A je to tady

Autor

Dnes a zítra jsou komunální volby. Ty poslední, kde mají lidi ještě pořád alespoň trochu pocit, že mohou něco ovlivnit. Tedy alespoň na malých městech a obcích, kde se všichni znají.  Včera jsme mohli v televizi vidět hlavní lídry politických stran kterak se snaží udělat dojem na Pražáky a upřímně vlastně vůbec nevím, jak to může dopadnout. 

Asi jediná jistota je v ČSSD, která utrpí další debakl nejspíš horší než si představovala a je dost možné, že jsme v televizi za pultíkem viděli Hamáčka naposledy. A protože je situace jaká je, možná jsme naposledy viděli i ČSSD jako celek. 

U nás ve Vidlákově proběhl závěr kampaně celkem v klidu, při setkáních s občany nikdo nepomlouval, nikdo nevyhrožoval, jako by po mnoha  a mnoha letech všichni pochopili, že hlasy se nezískávají křikem. Na druhou stranu nikdy jsem neviděl tolik předvolebních letáků ve schránce a nikdy nebyl Vidlákov tak otapetovaný plakáty. Až to člověka nutí přemýšlet, co je na té radnici tak atraktivního, že jsou místní podnikatelé ochotni do toho sypat tolik peněz.  Obecní rozpočet i obecní majetek se tuneluje už skoro třicet let a pořád je o co se prát... 

Na druhou stranu jsem byl opravdu pozitivně překvapen čistotou letošního předvolebního boje. Jako by opravdu všichni viděli, že jde do tuhého a je třeba se dohodnout, jinak to dopadne blbě. 

Dovolte mi proto rozloučit se vlastním Vidlákovým zákonem obecního soužití - můžeš být na krizi připraven jak chceš, můžš mít zbraně, zásoby, vysoký plot i ostnatý drát. Můžeš znát bojová umění, mít diverzifikované portfólio, můžeš mít pod polštářem kilo zlata nebo velkou širokou rodinu. Můžeš mít plné mrazáky masa i koně, který bude orat i bez benzínu. Můžeš být připraven po všech stránkách. Ale pokud v případě katastofy půlka lidí v tvém okolí půjde po té druhé půlce lidí, k ničemu ti to nebude.  Pokud máš  v obci skupinu lidí, která je připravená zakroutit krkem jiné skupině lidí, nepomůže ti nic. Ani zbraně, ani plot, ani kamarádi, ani znalosti. 

A tak doufám, že se po volbách ve Vidlákově zase všichni dohodneme a nebude tak zle, jak se to jeví před volbami.

V diskusi si můžeme probrat, jak nám dopadne Babiš a jak ČSSD. Já osobně to v idím na zaříznutí Hamáčka a nastolení Zimoly. Babiš uspěje všude jinde nad očekávání, jen v Praze to bude trochu horší.  Na vzestupu jsou Piráti, kteří se etablují jako plnohodnotná strana. Kalousek a jeho banda skončí na smetišti dějin. Komunisti pohoří a začnou přemýšlet, jestli si neměli nechat Skálu a upozadit Filipa. Starostové a nezávislí už zůstanou jenom nezávislí.

A ve Vidlákově za ČSSD posbíráme čtyři zastupitele z patnácti, ale skončíme v opozici.  

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pánové, promiňte mi, že se vám do debaty vměšuji, ale jsou dvě věci opomíjeny.
/Stav zásob není statická veličina, ze zásob se určití množství ubírá a co je zde podstatné i doplňuje!
III říše měla otevřené hranice dopravní komunikace mezinárodnímu obchodu, zde míním přístup k zahraniční ropě. Dále měla na svém území minimálně pět fabrik na výrobu synt. benzínu v plném provozu ( Leuna od r. 1927). Tedy mohla své zásoby doplňovat
/Druhá věc je vnímání pojmu ztrát na technice v boji.
Můžete se dočíst, že z vojenského hlediska je 100% označen stav, kdy technika je vyřazena z použití na dobu 6-12 hodin!!!!!!!!!!! My civilové za ztrátu považujeme stav, kdy např z tanku lítají motor, věže, kusy pancíře.
Tedy pozor na chápání a zamýšlený význam použitých pojmů!

Zatím bez slepic

šťoura, jako já.
Totéž jsem Gerdovi psal už předtím. Pojem stav zásob neznačí, že už se do nich nesmí nic přidat. Spíše je to skladový stav, pod který by neměly zásoby klesnout, leda v případě nějaké těžké kalamity.
Před 5 lety mi zas všichni tvrdili, že Hitler neměl žádné peníze, a kdyby nezabral Sudety, Říše by se druhý den položila.

Zatím bez slepic

58 kope do báboviček, ještě cosi málo přihodím, ať není rapl, jenom on.
Konečně jsem se dostal ke flešce, kde mám staženo pár knížek o čs. opevnění.
Takže technicko-taktická data (TTD) ŘOP-íku vzor 36, nejmenšího druhu ze sítě opěrných bodů, jižní Morava, oblast III. sboru
Tloušťka stěn:
čelní 40 - 70 cm
boční 15 - 45 cm
týlová 12 - 40 cm
strop - 20 - 83 cm
počet střílen 1 - 3
odolnost byla projektována do ráže dělostřeleckých projektilů 75 mm, resp. minometných 80 mm, ovšem POZOR, pokud nebyla zasažena střílna, nebo vchod.
Takže žádné šílené metry betonu, jak tvrdil Gerd.
Výzbroj - výhradně kulomety, povětšině vz. 26, (malá palebná síla z důvodu malých zásobníků.
Jak vidíte, nebyla to žádná hitparáda. Dělo ráže nad 75 mm nebylo ve Wehrmachtu zas tak ojedinělým úkazem.
Opevnění vzor 37 na tom bylo o něco málo líp, ale ani zde není u standardního bunkru síla stěny hrubší, než 80 cm, u zesílené verze pak 1 metr.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to vy nebo váš přitakávací kolega. Argument byl - neexistence děl, která by čs. fortifikaci rozstřílela, resp. faktickou neproveditelnost dotáhnout děla velké ráže do dostatečné blízkosti opevnění. Jak vidíte, moc velké ráže třeba nebylo.

Zatím bez slepic

Targusi, vy to tedy válíte. Pouze jsem tvrdil, že v žádném případě Flak 88 nebyl HLAVNÍM dělem pro ničení pevností. Zkuste se podívat do minulých diskusí. Někde jsem tam položil asi deset konkrétních otázek. Dokonce jsem nastínil hypotézu, PROČ si myslíte, že se Flak používal i proti pevnosti. Dále jsem tvrdil, že pohybovat Flakem88 v terénu je nesmysl, ručně by to nešlo. Dále, že samotné pevnosti bez ostatních druhů vojsk opravdu moc smysl nemají (ale to žádný druh zbraní). Atd .....

Zatím bez slepic

Kupodivu typ Flak 88 ( na kolové lafetě!), byl hlavním dělostřeleckým prostředkem pro zničení železobetonového opevnění.
Byl totiž jediným palebným prostředkem, který v této úloze mohl uspět. Odpal z kol, při nespuštěných opěrách, tahač řadí zpátečku a za chvíli se cyklus opakuje

On se totiž do palebného postavení netlačil ručně, ale tahačem, zapřažený na předek tahače ( existují fotografie). A to tam, kde terén, nebo zástavba, vegetace, poskytla krytí. Odkolesněná polní děla, toho nejsou schopna.
Přičemž 88 mohl vést palbu mimo dosah kulometů opevnění, nad vzdálenost 2 km. Tuším že ve Francii v r. 1940 vedli něm kanonýři úspěšnou palbu až na vzdálenost 6 km! proti týlové stěně objektu o metrové šířce.

Zatím bez slepic

Potíž je, že flak 88 váží 7,407 tuny, siluetu má přes 3 metry vysokou a příprava ke střelbě trvá dobře vycvičené osádce přes 20 minut. Kromě vysoké úsťové rychlosti má také velký zpětný ráz a střílet z něj ze zapřaženého tahače lze jen stěží. Než jej vojáci dotáhnou na pozici, může je dostat polní dělostřelectvo. A při přímé střelbě by nikdo v bunkru nečekal, až se do něj trefí takové dělo. Japonci na tichomořských ostrovech ukázali, jak na to. Někde. Střelbu přečkali v bunkrech a v přestávce mezi bombardováním a vyloděním zaujali pozice.
A nezapomínejme, že čs. opevnění mělo na čelní stěně obvykle val z vykopané zeminy.
Pravou je, že kromě flaku 88 měli Němci už jen houfnici 105 mm vz. 18, která by opevnění zničila. Ale měli jich málo.
Užití flaku 88 ve Francii je až z pozdější doby, kdy už děl bylo více. Předtím dělo vyzkoušeli ve Španělsku (úspěšně), ale pořád nebylo obvyklé jejich použití proti bunkrům. To přišlo až s dobýváním Francie a použitím proti tankům.

Zatím bez slepic

Targusi,
flak vz. 88 sice mohl být použit i proti jiným objektům (v nouzi), ale kvůli vysoké úsťové rychlosti docházelo ke značnému opotřebení hlavně, a po 500 výstřelech přesnost už klesala. Taky byl ten výstřel proti jiným dělům hodně drahý a silueta děla přes 3 metry všude vyčnívala a váha 7,407 tuny vadila při přesunu na pozici. Taky jsme psal, že pevnosti se dobývají pokud možno nepřímou střelbou, shora. Příprava flaku 88 zabere tolik času, že si namíření děla na řopík musí všimnout i poloslepý voják. Navíc jich Němci neměli dost. A dovléct jej přes kopce na pozici znamená tolik času, že už opevnění buď odrazilo první nápor pěchoty, nebo jej zdrželo, než přitáhli ten flak pod palbou zastříleného dělostřelectva na pozici.
Tohle dělo mohli Němci použít, kdyby v pevnostech seděli úplní magoři a čekali jak slípky v kurníku, až je Němci jeden řopík po druhém zničí. Flak vz 88 byl primárně určen k protiletadlovému boji a do doby, než by Luftwaffe ovládla nebe, by jej na dobývání řopík šlo použít jen při přesunu na další pozici.
Ne, kvůli flaku vz. 88 by pevnostní linie nepadla. Neznám nikoho, kdo by si 20 minut nevšiml, že na něj zaměřují dělo na přímou palbu, a čekal na granát. Pěchotní družstvo by prostě řopík opustilo a bojovalo někde z úkrytu.

Zatím bez slepic

Ano, ale zapomínáte, že Hitler neměl prachy, aby si ten benzín koupil. Už takhle přivedl ekonomiku Německa málem ke krachu a musel slevovat ze svých zbrojních plánů. Benzín by musel leda zabavit, a to by se majitelům nelíbilo. Neúspěšná válka mohla Německo poslat ke dnu.

https://www.investujeme.cz/clanky/hitleruv-recept-na-hospodarsky-zazrak/

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdysi jsem v záchvatu pracovitosti sesmolil takové drobné pojednání o palivu v oné době.
Je mi opravdu trapně se takhle "zviditelňovat", ale problematika paliv v III. říši je obsáhlá a nedá se zhutnit do zde přijatelné formy.
Tedy odkazuji na: http://palba.cz/viewtopic.php?f=138&t=7533&sid=068b6a688e859812b8dd4f4f….
Zde se dozvíte, že váš názor je mylný a proč.

Zatím bez slepic

smekám klobouk.
Dojel jsem jen do čtvrtiny článku, páč jsem musel pod jeřáb, ale vůbec nechápu, proč by se někdo měl cítit trapně za takovou práci.

Zatím bez slepic

Pěkně zpracovaný příspěvek, ale vyplývá z něj, že v roce 1938 v Maďarsku těžili jen asi třetinu ropy co v 1939 a v Rumunsku jen tři čtvrtiny produkce roku 1939 (přibližně). Navíc za ropu musel Hitler ještě platit devizami - a těch neměl nazbyt. Ovšem po zabrání ČSR zabral i dost zlata a tím si pomohl z hospodářských problémů.
Stav zásob leteckého paliva se týká až zahájení války s Polskem a v té době už Německo okupovalo ČSR. Němci měli samozřejmě letecký benzin, ale neměli jej tolik jako v pozdějších letech.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na problém deviz v III.říši, se dá dívat ze dvou směrů pohledu.
První, kdy devizy byly interní problém Hitlera. Zde je nutno říct, že tento problém Hitler vyřešil, sice způsobem zlodějským, ale vyřešil.
Druhý pohled nám skýtá obraz, kdy devizové hospodářství nebylo interní problematikou, ale mezinárodní. A to si myslím, že oprávněný úhel pohledu. Hitlerovo problémy vždy řešili finančníci ze zahraničí. Kdy zdánlivě se jeví jejich úvěrová politika jako nesmyslná. Ovšem, pokud přijmeme myšlenku, že takto poskytnuté úvěry, musím podotknout nesplatitelné za stávajícího stavu ( tedy bez vypuknutí války) byly nesplatitelné, tak následující stupeň je ten, že fakticky šlo o sázku na vítěze v budoucím konfliktu ( býčí trh, nic neznámého z burzy).
Tedy Hitlerovi devizy nikdy nechyběly, nemohl sice plýtvat za dovoz luxusního zboží, ale mohl chystat armádu a stát na konflikt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč ČSSD dostane výprask? Protože si do čela zvolila gumového politika bez názoru. Na kauzu lithium se už skoro zapomnělo, připomenutí podle mě volby až tolik neovlivní, protože o lithiu jednala jiná parta. Ale co ovlivní ČSSD a její výsledek nyní, je kauza Poche - Petříček. Měli se jich obou zbavit. Zeman vyčkává na výsledek voleb a pak klidně může prohlásit, že jej Petříček nepřesvědčil, že není Poche. Nebo jej škodolibě jmenuje a počká, až ČSSD zmizí do nenávratna. Opustíš-li mě - nezahynu, opustím-li Tě, zahyneš.
ODS posiluje jen jako z nouze cnost a nikoliv kvůli kvalitě lídrů nebo programu. To si Fiala jen honí triko, jak jsou skvělí a rostou. To jen ostatní ve výběru jsou ještě horší. Nastal taky dramatický úprk od Kalouska. Snad jej konečně Moravec přestane zvát do ČT, kdo se má pořád na Kalouska dívat. Ale moc si nepomůžeme, místo M. Kalouska bude v ČT J. Pospíšil. To zase bude uvědomělých proevropských keců. ODS má proti TOP 09 dvě jediné výhody. Nemá Kalouska a nechce přijímat muslimy.
KDU-ČSL má věrnou stranickou základnu. Ta strana se odebere do bezvědomí, jakmile dojdou věřící.
ANO zůstane kolem 30 %. SPD Tomio Okamury zůstane také někde na svých, posílí Piráti.
Pak uspěje pár menších lokálních uskupení, která uberou hlasy velkým stranám.

Volby naštěstí dopadnou, jak si volič bude přát a ne podle směrnic v Bruselu.

Zatím bez slepic

Volební výsledek ČSSD ještě ovlivní Hamáček svou nečinností v případě českého řidiče, kterému do kamionu vlezli ekonomičtí imigranti. Měl snadnou šanci seřvat Velkou Británii, argumentovat řidičem, a kdyby Britové moc prskali, vpálit jim Mnichov 1938. Mohl to udělat a získal by hlasy. Neudělal nic! Co je pro něj jeden člověk? Bezvýznamná nicka, kterou se nadčlověk nebude zabývat. Ale k čemu je takový ministr zahraničí? To pak funkci ministra může vykonávat šimpanz za trs banánů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zavražděnýho Zdeňka Makaru, jehož vrahy v Anglii klidně pustili na svobodu.

Zatím bez slepic

Zajímavé bude sledovat, jak rychle půjdou Piráti dolů, zatím setrvačností ještě asi trochu povylezou. Z toho hlasování Pirátů proti Maďarsku jde docela hrůza, ani ne jak hlasovali, ale ta jejich jednotnost. Mají stejné hodnoty jako TOP a budou mít stejnou křivku obliby, jen pochopitelně jako jejich karikatura menší a rychlejší. Pokud tedy budou pokračovat v nastoleném trendu.

Zatím bez slepic

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vy-jste-normalni-podvodni…

Tak si říkám, že tyto volby jsou "bojem o každé hlas", protože plná kandidátní listina je holt plno hlasů a Piráti bojují hlavně o PRAHU. A co když ty kandidátky neplní "černými dušemi" jen oni. Nebo je to předpříprava na zpochybnění voleb - kdyby náhodou? Někam Vás zapíšou (bez Vás) a je to prý Váš problém, Vy máte odstoupit, to je taky dobrý! Celkem by mne zajímalo jak to dopadne, a kolik takových duší celkem na všech kandidátkách do počtu ,pro každý hlas co se počítá, je?

Zatím bez slepic

Je to jak za revoluce v SSSR.

První revolucionáři byli směska oportunistů ochotných si polepšit za každou cenu.

Pak je Stalin nahradil idiotskými komsomolci s vymytejma mozkama.

Zatím bez slepic

Ano, podle současného výkladu dějin by to tak být mohlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě jedna odbočka k Mnichovu 1938. Franouzský signatáč Edouard Daladier je pochován na pařížkém hřbitovu národních hrdinů Pére -Lachaise. Faktem je, že při dostatku peněz si tam může hrob koupit kdokoliv.
Anglický Neville Chamberlain byl až do své smrti přesvědčen, že díky Mnichovské dohodě získal pro Británii čas se dozbrojit a připravit na válku, kterou by jinak, kdyby přišla už v roce 1938, Británie prohrála.

To jen na dokreslení našich slavných spojenců. V roce 1938 i v roce 2018 nás stále považují za podlidi, jak ukazuje chování Macrona a britské justice v případě českého řidiče.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

vám v případě poslední věty nemůžu vynadat, že lžete. Kromě úvahy, zda jste nechtěl napsat "francouzské justice", ale ono to je zcela šumák. Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.
Ano, je to tak. A souhlasím nikoli na základě nějakých podpisů na starých papírech, anebo pod dojmem mediálních kauz, nýbrž na základě osobních zkušeností.
Nedělejme si však iluze, takový Maďar jiného Maďara nepodkopne za žádnou cenu. Paprikov the first.

Zatím bez slepic

Když v Británii umlátili k smrti českého číšníka, tak pachatelé dostali směšné tresty. V EU jsou nadlidé a podlidé.
Víte, co stojí za vysokými platy mladoboleslavské Škodovky? Žádný prozíravý politik, ale německé odbory, které řekly, že ve VW jsou jen jedny odbory a stejné podmínky pro všechny zaměstnance. Tehdejší odbory přijaly české zaměstnance jako sobě rovné, jinak byla Škodovka stejnou montovnou, jakých je v ČR mnoho. Jsme dobří jen na plnění bruselské kasy, kdy část peněz dostaneme zpět formou dotací na věci, bez kterých bychom se docela dobře obešli.

Zatím bez slepic

bych mohl čerstvě napsat román.
Podle jejich výkladu zákoníku práce podle "odborníků" /od slova odbory/ jsou i mezi roboši rovní a ještě rovnější. Kdybyste četl dopis, který jsem od nějakého odborového Švarce dostal tento týden, poblijete se a poserete se zároveň. Humus na entou.
Můžete hádat, proč. Je to velmi těžké.
Srážka s blbcem ve fabrice rakouského majitele. Když jsem to tam řešil na místě, nevěřil jsem vlastním očím a uším, jak tam čecháčci panáčkovali. Neuvěřitelný zážitek na celý život.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
výrok "Kalousek a jeho banda skončí na smetišti dějin" je sice hoden regionálního politika, nikoli však myslitele vašeho formátu!

Pokud máte na mysli firemní odznáček s nápisem TOP 09, který má momentálně připíchnutý Kalousek na klopě, ten možná bude vyměněn - Klalousek je přece přece bývalý nejšpičatější ze špičkových Lidovců a TOP 09 je jen ten oznáček. Původně TOP 09 přece byli jen dva lidé - zřizovatel a cizinecký financiér Kníže - a on.
A, pochopitelně, jejich Česká kalousvize.
Sobotka býval jen takový toaletní papír, kterým Kalousek vždy nejprve vytřel pozadí sobě a svým páníčkům a vzápětí takto použitým Sobotkou oči členů a voličů ČSSD.
Toaleťák značky sobotka se protrhl v okamžiku, kdy Sobotka znejistěl a zaimprovizoval po Zemanově reakci na demisnedemisi. Za to ho Kalousek nepochválil a poslední, kdo ještě Sobotkovi důvěřuje je nejspíš Vlk.

Nový prozatimní kalousek se podle mého názoru jmenuje poche a jede zatím ve zkušebním provozu. No a ten jeho panaprd má značku harmasanáček.
Coby likvidátor tuzemské levice (ČSSD coby strana už neexistuje, je to pytlík regionálních kmotříčků, potištěný volebními hesly) se zatím hamáček osvědčuje výtečně.

Omlouvám se všem zbývajícím poctivým členům a spoluvoličům ČSSD - čest naší památce!

Nicméně v regionální politice stále ještě zbývá dost poctivců se značkou ČSSD.
Jsou- li tam přes své schopnosti a morální integritu dostatečně dlouho, může to být příznak jejich poctivosti a nezkorumpovanosti: Schopní a servilní sviňáci by přece již před lety povýšili!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že pro západní demokraty je ČR stále "O nás bez nás" to už tuší kde kdo, ale ono je to stejné i v tom našem vnitřním politickém bahně........
Občan je dobrý, aby tomu dodal nátěr u voleb a zahrál si čas od času na to, že právo volby má, nu a dál.......

http://www.novarepublika.cz/2018/10/hledani-spasitele-v-organizovanem-z…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Besedu jsem viděl jen zlomkovitě (seděl jsem zády k TV) ale poslouchal jsem všechny předsedy pečlivě. Všichni umí slušně lhát, většina je "mistry" v tom, že neodpoví na položenou otázku, způsob vzájemného urážení se zdokonaluje, jsou i takoví, kteří hodně koktají, neumí dýchat, zadrhávají. Zaklínadlem bylo slovo DIGITALIZACE, které vymyslel pirát Bartoš a ostatní ho pak používali "o sto šest", aniž by mnohdy věděli, co si, oni sami, mají pod tím pojmem představit. Vrcholem byla odpověď na otázku jednoho z malých starostů (...které byly kladeny vždy jako vstupní teze dalšího téma...), kdy mu bylo odpovězeno, že už nebude muset pracně vyplňovat 10 formulářů..., ale vyřeší to "DIGITALIZACE" /skutečnost, že bude sedět u počítače a místo tištěného formuláře bude zápasit s klávesnicí a otevíráním a zavíráním souborů..., byla taktně ponechána stranou.../. Moderátorka byla určitě mnohem lepší než "davy" obdivovaní Moravcové, Soukupové či Šídlové. I když jsem si ji pro sebe pracovně nazval "a tečka!", což bylo úsměvné. V celém pořadu mi od politiků chyběla jediná - ta nejdůležitější věta - komunální volby v České republice zásadním způsobem ovlivňuje Putin, resp.Rusko a jeho zpravodajská služba! Asi měl také kandidovat Janda...!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Komentář k k možným dopadům voleb: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ve-volbach-se-mozna-hraje…

Všimněte si, že mainstrémoví komentátoři při případném špatném výsledku ČSSD důsledně uvádějí, že je volič bude trestat za účast ve vládě! Nikde se neobjeví, že je volič potrestá za v podstatě velezrádnou politiku, za Chucpe navrhnout Pocheho na post MZ atd.

Zatím bez slepic

Admirále.
Podle různých průzkumů,tak si někdo přeje,aby dopadly volby.
Vůbec si myslím,že se volby švindlují,aby to dopadlo podobně,jako průzkum.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady v Manětíně to kapitalizmus téměř po třech dekádách dotáhl volebně k téměř ideálnímu komunizmu. Starosta kandiduje jedinej - ten současnej. Do 13-ti členného zastupitelstva kandiduje akorát 13 současných zastupitelů. Jediný co chybí k tomu ideálnímu volebnímu komunizmu je to, že někteří dostanou zaplaceno za sezení ve volební místnosti jakožto absolutně zbytečná komise, což je typická kapitalistická "správnost" a "uvědomělost".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citace = Vidlák :
"A ve Vidlákově za ČSSD posbíráme čtyři zastupitele z patnácti, ale skončíme v opozici. "

Tak se Vidlák seknul - z ČSSD prolezli u něj doma do zastupitelstva jen dva a sám Vidlák mezi nima není - zůstal pod čarou ...

Zatím bez slepic