Ukrajina z jiné strany

Autor
Štítky

Včera mě můj bratr upozornil na jeden rodinný zdroj ohledně Ukrajiny a já bych vás o něj nerad připravil. Tentokrát se jedná o jistého "bratránka", který není právě naladěný na ukrajinskou nacionalistickou vlnu, neuchcává blahem, kdykoliv se řekne Stěpan Bandera a ve své domovině proto musí mlčet, mlčet mlčet, protože by dostal do huby od své vlastní rodiny. Na druhou stranu je to vzdělaný člověk se slušným politickým přehledem, který ví o ukrajinské politice asi tolik co u nás Milan Syruček. Je zkrátka obeznámený se vším, co lze v ukrajinském veřejném prostoru najít.  

Bratránek samozřejmě nevidí do tajných porad, nevidí Zelenskému do hlavy, nevidí do hlavy ani Putinovi, ale dokáže úspěšně předstírat loajalitu takovým způsobem, že na něj ještě žádné místní gestapo nepřišlo. Berte to tedy jako pohled insidera, téměř novináře, jehož pohled nám celé současné válečné harašení popíše velmi přímočaře. 

Odsouvám proto odpočinkový článek o další den. 

Joe Zombiden "vyhrál" americké volby a usedl v Bílém domě. V Kyjevě zavládla radost. Donald Trump totiž Ukrajinu přehlížel, okatě jí pohrdal a pokud ho na té dněperské rovině něco zajímalo, tak to byly Bidenovy kontakty a hříchy, kterých se tam dopustil. Zelenský se od Trumpa nedomohl ničeho, americký kovboj ho tlačil do velmi nepříjemného dilematu - má Bidena prásknout? Dneska člověk nikdy neví, Trump samozřejmě sliboval prokurátora a dlouhé vězení pro svého vyzyvatele, ale věřte dneska americkému prezidentovi. Co kdyby to nedopadlo, co kdyby soud nebyl, nebo Bidena osvobodili, co kdyby se chtěli mstít lidi okolo něj...  

Zelenský měl dobrý instinkt a Bidena nepráskl. Pustil Trumpovi jen takové narážky a povídačky ze kterých se pořádný monstrproces udělat nedal. Biden si nakonec Trumpa namazal na chleba a milý Donald se sice cukal, ale nakonec pěkně odstoupil a spolu s Bidenem triumfálně nastoupila Kamala, Viktorka Nullandová a spousta dalších lidí, kteří se angažovali v Majdanu a kteří byli všichni přečůráni Putinem, který je zasáhl tam, kde to nečekali. 

Bidenova inaugurace proběhla, žádné překvapení se nekonalo, Joe je sice poněkud senilní a plete si dny, přátele i postavení, ale to je jedno. Kolem něj jsou dávní ukrajinští kamarádi, teď nastává ta správná chvíle, teď přijdou bratři američani a Putinovi to společně nandáme. Osvobodíme Krym, osvobodníme Donbas a budeme šturmovat na Moskvu. Zadupeme Putina do země, protože takhle nám to Biden sliboval... Akorát Trump mu do toho pak hodil vidle. 

Biden sedí v Bílém domě... a nic. Zelenský čeká na telefonát. Nic. Nevolá ani Biden, ani Kamala, ani Viktorka Nullandová, dokonce nevolá ani vrátný z Bílého domu. Ukrajina neexistuje. 

Topž je zapotřebí jít štěstí trochu vstříc... podepíšeme dekret o znovudobytí Krymu i Donbasu... A ejhle, podepíšeme něco takového a Putin ten hajzl začne pro jistotu stahovat k hranicím vojenské jednotky. v Kyjevě jsou dost velcí idioti, aby něco zkusili a tak je lepší být připraven. V Kyjevě samozřejmě nemohou jen tak přihlížet a tak také začínají stahovat jednotky k hranicím. 

Pak přibývá provokací, ostřelování, na koni jsou ukrajinští váleční jestřábové, všechno se vyhrocuje a Zelenský stále čeká na ten telefonát od Bidena, který mu dá zelenou a potvrdí všechny ty závazky z minula. A ono pořád nic. 

A tak se to hrotí ještě víc, Biden přece nemůže mlčet, když ukrajinská propaganda hlásí div ne ruský vpád. Agresor je na hranicích, Bidene! Putin zničí celou Evropu, honem bratři USáci, přijďte zachránit naší banderovsko - mafiánskou demokracii. A pořád nic... 

Až nakonec... je to prý pár dní... Konečně telefonát... 

Ukrové, jste v tom sami. My američané za vás bojovat nebudeme. Prodáme vám samozřejmě zbraně, černozemě máte dost, kupce na ní máte také, není problém vám dodat co potřebujete, ale krvácet si budete sami. Zelenský zdá se právě pochopil, že je to obráceně. Že Ukrajina má bojovat za americké zájmy a ne USA za ty ukrajinské. 

A najednou.... to už nám u nás presstituti neřeknou, Zelenský mluví o diplomatickém řešení. Válečné bubny ztichly a možná si tam v Kyjevě vzpomněli na velkého přítele USA Sákašviliho, kterak kouše kravatu, protože neví, jestli ruské tanky nedojedou až do Tbilisi, ale ví, že všechna letadla mají Rusové zaměřené.  

Zelenský samozřejmě nemá situaci pevně v rukou, člověk nikdy neví, co se na frontě může stát, lidský rozum říká, že když jsou někde soustředěná vojska, tak se vždycky něco stane. Ale celé toto tajtrlíkování nebylo proto, aby Ukrajina bojovala proti stokrát silnějšímu nepříteli, ale aby Biden zavolal do Kyjeva a pomohl. Jenže.. stařeček povýšil. A mají tam za Velkou louží jiné starosti... nějak se jim rozjela migrační vlna, musejí očkovat i za cenu roztržky s dalšími spojenci, Čína je v poslední době hrozně asertivní a nechce se jí kupovat americké dluhopisy, žluťáci staví letadlové lodě, v Afghanistánu už drží jen Kábul a nejbližší okolí... A na Ukrajinu už dávno sere pes. 

Abych to shrnul... 

Podle ukrajinského insidera se teď bude ještě chvíli blbnout a nedej bože aby se něco stalo, ale nakonec se zase všechno naloží na podvaly a odveze se to do kasáren, protože Putin je připraven a ruský velvyslanec v Kyjevě jim už dávno vysvětlil, jak dopadnou, kdyby se o něco pokusili. 

Pokud nějaká válka začne, nebude to z vůle prezidentského komika, ale nějakého patřičného banderovce v blízkosti fronty. 

Jak jsem koupil, tak prodávám. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (193 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

4 hlasy - průměrný počet slepic 1
To jen aby čtenáři věděli že článek zaujal a je výborný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mne by zajímalo, pane Vidláku, z jakého města nebo oblasti, ti příbuzní jsou. To naznačuje mnohé. Nejhorší UA nacionalisté tradičně byli v meziválečné, polské části Haliče. Lvov, Ivano-Frankivsk, Ternopil. Střed byl nevyhraněný, ale třeba Žitomir a okolí, od Kyjeva na západ, nebyl výrazně protiruský. Podle výsledků voleb, hlasoval často jako východní oblasti. . Pak byla nějaká statistika a mapa, kolik lidí a kde, používají na počítači a v běžném styku, ruštinu a kolik ukrajinštinu. Ruština, pokud si vzpomínám, totálně vedla na bývalé Nové Rusii a dál, přes Oděssu až do Besarabie. Kyjev byl multikulturní město, kde se mluvilo ruský a venkov na západě se považoval za buranský, kde lišky dávají dobrou noc (jako v Práglu východ republiky). Na severovychodní hranici s Ruskem také převládala silně ruština. Ve středu země převládala taky, ale ne výrazně. Na západní části země, která patřila mezi válkami Polsku a před ním Rakousku, převládala ukrajinština.

Vhled vašeho bratránka je zajímavý. kee jde o to, kdo je odkud a jestli předkové bojovali ve válce s Banderovci nebo proti nim...

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Jádro rodiny pochází z Lucku. Dědeček za svůj život vystřídal v podstatě pět států, ale přitom se ze svého baráku nikdy nehnul. Moje maminka je ze sedmi sourozenců a jediná má pouze dvě děti. Všichni ostatní se drželi tradice a pořídili si jich víc než pět. Mám dvaatřicet přímých bratranců a sestřenic, kteří se samozřejmě oženili a vdaly a tak jich je 64. Takřka všichni mají minimálně tři děti, takže moji synovci a neteře z druhého kolene dělají zhruba stovku lidí. Většinou jsou už také dospělí a založili rodiny. 

 Rodina je ale dneska už rozptýlená všude po světě. Někteří v devadesátách úspěšně emigrovali do USA a Kanady, jiní tak dlouho jezdili pracovat do Ruska, až tam už zůstali, jeden můj bratránek se vyšvihl na tom, že za čečenské války vozil do Grozného ojeté západní kamiony. Krev rodinu stále spojuje, ale kdyby se něco stalo, tak jedni budou nejspíš nuceni bojovat proti druhým. Svatby za SSSR zařídily rodině napojení na všechno - banderovce, rusy, ukrajinské vlastence, policajty, vojáky, učitele, stranické funkcionáře. Moji bratranci pak pokračovali v devadesátkách v obdobném duchu a tak dneska máme v rodině všechno. Američany, Kanaďany, Udehejce, jednu krásnou Kazašku, kterou ještě vychovali v úctě k mužům - to byste museli vidět, jak svému muži přinese večeři a pokloní se  mu u toho. Dneska radím každému, kdo se neumí seznámit, ať si ženu koupí v Kazachstánu... Podobných historek bych mohl sypat z rukávu celé týdny...  

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

Proč se mezi sebou musí prát, když je tam místa dost? Je to v jejich zájmu?
Měli by se na celý konflikt vysrat, ať si válčí ti, kteří to vymysleli s financovali.
Myslím si, že hodně Ukrajinců by rádo vrátilo čas před majdan.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Války řeckých městských států, římské občanské války, věčné války uvnitř římské říše národa němeského, války dvou růží, španělská občanská válka, americká občanská válka, indiánské mezikmenové války, africké mezikmenové války, francouské občanské války atd, atd.

Jsme úplně normální.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Ukrajina stojí před demografickou katastrofou. Rusko vymírá.
Konflikt na Ukrajině z tohoto pohledu postrádá smysl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Ani do slušně zařízených polských statků nebylo snadné nahnat Germány např. z Rumunska.
Na Sibiř se jezdilo za trest, ne farmařit.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

rádo vrátilo čas před rozpad SSSR. Zejména pak těch, kteří pobírají starobní důchody v závratných výších do 100 USD. Pochopitelně měsíčně, nikoli denně.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Průměrný důchod v Rusku letos činí 14.100 rublů (asi 4790 Kč), valná část důchodců má však penzi nižší. Podle posledních průzkumů veřejného mínění se proti důchodové reformě staví 75 procent Rusů, schvaluje ji jen kolem deseti procent dotázaných.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

cenová hladina v RF je také někde jinde, než je tomu u nás.
A důchodová reforma v RF nemá kupodivu naprosto nic společného s ukráckými almužnami.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

v Rusku je podstatně levněji.
14.000 rublů je pro důchodce v Rusku podobné jako 14.000 Kč pro důchodce v ČR.
Městskou dopravu mají zdarma, benzín a nafta zhruba polovinu toho co u nás.
Leckde nemají vodoměry, platí paušál (nevelký) a vody i teplé berou dle potřeby.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Benzín levnější jak balená voda , kterou nám kapitalisti kradou a posléze prodávají.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

je u nás 6 let
kolik na UK ??

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

To nezní špatně. Ještě pořád se tam vychovávají ženy v úctě k mužům? Né, že bych se neuměl seznámit, ale tady je to jiné. Moc emancipace a tak :-/ Nasadil jste mi brou/teda, Kazašku, do hlavy! ;o)

Bral bych nějakou, ani tlustou ani chudou, nejlíp prostě vyvinutou, krása není všechno, tak lepší průměr by stačil, ale hlavně hodnou, co by zvládla běžnou středoevropskou domácnost a obstojně bystrou, by se naučila jazyk. A né moc malou. Vídávám u nás dvě tři ženy asijského typu, mluvící rusky, s našima chalanama, před pár lety jezdily s kočárky a jsou pomalu tak velké, jako já. Ale to nejsou Kazašky. Ani Jakutky. Probíral jsem to s dalšími znalci;) a došli jsme k závěru, že to budou Burjatky. Ti jsou docela mohutní.
Jo a neměla by tady islámovat a tak. Prostě splynout. Snad by jí nechyběly koně, jurty a step. Jasně, dnes žijí ve městech ;)
Kolik asi taková Kazaška v Kazachstánu, dnes stojí???

Ono je vůbec kumšt, dnes najít dobrou babu. I v Rusku. Zpívá se o tom i v písních! 😉
https://m.youtube.com/watch?v=Hyy8i45oh-c

Jinak, o krásné Kazašce psal Solženicyn. Ředitelka školy. Státní testy z matematiky jim nějak roky nevycházely, tak ho vzala, i když byl trestaný, protože byl matematik. Pak jim to už vycházelo dobře. S kolegou Srbem se snažili, co to šlo. Jiní dávali zkoušku za berana...

Jediná Kazaška, kterou znám, je Džamila Stehlíková. Pěkná moc není. Není blbá, vystudovala psychiatrii nebo tak něco, ale jak otevřela v TV pusu, měl jsem ten pocit...

Kdysi, když jsem navštívil bývalou Podkarpatskou Rus, tak jsem z těch stvoření, co tam jen tak, chodila po ulici, málem padl naznak! Tak jsem měl plán, že když tady nic, tak to vezmu přímo na Užhorod a tam, nebo v okolí 100 km, něco ulovím. Přímo v Užhorodě je střední zdravka a tam to byla pastva pro oči! No, dopadlo to jinak...🐵🥴

Udegejci žijí až na dálném východě, u Ussuri a Amuru. Je jich pár tisíc. Četl jsem knihu od Džansi Kimonka. Byl to říční národ. Na UA jich moc nebude.

Ty vaše rodinné vztahy, jsou moc zajímavé. Různé země, osudy, národnosti a víte o sobě. Kdyby někdo zmapoval osudy i drobné příhody a radosti všedního života, mohl by to být dobrý román. Nebo komedie, podle pojetí. Každopádně dokument doby a já bych si to přečetl rozhodně rád.

My jsme po mužské linii někde ze středomoří, Itálie, ale posledních 200 let usedlí u nás, někteří zůstali po první světové v Rakousku. Po ženské jsme žili stovky let, co zápisy sahají, na rodné hroudě, kde člověk kopne do země a najde střepy, kosti, nástroje, ozdoby, zemnice, mohyly, lochy, semena, pecky, dřevěné i kamenné základy, od paleolitu až dodnes. Jen jedna žena pochází z francouzského Alžíru, kde praděda sloužil v cizinecké legii. Domorodka. Taky ji tam nejspíš koupil. Tehdy to tam bylo normální. A jedna ze Zakarpatí, tehdy téměř 1000 let, maďarského. Ale to jsou jen střípky přetrhaného řetězu, na rozdíl od vás. 👍

Luck je na Volyni. V okolí sídlili i Češi. Tam dnes žijí echt Ukrajinci. Pro mne, kdybych měl rodinu tak rozvětvenou, by asi bylo složité, se nějak identifikovat. Docela by mne zajímalo, jak jste se s tím popasoval...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kéž by se ta Vidlákova vize naplnila. Netoužím po tom, aby mi nad hlavou lítaly rakety a na hlavu padaly bomby.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://prednisonebuyon.com/ - prednisone 20 mg tablet

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://buyplaquenicv.com/ ">hydroxychloroquine for rheumatoid arthritis</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://vpropecian.com ">finasterid</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

traitement kyste pharmacie lafayette caen pharmacie angers chapeau de gendarme , sur produits medicamenteux pharmacie de garde Г  marseille 15e , pharmacie lafayette jaude pharmacie de garde aujourd'hui france pharmacie de garde marseille site officiel Microsoft SQL Server 2017 Standard precio Colombia, Comprar Microsoft SQL Server 2017 Standard <a href=https://publiclab.org/notes/print/34638#>Microsoft SQL Server 2017 Standard barato, Microsoft SQL Server 2017 Standard precio Colombia</a> Microsoft SQL Server 2017 Standard venta Colombia Microsoft SQL Server 2017 Standard barato. pharmacie avignon les clayes sous bois therapies breves annecy Comprar Windows Server 2022 Datacenter, Windows Server 2022 Datacenter venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34772#>Windows Server 2022 Datacenter </a> Windows Server 2022 Datacenter barato Windows Server 2022 Datacenter por internet. therapie comportementale et cognitive origine pharmacie ouverte woippy , horaire pharmacie iroise brest pharmacie bourges avenue francois mitterrand Compra Lumion 8.5 Pro a precios mГЎs bajos, Lumion 8.5 Pro barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34327#>Compra Lumion 8.5 Pro a precios mГЎs bajos</a> Lumion 8.5 Pro precio Chile Compra Lumion 8.5 Pro a precios mГЎs bajos. traitement eczema pharmacie de garde cherbourg .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

act therapy how to horaires pharmacie bailly st lazare therapies cognitivo-comportementales efficacite , medicaments en espagnol pharmacie de garde nantes , therapie cognitivo-comportementale exercice pharmacie de garde marseille 13015 therapies geniques Photoshop Lightroom CC Classic donde comprar en Chile, Comprar Photoshop Lightroom CC Classic <a href=https://publiclab.org/notes/print/34515#>Photoshop Lightroom CC Classic </a> Photoshop Lightroom CC Classic barato Photoshop Lightroom CC Classic por internet. therapie de couple rabat pharmacie leclerc enval DAZ Carrara 8 Pro venta Venezuela, Comprar DAZ Carrara 8 Pro <a href=https://publiclab.org/notes/print/34639#>DAZ Carrara 8 Pro precio Venezuela, DAZ Carrara 8 Pro venta Venezuela</a> DAZ Carrara 8 Pro por internet DAZ Carrara 8 Pro barato. therapie de couple psychiatre pharmacie de garde mulhouse , pharmacie de garde gironde pharmacie furt bordeaux Compra Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 a precios mГЎs bajos, Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34343#>Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 por internet</a> Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 precio PerГє Adobe Photoshop Lightroom CC 2018 venta PerГє. medicaments jambes lourdes act therapy limitations .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie leclerc allonnes pharmacie roy rene aix en provence pharmacie de garde toulon , act therapy for ptsd pharmacie nantes , therapie cognitivo-comportementale adolescent pharmacie faubourg saint jacques beauvais pharmacie kleber Comprar GraphiSoft ArchiCAD 24, Compra GraphiSoft ArchiCAD 24 a precios más bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34390#>GraphiSoft ArchiCAD 24 donde comprar en Guatemala</a> GraphiSoft ArchiCAD 24 precio Guatemala GraphiSoft ArchiCAD 24 por internet. pharmacie en ligne suisse zur rose pharmacie eric beaulieu Navisworks Manage 2023 venta Perú, Compra Navisworks Manage 2023 a precios más bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34732#>Navisworks Manage 2023 </a> Navisworks Manage 2023 barato Comprar Navisworks Manage 2023. pharmacie rue emile zola boulogne billancourt pharmacie autour de ma position , etude pharmacie brest pharmacie ouverte besançon GraphiSoft ArchiCAD 24 donde comprar en Guatemala, GraphiSoft ArchiCAD 24 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34390#>GraphiSoft ArchiCAD 24 por internet</a> GraphiSoft ArchiCAD 24 precio Guatemala GraphiSoft ArchiCAD 24 por internet. pharmacie annecy en ligne pharmacie de garde a marseille 13015 .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

therapies kidney traitement verrue pharmacie pharmacie en ligne code promo , therapie jeu de societe pharmacie brest jean jaures , pharmacie bordeaux ouverte traitement lyme act therapy near me Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 venta Ecuador, Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34691#>Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 barato, Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 venta Ecuador</a> Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 por internet Chaos Group V-Ray for SketchUp 5 precio Ecuador. medicaments gueule de bois pharmacie orthopedie argenteuil Reaktor 6 donde comprar en Ecuador, Reaktor 6 precio Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34377#>Reaktor 6 precio Ecuador</a> Reaktor 6 venta Ecuador Comprar Reaktor 6. pharmacie avignon auchan pharmacie de garde yonne aujourd'hui , therapy class alternatives pharmacie grand bailly AutoCAD LT 2017 precio Guatemala, AutoCAD LT 2017 venta Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34508#>AutoCAD LT 2017 por internet</a> Comprar AutoCAD LT 2017 AutoCAD LT 2017 barato. master pharmacie industrielle bordeaux pharmacie ouverte yerres .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

traitement varroa pharmacie de garde aujourd'hui arras therapie cognitivo comportementale trois rivieres , pharmacie avignon saint agricole pharmacie argenteuil gare , pharmacie vauban angers therapie kalash criminel therapie cognitivo comportementale lyon CorelDRAW Graphics Suite 2022 donde comprar en Miami, CorelDRAW Graphics Suite 2022 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34724#>Compra CorelDRAW Graphics Suite 2022 a precios mГЎs bajos</a> CorelDRAW Graphics Suite 2022 precio Miami CorelDRAW Graphics Suite 2022 por internet. traitement fongicide pharmacie toulon Microsoft Office Professional Plus por internet, Microsoft Office Professional Plus donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34473#>Microsoft Office Professional Plus por internet, Microsoft Office Professional Plus donde comprar en Chile</a> Microsoft Office Professional Plus por internet Comprar Microsoft Office Professional Plus. pharmacie de garde aujourd'hui quimper pharmacie avenue stalingrad argenteuil , medicaments yokebe pharmacie bordeaux horaires Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection por internet, Compra Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34577#>Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection donde comprar en Chile</a> Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection barato Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection donde comprar en Chile. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador. Medicamento Gabapentina nombre generico Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Compra Gabapentina a precios mas bajos, Neurontin precio Ecuador</a> pharmacie de garde uccle pharmacie ouverte grenoble .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie hopital beauvais therapies familiales therapies humanistes , pharmacie charre annecy le vieux parapharmacie leclerc jet dentaire , pharmacie boulevard sixte isnard avignon pharmacie de garde drancy pharmacie de garde marseille ce soir Compra Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos, Compra Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34681#>Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 </a> Autodesk AutoCAD Mechanical 2023 barato Comprar Autodesk AutoCAD Mechanical 2023. pharmacie orthopedie annecy pharmacie beauvais lesigny Corel Painter 12 barato, Corel Painter 12 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34314#>Corel Painter 12 donde comprar en Guatemala</a> Corel Painter 12 venta Guatemala Comprar Corel Painter 12. act therapy and trauma pharmacie de garde juan les pins , therapies alternatives pharmacie auchan chatellerault Comprar Furadantin sin receta, Furadantin barato en la farmacia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34198#>Furadantin barato en la farmacia</a> Compra Furadantin a precios mГЎs bajos Comprar Furadantin genГ©rico. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta. Compra Gabapentina a precios mas bajos Comprar Gabapentina 800 mg generico <a href=https://form.jotform.com/222076566560862#>Gabapentina precio sin receta</a> pharmacie avignon recrutement les therapies comportementales et cognitives pour les nuls pdf .

Zatím bez slepic

In reply to by Irovský (neověřeno)

Trvalý odkaz

phage therapy alternatives to antibiotics pharmacie de garde aujourd'hui Г  yaounde pharmacie leclerc bayonne , pharmacie vourch brest pharmacie avignon route de lyon , pharmacie toledano argenteuil horaires pharmacie bailly st lazare pharmacie saint denis VRED Professional 2023 donde comprar en EspaГ±a, Comprar VRED Professional 2023 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34726#>VRED Professional 2023 donde comprar en EspaГ±a</a> VRED Professional 2023 por internet Compra VRED Professional 2023 a precios mГЎs bajos. pharmacie leclerc quimper pharmacie leclerc brive Microsoft Project Standard 2019 barato, Microsoft Project Standard 2019 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34517#>Microsoft Project Standard 2019 por internet</a> Microsoft Project Standard 2019 barato Compra Microsoft Project Standard 2019 a precios mГЎs bajos. pharmacie chelles pharmacie ouverte week end , pharmacie de bourges pharmacie ouverte samedi aprem Compra Autodesk Inventor Professional a precios mГЎs bajos, Autodesk Inventor Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34366#>Autodesk Inventor Professional venta Argentina</a> Autodesk Inventor Professional venta Argentina Compra Autodesk Inventor Professional a precios mГЎs bajos. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie miara vasseur beauvais pharmacie de garde paris xv .

Zatím bez slepic