Velká gesta

Autor
Štítky

Včera jsem nechal ještě jeden den odpočinkové téma o pistolkách s tím, že se ještě nic neděje. No, v době kdy jsem článek psal se ještě nic nedělo. Ale včera už se dějiny zase roztočily. A to takovými fofry, že dnes musím nacpat do jednoho článku tři události ve třech zemích naráz a pokud možno ještě vzpomínat na minulost. Ale nakonec to nebude zase až tak těžké, bo ono nám to vlastně docela souvisí. 

Takže čím byl charakteristický včerejšek? Velkými gesty na všech stranách. 

Na Slovensku podal Fico demisi,poté co pokračovaly masové protesty,  v Británii se zřetelně ví, že starého agenta Skřípala otrávili Rusové a nejspíš Putin osobně, u nás se demonstrovalo. Ve středu na Václaváku a před Hradem a včera si studenti dali stávku. A co mají všechny tyto události společného? Jsou to jen velká gesta bez reálného obsahu a tak mohu říci, že ani z jednoho mráčku nezaprší a nic se prozatím nezmění. 

Vezmu to popořadě. Fico podal demisi. Svým způsobem ho chápu. Partner v koalici co má v erbu budování mostů se rozhodl pokusit se o voliče bratislavské kavárny a větří šanci na politický zisk. A tak svého koaličního kamaráda potápí. Ne ti demonstranti tam venku. Bugár dělá politiku. Fico moc nemá na výběr. A tak nabízí kompromis. On sám půjde a bude konsolidovat stranu a koalice dovládne s jiným premiérem. Kiska ne nažere a koala zůstane celá. 

Akorát jsem od rána poslouchal v objektivní a nezávislé české televizi jednoho slovenského politologa za druhým, jak Fica kaceřuje za takové politické podmínky. Když si to tak přeberu, tak se milí slovenští intelektuálové div nerozpukli, jak si Fico mohl takové podmínky dovolit. Považte, on chce vybrat nového premiéra. To přece Kiska nemusí poslouchat a tak má slovenský prezident od svých kavárnických elit hlasité povolení Fica podrazit. A já myslím, že to opravdu udělá. Dneska večer mají být v Bratislavě další demonstrace a to by v tom byl čert, aby se tam nestalo něco, kvůli čemu Kiska na svůj slib zapomene. Ficova demise bude jen gesto. Prezidentský slib bude jen gesto. Ale zato tam budou mít takový malý majdan, případně Mnichov. Mohlo by to celkem pročistit vzduch a ukázat, kdo je frajer a kdo je svině.  A Ficovi vzkazuji, že jediné co je nebezpečnější než být nepřítel liberální demokracie je být přítel liberální demokracie. Pro Kuciaka to platí taky.

Mimochodem, co takhle odhad situace v diskusi? Já tvrdím, že už  v neděli bude jasné, že Pellegrini žádný premiér nebude. A pokud budou přečasné volby, nebude žádný premiér Sulík. A Kotleba si už určitě cvičí předvolební projevy.  

U nás se také demonstrovalo. Za Českou televizi. Čtyři tisíce lidí ji nedají. ČT jim stála za to zvednout zadek a postavit se Babišově a Zemanově zvůli. Takže tu zbývá ještě 10.000.000 (slovy deset milionů) lidí, kterým to za demonstraci nestálo. Ještě se najde pár stovek tisíc lidí, kteří se podepíší na fejsbůku  pak bude tak devět a půl milionu lidí, kteří se nikde nepodepíšou a boj o českou televizi je jim ukradený, protože už dávno koukají na Barandov a Novu... a Eurosport, Eroxxx a stovky dalších kanálů. 

Mimochodem, ti stejní, co se tak vehementně stavějí na obranu demokracie a objektivity české televize, ti na svých profilech často lemntují nad tou nespravedlností, že takoví burani jako já - typičtí voliči Zemana mají také volební právo. Prý by se to tak nemělo nechat. Takže demokracii nám tito hoši zachrání tak, že ji pro valnou část národa bude nejlepší zrušit. Má cenu to komentovat? Jen gesto. 

A ještě jedna zajímavost... Všímáte si, že ČT musí svojí obranu spojovat s bojem proti Zemanovi a Babišovi? Jako kdyby jejích kritiků nebylo mnohem více. Ale představte si, že by se měla svolat demonstrace na  obranu ČT proti Žantovskému. Nebo proti Eriku Bestovi. Nebo proti Janu Kellerovi. Kdo by asi tak přišel? Možná redaktoři, jinak nikdo. Jo, Zeman leckomu šlápl na kuří oko a Babiš taky, proti nim ještě pár lidí na náměstí přijde... ale kdyby mělo jít jen o ČT, nepřijde ani noha. Chudák Moravec. Kdyby nebylo Zemana, musel by si ho vymyslet. Čili zase jen velká gesta. 

A pak nám v Británii před pár dny otrávili agenta Skřípala a nějak jim to tam skřípe. Mluví se o válce s Ruskem, velkém ultimátu a prvním chemickém útoku na území NATO.  Leckteří britští kverulanti se ptají, jaké jsou důkazy na obvinění Ruska z chemického odstranění bývalého agenta, kterého věznili v Lefortovu. Pak ho vyměnili za jiné zajatce a bylo po všem. Kdyby ten Skřípal něco opravdu věděl, tak ho zabili už dávno. 

A tak nám zase zbývá jen gesto. Ostatně zabít bývalého agenta jde i jinak. Mnohem snáze se převáží pistole, nebo se do něj prostě vrazí s autem, nebo prostě zmizí a už se nikdy nenajde. Ale někdo si dal práci s nervovým plynem (a kdoví jestli to tak opravdu bylo) který se opravdu snadno přepravuje v lahvičce od Coca-coly.  Někdo si dal záležet, aby to bylo vidět a to pořádně. 

Víte, já bych si klidně dovedl představit, že to udělal Putin, protože tahle akce rozhodně pomůže udržet Mayovou u moci a co je pro Rusko jeden fotbalový šampionát v porovnání s udržením jedné blbky v nejvyšším úřadě, aby těm svým škodila co nejdéle? Jistě, spíš je to pitomost, protože se ještě nevědělo vůbec nic, ale už bylo jasné, že za to může Putin. Takže klidně to mohlo být gesto i od matky Theresy . Každopádně pokračuje klasická šaškárna s vyhoštěním diplomatů a prý už jede na plné obrátky mrazení majetků a kont ruských firem i ruských oligarchů, kteří toho v City mají opravdu ulito hodně. A co z toho plyne? Že velcí pracháči, co si v Rusku nakradli se pěkně vrátí zase domů, protože báťuška Putin s nimi bude jednat líp. Další důvod, proč se to Putinovi vlastně hodí do krámu. 

Nechápu to. V Rusku budeme podporovat Navalného, což je blbeček bez reálného vlivu na ruské domorodce, který nikdy prezidentem nebude i kdyby Putin právě umřel či byl odstraněn. Mezi Navalným a Putinem jsou desítky oblíbenějších lidí než je Navalnyj.  Navíc ten chlap nemá žádnou organizaci, žádný vliv na venkově, jen moskevskou kancelář. Ale toho budeme podporovat. Kdežto ti Abramovičové a další velcí borci, kteří mají miliardy ulitých peněz a doma rozsáhlé kontakty, ty z Evropy vyženeme, aby ještě rádi sloužili Putinovi. 

Takže žádná válka nebude. Když útočili Amíci na Shaddáma, tak jim trvalo půl roku, než tam navezli dost techniky. To bych chtěl vidět, jak ty dvě brigády rychlého nasazení dělají frontu od Petrohradu k Simferopolu... A ty nefunkční britské atomové ponorky a nefunkční německé ponorky, jak provádějí jaderné a mořské odstrašení . Ani na toho Kima v Koreji nemají. Všechno tohle jsou jen kecy, protože jsou to kecy poměrně bezpečné. Všichni vědí, že Putin nikam útočit nebude a Putin ví, že oni útočit taky nebudou. Nemají jak a nemají čím.  Rusko ještě pořád může zmobilizovat milionovou armádu a každému dát Kalašnikov. Chtěl bych vidět, kolik lidí bychom v případě mobilizace dokázali ozbrojit tady v Evropě.  Ne, ne, my můžeme jedině tak dělat Majdany a hádat se o demokracii. Jinak nic. Máme týden velkých gest a velkohubých prohlášení. Ale realita bude úplně jiná. 

Vlastně se to ke včerejšku docela hodí. Výročí okupace, výročí protektorátu. Ideální den na ničení starých pořádků. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Myslím, že Abramovič, zůstane v Anglii jakoby se nechumelilo. Leda by ho chtěl natáhnout sám velký Jakob Rothschild V Anglii je populární kvůli fotbalu a ruští oligarchové jsou židé, tak myslím, že z tohohle mraku moc nezaprší. Jestli po něm nepůjdou přímo jeho soukmenovci, tak bude mít prachy dávno převedený do ciziny než se angickej stát na něco zmůže.

Vždyť mu právě povolili si postavit mansion v New Yorku.

Ale můžu se plést.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

asi je třeba koukat kousek dál bokem, takhle pěkně sečteno vedle sebe to vypadá na velkou mlhu co zakryje něco podstatného.? dublin_-?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každopádně, blahoslavena budiž země, kde vyhání lidi do ulic podobná banalita, jako byl aktuální prezidentův projev...
Celé mi to připadá jako z nějaké absurdní frašky:
Studenti "stávkují" za slušnost, dodržování ústavy etc. Ovšem pojem "stávka" je právně ošetřen poměrně zevrubně, nehledě na skutečnost, že dostali-li za tímto účelem volno ředitele školy, o žádnou stávku se ani jednat nemůže. (Spíše je otázka, jak s daným volnem vyhrazeným pro nepředvídatelné události (havárie odpadu atp.) nakládá onen ředitel, ale možná to může souviset i s tlaky na zefektivnění sítě středních škol. )
Názoru ulice -jakožto názoru lidu (a to i v marginálních počtech) - jakožto nátlakového argumentu se dovolávají titíž, kteří jedním dechem odmítají všelidové referendum. Ale co se divit, oni jsou přeci ti Občané a většinový zbytek jen Obyvatelé (Nějak to připomíná ducha Zákona o Říšském občanství).
Zatímco (vybraný) politik zvolený lidem a "pracující pro lid" musí snášet větší "míru kritizovatelnosti," je kritika zaměstnance ČT - placeného lidmi, ovšem požívajícího důvěru maximálně svého vedoucího, "útokem na svobodu slova"...

Zatím bez slepic

Přesné, to by se mělo zarámovat.

Zatím bez slepic

Standoe,
přesný koncentrát, dík!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podpora Navalného je zajímavá sonda do fungování Sorosových a liberálních kruhů. To se nejdříve zkouší postavit za kdejakého hejhulu, kterému bylo ublíženo. Neprojde jako Pussy Riot a lidé na ně zapomenou druhý den (vyjma Prahy, ale to je jen nechápavost místních řiťolezců, že dějiny jsou už dávno někde jinde)? Zapomeneme na něj a hledáme dál. Něco málo se podaří jako u Navalného a ví se o něm ještě po měsíci? Fajn, zkusíme jej dál podporovat, třeba z toho něco bude. To je ten první kamínek, který spouští lavinu. Na něj se nabalí čelní politici různých zemí, a k nim zase příslušná masa neznámých lidí. Mají společné jedno. Všichni potřebují ukázat dojemnou věrnost straně a vládě dnes převtěleným v pravdě a lásce, multikulturním hodnotám a boji proti Rusku. Někteří o tom potřebují přesvědčit své loutkovodiče. Někteří své sponzory, někteří šéfy, kamarády a kolegy, a někteří to dělají jen pro dobrý pocit. U těch posledních je to něco, jako když bezdomovec bude volit podle Schwarzenberga. Sice bude pořád bezdomovec, ale byl pár sekund roven milionáři! Volil úplně stejně a tím se stal ve vlastních očích lepším - poměrně rozšířený jev u pipin na městských úřadech. Vyjma těch posledních, co volí pro lepší pocit, ti ostatní to dělají kvůli penězovodům, co se jim starají o existenci. Je to celá multikulturní fronta napojená na ministerstvo kultury, práce a sociálních věcí a lidská práva. Pokud ministr financí oseká rozpočet třem ministerstvům nebo ministři nedají prachy neziskovkám a různým umělcům, servou se Ti zbývající o poslední zbytky. Žádná ušlechtilost, krvavá bitka bez milosti.
Všechny tři události překryly jiné nové. Třeba Dublin IV, jak výše upozornil dols. Ale klidně může jít o zvuk bubnů k pochodu na Rusa. Dokud bude Rus sedět na atomových zbraních a mít dostatek raket v silech, válkou bude hrozit leda Petr Pavel a jemu podobní, bay si vyřvali větší rozpočet na předražené hračky. Skutečná válka proti Putinovi se děje hledáním páté kolony, která jej zlikviduje a na jeho místo dosadí někoho jiného. Což může být někdo horší než Putin, jak víme z nepovedených arabských revolucí. Putin nemá jiné ambice než být zapsán v historii jako dobrý správce ruského impéria. Nějakou větičku jako: "Poté, co naivní Gorbačov naletěl na nesplněné sliby Západu a opilec Jelcin zdevastoval ruskou ekonomiku, nastoupil V.V. Putin a postupně vybudoval hospodářství a založil prosperitu ruského národa." Putin neudělá nic, čím by svůj obraz poškodil. A válka na Ukrajině? Ta bude trvat tak dlouho, než Ukrajinci pochopí, že posloužili jen jako užiteční idioti a že do EU a NATO vstoupí leda s Ruskem.
Celé světové dění ale jede na ose Čína - USA, kdy Čína salámovou metodou přebírá USD postavení světové rezervní měny. A USA s tím nemohou vůbec nic dělat, protože si celé hospodářství odvezly do Číny. Jakýkoliv návrat průmyslu je bude hodně bolet. Stejně je ale čeká bolestná kůra propadu životní úrovně. Číně stačí jen počkat.
Můj odhad je, že až začne stoupat cena fyzického zlata a zhroutí se trh s papírovým zlatem, což oboje je antidolar, dojde brzy ke zhroucení USD. A nebude to naráz s halasným křikem, jen se zlato stane atraktivnějším platidlem a investicí než USD. Ke křiku dojde až poté, kdy si státy začnou stahovat zpět domů zlaté rezervy. ty, které už dávno nemáme a které ČNB zašantročila.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Také v Rusku postavili několik kandidátů proti Putinovi,podobná situace jako u nás všichni proti Zemanovi.
Jinak s Ukrajinou už je to špatné,není síla to zvrátit,co bylo je zlikvidováno,mnoho jich emigrovalo,čeká je smutný konec.
Pád USA si způsobili sami,nenasytní podnikatelé,banky,korporace v honbě za ziskem,převáděli výrobu do Číny.Myšleno to bylo tak,že Čína bude vyrábět a USA prodávat a to jim Čína znemožňuje,tak je zle.Víte sám lépe,čím víc se USA snaží dostat se z problémů,tím víc zase nadělají problémů jiným státům a kolonie už jsou vyrabované.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
Ukrajina je bezesporu takovým Afgánistánem nebo Somálskem Evropy. Bojovat se tam bude dál a pořád, protože stát ve válce se nemůže stát členem NATO.
USA ten jejich trik s tištěním dolarů a kupováním zboží chvíli vycházel. Stačilo roztočit tiskárny a všechno bylo. Jenže tahle možnost už končí. A o síle USA nejvíce vypovídá fakt, že nejsou schopni vést ani dvě války najednou s vyloženě slabými odpůrci. Konflikty s manévry velkých tankových divizí jsou minulostí, budeme spíše svědky diverzního pouličního boje s protivníkem, který se kdykoliv ztratí mezi civilisty.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Jakýkoliv návrat průmyslu je bude hodně bolet."

Ona je spíš otázka, je li návrat vůbec možný. Cena výrobku je ve své podstatě cena práce plus zisk. Podstatné je ono, cena práce. Porovnejme cenu práce v Číně a USA. Jaký je poměr? 1:5. To jen odhaduji. Pokud bude odhad nepřesný určitě nebude výhodný pro USA. No, a v tento okamžik velitel zavelí: veškerá výroba z Číny domů. Jsou v zásadě dvě možnosti: Uvalit v poměru ceny práce CLO, což lidi spotřebitele asi nepotěší, nebo je to jen a jen prázdné heslo. Vsázím hodně vysoko, že je to jen a jen volání tonoucího a nadále bude dominovat Čína, což jen a jen urychlí další volání: veškerá výroba z Číny domů. To bude pokračovat tak dlouho, až se Čína ekonomicky přesune celá do USA. Není jiných ekonomických východisek.

Posuneme li se na náš dvorek, tak my jsme ve své podstatě Čínou pro EU s jedním rozdílem. Nemáme ekonomickou samostatnost a velikost trhu jak Čína, tudíž nám zůstala jen výhoda levné ceny práce. Důsledkem je, že zvýšením ceny práce ztratíme onu drobnou výhodu a dopadneme velice zle. S každým jásotem odborových předáků jak nám ty mzdy pěkně rostou se blížíme k útesu. Je to převelice smutný, ale to je tak asi vše, co s tím my můžeme dělat.

Zatím bez slepic

Velkou část nákladů na výrobek tvoří cena surovin, nízká mzda to nezachrání. Konkrétní příklad sice neznám, ale jsou případy, kdy cena surovin na výrobu nakoupená v ČR je vyšší než cena finálu vyrobeného v Číně ze surovin nakoupených v Číně, která si je prostě dokáže levně zajistit. Cena energií v tom bude jistě také hrát roli.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem příspěvek psal (výrobek tvoří cena práce), bylo to s účelem kdo se chytí a první napíše, výrobek tvoří cena surovin. A ejhle v síti je první úlovek.
Máte, li třeba lom, pak jistě můžete ocenit množství kamene a za kolik se to dá prodat. O tom není sporu. Ale, cenu to kamení nabude jen a jen tím, že někdo přijede s vrtačkou, navrce důru, vloží do ni trhavinu, následně odpálí, bagr naloží, roztřídí, případně podrtí. Vše co bylo napsáno byla jen a jen práce. Pokud vezmeme vrtačku tak zase ji někdo vyrobil...... atd. Vy to berete tak, že přijede domíchávač s betonem a to je ta cena toho materiálu. Cena práce k cena obsahu domíchávače malá. Velice krátkozraké myšlení vás postihlo.

Zatím bez slepic

Planá akademická diskuse nemá cenu. Co píšete by platilo jen kdybyste ty surovinové zdroje všechny vlastnil. Ale tak tomu není, takže si ten nalámaný kámen musíte za tržní cenu koupit a cena na trhu rozhodně není jen cena mzdy toho dělníka, co kámen nalámal. Čína skupuje surovinová ložiska v Africe i jinde a i to je pak důvod jejich láce.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Správně, když dojdou argumenty, nastane rozšafné rozprostření problému do "akademická diskuse", pokračujíce "by platilo jen kdybyste", následované "tak tomu není", zakončené věrolomně "Čína skupuje surovinová ložiska v Africe i jinde". Důležité je ono "i jinde".
Argumentace je příliš plochá, bez věrohodnosti a hlavně svědčí o neznalosti.

Zatím bez slepic

Co vám na tom i jinde vadí, vždyť je to pravda. Kupujou co je koupi a má hodnotu.

Vždyť si koupili i zemědělskou půdu na Ukrajině a půlku Českýho Krumlova. Bože.

Zatím bez slepic

Američani mohou nahradit pracovní sílu roboty a cena práce v USA zase klesne. Jenže to americký trh na nohy nepostaví, protože vy potřebujete, aby lidi vydělávali peníze, který pak zase můžou utrácet v místní ekonomice.

Nějakej místní Polreich si může hrát na podnikatele a machrovat jak je samostatnej, ale hovno. Závisí jen na tom, jak lidi vydělávaj v místní továrně a jak se tam vyráběj věci, který maj skutečně cenu.

Průmysl táhne ekonomiku.

Takže Amerika ty cla nasadit může. Znamená to jen to, že zboží, co výrobně stojí 2 a transport 1 a další 2 je zisk dovozce/prodavače dostane další přirážku 1 pro stát. Takže místí výrobci budou více konkurenceschopný a budou mít víc peněz na kontě a dovozci budou mít míň peněz jen za dovoz a na stavění dalších a dalších továren v Číně.

Normálním lidem to přijde lepší. Američani před třiceti lety nijak neskuhrali, že si nemůžou koupit každej měsíc z platu televizi. Dneska skuhraj, že si nemůžou z platu na nižšších pozicích dovolit ani bydlení, jídlo, dopravu do práce a další běžný výdaje a na zaběhlých pozicích dovolit vlastní bydlení a vzdělání dětem.

Čína není žádná otevřená ekonomika. Tam kde nejsou moc dobrý a neunesli by konkurenci, tak tam cla mají a nebo je podnikání cizině zakázáno.

Bohatství pochází z trhu a smysl má kupovat jen to, co nejste schopni sami vyrobit. Když vám chybí průmysl, tak vám chyběj hlavně střední kádry, co mají zkušenosti a znají věc ze všech stran.

Když třicet let stavíte normální auta, tak potom můžete jít stavět na starý kolena luxusní auta, protože víte, kdo vám vyrobí motor, kdo převodovku, kdo super brzdy, znáte lidi, co jsou schopný to propočítat, smontovat, vylítat po úřadech a víte komu to prodáte.

Když v zemi není běžný automobilový průmysl, to pro vás bude stavba luxusnich aut nepřístupná. Budete to dělat na koleně, výkon to bude velký, ale výsledek nepřesvědčivý.

Tohle je smysl toho, proč uvalovat daně na dovoz.

Jinak máte spoustu lidí, kteří mají spoustu dobrých nápadů, které nemají jak zrealizovat. - Koukal jste někdy na dračí doupě? Lidi co měli dobrý nápady na oblečení - absoutní nezájem investorů, oblečení dělá Čína. S daněma na dovoz oblečení by měli šanci a pak by dělali věci, které Čína už není schopná kopírovat.

A s tím by šla veškerá výroba i před a po.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

V minulosti se vždy ochranářská opatření (cla) ukázala jako škodlivá, chybná, devastující. A ejhle zase se někdo najde, kdo velebí clům.
Ale jo, snad se v budoucnosti a výhradně USA podaří zlomit prokletí ekonomické ochrany.
Ekonomika roste ve dvou případech. Když do ni nalejete peníze navíc (úvěry, úspory), tudíž se zvýší vlastní spotřeba, nebo vyvážíte. Tedy pokud nepředpokládáme, že politik mocným hlasem pronese: od této chvíle ekonomika našeho státu jen a jen poroste, a stane se. Takové to: a voda se rozestoupila.
Nakonec Čína je toho důkazem. A ejhle, zase to nějak pro USA neplatí.
Držet se politiky a historie, zde jste silný. V ekonomice je to mimo mísu.

Zatím bez slepic

Rostoucí ekonomika a HDP je údaj zajímavý pro investory. Bohužel to nijak neznamená, že když tyto ukazatele rostou, že se zaměstnanci mají líp.

Zatím bez slepic

Podívejte se na zemědělský trh třeba. Jak si ho západní Evropa chrání. Francie, Německo, Holandsko mají dotace, což dělá jejich zboží lacinější, stejně jako cla dělají dovážená zboží lacinější.

Podívejte se na USA, myslíte, že by těžce dotované zemědělství obstálo v konkurenci se zbožím za výrobní ceny?

Co americkej filmovej průmysl, prodáte tam někde českej film, jako oni u nás? Ani náhodou.

A podívejte se na Čínu. Té se díky chytře udělaným clům clům podařilo stát se světovou velmocí. Protože měli ekonoma ve vedení kdežto američani jen v bankách a ti samozřejmě zajímá jen jak nadojit stát a populaci bez ohledu na následky.

Zatím bez slepic

dovážené zboží dražší

Zatím bez slepic

Myslím, že byste se vy do ekonomiky neměl pouštět.

Že je komunismus ekonomickej nesmysl jsem věděl okamžitě už jako malý děcko, vteřinu potom, co nám poprvé řekli, co to má jako bejt.

Ostatním to došlo daleko pozdějc a mám takovej pocit, že všichni ti hošíci, co dneska hopsaj po náměstích proti komunismu a za demokracii by tam hopsali za komunismus, kdyby jim to paní učitelka a ČT pěkně vysvětlili.

Zrovna tak, že se socialismus musí zhroutit z ekonomickejch důvodů jsem vysvětloval spolužákovi na střední. Koukal na mě jak kdyby nebyl schopen ani sledovat o čem mluvím a já radši přestal, aby si ještě z toho zmatení nešel někam pustit hubu na špacír a já z toho neměl oklikou nějaký průser.

Že si z nás západ může udělat kolonii mi bylo jasný hned po revoluci. Knížky o tom se píšou až dnes a myslím, že Šichtařová nepřesvědčila ještě zdaleka všechny kolegy.

I když mi je Klaus spíš sympatickej, tak ekonomickou reformu dělal jakoby studentík čerpal nápady snad ze 100+1 z článku o Thacherový Anglii. Samozřejmě, že je pořád možnost, že všechny ty pitomosti udělal schválně, ale nějak mi spíš sedí, že většinu ne. To, že jakoby studoval na západě z něj dělalo autoritu pro ty, co ekonomice nerozuměli vůbec.

Jo, vím, co se tu učilo za socíku na ekonomce. Na západních univerzitách jsou některé teorie taky dost nesmysly, takže na mě ani nepůsobí, že tam měl Klaus rok či dva studovat. Nemohl se tam naučit víc, než znali oni sami a taky se to tam nenaučil.

Kdyby se Waren Buffet někdy přiopil a začal mi říkat své ekonomické názory, tak budu jedno ucho, ale kdyby jen přišel pohovořit ke studetíkům do posluchárny, tak budu brát, že to podstatný nikdy neřekne, protože by musel bejt bázen, aby si dělal konkurenci. Ještě radši bych si šel ale pokecat s otcem Thacherový, protože ač lepší hokynář, ekonomice doopravdy rozuměl.

Doopravdy věřím napřed svýmu úsudku.

Neříkám, že se nemůžu mýlit, ale potřebuju trošku víc argumentů než rezolutně pronesenou universální poučku jak vytaženou z americké brožurky pro rozvojové země, jejíž hlavním důvodem je zblbout pár místních vládnoucích nedouků, aby na tom Amerika vydělala.

Zemi nám nezruinovalo to, že jsme za socialismu měli cla, ale že jsme jich po jeho pádu měli málo.

USA jsou po dekádách bezcelní politiky bez spousty odvětví tradičního průmyslu, tak jestli něco nefunguje, tak je potřeba něco změnit a nelpět na nefunkčních dogmatech, že cla jsou prostě fuj.

Zatím bez slepic

Už vím, že první stupeň neshod je právo. Ne nadarmo se říká, že kde jsou dva právníci jsou alespoň tři názory.
Druhý stupeň neshod je náboženství.
Úplně nejvíc neshod je o ekonomii, neb je to kombinace práva a náboženství.
Ponechme si svoje pravdy. Uchováme se duševní zdraví.

Zatím bez slepic

Průmysl se do USA prakticky nevrátí. Jednou se odstěhoval pryč, specialisté a jejich znalosti jsou pryč, takže pro USA to znamená v podstatě vybudovat celý průmysl znovu, pokud by chtěli být zcela soběstační. To ale nechtějí, tak se soustředí na výrobu a prodej zbraní svým přátelům a spojencům, i kdyby nechtěli. Ostatně už to dělají a začnou ještě více. Protože i nejhloupější volič, který dnes hopsá na náměstí, potřebuje vidět nějakého nepřítele, stane se s z něj Rusko. Je dost velké, má choutky být znovu velmocí, v minulosti se dost agresivně rozpínalo a zůstává reliktní myšlení z dob studené války. Virtuální nepřítel byl nalezen. Pravda nikoho nezajímá. K tomu se hodí i články, jak Rusko děsivě zbrojí a jak Putin vyvíjí děsivé zbraně. Tak si proti tomu evidentně zbrojícímu Rusku musíme pořídit 2 nové tanky, 100 kulometů a 500 nových pušek. Nejlépe ještě letadla, ale jsme tak malá země, že to skoro nejde. Tak vrtulníky! Trh je ale omezený a jednoho dne také dojde. proto je zapotřebí techniku opotřebovávat v cizích vojenských misích a rychle kupovat novou. I takový trh se brzy nasytí, tak budou nabízeny nové programy a modernizační balíčky. To vše si budeme povinně kupovat a mít k tomu pár vojáků, kteří budou předstírat, že by chvíli ubránili jeden kraj. To už se můžeme rovnou vzdát a posílat ta 2% HDP do USA rovnou. Možná na to jednou dojde, až USA napadne, že bude svou armádu pronajímat k obraně malých zemí. Osobně se domnívám, že vývoj půjde takovým směrem a do armády se dostanou pouze příznivci USA, což se děje, viz Petr Pavel. Zbývá jen to placení 2% HDP. Možná NATO vytvoří nějakou společnou kasu - a bude hotovo. Kasu budou kontrolovat v USA.

Co se týká cel, situace není tak jednoduchá. Zavedení cel vyvolá celní válku, pro malý trh zničující. USA jsou velký trh, ale pořád počtem obyvatel na úrovni Pákistánu. museli by cla zavést jako symbolická např. 0,1% s tvrzením, že chtějí získat přesná statistická data, protože je dovozci záměrně neinformují správně. Až se za 3-4 roky zaběhnou, každý rok navyšovat o 1%. Radikální zavedení cel nelze provést bez výrazných nákladů na občany, kterým se cla promítnou do cen. V momentě, kdy chybí průmysl, který by měla cla chránit, je zavedení cel zbytečné.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čmoude,
cla lze obejít převedením výroby do USA. Třeba montáže. Američané se budou živit námezdní prací stejně jako Češi, Moravané a Slezané, zatímco zisky poplynou do Číny. Navíc lze americké podniky kupovat za dluhopisy vydané USA už dříve, které Čína vlastní.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, ale Čína má u spousty zboží pořád nízkou přidanou hodnotu a vše (zatím) válcuje lacinou prací. Technologie jsou pořád ještě západní. - Vylepšený, ale západní.

Jenže zatímco naše školy chrlí neziskovkáře se sranda diplomama jako genderismus a právní pomoc migrantům, tak v Číně a celý Asii dřou studenti na technických školách technické předměty.

Je jen otázkou času, kdy udělaj někde v nějakým oboru ty dva tři kroky navíc a najednou nebudou k dohnání a pak budou moct zaměstnávat američany v amerických montovnách a ti nebudou ani tušit, jak by se ty součástky daly vyrobit.

Zatím bez slepic

Ty dva kroky navíc už Číňané naplánovali dávno, když zejména v Africe a jinde ve světě skoupili ložiska vzácných kovů. Až je začnou využívat, pak nebudou k dohnání ani kdyby byli specialisté k dispozici. Až se čínské vlastní výrobky srovnají se světovou špičkou, přijde ten krok, o kterém mluvíte. A může přijít do 5-10 let.

Zatím bez slepic

Věštče,
USA se už asi nezachrání, protože Čína jako protitah začne kupovat americké podniky nebo je tam stavět. Platit bude dluhopisy USA.
Co se týká odborových předáků, mají pravdu v tom, že lidská práce je v ČR neuvěřitelně podhodnocena a tak se s ní neskutečně plýtvá. Náklady práce jsou ale zcela jiná věc a zde doplácíme na vysoké odvody sociálního a zdravotního pojištění. ČR má výhodu, že ještě nenastala ta slavná mobilita pracovní síly. Kdyby totiž skutečně nastala, tak lidé zamíří raději za vyššími platy na západ a mnozí to už udělali. Může jich být ještě více.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Politika jde stranou,když se jedná o flek,prachy.
Slovensko,když se nemůžou dostat volbami k penězům,tak to udělají majdanem.
Dotace všeho druhu,je vlastně řízená korupce státem,pak různé daňové úlevy,odpustky,takže jen kopírujeme USA systém.
Stávky studentů,snad nebudou do toho zatahovat i děti ze školek,zase se jedná o peníze a ČT je pro své miláčky štědrá.
Jak včera řekl Zeman,je to Kalouskova televize a když Kalousek,tak i jeho řídící důstojník Bakala.
V Anglii to vidím podobně,jak píše Vidlák divadlo,aby si toho všimli média a veřejnost.
Vlastně to přišlo jako na zavolanou,před schůzkou,několika potentátů v USA a už pouštěj hromy-blesky na Putina.
Byla někde informace,že Ruští oligarchové,byly informování,pokud nesesadí Putina,přijdou o své konta v západních bankách.
Také bylo napsáno,Putin jim vyšel vstříc,pokud své konta vrátí do Ruska,nebudou trestáni,ani pokutování,jak to dopadlo nevím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemyslím si, že z tohohle mráčku nezaprší, protože když tedy ještě neprší, tak už zcela jistě krápe.
Jestli je správná teorie, že jak u nás, tak i na Slovensku jde o Dablin 4 pak a to podotýkám režie pracuje na správném závěru ke kterému se ale může dojít několika cestami. Samozřejmě je jasné, že jak správně napsal Vidlák něco se bude muset na Slovači odehrát. Zatím je čas Kiska skutečně musel vystupovat trochu státotvorně a tak demisi přijal s podmínkami a tak teď to zase přebere ulice a pak zas Kiska atd. A to už docela slušně krápe.
Co u nás? Zeman to studentíkům nedaroval a tak se bude pokračovat. Včera jsem byl na jedné menší oslavě v Praze.Teda Brrrr. V hospodě někdo kdo si šel zakouřit ven, prohlásil doufám, že tam se mnou nepůjde nějaký volič ANO, kamarádka občas zvracela, když si vzpoměla jak Zeman ničí demokracii a Rusáci vždy vraždili po celým světě a tak se vůbec nebudeme bavit o tom, zda jsou nějaké důkazy ohledně nějakého agenta. Jo a ČT se musí bránit, Je to záruka demokracie a oni to ví, protože to říkaj v ČT. Poznatek z Prahy je takový, že u nás nekrápe ale již začíná docela pršet ač se to někým za počítačem tak nejeví.
No a Skipal? Jak dlouho si někdo může myslet, že to Rus vydrží? Ten tlak se zvyšuje a až jim dojde, že na mistrovství světa se prostě nepojede a to přijde brzo, tak začne vichřice. Je na ní pěkně zaděláno a já radši jen to mrholení z mírně šedivé oblohy, ale tady se stahují hustá černé mračna a začíná trochu foukat.

Zatím bez slepic

Včera jsem na jedno malé zašel do hospody - čtyřky v našem okresním městysi, kam chodím čerpat lidovou moudrost a nechat si osolit myšlenky solí země...

Přišel tam střízlivý (!) cca pětadvacetiletý hoch, vystudoval střední školu a v Praze si vydělá zhruba dvojnásobek než v Jihočechách, takže pendluje. Zapálený kalouskovec.

Vracel se z boje mladých Pražanů za záchranu humanismu a demokracie a už ve dveřích řval:
Je tady někde nějakej komunista??? Potřebuju dneska zabít nějakýho komunistu!
Soucitně jsem se zeptal, co mu dneska komunista udělal, odpověděl negativně na otázku, zda JÁ nejsem komunista (byl zklamán) a dozvěděl se, že komunisty je třeba do posledního vystřílet.

Přičemž komunistů je bohužel víc než polovina národa, největší komunisté jsou Zeman s Babišem, půlka socdemáků a půlka ODS.
Plus všichni z KSČM, kteří to ve skutečnosti všechno pod vedením Putina řídí.

Řekl bych, že mladí perspektivní demokraté mají v hlavě namrholeno slušně.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neptal jste se, jestli jeho tatík nebyl komunista? Nebo strejček, maminka, dědeček? U těch komunistobijců to tak bývá.

Soudruzi komunistobijci Bok, Cibulka či Hučín měli komunistický rodiče. Hučín dokonce ředitelku základky - ale matce tu držku rozmlátit nešel a nešel. Bok svého tatínka taky hájí a Cibulka maminku dokonce vyškrtl ze svých slavných seznamů.

Osobně bych ho poslal na nějakýho toho chartistu, co to otočil, rektora univerzity, ředitele ČT, Svěráka, Zikmunda a další tyhle komunisticko-havloidní činovníky.

Už vidím, jak jde hošík rozmlátit hubu třeba Šiklový. Hovna to jsou jeden vedle druhýho.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znáte ten film Dovolená s Andělem.

Děje se to v nějaký ozdravovně, hraje tam Marvan a celej film je prvorepubliková/protektorátní situační komedie - jen pod novým režimem už tam nejsou továrníci a sekretářky a dcery pana radního, ale odboráři. - Úplně vidíte, jak se hoši snažili ten režim podpořit a přidat se, ale zas jim z toho vyšlo jen to buržoazní umění.

Podobně to je s tím vtipem, kde má mladý hoch z milionářské rodiny napsat úkol o chudé rodině. - Tak napíše: Tatínek byl chudý, maminka byla chudá, děti byly chudé, majordomus byl chudý, sklepník byl chudý, posluhovačky byly chudé, šofér byl chudý, kuchařky byly chudé...

Tak podle toho vypadaj ti naši malí demokraté.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://www.novarepublika.cz/2015/06/kdoz-jste-svati-kamenujte.html

No a aby někdo vydával seznamy členů KSČ, třeba vkusně doplněné o to kdo jsou jejich dnešní potomci..... to by se demokrati posrali.

Nebo kdyby byla u titulků filmů rudá hvězda u každého, kdo měl komunistickýho předka - to by byl demokratický pokřik, jak se nemá kádrovat a jak nikdo nemůže za svý rodiče.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přiznám se, že já měl problém včera doposlouchat už Dualog. Tenhle text na Kose jsem už prostě nedal. Hromada slov prakticky stále dokolečka o tomtéž. A hlavně - ta kosa už je dávno zprohýbaná a v mnohých případech moc neseče...

Zatím bez slepic

K Vlkovi bych nebyl až tak kritický. Vcelku jsem to dočetl, jako málo co u něj, až do konce. Má v mnohém pravdu a pevně věřím, že i Vidlák se nebude pohoršovat. Hledáme v tom politickém guláši něco, co jsme tam nedali a divíme se, že to tam není. Chceme, aby ty horké brambory za nás politici tahali a my měli čisté ruce. Chceme li aby se něco pohnulo, každý musí ten svůj horký brambor vzít do své ruky a pořádně ho držet až schládne, až potom si můžeme pofoukat bolačky. Od klávesnice vlastně nic nebolí a je to tak nějak v pohodě.

Zatím bez slepic

Však jo, ne každý ovládá zkratku jako Vidlák nebo čmoud. Jen už mi v podstatě nic nového neříká a neříká mi to příliš mnoha slovy... A v Dualogu příliš rozohněně...

Zatím bez slepic

Přiznám se, že po letech věrných návštěv Kosy mě mrzí, že Vlk sklouzává stále více do bažiny, ze které je těžký návrat. Tím nemyslím briskní argumentaci, tuny práce na hledání zdrojů, analytickou schopnost s porozuměním věci. Za to vše ode mě stále hluboké uznání v předklonu. Ale mám dojem, že postupně ztrácí trpělivost s lidstvem, které ne a ne pochopit... výsledkem je čím dál častěji žluč, jed, zapšklost. Jistě, stále má hooodně daleko ke sprostotě jiných kádrů na netu, a myslím (aniž bych ho znal), že k takovým se nikdy nepřiřadí. Ale mrzí mě to, protože vždyky ho čtu se zájmem, leckdy jsem jiného názoru, tak to už na světě bývá, ale také mám snahu mu drobné lidské chyby odpouštět. Z toho důvodu bych byl nerad, kdyby ho svět otrávil tak, že by Kosu skutečně zavřel, jak již několikrát avizoval. Takže byť s tím, jestli na začátku byla slepice nebo vejce, resp. opovržený volič nebo socdem, s ním také nestojím v jedné lajně, jsem rád, že si ho můžu přečís - a popřemýšlet.

(No, to s tím odpouštěním je trochu silné slovo, kdo jsem já, abych měl právo odpoštět nebo ne... ale nic jiného mě nenapodlo, sorry).

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Četl jsem vlkovu reakci na Vidláka a hlavní dojem, co jsem si z něj odnesl je, že se tak trochu míjí s tím, co napsal Vidlák. Zkrátka "jeden vo voze, druhý vo koze".

Vlkovi nezávidím že ho obsese z Babiše a Zemana dostala do tábora "demokratických" stran. To musí být docela šok.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasná pochvala pro Vlka. Pět slepic z pěti. Jsem rád, že bojuje za svůj názor. A neřeší, kdo stojí při něm. V otázce migrace byla většina alternativní scény při něm a v otázce Babiše se Zemanem proti. A vlk kouše a štěká pořád stejně. Tak to má být! Hauuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk má brilantní analytický schopnosti, v krátkém čase je schopen vyhledat a shlédnout i ohromné množství zdrojů třeba k úplně novému tématu a vyvodit z toho něco kvalitního, palec nahoru a potlesk ve stoje, to zajisté. Prognózy jsou občas také zajímavé, ale pro mně osobně je statistika a grafy natolik nezáživná a k hovnu, že už to nestojí za to ani na Kosu jít, takže vskutku jen občas a většinou letmo -> a kolečkem myši přerolovávám už spíš ze slušnosti a taky asi z nudy, neboť kdybych okno rovnou zavřel, tak se budu pár sekund zklamaně předčasně ubíjet tím, co si zkusit přečíst lepšího, když ubývá kde a co vskutku smysluplného.
Dnešní článek jsem přečetl, ale vyšlo mi z toho "Vlk lapen v sebedestrukci idealizmu" -> "idealizmus pro své alespoň nějaké zrealizování požaduje, aby se alespoň nějak změnili jiní" -> a začínám chápat, že to je fakt cesta ke zpruzelé izolaci sebe samého.
Zde z vidláckých komentačních přestřelek prostě s konstatováním toho svého a necháním jiných ať si taky vypíší to své je to očividně mnohem, mnohem přínosnější než z Vlkových analýz z nichž bohužel plyne určitá požadovanost toho, aby si čtenář něco svého změnil. Díky pane domácí.
Plus ale dnešní hodně velká nálož od Vlka, že za úspěch/neúspěch v prezidentských volbách mohly prý nově jakési řetězové emaily.
Pardon Vlkovi, ale když jsem se po volbách dočetl, že ČSSD si nechala udělat analýzu neúspěchu a podle tý analýzy projela volby, protože prý moc slibovala automatizaci práce a občan se tak bál o ztrátu svýho pracovního fleku, tak jsem jednoznačně dospěl k tomu, že by psychiatři mohli do učebnic připsat novou diagnózu a to: "DIAGNÓZA ČSSD" - specifikace netřeba; postižení nevratné, nevyléčitelné.
Co si lidi dělají ze zářících displejů, to je vskutku neuvěřitelný.
Já když si vzpomenu na své okolí (sám nesouhlasím s celým systémem, takže nehodlám podporovat žádnou jeho část a k urně nechodím), tak všem se na Drahošovi líbilo to, že vystupoval mnohem slušněji a kultivovaněji, ale nakonec téměř nikdo nezkousl to, že prostě z našeho pohledu leze do prdele Americe.
Zajímavý fenomén však byl po volbách -> kdy se nijak neslavilo vítězství Zemana, ale bylo se i baveno, jak se asi cítí chudáci zrovna nepřítomní kamarádi, kteří dali hlas Drahošovi a tak určitě byli zklamaní. Vskutku tohle jsem předtím po žádných volbách nezažil, soucit s jinak hlasujícími.

Zatím bez slepic

Másle,
už jsem jednou konstatoval, že jste pro mne pravým požehnáním.
Pište častěji!

Je to inspirativní.
Část Zemanových voličů nejásá, leč lituje drahošovce, jak asi po prohře trpí.
No bodejť!
Významná část Zemanových voličů jsou totiž altruisté.
Altruismus (včetně altruistického trestání, gdyžtak si termín najděte) je nutná, byť nikoli postačující podmínka, aby jakákoliv societa, od brabeniště přes smečku lvů či rotu vojáků po národ, nezanikla.
Dnes se tento termín chybně směšuje s termínem "idealizmus" a společně s ním je považován za sebedestruktivní úchylku.

Kdysi i král či vojvoda cválal v čele útoku a riskoval život, milionář na Titaniku pomohl neznámé ženě z nejnižší třídy do člunu a sám s pistolí v ruce ukázněně čekal, až si bude moci prostřelit hlavu, aniž by svým mozkem zacákal dámu a ohrozil ji, že poblinkáním ve člunu zbytečně ochudí osádku svého člunu o nedostatkovou pitnou vodu.

Dneska by podobně nepochopitelně uvažující jedinec skončil na psychiatrii.
A díky tomu - pochopitelně - skončí v historicky krátké době nejen onen jedinec, ale i veškeří psychiatři.
(Trocha etologie nikoho nezabije...)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemohu psát víc ač bych i rád. Mám problémy s páteří, takže ještě možná něco zítra a pak zřejmě pár dní nebo i týdnů zase pauza, neboť prostě krční i hrudní páteř se mi znatelně ozývá :-(. Přemýšlel jsem i o vlastním blogu, ale skutečně to ze zdravotních důvodů nemohu, snad příští rok dá-li Pánbůh.
Vy jste schopen silného abstraktního uvažování, což je očividně velmi vzácné; a mám pocit, že lidem toužícím a snažícím se nastolit/udržet jakýsi "ŘÁD" mnohdy vyvolávají abstrakce to, čeho se nejvíc bojí, tedy chaos.
Rozklikl jsem si nějaké ty definice altruizmu, tak třeba něco spíš málo zítra, skutečně mám zdravotně už docela dost.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asfaltový holube, není to tím, že dříve se lidé setkávali se smrtí každý den? Zatímco dnes jsme smrt vymýtili (lékaři) nebo zavřeli do izolace (hospice, LDN). Všichni jsou jen mladí, free, cool, in, happy a všichni se budou živit jako bloggeři, kdy budou psát o svých zážitcích z cest, nebo točit uhozená videa na you tube. Smrt v takovém světě nemá místo. Tak nejsou ani příklady, jak se lidé chovají před tím nevyhnutelným.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odporucan aj slovenskych komentatorov/obcanov ktori sa ale nikdy nedostanu do CT:
https://www.hlavnespravy.sk/peter-marcek-verejna-vyzva-obcanom-slovensk…
https://www.hlavnespravy.sk/harabin-pokial-sa-vyznamne-rozhodujuce-obci…

a zaujimave panoptikum "vodcov" slovenskeho majdanu. Naozaj je zazracene-genialne ako ti mladi dokazu za tyzden zorganizovat na Slovensku Majdan. To aj CIA na to potrebuje rok a viac... slovom Slovensky zazrak.
https://www.hlavnespravy.sk/ludia-vyjdu-opat-ulic-za-slusne-slovensko-v…
... aby Vidlak nemusel pozerat iba CT:)

A nieco o expremierovi Ficovi. Osobne ho povazujem za najlepsieho (mozno po p. Zemanovi) politika v Ceskoslovensku. Snad priliehavejsi privlastok je - najprefikanejsieho.
https://www.hlavnespravy.sk/fico-je-politicky-genius/1341372

Zatím bez slepic

Není ten Harabin bratr Schulze,nějak mě to napovídá,jestli je to tím,že jsou oba židé?
Jedno vezměte na vědomí,ať to bude kdokoliv,musí být prezidentem Slovenska žid.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naozaj neviem. Faktom je, ze slovenska kaviaren p. Harabina odjakziva neznasa a to velmi. Co viem - je to pravny purista. Ovlada pravo a zakony tak ako malokto. A naviac ich aj ako sudca dost dosledne presadzuje co je v dnesnej dobe velmi nezvykle. Pravdepodobne je aktivnym krestanom. Co mu na Slovensku moze - po sklamani veriacich z KDH - pomoct.
Etnickym rozborom sa nevenujem i ked bolo nemozne si nevsimnut tuto chobotnicu vo vede a v politike. Napr. kridlo stranikov ktore v strane Most presadzovalo odstupenie expremiera Fica bolo prave z prostredia bratislavskej kaviarne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď je v ČT spolehlivý rusista Libor Dvořák a když se ho ptala moderátorka, jestli je za vraždou Skripala Putin, jak říká Boris Johnson a on k mému překvapení zcela logicky říká, že by musel bejt Putin hloupý a to není.

Oči měl trochu sklopené, upřené do jednoho bodu, mluvil monotónně a celkově působil smířeně jako stará povadlá ženská, kterou pán domu občas postříká spermatem aby ji ponížil, a ona pokorně odříkává, že je stará kurva, která si nic jiného nezaslouží a nechává si to líbit, protože je to pořád lepší než bejt vyhnaná na mráz, sperma se utře nebo nechá zaschnout a konec konců pořád vzrušuje chlapa i když jen na tohle, což je tak jako tak plus.

Pak ožil při dalších otázkách. Dokonce přišla i nějaká mimika a změny tónu hlasu, (aspoň když se mluvilo o Trumpovi)

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

O úloze osobnosti v dějinách se ostatně vyjádřil už Kryl... Chtě nechtě si člověk musí říkat - má větší cenu mrtvý Skripal pro Mayovou k ukázání prstem na Putina, nebo pro Putina, aby spektakulárně ukázal přeběhlíkům, že jako "takhle tedy ne!"

Vůbec mi přijde pozoruhodné, jak ty záhadné otravy plynem či těžkými kovy dopadnou na ty chudáky pokaždé zrovna v Británii... Asi tam má GRU mezi tím svým (dle Mayové) téměř milionovým vojskem potenciálních špionů schopnější lidi než jinde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hájit se znalostí Majovou odhalených fakt názor, že za vraždou Skřípala stálo Rusko, ruská exekutiva, potažmo Putin, to vyžaduje hodně jednoduché uvažování a vypnuté kritické myšlení.

Druhá možnost je, že jste za to hóóódně dobře zaplacený, jinak by se dělat ze sebe debila neoplácelo. Libor Dvořák zřejmě tak dobře zaplaceno nedostal.
Taková Šiklová by to svedla. Od ní už to nechtějí, protože už spáchala intelektuální harakiri a tak by to od ní nebylo ono.

Zatím bez slepic