Alfie Hebdo

Autor
Štítky

Nedávno jste se na Kydech mohli seznámit s případem nemocného britského chlapce Alfieho, který upadl do kómatu po očkování a protože mu údajně odumřel mozek, byl soudním příkazem odpojen od přístrojů proti přání rodičů. Rodiče chtěli chlapce převézt na kliniku v Itálii. Itálie nabídla občanství i transport, ale vyhrál úřední šiml a doktoři, kteří si to prostě u soudu zařídili a udělali to po svém.

Případ skončil. Kluk zemřel. Bylo a bude o tom ještě hodně napsáno, emoce to ještě zjitří, petici za kluka podepsaly tisíce lidí, proběhly demonstrace, zcela určitě dojde na žaloby a všechno se potáhne ještě další roky. Zřejmě na konci celého dlouhého procesu budou ještě více zničení rodiče, kteří budou svůj případ dokolečka dokola vypravovat před různými soudními instancemi.  Celý případ zničí ještě víc životů než toho jednoho dítěte. 

Já s rodiči chlapce souzním. Mám pět dětí a nedovedu si představit se ocitnout v podobné situaci. Sám považuji život za dostatečně posvátný a rozhodně souhlasím, že poslední slovo má  mít rodič nikoliv stát nebo doktor. Pokud byli rodiče ochotní absolvovat martyrium s vážně či smrtelně nemocným dítětem, byli ochotní odejít ze země, zajistit jinou péči, pak jim nemělo být bráněno. Nikým. 

Ale přesto jsem něco nepochopil... 

Zdá se, že otec kluka byl schopen objet půl Evropy, vytáhnout z kešeně slušné prachy, svolat lidi přes fejsbůk, zmedializovat svůj případ, zveličit ho a dostat ho i do takové ďoury, jako je Česká republika. To ten otec nemohl vzít svoje bratry, kamarády svolat další naštvané lidi a prostě tam do té nemocnice vtrhnout? Co by mu asi tak udělali? Zastřelili by ho? To asi těžko. Když ten Alfie stál za petice, italskou anabázi a vůbec tolik práce, proč nestál za jeden rychlý šturm před kamerami do nemocnice? 

 Kvůli Temelínu jsou aktivisti ochotní ohýbat ploty, když přijede Měnový fond, hoří auta na ulicích. Násilí při demonstracích je poměrně běžný jev. Squateři na Miladě vzdorovali policii několik dní. Kdyby podobná síla jako pár anarchistů na náměstí vtrhla do nemocnice, bez problémů by se ke klukovi dostali a dostali by k němu i doktora a převozové zařízení. 

Ve středozemním moři byly celé organizace schopné převážet stovky a tisíce lidí do přístavů, proplouvat kolem válečných lodí a přistávat i přes zákazy. Že by riziko vpádu do jedné nemocnice bylo větší než nabírání afričanů u Libyjského pobřeží?  

Tisíce lidí se mohli ustrnout nad hrozným osudem malého dítěte, které nedostalo šanci. Ale v konečném důsledku neudělali nic. Možná někdo kvůli Alfiemu nasvítí Eifelovku, ale jinak je ticho po pěšině. Jako po Charlie Hebdo. Nedělá se nic.  Proč se nikdo nezvedl, nevzal do ruky klacek a neodvezl kluka násilím? Když je život tak cenný, nestálo by to za pokutu a nějaké to vězení? Kdysi lidi kvůli bezpráví vstupovali do interbrigád a nasazovali životy. Myslíte, že by nemocniční ochranka střílela do davu ostrými? Nebo snad britská policie? 

To se mezi tisícovkami lidí v Británii nenašlo deset či dvacet odhodlaných opravdových mužů? Nebo mezi neziskovkami, které tak dojemně šířily obrázek utopeného kloučka v Turecku? Případ byl citlivý, to bezpráví z něj úplně teklo, když jde o životní prostředí, tak se leze na komíny, zastavují se transporty s uranem, blokují se silnice pro průjezd aut na skládku.  Když jde o masový exodus ze Sýrie, otevírají se hranice, porušují se zákony ve velkém,  ale když jde o život bílého dítěte, tak se nikdo nenašel? Jakou cenu tedy vlastně ten lidský život má? Mám pocit že celkem nevalnou... Nestálo to ani za trochu násilí a boje. Nestálo to za akci, nebylo odhodlání a tím pádem zbylo jenom útrpné podrobení se. 

Zdráhám se přiznat celému případu jednoznačný pohled. Na můj vkus je kolem toho příliš mnoho řečí a příliš málo činů. Co všechno nám sociální sítě, média, soudci, doktoři, ale i rodiče o případu neřekli? 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Možná jsme příliš zvyklí poslouchat? Že už nás neposlušnost ani nenapadne? Nebo někde uvnitř hlavy cítíš, že s největší pravděpodobností to stejně dopadne špatně - a má smysl být kvůli tomu ještě v kriminále? S tou myšlenkou na smrt přes všechnu snahu se už za ty měsíce smířit také museli. Hlavně ale - přišlo mi, že v dané fázi byly karty rozdané v podstatě tak, že mohl taťka s kámoši opravdu jen nanejvýš obsadit tu nemocnici... a co dál?

Přes Kanál se do té Itálie s bezmocným dítětem, postýlkou, ventilací... prchá asi blbě... Možná to byla směs toho všeho... Těžko říct.

Zatím bez slepic

Pro britského občana je nemyslitelná vzpoura proti režimu. Nemá zkušenosti s nastupující totalitou a je v tuto chvíli bezbranný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes s Vám, pane vidláku, divím. Je přece nad slunce jasné, proč to nešlo. Ti lidé potřebovali kluka nejen dostat ven z nemocnice, ale taky s ním odletět do Říma. Takže dvacet (raději padesát, protože kluka regulérně hlídali, aby si jako náhodou rodiče nemysleli...) drsoňů by dítě asi i přes ochranku vyneslo. Ale už to bere rodičům body, sympatie (nezodpovědně narušili, ohrozili, zranili atd.) a dává dobrou záminku je zadržet ještě ve městě. Dále zejména před kamerami by potřebovali ještě zajistit volný průjezd na letiště, což už padesát drsoňů nedá. Věřím, že pošahaný policejní hlavouni by zalarmovali hlídky i od bankovních loupeží, aby tomuhle "únosu" zabránili. No a pak ještě odletět. Pilot, posádka, řídící věže. Ti mají svoje předpisy, svoje elitní pracovní místa a poslední, co potřebujou, je, aby si skupina organizovaných buřičů dělala problémy a vynucovala "ilegální" odlet. Zruší jeden, dva, deset letů, nasranost stovek cestujících má jasný cíl. Kdo asi dostane prostor ve večerních ňůsech místní Novy?
A pak je samozřejmě druhý, zásadnější důvod: Podívejme se, kdo protestoval, podepisoval petice a nechtěl nechat kluka udusit: Většinově zasraní zastydlouši, co mají rodiny, žijou v manželství (což zastarale chápou jako závazný vztah dvou osob různého pohlaví), mají vlastní děti, chodí do práce, platí daně a dodržují zákony. A ještě k tomu dost často zasraní pámbíčkáři, pro které je život nemocného víc než vlastní pohodlí. Prostě - opovrženíhodná spodina moderní společnosti. Navíc: celá dotyčná rodina bílá, otec je muž a matka žena. Tři mínusové body. Matka ani jednou neukázala na kameru počmáraný kozy, otec ani jednou neprojevil dost free myšlení nějakým pěkným marjánkovým raušem. Další dva mínusy. Neměli za sebou žádného ministra, který by byl schopen šíbovat po letišti cisternami. Další mínus. Nikde v rodině ani příbuzenstvu se zřetelně nevyskytl afro-anglický homosexuální uprchlík. Rodiče za celý rok (!) ani nenaznačili, že za nemoc Alfieho může Putin. Šlo jim jen o život - a lidé chránící život organizovaně jsou, jak nás čulíci vytrvale poučují, "nenávistné organizace". Nedělají virvál, neničí ploty, nezapalují auta, nehážou po fízlech dlažky, občas se dokonce modlí. Takoví jsou čulíkům trnem v oku a všem neziskovkám oprávněně u prdele.
Za pravdu Vám ale dávám pro tu finální situaci, kdy za pokutu nebo pár dnů vězení mohl Alfie aspoň umřít doma.

Zatím bez slepic

v tomto případu bych nevěděl, co dělat. Není dostatek informací. Hypoteticky, coby rodič, pokusil bych se. Coby přítel rodičů, pomohl bych. S výsledkem nejistým a nejasným.
Je faktem, že nůžky pohledů na jisté věci se rozevírají. Stále více.

Zatím bez slepic

Většinově zasraní zastydlouši, co mají rodiny, žijou v manželství

Toto co jsi napsal myslíš vážně? Fakt, když budeš mít decka se budeš pouštět do akcí, kde tě pak zavřou, fakt si myslíš, že nebudeš přemýšlet nad tím, že když tě zavřou rodina nebude mít příjem...
Jak s prvním odstavcem mohu souhlasit, ten druhej je z mého pohledu napsanej člověkem bez závazků nebo ženatým sociopatem... Se probuď i v těch neziskovkách a mezi uprchlíkama jsou právě lidi co nemaj závasky nebo jsou v situaci kd ynemaj co ztratit, takže celej odstavec je snůžka blábolů dalšího deprivanta bez závazků...

Zatím bez slepic

Ježíšikriste, už jste někdy slyšel slovo ironie?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přiznejme si, že o pozadí celé věci celkem nic nevíme. Mediální výstupy je radno brát, jako vždy, se značnou rezervou. Na pobřeží Evropy vyplavený utonulý imigrant dětského věku a mužské pohlaví, byl nakašírovaný. Prý. Ale nejspíš skutečně mrtvý... víme to jistě?
Když umírají děti, není to nic moc veselého, ale děje se to. Pro mě jsou oba příběhy, imigrantský i tenhle britský, marginálními historkami okresního formátu, nevím kým a nevím proč záměrně zveličené.
Situace mi přijde paradoxní. "Zvednout davy" z jejich pohodlí nikdy nebylo jednodušší, než dnes. Ale někdo to zvedání musí řídit, jinak se na svém kanapi jen převrátí z boku na bok.

Zatím bez slepic

v okamžiku, když to dítě bude vaše. Ale pak už nebude nikdo, kdo by vám přišel na pomoc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1. Klučina na mořském břehu byl všechno, jen ne utopený v moři a vyplavený na pláž.
2. Lidí je jako sraček. A když natáhne brka jeden kus z méněcenné=bílé rasy, není potřeba kvůlivá tomu vyvádět.
3. Přiznám se, že nevím, jak bych se choval na místě otce onoho "méněcenného" kusu. Roky přibývají, síly ubývají. Ale mám zkušenost, že když přijde na lámání chleba, zůstane člověk většinou sám. Já teda vždycky. Dělat si komplikace nad rámec povinné práce nikdo nechce. Když nejde o život vlastní...
4. K pochopení situace doporučuji shlédnout pár filmů o Africe, v nichž je natočeno, kterak lítá šelma strhne jeden kus nějaké antilopy či zebry k zemi a v tu rány všechny ostatní přestanou utíkat a začnou se znova cpát travičkou. A přitom by v tomto momentě postačilo, kdyby tři čtyři lovné kusy přiběhly k šelmě a řádně ji okopaly a potrkaly.
Říká se tomu stádní reflex.
Ano, až tam jsme dospěli. Budovatelské nadšení z nás vyprchalo před desítkami let, reflex kmenové sounáležitosti, který zůstal zachován připrchlíkům a cikánům, jsme pozbyli kdysi na počátku středověku.
Jaký div, že prohráváme na celé čáře...

Zatím bez slepic

Váš bod 3. podepisuji bezvýhradně.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyz to udela, tak se kazdej odtahne. Georg Elser byl odsouzenej nacky, to je tak nejak v radu veci a moc to nikoho neprekvapi, ale i dnesni nemecka justice mela problemy rozsudek zrusit pod vymluvou, ze pri tom chcipli i dalsi nackove a snad i personal, to uz je divny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Alfie Evans se narodil v Liverpoolu 9. 5. 2016 rodičům Tomovi Evansovi a Kate Jamesové jako zdánlivě zdravé dítě. První potíže se však objevily velmi brzy, již v červenci téhož roku. Od té doby strávil malý Alfie mnoho času v nemocnici a na různých vyšetřeních."
Nějaký neodpovědný redaktor dal ve známost, že první potíže se ale objevily po očkování hexavakcínou. Trestuhodné !
V této souvislosti je zajímavé, že doktoři provádějí testy vyšetřením plodové vody už za těhotenství, aby se zjistilo, zda se narodí cvok, anebo zdravý jedinec. Když cvok, tak jednoznačně doporučují potrat.
Proč je tedy tolik případů autismu ? Proč se na diagnozu : " vážná progresivní a fatální neurodegenerativní choroba, zřejmě způsobená mutací genů mitochondrií ... " nepřišlo dříve ? Není to tím, že žádná choroba nebyla ?
Černoškové se nám utěšeně množí, nakažlivé nemoci na úpravu stavu nestačí. Neměli by doktoři zavést v Africe povinnou hexavakcínu ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a) co se pripadu samotneho tyce, tak celej spor byl o to, co je vlastne v chlapcove zajmu. Osobne chapu jednu i druhou stranu a nemam dost vzdelani na to to rozplest.

b) Jaksi si nejsme vsichni rovni a co je povoleno privilegovanym neni povoleno obzcejnym lidem.

V Italii si mohou neziskovky dovolit vozit do zeme barevny i pres zakazy, protoze barevni maji privilegia a zakazy jsou pro ne jenom naoko.
Jak jsme videli v Praze, arabove mohou klidne ve skupine prizabit cecha a kdyz je policie musi chytit, tak stejne justice pusti koho muze hned a ostatni jak to jen pujde. Ti co zapalili ten ciganskej barak dostali nekde kolem dvaceti let, protoze byli bili a cigosi barevny.

Kdyby mel Alfie stesti, ze by se narodil jako cernoch, tak by si ho nikdo od pristroju odpojit nedovolil.

Nikdo se nezvedl a nevzal do ruky klacek, protoze kdyz to nekdo udela, tak se na nem system vyradi. Pravnici, prokuratori, sabatova a spol. Ostatni si daj pozor.

Zajimalo by me, jestli Alfieho rodice kdy sebevedome tvrdili, ze na konspiracni teorie oni neveri, protoze to je presne to, kde to zacina. Reknete nekomu, podivejde se na tohle a tamhleto, to preci nedava smysl, to preci musi byt presnej opak toho, co rikaji v televizi, lidi v televizi v tom musej jet taky... - aaaa chachacha, konspiracni teoretik a stastne z vas udelaji blbce. Machrujou v hospode, ze oni jsou ti rozumni, ze na nejaky konspirace neveri.. Preci by v ty TV vsichni nelhali, to je preci nesmysl atd. Proc vlastne by v ty TV, ministerstvu, neziskovkach nemohli lhat, jaktoze vsichni rikaj presne to samy atd. na to vysvetleni nemaj, ale jsou si jisti.

Tak hold budou umirat Alfici. Cert to vem. Stejne kazdej radsi vidi umirat Alfiky nez by uznal, ze nektere konpiracni teorie jsou asi pravda a vladnou nam pekny zrudy a psychopati. Nebudou unirat jen Alfici, budou umirat i normalni deti, budou umirat duchodci, budou umirat lidi v plne sile.

Kdo chce kam, pomozme mu tam. Budou umirat i ti, co na konspiracni teorie sakra verili, ale nikdo neveril jim. Neni to spravedlivy, ale tak to je.

A lidskej zivot ma cenu jen kdy ten zivot je zivot cernocha, muslima, zlocince, homosexuala, novinare atd. To prece vsichni davno vedi.

Kdyz si tusim US presidentsky kandidat Sanders dovolil rict, ze "black life matters" "white life matters" "latino life matters" atd, tak se spustila medialni boure, vsichni se mohli posrat, protoze takova drzost jako rovny prava pro vsechny, to je fakt vrchol nehoraznosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Silně pochybuju, že by rodičům někdo chtěl zabránit nechat dítě zemřít doma. Jestli ano, je to na žalobu, kterou snad nelze nevyhrát. Pochopitelně nikoli v UK, nýbrž u soudu mezinárodního.
Takže dostat dítě ze špitálu by čistě teoreticky a pohledem zpoza Channelu neměl být problém. Dítě se totiž těžko unáší, má-li být non-stop napojeno na šlauchách.
Pokud by tedy byl nějak vyřešen transport za hranice špitálu, nachystal bych tam obstarožní dodávku s funkčním topením, klimoškou a potřebnými přístroji, včetně elektrocentrály. V UK je zdravotnictví v soukromých sférách, tudíž v tom výrazný problém, ovšem kromě financí, nevidím. Určitě by se taková technika dala pořídit nebo zapůjčit.
Zůstává vyřešit odborný dohled, na což by měla stačit v případě stabilizovaného stavu obyčejná zdravotní sestra.
Pak už jen prásknout do koní k předem nasmlouvanému trajektu, nejlépe soukromé lodičce. Žádný přístavní terminál, žádný letecký terminál a podobná hromadná zařízení, v nichž se nalézá pí*us byrokrat.
Myslím, že na tohle by se pár lidí s patřičným příspěvkem do jejich kapsy nechalo zlomit. Každý má svou cenu.
Zůstávají dva zásadní technické problémy:
1/ prachy
2/ schopnost toto všechno zorganizovat a pak sednout za volant a dát to v čase co nejkratším až do Itálie.
Což jsou body pro spoustu lidí neřešitelné.

Zatím bez slepic

je v krizi. Nebo možná v jiném náročném období - ale není důvod ji oplakávat...
Proč vznikají takové texty? Proč vydává vydavatel noviny? Aby čtenářům zprostředkoval informace a vzdělal je? Aby přispěl k úrovni všeobecného rozhledu aspoň na úrovni národa? Nebo aby vydělal peníze? Ano, je to otázka z kategorie řečnických. Takže co mu zvedne příjmy? Klíčový ukazatel je čtenost a výplody jako od výše zmíněné autorky jsou pro vydavatele zlatým dolem. Téma, které je málokomu jedno, znamená, že jedna půlka národa po přečtení zvedne oči v sloup nebo zamumlá něco o kravách nebeských, zatímco ta druhá nadšeně zatleská ručičkama, jak je autorka třeskutě moderní. A obě půlky čtenářstva pak odkaz na článek pošlou celé své sociální bublině (s patřičně zabarveným komentářem), kde se celý proces opakuje... Prostě jak říkám, tohle je zlatý důl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Alfieho Evanse odpojili od přístrojů v pondělí 23. dubna a v sobotu 28. dubna ráno zemřel. Podle vyjádření lékařky u soudu se měl párkrát nadechnout a zemřít. Tak jej odpojili od přístrojů a dvouletý chlapec ještě marně bojoval o život. Jeho umírání hlídala skupina policistů, aby se náhodou rodičům nepodařilo chlapce zachránit. Nikdo mu po celou dobu nesměl nic dát. Podle mého názoru tedy zemřel žízní. Málokdo přežije více než tři dny bez vody. Jde o neuvěřitelnou vraždu spáchanou jeho lékařkou, britskou justicí s nápomocí britské policie. Stane se ale něco? Ne, jakou šanci asi mají rodiče proti britské lékařské mašinérii, britské justici a britské policii? Ti všichni totiž Alfieho Evanse utýrali.
Jakou cenu má lidský život? Vlastně vůbec žádnou, pokud se zrovna nehodí k jinému účelu. Jinak jsou lidé politikům britským i našim zcela ukradení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ač to asi vyzní hodně cynicky, stále mi vychází to samé. Demokracie opět zvítězila na plné čáře. Pravdu a pohodlí pro většinu a život jedince naprosto u prdele.

Zatím bez slepic

"Pravdu" - ironicky

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já ten svůj článeček psala nakrknutá nad nadutostí systému, prezentovaného v tomto případě soudcem Hydenem a "lékaři" co neléčí. Tohle jsou lidi, kteří si hrají na Boha.
Kdesi v té změti článků jsem zaznamenala, že rodiče Alfieho byli silně věřící, křesťané (mám dojem, že i papež v tom případu se nějak angažoval, minimálně přímluvou), což jim paradoxně bylo snad v nějakém tom líčení i "vyčítáno". Nevím, jak křesťané praktikují v Anglii, ale tady u nás jsem se většinou setkala s věřícími, kteří byli nabádáni k absolutní poslušnosti a "vychováváni" ve smyslu nestavět se systému - jakémukoliv, církvi v první řadě. Neboť pánbů ví, co činí a my to musíme přijmout. Moje "krédo" to není, já věřící nejsem a na faráře mám pifku.
Děti umírají všude po světě, mnohdy na té nesprávné straně a tak po nich neštěkne pes. Tenhle příběh je o tom, že dítě možná zemřít nemuselo. To nikdo neví, protože jinou možnost nezkusili. Ale hlavně zkusit NECHTĚLI. Kromě toho nechtěli ani dovolit nikomu jinému, aby zkusil léčbu jinou. A aby to nikdo nezkusil, postavili ke dveřím Alfieho pokoje dvacet poldů. V praxi si pane Vidláku nedokážu představit, jak by asi tak vypadal ten "únos" deseti spřátelenými maníky. Nebo dvaceti. Přes tu policejní hradbu. A potom, co by se přes ně dostali, tak co? Myslíte si, že by jen tak jeli na letiště / vlakem/ v dodávce mimo ostrov? Systém měl všechny páky a rodiče nic, jen nemocného kluka na přístrojích.
Rodiče Alfieho byli příliš slušní, příliš důvěřiví a poslušní vůči systému. Jak psáno v komentářích, neměli dost drzosti připrchlých menšin. Neuměli hlasitě křičet, dělali to, co si mysleli, že pomůže. Nemyslím, že by něco zveličovali, jen o případu mluvili.
Je dobře, že se o tom mluví, že jsou vyvolány emoce, i když to Alfiemu nepomůže. Případ jako je tenhle nabourává systém- Lidi, kteří doteď "věřili" systému, se ptají, jak je to možné. Jestliže jsou neteční vůči politice, vůči všem skřípajícím chemickým útokům, tak tomuhle porozumí, protože nemocné děcko ve špitále si představit dokážou. Imaginární otravu nebo chemický útok kdesi v Bohem zapomenutém kraji jim nic neříká, protože to je moc daleko a mimo jejich představivost.
Mimochodem, abych nekřivdila mediálistům. Zprávu o Alfieho smrti jsem zaslechla ve večerních zprávách. Pozdě, ale přece. Byť tam toho neřekli moc a víc toho zamlčeli než řekli -ale z reakce pár lidí ve svém okolí, kteří o případu doteď nevěděli bych soudila, že ta polovičatost zprávy spíše podnítila zvědavost než že "bylo řečeno zapomeňte."

Zatím bez slepic

"Kromě toho nechtěli ani dovolit nikomu jinému, aby zkusil léčbu jinou" A přesně tohle - podle mého - udělalo z neštěstí vraždu.
Kamarád, co žije léta v Anglii, mi kdysi říkal, že důvěra Angličanů v jejich systém je pro nás neuvěřitelná, že je vyloženě slepá.
Docela je mi jich po tomhle líto; ztrácet důvěru je vždycky smutná věc, zvláště tak hluboko zakořeněnou, až do těch hrdel a genů.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Léčit děti není sranda a když si ani nemůže říci co potřebuje.
V tomto případě,může jít o souhru náhod,špatné prvotní posouzení nemoci,pak nasazení vhodných léčiv,co mohlo vyvolat odpor na změnu nemocnice,aby se náhodou na něco nepřišlo.Pro rodiče je to vždycky tragédie,co vyžaduje další podporu a pochopení pro ně.Jak jsem někde zaznamenal od odborníků,pokusit se zplodit další dítě,co trochu psychicky může pomoci rodičům.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak v UK určitě po téhle zkušenosti určitě ne.
Je-li vše tak, jak je popsáno, asi bych na místě otce Alfíka zcela chladnokrevně zvažoval, zda sejmout soudce, anebo šéfa lékařského konzilia. Za těch dvacet let v base by mi to stálo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oko za oko, život za život.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

There are some attention-grabbing time limits on this article but I don't know if I see all of them center to heart. There's some validity but I'll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as nicely
Fitflop Sandals Sale http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-sandals-sale-c7.html

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

apply loan online
<a href="http://paydayonlineexpress.com">personal loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

personal loans for bad credit in nj
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday express</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cash advance cincinnati
<a href="http://paydayonlineexpress.com">pay day loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

personal loans for bad credit reviews
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

direct lenders of payday loans
<a href="http://paydayonlineexpress.com">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

how can you get a loan with bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

loans for bad credit online
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

borrow money with bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

regions loans
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

sonic payday
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday loans direct lender
<a href="http://paydayonlineexpress.com">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

no credit bad credit loans
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

fast cash loans bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bad credit personal loans florida
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cashloans
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

loan offices
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

private lenders bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Melon and viagra cialis pills <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cialis discount generic cialis <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis online consultation <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> new viagra for women <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis professional generic <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> natural forms of viagra cialis pills cialis <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> love cialis pharmacy <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> where can i get viagra over the counter <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis canada <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> proper dose cialis 20mg <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> buy cheap generic cialis i <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> which viagra is best <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis online without prescription <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> free cialis pills <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> viagra beograd buy cialis online <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> cialis vs viagra cost <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Price for cialis online pharmacy <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> buy generic cialis canada <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cialis for order generic <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> viagra gold cialis generic <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra usa online <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

India generic cialis <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> yahoo cialis online pharmacy <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> buy real cialis online canada <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> vicodin identify buy cialis online buy <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra packs <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis india <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> canadian generic cialis <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> generic cialis buy online <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> best viagra alternative <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic