Vidlákovy knihy

Autor
Štítky

Přátelé, můj dnešní text je prachsprostě komerční. Ale abych vás neochudil o každodenní komentář, vězte, že válka na Ukrajině stále trvá, Rusku samozřejmě docházejí náboje, ruští vojáci nemají co jíst, nemají žádné vybavení, vrhají se do bezhlavých a neúspěšných útoků, Putin je dávno mrtvý, nebo umírá, ruská ekonomika se hroutí zatímco Ukrajina díky západním tankům již brzy smete nepřítele. Zemětřesení v Turecku je samozřejmě strašné, protože tam vládne náš zkurvysyn, zemětřesení v Sýrii je ale v pohodě, protože tam vládne ruský zkurvysyn. Americká stíhačka F 22 Raptor sestřelila čínský balón, který se potuloval nad Spojenými státy. Náš odcházející prezident si včera povídal s Čaputovou, náš nastávající prezident si s ní povídal o týden dřív. Jinak je u nás všechno v nejlepším pořádku, jen nám patřičně zvednou daň z nemovitosti, prodlouží odchod do důchodu, připraví si zákony proti blogerům, zjednoduší si případnou mobilizaci, která s ničím nesouvisí a tohle všechno také s ničím nesouvisí a naše vláda to dělá nejlíp na světě, jak je vidět podle plných košíků v každém hytlermarketu… Vynechal jsem něco?

Všechno je to samozřejmě jen metafora…

Dneska pro vás mám několik příjemných zpráv.

Přišly mi domů knihy. Tímto dělám dlouhý nos na všechny, kteří bedlivě sledovali moji situaci a tetelili se blahem, až budou moci vítězoslavně vyhlásit, že jsem své čtenářské ovečky prachsprostě okradl a vytahal z nich poslední ušetřené peníze. Naopak chci poděkovat všem, kdo mě v uplynulých měsících podpořili a především chci poděkovat těm, kteří mě podpořili ve chvíli, kdy jsem se cítil být osamoceným a zapomenutým pěšákem proti všemocným Cemperům a pravdomluvným médiím.

Podpořili jste mě předplacením knihy, kdo ji budete chtít, od příštího týdne ji začnu rozesílat.

Původně jsem chtěl knihy distribuovat především osobně. Že si pěkně objedu republiku, v každém kraji se zastavím alespoň na dvou místech, potkám se s vámi, potřesu si s vámi osobně rukama… leč události kvapí tak rychle, že si vlastně vůbec nejsem jistý, jestli to už vlastně brzy nebude zakázané či bedlivě sledované. Sice to stále plánuji, ale upozorňuji předem, že se to nemusí podařit. Proto jsem zakoupil patřičné množství obálek, domluvil jsem se ve Vidlákově na poště a můj bratr právě pilně programuje doručovací portál. Měli bychom být s přípravami hotoví do konce tohoto týdne. Vy, co se knihy nemůžete dočkat a chcete se jí nechat inspirovat pro vaše hospodaření, vy prosím využijte situace a nechte si ji doručit. Vy, co vám jde víc o můj blog, než o moji knihu, vám děkuji za podporu a vůbec se nebudu zlobit, objednáte-li si moji knihu klidně ještě pětkrát… :-)

Prosím, NEPIŠTE mi vaše adresy do mailu, to bych se v tom brzy zamotal. Příští týden spustíme stránku, kde si naťukáte svojí doručovací adresu a kniha vám přijde pěkně poštou… i s věnováním. Počítám, že mi kompletní distribuce zabere minimálně měsíc. Je toho fakt hodně.

V první fázi budu rozesílat knihu těm, co si ji předplatili v prosinci a v lednu. Vytištěný náklad pro ně zaručeně postačí. Vy, co jste si knihu předplatili v únoru, nebo si ji ještě předplatíte, vás odbavím následně a pokud nebudu mít dostatek knih na skladě, nechám udělat dotisk, aby se na každého dostalo.

Pokud někdo z vás bude mít cestu na Znojemsko a chtěl by si knihu u mě vyzvednout osobně, nebo si ji koupit, napište mi na vidlácký mail. Rád vás uvítám.

Až odbavím nedočkavé předplatitele, začnu vymýšlet návštěvy ve všech krajích. Skoro odevšad se mi už ozvali příznivci, kteří se nabídli, že mi pomohou s organizací. Samozřejmě, nebudeme dělat jen autogramiádu, ale uděláme vždycky pořádné setkání příznivců, ať to stojí za to. Ale prosím neupínejte se na to, nechci vám slibovat chiméru. Kdo jste si zaplatili knížku a toužíte po ní, příští týden se o ni budete moci přihlásit. Až portál spustím, budu na něj upozorňovat v každém článku.

Vy, co jste si knihu zatím nepředplatili a chcete mě podpořit za podmínek popsaných výše, vy mi prosím zašlete částku minimálně 350,- Kč na účet č: 164 883 276 / 0300. IBAN: CZ6103000000000164883276. Předpokládaná distribuce proběhne podle stejného modelu v dubnu či květnu.

A na závěr malá ukázka:

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (145 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zprávy z bojiště:
Rusko přebírá iniciativu po celé frontě (dnešní zprávy)
….Nejnápadnější proměna se odehrála v severní části bojiště, v Luhanské oblasti, což vede ke spekulacím, že už de facto začala očekávaná velká ruská ofenziva.

A už to zase není Koloděj, a je to princ Jasoň...

Průměrný počet slepic: 4.4 (44 hlasů)

No ni? :o

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Přidávám komentář pana Vylíčila, kde výslovně uvádí, že všechny informace jsou výhradně z Ukrajinských či Amerických zdrojů.
Takže vida, ejhle a tak dále...:-)

Jak si aktuálně stojíme na Ukrajině? My, jako Západ, ke kterému přece bytostně patříme, jak nás o tom denně ujišťuje vláda i Česká televize? Abychom to zjistili, nemusíme posouvat špendlíky po mapách východní Ukrajiny, ani otvírat „nepřátelské“ zdroje. Někdy se stačí jen dobře podívat do médií oficiálních. Třeba na Ukrajinu, nebo do USA.

Na úvod dejme slovo osobě z nejpovolanějších. Bývalému poradci Úřadu prezidenta Ukrajiny, Oleksiji Arestovičovi. Ten se včera vyjádřil k perspektivě ukrajinsko-ruské války slovy věru nečekanými. Prohlásil: „Válka nemusí skončit tak, jak Ukrajinci očekávají, a podle jejích výsledků nemusí Ukrajina získat zpět všechna svá území. Západ je připraven tento scénář schválit“. Poté se rozhovořil o příkladu dvou Korejí – Severní a Jižní. Kde jde také o dva různé státy, s různým společenským a politickým zřízením, mezi nimiž válka z padesátých let minulého století dosud neskončila. Nemají spolu uzavřenu mírovou smlouvu, jen příměří. Ale jedna z nich má záruku své bezpečnosti a integrity od USA a proto vedle sebe žijí už po dlouhé desítky let (v zásadě) mírově.
https://pravyprostor.net/?p=156034

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes v tisku:
„Otázka pokračování poslaneckého mandátu expremiéra a neúspěšného prezidentského kandidáta Andreje Babiše stále visí ve vzduchu...“
--------------------------------------------

Je evidentní, že mainstream si oblíbil další větu pro okomentování Babiše.
Předtím to byl několik let „trestně stíhaný premiér, expremiér …
A když musela skončit pohádka „O zlém drakovi“ (protože soud rozhodl), tak nyní to bude zase nekonečná sága o „neúspěšném kandidátovi...“

To, že nikdo ze současných politiků u voleb nikdy nedosáhl a nikdy nedosáhne počtu hlasů jakých dosáhl Babiš, tak to hned tak v médiích neuslyšíme, jako tu jejich mantru o „trestně stíhaném nebo neúspěšném...“
Takový „neúspěch“ by přitom Fiala s Rakušanem brali všemi deseti, a Pekarová by z toho měla celoročního Silvestra.

Vládnou jen díky fíglu kámoše Rychetského a stejně tak prezidenta zorganizovali a dosadili podobní „bratři v triku“.

Co takhle jednou dát třeba titulek, že úspěšný bolševický agent se stal prezidentem ČR 33 let po převratu!? Že to zní trapně až srandovně?

Však ano! Kam se na to hrabe „stíhaný a neúspěšný...“ OMG!

Průměrný počet slepic: 4.8 (91 hlas)

Když si na zimu upletete
svetr z umělotiny,
tak si potom při jeho
přetahování přes hlavu
vyrobíte i elektřinu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

Ano:-), to bude pěkně jiskřit:-)

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

A co teprve kondom z umělotiny!

Průměrný počet slepic: 2.2 (12 hlasů)

Je vidět, že sis vzala moje rady k srdci a už tu nepastuješ celé traktáty.

Průměrný počet slepic: 1.8 (21 hlas)

Vilíku, okamžitě vyndej ty ruce z kalhot! ... :-)))

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Kolik vážíté?Tak co pomůžeme tomu Reichlovi do Prdlamentu,dyt on má docela dobré myšlenky!S tou bidou to je tahák!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě informace Rajchl a demonstrace březen
Šance na záchranu:-)?

Nebudeme přihlížet, jak vláda ničí naši zemi!“ Rajchl zásadně vystoupil. A bude demonstrace!

Je konec pasivity. Je nezbytné se skutečně ozvat,“ oznámil místopředseda strany PRO Tomáš Nielsen a společně s právníkem a předsedou PRO Jindřichem Rajchlem vyzval českou vládu, aby učinila kroky v oblastech energetiky, svobody slova a zahraniční politiky. „Válka na Ukrajině není naší válkou… Z právního pohledu k Ukrajině nemáme žádné mezinárodněprávní závazky,“ poznamenal místopředseda strany Ondřej Svoboda a vyzval k ukončení vojenské podpory země. Rajchl též informoval o svolání březnové demonstrace na Václavské náměstí. „Nebudeme přihlížet tomu, jak vláda ničí naší zemi,“ avizoval.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Nebudeme-prihlizet-jak-v…

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím Itkico,
omlouvám se, tohle je vlastně víc vzkaz pro JR/PRO než běžný příspěvek do diskuze.

Před chvílí jsem si ze záznamu pustil TK „Česko proti bídě“ a vyslechl projev J. Rajchla.
https://www.pokec24.cz/nezarazene/za-chvili/
PRO je můj favorit a pojmenování příčin současné nastupující krize bylo naprosto přesné.

Nicméně mám výhrady. Říct (i když nepřímo), že odmítá spojování s ostatními opozičními stranami („...nikoliv tady rozpoutávat další politický jarmark a předvádět kvazi spojení politických stran…“, čas ve videu výše cca 30:15, příp. od konce -7:38). To je špatně . Chyby si nemůžeme dovolit.

Místo aby JR naopak apeloval na spojení a sjednocení podobně smýšlejících lidi, kteří se dávno před tím, než JR nastoupil na politickou scénu, seskupili do dnes existujících opozičních stran a hnutí, tak apeluje na anonymní jednotlivce z různých společenských skupin, aby jej 11.3. přišli podpořit na Václavák.

Já v tom vidím naivitu, těžký politický amatérizmus. Politický boj (stejně jako ten zákopový) nikdy nebyl a nikdy nebude o morálce. Je to o správné volbě zbraní a o správném načasování jejich použití v bitvě. To jsou pravidla každé války. Vojenský (ani politický) vůdce nemůže, nesmí být cíťa. Nikdy se nesmí předem vzdát použití nějakého typu zbraní. Kdo to nechápe, nemůže vyhrát.

Na Václaváku si JR určitě získá řadu nových přátel, ale kromě toho si už teď získal řadu nových nepřátel. Vzbudí to emoce na všech stranách. A kde jsou emoce, končí racionální argumentace. Ať je sebe lepší a sebe pravdivější.

Je to jen můj názor.
Odcházím do práce, reagovat můžu až večer.

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

Bez voličů si může psát svoje comedy dnem i nocí!
Ukazal se být stále ještě ve fotbalu jako útočník solitér a co to má za team pacanu,že mu neporadili nejprve splnit svůj slib,že se spojí s voliči tj aspoň prý s NEEXISTUJCI SV a alternativou a probere co by mohl pro voliče podle JEJICH programu udělat a to v diskusi typu krok sum krok a ne vyjet ven se spoustou zbožných přání jakoby měl v Parlamentu ,kde není většinu!
Mi sebou zdá,že je to nová slepá patrona ve smyslu vašeho komentu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Ne vždycky s Váni Anno souhlasím, ale je to tak, napsala jste to přesně. Jestli chce PRO něco změnit, bude potřebovat voliče. Hodně voličů. Včetně těch, kteří tradičně volí jiné opoziční strany. A obrazně řečeno, získat je může jen tak, že opoziční strany získá ke spolupráci. Je to jednoduchá matematika. Současná pětikoalice to pochopila a díky tomu vyhrála.

Hrát si na morálně zásadové hrdiny a nepřipouštět spojení s jinými, kteří sice mají na něco jiný názor, ale v tom podstatném se shodují s námi, je pro mě naprosto nepochopitelné. Jde přece o to porazit společného nepřítele. Znejišťuje mě to i ve vztahu ke straně PRO jako takové. Já už nechci riskovat volbu někoho, o kom nevím, jestli projde.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

za sebe tj Společnost voličů zkrátka SV jednotný program nazvaný PNZ(+),který obsahuje prvních 5 postulátů a ty si ve svém zájmu budou muset osvojit VSECHNY politické formace,které chtějí být zvoleny.
Pro tento účel musí vzniknout podpora "HODNE" voličů!Ta neexistuje a není z jakychsi nám neznámých důvodu ani podporována vedením tohoto webu a slepice tak ty do té kakofonie pak taky chybí!!.
Je tedy vyloučeno,aby se Česko spojilo proti BIDÉ bude to přesně naopak! Dojde k realizaci plánu,který už běží na plný plyn PNZ(-),pauperizaci VSECH voličů prostřednictvím GŘ televize ynimohlupovanych a už i ohlupenych voličů a cenzurou k jejich zdebilizovani!
Ve stručnosti dostanou domorodci to o co si nyní svou naprostou ignoranci k tomu co jim politici vykoledují z EU!
Prostě salámovou metodou přijdou o veškerá aktiva,domy a byty mnohdy ze socialismu a budou okradení zcela jistě o celou hotovost a to nejen inflaci brzy i hyperinflaci a jak tomu nechtějí věřit ,nakonec k tomu nutnou válkou!
Chtěla bych se vás zeptat na to, co píšete ,prý se mnou nesouhlasíte v některých věcech!Pro nás z elity SV je důležité vědět v JAKYCH věcech konkrétně a jak vé cem rozumíte vy sam!Asi zastavíme tyto komenty a budeme se pohybovat se směru zajištění VIRTULNi podoby KSH s názvem Kresťansko Socialni Hnutí SV a pokud si budou chtít voliči tyto hodnoty v PNZo⁠:⁠-programu osvojit tak to může být pod asi pod touto hlavičku nebo taky ne,stávající politicke formace nic takového jako PNZ(+)v programech nemají!Ignorance a lhostejnost jim kredencovana povedené postupně k tomu do čeho jsou vadnými zákony usurpatory moci hnáni bez jakýchkoli skrupulí a nemožnosti odporu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tam něgdo mluví, že chce ten humanizmus, tu demosgrácu a ty následky, keré z nich vzešly. Neříká tam, že chce pro naše syny a dcery podíly na půdě, rozpočtu ani spolurozhodování rovným dílem. Říká se tam, že nejdůležitější je slovo, kerým se chce ozvat, mluvením, keré používají otroci dennodenně tak jako tak.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

píšete moc hezky ... a dávám Vám za pravdu, zvlášť v posledním odstavci.

Viděla jsem TK PRO napřímo na ČTK (překvapilo) v nejvyšší kvalitě přenosu. Nedá se u mne přímo mluvit o favoritech, ale musím říct, že působili kluci dobře. Mají to v hlavě srovnané, dobře připravené a vidět čtyři relativně mladé chlapy v plné síle, vzdělané a s přehledem, kteří neplácají blbosti jen proto, aby něco řekli, vypadalo silně a cílevědomě. Potud dobré. TeĎ jen očekávám vlnu splašků na jednotlivé včerejší aktéry TK.

Obecněji:

Vojenské taktice nerozumím. Myslím si však, že kamenem úrazu je obecně nedůvěra. Nedůvěra lidí v kohokoliv a v cokoliv. Jako bychom si neuměli v sobě srovnat, co je pro nás prospěšnější - zda důvěřovat a doufat, příp. i riskovat zklamání, nebo apatií dovolit pokračování toho marasmu, ve kterém právě žijeme.

I já vůdcům těžko věřím. Často se ukázalo, že jejich motivem jsou osobní ambice (výjimkou je Babiš, o jehož prvotních pohnutkách nepochybuji). Ale vždycky doufám v to, že se mýlím a jsem ochotna podpořit každý rozumný pokus. Nečekám slet politických cherubínů nebo serafínů, ale čekám lidi, kteří dokáží potlačit své superego pro zájem všech. Andrej Babiš takový byl. Bohužel 10 let nehorázných lží a podrazů přineslo ovoce těm darebákům - sáhněte si do svědomí - kdo z vás nepoužil před volbou rezignované .... "no tak já mu to tedy hodím(?), ale ....". Každý druhý se cítil povýšený nad toho "skorokriminálníka", kterého mediákům sežrali i s navijákem, neznajíce, nebo ignorujíce fakta, i přes vědomí, že nikdo lepší není. A dnes ti samí zase neví....

Osobně pořád čekám na sjednotitele (pl.) všech proudů, kteří nabídnou tři, čtyři body pro spolupráci s nabídkou, aby se připojil každý, kdo pro začátek s většinou bodů souhlasí a je ochoten bez větších výhrad spolupracovat. Na cíli se shodne většina a PRO ho v té výzvě vládě formulovala jasně. Podle mne však všechny snahy o spojení opakovaně troskotají nejspíš na egu jednotlivců a neschopnosti tolerovat a upravovat navzájem své rozdílné názory na postup, a na z toho plynoucí nedůvěře lidí v cokoliv a kohokoliv .

Myslím si, že jenom lidem, kteří se dokáží domluvit na pár důležitých bodech, kteří dokáží překročit své stíny a pro cíl budou umět spolupracovat, se může podařit udělat z lidské drobenky jednolité těsto. Zatím netuším, jestli PRO jsou ti praví, moc je neznám.

Možná se PRO stane jen dalším hloučkem, možná i zaplní Václavák, ale např. Babišovy voliče, jichž jsou miliony, ven nevytáhnou. Proč nenabídnout účast nebo spolupráci Babišovi a ANO? Stejně tak SPD, a dalším....? S takovou tou nadřazenou skepsí , "no tak jo, ale..." se ve výsledku ničeho nedosáhne. Musí to být..... "tak jo, jdeme do toho se všemi!". Asi na to ještě nejsme zralí. A jen na okraj - i mně se zdá, že ta velká demonstrace ještě mohla měsíc, dva počkat. Už kvůli počasí.

Je nás mnohem víc, než příznivců vlády a i ti už toho začínají mít dost. Jde jen o to stmelení se, když už jsme se nechali doslova atomizovat. Podle mne se toho nedočkáme jinak, než přes osobní velkorysost každého z nás (nesmějte se), toleranci a respekt k jiným proudům. Vážím si lidí, kteří jsou ochotni riskovat své kariéry i svobodu a angažují se - je to pro nás. My, jako svůj vklad v sobě oživme a přidejme důvěru k nim.

Citát NN : Chceme-li něčeho dosáhnout, soustřeďme se na směr a cíl, ne na lidi.

Uff, to jsem se rozepsala, omlouvám se. Hezký den.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

to výše jsem napsala já :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alice.
Co když už Raichl pro někoho pracuje.
Dalo se to poznat už před prezidentskou volbou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane zemědělče, zřejmě víte, co já nevím (a toho je:-)). Docela bych uvítala, kdyby pracoval pro všechny, co nesouhlasí s touhle příšernou vládou bez rozdílu. A nevadilo by mi to, pokud by dodržel to, co slibuje.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdravím vás Alice!
Reaguji na vaše (omlouvám se za malé "v", bylo by to sice správné, ale připadá mi to moc "formální":-) oba příspěvky.
Máme asi trochu podobné "vidění světa". A v příspěvku jsem se už vyjadřovala tématu PRO. Teď spíš reaguji na vaše očekávání u pana Rajchla:-).
Jen svou malou nedůležitou zkušenost:-). Když jsem ho poprvé více zaznamenala na jaře na demonstraci na Náměstí republiky, dost jsem se "zhrozila":-). Připadal mi jako tak nějak jako další "sebestředná, narcisistní rychlokvaška". Nelíbily se mi také některé jeho předešlé "aktivity".
A jak šel čas, tak se mu musím omluvit:-).
Nespatřuji v něm toho nejnej, nevidím v něm někoho jako "Orbán", ale vidím v něm člověka, kterému jsem začala být schopná věřit to, že chce upřímně to, co říká a hlásá.
Tak snad ano:-). Stát se můžou různé věci. Může mít představy, může mít málo spojenců, může být rozkol. Ale teď nezbývá než v "něj" doufat.
Doufám i v sílu "Babiše" a jsem dost v napjatém očekávání jak to celé dopadne s těmi jejich Macury, Vondráky a dalším...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše slova odkývat Itkico. Jen, že já zatím nevím, jestli mám Rajchlovi věřit, znám ho fakt málo a mě to vždycky trvá trochu déle, než si udělám obrázek. Až budu mít chvíli, pokusím se o něm vygůglit něco neoficiálnějšího a taky teprve uvidíme, jak se projeví. Andreje je škoda, no stalo se a život půjde dál. Možná jsem já optimistka v tomhle pesimista, ale nedivila bych se, kdyby to všechno vzdal. Udělali mu ze života peklo a má to zapotřebí?

Necháme se překvapit a já v koutku duše doufám, že u nás opravdu dojde k nějakému obrození, ale to bude ještě pár let trvat. Na rozdíl od většiny, očekávající vůdce (?) jsem přesvědčená, že všechno je na lidech, na jednotě a na tom, jestli se dokážeme domluvit. Ale to se musíme napřed pořádně naštvat. Máme na naší straně spoustu chytrých a moudrých lidí, máme se od koho učit. Tak jen říkám - trpělivost a vydržme!
Dobrou noc Itkico

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také ještě něco málo...
Rajchl - na pár "akcích" jsem ho zažila. Z mého pohledu mluvil vždy rozumně, žádná "hysterie", spíš tak nějak "upřímně"i když s nasazením.
A když jsem od něj něco četla, až na ty výjimky, které jsem zmiňovala, působilo to na mě rozumně a "lidsky" a opět upřímně. To neznamená, ale že do toho nemohou vstoupit jiné "faktory" a že nebude "slabý". A co si budeme, páky vždycky jsou. Nicméně doufat v něj budu:-). Co nám také zbývá:-).
Lidí moudrých je tu sice dost, ale většina nejde až tak moc s kůží na trh, spíš se tak se jen, i když k věci vyjádří.
A já si myslím, že je vždy nutný nějaký "vůdčí" typ. Jinak se lidé tříští v těch svých jednotlivých představách a směrech, každý chce něco jiného a "hnutí" pak nemá a nemůže mít sílu "údernost":-). Myslím, že musí být někdo, okolo koho se pak lidé mohou stmelit a "opřít"se, někdo kdo udává směr! Ale to je jen názor:-).
Babiš - ten myslím byl a je takovým "vůdcem" a chci doufat, že to nevzdá, i když ani já bych se moc nedivila, protože asi mnohem lépe ví proti čemu stojí a jestli mu to "stojí" ještě za to. On se snažil a udělal dost, ale pokud spád věcí bude mít nastoupený trend, tak nevím jestli to pragmaticky nevyhodnotí. Mám ovšem víc tendenci věřit, že mu to nedá:-).
Bojím se, pokud se nebude něco "dít" teď, že nás můžou hodně zašlapat a všichni máme své limity.
A každý den je tolik "jobovek", že to může časem bohužel unavit.
Ale stejně doufám, že bude brzy veseleji:-)!
Dobrou noc:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přečetla jsem až teď. A jsem poněkud rozpačitá...?

Zůstanu předsedou hnutí a poslancem, oznámil ve středu na tiskové konferenci po jednání předsednictva ANO jeho šéf Andrej Babiš. Zároveň ale zdůraznil, že omezí mediální a společenské aktivity, aby nebyl terčem zájmu. Hlavními tvářemi ANO podle něj mají být Alena Schillerová a Karel Havlíček.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Milá Alice, není co dodat. Píšete a formulujete věci jinak než já, ale je to paráda. Já jsem odkojený strohostí a stručností, kvůli úspoře času a záměru dostat se co nejdřív k podstatě. Ne, že by se mi to vždy podařilo, ale v oboru, ve kterém dělám, je to skoro nutnost. Ohmův zákon neukecáte, ani kdybyste o něm napsala pětiset stránkové pojednání. Jenže takovýto jazyk zase nevyhovuje spoustě jiných lidí. A Vy jste vše popsala svým jazykem přes své pocity, a myslím si, že většina lidí rozumí spíš Vašemu jazyku. Přitom se v reálném vidění světa překrýváme:
- Nejde o nás, jde o věc
- Obecné morální soudy nás nemůžou brzdit, pokud něčeho chceme dosáhnout (samozřejmě existují limity)
- Dělat věci podle odhadu reakce okolí je faleš a pokrytecký sebeklam, a vymstí se to
A tak by se dalo pokračovat.
Díky!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

já vím, já vím.... už dávno a jaksi pořád nedbám. Píši zřídka, ale pak ze mne obsáhle vytryskne to, na co vám stačí tři, čtyři věty :-). Tu schopnost Vám mohu jen závidět (myslím to vážně), ale já jsem zas šikovná jinak (to už tak vážně neberte) :-). Co se obsahu týká - tak člověka vždycky potěší, když vidí, že se svým názorem není sám a že se jiný snaží mu porozumět. Děkuji. Už musím končit a tak i Vám přeji dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Take vás zdravím:-).
Opět předešlu, že s vámi povětšinou souhlasím:-). Oceňuji i vaši formu, myšlenky.
A pokud máme názory v něčem rozdílné, tak vaše postřehy, argumenty respektuji, mají mou úctu.
Nemůžeme všichni se sebou souhlasit, ale respektovat a snažit se najít průsečík to musíme.
Když jsem si v noci přečetla vyjádření PRO, musím říct že asi bych nenašla "větu", požadavek, se kterým bych nesouhlasila!
Vnímala jsem to jako naprostou "koncentraci" toho co je potřeba udělat, žádat, jak postupovat!
Samozřejmě jsou to "jen" slova a může dojít k "odklonům", "popření", ale v této formě to považuji za to, co potřebujeme, co je naše naděje a pod co se jednoznačně "podepíši"!
V prohlášení není nic co by si neměl přát soudný člověk, člověk, který má rád svou zem a který chce, aby jeho země zase vzkvétala, měla jméno ve světě jako dřív, úspěch a i tím zajistila svému národu, lidu důstojné podmínky k životu. A také udržení jeho tradic, historie a kulturního dědictví!
A my jsme vždy byli a dál jsme, na prvním místě přece Češi!
Jsme přece šikovní a pracovití:-).
Poslechla jsem si i část odkazu, který jste dal do svého příspěvku. A nemám z toho asi pocit jako vy. Tím nepopírám, že jste vnímal něco co já jsem nezaregistrovala. Ale snad to ještě v nějakém vyjádření padne, že apelují na všechny, kterým to co se děje není lhostejné.
I já po celou dobu považuji za nejdůležitější a také to vždy říkám, abychom aspoň trochu popřeli svá "ega" tam, kde se neshodneme, ale "vypíchli" ten společný cíl, zachovat naši zem, naši vlast a "nerozpustit se".
To by pro nás, co to myslíme s Českou republikou dobře, mělo být to primární!
A také doufám, že bude a že to dáme my všichni najevo!
Přiznávám, že jsem vkládala dost velké naděje do "Babiše", žádná "slepá láska":-), ale spíš pragmatismus, protože jsem doufala v to, že má největší "základnu" voličů a tudíž jinou startovní pozici, kterou budoval mnoho let tvrdou prací. Bohužel ta "síla" proti byla asi nad "naše" možnosti.
A i v této situaci, která je teď, ideálně vidím naději ve stmelení, spojení nejenom lidí kolem PRO, ale i lidí kolem Babiše i lidí kolem SPD a všech co nesouhlasí s "devastací".
Jen v tom může vzniknout opravdová síla!
Zapomenout na "křivdy", zapomenout na nesmiřitelné různé"postoje", zapomenout na své "jediné pravdy"!
Ale spojit se v tom největším množství co dokážeme a nečekat, že někdo bude něco dělat za nás, ale věřit v sebe i v nás všechny a také v naši lásku k naší zemi!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jaké voliče? Copak padla Vláda pana panevropy Poseltova Konyáše?
Už jednou se ta pětikloaka lekla lidí, kteří nesouhlasí. Ale je jich venku málo. Jestli se lidí, tedy hnutí, leknou, možná někdy i ty voliče shromáždit. Ale teď musí někdo praštit do koryt, že už toho mlaskání na výsostech bylo dost!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že vláda na Ukrajině je Pučistická, to jak vznikla po násilném, protiústavním převratu v únoru 2014, jí nedává žádnou legitimitu, tím, že ji nadiktovala Viktoria NULAND - tedy její personální složení se fakticky jedná o Americko / Ukrajinskou loutkovou vládu ! Jako důkaz lze použít známý telefonát, ovšem v Čechách začíná Ukrajinská krize až únorem 2022, že bylo něco před tím, to nechce téměř nikdo slyšet ..........

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Nechtějí to slyšet ti, kteří mají plné uši našich "pravdivých" médií a už se jim tam nic jiného nevejde. Ani do uší, ani do mozku.
Ti všichni ostatní to vědí...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdoví,zda kdyby se tu mezi námi pan doktor Reichl objevil,zda by jsme mu mohli vysvětlit jak se Společnost řídí jen 6 prioritami řizeni Společenských události a teď nejnověji byla objevena i sedmička!Kdyby se to tady dověděl tak by se mu tu Společnost Faunově řídilo!
On slíbil,že uskutecni všechno co vymyslí voliči no a my tu máme už 5 těžkých kusü jak parník!
Kdyby mu řekl pan śefredaktor ,že to tu na něho çeka,mohl by o tom napsat další. knížku a Lupo Anetaby mu mohl zazpívat do kroku a mam tu i celou TOVARNU NASOUHLAS,no zkusím zda se mi povede odkaz!NoNi?
https://youtu.be/uLxdiCt9P3s

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

6. února napsal Alastair Crooke pro Strategic Culture článek, ze kterého předkládám jeho závěr. Zmiňuje se tam o naší republice, o tom že je vnímaná většinou světa jako nástroj USA pro přinucení Evropy k razantnějšímu postupu proti Rusku.

Také proto se přimlouvám za velkou protivládní demonstraci, kde by jsme ukázali světu, že velká část českého národa nesouhlasí s postupem naší vlády.
Že jsme pro mírové urovnání Ukrajinského konfliktu a nesouhlasíme s jeho další eskalací.

Část výše zmíněného textu:
"Neokonzervativci jsou beznadějní v realizaci svých válečných projektů - které téměř vždy končí katastrofálně -, jsou však brilantní v manipulování států, aby je přiměli stát se jejich komplici, i když je to v rozporu vlastními národními zájmy těchto států. Neokonzervativci dostali volnou ruku při ničení Evropy, a to jak politicky, tak ekonomicky i vojensky. Samotné USA (a celý svět) musí být naprosto ohromeny mírou evropské podřízenosti i absolutní kontrolou amerických Neokonů nad vedením EU.

Členové NATO nikdy jednotně nestály za křížovou výpravou Washingtonu s cílem fatálně oslabit Rusko. Obyvatelstvo EU (zejména francouzské a německé) nemá žaludek na pytle s mrtvolami.

Neokonzervativci však správně vytušili evropskou Achillovu patu: kterou je Polsko, Litva, ostatní pobaltské republiky a Česká republika.

Američtí neokonzervativci se spojili s těmito radikálními rusofobními východoevropskými státy, které chtějí Rusko rozložit a zpacifikovat. Proto je USA podporují, aby se tyto státy mohly zmocnit pák zahraniční politiky EU, od kterých by odstrčily Francii a Německo. Slabé vedení EU nadzvedlo víko evropské Pandořiny skříňky, aby se z ní jako temné páry uvolnily všechny staré evropské přízračné animozity, řevnivosti a přemrštěné ambice. Existuje někdo, kdo to víko nyní dokáže opět zavřít?"

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Alastair Crooke - bývalý britský diplomat, zakladatel a ředitel Fóra pro konflikty se sídlem v Bejrútu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Jsem rád, že nepopíráte napojení Crooke na "Strategic Culture Foundation" a tím pádem i na ruské ministerstvo zahraničí.

Je to konec-konců zmíněno i v článku "the Strategic Culture Foundation has managed to attract Western authors with a background in diplomacy, journalism, and intelligence". Asi má jít o způsob získání kredibility.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Inzo, je vidět, že jste tím článkem tnul do živého. Mastodonti se probrali. :-))

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Není nic zvláštního na tom, že člověk napojený na Rusko (Crooke) bude psát pro-ruskou propagandu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ráno jsem si přečetl tu Vaši půlnoční zprávu. Hned jsem procházel zdroje obvyklé i méně obvyklé, ale nic, ani věta, natož nějaká zpráva.
Škoda, že není léto, příjemné teplo a květy nasáklé nektarem, že by to včelka mohla oblétnout. Někde přes ukrajinské stepi až za Dněpr, že by jsme měli zprávy z první ruky a ne z nějakých nespolehlivých zdrojů. :-)))
Ještě k té druhé věci. Mám takový dojem, že Alastair Crooke je takovou britskou obdobou našeho Petra Druláka. Oba původně diplomaté, obdaření širokým rozhledem a kritickým myšlením. Pak se stali kritiky současného západu a sympatizují s alternativou. Proč ne? Z takových lidí se mi další vrásky na čele dělat nebudou. :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bylo to na seznamu.cz - nechtěla jsem celé přeposílat, poslechla jsem Vidlákova přítele a jeho doporučení. Takže včerejší seznam. Taky jsem se divila, že to tam dali. :-)

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, ještě k tomu dalšímu -
louky a na nich luční kytky jsou pro mě jednou z nejhezčích věcí na na zeměkouli, takže bych na to určitě mrkla. :-)
Jenom nevím, jestli zrovna na té Ukrajině (mohla bych "šlápnout" na nějakou tu minu a nestihla odletět...).
Kdysi jsme byli v Černigově, taky jsme tam kromě jiného viděli v jedné vesnici babičky sedět na zápraží u domků z doškových střech, a ty babičky byly hrozně milé (na nás se koukaly jak na "ufony" nebo módní přehlídku z vesmíru), usmívaly se a kynuly na pozdrav.
I v Kyjevě jsme byli a třeba v Talinu a tak... Tam to bylo taky hodně zajímavé.

Zkoušela jsem ještě dohledat tu včerejší zprávu, ale nenašla. Já si včera otevřela maily a na Seznam Zprávy si přečetla.
Jenomže oni to i během dne mění, po přečtení mi pak naskočí zase nová zpráva. Chvíli to tam bylo a já na to holt zrovna kápla. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jednu mejnstrim nepsomenul a sice, ze Borell, toho casu nejaky akoze minister zahr.veci EU vyhlasil, ze zakazom ruskych medii sa v EU chrani sloboda slova.
https://t.me/yurasumy/7302

Asi by to chcelo nejaky vyklad tohto posolstva o tom, co vlastne sloboda slova znamena :)), pac inak je to orwellizmus ako bejk.

Druha vec je, ze uz i rusi s zacali hrat so zapalkami.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/656309-v-americkom-zavode-na-vyrob…
Kedze to bol v podstate objekt vojensky , tak poziar, ktory sa dal pozriet na roznych Tg kanaloch a teda nevznikol z rychlovarnej kanvice, bol obrovsky.
https://t.me/ChDambiev/22157

Dost na tom, ze aj minuly tyzden sa vykolajil nejaky vlak co tiez fajne horel v USA a neniesol nejake tie panenky od Martela ale nieco fajne horlave. Pisali ze nebezpecne.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Pane Zvedavec.
To asi byla pomsta za bombardování podobných zařízení v Iránu.
Jinak to rčení,kdo s čím zachází,tak i schází.
Jinak si myslím,že Ukrajinci budou nuceni s něčím přijít,jak to Rusku osladit,na otočení postupu nemají.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Letošní semena chilli již mám zasazené v semenáčcích a vložené v inkubátoru - akvarium, 250 litrů, denní vyhřívání pod akváriem s termostatem a časovačem, 2 kusy zářivek pro rostliny, láhev CO2.
Jen to dávkování CO2 bez měření je problém.
Prozatím dávkuju hadičkou do sklenice s vodou, kterou mám spolu se semenáčky v akvariu, 1 bublinku cca. 12-15 sec.
Ale ještě jsem si nepořídil meteostanici s měřením CO2 (ta moje už mně chce zaškrtit, že za ty prachy bych měl vagón chilli papriček - nechápe totiž zapálení a vášeň).
Jak bez měření odhadnout dávkování CO2 na koncentraci 500pmm až 1000pmm?

Zatím bez slepic

Ethanol.
Jdete na to moc věděcky,tak Vám nevyroste chilli,ale normální papričky.
Jinak pěstuji chilli v umělém truhliku,pod ním vanička,zalévám dešťovkou,kterou jsem si odložil ještě před mrazy,pochopitelně mrně zalívat,spíš hlídat vlchkost ve vaničce,teplota stačí pokojová u okna. k vůli světlu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale za ty roky to prostě pořád vylepšuju.
A úrodu a počet druhů mám rok od roku větší.
Letos už jedu 17 druhů papriček.
Dobrý základ v inkubátoru je ale zásadní.
Pak už jdou jak na zahradu, tak do skleníku.
A jedna moje zkušenost.
Ve skleníku mám větší úrodu, ale venku zase silnější pal.

A světlo od okna ti v únoru moc nedá.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Hele, nejsem chemik, ale selským rozumem bych to viděl takto:
Jednotka ppm je "parts per million"
čili 1000ppm je 1000/1000000 = 1/1000, 1 částice na 1000 částic směsi, což by v Tvém případě bylo 1molekula CO2 na 999 molekul H2O, pro jednoduchost to zaokrouhleme na poměr 1:1000.
CO2 má molekulovou váhu 12 + 2x16 = 44
H2O má molekulovou váhu 2x1 + 16 =18
Vyjádřeno váhovými poměry 44 : 18000 = 1/409 = 0,0024
Takže koncentraci 1000 ppm dosáhneš když v 1 litru vody rozpustíš 2,4g CO2, pro 250l vody potřebuješ 600g CO2
Když odhadneš průměr bublinky, tak ti můžu přepočítat na počet bublinek.
Ovšem za předpokladu, že se z té vody žádný CO2 neuvolní do vzduchu. Jaká je realita to netuším. :-) :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Bublinka vystoupá ze sklenice do akvárka bez vody, kde mám 50 naklíčených semenáčků.
Akvárko mám kvůli zářivkám, teplotě a vlhkosti uzavřené, takže nevětrá.
Proto potřebuji do vzduchu v akvárku dostat CO2, jinak rostlinky nejsou spokojené.
Ale nesmím to přehnat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Hele, teď mi došlo, že v akvárku nemáš vodu, že papričky nejsou lekníny. Že ti jde o koncentraci CO2 ve vzduchu. :-) :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)