Už to pomalu začíná být trapné.

Autor
Štítky

Původně jsem chtěl pokračovat v zemědělském seriálu, ale musíme se dnes pověnovat opakovanému anglickému vtipu o novičku.

Kousek od agenta Skřípala se otrávili další Britové. Zase jsou dva, zase se jistě ví, že to byl novičok z Ruska a naši otrávení to zase nejspíš přežijí. I když teď by mohli na MI5 změnit scénář a mohli by je nechat umřít. 

Zase se opáskovaly ulice, zase běhají chlapi v atombordelech a zase se nenašlo nic z čeho se doopravdy otrávili. Jako kdyby se objevil Džejms Bond, stříknul patřičnou látku, počkal až oběť padne a pak vše zase perfektně uklidil. Otrávení jsou dva, nikdo další. Jen ten Putin je jistota. 

Ale řekl bych, že to podporuje moji teorii. Agent Skřípal něco pašoval pro tu jejich slavnou laboratoř. Tajná operace, či tak něco. A nějak se to nepovedlo. Případně ještě jednoduššeji. Z laborky unikly nějaké ampule. Přišel zlodějíček, šel po mobilu a odnesl si zajímavé zboží, které teď trousí a neumí s ním zacházet. Tu a tam pak má někdo smůlu. 

Ale vysvětluje to ty geniální anglické doktory, kteří podávají tu správnou protilátku bez jakéhokoliv prodlení. Zřejmě se tam někde přísně tajně něco ví. Možná to raději ani neřekli Terezce Májové a tutlají obrovský průser. 

Tolik k Novičoku...

 

A ještě krátce shrnu uplynulé dny a hektické jednání mezi Merkelovou a zbytkem EU o migraci: 

Po třech letech od celého rozjezdu migrační krize, po tisíci kecech, vyhrožování, ztrapňování, apelech na humanitu a vysvětlování blbým východňárům, jak jsou xenofobní, dostali jsme se do bodu, kdy Němci a Rakušáci říkají zhruba to, co říkal Orbán už v roce 2015 a dělají to, co jsme dělali před třemi roky. 

Dokonce to došlo tak daleko, že už neprosazují kvóty. Trvalo jim tři roky, než pochopili to, co u nás vědělo každé malé děcko. 

Samozřejmě katastrofa se už stala. Po Evropě běhají statisíce lidí, které nikdo nechce. Každý den připlují další lidé do Itálie i Řecka, je tu hromada bezprizorních lidí a nikdo neví, co dál s nimi. Po skvělých výsledcích integrace německých i švýcarských fotbalistů už vědí i v tom Dojčlandu, že to všechno byly jenom kecy. 

A tak se hraje stará osvědčená hra - Černý Petr. Nic jiného to není. Prostě se jen jedná a jedná, zřejmě se budou přesouvat lidi sem a tam a holt na někoho to padne a někomu ti migranti prostě zbudou. Vůbec to nesouvisí s dohodami, nesouvisí to se Shengenem, nesouvisí to ženevskými konvencemi. Jen se tahají karty a je třeba se  zbavit té černé. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Nemat pochop pre humor Vidlaka povazoval by som poslednu vetu za vyslovene rasisticku :D ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nebo se také říká,pachatel se vrací na místo činu.
Jak jsem napsal včera,Anglické tajné služby potřebují nějak vybruslit z té blamáže otravy Skripalových.
Kolem migrace bude ještě dusno,sice jen vypustili slůvko kvóty,ale migraci nezastavili.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

to ne! Představte si, že budou potřebovat vybruslit z této další blamáže, a pak z další a ještě další......mně se líbí Vidlákova torie o ztracených a nalezených ampulích - přijde mi, že je to tak pravdě podobné, že to musí být nějak tak.
Samozřejmě, že se to nikdy nedovíme - to by se Británie musela omluvit Rusku a to nejspíš fakt nehrozí.

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

výzva britského Zamini Putinovi - aby jim prý ale šupitopresto ruská strana sdělila VŠECHNO, co ví o případu a nic nezatajovala.
Na tohle lze pouze udělat fakáče, co s tím jiného.

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lupi.
Až po Vašem příspěvku mě to došlo.
Už těch otrav bylo více,tak musí vršit další a pořád se jim nedaří najít viníka Rusko.
Spíš mě napadá,že ty otravy jsou testem,něco se připravuje většího,když si dáme do souvislostí i chemické útoky v Sýrii v reži Anglie.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Taky je potřeba namastit koberec Putinovi pro závěr MS 2018 ve fotbale, aby si tak nevyskakoval. Něco jako matlala patlala pro čištění parket klůckem jako pro komořího Langa.
On ten drzý Putin dokonce s úsměvem blahopřál USákům (Boltonovi) k získání pořadatelství jednoho z příštích mistrovství. To si vůči übermenschům dovolil hodně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Moje komentáře za moc nestojí, obvykle jen vyhrábnu nějaký kontroverzní fakt, který se problému týká, a nechám ostatní, aby ho rozebrali. Vidlákův článek si zaslouží diskuzi, a tak si dovolím, i přes svůj nevhodný styl, začít.
Co se asi přihodilo v Salisbury ?
Už vysvětlení, že se jedná o akci ruských rozvědek je silně nepravděpodobné. Takovým způsobem se nepohodlní lidé nelikvidují. Určitě ne tak, aby stopa vedla přímo k pachateli, tedy k Rusům a přes nějakou látku, zvanou Novičok, kterou údajně západ neznal, nevyráběl, nepoužíval. To vůbec nadává smysl !
Další dva lidé, kteří jsou postiženi podobným způsobem, a kteří pravděpodobně nemají s ruskými rozvědkami nic společného, už možnost, že za incidentem stojí Rusové, vylučují úplně. Přesto Angličané opět napadají Rusko, zcela nesmyslně.
Nabízí se vysvětlení, že v salisburských laboratořích se látka na bázi Novičok vyráběla, zkoumala a testovala. Pachatele je tedy nutno hledat tam. A může to být záležitost jednoho člověka, který měl ke vzorkům přístup, a teď je trousí po okolí, aby byla nějaká zábava. Lidi máme různé a jiné. :-)

Zatím bez slepic

Rusy bych za otravnou látkou opravdu nehledal. Dosud nikdo ani neví, co to bylo za látku, klidně to mohla být VX. Z novičoku se dosud nikdo nevyléčil, Skřípalovi jsou první. A účinkuje okamžitě. Testují snad na nich britští vědci, jak léčit lidi? Nebo někdo chce uškodit Rusům - operace pod falešnou vlajkou? Rusy nebo bývalé špiony bych ale za kauzou nehledal, jde o čistě amatérské provedení. Hledejme pachatele mezi vědci testujícími otravné látky nebo v britských tajných službách, které jsou schopny zpravodajskou operaci tak zfušovat. Pravdu se asi nedozvíme, ale hledejme, komu kauza prospívá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jsou přede mnou další tři. Nuž, to jsou ty zákony schválnosti !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vtipné bylo, když k těm novým dvěma otráveným náměstek britské ministryně vnitra vyzval Putina, aby mu ke Skřípalovým řekl, všechno, co ví. Putin mlčí, protože asi nic neví. A mlčel by, i kdyby za kauzou byl. Náměstek britské ministryně vnitra Ben Wallace jen dokázal, že je ještě hloupější než jiní britští politici.

Náměstek britské ministryně vnitra pro bezpečnost Ben Wallace vyzval ve čtvrtek Rusko, aby poskytlo detailní informace k březnovému útoku nervově paralytickou látkou novičok na bývalého ruského dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dceru. Náměstek tak učinil v souvislosti s případem dvou britských občanů, kteří byli otráveni stejnou látkou.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/477059-londyn-kvuli-nove-otrav…

Pomalu začíná být nebezpečnější být britským spojencem než nepřítelem Putina. Kauza novičok už není ani směšná, je jen neuvěřitelně trapná blamáž britských tajných služeb a britské vlády. A místo, aby ji náměstek nechal potichu vyšumět, znovu připomene Skřípalovy. Za těmi zůstala mrtvá dvě morčata (uhynula žízní) a mrtvá kočka (utratil ji britský veterinář). Jinak kde nic tu nic, žádné kompromitující informace, jen sankce na Rusko a vypovězení diplomaté. Škrtám britské tajné služby jako prvek, který ovlivňuje politiku ČR, protože tak zfušovanou kauzu by nezvládl ani čerstvý amatér po týdnu služby v MI6. Politiku ČR tedy ovlivňují nejvíce USA (prostřednictvím velvyslanectví a rozsáhlé sítě místních agentů), Rusko (prostřednictvím kontaktů před 1989 a několika nových), SRN (přesněji BND prostřednictvím přátel Sudetoněmeckého landsmanšaftu a KDU-ČSL) a pak ti další. Brity ale můžeme vynechat, nemají na zpravodajské hry intelektuální schopnosti.

Co se týká migrace, musíme si uvědomit pravdu z jedné bitevní scény z filmu Statečné srdce o Williamu Wallaceovi. Tehdy anglický král posílá vojáky, aby dorazili poražené Skoty. Jeho pobočník se ptá, zda má poslat lučištníky, a anglický král odpoví: "Ne, šípy stojí peníze. Pošlete Iry, lidské životy nestojí nic."
V migraci jde zjednodušeně řečeno o základní tezi evropských demokratických společností, kdy oficiálně má lidský život největší neměřitelnou hodnotu. Dochází ke střetu s kulturami, kde lidský život nemá hodnotu žádnou a největší hodnotu má klan a jeho čest a přežití. Pro migranty ani náš život nemá žádnou cenu. Podle jedné nové zajímavé teorie africké války nežene hlad, ale dostatek potravin. Vládní vojsko odkázané na místní zdroje ani rebelové neoperují v oblastech s nedostatkem potravin, ale války vznikají jen v oblastech, kde je potravin dost. Samozřejmě může dojít k situaci, kdy lidé z oblasti postižené neúrodou vezmou své zbraně a vydají se pro potraviny ke šťastnějším sousedům. Ale Afrika je velká a ne všude se vedou války. Mnohé oblasti jsou mírové po dlouhé roky.
http://www.prochlapy.cz/clanky/pricinou-valek-v-africe-neni-nedostatek-…
To souvisí s migrací, že všichni žadatelé o azyl, kteří zaplatili pašerákům, jsou nelegální ekonomičtí migranti, kteří si nezaslouží ani soucit ani pomoc. Ti nejubožejší došli jen kousek od svých domovů. Tudíž není třeba zkoumat imigranty z Afriky, lze je rovnou šmahem odmítnout všechny, a neziskovky pašující lidi zakázat pro nelegální obchod s lidmi.
Jestli chce Evropa učinit humanitární gesto, pak by jedinou možností bylo udělit nějaká víza výhradně na zastupitelských úřadech. Nikde jinde. Pak bude dost času každého žadatele prověřit. A co se týká odmítnutých imigrantů z Afriky, za ně mají odpovědnost jejich vlády a imigranti sami, že se nesnažili poměry v jejich státě zlepšit. Evropské vlády mají odpovědnost jen vůči svým občanům, nikoliv vůči občanům jiných států. A jestli nějakému imigrantovi skutečně hrozí ohrožení života, může požádat o azyl na zastupitelském úřadu evropské země a nemusí riskovat život cestou s pašeráky.
Ze všech indicií se ukazuje, že imigrace muslimů z Afriky a Asie je řízena nebo tolerována evropskými vládami a je záměrná. Cílem je likvidace národních států, likvidace sociálního a zdravotního systému, který se pod náporem imigrantů jednoduše zhroutí a dovoz žoldáků do budoucí evropské armády - lidí bez vztahu k místním obyvatelům, na slovo poslušných evropských vládců, ochotných spáchat cokoliv vůči evropským obyvatelům. Možná, až bude muslimů dost, budou pochodovat na Moskvu a zemřou na mrazivých ruských stepích. Předtím ale úplně zničí Evropu. Ta jako kulturní centrum jednoho okruhu civilizace končí. Důsledkem imigrace muslimů nebude sjednocená Evropa, ale nadvláda kriminálních gangů a zhroucené státy.
Brzy se ukáže důležitost zemědělství a vlastní výroby potravin jako strategická výhoda. Druhou strategickou výhodou, která nás chrání před větší invazí muslimů, je chudoba místní populace.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdalipak to někdo takto vysvětlí zfanatizovaným občanům západních zemí ? Nevysvětlí ! Stejně je pozdě, Západní Evropu můžeme klidně odepsat už teď. Nejde jen o zrádnou politiku zástupců těchto zemí, jde také o většinu obyvatelstva, které nemá zájem na radikálním řešení a čas pracuje proti staré, dobré Evropě.

Zatím bez slepic

Děkuji, západní Evropa je odepsaná, pokud se umírnění muslimové zcela nehumánně nevypořádají s muslimy radikálními. To ale svým bratrům ve víře neudělají, takže jestli přijde nějaký nový Hitler a pošle všechny muslimy do plynu, tady je počátek. Ostatně kromě jízdy na velbloudu sunnitští muslimové nic nevynalezli. A i tu jízdu vynalezly kmeny předislámské doby. Ovšem někteří vládci Evropy usoudili, že Korán, středověká kniha plná logických nesmyslů a hodná jen zapomenutí, bude ten tmelicí prvek sjednocené Evropy. Nebude.

Zatím bez slepic

Naprostý souhlas. Jen bych doplnil, že v koránu se píše: "A když si přejeme zahubit město nějaké, poručíme boháčům jeho, aby v něm nepravosti páchali a pak uskuteční se slovo Naše nad ním vyřčené a zahubíme je zničením dokonalým."

Zatím bez slepic

To je překlad Ivana Hrbka, konkrétně verš 17:16. Očividně se jedná o verš s nejednoznačným výkladem (mrkl jsem i na jiné překlady) a tedy -- když už se zašťiťujete překladem Ivana Hrbka -- se můžete mrknout i na 3:7 -> že význam něčeho z Koránu zná jen Pánbůh.

Zatím bez slepic

Gerde, když jste tak jednoznačně přesvědčený že Korán je prý kniha plná logických nesmyslů, tak se naskýtá otázka, zda-li jste jej vůbec četl? Počítám že maximálně překlad textů z Koránu od Ivana Hrbka a BůhVÍ zda-li alespoň to. Korán je pouze ve výsostném arabském jazyce a jakýkoliv překlad textů z něj nejenže eliminuje jeho působení při jeho vyslovování, ale zároveň všelijak pokrucuje a mění skutečný význam jeho slov a slovních spojení.
Koránská arabština je na vyslovování těžká i pro rodilé araby. Samotný význam různých slov je ovšem silná nadkapitola sama pro sebe a o různé výklady se mezi muslimy vedou hádky již několik století.
Já jako muslim nemám jediný důvod o Koránu pochybovat a třeba jako naprosto jasná pravda se ukazuje kor v dnešní situaci např. to o zoufalství "nevěřících" :-) -> je to v části verše 5:3, klidně si to dohledejte alespoň v nějakém překladu, když tedy (skutečně bez urážky!) z Koránské arabštiny neznáte s největší pravděpodobností vůbec nic.

Zatím bez slepic

Och Johnny,
necítím potřebu učit se koránskou arabštinu nebo arabštinu vůbec. Rozumím, že jako muslim nemáte vůbec potřebu pochybovat o Koránu (a ani nesmíte), ale sám Mohamed, mír a Boží požehnání s ním, že, odmítl diskuzi s křesťany a židy, ve které by mu jeho teze rozsekali. Ostatně i sami muslimové přiznávají, že některé části Koránu si navzájem odporují, tak si vzali na pomoc hadísy, aby se v tom vůbec někdo vyznal.
Korán je přeci pro muslimy závazný natolik, že nesmí být měněn a tak se jej učí v koránské arabštině. Otázkou je, kolik muslimů vůbec ovládá koránskou arabštinu. Pro své potřeby ji nepotřebuji vůbec. Ano, četl jsem jen jeden překlad Koránu, ale to na věci nic nemění. Islám byl ve své době pokrokovým náboženstvím, teď je to jen prvek středověkého tmářství, kdy nejasný výklad o zahalování žen přebral tak, že je všechny nacpal do černých pytlů s otvorem pro oči. Netolerance k jiným náboženstvím je snad jasná v jakémkoliv překladu. Takže nepotřebujeme Korán nějak důkladně zkoumat, islám v současné podobě je náboženstvím neslučitelným s lidskými právy a demokratickým zřízením států v EU.
Koránskou arabštinu se učit nehodlám, není mně k ničemu.

Zatím bez slepic

Komoušům budování míru pro všechny nevyšlo a když demoktatůra s pámbíčkářskou tradicí slibuje totéž, opět lže, neb třeba v Evangeliích také nic takového není.
Mat. 10,34 -> Nedomnívejte se, že bych přišel pokoj dáti na zemi. Nepřišelť jsem, abych pokoj uvedl, ale meč.
Luk. 12,51 -> Což se domníváte, že bych přišel pokoj uvésti na zemi? Nikoli, pravím vám, ale rozdělení.
zdroj: Bible Svatá "Kralická" 1613 http://www.etf.cuni.cz/~rovnanim/bible/k/Mt1.php

Zatím bez slepic

In reply to by Johnny Mássel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Johnny,
pokud se islám radikálně nezmění, a to Mohamed zakázal, čeká jej konflikt s křesťany, židy i ateisty. Čím více muslimů bude, tím dříve konflikt vypukne. Při nějaké koncentraci muslimů v populaci bude konflikt nevyhnutelný. Mohou mu zabránit jen umírnění muslimové, pokud se vzdají těch radikálních muslimů.

Zatím bez slepic

In reply to by Johnny Mássel (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ještě budou muslimové muset vzdát část Koránu o šíření víry. Pokud chtějí věřit Mohamedovi, je to jejich věc. Ale ať k tomu nenutí jiné.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak dále budu "kydat" pod svým normálním jménem :-). Přeci jen přezdívka Johnny Mássel vznikla jako taková transliterační hříčka když jsem se začal více věnovat arabštině (arabština má prodloužené souhlásky, ale do latinky se to většinou transliteruje jako dvě stejné souhlásky za sebou) z původně zamýšleného Džony Máslo :-) a to v době kdy máslo bylo exkluzivní a bylo hodně probíráno :-). Doufám že Kydající přijmou mou změnu a tato přezdívka již nebude aplikována :-).

Pochybovat smí muslim snad o všem :-), ale třeba já o Koránu nemám jediný důvod pochybovat a to nikoliv z důvodů jakýchsi vymyšlených zákazů, ale protože na mě asi tak ohromně působí. Nepochybuji o tom, že je celý od Pánaboha. Ale je otázkou, co vám k možnosti pochybovat řeknou nebo napíší jiní muslimové, názory na téma pochybování by byly jistě velmi rozmanité :-).

Že Mohamed prý odmítl diskuzi s židy a křesťany? A co 3:64? Nemám důvod pochybovat o dobrosti Mohameda, zato nepochybuji o tom, že jste napsal lež :-). Jinak s hadísama (údajnými výroky co prý za svůj život prohlásil prorok Mohamed sesbíranými poprvé více než století po Mohamedově smrti) je to ještě zajímavější, ale o tom by byl velmi dlouhý odstavec.

Ze své vlastní osobní zkušenosti je diskuze s židy velmi krátká -> stačí nahodit, že tzv. Desatero není systém příkazů/rozkazů/nařízení ale popisy budoucnosti -> viz. např. Bible Kralická (volně jak si vybavuji) -> "Já jsem Hospodin Tvůj Bůh, Nebudeš míti jiných bohů ..., Nepokradeš, Nesesmilníš ..."
Příkazy by byly "Nesmíš míti! Nekraď! Nesmilni! ..." -> a kdysi jsem koukal i do více překladů bible a někde to měli přeložené jako rozkazy a někde jako kraličtí, tedy v syntaxi budoucího času čili popisů budoucnosti (nic jiného než popisy z té budoucí syntaxe snad vycházet ani nemůže) -> a výklad že prostě v ideální budoucnosti ti dobří již nic takového dělat nebudou. A podle mě bylo ponecháno na lidech, zda-li se o takové chování budou snažit nebo nikoliv; a když pochybí, obrací se na Hospodina Boha svého s pokáním. Jenže židi nějak že nejde o příkazy nemohou zkousnout a prostě začnou prskat vzteky a dělat nenávistné hrubiány, takže diskuze je ukončena tak během minuty, páč fakt nemá smysl.
S křesťany je to obvykle delší, páč nadhodí jak jsou moc rádi že vedou jakýsi údajný mezináboženský dialog s muslimem a následuje asi pětiminutový monolog z jejich strany o tom, jak je Ježíš miluje a jak jsou v životě šťastný. Nemá cenu jim nic říkat, páč beztak melou jen tu svou. Po pěti minutáh když si uvědomí že kecaj jen oni (snad až jako nějací přesvědčovací fanatici), tak nahodí nějakou otázku, co že si o něčem tedy myslím jako muslim. No tak odvětím, že Ježíš byl prorok a nikoliv jakási třetina Boha, a že Trojice a nic na ten způsob nikde v Evangeliích není a je to jen nějaký církevní výmysl a že dokonce v Koránu je zmiňováno, že by pro ně bylo lepší, kdyby "Trojice" nikdy nevyslovili. Ještě je zajímavé, když se jich někdo další zeptá, jak třeba vyřešili nějaký svůj problém ... to už kecy o tom že je Ježíš miluje nejsou a jen posílají za nějakým prý skvělým knězem. Suprově to odporuje Evangelickému "dvojteru" (a v Bibli Svaté 1613 opět přeloženému jako popisy budoucnosti) čili (opět jak si vybavuji) "Budeš celou svou duší, celým svým srdcem, celou svou myslí s Hospodinem Bohem svým" (čili žádné místo pro kněze) + "Milovati budeš bližního svého jako sebe samého".
A tím to v podstatě hasne, po asi 10 minutách konstatují, že křesťanství není slučitelné s islámem a odchází.

Korán být měněn ani nemůže a to ať by jej chtěli neznabozi či pámbíčkáři měnit a znechucovat muslimům jakkoliv :-) (15:9).

Islám není slučitelný s demokratůrou a těmi přemnohokrát omýlanými údajnými lidskými právy, v tom se shodneme -> a až budete zklamán z dalších papalášských zmrdizmů, výsledků voleb, dalších přenesmyslných nařízeních, vojclování, bombardování a sraní se do jiných, hýbání s cenami komodit a spekulacemi na kterých vydělá jen hodně málo "vyvolených", zničeného životního prostředí ... néné, nic z toho není islámem!

Co se týká zahalování žen, né všude je to tak tmářské :-), muslimů je tuším odhadem 1,5 miliardy a né všude cpou ženy do černých stanů :-).
Donucování k islámu je jakási propaganda z médií (viz. např. 2:256 ale překlad Ivana Hrbka není ani zde moc šťastný, kdybyste se přeci jen chtěl setkat s něčím mnohem přesnějším, máte možnost na http://www.koran.sk s překladem Abdluwahaba Al-Sbenatyho z roku 2015). Samozřejmě to nezaručí, že by vám nějaký fanatik něco nevnucoval, jenže vy si to představujete násilně -- možná jako odraz toho, jak komoušská či demokratická civilizace čím dál víc násilně cpe všechno těm svým občanům (a od narození už dětem, např. školy a naprosto debilní vzdělávací systém a nevyhnutelná nutnost se ho účastnit). Jenže řekl bych, že životnost takového násilného vnucování je v arabském světě rovna pár vteřinám. Spíš bych řekl (na 99,99%), že když vás bude chtít nějaký zanícený arabáš přesvědčit, tak to bude dělat dost rétoricky na špičce a možná až dost přátelsky a sladce :-). Proč byste řekl, že mají různé radikální organizace takový úspěch s verbováním nových členů? Že by jim násilím vnucovali jakési své představy? Kdepak, tohle dělají komouši a církváši když se jim jiní nehodlají podvolit (když to nejde po dobrém, tak to půjde po zlém), kdežto arabáš mnohdy umí přesvědčovat velmi velmi laskavě a chválit! :-). [už se lze těšit na absolutní lezdoprdelství politiků až začnou chválit aby získali hlas občana, to bude asi teprve vidno, kam bývalý člověk může klesnout!]

Podle vás prý Mohamed zakázal měnit islám. Nevím kde jste se k tomu dočetl, ale islám byl ukončen ještě za jeho života, o tom je část verše 5:3. A na to definitivní dokončení islámu jsou tam použitá specifická arabská slovesa, která se nazývají perfekta (podle gramatik evropských arabistů). V překladu Ivana Hrbka se s tím, co jsou slovesa perfekta a co imperfekta nesetkáte; a nesetkáte se s rozlišením těchto sloves zatím ani v jiném překladu!
Konkrétně tedy Hrbkův překlad toho -
část z 5:3
"... Dnešního dne jsem pro vás dovršil vaše náboženství a naplnil nad vámi Své dobrodiní a zlíbilo se mi dát vám islám jako náboženství. ..."
Slova "dovršil" a "naplnil" jsou právě perfekta a arabské slov "dýn" které Ivan Hrbek přeložil jako "náboženství" je slovem, o kterém se dodnes vedou diskuze, co že vlastně znamená :-) - a třeba hadísy v tomhle nějak nepomáhají :-).
Jinak imperfekta jsou slovesa v podstatě tak nějak jak je zná čeština, tedy jako např. minulý čas, přítomný, budoucí. Kdežto perfekta jsou specifická slovesa o kterých se dodnes vedou diskuze o tom, co vlastně znamenají :-). Asi nejlepší rozbor se kterým jsem se ohledně perfekt setkal byl v knize Arabská slovesa (Charif Bahbouh, Jana Břeská, vyd. Dar Ibn Rushd myslím 2011) a přesto tam bylo konstatováno, že se prostě neví a ani nikde zatím nebylo ze zápisků z minulosti nalezeno, co že vlastně skutečně znamenají :-). Podle mě jsou to však USTANOVENÉ DĚJE, neboli děje takto probíhající v minulosti, budoucnosti i přítomnosti a ke kterým není možno nic přidat, není možno z nich nic ubrat a není možno je jakkoliv změnit!!! (leda Bůh může a ten to věřím nedělá, neb své slovo drží! - mimochodem ohledně slibů demokratů, znáte třeba výrok bývalého Lakotského náčelníka Rudého Oblaka? https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Cloud "Udělali nám mnoho slibů, víc než si mohu vzpomenout. Ale dodrželi leč jediný - slíbili vzít naši zem ... a vzali nám ji" [překlad mnou z en]).

Jistě se shodneme, že nelze změnit něco, co bylo dokonale dokončeno. A o tom, jestli to někdo praktikuje správně nebo ne, mně není příslušno soudit.

A co se týká jakési touhy po tom, aby se umírnění muslimové zbavili těch radikálních ...
A proč jako? Radši se budu snažit obracet na Pánaboha a odpouštět než ze sebe dělat hnusnýho čokla ... s výsledkem aby snad neznabozi a pámbíčkáři měli jakýsi klid? Bůh třeba neznabohům nastavil že jsou zoufalí (již zmiňovaná jedna část 5:3) ... takže jsou a nic s tím nenadělají :-). Já o jejich hnusný majetnictví a nejodpornější zvrhlost jakou je vlastnění půdy, přikazování/rozkazování a odporný otrokářství (např. dluhový, hypoteční) skutečně nestojím! A o pokrytectví a sliby pámbíčkářů taky ne!
Vy Gerde jistě také ne, ale demokratůra nikdy neprokázala, že by tohle nebylo její převelikou a neodělitelnou součástí!!!

Zatím bez slepic

In reply to by Kamil Landa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud ano, vetkněte si za něj Mohameda i s Koránem. Přece nevěříte tomu, že se jejich studiem bude u nás chtít někdo většinově zabývat?
Musulmanství je stejné tmářství jako křesťanství, ale to druhé už je ve zdejších zeměpisných šířkách celkem domestikované. A opět - většinově v naší zemi nezajímá populaci jedno ani druhé.
Vyšumělé.
Vnutit násilím? To je stejné/obdobné jako s Rakouskem čí Třetí říší. Byli jsme před nimi a budeme i po nich.
Vidlák se zabývá zemědělstvím, třeba by mohl napsat nějaký traktát o mlácení prázdné slámy.

Zatím bez slepic

Kdyby Gerd napsal např. "podle mě je Korán ..." tak bych asi nereagoval, ale jeho natvrdo "zahanobení" mě prostě trochu rozohnilo a tak jsem napsal svůj názor. To že je Koránská arabština velmi obsáhlá a vůbec ne tak snadno předhazovaná záležitost stádo zajímat jistě nebude, ale já prostě svůj názor napsal.

"Musulmanství" - nevím co přesně tím myslíte, ale asi všelijak negativní projevy různých muslimů. Já někdy používám termín islamášství či islamifikace nebo islamifikátorství :-).

"Vyšumělé" Skutečně vyšumělé? A proč je tedy kolem islámu tak strašný humbuk? Možná byste si více přál aby to bylo vyšumnělé - a pokud jste spíše neznaboh ("nevěřící", "odmítající víru", "komouš" - tipuji z toho co si z vašich příspěvků vybavuji, že spíše asi ano) tak jste z toho alespoň nějak zoufalý. Ale o zoufalosti jsem toho myslím napsal dost :-).

Takže "byli jsme před nimi a budem i po nich" - jako lidé používající češtinu možná, ovšem budeme-li mezi nimi a v jak daleké budoucnosti vy nebo já, nejsme schopni s jistotou říci ani jeden z nás. Ale o tom jaký máte "přístup k vlastní rakvi" jste již zmiňoval - cynické ale docela vtipné, takže jistě vydržte, taky se dočkáte :-).

Zatím bez slepic

In reply to by Kamil Landa (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. Humbuk kolem islámu je jen proto, že je agresivní. Jinak by byl bez humbuku, ale to už by zase (asi) nebyl islám. Jeho náboženská podstata českou veřejnost (myslím si) hluboce nezajímá.
2. Zoufalý? Kdybyste místo "zoufalství" použil třeba "hlubokou nechuť", ocitl byste se blíže realitě.
3. Mám rád vámi použitý význam "neznaboh", rád ho ve významu kontrapunktu k náboženské víře také používám. Má totiž ten správný středověký punc, jaký k náboženství patří.
4. Musulmanstvím myslím přesně to, co vy ve svém textu prezentujete - tedy tmářství.
5. Jakýsi "autocynismus" je snad nejlepší vlastnost, jakou jsem si vypěstoval (nebyla mi dána žádným bohem). Takže díky za radu v poslední větě, ač mi takové rady vskutku netřeba. Ale určitě to myslíte dobře, korán nekorán.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

ad 1) viz. níže můj příspěvek Gerdovi [Důkaz o existenci VELKÉHO DUCHA?]. Zmínil jsem tam "průběh" jak Vize "vraždí" nevědomé stavy. To že "řezník" ještě nemá takovou zkušenost a pašíci (nevědomí) dělají humbuk nám (muslimům) snad Pánbůh zlepší :-). Asi podobně je to s dobrým humorem, který také bez milosti vraždí ty hrůzuvzbuzující nežádoucí a nezáživné stavy "něco muset"/nudy.
Jak jsem se dočetl tak svině (vepř, prase) je v budhizmech symbol: nevědomosti, blahobytu získaném bez námahy, přetvářky/lži.
ad 2) skutečně jsem z psaného textu nedovedl vydedukovat přesnější popis pocitů, vaše objasnění pocitů "hluboká nechuť" je obohacující :-)
ad 5) autocynikům neradit, beru si (zatím) k srdci :-). Skutečně si myslím že to skutečně zle nemyslím, ale já v tom předchozím příspěvku prostě nevěděl jak to nějak vtipně zakončit a napadl mě ten styl "rady" :-). Dovedl byste prosím blíže rozepsat ten "autocynizmus", popsat třeba právě víc pocitů? To abych možná i více pochopil, jak s někým takovým (alá potenciálně jinými kvéristy) třeba lépe jednat aniž by zbytečně vyvstávaly hádky či třenice a naopak dostával prostor mnohem více -- kéž oboustranně chápaný -- jedinečný humor :-).

Zatím bez slepic

In reply to by Kamil Landa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Lando,
mírně jste mne překvapil tím, že jste muslim. Považoval jsem vás spíše za židovského agnostika, dříve dlouhodobě používajícího jiný jazyk než je čeština.

Váš polemický příspěvek ke Gerdovi je zajímavý, i když se asi příliš velkého přídělu slepic nedočkáte.
Já bych za pasáže o Koránu dneska nepřidělil Gerdovi ani půl kostky slepičího bujónu, Allah mi odpusť nemilosrdnost a neslitovnost.
Nepovažuji se ani náhodou za znalce Koránu či muslimského náboženství, Korán sice vlastním a poctivě jsem jej přečetl, leč jedná se o Nyklův překlad z roku 1934, jiný jsem v ruce zatím neměl. Nevím, nakolik jsou ty novější lepší, tenhle je psán češtinou libozvučnou jako když padá hrbatej ze schodů a přitom recituje.

Pánbu je můj svědek, že pro zábavu dokážu žvanit naprosté pitomosti jako Spejbl, Luděk Sobota či Sobotka s Kalouskem dohromady. Ale snad dávám najevo, že se tak kór moc vážně neberu.
A když o něčem nemám ani páru (třeba o fraktální mezeře či jiných termitech, o jejichž významu nejsem uniformovanej), tak se zeptám, soryjako. :-)

Zatím bez slepic

Kdy dříve myslíte používající jiný jazyk? Myslíte v jakémsi minulém životě či inkarnaci (alá z budhizmu)? A třeba jaký konkrétně jazyk :-)?

Nyklův překlad v podstatě nepoužívám. Ono k překladu Ivana Hrbka arabisté většinou uvádějí, že je někde až velmi nepřesný a v podstatě přeložený špatně, to samé i s Nyklem - ale autoři překladů ve své době neměli internet a museli vycházet z toho, co měli k dispozici; kdežto dneska je možné mrknout na velmi mnoho výkladů a názorů, tedy pokud je člověk jazykově vybaven - ale např. v angličtině je toho fakt spousty, v tomhle je velké množství muslimů hodně snaživých - a z en vám to přeloží docela solidně (asi 80-90% solidnosti) i Gůgl translátor (byť já na en překlady kouknu jen zřídka a výklady v en mě v podstatě nezajímají).
Hatem Berrezouga (http://berrezouga.blog.idnes.cz - přesný článek bohužel již nevím) uváděl i to, že někde Ivan Hrbek použil slovo které má v češtině strašně úzký význam, ale originální arabské má význam mnohem širší a tak to v tom překladu vychází hrozně svázané, což však v originálu úzké není.
Překlad Ivana Hrbka používám spíše jen kvůli vyhledávání, neboť nyní nejlepší je slovenský od Abdulwahaba Al-Sbenatyho (http://www.koran.sk). Abdulwahab ho překládal mnoho let, uvádí to na svém webu. Také vytvořil dvě verze, jednu obsáhlejší s vysvětlivkami a výkladem kde právě uvádí různé interpretace ze starých výkladových slovníků apod. V těch výkladech jsou mnohdy velmi zajímavé historky, ale já osobně to beru ještě úplně jinak, neb za svůj hlavní obor považuji Vědomé Sny - a mám za to, že vše v Koránu (byť to nemohu říci s jistotou) je z této oblasti, ne z oblasti vnějšího světa jak jej vnímáme ve stavu kterému říkáme bdění. A ostatně to samé si myslím i o budhizmu a některých Indiánských "učeních" - vše z úrovně Vědomých Snů.
No a z těchto vlastních zkušeností (s vědomými sny) mi samozřejmě vychází většinou naprosto odlišné názory a postoje :-). Ono ve snech to funguje úplně jinak než v tom, co mnozí lidé nazývávávají tzv. realitou. A pokud popis dějů ze snů chcete naroubovat ryze na děje probíhající ve světě kolem nás v běžném "stavu vzhůru", tak z toho mnohokrát nic jiného než nelogičnosti a nesmyslnosti ani vyjít nemohou. Takže už nemám nikomu za zlé hanění něčeho, čemu nerozumí a neumí na to hledět z oblasti, které je to skutečně určené :-). Zase malé usmíření, super :-).

Ale nejlepší "překlad" je podle mě obdržená a zcela jasně pochopená Vize -> a věřím, že v tomhle byl prorok Mohamed nejlepším z lidí -> obdržel Vize (mnozí Indiáni taky), pochopil Vize (což by mělo být spíše záležitostí budhizmu, žel nevypadá to na to), a správně ono pochopení sdílel - a jsme doma u výkvětu mužské rétoriky výsostné arabštiny :-).

Zatím bez slepic

Na to otázku Vašeho dříve používaného jazyka zapomeňte - měl jsem jednoduše na mysli, že jste možná žil v zahraničí a nekomunikoval příliš často s Čechy trvale žijícími v Čechách. Ale ve světle Vašeho předchozího příspěvku považuji otázku za bezpředmětnou, poněvadž chápu, že při komunikaci s jakoukoli lidskou bytostí budete narážet na nepřekonatelné limity jazyka coby komunikačního prostředku. Čímž se sice nikterak zásadně nelišíte od ostatních obyvatel této planety, ale na rozdíl od většiny jste si této bariéry vědom.

Pište dál, je to zajímavé!
Jak jistě tušíte, většina z Vidlákových hostů si bude myslet, že nejste normální.
Svým způsobem budou mít pravdu - což je argument, že mezi nás patříte! Tady totiž nejsme normální nikdo, naštěstí. Proto se mi tu tak líbí.
Kdo je normální, ten totiž dneska do žádného a pod žádný blog nepíše. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Kamil Landa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Lando,
věřte si klidně, že islám je nejlepší náboženství na světě. Vše je v pořádku, dokud vaši souvěrci nechtějí vnutit svou víru ostatním lidem v Evropě. Nad veškerou diskuzi o Koránu bych Vám raději položil dotaz, který se dá stejně položit i Židům nebo křesťanům. Máte nějaký materiální důkaz o existenci Alláha? Nemyslím důkaz víry, ale prostě nějak doložit, že Alláh vůbec existuje. Stejně se mohu zeptat na Jehovu nebo svatou trojici. Protože materiální důkaz zatím není, můžeme vzít Occamovu břitvu a říct, že existence Alláha je složitější řešení problému než připustit jeho neexistenci. Ostatně dříve Řekové, Římané, Slované, Vikingové, ... věřili na boha blesků a hromu a přitom dnes už je fyzikální podstata jevu známa.
Nu a potom, co Islámský stát, vlastně z pohledu islámu příkladní muslimové, prováděl v Sýrii a severním Iráku, nemohu mít pro šíření islámu pochopení. To mně jako důkaz netolerance muslimů stačí, abych nechtěl vládu islámu v Evropě.
Nehodlám z toho dělat blog o islámu, proto v této diskuzi už nebudu pokračovat. Vám přeji, abyste se ve své víře v islám nezklamal.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

VELKÝ DUCH je indiánské jméno Jediného Boha, třeba z Lakotštiny je to do češtiny (s ohledem na nejpodobnější výslovnost v českých znacích) nejblíže přepsatelné jako Wakchátcháka. Mám vskutku širší záběr než "komouši(neznabozi)+skety(kolaboranti,pámbíčkáři) kontra podle-nich-nepřátelští-musulmani". Nebudu vám přepisovat arabské jméno Pánaboha, neb bych -- když už jsem zvolil dost podrobnou formu popisů -- považoval za správné vám popsat tedy i arabskou výslovnost, ale z vaší strany již diskutovat nechcete, tak to nebudu protahovat. Ale přeci jen jste měl v příspěvku otázku, tak reaguji primárně na ní.

Materiální důkaz o existenci entity zvoucí Bůh vskutku nemám a nemám ani nemateriální :-). Já jsem toho názoru, že pokud Pánbůh chce, dokazuje se sám -> a to myslím ponejspíše nemateriálně, tedy že někomu sešle nějakou svou Vizi, při jejímž průběhu to dotyčný jasně prožije.
V případě Vizí jsou myslím dvě varianty -> a to ta první a blahoskvělá, kdy o ní obdržitel stojí -> pak asi většinou následuje nějaká forma poklonění se Pánubohu -> u muslima asi optimálně poklona zvoucí sudžúd - to je takový to kleknutí na zemi s vystrčeným zadkem primárně na neznabohy a pámbíčkáře (ale i všelijaké pohany) :-) a také mnohokrát provázená slzami.
Druhá varianta je že zatvrzelec o Vizi nestojí a v případě jejího obdržení je z toho tak mimo, že v naší oblasti v podstatě následuje přesun na psychiatrii -> ale možná mu Pánbůh ve své jemnosti a laskavosti pošle i sanitku s partou robustnějších pánů, aby to ke slastným "lentilkám" měl rychlejší.

Islámský stát a příkladní muslimové? Co třeba 3:134? Ostatně myslím si, že Islámský stát a Spojené státy americké jeli na úplně těch samých dvou principech -> 1) snaha něco (svý zvěrstva a prasárny) smazat z minulosti 2) snaha přisrat něco (sebe) do radostné budoucnosti ve které nejsou.

Gerde, vy myslím vnímáte islám jako něco v podstatě (až ryze) materiálního a předpokládám, že jste nikdy nezažil žádnou Vizi.
Já jsem názoru, že všechna "učení světla" jsou o skutečných Vizích (Vědomých Snech) a pokud vám přijde skutečná Vize, tak vás v nitru natolik ovlivní, že mnohdy většina z toho, čeho jste se držel předtím, padne -> což se dá samozřejmě slovy popsat i tak, že byla zavražděna.
Ale zpět k materializmu - pokud je civilizace a její občani manifestací stavů potlačujících Vize, tak další a další stavy manifestující Vědomé Sny ji budou prostě bez milosti "rubat" a ti nevědomí s tím neudělají vůbec nic.

Zatím bez slepic

já mívám taky vize - a ujišťuju vás, že to jsou skutečné vize, nikoliv výmysly. Měla bych je začít, hlásat, co myslíte?
Mýlíte se ovšem dost fatálně v jedné věci - a to je ono vámi zmíněné "rubání". Pokud vizionářské myšlení vizionaří tak nějak pro sebe a zláká kolemjdoucí, je to naprosto vpořádku.
To, proti čemu se lid bouří a co zásadně nechce, nejsou uprchlíci, není migrace - to jsou lidé, kteří vám strčí rypák do polívky a začnou frflat, že je to polívka hnusná, že je to nebetyčně uráží, že alláh by takovou polívku nikdy nepovolil a vůbec- co takový nečistý požírač nečisté polívky pohledává v jeho pravověrné blízkosti?? Aha??? Nedbaje vůbec na to, že tu blízkost vytvořil on sám, uražený frflal.
Jinými slovy, stručně a jasně - NIKDO jiný svou víru nikomu nevnucuje. Jen islám.
Nehledě ještě k té drzosti kolik jeho vyznavačů se slastně pohupuje v sociální síti, kterou houpou jiní.
Kde a kdy jste uzřel vyznavače Buddhy, hinduistu, taoistu, či snad šintóistu takto si lebedícího? Vše občané, kteří nepotlačují "vize".
A my se necháváme zblbnout, jak ta jehňata, co ženou na jatka.....tedy, my snad ještě ne, ale mám kamarádku, dlouhá léta žijící v Londýně a při pravidelných diskuzích na toto téma se vždy diví, čeho všeho si tam už ani nevšimne.....kupříkladu multikulti třída, kam chodí její dítě, postupně navštívila v rámci seznamování kultur kostel, synagogu, hindský chrám, mešitu a já nevím, co ještě tam mají. A všude byla celá třída - až na ty machometánské žáčky. Ti šli POUZE do mešity, prosím. A jí už to ani nepřišlo divný, zarazila ji ta zřejmá diskriminace, až když jsme o tom mluvily.
Takže toto je kámen úrazu a zakopaný pes.
Co se vizí týče, jsem k jejich existenci v současných náboženstvích velmi skeptická - právě díky shora zmíněné zkušenosti.
Obávám se tudíž, že to, co má tendenci válcovat a rubat ani zdaleka nejsou vize.

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se že to co nazýváte vizemi není tím co já nazývám Vizemi (Vědomými Sny). Popište prosím mechanizmus jak vám to co nazýváte vize chodí a co se přitom ve vás odehrává, jak to ovlivňuje vaše vlastní chápání a co se přitom v těch vašich vizích dá dělat. Skutečně se obávám, že mezi vašimi vizemi a ještě tedy s upřesněním - Aktivními Vědomými Sny je značný rozdíl :-).

O vnucování víry by se dalo samozřejmě psát sáhodlouze, ale nějak jsem si nevšiml, že by křesťansko komoušská civilizace byla zcela svobodná a absentovala vnucování nařízeného a požadovaného životního stylu (je fakt že to je něco jiného než na co se dá hledět jako na vnucování víry) již od útlého dětství s násilnou expanzí toho na celou planetu. Taky jsem si nevšiml, že by muslimové (byť samozřejmě odstrašující případy by se jistě našli/najdou - ale já skutečně nejsem žádný superfízl abych věděl o každém chování vše) aktivně nutili někoho v něco věřit, ale nějak mi připadá -- byť to může zavánět konspirační teorií -- že strach z toho že muslimové vnucují svou víru opět rozsévají mnohá západní média a aktivisté.

To násilné a vražedné nasrání se po celé planetě (ach třeba všude mrtví indiáni, že?) mají očividně všichni ti strašně zlí musulmani oproti pravdoláskařským pámbíčkářům (demokratůra) či kovaným neznabohům (komouši) beztak značně zaostalé až se chce napsat nevýrazné :-).

Zatím bez slepic

In reply to by Kamil Landa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud tedy hodláte zmišmašit veškerá příkoří a nespravedlnosti veškerého lidstva, budete mít co dělat hromadu životů.....co kdybychom se drželi toho, co je tady a teď?
Muslimové jistě nenutí nikoho věřit - doposavad. Počkejme pár desetiletí, až jich bude víc (mluvím pořád o muslimech v západních společnostech.) Jen prostě prudí a vyžadují extrabuřty...."jen."
Ovšem, pokud je mi známo, svoje ovečky si drží pod trestem smrti (tam, kde drží nejen ovečky, ale i moc), což samo o sobě zapíná červené kontrolky v každém, kdo jen trochu uvykl tomu, že si rozhoduje sám o sobě.
Ještě mi odpovězte - pokud dokážete - na jednoduchou otázečku: jak je možné, že masivní třenice vznikají výhradně s vyznavači islámu? Proč ne s hinduisty, buddhisty atd? Tedy také s lidmi víry? Proč? A nezapomínejte, že mluvím o Evropě a zdůrazňuji "masivní" - s jednotlivostmi na mně prosím nechoďte.
Já rozumím tomu, že si to do velké míry děláme sami svým humanitárním přístupem a nechutí k agresivním řešením - to ale jen a pouze dokazuje, že islám a jeho vyznavači disponují sebevědomím, neodpovídajícím jejich skutečnému významu/přínosu světu. (Prosím, číslice, algebru a podobné vynechme, pořád se držím toho tady a teď)
Navíc pane, já jsem žena, víte. Mám dcery, mám vnučky - mně se prostě nemůže líbit už z tohoto důvodu rostoucí sebevědomí mohamedánského osazenstva Západu.
Co se vizí týče, z vaší charakteristiky (že jsou to vědomé sny) vyplývá, že každý nazýváme vizemi něco jiného - moje vize se rozhodně nenechají nějakým vědomím znásilňovat, to mi věřte :-) Tudíž je nelze řídit a upravovat dle momentálního přání a potřeby.....pokud jste tím myslel něco úplně jiného, prosím, přibližte to.
Samozřejmě o nich mluvím - s kým, to je moje soukromá věc. Nikomu je nevnucuji.

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jako jedinec žádné masivní třenice s masami (díky VELKÝ DUCHU) neprožívám. Ale možná je to tím, že mnozí jednotlivci mají tendence všelijak masivizovat a mluvit o něčem co je přesahuje jako o něčem čemu rozumí a čím jsou aniž by ve skutečnosti byli. V takových případech se žádným masivním zážitkům s všelijakou masou už asi ani nedivím.

Ohledně Vizí jsem měl sepsán dost dlouhý text, ale spadl internet a tak jsem se šel pomodlit a během modlitby jsem dospěl k názoru, že už je to příliš exkluzivní a že souhlasičům s vlastnictvím půdy tohle dávat nemám, že to je hodno vlastního webu. Podle mě jde beztak o Indiánské záležitosti a ty se s vlastněním půdy vylučují; a myslím si, že souhlasiči s vlastněním půdy tyto záležitosti vyměnili za ta svá vlastnictví. To, že je jejich vlastní vlastnění nespokojuje, nepovažuji za problém za který bych jakkoliv mohl.

[skutečně ve srandě: Na masivizaci si můžete vzpomenout třeba na nějakou svazáckou propagandu nebo propagandu firemní či politickou a do toho mě prosím netahejte. Tihle různí znalci masivních pravd vám jsou schopni nabídnout jistě mnohem malebnější vysvětlení "mas" - a při větší spolupráci s nimi třeba i ušité na míru přímo vám :-).]

P.S. Připravuji vlastní web, ale jelikož bych jej rád spustil v určité kvalitě (a vše si programuji a vytvářím sám), tak to během letošního roku asi nebude.

Zatím bez slepic

jako jedinkyně taky neprožívám a protože chci, aby to tak zůstalo - pro mě, i moje děti a vnoučata - nechci tu ani kritické množství vyznavačů islámu :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě jsem přehlédl tu vaši prvotní otázku ohledně toho jestli máte ty své vize hlásat.
V příspěvku [Kdy dříve myslíte…] jsem uvedl, že si myslím, že prorok Mohamed nehlásal žádné vize, ale že sdílel až pochopení Vizí které obdržel. A tohoto přístupu jsem zastáncem -- pakliže obdržím Vizi, mám ji pochopit a komunikovat ono pochopení, nikoliv Vizi samotnou.

Zatím bez slepic

já "komunikuji" obé - patrně proto, že jsem se neptala na postup ani Mohameda, ba dokonce ani Ježíše, který je mi nepoměrně bližší......a patrně to byl vizionář par ecellence.
Ovšem, moje vize se zaplaťpánbůh! netýkají celého lidstva, ba ani mého kmene a každý ať si z nich vezme, co je mu k dobrému.

Zatím bez slepic

Tomu se říká, že se nám někdo (rozuměj Johnny Mássel alias Kamil Landa) odkopal ... :-D

Zatím bez slepic

Proč ne.

Zatím bez slepic

jen aby spíš nepřišel nějaký ten Muhammad al Hitler - to se mně zdá pravděpodobnější.
Vždyť to říkám furt - chybí jim zkušenost totáče do sbírky. Těch pár let za druhé války bylo zřejmě málo a Británie - ta nemá ani těch pár let.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bylo-li by možno udělovat slepice za diskuzní příspěvky.

Zatím bez slepic

Když bude takto přispívat,bude mít brzy celou drůbežárnu a co s tím.
Pane Gerd.
Už mě napadá ohledně těch západních politiků to rčení,když chcípla koza mne,ať chcípne i sousedovi.

Zatím bez slepic

Kdyby se virtuální slepice staly reálnými, rád bych se o drůbežárnu rozdělil s místním osazenstvem. Západní politici a priori neuvažují, že by měli poslat do problémů i země V4. Vůbec jim na nich nezáleží, je jim i jedno, jestli budou nebo nebudou mít problémy. oni jen chtějí krátkodobě přesunout hromady muslimů ze svých zemí. Proto ty kavárenské plky Sobotky o pouhých 12 imigrantech musíme brát jako případ, kdy jezinky taky slibovaly, že jen dva prstíčky ohřejou a hned zase půjdou. Ne, západní politici potřebují viditelné snížení počtu imigrantů, takže jich do zemí V4 přesunou statisíce. Nebo půjde o formu trestu ve smyslu: "Když budeš imigrante zlobit v Německu, přesuneme Tě do chudé ČR za trest." Aby se většina imigrantů bála budoucího osudu a dala se ovládat. Ti první imigranti a malé kvóty jsou jen prvním krokem salámové metody. Takže ani jednoho. A jestli nějaké imigranty přijmout, nechť si rozhodne ČR, ale nikdy Brusel nebo Berlín.

Zatím bez slepic

Děkuji

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skřípal 2 je již trapnost. Vše k tomu tady už bylo vyřčeno.
Ale má tady výňatek z pravidelné svodky hi´´ystických měsíčních udílostí od nicku Croix.

"2. 7.

1917 – Bitva u Zborova. Bylo to první samostatné vystoupení československé brigády v Rusku. Legionáři prolomili všechny tři linie obrany nepřítele (centrálních mocností). Bez zajímavosti není přehled jmen velících důstojníků, kteří potom sehráli významné role v politickém životě Československa. Vyznamenal se zde především Radola Gajda, ale též Jan Syrový (v této bitvě přišel o oko), Stanislav Čeček, Zdeněk Fierlinger, Emanuel Moravec, Rudolf Medek a také Ludvík Svoboda."

Položil jsem v roce 2007 věneček j památníku u Zborova na němž stojí " za lepší osud slovanských národů zde padli".

Zajímavý je výčet jmen, těch co uvádí Croix. Co jméno, to zásek do historie a každý jiným směrem.

Zatím bez slepic