Mansteinův paradox v České televizi

Autor

Nebudu chodit kolem horké kaše. Jestli mnou popsaný Mansteinův paradox funguje, tak Česká televize musí být jeho typickým příkladem v praxi. 

Je to obrovská instituce. Má regionální pracoviště, stovky a tisíce zaměstnanců.

Má obrovský archiv, kde si může najíst na každého něco. Pokud jste někdy v televizi něco plácli, pokud chtějí, mohou to na vás vytáhnout. 

Je materiálně vyfutrovaná. Má své zbraně - kamery, studia, střižny, vysílače, auta, náklaďáky, dieselagregáty, všechno. Když na to přijde, jen tak vysílání nevypnete. 

Má své tvůrce a může si dovolit to nejlepší, co je u nás k mání. Může si pro jakýkoliv pořad dovolit v podstatě libovolně velkou a drahou výpravu.

Může veřejný prostor vyplnit svým sdělením, udělat z komára velblouda, z blbce intelektuála, z nicky machra a také naopak. 

Má prachy. Miliardy prachů za které není nikomu odpovědná, neexistuje žádná veřejná kontrola a ani politická kontrola. Vzhledem k tomu, co zabírá hlavní vysílací čas (staré pořady z archivu, Erkil Puarot, a podobně) tak někde musejí být buďto velmi velmi naditá konta hlavounů a nebo bohatě zásobená konta na mediální válku všeho druhu. 

Pro lidi, kteří jsou vysoko a u zdroje je to skvělý byznys. Skoro tak dobrý, jako válka. 

A teď vezměte tohle všechno dohromady. Ti tvůrci, komentátoři, hlavní vysílací časy, rešeršisté, archivy materiálů, plná pokladnice, Václav Moravec, mraky reportérů, skvěle placení hosté jako experti úplně na cokoliv.... a on vyhrál volby Zeman...

Vyhrál nad Schwarzenbergem, celý národ dostal přežvýkány jeho hříchy, nepomohlo to.  Celý národ dostal měrou vyrchovatou obrázky o jeho fyzickém a prý i duševním rozkladu. Všichni jsme viděli vrávorajícícho Zemana při korunovačních klenotech, viděli jsme odcházející Mirku Němcovou z Hradu, ne neviděli jsme to jednou, ale stokrát přemleté zleva i zprava. Pět let podobných zpráv, vhodně se vyjadřující experti, záběry s trenýrkami, stokrát, tisíckrát. 

A Zeman vyhraje volby zase...

Tolik pořadů o Babišovi. Jak zakleknul na chudáky podnikatele, jak udělal šikanózní EET, jak korumpuje a krade. Přímé přenosy z Čapího hnízda, rozhovory s chudáky zaměstnanci po šichtě, Jakub Patočka otevírá kamiony s drůbežím separátem, Tomáš Klus se předhání s vymezením se a s ním i další. Vyjadřují se herci, režiséři, umělci. Každé pískání na Babiše je přehráno stokrát ve všech pořadech. 

A ten chlap si také klidně vyhraje volby. Národ sice dostal správný návod, ale nehodlá se jím řídit. 

Podobný pocit mám teď z "oslav" toho 21. srpna. Ruské tanky všude. Odkazy na pararely mezi zabíráním Krymu v roce 2014 a Prahou v roce 68. Pořady celý den i týden. Výukové materiály na internetu... A nakonec nářek, že to mladé lidi nezajímá a ti starší si na to dělají podezřele jiný názor. 

Migrace je už evergreenem. Několik let ty správné informace o solidaritě a pomoci, povinné hanění všech, co dělají ploty (tedy ne všech, jen těch na východě - rakušáci ploty stavět můžou), adorace těch, co mají otevřené hranice a nebojí se aut přejíždějících lidi ve jménu islámského státu.   Svíčkové piety za mrtvé při teroristických útocích a mnohokrát přežvýkané výzvy k semknutí, ale samozřejmě jedině s otevřenými hranicemi a lidskými právy. 

A lidi klidně volí Okamuru, který je takový blb, že nebýt té migrace, měl by svoje půl procento hlasů a nejspíš ani to ne. 

Všechno je na jejich straně. Prachy, moc, síla, materiál... a poráží je Soukup ve studiu co je jak za krále klacka, byť naleštěného. Ten Soukup, který nemá nic. Pár mizerně placených redaktorů, pár techniků a pronajatou aparaturu. Jeden excentrický milionář, co se rád poslouchá a ani není nijak dobrý. A stačí to. ČT je pevně usazena na Dněpru, mají všechno a přitom tam uvnitř všichni vědí, že při příští ofenzívě zase přijdou o velký kus území. 

Teď někdy musí začít to, co následovalo i v Německé armádě. Začnou se podezírat, ničit navzájem, škodit si. Nemělo by trvat dlouho a zjistíme že jedna česká televize bojuje proti druhé české televizi byť obě bojují proti asijským hordám Zemana a Soukupa. Tu a tam se někomu začne rozvazovat jazyk a nerozborná jednota v hájení Evropských hodnot dostane trhliny. 

Teoreticky stačí nechat Soukupa, ať si hraje. Česká televize se podle zákonitosti Mansteinova paradoxu zničí sama. Ty největší ztráty brzy začnou a bude neuvěřitelné, jak rychle protivníci postupují. a i když stále ještě budou mít dostatek lidí i materiálu, k ničemu to nebude. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jistější je ale nějak tomu rozkladu pomoci. Třeba neplacením poplatků. Nejlepší je ale bednu vyhodit, já už ji nemám skoro 30 let. A předtím jen občas.

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aby to odhlášení TV nebylo tak jednoduché, tak TV a rozhlasový poplatek platí každá domácnost odebírající elektřinu. Takže to znamená podepsat čestné prohlášení, že TV nebo rozhlas nemáte. Ale pokud máte monitor počítače, tak poplatek platíte taky.

Zatím bez slepic

No, na monitor počítače (není-li vybaven zároveň TV Tunerem, jsou takové typy) se myslím poplatek nevztahuje. Ten je definován, pamatuji-li se dobře, na "zařízení schopné příjmu TV signálu." - Tedy monitor jako takový ne - ale TV tuner v PC či jako USB Stick či nějaký multimediální box ano. Zajímavá byla otázka ROZBITÉHO zařízení schopného ve funkčním stavu přijímat TV signál (byla tuším uzavřena tím, že si jej lze kdykoliv spravit, i když jde o vyrabovanou krabici). A ještě zajímavější pak byla otázka analogového televizoru versus digitální vysílání. Tam to, tuším, řešili tak, že v zákoně je "televizní vysílání", zákon se neptá na technické parametry - přístroj byl k příjmu TV signálu vyroben, tak máte smůlu. (Navíc si přece můžete koupit settop box). Ostatně, jestli se nepletu, kdybyste bydleli ve "stínu" a signál nechytali, máte smůlu stejnou. Pak se řešilo, že by se mělo zpoplatnit i zařízení schopné připojení k internetu - protože televize přece streamuje i po něm. Narazilo to na specifikaci pojmu vysílání. A následně na skutečnost, že by se nakonec pro každou kancelář, školu, instituci etc. vztahovala pravidla, jaká mají hoteliéři (tedy že se platí z každého přístroje, nikoliv za domácnost jako celek). A to už se trochu mručení ozvalo. Ale nebál bych se, že se ta myšlenka nevrátí - jde jen o kreativní myšlení. Že lze technicky zpřístupnit streaming jen ověřeným koncesionářům (U DVB-T2 by to prý snad mělo být možné i u pozemního signálu, podobně jako u satelitu) - a tedy kdo zaplatí, ten má, samozřejmě nikoho netrápí.

Zatím bez slepic

Vypadá to, že technický vývoj předbíhá myšlení zákonodárců. Asi by bylo opravdu nejlepší, kdyby ČT poslal k TV dekódovací zařízení platícím koncesionářům. Ale co by pak dělaly zástupy právníků, kteří poplatky vymáhají?

Zatím bez slepic

To co jsi napsal není pravda...

Technologie:

(1) Rozhlasový poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "rozhlasový přijímač"). Toto zařízení se považuje za rozhlasový přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

(2) Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

(3) Ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového i televizního vysílání se platí rozhlasový poplatek i televizní poplatek.

(4) Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají

a) telekomunikační zařízení vyrobená výhradně k technické kontrole rozhlasového a televizního vysílání,

b) rozhlasové nebo televizní přijímače, které tvoří součást sbírek muzejní povahy zapsaných v centrální evidenci sbírek3),

c) televizní přijímače, které jsou užívány výlučně pro účely soudního řízení,

d) zařízení technicky způsobilá k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového nebo televizního vysílání pouze v případě, je-li šířeno prostřednictvím přenosového systému uvedeného v § 12 odst. 3 písm. c) zákona č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů,

e) rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.

Jinak řečeno, počítač se mezi to nepočítá, natož monitor, který má pouze vstup pro zobrazení...

A popaltník:
Poplatník

(1) Poplatníkem rozhlasového poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní rozhlasový přijímač. Jestliže drží4) nebo z jiného právního důvodu alespoň 1 měsíc užívá rozhlasový přijímač fyzická osoba nebo právnická osoba, která není jeho vlastníkem, je poplatníkem tato osoba.

(2) Poplatníkem televizního poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní televizní přijímač. Jestliže drží4) nebo z jiného právního důvodu alespoň 1 měsíc užívá televizní přijímač fyzická osoba nebo právnická osoba, která není jeho vlastníkem, je poplatníkem tato osoba.

(3) Je-li rozhlasový nebo televizní přijímač příslušenstvím dopravního prostředku, poplatníkem je provozovatel dopravního prostředku.

(4) Jestliže je fyzická osoba nebo právnická osoba, která není přihlášena v evidenci poplatníků rozhlasového poplatku nebo v evidenci poplatníků televizního poplatku, odběratelem elektřiny připojeným k distribuční soustavě5), považuje se za poplatníka rozhlasového a televizního poplatku s povinností platit, pokud Českému rozhlasu nebo České televizi (dále jen "provozovatel vysílání ze zákona") po jejich písemné výzvě neoznámí písemným čestným prohlášením opak, a to s účinností od marného uplynutí lhůty 30 dnů ode dne doručení této výzvy. Součástí výzvy musí být poučení o následcích neprokázání opaku v takto stanovené lhůtě.

(5) Práva a povinnosti právnické osoby, stanovené tímto zákonem, se vztahují na organizační složku státu a územního samosprávného celku obdobně.

Takže opět, s odběrným místem to nemá společného vůbec nic, teda má, ČT koupila v rozporu ochrannou osobních údajů seznam odběrných míst a překvapivě k nim má stále přístup GRPD neGRPD...

Prohlášení je jedna z možností, já volal na telefonní číslo na vízvu, že mám platit a ptal se proč bych měl platit jenom protože mám OM a baba že mám něco poslat to prohlášení a já se zeptal proč bych ho posílal, když mám jenom OM a na základě něco po mě chtějí plnění, nakonec to skončilo, že si sama připsaal "nemá TV" a nic po mě od té doby nechtějí... Pravda, já fakt TV nemám..

Zatím bez slepic

Assi,
pravda, nějak jsem 13 let nezaregistroval změnu v zákonu č. 348/2005 Sb. Z jednoduchého důvodu, 13 let jsem takovou informaci vůbec nepotřeboval. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V této souvislosti si říkám, co sledují "demokrati" odstraněním Trumpa. Co získají navíc co jim on nedá nebo nedává? Válku proti Rusku? Větší zbrojní zakázky? (Ty už mají). Fakt nevím, jaká nirvána nastane po jeho odstranění.
Jinak televizi také nemám, když jsem ji před mnoha lety odhlašoval, tak se kroutili ale nakonec povolili :-) Moje dospělé děti ji také nemají a nikomu z nás zjevně nechybí.

Zatím bez slepic

Po odstranění Trumpa nastane návrat k původnímu plánu, po zvolení Obamy jej kdesi kdysi odkryli. Napřed černoušek americkým prezidentem, pak žena (Hillary Clintonová), v dalším kroku homosexuál (lesba není nutná, to už je Hillary). Získají to zrovnoprávnění menšin, a ještě větší protěžování menšin, možná i legalizaci některých drog a pedofilie. Další kampaně MeToo, nadšené budování multikulturního světa, všeobjímající láska, relativní a notně přikrášlená pravda zavládnou světem nad lží a nenávistí (a o tom, co je lež a nenávist rozhodují kdesi ve Washingtonu D.C.). Není Vám divné, že několik zcela rozdílných institucí se shodlo na nutnosti migrace jako lidském právu? Washingtonská administrativa, tajné služby USA, Evropská komise J.C. Junckera, německá vláda, francouzský prezident, papež, OSN. Samozřejmě k migraci bude docházet jen jendím směrem. Nějaká lidská práva křesťanů v Jordánsku nebo Saúdské Arábii, nebo vraždění bílých farmářů v JAR a Zimbabwe nechávají všechny klidným. Ale když jeden tupý otec mizerným řízením člunu utopí vlastního syna a pláče, je to na titulních stranách všech novin. Pokračování migrace a multikulturní mísení je utopickým cílem, který se nikdy nemůže povést, ale je to cílem všech současných akcí. Krev není voda, takže velké muslimské rodinné klany udávají trend v EU už teď.
Napřed musíme počkat, až se to multikulturní mísení muslimských imigrantů s nepoužitelnými lidmi z Afriky projeví na poklesu životní úrovně obyvatel EU. Je jen otázkou, kdy se začnou hroutit státní rozpočty a dojde k omezování sociálních a zdravotních systémů. A to spolu se sjednocením části planety Země je tím hlavním cílem. Elity sní o celosvětové vládě, na kterou nemají ani intelekt, ani schopnosti. Kdyby totiž intelekt a schopnosti měly, nechaly by nejméně 3 generace volně cestovat, až by všem přišla myšlenka sloučení samozřejmá. Ale nemají tolik času, tak nám naordinovaly rychlejší postup.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Víme kdo usiluje o světovládu a že k tomu mají po světě své lidi.
Také je nutno připomenou,že k tomu využívají všechny cesty,prostředky.
Trochu se jim to zastavilo Putinem,tak zuří,kopou do neschopných,vyhrožují válkou.
Takže by se politici schovávali za světovládu,kterou by nikdo nevolil,nikdo by neznal jména ani složení.
Politici by jen plnili nařízení,jako teď většina nařízení přichází z Bruselu.

Zatím bez slepic

OK, ale konečným cílem je co? Mít víc peněz? Vic než dnes, když jim je stačí tisknout? Pokud to není hmatatelný, definovatelný cíl, tak to vypadá jak kdyby to byla nějaká šílená sekta. (Šílené "sekty" vždy na své šílenství dojedou - jako třeba nacisti). Jinde píšete, že cílem je zrušit sociální systém, ok, ale dnes z něj mají jednak stabilní příjem (daně, pojištění) a kousek po kousku stejně k tomu přidávají "spoluúčast" a tak nakonec dostanou to co chtějí. A je jen určité množství peněz, které se ze systému dají vydojit. Tak fajn, zruší sociální systém a co dál? Jeho zrušení přinese problémy, které dnes dost dobře ani neumíme předpovědět (např zločinnost). Pro "světovládu"? A co s ní, když vytvořím 60-80% lidí, kteří mě budou nenávidět? Prostě mi to nedává smysl. Stejně tak u nás, odstraní Zemana a co dál? Zavedou totalismus, Orwelloovo 1984 (k čemuž se blížíme více než komouši)? Každého s jiným názorem "převychovat"? Čím více je vláda nad lidem zavedena na šílenostech, tak o to dříve končí. To jsou opravdu tak hloupý?

Zatím bez slepic

Josefka.
Pak nastane onen Marxův komunismus,nebo-li klecoví chov lidí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kde o tom ten Marx píše? Jeho stěžejní dílo Kapitál "pouze" popisuje výrobní a finanční vztahy v kapitalismu konce 19 století. Kde konkrétně píše o "klecovém chovu lidí" ?
Mimochodem hojně používaný výraz "neomarxismus" je podle mého názoru naprostá pitomost a s marxismem nemá nic společného. Spíše je to takový newspeak, který má zabít dvě mouchy jednou ranou.

Zatím bez slepic

akorát tuto kapitolu nijak nerozvinul.
Lidé v 19. st., kteří pracovali v tehdejších fabrikách, byli opravdu bez šance na únik ze systému, protože vydělali za 14 hodin s bídou na žrádlo a nájem jedné cimry pro celou rodinu.
Ostatně klecový chov probíhal již od starověku. Otrokářský řád, pak nevolnictví ve středověku, dnes hromadné zapůjčkování většiny obyvatelstva až do bájné důchodové hranice, která se posouvá dál a dál. Člověk, který chce "držet krok", nemá čas na nic, kromě své kariéry a zběsilého shánění peněz na 3,14 - čoviny. A s prvním pokusem o samostatné bydlení v podobě hypošky nebo dlouhodobého pronájmu se stává nevolníkem systému.
A ta digitální kontrola a nově vyvíjený systém řízení pohybu a myšlení lidského stáda je jen jakýmsi dortíkem navrch.
Proč neomarxismus?
Myslím, že Marx vcelku dobře vystihl podstatu ekonomického zajetí proletariátu do bludného kruhu prodeje vlastní práce bez možnosti útěku. Neomarxisté se snaží o totéž jinými prostředky, tzn. vytvářením nových norem a vzorců chování, které se nám starým jednoduše nelíbí, protože nás svazují a omezují ve směrech, kde jsme měli doposud ještě nějakou volnost.

Zatím bez slepic

V podstatě se dá se vším souhlasit až na to, že píšete, že Marx popsal bídu pracující třídy jako "život v kleci". Což myslel jako kritiku. Určitá skupina lidí pak chce opět dostat pracující do té "klece" (kterou Marx popsal a kritizoval) a proto tuto skupinu nazveme Neomarxisti. No to je přece newspeak jak vyšitý. Pojmenovat zrůdný systém po kritikovi tohoto systému :-)
Hezký den

Zatím bez slepic

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nikdo nerozporuje, ze to nekdo nekde nedefinoval, zde se hovori o vymysleni noveho hesla, kteremu se priradi neco a ty stare texty co meli nejakou logiku vymyslenim noveho slova a zmenou obsahu stareho najednou dostavaji jiny smysl...

Proto newspeak...

Zatím bez slepic

pokusech NM o umělé udržování sociální stratifikace. Gender, lidská práva, blablabla, namísto nešťourání do hoven je ještě rozmazávají. Marx tuto sociální stratifikaci definoval a popsal.
Ano, když tyto roztomilce nazvu neokokoty, vůbec nic se tím nepokazí.
Cíl těchto hnutí
Umělým vytvářením pseudoproblémů vytvořit možnost cizopasení na erárních kasách všehomíra (tzv. neziskovky a úřady pro úřady) a vnutit "svým poddaným" myšlenku, že jim musejí ze svých vydělaných a zdaněných finančních prostředků dobrovolně přispívat.
Jednoduché, jak facka - deklamovat nablblé teze z papíru zvládnu i v osmdesáti, pokud nejsem tak sklerotický, že jsem zapomněl písmenka.

Zatím bez slepic

Pani Josefko, neomarxismus se ma k marxismu asi jako neokonzervatismus ke konzervatismu, nebo nova levice Tonnyho Blaira k levici.

Neomarxismus je v podstate trockismus pod jinym jmenem, protoze slovo trockismus uz moc smrdi tak bylo potreba ho prebalit.

Taky muzeme vymyslet treba neo-souloz, neo-jidlo, neo-cistotu, neo-praci, neo-premysleni, neo-slusnost a pokazde to bude vsechno mozne, jen ne souloz, jidlo, cistota, prace, premysleni nebo slusnost.

Zatím bez slepic

Jinými slovy potvrzujete její slova=newspeak...

Zatím bez slepic

Jeho slova :-), ten nick je Josef K, což byl můj původní ale sdílel jsem ho tady s nějakým kolegou, ta jsem to přepsal takto, bo mě nic jiného nenapadlo. Ale asi to nebylo nejštastnější řešení. Každopádně díky, že jste se mě zastal, někdy mám z diskuzí rozporuplný pocit, když něco napíši a odpověď mi přijde na něco ucela jiného (viz včerejší debatování s Targusem). Asi budu muset přesněji definovat :-)
Hezký den

Zatím bez slepic

Ne, ze zruseni socialnich systemu bude vic penez pro jedny a vic bidy pro druhe.

Penize se pocitaji proporcne, kdyz budou vsichni zadluzeni, budou jim vsem vladnout, jenze to se nakonec zhrouti, asi jako za Francouzske revoluce Slechtu smetlo spiknuti ostatnich. Kral mel vsechnu moc.

Proto take vladci vladno u pomoci bilych koni, i kdyz Obama byl bilej kun, cernej jako bota.

Oni tak daleko nevidi, jsou odtrzeni od reality asi jako ten Manstein. Jako komunisti a vsichni ostatni, co si upevni pozici tak, ze je nejde snadno odvolat.

Zatím bez slepic

No co asi, vysavani a zbidacovani Ameriky. Jestli presunete Vyrobu do Ciny, tak prachy, co se davali pracujicim americanum jdou kam? Neco dostane cinan a zbytek jde dovozci/prodejci, takze bankeri, co je vlastnej.

Trump jim do toho hodil vidle a proto bankeri platej demokraty, noviny, hvezdy a kurvy jako Madonna, aby rvaly co nejvic.

V podstate je to v USA jako vzdy. Paraziti versus pracanti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do Mansteinovy armady ale busila ta sovetska. Dneska novinare nikdo nezabiji a i na Slovensku si je nejspis museli nejspis zabit sami, aby meli pak nad kym ronit krokodyli slzy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám obavy, že diskuse o "Mansteinův paradox" je typický příklad toho, když si s něčím nevím rady, dám tomu nálepku a rozvinu dlouhatánskou polemiku s všeobjímající teorií.
Je vcelku naprosto podružné vést polemiku nad tím, proč Manstein prohrával, hledat příčiny, když je naprosto jednoduchá odpověď: protože prohrál. To je realita. Hledání příčin neúspěchu je pro další válečníky s tím, že se vždy připraví na minulou válku.

U ČT je to to samé, Přes veškeré zázemí, jdou proti realitě ve snaze vnutit tu svou jinou nereálnou realitu, většině ideologickým bojem. Vždy a za každých okolností v minulosti vždy zvítězila realita. Nakonec nemít co do úst, nejde nějakou politickou omáčkou zideologizovat. A realita, to je ďábel, tedy dav.
ČT má vlastně taky veškeré předpoklady k úspěchu jemuž se jaksi nedaří, tudíž je třeba nasadit největší zbraňový kalibr - Mansteinův paradox.
.

Zatím bez slepic

Je vcelku naprosto podružné vést polemiku nad tím, proč Manstein prohrával, hledat příčiny, když je naprosto jednoduchá odpověď: protože prohrál.

- Ale co to. Prohral je nasledek, takze nemuze byt pricina sama sebe. - To uz je tak v radu veci, ze z pricin jsou nasledky a ne nasledky z nasledku a priciny z pricin, i kdyz sexualnim mensinam by se urcite libilo, ze maji jaksi homo-logicke pary.

jinou nereálnou realitu

- to je asi ta prava pricina neuspechu CT, totiz, ze dela blbiny a ne ze ma hodne prostredku. Spousta prostredku vam umozni delat ty blbiny delsi dobu, ve vetsi skupine, s nadhernejsima dekoracema, ale to je tak vsechno. Kdyz pomateny Cisar Caligula bojoval s rakosim, tak tim nedobyl Britanii, protoze mel moc prostredku, ale protoze bojovanim s rakosim v Italii se Britanie dobyt neda.

Vecnym lhanim v kazde vete diskreditujete sami sebe u cim dal vetsiho poctu lidi a tak sve presvedcovaci moznosti stale snizujete a ne zvysujete. Ale kdyz to CT tak dobre plati, tak co by to zamestnanci dal nezkouseli.

Zatím bez slepic

"Ale co to. Prohral je nasledek" ne ne, není to následek, je to výsledek!!!! To jako když jsem první na pásce je nějaký následek, s možností jej analyzovat a dobrat se toho, že vlastně i to druhé místo je takový klasouvký následek nevýhra. Ale jo, mlžit je možné donekonečna.

Zatím bez slepic

Prohral je nasledek" ne ne, není to následek, je to výsledek!!!! -

nasledek je to vzhledem k pricinam
jinak to je to same

A jo, kdyz jste prvni na pasce, tak ze vas tam napisou, to je vysledek zavodu.

A soucasne je to nasledek kombinace toho, jak jste kdo trenovali, jak jste kdo narostli, jak jste ten den byli ve forme atd.

Tohle neni o mlzeni, ale o presnem rozlisovani pojmu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jev ve společnosti, který nazval Vidlák jako Meinsteinúv paradox je v historii běžný. V současnosti
lze jako typický přiblížit na situaci v současné sociální demokracii. ČSSD patřila v minulosti k
největším stranám , které ovlivňovaly společenský život v naší zemi. Paroubek jako předseda se
vzdal funkce po volbách v r. 2011,které sice vyhrál, ale výsledek 22% byl považován za neúspěch.
Nastoupilo nové vedení v čele se Sobotkou, které v dalších volbách získalo 20%. Pevně usazené
po " vyřešení" krize po lánskem puči, kde se zbavili opozice a v pohodě jako vládnoucí strana nezměnili styl a metody práce. Dále] pěstovali klientelismus a korupci na každém stupni. A výsledek se dostavil.Výsledek 8 %. Sobotka pokud si píše deníček marně badá proč "nejlepší premiér" v historii ČR, jak jej označil Vlk na Kose, se třese strachy zda se pro něho najde místo v klíčovém průmyslu.
Myslím, že se nemusí bát. "Klienti" se o něj postarají.Horší to bude s pohrobky, které po sobě
zanechal. Myslím tím ČSSD. Bude moci alespoň aktualizovat a doplnit svou diplomovou práci,
kterou psal na téma "Vývoj sociální demokracie v českých zemích "
Nemusí se bát, že by jej potahovali za plagiát, protože autorem poslední ještě nedokončené kapitoly by onl sám.

Zatím bez slepic

Vzhledem k tomu, jakou pro CSSD tusim budoucnost by se to melo spis jmenovat terminalni faze CSSD.

Ale musim rict, ze dostat stranu s 22 procenty a po vlade asocialu z ODS a TOP09 to srazit na osum, to uz je vykon. I kdyz co by dal Kalousek za 8 ze.

Zatím bez slepic