Senát, Praha a KSČM

Autor

Dnes budu pokračovat v glosování povolebního dění.  Hlasy jsou spočítány, volič promluvil a odteď se jede povolební matematika se vším co k tomu patří.  Sčítají se ztráty, počítají zisky a .... bylo by vhodné se z voleb poučit. Celkem slušně situaci trefil Zeman, který řekl, že to není na šampaňské, ale ani na sebevraždu. Ještěr z Hradu má zase pravdu a možná je to jen štěstí, ale situace mu zase nahrává do karet. 

Vezmu to od Prahy. ANO je až páté. Sice má jen o dva mandáty míň než vítěz, ale přesto je před ním ODS, Piráti, Topka, Bývalý KDU Čižinský a až pak teprve ten Petr, který Prahu nakopne. Babiš na volební kampani v Praze nešetřil, netajil se tím, že Prahu považuje za nejdůležitější. Nakonec je možné konstatovat, že ho každý mandát přepočtený na peníze stál víc než ostatní dohromady. Což o to, dovolit si to může... Nicméně to mu guru Mára nemohl říct, že s tak blbým sloganem těžko uspěje? Před pěti lety, to ještě mohl obchodovat s nadějí a ukazovat svojí pracovitost a výkonnost. Ale od té doby se už dost změnilo. Ukázalo se, že má ve svém týmu také jen lidi a sám to také nestíhá všechno kočírovat. Krnáčová mu prokázala stejně medvědí službu jako Šlechtová i Jourová a nic bych za to nedal, že brzy dojde i na Martu Novákovou. Babiš prostě na ženy nemá štěstí.  Jsem zvědavý, zda se Andrej poučí a tuto poměrně trpkou a brutálně drahou zkušenost si vezme k srdci a zkusí to dělat jinak. 

ODS se drží, Piráti také uspěli a uspěla i TOPka. Ti uspěli už jen a výhradně v Praze a jsou na tom vlastně stejně jako v parlamentu. Pár lidí, ale jinak prázdno. Úplně živě si představuju, jak jde s TOPkaři někdo do holportu, aby od nich dostal polibek smrti. Piráti to možná zkusí a vyšachují tak ANO i ODS. Ostatně oběma stranám opozice v Práglu jen prospějě a pražákům zase prospěje TOPka se vším co k tomu patří.  Koneckonců Piráti také potřebují zjistit, jak vypadá komunální reálpolitika v hlavním městě. 

ČSSD se skutečně na pražskou radnici nedostala. Dolínek se balí. Přišlo to o čtyři roky později než mělo. Poche se tam také v poslední době dobře angažoval a Hamáček celoý výprask glosoval, že se ČSSD odrazila ode dna. Milí levicoví voliči (včetně Vidláka) budete si muset zvyknout na myšlenku, že žádná ČSSD nebude  a politiku nejpodobnější té levicové bude dělat ANOmiliardář. 

Když rovnou navážu na KSČM, ti to mají podobné. Program jim Andrej sebral a zrealizoval a nic jiného nemají. Skálu jako zajímavého i když kontroverzního člověka nepustili do předsednictva. Vojta Filip se každý den modlil směrem ke Kremlu, ať Lenin nedopustí, že by vládli a ukázalo se, že jsou stejní břídilové jako ostatní, akorát po třiceti letech už to voliče přestalo bavit. Narozdíl od socanů, KSČM umře v klidu a zvolna, protože nemají dluhy a pomaloučku polehoučku budou mizet ze scény. Tak pomalu, že až se vytratí, nikdo si toho nevšimne. Navíc odejdou v pokoji smířeni s Bohem (přírodou) i lidmi, protože status univerzálního viníka a absolutního zla si rozebrali Babiš s Okamurou. 

Vidíte, nepomohl ani Kalousek ani jiní bojovníci proti totalitě. Nepomohl ani úřad na studium totalitních režimů, nepomohl Jakub Janda, Kolář ani další bijci. Postačil Andrej, který přidal důchodcům pár stokorun. 

A teď senát: 

Čunek senátorem hned v prvním kole. 

Drahoš senátorem hned v prvním kole. 

Zřejmě uspějí i Hilšer a Fišer, ale ti musejí ještě zabojovat. 

Mě ovšem bude mnohem více zajímat, jak dopadne Daniel Hermann, protože jeho soupeř má prakticky stejně hlasů. Kandidoval v Chrudimi a tak jsem zvědavý na tamní názor na milé krajany z Landsmanšaftu a jejich českého kamaráda. 

Nejvíc postupujících má ANO, po nich ODS. Ale ANO má jen jednoho vítěze z prvního kola. Další varování Andrejovi, že kampaň to nevyřeší a prachy také ne. Ostatně tohle už průměrný volič ví nejpozději od volby prezidenta. Prachy ani Česká televize nepostačí, aby se volič nechal zmasírovat. Prostě si to udělá po svém a ani Andrej není nedotknutelný. 

KDU má šanci mít největší senátorský klub a tím pádem i předsedu senátu. 

ČSSD nemá šanci skoro žádnou. 

Neuspěl Paroubek, který nikdy neměl problémy s penězi na kampaň a neuspěl ani Konvička. Fakt je tu těch migrantů málo a Petra Paroubková už také nedodá dostatečné PR. 

 

Co dodat na závěr? 

Babiš se podle mě poučí.  Volby ho stály mraky peněz a tak bych si myslel, že je mu to líto a začne se ptát svých dobře placených poradců, co to znamená. A pokud ve funkci ještě nezblbnul, tak se dozví pravdu, protože kejvaly sežene i levněji. 

Fiala a ODS budou slavit a pošilhávat vejš. Pýcha předchází pád. Než dojde na parlamentní volby zažijí ještě studenou sprchu. 

Piráti prokázali dostatečný žaludek na vysokou politiku. Bartoš sice vypadá jako hipík, ale má dostatek negativních vlastností, aby se prosadil. Otázkou je, co to udělá, když budou muset dělat víc než jen pár témat o digitalizaci. 

Vojta Filip to doklepe do důchodu a s ním i ostatní v KSČM. Jejich likvidace strany bude řízená a možná zbude i nějaké věno pro pohrobky. 

ČSSD nemá šanci. Ještě pořád ji čeká Altnerův dluh, hospodaří v červených číslech a její předsednictvo má pocit, že je moře po kolena. 

TOPka zjistí, co je to spravedlnost... některé její voliče si vezme ODS, některé KDU a ti zbylí už odešli dávno. V Praze ještě zvládnou podělat co se dá a vzít do záhrobí i někoho sebou. 

Gazdík a jeho Starostové toho moc neudělají. Sice mají nějaké radnice, ale jsou spíše volnou konfederací než pořádnou stranou. Možná to bude stačit na setrvalý stav. 

V dnešní atomizované době je možné jen výjimečně získat víc než 20% hlasů. Ať vezmete jakékoliv téma, nepodporuje ho nikdy o moc víc než pětina lidí. A ty ostatní čtyři pětiny to téma naprosto nenávidí. Budeme mít izraelizaci politiky. Tam mají ve stodvacetičelnném Knessetu snad patnáct stran a to mnohdy celkem obskurních. Mám pocit, že u nás to tak bude také. Babiš, ODS a Piráti mají šanci každý na dvacet procent. KDU a Okamura mohou mít svých deset procent a k tomu nějaká protestní strana... a to bude všechno. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trochu popřu sám sebe výše, ale ještě je možnost ODS, TopStan + "státotvorná část" Prahy sobě, tj. bez Čižinského. On sám říká, že ti lidé tam nemají na všechno shodný politický náhled, proto se crcali s podpisy a nezaložili si stranu/hnutí. Čili bude to trochu pytel blech a uvidí se, jak dlouho konkrétním zastupitelům vydrží Čižinského ideály. Magistrátní struky mají velkou přitažlivost - jeden ani neví a už je fíkovým listem pro staronovou koalici roky ošlehaných kádrů Svoboda, Uženina, Pospíšil, Marvanová, náhle objevivších obrovské průniky v programech - ... Fíkových listů stačí šest ze třinácti. Tím by byla daná i jejich politická síla v rámci Rady. Piráti jsou protivní svým požadavkem na nekumulaci funkcí (problém má Čižinský i leckdo z TOP), jednak Pospíšil nechce Hřiba jakožto úplného greenhorna za primátora. To už prý radši Svobodu. Ale to je jen takové laso. Kdyby dokázal přemluvit státotvorné v PrazeSobě, jistě by primátorským křeslem nepohrdl.

Zatím bez slepic

Proti Vašemu příspěvku nenamítám. Jen dodám z tisku .. Marvanová nepopřela, že budou usilovat o funkci primátora. Jak jsem napsal - v politice je možné všechno. -usmívající sed smajlík

Zatím bez slepic

Je to možné. Čižinský už řekl, že netrvá na funkci primátora (problém s kumulací funkcí) a možná taky přemýšlí o předsedovi KDU, pokud Bělobrádek nezíská senátora.

Zatím bez slepic

Pane As.holub.
Musíme počkat co tomu řekne Kalousek,Pospíšil je jen Kalouskův pucflek.
Vidím to podobně,že Pospíšil půjde do koalice s kýmkoliv,je to ještě šance i Kalouska a možná poslední.

Zatím bez slepic

tak už teď se těším na tu komedii příštích prezidentských voleb. Ti ve svornosti noblesnosti a odporu k čecháčkovskému hulvátství jsoucí, vznešení, nefalšovaně liberálně demokratičtí kandidáti, vzájemně na sebe se zdvořilými úsměvy kýble sraček vylévající a kudly si do zad vrážející! To bude divadlo k nezaplacení! Šest jich hrálo tu svornost minule, tři z nich budou sedět v Senátu, další (jako zmíněný protektorátní primátor) se nejspíš přidají. V rámci EU kvo-kvót bych mezi zájemce odhadl nejméně jednu kladečku věnců.
P.S. Ostatně doufám, že Hynka Kmoníčka někdo ke kandidatuře přemluví.

Zatím bez slepic

Hynek Kmoníček je liška podšitá, všemi mastmi mazaná a tudíž kandidovat nebude. Není to totiž liška mazaná vodo- a sračkoodpudivým silikonem. Tak moc zase známý není a měl by asi takovou šanci uspět jako například Jan Keller. Čtyřiadvacet hodin denně by do něj šila všechna sdělovadla v čele s protektorátní kalousvizí... na jeho autentická vyjádření by platila informační blokáda a všichni by o něm mluvili tak hezky a nezaujatě, jako dnes Vlk o Babišovi a Zemanovi:

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/10/08/jaky-dopad-budou-mit-kom…
****
Vlk je čím dál tím objektivnější, kam se hrabe Čulík v Britských listech. Ať zhyne Česko - jen když přitom padne Babiš se Zemanem!
(Bere mě z článku žlučník, i když nemám rád koblihy a mám navzdory všemu stále hořce rád Vlka. Berme to tak, že nebezpečnou alergickou reakci může vyvolat i pytlík buráků, natož zeman s babišem)
*******

Kmoníček by byl dva dny před volbami zatčen komandem pro podezření buď z dětské pornografie v počítači, nebo pro přípravu přechovávání receptu Novičoku v azbučtině,, propagaci Marxova Kapitálu a objednávku na zešikmení očních víček a úmyslného naočkování žloutenky sobě samému.

Naštěstí nemá dostatečný počet desítek miliónů na kampaň.

Zatím bez slepic

V souvislosti s Kuberou mě napadá, že by na Hradě nemuseli odstraňovat popelníky.

Zatím bez slepic

Popelníky nevadí

Zatím bez slepic

Vlk je zcela jistě objektivnější než Čulík. Jenomže objektivnější než Čulík je 99,99 % zdrojů snad i včetně Romey, České televize a Člověka v tísni.

Vlk je neobjektivní, a silně nadržuje různým stranám podle toho, jestli je má rád či nikoli. Kdysi jsem Vlka sledoval, ale už ho cca rok nečtu, a dobře jsem udělal.

Vlk se v zásadě vůbec nijak neliší od České televize. Stejně jako ona velice dobře ví, že mám-li dostatek faktů, lze to interpretovat pro i proti komukoli. Případně různá fakta vynechat či zdůraznit podle toho, jaký výsledek chci tomu či onomu přišít. Vlk to dělá naprosto stejně jako sluníčkáři či Česká televize. Jediným rozdílem je, že Vlk většinou přišívá výsledky více v souladu s tím, co si přejí lidi (ulice či hospoda), tedy nadržuje jiné množině lidí než třeba kavárna.

Příliš nechápu to nadržování subjektivnímu zdroji, jako je Vlk. Byť uznávám, že manipulativnost Vlka je sofistikovaná a lépe uhlazená.

Zatím bez slepic