Zhmotňující se noční můra

Autor
Štítky

Krátký účetní úvodník:

Přátelé, pokud na Vidlákových kydech kliknete na rubriku „objednat knihu“ (zde), najdete tam možnost si vyžádat potvrzení o zaslaném daru. Stačí vyplnit několik políček. Pokud byste měli potíže a něco nefungovalo, ozvěte se mi na vidlácký mail. Ještě jednou děkuji všem, kdo mě v loňském roce podpořili.

A teď už dnešní text:

Já vím, že projev Petra Pavla byl, jako když King Kong zabuší pěstmi na prázdný tanker, ale přesto bych rád upozornil na několik věcí, kvůli kterým stálo za to, těch dvacet minut života obětovat. Jak by řekl Dan Vávra, kouknul jsem se na PePův projev, abyste vy nemuseli… Ano, bylo to hodně bezobsažné a duté, k tomu ještě nejspíš i předtočené a podle mě odvysílali tak pátý pokus… v některých momentech už prezident totiž předbíhal sám sebe i čtecí zařízení…

Před několika dny jsem napsal v jednom článku, že naše vláda má pouze dvě programové priority, které se doopravdy snaží naplnit a udělala pro ně víc, než všechny předchozí vlády dohromady. První prioritou je, že patříme na Západ. Patříme tam tak moc, že klidně můžeme být i nesvéprávným regionem bez vlastní měny i bez práva veta. Patříme na Západ tak moc, že je zbytečné, aby se Uršulka Leyenová radila s českým premiérem o zahraniční politice. Sláva Západu, co EU dělá, to dobře dělá.

Druhou prioritou je, že ani malilinko nepatříme na Východ. Tak moc nepatříme na Východ, že je třeba odpálit plynovody a uzavřít ropovody. Je třeba brát suroviny kdekoliv jinde, jen ne na Východě. Naše závislost na Východě a jeho surovinách je násobně víc fůůůj než naše závislost na (krachujícím) německém průmyslu.

Pokud splníme tyto dvě priority, blahobyt se dostaví. Není třeba nic jiného, jen dokonale naplnit tato dvě nejvyšší přikázání liberalismu. Není třeba chytrého ministra financí. Stačí ten elektrikář, co tam je. Není třeba mít premiéra tvrdého jako řemen, který se hned tak z něčeho neposere. Bohatě stačí ten profesor politologie, protože v této zemi není nikdo, kdo by lépe naplňoval liberalismus. Není třeba mít prezidenta s rozhledem, vzdělaného, moudrého…netřeba tatíčka národa. Postačí ten jenerál, který nikdy nepřečetl knihu, neumí mluvit a vlastně ani číst. Netřeba mít eurokomisaře, který bude myslet na zemi, ze které povstal, i kdyby mu zlatem platili. Postačí ta blběna, která si musí vzít tahák i na rozhovor do Seznamu.

Přesně takhle vypadaly sny v roce 1988, ne? Stačí přepsat ústavu, aby skončila vedoucí úloha jedné strany a budeme se mít jako v Německu. Pak vůbec nevadí, že za ministry dosadíme chartisty, kteří si nepostavili ani vlastní barák. Vůbec nevadí, že za průmysl bude odpovědný někdo, kdo nikdy neměl na starosti ani pět chlapů na dílně, stačí, když bude prosazovat henty západní hodnoty.

Proto komunisti i v posledním tažení stavěli metro, pokračovali ve výstavbě Temelína, těžili, rubali… a vyráběli investiční celky. Sice soudruhům trvalo, než jim soudruzi dorostli, ale průměrný předrevoluční ministr byl o dost kompetentnější než průměrný porevoluční ministr. A to tam zahrnuju i Havlíčka o kterém Babiš řekl, že on je jediný, kterého by si klidně vzal i k sobě do firmy.

Petr Pavel se ve svém projevu přesně k tomuto připojil. Inu… je od nich. Liberál. Stačí vyznávat hodnoty a vše ostatní přijde samo. Jsme pětatřicet let od revoluce a pořád to v sobě mají. Přece stačí přepsat ústavu, stačí obejmout barák a rituálně z něj vymítat zlo po Kozákovi, stačí patřit na Západ, aťsi stojí Fiala na Fotkách vzadu u hajzlíku, hlavně že tam patří tělem i duší. Stačí v Radě bezpečnosti OSN nereagovat na ruské výzvy.

Vláda dělá všechno dobře… jen to holt neumí komunikovat a díky tomu ji lidi nemají rádi. Populisté sbírají laciné body nabízením líbivých hesel, ale v praxi pak jen zhoršují situaci. Ano, generále, přesně tak. Já si ještě pamatuju, jak Fiala před volbami sliboval líbivá hesla, že se konečně zbavíme toho zlého Babiše, který na Západ patřil liknavě, neochotně a za úplatu a málo kritizoval zemi, ze které k nám tekly ale ganc úplně fšechny suroviny.

Přesně to se stalo. Populisté nasbírali body líbivými hesly (ten hajzl Babiš nás zavíral za covidu a způsobil Babišovu drahotu)… a pak jen zhoršili situaci. Díky tomu se dnes máme průměrně. Hůř než loni, ale lépe než za rok. Nikdy pokles kupní síly netrval tak dlouho, jako za Fialy. Petr Pavel bude asi první prezident, za kterého se budeme mít jenom hůř. Super zápis do historie.

PePa to tak samozřejmě nemyslel… On myslel na úplně jiné populisty, kteří mluví o tom, že patříme do středu Evropy, ani za Západ, ani na Východ, kteří se ohlížejí po tom, jak to dělá Orbán nebo Fico, kteří chtějí takovou EU, do které jsme kdysi vstoupili a ne tu, která z toho vzešla. Před těmito populisty varoval. Varoval před těmi, kteří nechtějí vypínat elektrárny, nechtějí páchat ekonomickou sebevraždu díky drahým energiím a mají pocit, že Rus není na kolenou, jen si zavazuje boty…

Generál varoval zcela oprávněně. Máme za sebou rok, kdy Rakušan a Stříž plně úřadovali, cenzurovali, vyhrožovali, omezovali svobodu projevu, kriminalizovali verbální projevy… tedy kromě Řeporyjce, ten si může říkat, co chce. Rok nám pravda a láska ukazovala, že má místo srdce břicho a místo duše tlamu. Jenže výsledek je nula. Ano, nějakým jednotlivcům dokázali zkazit život. Dokázali pozavírat pár aktivistů chudých duchem, dokázali spolu s majnstrýmovými intervjuky špinit jako nikdy… A samozřejmě vysvětlovali svoje kroky jako o život.

Výsledek? Nula. Lidé jsou naštvanější, dezinformátoři mají stále větší dosah, nové politické strany pomaloučku polehoučku stoupají ve volebních statistikách a ten arcizloduch Babiš už brzy bude mít čtyřicet procent. Což je po přepočtu na mandáty zhruba sto poslanců… Nad chcípající kobylou ODS krouží pět supů v podobě Macinky, Šlachty, Svobodných, PRO i SPD. Kateřině Konečné stačilo jen ohlásit, že STAČILO a už jí průzkumy začaly slibovat úspěch. Preference Starostů jsou už skoro záporné, Vydlabaná dýně z TOP09 naštvala svého otce zakladatele, takže je klidně možné, že se jí Kalda ještě přijde pomstít, Jurečka si vykopal definitivní politický hrob svou pařbou v době, kdy si Kozák vystřelil ze spolužáků. Výborný se už ani nemusí modlit, zázrak na ministerstvu zemědělství už nezařídí ani Hospodin. Zemědělec Lád je toho důkazem.

A ti, kteří se loni ještě báli ozvat, ti už dneska bohorovně mluví. Už si zcela bez problémů taháme do veřejného prostoru vlastní témata. Mediální zápas je stále vyrovnanější. Loni zjara jsme si jen sem tam kopli na branku. Teď už mají režimní brankáři co dělat, aby zabránili gólu. A to jsme teprve v poločase.

Protokolář Kolář to PePovi dobře napsal… Zhmotnil v jeho projevu všechny své obavy, včetně těch, že jestli to takhle půjde dál, bude brzy po liberalismu. Zůstane jen prázdný panák plný naučených hesel, národem nenáviděný, Američany opuštěný jako Guaidó nebo Zelenský. Panák, kterému sice pomohla do prezidentské sesle tato vláda, ale bohužel je to nejméně oblíbená vláda v dějinách. Hrozí, že Petr Pavel for president bude poslední úspěch, který liberálové měli. Hrozí, že teď bude hůř… jako je liberálům hůř v Maďarsku, jako je jim hůř na Slovensku i v Holandsku, jako jim záhy bude ouvej v Rakousku…

Můj bratr popřál všem, nejenom svým čtenářům, svět bez médií, co označují pravdu za nenávist a tím totálně křiví veřejnou diskuzi. Ať jim v roce 2024 dojdou peníze na jejich provoz!

Já popřeju Kolářovi, kterému se pomalu zhmotňuje noční můra, příjemné křeče. Jak na Nový rok, tak po celý rok.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (346 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Přísahal jsem věrnost

KSČ, socialistické vlasti,

pracujícímu lidu, KGB,

Sovětskému svazu, NATO,

kapitalismu.

Budu přísahat kdykoliv,

komukoliv, cokoliv bude

potřeba. Na mě se

můžete spolehnout.

Jsem čestný muž a své

přísahy bezezbytku

plním.

(107)

Průměrný počet slepic: 4.8 (176 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

107

 

   Přísahal jsem věrnost KSČ, socialistické vlasti, pracujícímu lidu, KGB, Sovětskému svazu, NATO,  .  kapitalismu.
   Budu přísahat kdykoliv, komukoliv, cokoliv bude potřeba. Na mě se můžete spolehnout.
   Jsem čestný muž a své přísahy bezezbytku plním.


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

právě tohoto člověka je pro mě ještě větší zklamání, než že v roce 1989 skočili na lep servilním disidentům a šmahem zavrhli a pohřbili dílo mnoha generací svých předků! Kdybych žil ještě sto let, nenajdu jeden jediný rozumný důvod, který by vysvětlil "moudrost" jeho voličů. Zažil jsem 8 presidentů i prezidentů ČSR, ČSSR, ČSFR a ČR, ale za žádného jsem se tak nestyděl, jako za toho posledního! Stydím se za své spoluobčany, kteří na Hrad posadili takovou osobu - rezidenta a protektora.

Průměrný počet slepic: 4.9 (87 hlasů)
Trvalý odkaz

"Vydlabaná dýně" sedí! Mají jich tam hned několik.

Průměrný počet slepic: 4.7 (87 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

protože dýně (i vydlabaná) je užitečná!

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Dýně užitečná je, dělám z ní výbornou polívku (upravila jsem si recept tak, že v ní vařím a pak rozmixuju kořenovou zeleninu, brambor, nakonec listovou petrželku, špetku chilli, kari, sojovku, česnek...). S dýní se dá i strašit - a to je ten druhý příklad vydlabané dýně :-) 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

dávám mraženou kukuřici a navrch krutony :)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

 USA/RUSKO/UKRAJINA: Západ chápe, že Rusko nebude reagovat údery na civilisty, po ostřelování Belgorodu ukrajinskými ozbrojenými silami (AFU), které zabilo a zranilo civilisty. Bývalý americký policista a novinář John Dugan to uvedl 31. prosince v rozhovoru pro Izvestija.

Západ ví, že Rusko nebude reagovat údery na civilisty. A přesto budou západní média nadále lhát a překrucovat fakta,“ řekl.

Tohle je absolutní provokace. Faktem je, že Rusko a ruské vedení se nechystají jen tak útočit na civilisty. Během konfliktu to neudělali ani jednou. Útočí na vojenskou infrastrukturu, vojenské sklady a vojenské zbraně,“ zdůraznil bývalý americký policista.

Dugan poznamenal, že Západ „nestydatě zavírá oči“ před zločiny kyjevského režimu, v reakci na útok ukrajinských ozbrojených sil na Belgorod ve snaze „vylepšit pověst svých spojenců“.

Rusko se na to nemůže soustředit. Rusko by prostě mělo zůstat v kurzu a dělat to, co mají naplánované, ignorujíc západní rétoriku,“ uzavřel Dugan.

V sobotu 30. prosince odpoledne ukrajinské ozbrojené síly zasáhly centrum Belgorodu. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že útoky byly provedeny raketami Vilkha zakázané kazetové munici. Podle nejnovějších údajů bylo v důsledku ostřelování Belgorodu zraněno 131 lidí, 24 z nich zemřelo. Mezi oběťmi jsou také děti.

Na základě ostřelování vyšetřovací výbor Ruské federace otevřel případ podle článků Trestního zákona Ruské federace „Pokus o vraždu“, „Vražda“, „Úmyslné zničení/poškození majetku“.

V reakci na teroristický útok Ukrajiny v Belgorodu zasáhly ruské ozbrojené síly rozhodovací centra a vojenská zařízení v Charkově. Útok vysoce přesných raket na bývalý hotelový komplex Charkov Palace zabil představitele Hlavního zpravodajského ředitelství a Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří se přímo podíleli na plánování a realizaci teroristického útoku, informovalo ministerstvo obrany.

OSN označila úder ukrajinských jednotek na Belgorod za porušení mezinárodního humanitárního práva. Uvedli, že útoky na civilisty a infrastrukturu porušují mezinárodní humanitární právo, jsou nepřijatelné a musí být okamžitě zastaveny.

Překlad: Boris Mesár , CZ24.NEWS / 1. ledna 2024v 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)
Trvalý odkaz

Wir sind nicht hilflos, nicht machtlos, wir müssen nicht bloss dasitzen und zuschauen. Vieles können wir selbst in die Hand nehmen. Wir alle bestimmen mit, welchen Lauf die Geschichte nimmt. Allerdings müsse man sich engagieren, indem man Verantwortung übernehme. Zuhören, einander verstehen, sich einbringen sei zentral. Wenn wir die Verantwortung gemeinsam tragen, wird sie leichter.

Nejsme bezradní, nejsme bezmocní, nemusíme zde jen sedět a přihlížet. Můžeme vzít mnoho věcí do svých rukou. My všichni společně určujeme, jak se bude historie odvíjet. Musíme se však angažovat a převzít odpovědnost. Klíčové je naslouchat, navzájem si porozumět a zapojit se. Neseme-li zodpovědnost společně, je to pro nás lehčí.

Celý projev si můžete poslechnout na stránkách švýcarské administrativy 
- Viola Amherd, prezidentka předsedající 7-členné vládě v roce 2024:

Viola Amherd

Průměrný počet slepic: 3.9 (49 hlasů)

rozpozná formu od obsahu, pochopí, že nezáleží na tom "kdo co říká" ale na tom "co říká". A ještě lepší je, když dá na činy a ne na slova. Jako věřící ateista připomenu Matouše 7/15, 16 "Pilně se pak varujte falešných proroků, kteříš přicházejí k vám v rouše ovčím, ale vnitř jsou vlci hltaví. Po ovocích jejich poznáte je...". Podívejme se na reprezentanty vládní koalice - jaké je zdobí minulé i dnešní činy? Jakými činy, jakou prací přesvědčili své voliče, že si získali jejich důvěru? Je mi na blití z těch i oněch! Závidím Švýcarům!

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Za špatný výkon české ekonomiky uplynulých let opravdu nemůže koruna, ta se jen stala některým politikům “fackovacím panákem”. V rozvinuté tržní ekonomice je nemyslitelné, aby vládní politik označoval národní měnu za “pidiměnu, na níž si každý vyskakuje”. Zaprvé proto, že to není pravda (v uplynulých letech je koruna druhou nejvýkonnější měnou Evropy, po švýcarském franku). A, zadruhé, i kdyby to pravda byla, vládní politici zejména mají státnost a státní instituce a instituty, včetně měny, bránit a pečovat o ně, ne je podrývat,“ uvedl Kovanda.          Sledujte @neCT24


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (142 hlasů)

nesměli být bezpáteřnými, bezcharakterními a servilními žoldáky! Podpindosníci!

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechno (téměř všechno) je pravda.

Ale jak Vidlákův článek, tak komentář Johna Dugana jsou příliš dlouhé. Příliš mnoho slov by řekl Salieri. A výsledek nakonec může být takový, že ne zcela rozhodnutý jedinec konstatuje vymývání mozku (svého) a půjde jinam.

Ti ostatní budou souhlasně mručet. Ano ano, to si myslím taky... Což je vlastně zbytečné prohlášení. 

Tentokrát jsem   "loupežil" v cizích textech.

Průměrný počet slepic: 2.7 (51 hlas)

Samozřejmě, je to věc názoru, ale třeba pro mě je délka Duganova článku, vzhledem k nově uvedeným informacím, naprosto přiměřená. 
Asi na to máte jiný názor, proč ne? Ale občas se mi zdá, že své dojmy prezentujete příliš kategoricky a autoritativně, se znatelným despektem k druhým. 
Chtěl jsem se poučit, jak by přiměřená a k nerozhodnutému jedinci vstřícná informace měla vypadat. Bohužel váš odkaz mi pouze nabídl informaci, že hledaná stránka blogu neexistuje.
Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

Kocoure, když už vám vadí dlouhý článek i od Vidláka, tak to s vámi je na pováženou... (A dvakrát stejný příspěvek o "107"... nevadí.? :-)) 

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Včelko těm kterým vadí dlouhé texty pisatelů je zde více bručounů, ale aby vadil i delší text od našeho Vidláka tak to je už příliš, je to až za hranice. Konec konců je to Vidlákův blog, má právo na svém bloku se vyjádřit a všem nám čtenářům to nejenom nevadí ale naopak nás inspirují slova našeho Vidláka ještě více.

Průměrný počet slepic: 4.6 (61 hlas)

Za hranice čeho? Chcete tu snad mít jediný přípustný názor? Ani já se Starým kocourem v tomhle nesouhlasím, ale perzekuce za jiný názor je snad něco, proti čemu se stavíme, ne?

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

nic ve zlém, ale asi záleží na úhlu pohledu. Já jsem tu Antonínovu větu, vzhledem ke kontextu celého komentáře, četl takto:    ... je to až za hranice...slušnosti, když my všichni tady využíváme Vidlákovu pohostinnost. 
Pokud rozumím dobře slovu perzekuce, tak to je trestání nebo šikana a toho se tady, jeden proti druhému, snad ani nemůžeme dopustit. :-)
Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Ano to jsem mínil, přesně tak Inzo jak to píšete " je to až za hranice ...  slušnosti, když my všichni tady využíváme Vidlákovu pohostinnost

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

na to, že se na mě nějaká skupina (strana) sesype, když nemám ten "správný názor" jsem už spoustu let zvyklý. Už od doby "normalizace" v roce 1970. Mám dvě možnosti: pokud si myslím něco jiného tak raději mlčet nebo rovnou zmizet. Takže ti, kterým se můj názor, že příspěvky jsou mnohoslovné, dlouhé, často převzaté nelíbí by měli definovat, jestli tu své názory mám/smím  psát nebo je raději prezentovat nemám a nerušit tak jejich víru.

Tu myšlenku o přebujelosti slov jsem navíc nemínil jen na Vidláka nebo zdejší komunitu, ale obecně. Čtu i na jiných webech. Včera jsem četl velmi dlouhý článek od Nicol Bornové, kde rozebírá, co všechno mohlo být za rozšířenou sebevraždou Daniela Kozáka. Mohlo... Podobné články už vycházely o 9/11, covidu-19, Vrběticích...   Jsou to jenom a jenom  spekulace, navíc ne moc originální. Opisují se jedna od druhé. Písmenkový průjem lidí, kteří nutně musí něco sdělit světu, ale vědí toho opravdu jen málo. 

Takže se prosím rozhodněte, každý sám za sebe, jak byste si to přáli. Přizpůsobím se, opravdu nehodlám narušovat vaše názory.

Stačíte si přece sami.    [;>D

 

  

Průměrný počet slepic: 3.6 (38 hlasů)

Nikdo se tady do Vás nenaváží kvůli Vašim názorům na dění kolem. Pokud si to myslíte, pak slučujete dvě různé věci dohromady. Ale nejste tady jako nějaká morální autorita, která má právo udělovat knížecí rady ostatním, kteří pouze srazí podpatky a podřídí se. Tak to tady opravdu není zavedeno. Pokud se Vám ve zdejší komunikaci něco nelíbí, klidně na to upozorněte, to právo Vám přeci nikdo nebere. Ale diktovat tady jediný správný názor, to Vám asi neprojde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

a diktovat si nenechám. Vše.

(Přečtěte si, co jste napsal Vy a co jsme napsal já,  večer si přečtu váš názor.)

Průměrný počet slepic: 2.4 (19 hlasů)

Ta vaše sebestřednost prorůstá vašim já, jako by to byly kořeny nějakého parazitického býlí. Pokud jste se takovým způsobem projevoval i jinde, plně chápu, že vás odevšad nakonec vyštípali.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Tady je snad jedinou autoritou Vidlák, a co jsem četl pravidla diskuze, tak tam píše "pokud tam nebudete vybízet, aby někdo poslal někoho do plynu, můžete si psát co chcete" a několik dalších pravidel kvůli spam filtru. Věřím, že on, pokud to bude potřeba, si dokáže zjednat pořádek sám i bez samozvaných strážců diskuzní "slušnosti". Kdyby Starý Kocour byl nějaký troll, tak neřeknu, ale většina příspěvků byla souhlasných a jednou prostě napsal, že se mu věci v diskuzi i Vidlákův text zdají moc dlouhé. No to si fakt dovolil hodně...

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Zdravím. Nic proti Vám a Vašemu názoru nemám. V podstatě souhlasím s Vámi že některé velice dlouhé texty unavují. Kdysi jsem dlouhé texty psal i já teď ale texty které přenáším z různých zdrojů je upravuji a zmenšuji jak se to dá. Někdy píšu jen úryvky z článku a na konci textu oznamují zdroj aby si přečetl ten kdo si to přeje celý článek. Přeji vám hezký den

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

ale jen jsem přeformátoval Váš příspěvek, aby se líp četl. To je celé...

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

nemám dar diplomata, ale stejně si myslím, že jste v tomto případě úplně zbytečně ve při (rozuměj, jako ve sporu).

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

je zřejmě toho názoru, že někdy je "facka" lepším argumentem, než mnoho slov. Například já dlouhé Vidlákovy referáty čtu celé (a také se mi zdají zbytečně dlouhé, řekl bych, že polovina délky by byla až až), ale dlouhé odkazy jen přelétnu očima. Ostatně, ani jedno ze sedmi pravidel diskuse nic o délce textu neříká. Spíš bychom měli dodržovat to první: vyjadřovat se k tématu, k věci. A hodnotit obsah a ne formu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

dobrý obsah, tak může být klidně i delší

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

dobrý řečník či pisatel podá nevýznamné věci i v dlouhém příspěvku čtivě a ten horší nezabalí zásadní informace tak dobře a je přeskočen... to se přece děje  běžně.,, za mne je o tom zbytečná debata

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Již před 4 lety v rozhovoru s listem Financial Times ruský prezident Vladimír Putin prohlásil že Liberalismus je překonaný což dokazuje růst protisystémových hnutí v Evropě, ale i zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem.
Lidé se podle šéfa Kremlu odvrátili od imigrace, otevřených hranic a multikulturalismu. Rozhodnutí kancléřky Angely Merkelové přijmout přes milion běženců považoval již tehdy Putin za kardinální chybu.
"Můžeme kritizovat Trumpa za jeho záměr postavit zeď mezi Mexikem a USA. Může to být za hranou. Ano, možná ano. Neobhajuji to. Ale musel udělat něco, aby zastavil příliv migrantů a narkotik," řekl Putin v rozhovoru s FT. "Nikdo nic nedělá. Říkají, že tohle je špatné, ale toto je špatné také. Tak mi řekněte, co je dobré? Co by se mělo udělat? Nikdo nic nenavrhuje," dodal s tím, že Trump alespoň nějaké řešení hledá.
"To samé se děje v Evropě. Rozebíral jsem to s mnoha kolegy, ale nikdo nemá odpověď. Říkají, že nemohou zastávat tvrdý přístup z různých důvodů. Proč přesně? Prostě tak. Máme zákony, říkají. No tak ty zákony změňte," uvedl Putin.
Ruský prezident řekl, že obdobné problémy má i Rusko, neboť má otevřené hranice s bývalými sovětskými republikami. "Ale lidé z nich aspoň mluví rusky," sdělil s tím, že Rusko podniká řadu kroků, aby migrační situaci řešilo. Jako příklad zmínil výuku ruštiny či zpřísnění zákonů, aby se zajistilo, že migranti musí ruská pravidla, zvyky i kulturu respektovat.
V této souvislosti poznamenal, že liberální myšlenky předpokládají, že není třeba nic dělat. "Migranti mohou zabíjet, loupit a znásilňovat, protože jejich práva jako migrantů musí být chráněna. Co je to za práva? Každý zločin musí být potrestán," řekl Putin.

To je část článku z roku 2019, celý článek viz zde: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/liberalismus-je-prekonany-prohlasil-putin-ukazal-i-na-trumpa/r~9f4a65aa992211e994100cc47ab5f122/

V dnešní době 4 roky po tomto rozhovoru otázky imigrace, otevřených hranic a multikulturalismu jak v EU tak i v USA jsou již více než palčivé a ruský prezident Vladimír Putin potvrdil jak osvícený vizionářský vůdce a prezident je.

Průměrný počet slepic: 5 (61 hlas)

na takového gosudara bych byl hrdý a měl by můj respekt! Co si myslíte, za koho kope: za Rusko a jeho občany, nebo za oligarchy a KoZa? Kdo a co je jeho prioritou? Podle mě je to jasné, stačí srovnat jeho a toho našeho! (i když srovnávat naši nulu s osobností VVP je špatný příklad)

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

že v Rusku jsou ceny nemovitostí +- stejné jako v ČR, jak to mají s daněmi ovšem nevím, ale pochybuji že mají vyšší daně než ve Fialabordelu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

To řekl Putin přesně - No tak ty zákony změňte. Důvod, že na "cokoliv" jsou takové a takové zákony, mi taky nikdy nešlo na rozum - od čeho tam politici dřepí za naše prachy. Putinovi rozumím, nerozumím naší vládě, ani EU. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Protože zastupitelská demokracie nefunguje! Je to jen nástroj menšiny k vládnutí většině.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

tedy navrhoval?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

     by měl vyměnit svého tiskového mluvčího PePu Pávka s IQ 107. Protože PePa Pávek 107 není schopen ani pořádně přečíst napsaný text a z jeho projevu je více než jasné, že psanému textu ani nerozumí. 

     Jen doufám, že inteligenčně úsporně řešení voliči českého prezidenta vidí tu hrůzu, kterou svými hlasy poslali na Hrad a alespoň se chytí za rypák. Já vím, že doufám marně, na to jejich inteligence nestačí, ale alespoň jiskřička naděje snad někde vzadu doutná. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

jste udělal svým názorem radost. Palec nahoru!

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

    že alespoň jednomu člověku v republice jsem udělal radost. Co se týká toho politického dění v té naší Kotlince, moc důvodů k radosti tady bohužel není. Ale jsem optimista. Snad už jsme na tom pomyslném dně a máme se tak od čeho odrazit. Jen mám obavy, že s pětidemolicí to ještě nebude a budeme si holt muset počkat na novou vládu. Jen doufám a moc moc si přeji, aby to bylo co nejdříve. 

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Je to tak - asi doufáte marně, já taky..., protože libtardí klony nikdy neuznají, že se v něčem mýlí. Ani kdyby měly atomový hřib nad hlavou. Raději padnou za svůj chorý mozek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Sice jsem to neměl v úmyslu, ale nakonec jsem i já zhlédl projev toho našeho údajně nejpopulárnějšího státníka. Nemůžu si pomoc, ale když ho vidím, tak se mně vybaví jedna z večerníčkových postaviček a to kluka z plakátu. Na mě ten člověk působí naprosto nepřirozeně, vyumělkovaně. Na poštovní známku asi fakt dobrý, ale na funkci prezidenta? Možná, že za čas na té poštovní známce převýší svojí cenností i toho legendárního modrého mauriciuse. No, představte si dvě cenné poštovní známky: Modrý mauricius post office a vedle něj Zelený Pepa-usa post office, to je sen každého filatelisty. Co se hodnoty novoročního projevu týče, tak Pepa rozhodně nezklamal. Pracne na čtecím zařízení přečetl ten jejich projev, po kterém všichni milovníci tzv. hodnot dosáhli nevídaného orgasmu. Největší a nejhloupější Kroupa v českých dějinách ve viditelném rauši přispěchal do  ČT, samozřejmě s bombastickým ohodnocením, jinak nevídaného projevu.

Já nevím, zda se "náš Pepa" zapíše do historie jako český Batman, ale tuším, že se druhým Masarykem nestane. Ačkoliv, se mu snaží podobat a třeba i jemu ta huba časem ještě více obroste vousy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Dr. Emil Hácha si srovnání s Petrem Pavlem rozhodně nezaslouží. Přikládám citát z Wikipedie:

Hitler dal Háchovi na výběr mezi podrobením českých zemí německé branné moci ve formě protektorátu nebo vojenskou invazí a válkou. Hácha opakovaně vzdoroval Hitlerovu nátlaku a odmítal přijmout potupné podmínky předání moci, až ve 4 hodiny ráno, kdy Göring pohrozil bombardováním Prahy, Hácha utrpěl infarkt. Po přivolání lékařské pomoci, v kritickém stavu, dokument podepsal a informoval Prahu o rozhodnutí.[16] Večer vyrazil zpátky do Prahy vlakem, který byl nacisty úmyslně zpožděn, aby Hitler dorazil do Prahy dříve. Hácha v 19:30 vstoupil do Pražského hradu poprvé jako státní prezident, za asistence vojáků SS.

Hácha se mylně domníval, že němečtí nacisté budou respektovat uzavřené dohody a mezinárodní právní normy. V prvních letech svého působení ve funkci státního prezidenta byl velmi aktivním politikem, který se zasazoval za práva českého národa. Protestoval u říšského protektora Konstantina von Neuratha proti germanizaci, v říjnu 1939 odmítl slib věrnosti Hitlerovi a v listopadu 1939 požadoval propuštění zatčených vysokoškolských studentů, v mnoha případech úspěšně. Byl iniciátorem vzniku Národního souručenství, které mělo být zastřešující organizací českého obyvatelstva protektorátu. V červnu 1940 v reakci na porážku Francie hitlerovskými vojsky odsoudil „klamnou orientaci zahraniční politiky“ v období první republiky a „překonané liberalisticko-demokratické myšlení“.[17]

Od roku 1940 se u Háchy začaly pravidelně objevovat zdravotní problémy, které ho provázely až do konce života. Kvůli těmto komplikacím pro něj bylo stále těžší úřad vykonávat.[18]

Po příchodu Reinharda Heydricha do Prahy v září 1941 a zatčení protektorátního premiéra Aloise Eliáše se Hácha dostal pod zvýšený tlak okupantů. Téhož roku funkci vedoucího Kanceláře prezidenta republiky na nátlak opustil kancléř Jiří Havelka, kterého nahradil August Adolf Popelka. Osudovým zlomem v jeho životě se stal atentát na Reinharda Heydricha, který v květnu 1942 provedli českoslovenští výsadkáři. Terorizování českého národa během heydrichiády a osobní nátlak nacistů v čele s Karlem Hermannem Frankem a ministrem školství a lidové osvěty Emanuelem Moravcem podlomily zdravotní a duševní stav státního prezidenta. Podle některých historiků měl Hácha rezignovat po zatčení premiéra Eliáše nebo po atentátu na Heydricha a následných represích.[19]

Od této chvíle nacisté Háchu využívali jako symbol propagovaného „protektorátního vlastenectví v rámci Německé říše“...

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Zkrátka oblbování našeho národa má své tradiční západní kořeny a pravda tu nemá místo. (na co se učit pravdu, když ovcím stačí divadlo) 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

za podělaného, zbabělého BenEšedu.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Kdyby Beneš neorganizoval naše zahraniční armády v Británii a později v SSSR, kdyby nedošlo k atentátu na Heydricha, dodnes by platila Mnichovská dohoda se všemi důsledky.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Mně se PePa vůbec nelíbí. Já si prostě nedokážu odmyslet jeho povahu, a kromě toho je to prťavý "generál", který má vůči tělu obří hlavu, takže když jde, je to taková karikatura fousatého trochu přerostlého trpaslíka. No a ten charakter..., prostě to nedávám, ani kdyby seděl na koni a táhl... (třeba do boje). :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nám náš karierní lampasák přeslabikoval napsaný blábol jeho PR oddělení. Nemohu napsat prezident protože žádného nemáme.Máme jen marionetu kterou ambasáda USA spolu s českými agenty CIA  a vládní pětidemolicí dosadila na tento post.  Mnohé paní  a slečny v čele s MPA  zažili novoroční orgazmus protože on tak dobře vypadá. Že je blbej jak vydlabaný necky je  věc podružná. Lampasák přečetl kromě jiného že je třeba se zbavit české koruny a přijmout euro. Stejně jako další probruselští panáci z řad vlády. Napadá mne pokud jim není dost dobrá česká koruna tak bychom je měli přestat platit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

tak výborné příspěvky na téma "ten na Hradě" jako dnes. Tak "hezky" se nemluvilo ani o Husákovi. Myslíte že ví jak je neoblíben? Pokud ano a nerezignuje, tak jen potvrzuje mínění národa o něm!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)