Zdá se, že se všem jejich přání splní

Autor
Štítky

Ve Venezuele se začalo střílet. Kamiony s humnitární pomocí byly zastaveny armádou. Byli u toho nějakcí mrtví  a prý stovky raněných. Incidenty se odehrály na hranicích s Kolumbií i Brazílií. Zmatené zprávy z médií jsou plné údajně dezertujících vojáků a dojímavých obrázků. Jak už jsem vidlácky říkal už potřebujeme jenom tu hezkou zastřelenou demonstrantku, aby bylo na CNN a BBC co ukazovat. 

Maduro asi pořád značnou část armády ovládá. Guaidó je pro jistotu v Kolumbii, protože doma už to bude asi hodně horké, tlak z okolních států je obrovský. Zdá se, že se všem jejich přání splní. 

Maduro zůstane asi u moci podporován armádou a pokud nějak výrazněji povstane lid, nebude muset na nikoho brát ohled a místo sociálních programů bude platit vojákům, aby ho udrželi. 

Guaidó si z Kolumbie bude moci říkat prezident, dostane se mu slyšení v Kongresu a po zbytek života může koordinovat válku proti své zemi. A pro oba dva kohouty na smetišti platí to stejné - i na spáleništi si někdo může přihřívat polívčičku. 

Demonstranti budou mít svůj boj proti režimu. 

Rusko a Čína si svoje pohlídají, zřejmě už to dokonce udělali a venezuelské zlato už je v těch správných trezorech. 

Jediný, kdo se bude mít ještě o hodně hůř je ten chudý obyčejný venezuelský človíček, kterému doteď bylo těžko, ale teď dál už to bude opravdové peklo a bude moci vzpomínat, jak mu za Cháveze nebo Madura byo ještě krásně. Ale tento člověk se v médiích prakticky nevyskytuje, žádný reportér ho nebude citovat, jeho sdělení, ať ho nechají všichni na pokoji, to se do zpráv nedostane. 

Říkám to nerad, ale raději bych, aby se splnila moje předpověď o tom, že Trump sice haraší zbraněmi, ale vojáky stahuje.  Ale teď bych to spíš viděl na moji první předpověď o Venezuele - bude hnusná ošklivá špinavá občanská válka proti které bude boj s Islámským státem vzorem pořádku a spravedlnosti. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

USA jsou na tom tak špatně,že se neohlížejí na nic.
Ani těch schopných vojáků nemají dost,tak je stěhuje z Afghánistánu,aby je mohl poslat do Venezuely.
Jsou otrkáni válkou,mrtvol se neštítí,proto to musí být rychlá akce,než se světové mínění ozve,musí být po válce.
Už jsme měli prezidenta,že podpořil humanitární bombardování a mám tušení,že se mu prezident Zeman bude chtít vyrovnat.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Umírající kobyla nejvíc kope. USA se zjevně vykašlaly na předstírání zájmu o demokracii a lidská práva a maskují to stále hůře. Těžiště celosvětové politiky se přesouvá z USA jinam. Přejme si, ať ten přesun proběhne rychle a bez válek, jenže se obávám, že USA ještě pohrozí jadernými zbraněmi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

maňána.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trumpův největší evropský spojenec
21. 02. 2019 - EB

Jak se ukázalo, Mike Pompeo nepřeskočil minulý týden během své návštěvy střední Evropy Českou republiku kvůli tomu, že tento týden přijme Tomáše Petříčka na ministerstvu zahraničí ve Washingtonu, ale spíše kvůli návštěvě Andreje Babiše v Bílem domě plánované na 7. března. Pokud by se Pompeo zastavil v Praze, bylo by to už příliš. Americké velvyslanectví taktně a takticky vyčkalo s oznámením o pozvání od Donalda Trumpa až do tohoto týdne. Premiéru Babišovi navíc včera prokázalo laskavost, když oznámení načasovalo tak, aby předcházelo příletu Petříčka do Washingtonu, kde chtěl ministr Babišovi setkání „vyjednat.“ Spojené státy Babiše potřebují a vycházejí mu vstříc. V kontextu současných zásadních výzev (Huawei, Venezuela, demokracie, Afghánistán, obrana, jaderná energetika, Rusko, Írán) stojí Babiš na straně Trumpovy administrativy ČEASTĚJI NEŽ KTERÝKOLI JINÝ EVROPSKÝ SPOJENEC.

Jak ale říká Trump: „Nakonec nezáleží na tom, do kolika věcí se pustíte, ale čeho skutečně dosáhnete.“
S Babišem tedy americký prezident potřebuje některé dohody ještě osobně dotáhnout.

Erik Best
******
K tomu dodávám:
Morálka a mezinárodní politika jsou dnes, zdá se, dva absolutní protiklady, oheň a voda.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat - ale to je asi tak to jediné, co s tím můžeme dělat.

Zároveň doporučuji naše zpětné zamyšlení nad našimi nedávnými rozpaky z Bimbova pozvání venezuelského neprezidenta do našeho Protektorátu.

Zatím bez slepic

Pozvání Babiše do Bílého domu jsem si hned spojila se zájmem USA o výstavbu jaderné elektrárny. Považuji to za hlavní bod, ale budou jistě i jiné. Jsem zvědavá, jak to Babiš ustojí.

Zatím bez slepic

Pozvání Babiše do Bílého domu jsem si hned spojila se zájmem USA o výstavbu jaderné elektrárny. Považuji to za hlavní bod, ale budou jistě i jiné. Jsem zvědavá, jak to Babiš ustojí.

Zatím bez slepic

babaluba.
Stačí sledovat záznam po skončení rozhovorů Trumpa s Babišem.
Pokud bude od Trumpa úsměv od ucha k uchu,srdečné potřásání rukou,tak je ruka v rukávu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi před 2 týdny jsem mluvila s mladým Brazilcem, který u nás začal pracovat u IBM.

Ptala jsem se ho, jestli se o situaci ve Venezuele zajímá jako jejich soused. Říkal, že samozřejmě. Prý není pravda, že by ve Venezuele nebylo dostatek potravin, obchody jsou plné. Ale přesto obyčejní Venezuelané trpí, protože ty potraviny jsou tak drahé, že si je nemůžou koupit.

Na vině jsou prý mohutné manipulace a spekulace s měnou, mezi bolivarem a US dolarem a také brutální sankce, které Madurově vládě zcela svazují ruce.

Maduro má prý velkou podporu, ale Kvídó má také nějaké podporovatele. Venezuelané jsou rozdělení, i když značně nesymetricky.

Co prý ale mají VŠICHNI společného je, že ve své zemi nechtějí gringos - Amíky.

Vypadá to, že v případě americké intervence se Venezuela bude bránit.

Zatím bez slepic

něco na účet.

Zatím bez slepic

Já bych zatím nic nikam neposílal, další konflikt Spojených států nemusí být za Velkou louží, za Prahu si klidně zanedlouho může zabojovat i u Ostravy, nemusíme hned vážit cestu do Afganistánu nebo na na zadní dvorek Velkého, leč rozmarného Bratra.

T.S. ve čtvrtečním komentáři o dění v USA:

„Russiagate“ byla vymyšlená aféra, ale očividně bude žít dál.
A pokud přijde na otázku, zda bychom budoucí velký konflikt Spojených států měli hledat někde v Jihočínském moři nebo v Evropě, zákon DASKA jasně ukazuje na Evropu. K nám."

Zatím bez slepic

Nojo.
Na jedné straně nemáte čas na četbu kvalitních článků - na druhé straně se brodíte kanálama ČT!
Když zatoužím konzumovat nablblé hověziny, napíšu si je sám a nemusím zapínat ČT, tím méně 24!

Zatím bez slepic

to raději kvalitní tatarák, bez ohledu na původ té kozy.

Zatím bez slepic

Pravý, čtiyřiadvacetikarátový tatarák musí být z tatarské kozy, tedy kozy původem z Krymu, tedy zase Putin !...To jsem si moh myslet!

(To jsem zvědav, kdy nás konečně antitrpajzlický softvér oba smázne)

Zatím bez slepic

U Ostravy se za prahu bojovat nikdy nebude. Všechny převraty v Bohemii se dějí někde v praze na náměstí a rozhlas potom sdělí, co se děje a na které straně jsme.

Zatím bez slepic

jste třicet let za vopicema a dvacet let za ČT24!

Rozhlas je pasé a o reportáž převratu v Praze odvysílá čtyřiadvacet hodin před samotnou událostí CNN - vzhledem k časovému i myšlenkovému posunu. Rozbuškou se stane akce známého lašského poety a kryptokomunisty L!!!, který před americkým velvyslanectvím umlátí cepem patnáctiletou českoromskou obhájkyni euroatlantických hodnot, původem z Afganistánu.
(To, že tou dobou bude již třetím dnem nonstop vyslýchán ve vazbě na Borech pro své pobuřující homofobní verše nebude uznáno ani jako polehčující okolnost, natož alibi. Americká televizní realita je nesrovnatelně průkaznější než realita přízemně reálná!)

Zatím bez slepic

manželku pod třičkem a nic.
Žádné karáty.
A kontroloval jsem ji proto, že je s ní někdy domluva, jak s Tatarem. Možná i s tím z Krymu, bo ti neradi žvaní rusky. Úplně stejně, jako moje manželka.

Zatím bez slepic

Jestli jste pod tričkem nenašel punc, tak to ještě nic nedokazuje.
Zkuste ji třít prubířským kamenem (stačí buližník) a pokapat lučavskou královskou.
Pokud správně zareaguje, pak je to zlatá žena.

Chcete-li zjistit, nakolik je ryzí Tatarkou, potřete ji kompletně kýblem tataráku.
Pokud bouřlivě zareaguje, je to jasné.

Zatím bez slepic

třít, tak se ke mně obrátila a zeptala se, esi chcu facku.
A to sem eště nezačal ani ze šutrem, o tataráku nemluvě.
Esi nechytla nějakou tatarskou nemoc nebo co, kdysyk tak protivná nebyla, dyš sem ju třel.

Zatím bez slepic

Maneca.
To je podstata hegemonie dolaru spekulace s měnami po celém světě pomoci národních bank v držení velkých USA bank.
Proto se i divím,že si to můžou dovolit vůči rublu,juanu.
Proto bych hodnotil dolar jak komunisté 7 kč i když se nakupoval v bance za 14 kč.

Zatím bez slepic

Na ČT jsem zahlédla záběry z demonstrací ve Venezuele. Speciálně jsem se zaměřila na fyzickou kondici demonstrujících. Podvyživeného či extrémně hubeného jsem neviděla.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

stará, hloupá, škaredá a pletou se vám brejle na dálku a na blízko.
A esi jsem se netrefil ani jednou, tak budete určo nějaká temná slušovická žilka, jak pravil básník - totiž soudruh Havel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

niekde treba produkciu vojenskeho priemyslu minut.

Na Venezuele si USA opat vyskusa demokraticke nemiesanie sa do veci ineho statu. Len ako pise aj Spencerova - je to akesi nepripravene...hrrr. Pride mi to, ze tou politickou korektnostou a genderovymi pravidlami su aj v USA na postoch ludia, co na to ani nahodou nemaju.
A Rusko a Cina si vyskusaju, ako ochranit svoje investicie.
Opat Spencerova pisala, ze Bloomberg pisal, ze Rusku su uz nejake sankcie sumafuk a su pevni v kramflecich. Ergo - svet je opat multipolarny. Bude to damy a pani este zaujimave.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jsou oskaři.

Zatím bez slepic

Až na těch několik kapek pořádný přiboudliny - právě takovéto manifesty jsou nejnebezpečnější. Apropo - moje zásada je že když narazím jenom na jednu pitomost v jinak na první pohled kvalitním článku tak se začnu pídit kdo a proč mi to říká a jestli se mnou nechce manipulovat - konkretně tady jde (mimo nějaké jiné drobnosti) o antropogenní ovlivňování klimatu - potažmo o nesystémový přístup k problému který je nahrazený zdánlivě logickým monoargumentem.

Zatím bez slepic

poučen.
Konkrétní výhrady a poukazy na nesystémovost prosím. Můžete šermovat i odkazy a citacemi.
S ovlivňováním mikroklimatu a přísunu vody do půdy bych souhlasil. V globálním měřítku to bude asi trochu horší. Viz Vidlákovo tvrzení o četnosti srážek v deltě "té" (změně času).
Odvážím se kopnout i trochu výše - co takový název Grónska? Že prý zelená země...
No nic, těším se.

Zatím bez slepic

K názorům na ovlivňování klimatu člověkem - může na tento problém být více názorů a také je.

To, o čem píše LeoK je monopol na pravdu, která si jedna strana přivlastnila a v rámci toho nálepkuje své oponenty.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/bily-dum-klimaticke-zmeny-donald-t
Za jímavý je ve zprávě obrat "popírá vědecké poznatky". Zřejmě se některé teorie či hypotézy změnili pro někoho v dogma a pokud některý vědec začne dogma zpochybňovat, je z něj popírač. A to se neodpouští. Galilleo a Bruno by o tom mohli vyprávět, kdyby mohli.

Zatím bez slepic

Brtníku,
osobně považuji tento Váš přístup za kontraproduktivní.
Za posledních pět let jsem se prakticky nesetkal s nikým, s jehož názory bych souhlasil stoprocentně a ve všech oblastech.
Mluvím jak o lidech, se kterými komunikuji osobně (a jsou to opravdu lidé nejrůznějšího vzdělání, povolání, názorů i inteligence) , tak s lidmi, publikujícími v médiích oficiálních i "extrémně neoficiálních".

Sám považuji velmi výrazný atropogenní podíl na změnách klimatu za prokazatelný.
Ovšem v žádném případě to neznamená, že akceptuji VŠECHNY "jednoznačné" argumenty politicky motivovaných ekoaktivistů.

Bohužel obě strany se dopouštějí používání cinknutých výzkumů nebo hypotéz, které nejsou jednoznačně prokazatelné nebo používají zcestných argumentů.

Dnešní Leův článek na Kose sice z malé části patří mezi ně, nicméně to nikterak nesnižuje jeho hodnotu v jiných oblastech.
Leo prostě nestíhá všechno.

V dnešní době je třeba přistupovat kriticky ke KAŽDÉMU odstavci KAŽDÉHO článku KTERÉHOKOLIV autora s určitou opatrností.
Nicméně i u značné části článků, se kteými jednoznačně nesouhlasíme, lze nalézt buď pravdivé a zajímavé passáže, nebo alespoň podnět k zamyšlení nad problémy, jejichž naléhavost jsme do té doby ani nepostřehli.

Současná doba je mimořádně nakloněna opravdu černobílému vnímání - lidí i problémů.
Platí to pro každého včetně mne, ale dělám co můžu, abych tomu odolával jak nejvíc to jde.
Třeba tak, že si každý článek, se kterým jednoznačně souhlasím nebo jednoznačně nesouhlasím přečtu vícekrát.

Zatím bez slepic

pískovcem, nejlépe v oblastech okolí slabin.

P. S. jak to myslíte s tou opatrností při čtení? To mám být opaterný, i když čtu něco po sobě?
To by dopadlo asi dost špatně, ne?

Zatím bez slepic

Targusi,
na Vás se rada pochopitelně nevztahuje, vy byste své příspěvky neměl číst vůbec - nejen po napsání, ale ani v průběhu jejich psaní. (Doufám, že ovládáte psaní naslepo.)
Určitě byste sám se sebou nesouhlasil a hnusně se se sebou pohádal, což si nezaloužíte - ani coby vítěz, ani coby poražený.
*****
Pískovec není zmiňován v žádném z lidových spisků pohlavní zdravovědy, na rozdíl např. od chloridu sodného (viz rozšířená rada jižních Slovanů "Daj si pojebať kilo soli")

Zatím bez slepic

To jsem zase načůral do mraveniště :) :) :)

Apropo - kde tvrdím že některá ze stran má absolutní pravdu a že se k něčemu přikláním - to by byla jiná písnička - jde mi jen o manipulativní argumentační fauly jako takové.

Zatím bez slepic

Článek LeoK vhodně doplňuje dnešní oznámení Kroupovců a jejich party (alias neziskovky Post Bellum a jejího projektu Paměť národa), že si privatizují letošní oslavy Sametové revoluce. Tedy že oslovili třicet měst, kde budou během roku představovat svůj projekt a uspořádají jednotnou formu oslav 17.11. Jsou to kluci šikovní. Se svou výzvou se prý neobrátili na radnice měst, kde jsou komunisti nebo SPD. Zajímavé je, že státní dar (ministerstva, kraje) v hodnotě 6 milionů (za rok 2017), složený z daních i voličů KSČM a SPD jim nevadí.

Zatím bez slepic

Protestují proti globálnímu oteplování:
http://casopisargument.cz/2019/02/25/v-britanii-slo-za-skolu-15-tisic-s…
Stejně tak by mohli protestovat proti střídání ročních období.
Přeji mnoho úspěchů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a nikde žádná připomínka. Všichni cudně mlčí.

Zatím bez slepic

To neni pravda. V notach z USA o tom neni ani slovo a co nehlasi z USA, to neexistuje.

To je jen vymysl komunistickeho skolstvi, ze tu byl Vitezny unor. Myslim, ze BIS uz si na takovyhle fake news doslapne... jen az Kubik Jandu skonci s predstavenim a setrou to ze stropu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš prošel kádrovací kanceláří na US velvyslanectví. Takže má někdo v ČR koule pohnat jej za Čapák k soudu? Myslím, že kauza bude na konci března odložena. To bude nářku, už zbude jediný titul Kalouskovi pro Babiše, agent StB a na ten mu každý kašle zvysoka.

Zatím bez slepic

nechci dokládat, že Anďoch je něco jako Panna Orleánská. Pojmenování tohoto pána, která se mi derou na mysl, neunesou ani zdejší Kydy...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Kdyby-obcane-znali-pra…

Bohužel Anďoch umí velmi dobře kličkovat v džungli zákonů. Fígl, kterým se dostal k základu svého majetečku, je popsán i v odkazu. Jmenuje se navýšení jmění ve vyhlédnuté firmičce...
Zlodějna, která je beztrestná, provede-li se dobře a v dostatečně velkém měřítku...

Zatím bez slepic

Po přečtení článku v Parlamentních listech si myslím, že causa Čapí hnízdo skončí jinak než
si loutko-vodiči nedůvtipného a všeho schopného úředníka představovali. Čas trhl oponou
a "tušení souvislosti" se potvrzuje. Doufejme, že si všichni zúčastnění uvědomí, že žádný strom
neroste do nebe.

Zatím bez slepic

Zemědělče, asi o Babišovi a Kalouskovi víte něco víc, než orgány činné v trestním řízení. A tak, kdyby byl svět normální, podal byste na oba trestní oznámení. Pokud skutečně víte víc a nekonáte, dopouštíte se neoznámením sám trestného činu.
Nebo je Vaše diskuse jen takové blablabla.

Zatím bez slepic

Reflexních a jiných škrabáků.
kdybyste si přečetl ten rozhovor v PL, dostal byste se do alespoň hrubého obrazu, jak fungují represívní složky v ČR.
Skutečnost je daleko horší.
Toto prohlašuji na základě osobních zkušeností a na základě rozhovorů s policisty - rodinnými příslušníky a známými.

Zatím bez slepic

nedůvěryhodný bulvár, ale zveřejnil rozhovor s policajtem, který mi jen potvrdil, že vše funguje tak, jak jsem to slyšel už dříve a od jiných. Nic více a nic méně.
Pokud jste nečetl, vaše chyba.
Pokud věříte na spolek Mirků Dušínů v autech s nápisem "okrádat a mlátit" - pardon - "pomáhat a chránit", nebudu vám vaši iluzi brát. Každý máme nějakou úchylku. Někdo věří na Mirky, jiný si obléká dámské prádlo, třetí chodí na ryby, čtvrtý chlastá extraligu.

Zatím bez slepic

Jakoze vsichni vedi, ze Kalousek krade a jen ty policii to nikdo nenahlasil a tak o tom nema tuseni.

To je z nejakyho novyho Cimmermana?

Zatím bez slepic

Targusi, máte s AB osobní zkušenost, nebo jenom informace z mainstreamu? Já osobní informaci o tom jak AB nakupoval firmy za miliardy. Nebylo to o nepřátelském převzetí, spíš o převzetí po uši zadlužených a provozně neprosperujících firem, které by stejně šly do konkurzu. Samozřejmě, že to převzetí nakonec pro AB bylo výhodné. Vy byste jednal jinak?

Zatím bez slepic