se mi fakt líbí

Autor
Štítky

Jezdím si takhle po rakouských zemědělcích a tu a tam večer, když byl signál nebo wifina, sleduju, jak se vyvíjí kauza H-systém. Povídám si o tom s rakušáky a čím dál víc si začínám říkat, že celé národní obrození byl nesmysl a Franta Pepa Jednička byl vlastně super alternativa republiky i demokracie. 

Celou kauzu beru jako výborný reflektor, který nasvěcuje lidské povahy. 

Fakt se mi líbí, když se dneska někdo dokáže durdit nad tím, že lidi tenkrát byli okradení a snažili se s tím něco dělat. Chodili od čerta k ďáblu, bojovali o svoje peníze, nikdo jim nepomohl, všichni je jen okrádali. Nejen Smetka a jeho kamarádi, ale i právníci, soudci, správci konkurzní podstaty a protože jim kdysi dávno soud zakázal nakládat  majetkem, mají dneska smůlu. Samozřejmě oni nešli hlavou proti zdi. oni jednali na radu nějakých právníků a dalších chytrolínů. Ale dneska se najde dost lidí, kterým takové provinění stačí na to, aby je všechny poslali pod most. 

Není rozdíl mezi H-systémem a předraženými hrnci v nějaké předváděcí akci. Prostě se pár právníků a dalších gaunerů s velkými možnostmi a malými ohledy domluvilo a ukázalo se, že stačí donutit člověka j jednomu podpisu a dá se pak okrádat několikanásobně znovu. A najde dost slušných obyčejných lidí, kteří pokrčí rameny a odepíšou je. 

Takový přístup mě strašně vytáčí. Další komentátoři jsou ochotni mluvit o tom, že přece není možné těm lidem pomoct, protože by to znamenalo, že by chtěl pomoct každý. To se přece nesmí. Ale že se pomáhá pivovarům dotacemi na investice, že se sanovaly banky, že se odpouštěly daně, že se lákali investoři pobídkami, to je v pořádku. Většina novinářů pracuje v nevýdělečných periodikách a žijí jen díky dotacím od někoho. Fil, který si na sebe vydělá u nás natáčí asi jen Troška. Ostatní pěkně natahují ruku po státním příspěvku.

Vepřín v Letech se vykoupil za větší peníze aniž by na to kterýkoliv Rom přispěl korunou. Zemědělci dostávají nejen dotace, ale i pomoc za sucho. Podniky dostávaly v krizi příspěvek na zaměstnanost. V Německu jelo šrotovné. Ale když jde o obyčejného člověka, to je nebezpečné mu pomáhat.  Mohli by to chtít všichni... 

Kde jsou ti všichni, kteří chtějí pomáhat uprchlíkům z Afriky? Kde je Gen21, která stěhovala Iráčany do obíleného kravína v Jihlavě, jak se uprchlíci vyjádřili. Proč nezmobilizují zdroje a neudělají totéž pro ožebračené klienty H-systému? Tihle nejspíš budou za byt v paneláku docela vděční. Afričanům pomáhat, to stojí za články, blogy i granty z velvyslanectví USA, ale pomáhat lidem, kteří naletěli a prohráli, to už nestojí ani za řádek. Ale napsat, proč si za to můžou sami, to stálo za napsání patnácti tisíc slov, jak se vyjádřil jeden Vlk. 

V devadesátých letech se dělo všechno možné. Zákony nebyly, právo nebylo, přebytek jsme měli jen v tunelářích. Tehdy to nikdo nerozpletl a nejspíš ani nechtěl. Jedním ze základních principů práva je, že zákon neplatí zpětně. Ale díky sporu dlouhému skoro dvacet let, tady hzákony zpětně platí. Dnešními měřítky soudíme něco, co se stalo před dvaceti roky. 

A samozřejmě za všechno může Zeman. Jen čekám, kdy někdo přijde s tím, že je to vina i Babiše a Putina. 

A pak je tu poslední Urválek Monsport. Ten má klidné spaní, jedná přesně podle zákonů a jednal přesně podle zákonů i tenkrát, když vyšetřoval disidenty v Jazzové sekci. A bude jednt podle zákonů i kdyby přišel Hitler  a Stalin dohromady. Normální člověk by od takové kauzy šel pryč. Prostě by řekl, že nemůže dělat takhle hnusnou práci. Ale on je v poho. Za tu vejplatu to stojí.  Jen se děsím, kolik podobných Aichmannů tu ještě máme. 

V normálním státě by se byrokrati, policajti a soudci zastali okradeného a bylo by to rychlé. U nás se osmnáct let rozplétá něco, co nikdy nebylo přímé a všechny ty průsery se hodí na hrb tomu poslednímu chudákovi. Může si za to sám, poslouchal právníky, kteří mu radili bojovat a stavět dál místo aby odepsal mega a šel znovu vydělávat. 

Ale už alespoň vím, proč je náš stát na tom tak jak je.  Je tu moc Monsportů a moc obyčejných lidí, kteří si spravedlnost představují podle rozsudku nejvyššího soudu. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Výborně napsané.
Porušovali se zákony,nařízení,dobré mravy a najednou,že Monsport,dodržuje zákony.
Židé nesmějí být trestány,proto Klausova amnestie,jenže potom nese stát odpovědnost,za takové jednání prezidenta.
Jsou to kolikrát i soudní rozhodnutí,když se zjistí opak,pak stát musí odškodnit poškozeného,když soudy,politici,prezident,nenesou odpovědnost za své rozhodnutí.
Jenom povzdech,celá ta posametová zlodějská doba,nemohla dopadnout jinak,jen se k tomu nikdo nechce přiznat

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otto Adolf Eichmann taky jen dodržoval zákony na čistotu rasy, německé. Bylo to ale lidské? Izraelský soud v roce 1961 došel k závěru, evidentně ne a nechal jednoho z hlavních strůjců holokaustu oběsit.
V kauze H-Systém se také všichni drží zákonů ČR. Jen dobré mravy dostaly na frak. Po 20 letech už lze těžko hledat nějakou spravedlnost. Takže nakonec máme jen oblíbené Pepu a Máňu Koblihovy, kteří každou trachtaci zaplatí ze svých daní, aby byli ekonomy obviněni, jak si žijí rozmařile a že dobře už bylo. :-) Máme se prý lépe, než kdy předtím. :-)
Svinská doba začala už 29. září 1938 v Mnichově a pak už se jen měnili hlavní aktéři, jen ti platící zůstali pořád stejní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Halík a prof Hořejší reprezentují stran migrace sluníčkáře.
Halík i profesor Hořejší, každý jinak, ale sdělili následující oba.

Uprchlíky musíme přijímat, musíme pomoci. Lidská práva. Mezinárodní právo. Bylo by nekřesťanské nepomoci. Musíme se naučit spolu žít (v té rozdílnosti jak na Zemi, tak v každém státě). Ano problémy to přinese, ale od toho máme politiky, aby to vyřešili.

To mravní je pro ně imperativem stojícím nad vším ostatním. V silách člověka je soužití všech spravedlivě vyřešit.

To podtržené je vlastně pro ně vyloučeno z diskuse. Také je o tom takřka neuslyšíte mluvit nebo to velice rychle odbývají a vrací se k tomu, co je a má být podle nich předmětem diskuse. Také nemohou pochopit tu druhou skupinu.

Mnozí z naší skupiny nazývají Halíka různě. Obdobně jako Vy Vidláku toho Monsporta Urválkem – pro Vámi vnímaný jiný mravní imperativ pro jinou situaci, pro kauzu H-systém.

Každý uvažuje (myslí) jinak.

Do hry vstupuje i lidský faktor. Člověk (každý bez výjimky) je tvor chybující i ve způsobech myšlení. Nejen jako jednotivec, ale i jako skupinový celek pro rozdílný způsob myšlení (v celé šíři důvodů) a efekt tzv. skupinového chování. Pro naši skupinu chybuje ve způsobu myšlení Halík a prof Hořejší, pro sluníčkáře chybujeme ve způsobu myšlění my.

Zatím bez slepic

Kde zůstala lidská práva dosavadních obyvatel ČR? Na ty se nějak nehledí. Připomíná mně to obsazení amerického Západu a ožebračení Indiánů. Ti taky neměli žádná práva, jen povinnosti, a nově příchozí usedlíci je vždy převálcovali.

Zatím bez slepic

Gerde, já tím svým vstupem chtěl ukázat něco zcela jiného. Jak se mi stává často, nejsem dostatečně srozumitelný. V té migraci jde o to, že se obě skupiny míjí. Halíkové proto, že problémy mají řešit politici, což je mimochodem pravda. Proto "diskutují" jen na téma pomoci, my druzí vidíme realitu, že ty problémy dost dobře neřeší ani ti politici (a z mého pohledu je to i pro politiky velice obtížně a pomalu řešitelné). Už jsem někde napsal třeba jen tuto myšlenku - odmítání byť jediného uprchlíka je opodstatněné do té doby, dokud EU nevyřeší návrat těch, co žádný stupeň ochrany neobdrží. Tohle vyřešit je reálné jen pro EU jako jednotný celek, neřešitelné pro ČR samotnou. Halíkové nejsou zločinci, jen chybně a fatálně chybně uvažují.
Totéž je ve sporu o odškodnění u H-systému. Ten, kdo jedná jen na základě platných pravidel je Urválek, atd, atd. Mnohé lidské chyby jsou vnímány jako vědomé zločiny. To pak vede jen a jen k vzájemnému napadání. Takovému či onakému. Zbytečně.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když lékař fatálně chybně rozhodne že nevyléčitelně nemocnému, který jej opakovaně před svědky žádá aby mu pomohl umřít, umřít pomůže, bude odsouzen jako zločinec a půjde sedět. Zbytek si už doplňte sám.

Zatím bez slepic

chybné a fatální - ba fatálně chybné uvažování vždycky vede k průseru.
Pokud je to průser soukromý, neděje se nic velkého - průserář si to musí napravit nějak sám.
Páter Halalík (pardon, ale ta přezdívka mi působí takovou prasečí radůstku, že jsem ji musela použít) a ti, kteří jsou jedné krve jako on, nejsou nebezpeční svým chybným a fatálním uvažováním. Nejsou nebezpeční ani svým naprostým nedostatkem sebereflexe - i když to už je horší.
Jsou především nebezpeční svou nutkavou potřebou narvat všem ostatním jejich pravdu do krku, protože je to přeci Pravda.
Jsou strašlivě nebezpeční svým umanutým přesvědčením o tom, jaké že to pášou dobro. Jsou to čtenáři červené knihovny, kteří mají upíří tesáky - a všechny ostatní knihy vám chtějí sebrat a spálit.
Prožila jsem mezi takovými dětství, pozorovala jejich vývoj - a takových je nás tady ještě dost, kteří si to zatraceně dobře pamatují.

Zatím bez slepic

Chápu Vás, že se Vám to tak jeví. Ono to tak defacto je. Ale to, zda to prosadí záleží na těch volbách. Až teprve ty ten průser způsobí. To se přece týká více věcí politické korektnosti ad absurdum, multikulturalismu bez ohledu na reálný stav rozdílů jednotlivých civilizačních okruhů, v pojetí lidských práv a mezinárodního práva, které nepočítalo s opravdu masovou migrací. A těch možných průserů je hafo. Uspořádání - demokracie dává šanci. Pokud média informují jak informují ze stejného důvodu jako Halíkové, je tu mediální masáž. Přesto, záleží na těch volbách, jak rozhodne většina..

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi,
ale právo má být jednoduché, snadno srozumitelné a předvídatelné. Je docela dobře možné, že současná hlubokomyslná představa demokratického právního řádu, která je značně komplikovaná a nesrozumitelná i odborníkům, bude nahrazena jednodušším právním řádem šaría, kde je většina trestů dost jasně popsána.
V ČR ale platí, že když někdo poruší zákon, jde sedět jen ten obyčejný občan, zatímco pro bohaté grázly vězení není. K čemu je tak nesrozumitelný právní řád? Dnes dává šanci, že když soudce bude vhodně připouštět a nepřipouštět důkazy, klidně by prokázal porušení zákona, ústavy a vinu i ústavnímu soudci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, kdyby to byla úplná pravda, že to právo má být snadno srozumitelné, pak bychom vlastně nepotřebovali právníky, advokáty k zastupování, stačili by moudří soudci. Nebo je tu pak otázka - Je právo složitá společenská věda nebo je to jen nějak hraná složitost? Nemá ta věta přece trochu jiný význam, ne tak doslovný?

Předvídatelnost - tu chápu tak, že je-li právo neměnné, pak je i předvídatelné. Zejména advokáti, kteří Vám radí vědí, jak se v té či oné věci rozhoduje. A podle toho Vám řeknou, zda do sporu jít či ně. Ten nový Občanský zákoník je ale opravdu zcela revoluční - stavbou, terminologií, důrazy. Mně už tehdy většina právníků sdělovala, že ani zkušení právníci nebudou vědět v příliš mnoha věcech, jak se bude soudit, jak ta jednotlivá ustanovení budou soudci vykládat. A že ve stejné věci budou na různých místech padat rozdílné ortely. Že ten výklad musí projít vlastně takřka ve všem všemi stupni, protože ty nejvyšší instance teprve nacházejí ten sjednocující výklad. Já tomuhle, myslím si, rozumím právě na kauze H-systém.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

byli zvoleni. Volby zase jen odrážejí, kam tendujeme. Já v tomto případě spoléhám spíš na to, že očkování nacicmem a přeočkování komunismem bylo dostačující. Sice se pořád nacházejí jedinci, náchylní k nákaze až běda, ale spoléhám na to, že jich není dost - právě do těch voleb.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono nejde o lidi, ale o majetek čili o peníze. Když se do takových sporů začnou míchat emoce, kouká z toho jen další průšvih. Hledání příčin toho současného stavu H Systému je pomalu spíš práce pro historiky, než pro novináře, politiky či policii.
Vidlákův emocionální výkřik je na první pohled sympatický, leč naprosto jednostranný. Varianty jsou totiž dvě:
1. Ti "postižení" lidé byli a jsou svéprávní, a tudíž musí nést odpovědnost za své kroky.
nebo
2. Ti "postižení" lidé svéprávní nejsou. To tedy fakt nevím, co pak s nimi. U nás v gubernii bychom asi řekli "do Dobřan".

Už jsem tu psal něco o konkurzech, k nimž jsem se nějak přimotal, nebudu se opakovat.
Život je někdy prostě tvrdý, vždycky to tak bylo a bude. Kradlo se, krade a bude se krást dál. Jak říkával můj středoškolský kantor Petr Ptáček, když se někomu děla nějaká nespravedlnost, tehdy samozřejmě jen pubertálních rozměrů: "Někdo prostě smůlu mít musí".
Myslíte, že ne?

Ty dramatické výkřiky o tom, jak budou tu lidé "pod mostem". Oni nemají rodiny? Oni si nechystali nějaké zabezpečení na stáří? A oponentovi, který bude tvrdit, že se na stáří zajišťovali právě těmi domy musím hned odvětit, že se tedy zajišťovali dost blbě. Podle vlastního rozhodnutí.

Možná se ti lidé nenaučili v životě prohrávat. V tom je také kus životní moudrosti. Hned v "prvním kole" to měli zabalit a jít se věnovat něčemu produktivnějšímu. Bojovat o majetek v takovém konkurzu se bojem donkichotským.

Je hezké bavit se o tom, jaký by měl svět být. Jak ale jde o prachy, je třeba kalkulovat s tím, jaký svět je.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ač že stejné gubernie, přesto nechápu co tak strašného ti postižení provedli, aby za museli nést nějakou odpovědnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Roman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Provedli to, že byli hloupější než ti zloději. Nic víc a nic méně.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

je v této republice řekl bych většina vinna. Je totiž hloupější než zloději. Z určitého úhlu pohledu, ovšem, a ten já nesdílím. Za mne se ti lidé jen snažili překonat překážky a nebrečeli nad vlastním osudem a zaslouží si pomoc a podporu.

Zatím bez slepic

Podporujte, nic proti tomu. Zkuste to ze svého, uspořádejte sbírku. Schválně, jak to dopadne...

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

samosebou že ze svého. Já platím daně a spoustu odvodů státu. Tohle je jedna z věcí, kde vidím smysl ty odvedené prostředky využít. Používají se jinde v případech, kde to nevidím tak smysluplné.

Zatím bez slepic

In reply to by Roman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha, takže sice z vašeho, ale taky z mého.... Děkuju pěkně, nechci.

Zatím bez slepic

Někdy máte prostě smůlu, že ze svého platíte i to, co nechcete platit. Třeba koupě předraženého vepřínu v Letech, na který Romové nepřispěli ani korunou. Přesto ji všichni zaplatili dohromady. Je toho mnohem více. Někdy máme tu smůlu.
Ale v případě pomoci lidem, kteří ztratili prachy v H-Systému by ta pomoc až tolik nevadila. Už jsme platili větší hovadiny a pořád ještě platíme prostřednictvím českých vlád.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

No však oni to přece zaplatili ze svého, ne? Nejprve do toho nasypali prachy jedny - a když o ně holt nechtěli přijít (ta rada, že se měli smířit se "ztrátou" mi přijde dost knížecí... Ono nakonec i mega v té době bylo něco jiného než je mega dnes. A upřímně, kdyby mi někdo poradil "odepsat mega", protože náš stát přeje "chytřejším", asi bych mu šel takovou radu vysvětlit ručně. To se vší úctou.), nasypali je podruhé.

Jasně, z hlediska zákona stavěli na "cizím", ale on ten argument, že se "máme skládat na pomoc jim" také není úplně košér. Protože realita je taková, že NYNÍ to budou jejich peníze (dodané navíc), které budou použity k pokrývání pohledávek především těch co stojí v první řadě. Většinou to bývají banky a stát.

Vzato do důsledku, onou "hloupostí" oné šedesátky bylo především to, že nestáli pokorně v řadě na ostříhání. A jak se umí stříhat, dokázal konkurzní správce během prodejů pozemků za hubičku... Čím déle celý proces probíhá, tím více se musím ptát - jak je možné, že jim to bylo umožněno dostavět? Jak je možné, že proběhla nějaká kolaudace?

Zcekla upřímně a na rovinu - my všichni jsme se už složili ne jiné vejlupky. Nechat se vyhecovat do závisti protoi konkrétním lidem, kteří jsou vlastně stejné nuly jako my, je jen jednoduchá finta jak nás rozdělovat mezi sebou. Protože závist umí být mnohem konkrétbnější, když se nasměřuje vůči kmánu... A kdo závidí kmánu "nezasloužený" rohlík, ten si nevšímá nadívaných holoubátek v popelnicích u panských domů.

Zatím bez slepic

Ano!!!

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechali si poradit od odborníků (právníků), stejně jako když ty nerozumíš elektrice a necháš si poradit od odborníka. Tedy pokud tvrdíš, že oni byli hloupýá, protože věřili zaplacené=mu odborníku, tak pak se míjímé v logice jak by měl fungovat stát a společnost, kdy odbornou práci má dělat ten kdo jí rozumí a ostatní se řídit jeho radami za které pak odborník nese odpovědnost...
Ty mi předkládáš společnost, kdy odpovědnost nesoou ti co jsou povinni se radou odborníka řídit a to je podle mě cesta do pekel a jestli si takto představuješ právní stát, pak potěš koště :(

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote, Godote! Půlpravdu samozřejmě máte, ale i ti podvedení jsou příslušníci našeho státu, který si také přece svými daněmi platili a platí! Ale jde přece o tu trestuhodnou, do očí bijící (ne)činnost orgánů státu, které mohly včas a nekompromisně zasáhnout a prostě nezasáhly, vlastně zasáhly, ale pouze a jen Smetka a majetek přes plomby uvalenými soudy v háji! A ať mi nikdo neříká, že to nešlo rozmotat, kdyby byla vůle a vymahatelnost práva právního státu. Ano klienti by něco ztratili, ale určitě ne všechno. Takže Vidlákovo emoce to rozhodně nejsou, ale druhá část té vaší půlpravdy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chápu to poraženectví, Vidláku, je v tom ta láska k bližnímu.

V mnohém, dotace a jiné podpory, máte pravdu, leč to je a byl takový ten politický zájem aby bylo lidem lépe. Nechci zdůrazňovat, že jen v začátku. Potom již jde jen a jen o klasické podojení "co to dá". I dnes nás politici přesvědčují, že hlavně ty investice ze zahraničí. Není větších hloupostí než tyto přizdisráčské diletantské pohledy. Zemana mám rád, ale tyto pohledy jsou na úrovni imbecila. Ale body za to sbírá.

H Systém se netáhne 20 roků. Konkurz byl vyhlášen v nějakém okamžiku a bezdiskusně následovaly kroky neodvislé od jakýchkoli urválků. Zde opět neobstáli politici. Oni jsou vinni minimálně tím, že měli těm ubožákům jasně sdělit, že jim nic než podíl na zpeněžení konkursní podstaty nenáleží a musí jít do řady s čekáním na výsledek. Ale politické body zde neležely, tudíž na ně hodily bobek, ale, dnes již politické body jsou a tak nám politici začnou jednat. To že pomohou na základě okradení ostatních, je vedlejší. Haj.lové!

Ta délka konkurzu je zapříčiněna hlavně těmi, co stavěli. Posledních deset roků se totiž soudí jen a jen o vystěhování, nikoli zdali "jejich" majetky patří do podstaty, to se ví bezpečně již od roku 2008.

Nejsou to nějaké oběti, jsou to pitomci, co si myslel, že se systémem nějak vyjebou. Nevyjebali a dnes se snaží obměkčit ostatní, aby jim pomohli. Za sebe, nasrat a to tak, že velmi.

Zatím bez slepic

Pane věštec.
Tak vlastně souhlasíte ze všemi zlodějinami po sametu.
On to někdo tvrdí,co jste si vycinkali to máte.
Já trouba,jsem si myslel,že existuje nějaká spravedlnost,ale podle Vás jen taká,kterou nám vrchnost povolí.

Zatím bez slepic

Já myslím, že to pan věštec napsal velmi dobře. Ostatně, také jsem měl podobný emocemi daný pocit sounáležitosti, jako Vidlák, ale detailní rozbor Vlka mi ukázal, že ta kauza zdaleka není tak jednoduchá. Tak to ostatně často chodí, že to, co na první pohled vypadá jednoduše, je ve skutečnosti mnohem komplikovanější.
Současné oběti v podstatě zneužily situace, kdy jejich domy byly alespoň nějak rozestavěné (na rozdíl od velké většiny jiných, kteří neměli vůbec nic) a v jistém smyslu "okradly" ostatní oběti a nechtějí alespoň nějaké férové narovnání. To vše udělali s vědomím obrovského rizika, navzdory soudnímu zákazu a navzdory jasnému rozsudku z roku 2008. Já nemyslím, že skončí na ulici, ale konkurzní správce bude na ně nyní moci zatlačit, aby zaplatili férovější podíl. To si myslím, že je právě ta spravedlnost, které se dovoláváte.
Zločiny po sametu samozřejmě jsou bída a nikdo je neobhajuje. Bohužel staly se a mnohé nebyly potrestané. Kauza H-Systému s tím tak úplně nesouvisí, protože její hlavní viník alespoň nějak potrestaný byl a nebýt Klausovy amnestie, možná by byl potrestaný úplně. Bohužel se nikdo nesnažil rozkrýt tehdejší politické krytí Smetky atd. To bychom se ale dostali do těch nejvyšších pater možná i za dnešním hradním pánem a do toho se bohužel nikomu nechce...

Zatím bez slepic

Pane pavt.
Nejsem vševědoucí a ani nechci tvrdit,že mám jenom já pravdu,ale jak by to dopadlo,kdyby si ty byty nedostavěli,Monsport,by to prodal pod cenou a SBD Svatopluk,by nedostali nic,jako mnoho dalších.Proto i tvrdím,že takto byla nastavena sametová a celý děj po ní a ve stovkách případů,ale potrestání viníků,mizivé procento.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

KDYBY!!!! Svatopluk nedostavěl, bylo by po konkurzu a poškození by dostali asi 10% co vložili. Sice mizérie, ale taky bez starostí co se bude dít dnes. MOŽNÁ by postavili jinde a spojeně žili.

Co budou dělat dnes (dovolím si zavěštit). Bude tahanice o míru rozestavěnosti, tedy o míru jenž náleží do podstaty. Jelikož značná část poškozených, a bez nich to nepůjde, bude mít jiný názor na to v jakém stavu ta podstat byla, konkurz potrvá ještě alespoň 10 roků.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, pokud já vím, tak část takto bydlících se s Monsportem domluvila, své domy si odkoupila a nyní mají svatý pokoj... Proč takto nepostupovali ti z družstva Svatopluk?
A odkud máte jistotu, že Monsport prodával něco pod cenou? Není to jen JPP? Protože on ten Monsport nad sebou má dozor a pokud by opravdu okatě něco prodával pod cenou, už by čelil žalobě. Pokud tedy Svatopluk tvrdí, že Monsport něco "prodával pod cenou", proč jej už dávno nežalovali? Přiznám se, že jsem poněkud ironický (a alergický) na taková ta tvrzení o tom, že to či ono byla krádež, loupež za bílého dne atd. Pokud něco někdo ví a má k tomu podklady, nic mu nebrání podat podnět orgánů činných v trestním řízení... Ano, je bohužel fakt, že spoustu privatizačních zlodějen nebylo odsouzených, ale dost možná i proto, že všichni jen tlacháme v hospodě u piva, místo abychom projevili jistou "občanskou statečnost"..

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jeslti někdo ví zda něco prodal pod cenou? Jelikož dělám v korporátu, kde se dostavám z právem do styku a musím jednat s právníky a opravují moje texty podle práva a vysvětlují jak musím číst text "je to černý nápis", že to vůbec nemusí znamenat "je to černý nápis", tak napíšu toto:

"prodal pozemky za x milionů a firma co je koupila je následně prodala za 2*x korun, ale nedovolím si nikdy napsat, že je prodal pod cenou"

V hospodě po vypití piva budu intoxikován a tedy neschopný správného logického úsudku budu tvrdit, že když se prodá pozemek s konkurzu třebas na inzerát v okresních novinách za 1,5mega a firma následně prodá třeba za 4mega, že je to zlodějina, ale to bude názor intoxikovaného člověka pod vlivem co jak správně píšeš nemá nic společného s pravdou :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano vidíme celý děj zkrácený, osekaný, na začátek a konec.
Konkretně na podpis smlouvy klienta s H systémem ( ještě do nedávna jsem se domníval, že normální člověk nemůže podepsat smlouvu bez specifikace, co kupuje a spletl jsem se) a koncový výrok NS.
Ale to podstatné se dělo mezi těmi hraničními body. A tam je neblahá úloha státu nepřehlédnutelná.
Jistě, jsou zde trestní rozsudky, amnestie, ale také něco je tak trošku "upozaděno". Konkretně mám na mysli činnost bank v ději a činnost státu při dohledu nad průběhem konkurzu. Obojí do zavání na dálku.

Zatím bez slepic

Proboha pořád dokola, vy snad neumíte číst!

"A tam je neblahá úloha státu nepřehlédnutelná." Doložte jaká. Nechci slyšet emotivní výlevy, jen fakta.

"Konkretně mám na mysli činnost bank v ději" Doložte jakou. Nechci slyšet emotivní výlevy, jen fakta.

"činnost státu při dohledu nad průběhem konkurzu." Doložte v čem stát pochybil. Nechci slyšet emotivní výlevy, jen fakta.

Zatím bez slepic

K té neblahé úloze státu: Napadá mne třeba - jak to, že nezasáhl proti masivnímu porušení vlastních zákonů a nechal domy dostavět? Když jede Baník na Spartu, dělají se policejní manévry, které také nejsou zdarma. Když technaři obsadili louky a týden oblažovali okolí, byli alespoň monitorováni, když už ne zmláceni. A tady si někdo staví baráky na cizím, správce konkurzní podstaty to ví... A nic? Jak to, že byly domy zkolaudovány? Nebo nebyly a žijí dvacet let v nezkolaudovaném domě? Netvrdím, že jde o FAKTA. Jsou to otázky, na něž nikdo dosud nedal odpověď.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Úloha státu zastoupeného soudy:
Zamítnutí dohody o dostavbě družstvem Svatopluk.
Zákon o konkurzu a vyrovnání "zná" situaci, kdy není nutné posvěcení rozhodnutí/souhlas/přípis kon. správce ze strany konkurzního soudu
(tuším par 27)- soudce nevyužil možnosti dávané zákonem
Zastoupení ve Věřitelském výboru.
Stát má dva zástupce, banky jednoho, přesto, že pohledávky bank jsou přednostní. 450 členů ( Svatopluk) nula. Zdůvodnění?: Zástupci družstva Svatopluk údajně protěžovali své členy. Ovšem logika říká, že každý zástupce protěžuje své.
Úloha bank v ději je dokumentovaná trestním stíháním zaměstnanců banky KB ( netuším jestli byli stíháni i zaměstnanci DB)
Jde o značně problematické podmínky poskytování úvěrů z pohledu zákona. Vyřešeno amnestií.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím opravit své vyjádření k úloze KB.
Zde je přesnější:
-Za úvěrový podvod byli souzeni v jiném řízení také bývalí bankéři Komerční banky kvůli poskytnutí 800milionového úvěru, který je v této chvíli největší pohledávkou v konkurzu (spolu s úroky přesahuje miliardu korun). Podle žalobce neměl být vůbec poskytnut a vznikl trestnou činností. Podvod byl ovšem překvalifikován na porušování povinností při správě cizího majetku a tento čin byl promlčen.-

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mirek58 pletete mnoho nesouvisejících věcí dohromady a z nich děláte vcelku hloupé závěry. Doporučuji pro začátek si přečíst u vlka něco o úloze správce, věřitelského výboru a soudu. Je tam pojednání o bankách a jejich úloze, důsledků zajištěných zástav a jiné.

Toto povídání je bez úrovně a tím s ním i končím..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že věci spolu nesouvisí je základem úspěchu toto podvodu a jeho obhajoby.
Ony spolu velice úzce souvisí a tvoří kauzální řetězec dění s řekněme nešťastným finálem. Nešťastným, neblahým, neočekávaným, leč od začátku naplánovaným. Kdy obyčejní lidičky zaplatí lumpárnu.
Ano, argumentuje se, že okradení lidiček přece nebylo v podnikatelském plánu. Nebylo prvořadé, ale bylo možné, reálné jako plán "B" v pozadí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

která si dovoluje plkat něco (cokoli) na účet postižených (všech), kteří byli okradeni tzv. letadlem, zvaným H-systém, vypuštěným panem Smetkou a spol., který SAMOZŘEJMĚ DOBŘE VĚDĚL, co se stane a kam ono letadlo poletí...

Milióny popsaných papírů, milióny keců, milióny píč - pardon, pane zemědělče - znaků firmy Renault + ovin.
Přitom postačí k datu vyhlášení úpadku či konkurzu započíst majetky, přepočítat podle tabulek na ceny k datu vyrovnání konkurzní podstaty a jednoduše nahodit do excelové tabuličky má dáti - dal.
A ti, kteří se postavili k osudu čelem a s vypětím sil si ty baráky dostavěli, by prostě odečetli poměrnou část ceny svých holých a nedostavěných zdí od ceny dostavěných domů, které si dostavovali ZA SVOJE, nikoli za letecké penízky.
Práce na jedno odpoledne krát šedesát, páč podle obrázků jde o řadovky nebo typizované krabice.
A vlk by neměl o čem mlít hovna, Vidlák by byl v prdeli s psaním agitek a banda vyžírků minulých i současných by utřela hubu.
Přátelé, víte, jak to vidím já?
Monsporta preventivně zašít tak na tři roky, anebo mu zaplatit cestu kolem světa - ALE NA JÍZDNÍM KOLE ZNAČKY FAVORIT!!! Až dojedeš, vole, můžeš pokračovat ve svých bejkárnách, dřív ani hovno.
Všechny ostatní, kteří by nebyli ochotni podepsat tohle vyúčtování, nechat postavit do jednořadu, přikázat jim předklon a pořádně jim nakopnout zádel. A botou užívanou v ČSLA vzor 60, neboli tzv. kanadou. Hezky těžkou, z pravé hovězí kůže.
K debilním kecům o tom, že SD Svatopluk nemělo stavět - kdyby nestavělo, po nějakých dvaceti letech by chytráci mohli nezakonzervované a neudržované stavby akorát tak odbagrovat, takže těmto hýkačům bych přidal akorát jednu přes tlamu, protože vědí hovno a dělají se chytří jak rádio Jerevan.
Jakékoli jiné tzv. "řešení" je názornou ukázkou fungování gangsterského státu, který zde byl ustaven Tuneldědkem Klausem a pozvolna, avšak se zrychlujícím tempem nám přerůstá v absolutistický špiclstát fašizujících monopolních řetězců, které si koupí cokoli, jakkoli, páč v případě potřeby si prachy jednoduše vytisknou, anebo "jakože půjčí" z centrální ojrobanky či jiné instituce zřízené jimi samými za tímto účelem.
Jakýkoli jiný

Zatím bez slepic

Opravdu si myslíte, že podle tohoto vašeho návodu je to uskutečnitelné?
Vsadím sto sobolích kožek proti rezaté kudle, že ne.
Takže se vznášíte na emočním obláčku, jak by to bylo krásné kdyby.... Krásné to nebude, každý konkurs je škaredý už z podstaty.
Těmi svašimi kanadami ČSLA vz.60 je spíše třeba se postavit na reálnou zem, fantazírování a nasranost (pro tu mám celkem jinak pochopení) nikam nepovedou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pánové,
včera jsem si po odpočinku před dobře vykonanou prací šel do kuchyně nachystat nějaký bufáč se sádlovou dietou a moje drahá polovička jako obvykle zdárně řezala dříví u puštěné telky, na níž byl navolen program ČT24. A na obrázku tam zrovna byly vystaveny titulky, jaké úlevy dává ČR cizím velkofirmám, které nám stavějí na zelených loukách sklady a skládárny (to už fakt nejsou ani montovny, asi už jsme levnější než non-stop provoz robotických linek).
Ty tzv. úlevy, neboli daňové prázdniny se vyčíslují v řádech jednotek až DESÍTEK MILIARD KČ ROČNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ano, z vašich kapes, Věštče, Alexi, Godote, (ale i z kapes lidí nad hrobem a kojenců), tahaly a tahají vlády minulé i ta současná jednotky až DESÍTKY TISÍC Kč KAŽDOROČNĚ pro giganty typu Amazon, Bosch, Siemens, Philips a spol.
Jseš pracháč a chceš nám rozbagrovat kus jedničkového pole u dálnice? Naši poddaní ti to rádi zaplatí, páč oni dostanou hovno a ne nějakou úlevu.
Vy máte tu drzost chtít holit několikrát za sebou lidi, kteří za vlastní prachy dostavěli své předukradené baráky se slovy, že nebudete přispívat na cizí blbost a že okradení měli být chytřejší, než ti, kteří si v tomto Bordelistánu nastavili "letecké zákony" a pak je v plné míře využívali?
Obrací se mi z vás kufr. Jste horší, než ti, co ty "blbé" chudáky okrádali...

Zatím bez slepic

Drahý Targus,
používáte klasickou podrazáckou techniku: když nemám již jiné argumenty k probíranému tématu jež by zesílili mé vidění světa, je třeba zapojit jiná témata, nejlépe srdceryvná a poukázat na nich, jaký je ten diskutující vlastně pitomec, necita a neznaboh.

Já jsem již k podobným hloupostem imunní. Jen mi to dává možnost udělat si k někomu vlastní, přirozeně že nelichotivé hodnocení.
Jistě asi tušíte, že vás mám v kolonce mašibl.

Zatím bez slepic

nejedná se o žádnou moji podrazáckou techniku, jedná se o vaši pažravost a mačismus, absenci jakékoli lidskosti, empatie a primitivního soucítění s poníženými a zašlapanými do bláta.
Já tomu říkám morálka krokodýla nilského.
Až vás přepadne partička "nepřizpůsobivých", obere vás o vše cenné a zkope vás tak, že se sám nepostavíte na nohy, podle vaší logiky by vám měl první přišedší, který vás najde, vyfiknout a prodat ledvinu. Inu proč ne, to je taky řešení. On se poměje, páč našel na chodníku bezbranného pitomce a vy pochopíte, že nemáte lézt na ulici.
Přeji hezkou neděli všem a dokonce i vám.
P. S.: vaše škatulky mám kdesi u prdele.

Zatím bez slepic

Tak dobře , ještě jednou to zkusím.

Od roku 2008 je soudně rozhodnuté, tudíž naprosto zřejmé, co patří do podstaty a nelze to změnit. Od tohoto okamžiku se "postižení" soudí o to zdali budou vystěhováni z cizího!!!!!! majetku.
Vy v tom vidíte moji "pažravost a mačismus, absenci jakékoli lidskosti, empatie a primitivního soucítění s poníženými a zašlapanými do bláta."
Já v tom vidím hloupost "postižených". Takový ten správný boj s větrnými mlýny.

Vřele doporučuji, jistě máte dostatek ubytovacích kapacit, si pár "postižených" nastěhovat domů a poskytnout jim dokonalý servis. Jistě jste pln "empatie a soucítění s poníženými".
Dokud toto neuděláte, jen tak do větru plácáte nesmysly a žádáte po mně abych já konal "empatie a soucítění s poníženými".
Každý kdo souzní s tou strašlivou nespravedlností, by měl místo keců udělat dvě věci: nastěhovat si je domů a poskytnout jim dostatek prostředků na ten spravedlivý boj.

Jo vím, činy bolí, kecama se podělí mnoho "postižených" a ještě to vydá na dobrý vnitřní pocit jaký jsem to vlastně já dobrák.

Zatím bez slepic

nad hlavou, zachránili jistou část společného majetku před zkázou. Za to by měli požadovat od ostatních adekvátní odměnu.
Je mi líto, že máte tak zoufale mizernou představivost a nulovou životní zkušenost a nejste schopen pochopit, že holá cihla a holý beton jsou na nechráněném místě odsouzeny ke skáze v řádu jednotek roků.
Debilní kecy, které tady vedete, že měli na investované prachy bez odporu zapomenout, může napsat pouze dvounožec, kterého nikdy nikdo nepřipravil o poctivě vydělané peníze. V takovém případě mám pouze dvě vysvětlení:
A/ žijete na pustém ostrově a živíte se pojídáním čtyřlístků
B/ sám okrádáte druhé.

Zatím bez slepic

Věštče,
docela pochopím, pokud někteří ze těch asi 60 rodin ty baráky podpálí ještě před vystěhováním.

Zatím bez slepic

Víte Targusi, především jde o to, o čem je vlastně řeč. Ve vzduchu létá slovo odškodnění. Nejen těch ze Svatopluku, ale i z Majáku a těch ostatních poškozených v dané kauze. Přečtěte si tenhle článek Hany Marvanové.
http://blog.aktualne.cz/blogy/hana-marvanova.php?itemid=32158
Tam, kde o ono odškodnění jde. Jde výhradně o odškodnění za délku soudního řízení. Žádné jiné. Nejsem si jist, zda si tohle uvědomujete jak Vy, tak Vidlák.
O této kauze by nikdo nevěděl, tak jako o stovkách či tisícovkách kauz, v nichž byl někdo v takové či onaké míře podveden. Zájem byl vyvolán až rozsudkem posledním, kdy nejvyšší soudní instance před Ústavním soudem změnila zjednodušeně řečeno jedinou část rozsudků předchozích – tu o nevystěhování za vystěhování. Kde jde o výklad termínu dobré mravy a úkon v dobré víře. Jak mají být do rozsudků zahrnuty.
Jde jen o tyto dvě věci. Zcela jistě mezi právníky a těmi, kdo věc chápou stejně jako ti právníci.
Vy i Vidlák jste zástupci těch, kteří do věci vnášejí téma obecné spravedlnosti a své pocity. Proto vlk plodí svá hovna. Jinak by byla vskutku zbytečná a zjevně zbytečná jsou. A téma obecné spravedlnosti tak, jak je pojímá - a nejen Vidlák, a nejen Targus je z diskuse vyloučeno. Není o čem diskutovat. Diskutovat se dá jen v rovině racionální. Ne na základě pocitů a ne pokud někdo předpokládá, že v lidské společnosti lze uskutečnit absolutní spravedlnost v čemkoli a kdykoli co se týká času – konkrétní doby a konkrétního stavu věcí obecně. S tím se diskutovat opravdu nedá.
Spravedlnost je v lidské společnosti nemožná právě proto, že člověk je člověk. Byl člověk a člověkem zůstane. Se vší svou nedokonalostí, se všemi svými vlastnostmi kladnými i zápornými a hlavně s naprosto odlišným způsobem myšlení každého jednotlivce, které je dáno opravdu mnoha a mnoha faktory.
Na Vaše vstupy reagovat neumím, ostatně stejně jako na Vidlákův článek. Můj způsob uvažování, myšlení je holt jiný. Chápat vás oba mohu, to ano.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

výnosem z prodeje zbytků Smetkova řádění?
Tuhle větu myslíte opravdu vážně?
Kdysi dávno jsem si vás a vašich názorů docela dost vážil.
Asi začnu špórovat na vesmírnou raketu. Do tohoto světa opravdu nepatřím.
Pokud nejste schopen pochopit, že alespoň zdání spravedlnosti lze ZCELA JEDNODUŠE docílit jednoduchým spočtením trosek majetku po Smetkovi a následným rozdělením poměrným dílem všem poškozeným, opravdu žijeme v paralelních světech.
Á proros "pozůstalí". Není nic jednoduššího, než dát na ony pozůstatky na hromadu a říci jim, že pokud se nedohodnou mimosoudně, nedostanou vůbec nic. Sám jsem v jednom taklovém případě na toto řešení přistoupil a namísto pochybných deseti procent z mnohatisícové pohledávky jsem dostal celou třetinu, která se ušetřila na zlodějských odměnách právníků a podobné svoloče.

Zatím bez slepic

Targusi, Targusi. Nějak Vám nerozumím. Proboha, co je to za větu - Odškodnit podvedené za délku soudního procesu (a Vaše) výnosem z prodeje zbytků Smetkova řádění? Odškodnit za délku soudního procesu se domohli už mnozí v mnoha kauzách - vždy a bez výjimky z prostředků ministerstva spravedlnosti. Vždy a bez výjimky Targusi.

Ono Vaše jednoduché tak jednoduché není. Uspokojení věřitelů probíhá v zásadě vždy a podle Vaší Excel tabulky. To nikdy nebylo předmětem sporu nikoho, ani těch ze Svatopluku. Co je sporné, je něco jiného - třeba cena těch dostavěných nemovitostí. Spravedlivá by byla ta cena, za jakou ji správce prodá. V dražbě ji může prodat za zlomek ceny určené odhadcem. Správce nemůže jinak, než vymáhat cenu stanovenou odborným odhadcem. Ti ze Svatopluku nemají ani doklady, kterými by doložili své výdaje. Těchto věcí je více. To, co považujete za meritum věci, nikdy meritem věci nebylo. Meritem sporů a u Věřitelského výboru jsou úplně jiné věci.

Zatím bez slepic