Schroedingerův Babčenko

Autor
Štítky

Já snad omdlím. Jen jsem dopsal článek o Schroedingrových kočkách ve světě i u nás, hned tu nejlepší vyrobili na Ukrajině. "Investigativní novinář" Babčenko byl zavražděn a pak vstal z mrtvých. Šlo o nafejkovanou vraždu ukrajinskými tajnými službami. Tohle prostě nevymyslíš. Já snad zavolám Porošenkovi a osobně mu poděkuji. Málokdo udělal pro pravdu tolik co on schválením této akce. 

Ukazovali nám pěknou fotku s mrtvolou, pak jsme se ihned dozvěděli, že za vraždu Babčenka může Rusko a Putin osobně. Prakticky všechny české deníky, Česká televize a všichni elitní komentátoři ji převzali a vysvětlovali nám, co to je ta hybridní válka. Internet je plný dramatických článků na dané téma, kdy si všichni byli jistí vraždou, byli si jistí pachatelem a přesně věděli, co je zapotřebí udělat. Tedy že my blbí burani budeme asi šturmovat na Moskvu a oni to budou řídit. Všechna seriózní média měla zprávy ověřené, nic dalšího nebylo potřeba, jen uvěřit. 

Dneska se snaží dost zoufale napravit škody...  

Celkem realisticky se všichni shodují na tom, že to jejich důvěryhodnosti neprospěje. Vidíte... už si toho všimli. Ale mohu je po vidlácku uklidnit. Nemusejí mít obavy, až na pár kavárníků už jim dávno nikdo nevěřil. Důvěryhodnost je zbraň na jedno nabití a prakticky všichni se odvařili na nějaké lži už dřív. 

Ukrajina se teď pokouší řečičkami něco zachránit. Prý bylo nezbytné to takto udělat, aby mohl být zatčen údajný vrah a objednavatel vraždy milého novináře.... Ne, tohle už nezachrání. Stejně jako u Skřípalů, teď najednou všechno ztichne, bo Putin naslouchá a blbá veřejnost stejně celé situaci nerozumí. 

Ale třeba to zvládne Jakub Janda. Mohl by vysvětlit jednomu vesnickému Vidlákovi, k čemu takovou šarádu někdo potřeboval? Prý se o tom vědělo už měsíc nebo ještě déle. Čemu pomohlo rozšíření fotek s rozstříleným Babčenkem? Jako důkaz pro objednatele vraždy? To nestačila jedna fotečka v mobilu ukázaná při převzetí peněz a třeba malá informace o policejním vyšetřování? Muselo se to rozmáznout ve všech světových denících? Ten Putin je ale držgrešle... pokud se vražda nepotvrdí v hlavních zprávách, tak není ochoten platit. 

Celá aféra se dá zařadit do fronty k Bilým přilbám , vítěznéí ofenzivě Ukrajiny na Donbase a podobně. Hlavní zprávy... to je to nutné. Bojujeme s Ruskem pomocí masových titulků v televizi. Inu, tanky žádné nemáme, odhodlané vojáky také ne, většina obyvatel Evropy považuje svoje vlády za nebezpečnější než Rusko a tak se bojuje těmi posledními zbytky moci. "Seriózním zpravodajstvím". A Putin se v Kremlu chechtá od rána do večera... 

Představte si, kdybych vám někdy kolem roku 2000 říkal, že z Ruska bude velmoc ze které půjde strach a všechny evropské vlády i novináři budou mít tak stažené půlky, že budou vidět ruské agenty za každým křoviskem. Nebo kdybych vám tehdy tvrdil, že Amerika bude vraždit lidi na celém blízkém východě pomocí dronů, ve Franci bude vládnout mladý Emanuel a v Rakousku ještě mladší Sebastian. Že globalizace za chvíli skončí a nastoupí cla a ochranářská politika a tuto politiku začne právě USA. Myslím že by to bylo na roční pobyt u Chocholouška. Asi tak stejně jako kdyby můj táta v roce 1985 tvrdil, že Havel bude jednou prezident a Gorbačov ten Sovětský svaz v podstatě rozpustí. 

Mimochodem... všimněte si... je to podobné jako těsně před plyšákem... režim už není silný a nebezpečný. Je směšný. Ani jeho představitelé už nevěří tomu, co hlásá.  Zlatá hlava má hliněné nohy. Stačí počkat. Netřeba hlavou rozbíjet zeď, stačí na ní dost dlouho močit. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano, stává se z toho všeho kabaret, s tím ukrajinským Babčenkem je to jen viditelnější a nějak rychlejší.
Mám jen obavu, že za vstupenku do toho kabaretu jako diváci zaplatíme celkem dost vysokou cenu. Ostatně - jako vždy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Výborně.
Já se už také Putinovi nedivím,že nejde do střetu,to nejsou schopní protivníci.
Jak i píšete,stačí si počkat,oni se utlučou sami.Jenže,jak jsem už psal jinde,bez svolení USA,se nehne na Ukrajině ani lístek na stromě,natož taková to akce.Najednou zjišťujeme,odborníci nejsou,buď emigrovali,nebo jsou za mřížemi,pak to tak dopadá ve více státech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V roce 85 už viděl každý, kdo neměl v makovici zcela nasráno, že tehdejší socíkovský systém je zralý přinejmenším na hospodářskou reformu, pokud ne rovnou na změnu režimu, jaká nás postihla (ano, postihla) o 4 roky později.
Nebudu žvanit o přestavbě a o bordelu, který napáchal Gorbi, který na mě působil, jako má jedna příbuzná - tady mě máte, jsem krásná, mladá a chytrá - tak se o mě starejte, páč jsem v reálu zcela nepoužitelná a žiju ve svém světě, přestože dýchám s vámi stejný vzduch a šlapu po stejné dlažbě. Zásadní problém tohoto pána byl, že odmítal vodku. Zřejmě se nikdy neožral jak to prase, tudíž nevěděl, že existuje cosi, jako je těžká kocovina Nikdy neprožil trudné hodiny, po krátkém opileckém spánku, tudíž nevěděl a nechtěl si připustit, co čeká všechny, které on zavlékl do bažin euforického nadšení z boření starého bez jakékoli představy, co bude následovat den poté.
Tehdejší režim se dostával do situace, kdy byla čs. ekonomika stále hůř udržitelná. Spousta firem mohla existovat jen za cenu stále vyšších dotací a úlev, aniž by se to řešilo zásadním způsobem, tzn. zásadní změnou hospodaření uvnitř, bolestivým řezem do dogmatu centrálního plánování, utopické idey stálého zvyšování plánů a snižování nákladů, uvolněním rukou ředitelům a náměstkům, zrušením protektorství okresních a krajských výborů KSČ, v nichž seděli lidé s pravomocemi do všeho se srát, ovšem bez vyvození jakékoli odpovědnosti z jejich debilních nápadů.
Naprostá většina lidí toto věděla a chápala - ovšem obávala se to ventilovat veřejně. Proto bych ideu, či tradici již nejméně jednou zabásnutého prezidenta zase tak stroze neodmítal. Ostatně, Havel se údajně označil za budoucího pana krále právě v tuto dobu.

Zatím bez slepic

Pavel Tigrid kdesi kdysi prohlásil, že on představil Václava Havla CIA. viz https://www.freeglobe.cz/Articles/1504-svedectvi-spiona-ucinit-havla-zn… Pokud by to byla pravda, pak by byla pravda i o atentátu na A.Dubčeka, který by se jinak stal prezidentem.
Viz: Karel Köcher: Určitě ano, když se díky jejich pomoci stal světově proslulým. Jako dramatik rozhodně nedosahuje úrovně světové špičky - myslím třeba Ionesca, Pintera, Stopparda - ale když se to spojilo s disentem, vězením, vytvořil se mocný a politicky účinný mýtus. Obrovskou roli v tom sehrál Tigridův vliv. Měl prestiž u Havla i u Američanů, jeho doporučení přijímali prakticky bez výhrad.

Otázka do diskuze: Je dnešní emigrace lidí z ČR vyšší než emigrace před 1989 nebo nižší? Statistika chybí, ale podle mých odhadů je dnes emigrace násobně vyšší než před 1989.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co jsem zrovna včera kdesi zaslechl, povídá se o čísle 60 až 100 tis. kusů po srpnu 68
Ruku na srdce - naprostá většina to byli ekonomičtí migranti, akorát že nepřijeli na západ na člunech.
A dnešní čísla se dají vypočítat. Statistika zemřelých a narozených, statistika přistěhovalců a vše odečíst od počtu obyvatel. Asi tak pět šest let zpátky to prý bylo docela dost přes 200 tis. lidu.

Stran atentátu na Dubčeka.
Ofiko to byla nehoda a jako řidič profesionál, který už pár nehod viděl, bych považoval zabití někoho pomocí "výskoku" autem z dálnice za tu nejblbější možnost, ze všech, které má taková instituce, jako je CIA k dispozici.
I když zcela vyloučit se nedá nikdy nic.
Rozhodně bych ale takovou "nehodu" zařídil poněkud jinak.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

"Tehdejší režim se dostával do situace, kdy byla čs. ekonomika stále hůř udržitelná."

Současný režim komunistickými nedostatky netrpí, tudíž jeho příčiny ke změně, musíme hledat jinde. Zdá se, že globalizace nabrala vrcholu a bude docházet k pravému opaku. Jen tento okamžik může být příčinou změny politických poměrů společností, kde již globalizace nemá "živnou" půdu. Kapitalismus jednou musí narazit na své možnosti, neb musí stále růst, jinak nemá hen ten zisk. Co bude následovat asi nikdo neví. Za socíku byla alternativa i když špatná, dnes žádná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud mám pocit, že jsem něco podobného už zažil, nejde o deja vu, ale o podobnost s normalizačním režimem za Miloše Jakeše (ten se mimochodem narodil v obci se zajímavým názvem Brloh). Především byl Miloš Jakeš generálním tajemníkem UV KSČ v letech 1987 - 1989. Pokud by platila historická paralela, tak současnému režimu zbývají 2-3 roky. Ale bruselský moloch má dlouhou setrvačnost a oproti UV KSČ je ještě více zkostnatělý a nepružný. Proti současné EK bylo UV KSČ shromážděním géniů a rozumně uvažujících lidí. EK je plná hloupých a směšných postaviček bez úcty, proto jednou bude zcela bez vlivu. Ale proč to jde tak pomalu? Asi si musíme počkat na ekonomickou krizi, pak se měna do dobrého počasí euro začne hroutit. Škoda, že zhroucení odneseme všichni na stavu hospodářství.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na PL je ilustrující článek k tomu, co píšete o EK a podobných. Nekopíruje mi to odkaz, tak sem vložím jen upoutávku k článku:
"Kancelář londýnského starosty řeší zásadní věc: Na kolech po městě jezdí příliš mnoho bílých mužů. A proto..."
To si prosím přečtěte, stojí to zato.
To snad překonává i to ukrajinské zmrtvýchvstání. A to jsem si myslel, že zde po trávení Skřípalů.
Ježišmaria! kde je Chochloušek!

Zatím bez slepic

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kancelar-londynskeho-star…
Novy Idiotizmus prekonava idiotizmus starsieho data. Dno prerazene desatkrat stokrat a volnopad nezastavuje. Ale donekonecna to nejde. Pod tym poslednym dnom je totiz Peklo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Příští rok prý budou na Ukrajině volby a Porošenko má nyní podle výzkumů veřejného mínění doma podporu 10% voličů. Ukrofašisti sice uzavřeli smlouvu s EU a dosáhli na bezvízový styk, ale k čemu jsou jim lidskoprávní výhody, když nemají co jíst. Příští rok Ukrajině končí kontrakt na tranzit plynu z Ruska a zdá se, že Nordstream II. bude postaven. Ukrům zbudou jen rezavé trubky v zemi. Ekonomicky hůř je na to z jejich sousedů už jen Moldávie. Tento týden byl v Kyjevě prezident SRN, aby proklepl Porošenka. Samé špatné zprávy.
A Rusko otevřelo most na Krym, letiště v Simferopolu a staví transkrymskou dálnici Tavrida. Copak postavil Porošenko?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono bude hodně záležet na tom, jak se to bude dál vyvíjet v Itálii. Tam je dobře zaděláno na odchod od eura i z EU a kdyby k tomu došlo, zbytek EU to složí. Němcům půjde z tlustejch do tenkejch. Mimochodem, všimli jste si taky, že se chovají slušně a zdvořile jen dokud mluví anglicky? Jakmile přejdou z té své korektní naučené angličtiny do němčiny, je zle, myslím aspoň takové ty německé manažery českých firem.

Zatím bez slepic

ale to dela vice lidi, v podstate vetsina lidi nenadava v anglictine -pokud jazyk nepouzivaji opravdu jako rodily mluvci, nebo nejsou v anglicky nadavacim prostredi

nadavaji cesky a sproste, ale anglicky jen jako med

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K taškařici s ďábelským ukrajinským vrahem novinářů má nejnovější zprávy Vlk.
Přímo od ukrajinského pramene.

Stojí za přečtení.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/06/01/flash-kdo-je-objednavate…

Zatím bez slepic

Četl jsem to,tak usuzuji,že German nechtěl platit další výkupné,také se podobně likviduje firma.
S Ukrajinou už je konec,tam to nedá nikdo dohromady,jedině Putin.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dávám odkaz na srdceryvného Mitrofanova. Ten patos. To spravedlivé rozhořčení.
https://www.novinky.cz/komentare/473528-ocima-sasi-mitrofanova-vystrel-…
A von mu potvora jedna za den poté mává z televize. To jim teda přeju.

Zatím bez slepic

Nějak Saša i ostatní zapomínají uvést, proč Rusové průřezově odsuzují - a možná i vyhrožovali tomuto chlapci - jeho komentář po "nehodě" letadla Alexandrovců, že "těchto lidí mu není líto a litovat je nikdy nebude"

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť ten Rusák je obdoba našeho "novináře" Pavla Novotného.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přečetl jsem v diskuzi:

"Kalousek požádá o schůzi PS, že Babčák zemřel a ne že ne"

Zatím bez slepic

Kalousek požádá o doplnění ústavního zákona o paragraf, že označování "syntézy" menšího množství Novičoku než jedna tuna za "výrobu" je trestným činem velezrady.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Arkadij Babčenko - po návratu z tiskové konference SBU k manželce

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Komentář nicku Viky k mrtvému vstání:

"Dotyčný Babčenko byl „zastřelen“ na schodišti třemi výstřely do hrudníku. Zdánlivě je vše v pořádku. Proč zdánlivě? no protože nájemní zabijáci, pokud k tomu mají možnost, používají „kontrolní výstřel“ do hlavy oběti. Nikdo jim nemůže zaručit, že jejich oběť na sobě nemá tenoučkou kevlarovou vestu. Oběť by mohla upadnout a být v šoku a zkroucená bolestí, ale ne mrtvá. Ten výstřel do hlavy chybí a vrah čas na „kontrolní výstřel“ měl. Je to maličkost, ale v nepřehledné situaci by měla varovat -zde není něco …
Opravdová komedie následuje. Při zázračném zmrtvýchvstání pana Babčenka se rozcházejí pžímo před kamerami vystupující. Babčenko se omlouvá své ženě za muka které jí svou fiktivní smrtí způsobil. Aby se podstatně lišil tzv. prezident Potrachčenko, který tvrdil, že kromě rodiny Babčenka a něj samotného(!!!) nikdo nic nevěděl. Ani prezidentova administrativa(!!!) No, právě řekl, že nedůvěřuje své vlastní administrativě, a že věc má takovou prioritu, aby se osobně věcí zabýval sám prezident. Obvykle se čímsi takovým zabývají maximálně šéfové tajných služeb. Úsměvných slov tam padlo víc. Ale přejděme k zadržení hlavního organizátora. A na tom zadržení je směšné co? /všechno!/ Ale např. zcela chybí „těžkooděnci“ tj. mládenci v neprůstřelných vestách a přílbách se samopaly, kteří by měli nejméně zajišťovat zadržující před ppřekvapivým útokem např. obranným granátem. Je hezké, že se pracovníci SBU nebojí o svůj život, ale že nijak nezajišťují bezpečnost civilistů na místě kypícím životem všedního dne, to je divné. obvykle to dělají, nebo alespoň předstírají. Vybírají vhodnější místa… Zaměstnání, domov…."

Zatím bez slepic