Velký .......

Autor

Krátký úvodník tentokrát o Okamurovi osobně: 

Na jeho fejsbůku jsem našel krásný, jasný, zřetelný a úderný text, který perfektně demonstruje, co je náš nějvětší problém... Posuďte sami: 

Lockdown není řešení

Milý Tomio... a uměl bys napsat podobně krátký a úderný text, co je řešení? Uměl bys napsat třemi čtyřmi větami, jak si to řešení představuješ? Tohle totiž poslouchám už od jara. Že lockdown není řešení. Ale zatím jsem nikdy neslyšel o nikoho z opozice, co by tém řešením mělo být. Krásně jsi se vymezil vůči Andrejovi, ale víš... já bych rád volil ne proti něčemu, ale pro něco. Já Andreje nemiluju. Nejsem s ním nijak duševně zpřízněn a klidně ti to můžu hodit. Ale víš, mohl bys říct, jak si ten svůj boj proti pandemii představuješ. Nerad bych zjistil, že jsem volil jako řešení, že budeme epidemii ignorovat, že se vykašleme na naše tatínky i maminky. 

Ty jsi politik. Měl bys umět vytáhnout do veřejného prostoru nějaké pěkné heslo, které by vystihovalo, co máme dělat. V této chvíli má Andrej náskok - on si totiž na svoje pomyslné plakáty tiskne: "Lockdown je řešení" . Dokonce si tam může připsat: "Jediné, které máme". Může si to tam připsat, protože sakra ještě nikdo z opozice nepřišel s ničím jiným.  

 

A teď už dnešní článek: 

Kdykoliv napíšu nějaký článek o koronaviru, vždycky se v diskusi najde alespoň jeden člověk, který napíše, že covid je zástěrka pro tzv. Velký reset, nebo Velký restart. Zpravidla k tomu přidá nějaký odkaz, nebo sám napíše o tomto Velkém restartu pár vět. 

Nejzajímavější na tom je, že každý si ten velký restart představuje trochu jinak. Žádné odkazy nevedou k jednomu zdroji, ba ani ke dvěma zdrojům a tak si můžeme přečíst, že se jedná o velké spiknutí velkých elit, které se chtějí dostat do našich peněženek, chtějí si rozmnožit svoje bohatství a upevnit si nadvládu nad poddanými.  Koronavirus jim poslouží jako záminka k závěrečnému útoku. 

Takřka nikdy se nedozvíme, jak to chtějí konkrétně udělat. Dojde ke krachu na burze a bude následovat hyperinflace, která ve velmi krátkém čase sežere úspory všem, co je mají? Bude při tom nějak ošeřeno, aby naopak dluhy na hypotékách rostly spolu s inflací? Nebo jednoho dne zjistíme, že bankomaty vydávají jen 500 Kč denně? Nebo prostě přijde jednoho dne Babiš na tiskovku a oznámí, že bankovky se mění v poměru 1:20, jako to bylo v roce 1953? Nebo prostě dostaneme pokyn, že všechny hotové peníze se musejí okolkovat, jako tomu bylo v roce 1919? 

Nebo prostě bude obrovská nezaměstnanost, lidi prodají všechno co mají, ba i sebe, jen aby měli kus žvance? Nebo média vygenerují nějakého mesiáše typu Minář a budou ho adorovat  tak dlouho, až bude zvolen a on pak udělá další privatizaci i těch posledních zbytků národního bohatství? Nebo nás prostě Němci zaberou? Poláci nás zabero? Nebo Rusové začnou šturm na Berlín?  Nebo něco jiného? 

Vždycky, když tu floskuli o Velkém resetu/restartu uvidím, vždycky si vzpomenu na moje tři roky staré články a diskuse pod nimi, kde jsme už dávno pradávno došli k tomu, že dluhy všech západních států jsou v podstatě nesplatitelné. Že se peníze tisknou naprosto volně, nejsou ničím kryté a zřejmě jich je na světě mnohem víc než všechno světové bohatství dohromady. Už dávno jsme mluvili o tom, že drancování půdy se dříve nebo později musí projevit. Stejně tak že se projeví ekonomická síla Asie, protože tam jsou všechny továrny. Tam jsou generátory bohatství, tam jsou generátory skutečné hodnoty a tohle všechno se dříve nebo později projeví. 

Kdysi jsem psal článek o tom, že ve Vidlákově si místní evangelíci postavili poslední toleranční kostel na našem území. Sotva ho dostavěli, pominuly toleranční předpisy a místní křesťanstvo hned založilo tzv. věžní fond. Chtěli si našetřit na věž. Nikdy toho nedosáhli. Když už to skoro měli, přišla nějaká ta měnová reformička, která je o všechno zase připravila. Pokud jsem dobře počítal, bylo těchto reforem od roku 1848 do roku 2000 sedm. Průměrně každých 25 let přišel nějaký "malý restart", který je obral o tolik, že věž byla zase v nedohlednu. Naposled to bylo n azačátku devadesátých let, kdy jsme měli opravdu vysokou inflaci. Klaus.... 

Co veřejně vystupuji, píšu o tom, že současná situace nevydrží věčně. Že dluhy jednou budou muset být vymazány, protože není reálné je splatit. Že dojde k opětovným velkým majetkovým přesunům, protože současné poměry vyhovují stále méně lidem. Píšu o tom, že to budou těžké časy na které je třeba se připravit. Na stejné problémy upozorňuje třeba i Petr Hampl ve svých knihách. Současná situace je neudržitelná. Drancuje se půda, majetky se soustřeďují u stále zmenšujícího se počtu bohatých,  byrokracie je už regulérní parazit,  sice máme volby, ale každý politik pak padne mezi stovky náměstků, úředníků a dalších šimlů, kde nemá šanci nic udělat. Ceny nemovitostí se leckde už naprosto utrhly z řetězu. Když mizerná ratejna stojí deset milionů jen proto, že je blízko u Prahy a MHD je hned venku na chodníku, tak je někde chyba... 

Sakra, vždyť o velkém resetu mluvíme už celá léta. Mluvili jsme o něm před covidem a budeme o něm mluvit i po covidu. Přemýšleli jsme, co bude impuls k tomu, aby se to celé spustilo. A ano... jeden z krásných impulsů teď zažíváme ve svém okolí. Nezvládnutá epidemie po celém západním světě. A i kdyby covid dneska zmizel, našlo by se něco jiného. 

Ono totiž nejde o covid, ale o to, že současný západní svět je neudržitelný. Ono je totiž úplně jedno, jestli jste rozhazovační nebo šetrní, je úplně jedno, jestli vládne Babiš nebo Bartoš - všem nám rostou dluhy. Je jedno, jestli máte hypotéku nebo jestli máte v bance milion, stejně všichni dlužíme. A dlužíme mohem víc, než je v bankovních statistikách, protože dluhy na vydrancované zemi, na nenarozených dětech, na nepostavených továrnách, ty nikde vedené nejsou. Ale o to víc budou přírodou vymáhány. 

Vy kdo teď přicházíte s Velkým restartem, tak přicházíte s křížkem po funuse. Samozřejmě že se covid hodí. Samozřejmě že se už léta jen čeká na impuls, díky kterému bude možné všechno přeformátovat. A vy - co si myslíte, že to mají na svědomí nějací ilumináti nebo Gates, vy jste si jenom nevšimli, že my tady na Západě jsme už jen vystrkov, kde chcípl pes. 

Podívejte se na Asii - Čínu Taiwan, Koreu, Japonsko.... Všude se s covidem vypořádali ajn cvaj. Pár rychlých lockdownů, nějaké sledovací aplikace, nemocnice postavené za deset dní, disciplinované obyvatelstvo a ejhle - továrny jsou plné lidí, zboží se chrlí na tři směny, lidi chodí do kaváren i hospod, na trzích se opět vaří netopýři. Jasně - my tu máme tu svobodu, nejsme poslušné opice, jako v Číně. A ano, máme tu větší svobodu než na Taiwanu i v Jižní Koreji, máme tu víc svobody než v Japonsku a klademe větší důraz na lidská práva... Ale k čemu jsou všechna ta lidská práva? Ta rozhodovat nebudou. Rozhodují ty továrny, zaměstnanost, plné tržnice i bary. Protože za touto ekonomikou jsou banky narvané penězi, kasárna narvaná vojáky, polygony plné raket a tanků a přístavy plné obchodních i válečných lodí. 

Proto Austrálie a Nový Zéland zvládají covid lépe. Oni totiž do té Číny šilhají. Jejich tajné služby jim píší svodky o tom, kolik lodí se zase v šanghaji spustilo na vodu, kolik se postavilo nových překládacích terminálů, kolik se postavilo kilometrů dálnic, kolik se postavilo továren.... a také kolik se postavilo tajných základen, muničních skladů, raketových sil, elektráren a kolik se vypustilo družic. Oni narozdíl od nás vědí, že si nemohou dovolit naší ležérnost a ani naše lidská práva. Protože lidských práv se nenažereš a také jimi nezachytíš kulky. 

Přitom před osmdesáti lety tam měli také to velké... Velký skok  následovaný hladomorem.  A byl to přesně takový velký skok, který se teď chystá u nás. Také tam dělali reformy od stolu, rozhodovali z paláců v Pekingu, restartovali všechny staré vazby a předělali ekonomiku ve jménu pošahanéhé ideologie. A také měli spoustu mladých krásných a chytrých, kteří to vehementně prosazovali za každou cenu. 

A museli mít hladomor, museli mít všechno rozbité, museli být rádi za hrst rýže a čtrnáctihodinovou pracovní dobu, aby pak měli doopravdy z čeho dělat skutečný Velký Restart. Museli mít miliony lidí, kteří pracovali nejlevněji na světě za cenu obrovských osobních obětí, aby se další generace mohla mít líp a aby dneska mohli mít největší střední třídu na světě. Nejdřív museli mít miliardu hladových lidí a až pak měli nejlevnější pracovní sílu, která nebyla vůbec zpovykaná,  ale byla pěkně spokojená se svým údělem, protože celý den v továrně byl lepší než celý den v chatrči o hladu. 

Podívejte se na naší EU. Vždyť my už jsme na ten náš Velký skok nachystaní. Už formátujeme ekonomiku ve jménu zelené ideologie. Už teď si ničíme poslední zbytky hi-tech průmyslu ve jménu emisí s e kterými si největší ekonomika světa nedělá vůbec hlavu. Jo a víte, rpoč si s nimi nedělá hlavu? Protože ví, že ekologie je především efektivita  a ne  ničení.  Že dnešní vysoké pece budou za dvace t let úspornější, dnešní motory za dvacet let sežerou méně, že  je zapotřebí využít všechny zdroje a pokud se budou využívat, zbydou peníze i na zalesňování, obnovu půdy i řek.  

Jestli jsou tu nějací ti ilumináti, tak z toho nebude žádná jejich nadvláda, ale jen bordel. Gatesovi, Uršulce Lejenové a dalším se povede jen to, že tu nezůstane kámen na kameni a nezůstane nic ani z jejich bohatství. Ještě rádi to všechno prodají číňanům. A my také. A dovolujeme, aby nám tu rostla kvalitní Maova mládež, která se pak postará, aby všichni lépe a radostněji ničili všechno, co má ještě smysl. 

A pak - až projdeme stejou zkušeností jakou prošli naši pradědové za války a jakou prošli Číňané za Maa -  až budeme tou nejlevnější pracovní silou na světě, pak se nejspíš i tady něco změní. Ale do té doby se s velkým resetem bavíme o něčem, co přijde tak jako tak. Vlastně si přeju, aby to přišlo co nejdřív. Protože i bordel bude lepší než zorganizovaná zelená mládež. V metodách se od té Maovy nebo Hitlerovy lišit moc nebudou. Vlastně mám jen malou útěchu - že jsou zpovykaní a neschopní pohybu. To by nám mohlo trochu pomoci. Ale nespoléhal bych na to. 

Velký reset přijde. A covid ho jen trochu urychlí. Jsme totiž zapadákov. Neumíme se vypořádat ani s tak jednoduchou věcí jako je koronavirus. Ten koronavirus se kterým se Asie vypořádala až nechutně snadno. 

Jo a mimochodem - ta asijská dominace a rostoucí síla nezmizí ani když budeme covid ignorovat a nezmizí ani kdyby teď všichni kolem Uršulky otočili a přestali s prosazováním nesmyslů. Ta zmizí až po letech letoucích tvrdé práce, tvrdého učení, pragmatického hospodaření, po opětovné výstavbě průmyslu, po rocích odříkání a utrhování od huby.  Rozhodně nezmizí tím, že najdeme v jeskyních všechny ty americké pedofily, co řídí Bidena, nezmizí tím, že někdo odstřelí Gatese, nezmizí ani tím, že někdo oběsí všechny v Římském klubu i v Aspen institutu. Nezmizí tím, že někdo odhalí ten údajný kompars v prázdných nemocnicích a už vůbec nezmizí tím, že se dobereme účelu vypuštění covidu. Zmizela by tím, že se s covidem vypořádáme levou zadní. Ale k tomu máme stejně daleko jako k opětovnému vybudování hospodářství. 

A lidská práva? Ta v tom nehrají vůbec žádnou roli. Už jsme jim obětovali jen  u nás  skoro dvacet tisíc lidí a žádný náskok vůči diktátorské Asii jsme nezískali. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (111 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Schodek letošního rozpočtu bude půl bilionu, schválila vláda
15. 2. 2021 • 22:25

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

teď uvidíme ten opoziční šrumec, jak se k těm penezům dostat. Ale moc nám to v řazení dle zadlužení
neuškodí, protože i ti koldokola budou muset víc šáhnout do šrajtoflí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

mě vytáčí ten doslova nadšený a radostný výraz Schillerové, když oznamovala nový půlbilionek dluhu, na druhou stranu všichni kolem nás hýří ještě víc, ty dluhy už nikdy nikdo nesplatí, takže servery centrálních bank budou muset ve velkém hrnout nuly a jedničky nových virtuálních inflačních peněz. Byli bychom blbí, abychom v této situaci jako jediný škudlili.
Ovšem až toto šílené letadlo zvané globální ekonomika a finance narazí - to bude řacha......

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

musí něčím ručit. Takže čím ručíme "my"? A komu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Ten problém státního dluhu vnímám jako laik trochu složitěji. Aby se nám nestalo, že zatímco my budeme úsporně sušit hubu, skoupí nás penězi vydanými na dluh ten ze západu a hodnotami takto levně získanými pak uhradí svůj dluh, pokud ho po něm uhradit bude kdo chtít. Nevyzývám tím k bezbřehému rozhazování. To určitě ne. Jenom se obávám, že dokud trvá bezbřehá žranice na dluh všude kolem, jsme odsouzeni k témuž, jinak na to doplatíme. Uškrtíme se sami na vlastních opascích.
Nakonec, i kdyby byla naše ekonomika ve formě a stát nedlužil ani ň, stáhne nás katastrofa v německu tak jako tak.

Asi je třeba hledat rozvážně nějakou "rozumnou míru" onoho zadlužování. Jsme jednoduše příliš malý trh na to, abychom přestáli pád letadla západních ekonomik. A zároveň dokud budou západní ekonomiky "zobat" steroidy z tiskáren, jen těžko s nimi budeme moci férově soupeřit, či byť jen férově se uplatňovat.

Až nás bude miliarda a potáhneme se od oceánu k oceánu - prosím. Tam naději, že katastrofu vnějších trhů unese a vyneguje trh vnitřní, vidím. Nebo až budeme mít jedinou měnu používanou k mezinárodnímu obchodu a dostatečnou vojenskou sílu k tomu, vynutit si její užívání. Nebo až nám budou peníze tryskat z vrtů na Petříně...

Bohužel pro nás., nic takového nejsme a nemáme.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

schopnostmi a prací té ještě existující starší generace. Až :-) nastoupí :-) timladí, chytří a krásní... tak to bych chtěla vidět

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Co bude, asi, je plánovaný schodek státního rozpočtu 500 miliard Kč a to je podstatný rozdíl. Takže možná to tak bude, asi to tak bude mít vláda povolené, ale co ve skutečnosti bude je ve hvězdách.
Takže bych se zklidnil a počkal bych, jak to dopadne. A ono to dopadne určitě lépe, než plán.
protivládní média se vyžívají v konstatování, že je to rozpočet s nejvyšším schodkem za dobu existence českého státu.
Už ale neuvádějí, TO SE NEHODÍ, že mnohem více se zadlužují všechny státy, snad kromě několika trpajzlíků a....... Ruska a Číny. To se také nehodí.
Rovněž se nehodí, že Česko je nejméně v rámci EU nejméně zadluženou zemí a bude jí i kdyby opravdu letos dosáhla deficitu 500 miliard Kč.
A ke všemu se také nehodí, že všechny ratingové agentury potvrdily České republice stávající hodnocení z před kovidové doby, t.j. s dobrým výhledem, pokud jde o schopnost státu splácet své závazky.

Demagogie, politikaření, hnusné oblbování.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Tak když si soused půjčí 200 kolíků na zánovní auto, i když s tím jeho by to klíďo ještě nějaký čas vydržel a já, jak to vidím, tak si na nějakou jinou zbytečnou fíkovinu půjčím pouze 100, tak dle vašeho názoru jsem vlastně dobrý hospodář. A ještě k tomu mám ten váš rating.
No, rating asi mám, když jsem byl nedávno v internetbance, tak mi tam nabízeli do 10 minut víc jak 200.000.
Mám si je půjčit? No co, rating mám a když zapřemýšlím, to by bylo, abych nepřišel na to, za co je utratit. I když vlastně přemýšlet bych moc nemusel, letos chystám novou střechu, mohl bych si jí osadit třeba bronzovým kohoutem, aby mi ukazoval, odkud vítr vane. Ale mě ten kohout zase až tak nerajcuje, já si klíďo počkám chvíli, než na to vydělám.
Inspiroval mě zde výše jinak mnou opovrhovaný jednorázový nick: "To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze."

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

nemůžete ty papírky tisknout, nebo ty nuly přidávat. V tom je problém.
A co amíci a jiní ti už to tak provozjí drahně let a ffunguje jim to. A pak třeba zadlužená už nebude tak táhnout... kdo ví

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Já zkusím jiný příklad... 

Ve městě jsou dvě pekárny. Jeden pekař si půjčí deset milionů na novou pec. Banka s tím nemá problém. Nová pec je úspornější a rychlejší a rohlíky mohou být o dseťák levnější. Druhý pekař musí udělat to samé i když mu pec ještě slouží a dobře funguje. Protože pokud to neudělá, bude mít dražší rohlíky a zrkachuje. 

Když si Německo půjčí kupu peněz, bude z nich platit i zemědělské dotace, bude z nich platit podnikatelům kompenzace, bude z nich stavět nové výrobní linky, nové silnice, nakoupí lokomotivy, překladiště, sklady... Německo tak získá výhodu a bude k nám na trh chrlit jogurty ještě levněji. Naši zemědělci ani potravináři té ceně nebudou schopni konkurovat, protože nedostanou ani kompenzace, ani dotace na nové výrobní linky. 

Němci dají lidem třeba i šrotovn na nové auto a díky tomu továrny VW pojedou, dělníci dostanou výplaty a z těch výplat budou chodit do hospod, až krize skončí. Když si náš stát nepůjčí, škodovka oslabí, dělníci nedostanou prémie a místo do hospody půjdou na pracák. 

Vzhledem k tomu, že si nemůžeme uzavřít hranice na ochranu před dotovaným zbožím, musíme dělat to samé co Němci - dotovat zboží. 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

po kterém je obrovská poptávka, i v Číně, jejich robotické linky kupují číňané jako diví a rádi by koupili i ty továrny v Německu.
Německo jede na skutečné hi tech výrobě, stejně tak i Švýcarsko.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

akorát že polovina těch robotických linek se dělá v českých pobočkách germánských firem. Krátkodobě je to pro nás výhoda, v podstatě jsme zase strojní velmocí jako za první republiky, akorát teď se naším peřím chlubí Helmut.
(polovina v uvozovkách, ne aby po mě chtěl někdo statistiku)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Zajímavé je, že prazáklad té pověsti o německé high tech výrobě položili němečtí konstruktéři tvořící za Adolfa Hitlera. A udržují ji všechny pořady o nacistech a jejich zázračných zbraních. z pohledu vítězů je to snadné, čím zlověstnější poražený nepřítel, tím větší vítězství vítězů. Ale i Německo se mění, a to hodně. V Německu už spíše skládají subdodávky z jiných zemí, hodně dílů je přímo z Číny, kvalita šla dolů, aby výrobce udržel cenu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

proč by Čína měla kupovat německé roboty jak divá, když už dávno výrobu koupila.
Kuka, jeden z nejznámějších výrobců, byl Číňanům prodán, teprve potom vydali naši spojenci nařízení, omezující prodej strategických podniků do neschválených rukou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

na kterém nás pověsí... Jen když bude HV v daném roce rekordní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Berrnarde, dluhy nejsou dobře, jak v domácnosti, tak v podnikání, pokud ovšem nejsou použity na investice, které vedou ke snížení nákladů například, nebo k navýšení prodejů, ale pouze k luxusní spotřebě.
Pokud za dluhy tato vláda postaví stovky km dálnic, zrekonstruuje železnice, obecně investuje do infrastruktury, tak je to stejné jako s těmi smysluplnými úvěry podnikatelů. Kvůli tomu, aby Babiš věděl do čeho investovat, pořídil už před dvěma lety onen tlustopis seznamu možných investic do budoucna.
Neříkejte, že po těch letech prodávání křečků vám tyto věci nejsou jasné?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

že stovky dálnic, železnice ..a..a..
když stačí k jejich odklonění zepár aktivistických ekologů, pomalejch soudců a...a...když nic tak aspoň ÚS s letitými vyklady uff

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

o těch dvou pekařích beru. Jeden se rozhodne zadlužit, ale počítá s tím, že mu ona investice přinese vyšší zisk, z kterého pokryje úvěr a ještě se posune dál. Někomu to vyjde a to je fajn, někdo dopadne držkou přímo na dlažbu i se svojí rodinou. S tím problém nemám.
Dále jste ale zmiňoval dotace a já jsem velký nepřítel jakýchkoli dotací. Dle mého absolutně křiví trh. Je to výmysl socialistů, kteří tím páchají zločin na tržním prostředí.
Dnes si mohu koupit v márketu litr mléka za dvacku. Já si klidně připlatím a dám za něj pajdu bez dotací. A víte proč, protože na ty dotace někde musej ty prachy splašit, takže mě nenápadně daněj, na všem, kde se rozpohybují nějaké peníze. Já si dnes sice v tom krámu mohu koupit to mlíko za tu dvacku a být spokojený, jak mě vyšlo levně, okorát bych si měl uvědomit, že mě vlastně stejně přijde na tu pajdu. Akorát, že ty tři pětky nenápadně zaplatím po malých částkách různě, aniž bych si toho všiml.
vidláku, v tomhle se asi neshodneme. Vy vidíte jako nepřítele velké Německo, které má ekonomickou sílu ty menší postavit do latě.
Já osobně vidím jako největší problém současné doby nastupující socialismus.
Co nejvíc vybrat od těch, co dokáží vygenerovat zisk a pak ho v rámci své krásné tváře, jaký jste lidumil, přerozdělit. Vždyť Gejza Lakatoš má stejný hlas, jako ten podnikatel, kterému jste zatrhli tu svou činnost dnes vykonávat. Gejzovi prdnete pár tisícovek, on bude držet hubu a pak vás tam zase hodí, ale přeci nebudete podporovat toho, kdo volí opačnou stranu. Vono by to taky vyšlo o dost dráž, než Gejza. Ať si pomůže sám, blbeček, ne?
A už mi to nedělejte. Já jak slyším "dotace", tak mi jde tlak dost nahoru a v mém věku...

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

V podstatě se shodneme... lišíme se vlastně jen v jedné drobnosti... Vy si myslíte, že ony dotace a přerozdělování se odehrává z daní. Že se stát zaměřuje na ty, co mají zisk a ty pak obere, aby měl co přerozdělovat. Já si myslím, že stát už dávno neobírá ty, co generují zisk, ale obírá ty, co sotva živoří. To mu samozřejmě nestačí a tk to udělá jednodduše - zbylé peníze na přerozdělování si půjčí. 

V tomto postupuje celý západ rukou společnou a nerozdílnou - jak by vypadala naše životní úroveň, kdyby nebyla poháněná celkovým dluhem velkým jako HDP?  Jak bychom vypadali, kdyby si půjčovali všichni okolo, ale my ne? 

Naopak ti, kdo opravdu generují zisk, ti jsou dávno v daňových rájích, kde se jich nějaká socialistická snaha o přerozdělování  vůbec ale vůbec netýká. Naopak - ty svoje nezdaněné peníze velmi rádi dají za dluhopisy - ergo půjčí státům tu částku, kterou už nejsou beřáky schopné vydojit z živnostníků a zaměstnanců.  A zbytek se natiskne... 

Víte berrnarde - vy se pokoušíte o nějaký ten finanční étos z doby, kdy byl svět ještě v pořádku. Kdy se půjčovalo jen to, co jinému přebývalo. Kdy státy hospodařily vyrovnaně a peníze byly podložené zlatem/prací. Kdy se peníze negenerovaly stisknutím entru a volbou počtu nul za jedničkou. V tomto starém světě byla debata mezi pravičáky a levičáky na místě. Jak velká míra přerozdělování je ku preospěchu? To záleželo na různých faktorech a úspěšný mohl být Texas s nízkými daněmi a bez přerozdělování, ale i Švédsko s vysokými daněmi a velkým přerozdělováním. 

 V dnešním světě jste vy pravičák a já levičák na stejné potápějící se lodi.

Já mám smůlu v tom, že my levičáci nikoho skutečně ziskového podojit nemůžeme, protože je mimo náš dosah. My nemám šanci dokázat vám pravičákům, že to přerozdělování umíme a že se všem bude žít líp, když vás podojíme a rozdělíme to. 

Vy máte smůlu v tom, že je dnešní svět postavený na dotacích,  tisknutí peněz,  na otevřených hranicích a velkých dohodách  a nikdy nám levičákům nebudete moci dokázat, že každý je svého štěstí strůjcem a každý kdo maká se má dobře i když se stát neangažuje.  Že i důchodce s komerční penzí jezdí do Portugalska za sluncem, že i skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále, protože díky nízkým daním mu i z nízkého platu zbyude dost na slušnou existenci.  Že peníze v bance nesou malý zisk na úrocích a stojí to na pracovitých a schopných lidech. 

A oba dohromady máme smůlu v tom, že stát nahrazuje obírání úspěšných půjčováním. Oba máme smůlu, že si stát půjčuje stále více ne na dálnice a koridory, ale na svoje organizační složky co si žárlivě střeží rozpočet. A s jídlem roste chuť. Půjčování je tak snadné, že to tak nakonec vždycky dopadne a je úplně jedno, jakou máme vládu. Všechny si napůjčují, prtoože vědí, že oni to splácet nebudou. Jen tu a tam se najde nějaký ten oligarcha, co se o ty půjčené prachy podělí s plebsem. Ne moc... jen trochu. A pokud budou mít pravičák berrnard a levičák Vidlák rozum, použijí ty peníze na něco hodnotného. Třeba novou střechu, nový kotel, plný sklep uhlí, novou pořádnou pilu Stihl, nebo tak něco. Zbylý plebs si po vzoru všech vlád dá do nosu, zajede si na Maledivy a pak se diví, že nemá z čeho žít, když jsou zavřená divadla  a herectví moc nenese. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

že s vámi musím souhlasit.
Ale to na věci nic nemění, dál se hodlám chovat pravicově. Od nikoho nic zadáčo nechci, furt mám zdravé ruce, tak půjčovat si taky nechci, vlastně nic spotřebního nepotřebuji, všechno mám. Nepotřebuji televizi, která by měla úhlopříčku 2 metry, mě ten metr stačí, co přitáhla žena domů, oblečení mám dost, s auťákem jsem spokojený, ženu už taky nehodlám měnit, já mám vlastně absolutně vše, co potřebuji.
Tak se snažím ty peníze, co dokáži vydělat, narvat do věcí, na které, až budu v důchodu, už mít nebudu.
Letos bude nová střecha. Až bude hotová, nebudeme nad ní křepčit blahem, jelikož ono se vlastně na první pohled nic moc nezmění. Dnes nám na hlavu zatím neprší a pak nebude též, akorát budu o půl mega chudší. Příští rok bude nová kotelna pro celý barák, tam bychom si možná trochu zakřepčit mohli, jelikož díky ní nejen my, ale i nájemníci budou mít vytápění za půlku. Další půl mega ve fiči. Následující rok bych rád udělal konečně ty terénní úpravy kolem baráku a nový plot, abych si tady taky mohl něco vypěstovat, hlavně ty moje milované feferonky, aniž bych se musel bát, že mi to zase prasata rozryjí a srny sežerou.
Myslím, že nejsem poživačný, tyto doby už mám za sebou, akorát se trochu bojím, až to vše udělám, aby zase nepřišel socialista a všechno mi to nevzal.
A já, jak se tak kolem sebe rozhlížím, tak vidím, že západní civilizace degeneruje a propadá se do dekadence. A já z toho viním socialistický pohled na svět.
V tomto se patrně spolu nikdy neshodneme, i když si nakonec oba nabijeme tlamy, každý s jinými klapkami na očích.
A k těm půjčkám. Vy, když si půjčíte větší finanční částku, tak patrně budete muset zastavit bance barák. Tam už si setsakra rozmyslíte, jestli do toho půjdete.
Pokud budete demokraticky zvoleným politikem a budete mít moc, můžete si půjčit a ty prachy třeba použít na to, že třeba prdnete seniorům 13. důchod. Možná vám pak mnozí dají svůj hlas v příštích volbách a když nedají? Tak co? Ten dluh vy splácet nebudete, to už bude starost toho blbečka, co přijde po vás. Ale jemu to může být taky šumák. Jak psal Laco, kurňa, máme rating, tak nám zase někdo půjčí. Tam mi přijde, že v tomto směru má ta demokracie trošku díry, jelikož se vytrácí ta osobní zodpovědnost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Já jsem na tom stejně... hned po našem "šimpanziu" půjde střecha také dolů a bude se dělat nová. A také to počítám tak na půl mega. Padnou na to skoro celé naše úspory. Půjčovat si nebudu nic. Že by přišel socialista a všechno mi vzal, se nebojím, protože mně se už nikomu nevyplatí dojit. Náklady na moje podojení jsou vyšší než výnos, který by ze mě byl. Jo, tak kdybych měl vilu 500m2, k tomu pořádný bazén, dvouhektarový pozemek, pětigaráž... to by stálo za námahu. Ale malý domek - to za ukradnutí nestojí. Nota bene, když je kolem toho jenom práce... 

Já se spíš bojím toho, že udělám nějakou chybu -nějaký malý podpis, nějaké opomenutí, chyba někoho z rodiny - a šup, přijde exekutor, který je pravicově výkonný a zcela podle zákona mě o všechno připraví a já nebudu mít zastání. 

Ale jinak máte pravdu... prostě chybí zpětná vazba. Když se peníze nepokryte vyrábějí tisknutím, tak můžete být pravičák nebo levičák a jeto úplně jedno. Vám pravičákům to bere šanci na jakékoliv úspory, protože žádný úrok v bance není vyšší než inflace. Jediný finanční produkt, který inflaci překračuje, bylo to levičáské stavební spoření, kdy stát obral ty úspěšné a peníze přerozdělil těm, co si stavebně spořili. Můžete si spořit jak chcete, můžete se snažit, neutrácet, žít skromně a budete odměněn tím, že vám inflace každý rok z toho naspořeného kousek ukrojí. Mezi námi Berrnarde... máte levičácké stavební spoření? 

Nám levičákům to tisknutí peněz zase bere jakýkoliv smysl existence. Proč obírat ty úspěšné, co mají nadbytek ve prospěch chudiny?  Ti bohatí se dovedou bránit, třídní boj s nimi je obtížný, ani v demokracii to s nimi není jednoduché. Oni prostě nemají rádi, když se jim šahá na jejich peníze. A tak je jednodušší tisknout. Dokud jsme obírali bohaté, tak to mělo nějakou hranici. Pokud jsme je obírali moc, přestávala fungovat ekonomika, nebyl chleba a dělnická třída (pěst revoluce) měla hlad a přestala nás podporovat. Museli jsme obírat opatně a vyváženě, aby nás pravičáci odjinud úplně nepřeválcovali a dělníci si nepřáli raději dělat v kapitalistickém státě. 

To co teď zůstalo, to jsou jen tendence nás starších, co jsme ještě zažili dobu,kdy skutečně existovalo něco pravicového a levicového. Tak to ještě taháme do argumentace. Zkuste to s nějakým čerstvým absolventem fakulty humanitních studií. Vůbec nebude vědět o čem mluvíte. On už nic takového nezná. On už zná jen dotace, nekonečné tisknutí, nekritickou víru v technologie, všechno řeší ajfoun, na všechno má už rovnouo aplikaci a předevpsné tabulky a práce je podle něj nikoliv manipulace s břemeny, ale manipulace se symboly. Práce je pro něj to, že přenese papíry z jedné kanceláře do druhé a přitom se bude tvářit potřebně a důležitě.

Moderní  pravičáci netouží po budování továrny na houpací koně, nebo na Stelzerovy motory. Oni sní o firmě, která bude státu poskytovat drahé konzultace. Chtějí firmu jako je Semantic Visions - chtějí sedět v drahých oblecích, jezdit ve velkých autech a vydělat si na to kecama a pokuřováním.  

Dnešní levičáci už nechtějí zlepšit úděl těch nejchudších. Nechtějí vymítat choroby, vymítat chudobu, vymítat nerovnost. Nechtějí za mrzký pravičácký mamon (který kapitalista nenasyta získal odíráním dělnické třídy) stavět nemocnice a veřejné zdravotnictví.  Nevolají po systematickém vzdělání všem bez rozdílu. Nevystupují proti elitářství.   Naopak - chtějí aby se nic neučilo, aby se nic nestavělo, nic nejezdilo, chtějí nutit lidi do veganství a chtějí snižování emisí CO2. Tedy zatím. Za pár let si najdou jinou hračku. 

Vidíte Berrnarde - v normálním světě jsme měli stát každý na jednom konci Agory a nesmiřitelně hovořit proti sobě. Já Vám měl dokazovat svou pravdu stavbou veřejných hřišť a organizací tělovýchovy pro každého a tajně snít, že všeobecná hokejová tělovýchova přiveze domů zlato z olympiády a já se vám budu smát, že to vaše soukromá hokejová liga nikdy nedokáže. Vy jste mi měl ukazovat firmu, která umí dodat komkoliv na světě zásilku velikosti knihy za pět dolarů. Měl jste mi ukazovat nejnovější model auta, který stojí padesát tisíc korun a žere dva litry benzínu na sto kilometrů, který komplet montují roboti. 

A místo toho jsme se sešli tady na Kydech a můžeme tak akorát brečet a žít podle starých pravidel za které se nám nová generace směje a nechápe je. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ba právě naopak. U nás jsou naprosto pokřivené mediální obrazy toho, co je levice a co je pravice, a stejně tak, kdo je socialista a kdo není.
Ve skutečnosti má protestantský (a severský) pohled na společnost více ke skutečnému socialismu, než co je u nás sdělovadly za socialismus vydáváno.
Trh bez přívlastků, jak jej tady hlásal Klaus nikdy nikde nefungoval. Sám Klaus toho je příkladem, protože on sám přivedl stát do těžké ekonomické krize a po něm to udělala paní Nagyová znovu (Nečas nevládl, ten jen dělal, co mu paní Nagyová poručila).
Samotná myšlenka dotací má svoji logiku. Západ se musí vyrovnávat s obrovsku společenskou změnou, které se říká urbanizace, tj. přechod lidí z venkova do měst, který je vyvolán globalizací a dovozem levných potravin. Pokud by zemědělství nebylo dotováno, levné obilí a další potraviny z Kanady, USA a Ruska by zcela zruinovaly domácí zemědělskou výrobu. Proces opouštění zemědělské výroby se musí prodloužit v čase, protože by se jinak ekonomika zhroutila.
Problém EU je, že zde vládne byrokracie a vytvořila se vrstva lidí, kteří se přisály na veřejné rozpočty. Takže se dělají dotace pro dotace a rozkrádá se ve velkém. Řešením není zcela dotace odstranit, ale dát je zpět do pořádku. To ale znamená porazit deep state, který žije vlastním životem, bez ohledu na potřeby ekonomiky či občanů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

...tak hospodářská krize teprve přijde. Viz např. CovidSars-1 2002 a hosp. krize 2008. A to epidemie nebyla celosvětová a trvala jen rok.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Již to tu několikrát zaznělo, když se jiní zadlužují, je naše čestná vlastenecká povinnost zadlužit se také, nebo nás koupí. Je to samozřejmě hloupost, ale rozšířená, tudíž asi i lidem přijímaná.

Stále platí:

Staň se velkým, staň se specializovaným, nebo zahyň.

Dvě pekárny v městě nepřežijí. Přežije jedna velkopekárna a malé specializované pekárničky, drobounkých živnostníků. Malého živnostníka nikdo nekoupí, ano nevytlačí z trhu. Snad jen to, že se to pečivo nebude dát žrát.

Toto jsou důsledky koncentrace majetků v důsledku ekonomické síly. Žádné dluhy s tím, natož pozitivní, nemají nic společného.

Stále platí:
Dluhy dělají dluhy a peníze dělají zase jen a jen peníze.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

NEE - soused si nepůjčí 200k na nový auto, on si půjčí 200M na to aby koupil všechno kolem vás včetně vás... a ještě vás donutí splácet jeho dluh

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

,,Nezmizí tím, že někdo odhalí ten údajný kompars v prázdných nemocnicích a už vůbec nezmizí tím, že se dobereme účelu vypuštění covidu. Zmizela by tím, že se s covidem vypořádáme levou zadní." Jenže Vidláku, k tomu by musela být vůle a skutečně to chtít. Což na západě ani náhodou není. Tady se právě dělá ten NWO. Tady to začíná.. S tím nemá východ co dělat. Si Tin to řekl jasně. My v tom s Váma nekejváme. Tady to všem těm papalášům vyhovuje. Mohou víc a víc utahovat šrouby Proč myslíte, že to pořád přikrmují ? Teď si vymysleli nové agresívnější varianty( ,,Jen ho nechte ať se bojí."). Kde se u nás vzaly ? V uzavřených zařízeních? . ....,,Nevíš nic Johne Sněhu." a ,,Zima se blíží." Noční chodci(Gates a spol) už jsou na pochodu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

původně chtěl být sinolog a tak študoval v Pekingu a tak vyprávěl jak dopadly děti Maa z měst.
Hybaj do pouští, divočiny, učit ty zaostalé vidláky revolučnímu nadšení. Nikdo o nich už většinou neslyšel
Stejně tak dopadli i Ádovo jungen, hybaj na frontu, ukázat untermensch co to je panská rasa. Nikdo o nich už většinou neslyšel, pokud ano, tak jen v souvislosti s podělanejma trenclema a ubrečeným ksichtíkem.
Obdobně dopadli i současní Hetmani, páni nad životem a smrtí v krajích, ramenatejch keců plnej kýbl a když na ně hodili jejich genose partaj zodpovědnost, upalovali za Andrejkem s prosíkem. Protože místní kmotři by je za večerního stmívání pověsili v jejich garáži.
Jo, to se nám to žvaní, když zodpovědnost nese jinej. ale jakmile se to obrátí, už máme žhavý podrážky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

zajímavý člověk. V japonsku v mládí žil, a dodnes tam jezdí,takže zná tamější mentalitu a zvyky- výhody a nevýhody. Vstřebal ten japonský způsob nepodajnosti a neústupnosti vůči přistěhovalcům. A ten mix asie a evropy mu dává možnost porovnávat a většina jeho názorů dává smysl i když nějaké úlitby bohům lze vypozorovat. Hodně je v něm japonského, zdá se že není tak evropsky poddajný jako jeho bráchové. Ví jak to tam funguje a proč, a to je důležité a pro nás potřebné. Japonská kultura je prastará a měli bychom ji věnovat pozornost a učit se. Vymoženosti které tam mají/ v technické oblasti/, tak o nich se nám může jen zdát. A že je pravda že tam muslimy neberou dokazuje
https://petrmrazek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=480966 , ač to někteří hytří psavci co tam nikdy nebyli vehementně popírají, a asi vědí proč. Ona ta tolerance má mít své meze a hlavně neustupovat. O tamější dávném životě si všichni přečteme rádi a s nadšením Soudce Ti, nebo Paoa, líbí se nám to, ale dodržování těch pravidel už tak moc ne...... to je ten rozdíl v kulturách, který se v něm mixuje a který my nechápeme, nebo jen málo. NJN

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Pro Japonce je to ubohý Korejec, co si o sobě (moc) myslí. Poznal to na vlastní kůži. Japonci dokáží být (jsou) velice krutí. Jeho myšlenkové pochody musí být o mnoho složitější než popisujete. Raději se do toho nepouštět.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tomio_Okamura
nic tam o korejcích není.... sorry

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Japonců ke Korejcům, jako my máme k cikánům, kteří bydlí v ghetech či cikánských osadách.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Ono je to asi staletí zažraná nevrlost... mrkněte na něco o admirálovi Yi. Asi jim japonci to ponížení ještě neodpustili.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

je to zajímavá země

Zatím bez slepic

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Emo, to, že se nic nepíše o rodině Tomiova otce je asi normální, ale nelze z toho nic usuzovat. Samotný Tomio několikrát vzpomněl na rodové kořeny Okamurovy rodiny v Koreji a jak tím v Japonsku trpěl. Jinak nebyl důvod aby se tak chytrý chlapec neprosadil.
A pak, Japonec pozná Korejce na první pohled. Korejci jsou větší, hmotnější a mají jiné rysy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

jinověrce. Prostě je to jejich země a basta.
Ale o tom, že jsou Japonci všeobecně intolerantní, se už Okamura nezmiňuje.

Ten jeho katolickej brácha mi vůbec nepřijde jako poddajnej. Spíš si ho umím představit, an metá na hranici nejen "libri prohibiti".

Dodržování středověkých pravidel by se dnešním Japoncům hrubě nelíbilo. Tím méně pak Číňanům (obě zmíněné postavy totiž byli Číňané).

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Tomio je v Japonsku brán asi jako u nás donedávna cikáni. Bezprávný míšenec - pária - untrmenš. Japonci jsou vůbec z našeho pohledu mimozemšťani, svou až sebezničující pracovitostí, feudální věrností firmě a rodu, absolutní jistotou ve vyjímečnost vlastní rasy. Japonský poválečný ekonomický zázrak Čína v osmdesátkách v mnohém napodobila. Kopírování technických západních řešení, schopnost vyrábět totéž co západ, ale mnohem levněji. Japonsko však na rozdíl od Číny limituje v jejich snažení velikost ostrovů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

A když žil v Japonsku, tak mu vrstevníci natuty dávali sežrat, že není čistý Japonec a když žil v Čechách, tak to měl z opačné strany.
Ale jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí.

p.s. Emo, soudce Ti miluji. Originální detektivky, jiný kraj, jiný mrav, akorát mi zpočátku poněkud dělal problém si zvyknout na ta jména. Ma Žunk, Tiao Taj, při prvním čtení jsem tak zhruba do čtvrtiny knihy měl dost chaos v tom, kdo je kdo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jednou vyprávěl a říkal "Tady já vypadám jako Japonec, ale když jdu po Japonsku někde na menším městě, tak se tam svolávaj děti a ukazujou si na mě 'Jé, běloch' ".

Jinak s filmama je to samý. Ani jeden blonďák, nikdo modrookej, půlku filmu se jen orientujete, kdo je kdo. To v Ameickejch filmech se orientuje jedna báseň. Hodnej černoch, moudrej černoch, černošská soudkyně, blondýna se v jeden moment nechá klátit od černocha, zlej bude buď běloch 50+ nebo běloch s ostrými rysy.... člověk se orientuje tak dobře, že se na to nemusí ani dívat.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Netřeba hledět do vzdálené Země vycházejícícho slunce, stačí kouknout za Moravu či Bílé Karpaty. Mám dva známé, jejichž táty i s rodinami zavála industrializace na Slovensko a zůstali tam. Oni známí jakožto děti byli ve škole "tý Česi" a o prázdninách u babiček "ti Slováci"; samozřejmě se to časem obrousilo, ale vzpomínají na to dodnes. Jeden to zvláště měl těžké už jen proto, že měl v příjmení "ř", a učitelka slovenčiny jej osočovalo, že nerecituje Sama Chalupku (Hoj, mor ho! Detvo môjho rodu, kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu: a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom: Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.) s tím správným zápalem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

co je ale zvláštní, že až nyní, v pozdním věku člověk, tedy alespoň já, plně pochopíme význam té básně. i když vždycky se mi líbil ten burcující tón. Ani oni tenkrát to neměli lehké.....

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Takhle to mají přeci i Židé - kdo má židovskou mámu, tak je Žid. Je-li jeho mateřskou řečí čeština, tak je prostě Čech. Hrát si na nějakou etnickou čistotu je totiž směšné. Češi, Japonci, Korejci, to jsou všechno etno-jazykové skupiny, ve kterých na genech vlastně vůbec nezáleží.
Já spíše poslouchám, co kdo říká. Tomio je celkem racionální a je potřeba si poslechnout celou informaci a nesoudit jen z hesla na plakátu. SPD chce už dávno nahradit neurčitý stav nouze pandemickým zákonem, který by dal operativní možnosti do rukou Ministerstva zdravotnictví. Aby rozhodovali odborníci a nikoliv mediální poradci pana premiéra. Kteří mu zkazili život, protože Babiš už nemá šanci se z toho dostat. Kdyby poslouchal plukovníka Primulu a nikoliv své mediální poradce, byl by Babiš na koni.
Protože lockdown samozřejmě funguje. Musí se ale nasadit včas a musí být vymáhán.
Příkladem je Švédsko, které bylo liknavé v uplatnění lockdownu. Proto má ke včerejšku 1226 mrtvých na 1 mil. obyvatel. Sousední Dánsko, které uplatňovalo restrikce od samého počátku má 396 mrtvých/1M, Estonsko 378, Finsko 129, Norsko 109 a Island 85.
Podobně můžeme dát za příklad Rakousko. To po liknavém začátku hodně přitlačilo a má 910 mrtvých/M, tedy výrazně méně, než Švédsko.
Dvojí rozvolnění způsobilo, že Česko, které mělo do začátku září 40 mrvých/1M má dnes 1713 mrtvých/1M. A nejsou to jen senioři nad 80 let, jak si nezodpovědní Piráti myslí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestliže lockdown byl úspěšný, tak proč ho znovu opakujeme?

Jestliže lockdown nebyl úspěšný, tak proč ho znovu opakujeme?

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

Repetitio est mater studiorum – Opakování je matkou moudrosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

že u nás byl možná lockdown de jure, ale de facto ani náhodou
Podle nedávné studie - průzkumu? ( a to na dost velkém vzorku) třetina našinců s opatřeními nesouhlasí a nedodržuje je a více než 40 !!!!! % lidí s příznaky chodí do práce.....
A tento stát je zcela impotentní, aby se vzmohl na prosazení důsledného dodržování pravidel.

Tak jakejpak lockdown?

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)