusíku by evidentně něco takového potřeboval.
Stejně jako hňup, který není schopen pochopit rozdíl mezi redučákem a vypouštěcím ventilem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

kdypak byl hovor o vypouštěcím ventilu? Podívejte se na co jste dal odkaz. Mezi námi je rozdíl. Já když něco nevím, tak se zeptám a nedělám mistra světa. Vy když plácnete blbost, tak se vymlouváte a okecáváte. Myslím, že bychom měli diskuzi o kladivu a redukčáku ukončit. Pravděpodobně nikoho nezajímá.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

snížení tlaku v ÚT za čerpadlem. Vaše hovna mne nezajímají. Na co jsem tehdy dával odkaz, to pochopitelně založeno nemám, ale mělo to být asi něco takového.
https://www.koupelny-radiatory.cz/malgorani-redukcni-ventil-1-se-sroube…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle těch otazníků na konci každého tvého příspěvku víš všeobecně o všem úplný hovno...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

by měl Targusův koment ukazovat něco, o čem ostatní neměli ani tušení?
Stačí, když nasere vemena jako je rk nebo hlavonožec :-)
To je na sto slepic, ne na 5 !!!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

‚Na občanech nelze dělat pokusy.‘ Slovenská vláda neschválila nákup vakcíny Sputnik V

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale jen to spravnou AMERICKOU experimentalni latkou

Status vakciny zatim nesplnuje zadna, ale novinari neuvadi presne pojmy, ale radeji pracuji s emocemi a dojmy

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechny vakcíny, kterými se u nás očkuje, jsou schváleny PODMÍNEČNĚ. Všem chybí přesně to, co chybí Sputniku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

V odkazu je popsán postup hodnocení vakcín.
Než se vakcína dostane k pacientovi “absolvuje tři fáze testování před jejím schválením a uvedením na trh a jednu fázi po uvedení”. Tato IV. fáze probíhá “v tzv. postregistračních studiích, které můžeme též nazvat jako ”Rozšířené srovnávací studie účinnosti a bezpečnosti”.
Čtvrtá fáze probíhá právě nyní při očkování , proto mají vakcíny podmíněné schválení. Důvody, proč se o tom veřejně mlčí (scallop nebo rk možná přijdou s tím, že o tom jednou na ČT24 ve 23:30 hodin byla řeč) si vyvoďte každý, jak chcete.

https://aifp.cz/cs/klinicke-hodnoceni-vakcin-nejen-proti-covid-19-jak/

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

A proč o tom nepíše pan vidlak? Koupil ho snad Bill Gates , aby mohl čipovat?

:-)

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Ale chápeš, že to co chválíš, je prakticky opisem "sputnik je stejně odzkoušený jak západní, ale protože je z ruska, tak ho nepovolili"? Nebo jsi si myslel, že to je kritik sputniku a tak jsi přitakal :D
Jooo, myslet znamená h... vědět ;)

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

NE, neni odzkouseny jako zapadni. Svaty Vlaidmir ho osobne vymyslel uz pred pul rokem, ale k registraci v EU se jaksi nemeli ... asi meli dobry duvod ...

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

je odzkoušený, i kdyby se třetiřadí referenti palcem u nohy v rypáku škrabali, a za odmítáním jeho dostupnosti lidem je politika, což mnozí odmítači otevřeně přiznali a EMA demonstrovala zatloukáním ruské dávno podané žádosti o registraci. Holt svoboda není pro všechny, pro eujařmené země zejména ne, ale aspoň díky za Srbsko, kde je vidět, že to jde a ani to není tak daleko.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, Sputnik není třeba zkoumat přízemními racionálními metodami neb jest stvořen všehomírem, který vedl ruku ruských vědců v tý laborce. Třetí fázi klinických testů a všemožné kontroly čistoty výroby vakcín jsou jen chabým pokusem zdegenerované Evropy vzepřít se vesmírné předurčenosti Impéria!

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Protože Vidlák si píše co chce. Ne co po něm chtějí druzí. Až budu mít náladu a chuť, budu psát o tom, jak jsem očipovaný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Dpcela verim, ze casem na to naladu mit budete :-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Dík patří milovníkovi oficiálních a jedině povolených pravd.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Následující pravidelný pořad redaktora FoxNews Jesse Watterse sice trvá přes 30 min., ale je nabitý a zajímavý od začátku do konce.

V první části komentuje katastrofu na jihu USA kvůli imigrantské tsunami... mezi ilegálními imigranty (demokraté nahradili tento výraz svým "undocumented immigrants") jsou už nejen běženci z jižní Ameriky, ale identifikovali třeba Jemence, Íránce, Turky, atd....
Bidetova administrativa chce krizi řešit tak, že chce imigrantům rozdávat zdarma jízdenky na autobusy a letenky a chce je přemísťovat do severních států USA. Severní státy jsou zděšené a samozřejmě s tím nesouhlasí (nepřipomíná vám to kvóty EU pro rovnoměrné rozmístění imigrantů z jižních států po celé Evropě?).
Záchytná střediska pro imigranty v Texasu hlásí spoustu covid pozitivních lidí, imigranti přicházejí netestovaní, neočkovaní.

V druhé části se redaktor s úžasem pozastavuje nad zavedením přísně segregovaných "graduation ceremony" na Columbijské universitě, podle rasy (zvlášť pro původní obyvatele, asiaty, jihoameričany, afričany...), podle pohlaví - LGBT, podle náboženství.

Ve třetí části srovnává průběhy covidu ve státech USA, které měly od počátku nařízené povinné roušky se státy, které nikdy taková nařízení nevydaly. Je to fakt zajímavé.

Watters' World 3/20/21 FULL 8PM| FOX BREAKING TRUMP NEWS March 20,21
https://www.youtube.com/watch?v=ApjjR6FGLT8

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneco, děkuji za souhrn pořadu.
Zdá se, že metody ovládání společností (např. řízený chaos), které používaly USA ve světě, začínají uplatňovat i doma. Příbuzní, co tam žijí přes třicet let (severovýchodní pobřeží, chalupa na Floridě, vlastní živnost, volili Trumpa) jsou dost vytočení, že prý před čím tenkrát odtud utíkali, je tam nyní dohání. A my je utěšujeme, ať jsou v klidu, že tady to je stejné. Aneb jak zpívá Nohavica: “...narozen v komunismu, zemřu v komunismu...” (bez sociálních jistot, dodávám já)☺️

volili Trumpa

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobre, dobre, ale jak si vysvetlujete ze Zapadem "dalkove ovladany" Babis jakoze mel dovoleno udrzet tady zakon o drzeni zbrani, z ktereho dostavaji progresiviste osypky ? Ten zakon temer nema obdobu ve svete, jen nekolik jinych zemi se k jeho liberalnosti, a soucasne smysluplnosti, blizi ! A neze jen Babis, az na mensinu eurozmrdu typu Dienstbier je na tom velice pozoruhodna shoda napric celym politickym spektrem, i u jinak zurive libdem stran !

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Liga-Libe je dnes jedno z nejsilnějších občanských hnutí nesvázané z žádnou konkrétní politickou stranou či neziskovkou.
Za zákonem je mnoho let tlaku na naše zákonodárce. Povedlo se jim zaangažovat i nemalou část z horních deseti tisíc a bohatí mají ve svých hračkách uloženy nemalé částky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/evropska-unie-ruskou-vakcinu-sputnik…
Evropská unie: Ruskou vakcínu Sputnik V absolutně nepotřebujeme

Ten PABLB co si hraje na eurokomisaře, by si měl taky občas přečíst noviny.
Např BBC
Tam by se dozvěděl, že problémy s Astrou jsou generovány za prvé v Indii, kde vláda šlápla do vývozu vakcin
( o tom jsem už referoval)
A za druhé se problémy indické výroby technologické povahy generují hádejte kde? V USA!
Kdy amíci blokují vývoz pomocného materiálu. Zřejmě nejspíše návaznost na zimní mrazové radovánky v Texasu.
(hadičky a pod)
A když má problémy jeden výrobce, jak dlouho potrvá, než se to přenese na další?
Trh je sviňa!
No a že by USA uvolnily vařený opičí uši vyrobené na jejich území?
TŮDLE NŮDLE!
Vakcíny od AstraZenecy vyrobené v USA se do Evropy nedostanou. Evropská unie chce příkaz změnit
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ockovani-proti-koronaviru-vakcina-a…

A teď můžou nastoupit DIGIDEBILOVÉ a DEMODEBILOVÉ a můžou nám líčit světlé zítřky po vzoru pana eurokomisaře.
( Mám, takovej blbej pocit, že to dopadne naprosto stejně, když ten exot Šefčovič slavnostně boural zbytky infrastruktury plynovodu Jižní Proud, v 2015. Teď Evropa se krmí plynem z Tureckýho Proudu, kde jsou přepravní poplatky sice asi třikrát dražší, ale slavná EU mohla slavit další PEREMOGU.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

,,Eurokomisař: Evropa dosáhne do 14. července imunity, Sputnik nepotřebujeme.
…..Breton rovněž zopakoval, že EU by v případě potřeby měla pomoci Rusku s výrobou vakcíny, ale její prioritou by měli být Evropané.“…..
Včera 22:01 – Paříž
ČTK
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/eurokomisar-evropa-dosa…

Asi nečetl Naši strategii očkování, protože my budeme očkovat i v roce 2022, možná to stihneme do 14. července.

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/12/Strategie_ockova…

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Blatný ostře proti Babišovi. Razítko pod odložení druhé očkovací dávky nedám
https://cnn.iprima.cz/blatny-proti-babisovi-razitko-pod-odlozeni-druhe-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Tak ono především - druhá dávka Astry následuje až tři měsíce po první a účinost se rozvíjí do 14 dnů od očkování. Jinými slovy, aby se stihl termín pana Komisaře, musel by první dávku Astry dostat poslední touto látkou očkovaný k 1.4. Tedy na Apríla. Tedy příští čtvrtek.
Samozřejmě to třeba mají ve Francii jinak. Pak jim gratuluji. Alespoň to ukazuje, kdo je podle nich tou Evropskou Unií.

Ale ono je to obecně natolik přepálené prohlášení, že z něj ta ideologičnost (či političnost) vyloženě cáká. Je to asi takové to prohlášení typu "18.11. jdou děti do škol, leda by došlo k havárii jaderné elektrárny" či jak to bylo proneseno. O samém datu nemluvě (výročí pádu Bastilly, takový český 28. říjen).

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

zde se ho zastanu, imunita se ozvine uz po prvni davce, sice ne naplno, ale nejake je ;) Ale i tak, nemají dost na jednu dávku pro 70procent, kdy by +- vznikla kolektivníé imunita...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Stotoznujem sa s clankom, ze hlavny dovod padu Matovica je Sputnik, aj ked vacsina verejnosti to pripisuje Matovicovej specifickej osobnosti. Este by som dodal, ze pomohol krik oficialnych medii, kde sa Matovica, ohladne Sputniku, nezastal nikto, ale vsetci ho obvinuju z neschopnosti komunikovat s kolegami.
Vela napovie, kedy sa na Slovensku realne zacne Sputnikom ockovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Aborex (neověřeno)

Trvalý odkaz

To sedí. Matovič má papíry na hlavu. A donedávna to opravdu vypadalo, že je blázen. Ale ten jeho geniální krok se Sputnikem vyvolává docela pochybnosti. A to je tu navíc jeho odpověď na otázku, co slíbil Putinovi za dodání vakcíny: prý Podparkatskou Rus !!! (třeba: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/matovic-se-omluvil-ukrajincum-za-zert… ). To skoro vypadá, že toho blázna jen hraje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemecka okupacni vojska jsou 30km od Moskvy a Stalin odmita prijmout dodavky vojenskeho vybaveni ze strany spojencu, protoze zbrane dodane z USA nemaji ten spravny tridni puvod.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

píše JEDINĚ správný třídní původ.
Když si to opravíte, dám vám dvojku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Výborně,
Tak možno za měsíc napíšete,že i Covid 19 je jejich zbraň,jak ty kolonie udržet v poslušnosti.
Domnívám se,že nám Babiš vydrží do těch podzimních švestek.
Pořád prachy a o to jde Babišovi víc,než o zdraví občanů,stejně o ten majetek přijde.
Tady se ukazují charaktery mnohých politiků,málokterý by dokázal bouchnout do stolu a říci,bude to takto.
Kdo dokáže prosadit Sputnik V vyhraje u občanů podzimní volby.
Babiš prohlásil,že neodvolá Blatného,takže opravdu potvrdil,že ho někdo drží pod krkem,bohužel,sám si kope hrob.

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)