Ještě Putin!

Autor
Štítky

V tomto týdnu k nám přijedou vzácné návštěvy. Budeme tu mít francouzského prezidenta Macrona, německou kancléřku Merkelovou a amerického ministra obrany Mattise. Jaká náhodička, že všichni přijedou v týdnu, kdy budeme mít výročí sta let republiky. Skoro se až nechce věřit, že to náhoda je. Ovšem realitu to popisuje naprosto věcně. 

Jsem dost zvědavý na tiskovky. Copak nám asi velká zvířata z našich těsných, demokratických a transatlantických vazeb asi řeknou? 

Vlastně se nám tu vystřídají zástupci téměř všech protektorů. Francouzi nás mistrovali za Masaryka, Němci za Beneše a Háchy, Američani nás mistrují teď... 

Navrhuju, aby pozvali ještě někoho z Ruska. Takhle Putin kdyby přijel... to už tu budeme mít úplně všechny. Ale třeba Zeman někoho z ruské ambasády dotáhne - jenže to bude jen diplomat, to nebude ono.

Kdyby přijel i Putin, nebo Sergej Šojgu, mohli by stát všichni vedle sebe na té slavnostní vojenské přehlídce a naši vojáci by mohli vzdát čest všem dohromady. Těžko bych si dokázal představit lepší obraz posledních sta let našich dějin. A třeba kníže Kchárl, ten by se tam také vyjímal. Ať máme ty dějiny kompletní...  Prosím seřadit se v pořadí: 

Schwarzenberg

Macron

Merkelová

Putin

Mattis

Zeman by mohl před nimi sedět na židličce a ostatní čeští politici by mohli klečet a oddaně mávat oháňkami. 

Diváci by mohli mezitím přemýšlet, jak moc jsme kdy byli samostatní a až přejede všech těch našich třicet tanků, jedna četa vojáků  a přeletí tři natankované Grippeny,  mohli by rozvážit cenu naší svobody. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

A řád pozlacených vidlí k tomu!
Tohle je vážně bez chyby. Jak říkával můj učitel dějepisu - stručné, jasné, výstižné.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se, abychom ty vidle jednou nepotřebovali spíš hezky kalené, vyvážené, aby se na hruď - nikoliv nám - řádně daly připíchnout.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dutasteride Overseas Free Shipping Santa Ana <a href="https://ocialisshop.com/ ">cialis pills for sale</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://abuyplaquenilcv.com/ ">plaquenil eye toxicity</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://buyneurontinis.com/ ">the side effects of gabapentin</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">buy azithromycin online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co Putina... Peheho na tribunu!. Jeho poslední Elegie za protektorátem je už srovnatelná snad jen s tím E. Moravcem...

"...naděje, že se podaří přeměnit naší zemi v moderní západní stát, je o to větší, oč více se rozhodovací procesy přesunou směrem do Bruselu a čím méně budou ovlivňovány domácí řevnivostí, potažmo malou schopností si rozumně vládnout."

http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=32651

Zatím bez slepic

Již jsem četl. Asi jsem to neměl dělat.
Ten člověk kálí na všechno a na všechny, co se tu za 100 let o něco v mnohdy těžkých podmínkách snažili a pléduje za bezprávné připojení k Říši, i kdyby nám hlavy holit chtěli.

Ten člověk radil (radí?) soc. dem.

Zatím bez slepic

Ano, to nejake Pche.

Zatím bez slepic

Admirál.
Číst Pehe,je vůbec odvaha,aby se člověk nepozvracel.
Proto říkám,ještě si Češi nevládli své zemi,pokaždé židé a Pehe je to to samé.
Pane Vidlák.
Dříve byly líbačky s Brežněvem,teď je to s Merkelovou,co některým dělá dobře.

Zatím bez slepic

Říkám si, že možná právě proto ta ČSSD je (zaslouženě) tam kde je.

Zatím bez slepic

jak to při čtení Peheho děláte, abyste si nenablil do klábosnice.
Máte u huby nějakou nálevku, anebo obalujete klábosnici igelitem? Ona se totiž docela blbě čistí a kupovat novou po každém pehecím zvratku - pardon - hodnotném pehecím čtení se mi nechce...

Zatím bez slepic

No, přiznám se, že na některé lidi jsem si už vypěstoval určitou rezistenci. Kdysi dávno mi Pehe přišel i myšlenkově podnětný, byť ne vždy jsem s ním souhlasil. Ale to už je cca šest sedm let pryč. Každopádně tenhle text mi přijde fakt neuvěřitelnej. Vypustit něco podobného u příležitosti připomínky/oslav stého výročí vzniku republiky je podle mě bezprecedentní ohavnost. Pro mě zatím největší dno. Vtipná je i diskuse pod tím. Člověk jen zírá, kolik lidí cítí jako životní nespravedlnost, že se nenarodili Němcema...
Mně to přijde neuvěřitelné i z hlediska elementární logiky (pominu-li, že se Pehe tváří jako by na západ od našich hranic neexistovalo politikaření, korupce - vlastně jae tam ráj na zemi). O překrucování historických pravd nemluvě...

Jak říkám, hlavně mi to přijde neuvěřitelné...

Zatím bez slepic

Ta diskuze je tam výživná - někteří trolové urážejí všechno české, Šauerové tam velebí sudetské přednosti, v podstatě protičeská hysterie, plynulé navázání na vyznění článku.

Tohle se odehrát u nás v hospodě, tak by měli týden zavřeno, protože by tam nebylo na co postavit půllitr, na co si sednout a nešla by zavřít okna, protože by tam nebyla.

Zatím bez slepic

Přidávám se, Vidláku, ke chvále vaší dnešní historické zkratky sta let naší samostatnosti.
Pehe je ubožák sloužící mocenské elitě. Hlavní motiv jeho textů opisuje názory některých Němců a Rakušanů, podle kterých jsou Češi malí, zbabělí, zlodějští, ubožácky mazaní, podlí, křiví, smějící se bestie, mají náturu služek a krejčích, jsou cyklisté se zády ohnutými nahoru a nohama šlapajícími dolů a nikdy nebojovali. Pehe opisuje názory některých Poláků, že jsou Češi Pepíci; názory některých Američanů, že český stát je mickey mouse state; názory některých Rusů ničtožnoje gosudarstvo.
Řádky výše jsou použity z knihy F. Koukolíka "Češi. Proč jsme, kdo jsme - a jak dál?" Dovolím si zde vložit z této knihy citaci (str. 18 - 19), aby aspoň trochu snížila tu Peheho hnusotu.
"Píši o českém národě a českému národu jen proto, že jsem Čech. Kdybych byl Švéd, Dán, Fin, Maďar, Rakušan, Řek, příslušník jakéhokoli podobně velkého evropského národa, jako jsou Češi, měl rád zemi, kde jsem se narodil a byl tam doma, psal bych o svém národě a domově podobně.
Mám pocit, že poselství, která jsou v knížce, platí v nějaké podobě pro jiné stejně velké evropské národy stejně jako pro nás.
Důvody, proč jeden národ pohrdá příslušníky jiných národů, válčí s nimi, obdivuje je, jsou zřejmé, stejně jako důvody, proč se k dalším chová podlézavě: všechny plynou z evoluční minulosti a kulturní historie.
Teoreticky viděno by se daly překonat, ale to by lidé museli nahlédnoutna vlastní evolučni a kulturní dědictví - a překonat je také.
To je těžší než poznat sám sebe.
Mám někdy i proti své vůli rád zemi, kde jsem se narodil, patrně hlavně proto, že jsem se tu díky nepopsatelně složitému souboru náhod narodil. Mám ji rád i se svým národem i v této době, kterou považuji za jednu z nejriskantnějších v našich dějinách, doprovázenou rabováním zdrojů a ponížením, pocitem rozkladu hodnot a hromadnou pomateností jak ze skupinového strachu, tak ze skupinové chamtivosti.
Několikrát jsme coby česky mluvící lidská skupina, později národ, přežili: například hrůzu po bitvě na Moravském poli, po bělohorské bitvě, po Mnichově, po okupaci roku 1968. Přežijeme i tu současnou, které někteří lidé říkají marasmus a jsou přesvědčeni, že národ zaniká nebo pravděpodobně zanikne?
Mám rád náš jazyk. V rukou mistrů, jakými byli Karel Čapek, Vladimír Holan a Vladislav Vančura, je něčím nepopsatelně krásným, živým, složitým a rostoucím, čekajícím na další mistry. Mám rád lidi, kteří tu kolem žijí, protože většina z nich mluví mým jazykem, jsou spíše dobří než špatní, sdílejí osud svých bližních. I když mnozí mají pořád strach, mají smysl pro humor, jsou tvořiví, starají se o své rodiny a nejsou úspěšní nebo kriminální psychopati. Chovají se tedy se všemi zvláštnostmi v příslušných sociálních vrstvách podobně jako příslušníci jiných národů. Proto nemohu říci, že bych byl nacionalista, tím méně šovinista. Kdybych v této knížce nahradil pojem "národ" pojmem "větší a složitější lidská skupina", mnoho by se nestalo, ale jsem Čech, žiji v Čechách a vědecké a kritické myšlení tenhle pocit dokáže ovlivnit jen do jisté míry."

Zatím bez slepic

Vtipné na těch Peheho úvahách (a nejen jeho) je, že nikdo jiný tak nedemonstruje tu údajnou českou malost, neschopnost a poníženectví a lokajskou povahu, jako on a jeho parťáci adorující vše cizí, hanící vše domácí.

Pozoruhodné je, že jak má xenofobie racionální jádro (v cizím a neznámém se může skrývat nebezpečné), je oikofobie vyloženě patologická.

Zatím bez slepic

To samé si vždy říkám, když čtu tyhle "morální veleduchy", jak je možné, že to nevidí nebo že ve svém okolí nemají nikoho, kdo by je trochu korigoval.

Zatím bez slepic

kurva fix, jak to že tam mezi vyjmenovanými mistry pera chybí TARGUS???

Zatím bez slepic

Zjevné skutečnosti přeci není třeba zdůrazňovat ;)

Zatím bez slepic

To nevím, ale buďte rád, tihle mistři už dopsali.

Zatím bez slepic

Uf, to je teda nástřel ten Pehe, stačí mi ta uvedená citace.

Včera vpodvečír mě pořádně rozbil sám generalisimus Opata, chtěl jsem v tv letmo projet teletext a zrovna sem se trefil do ňákýho výběru z Afga a hned tam šoupli gaučovýho tvrďáka Opatu. Ten prohlásil strašně drsňáckym tónem hlasu, ale fakt mi to připadalo strašně tvrdym, že (něco ve stylu, nevím už přesně): "Někteří naši vojáci se z Afgánistánu vrátí a někteří ne. S tím musí počítat!" Byl to tak hutně rambovskej výrok, že mě normálně přepadl pocit strachu, jestli mi ten Opata nepřijde dát rovnou přes držku, že jsem někde napsal jeho příjmení. Tomu říkám skutečnej drsoň a hrdina! Mlejt zas drsně držkou ryze z pohodlí teplýho místečka. To je něco! Možná si tam někdo z tv štábů cvrnknul i do kalhot, že Opata je prostě čistá mlátička! Počítám že po jeho včerejším tvrďáckym projevu Hitler kdesi v absolutnu kadí do plínek, Stalin si radši cumlá palce i u nohou a CeTung si hraje na hodnou a poslušnou holčičku-jedničkářku co dokáže akorát recitovat veleblbé básničky. Akorát těm Tálibům furt nějak nedochází, že to maj totálně rozpustit a okamžitě prohrát. Ale třeba jim to někdy dojde a ze slov Opaty tam vystavěj sochy třeba do těch výklenků co tam zbyly po těch velkých modlách prý jakýchsi budhů.

Dneska nakládačka citací od Peheho. Počítám že zejtra nebo během vejkendu či ještě trochu potom to budou chtít přetrumfnout Halík či Duka či dokonce někdo další z dalších zadních řad, co by se rád nacpal do popředí. Ale musej počkat pár dní až bude zase po akci když na to nemaj předem, to se pak přeci jen hubou vítězí líp.

MamlasMamlaskaMamlas*** si asi přijedou proklepnout Zemana a vyzjistit, na který straně barikády jaxi skutečně stojí a asi to po něm budou chtít jasně vyjádřit -> zda-li se teda poslušně zařadí k nim nebo zda-li ho zavrhnou jako rusopřicmrndlíka. To by tak hrálo ňáká třetí cesta a mít to zadobře s oběma debilníma stranama, to pěkný hovno.
*** - v pornobranži se tomu říká DP neboli Double Penetration česky Dvojitá Penetrace, dva vocasi jeden do frndy a jeden do zadku a po chvíli se na ženštině většinou prostřídaj; i když zde těžko říct, skopčačka by si klidně mohla připnout gumovýho pinďoura a samičku by jim klidně mohl dělat ten frantík (pro "dva falusy v tý samý řiti" má pornoterminologie pojem DAP - Double Anal Penetration česky Dvojitá Anální Protahovačka). A MMM to přece myslej upřímně.

Co se týká Zemana, tak ten je patřičně zklame, i když oni to nepochopí. On už si třetí cestu vybral a zcela typicky česky -> cestu hnusnýho nevrlýho zapšklýho dědka, co by chtěl mluvit slova s velkou váhou a velkým dopadem, na což však nemá a ani tu slovní zásobu pro to nemá, a tak akorát tak z gauče bude hnusně pořvávat jedovatosti na svý bližní v dosahu a chtít po nich, aby ho poslušně obskakovali. Ovčáček už si asi moc nezačtveračí.

MMM by si tedy ze Zemana mohli udělat hodně trapný křoví a na chvíli se opájet pocitem konečného vítězství. Teda do tý doby než jim ještě na území ČR někdo v zákulisí něco pro ně nepotěšujícího nakecá a oni budou opouštět cz vagínu (teda kotlinu) s velepovadlýma koutkama úst (prostě držku neboli rty ve tvaru oblouku hodně do podkovy dolů).

Myslel jsem si dokonce, že bych i na chvilku mohl zapnout tv a podívat se na ňákej ten záběr, abych se zase ve svym vnitřnim dialogu utvrdil, že já jsem zase ten lepší, ale mám pocit, že to zjišťuju už nějak stále a to aniž bych si neskromně fandil či dokonce nadržoval, takže ta tv by mě asi dorazila. Těch panáčků co tam budou poklonkovat a poslušně se culit jak opičky do nařízeného rytmu tam bude asi nespočet a připadat si lepším díky vymezení se vůči nim, to přenechám jiným - a vlastně budu rád o takový zážitky chudším a nepoznamenaným :-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jeste by tam mohli bejt Rath a Sobotka v kleci, aby se ukazalo, jak dopadnete, kdyz nebudete poslouchat nebo kdyz budete poslouchat sice oddane a podlejzave, ale nesikovne, klopotne a bez trochy toho povestneho smrncu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Krasne napisane. Strucna charakteristika dejin samostatnosti :D Az mi to pride, ze to vidlak napisal v stave miernej nasranosti - usmevne ale vobec nie k smiechu...
pat sliepok
a navrch ocenujem aj zopar slepicincami... targus pridal vidly - aka neokrochanost :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Půjdou v dvojstupu, aby to dýl trvalo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
těch pět slepic i pozlacené pracovní nářadí si pochopitelně zasloužíte, ne že né.
I přesto, že jste si nevšiml, že bude zastoupen i ten Putin.
Americký Mattis je přece svým způsobem zástupce zaneprázdněného hegemona Trumpa.

A Donald je přece Putinův agent, ať už o tom existují důkazy nebo ne.
Pokud neexistují, je to jen další důkaz Putinovy proradnosti a rafinovanosti.

http://literarky.cz/politika/svet/27241-woodward-hae-russiagate-pes-pal…

(Všimněte si, prosím, že kromě Vidlákových kydů a Parlamentních listů údajně existuje ještě jeden významný TIŠTĚNÝ český zdroj, který je vzorem svobody a nezávislosti pro všechny západní novináře - a který se bohudíky zatím českým čtenářům nepodařilo vypátrat.
Osobně se obávám, že se jedná o běžný západní omyl, že ty odvážné noviny vycházejí ve skutečnosti v Čečensku a jejich redakce je podobně jako redakce Vidlákových kydů prošpikována Putinovými agenty.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doslechl jsem se, že Zemanův pekař (nebo Pekařův Zeman?) se chystá na recepci vzácným hostům propašovat kremrole, česky kremelský závin.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď si honem nevzpomenu, kdo mne upozornil na sociologa Petra Saka.
S tím, že jeho články jsou podobně kvalitní jako články Jana Kellera.

Dodatečně chci poděkovat a doporučit!
Sak píše většinou akademičtěji než Keller.
Což ovšem neplatí třeba pro tento článek, který je pravou studnicí stručně podaných faktů a jejich vzájemných souvislostí.
To vše napsáno s neakademicky důraznou oprávněnou nasraností.

Doporučuji celé zdejší intelektuální elitě - v čele s Vidlákem.
(Ale třeba takový i hulvát Targus si jistě pošmákne!)

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/vadi-narod/

Zatím bez slepic

Inu PAN SOCIOLOG Sak. Za podstatné považuji to, že se v názorech na význam národa a rozmanitosti národů se v podstatě shoduje s Egonem Bondym. A jestlipak si pamětníci vzpomínají, že za oněch 40 "zločinných let" nebyl národ nikdy zpochybňován, ba i škola vedla žactvo k hrdosti k národu.
Že by Sak psal akademičtěji než Keller mi nepřipadá, ale je to možná tím že víc vězím ve spolvědách. Spurný ho teda opravdu musel roztočit doběla - škoda že jeho článek víc lidí. Pokud se týká kategorie "národ" tak ještě vřele doporučuju Oskara Krejčího - od jeho knihy Český národní zájem do dneška.

Zatím bez slepic