Fetuláh

Autor
Štítky

Pamatujete na Fetuláha Gulena? To je chlap, kterého turecký prezident Erdogan viní z rozpoutáníá puče proti němu. Je chráněncem americké CIA, má jakousi obskurní neziskovku s velkým bakšišem peněz, která dělá totéž co Človek v tísni, ale na muslimských územích.

Když Erdogan ustál svou mocenskou pozici (a posléze ji ještě rapidně vylepšil), byl Gulen téměř jako jeho obsese. Ostatně je to takový Erdoganův Trockij. Původně kámoš, pak konkurent a nakonec nepřítel. Člověku se přímo vnucuje otázka, zda ten Fetuláh byl kámoš CIA už tenkrát, když s Erdoganem plánovali velkou politickou kariéru za pomoci islámu proti sekulární armádě. 

Erdoganovi se postupně podařilo armádu vyšachovat z úlohy, kterou měla už od Ataturka. Chránit turecký režim před islamismem a starat se o sekulární charakter země. Že by americké tajné služby (stejně jako v Afghanistánu, Iráku, Saúdské Arábii a Sýrii) vsadily na radikální islamismus a věřii, že se šílenci stanou jejich nástrojem? 

Pokud si na ten puč dobře pamatuju, měl to Erdogan docela nahnuté. Armáda začala obsazovat pozice, západní tisk už vydával analýzy, jak je puč skvěle připraven, ale pak se Erdoganovi podařilo dostat do televize a vyzvat své příznivce, aby vyrazili do ulic. V návalu lidí se pak armáda úplně utopila. Che, che, představuju si, jak u nás přichází do televize Schwarzenberg, Drahoš, Zeman, Babiš, Kalousek nebo Hermann a žádá lid, aby vyšel do ulic proti tankovým pancířům... kdyby hrozil jediný kulomet, nepřišla by ani noha.

Na Fetuláha vydlai Turci zatykač a mnohokrát žádali v USA o jeho vydání. Prozatím marně. 

Nicméně teď máme novou situaci. Máme zavražděného saúdkého novináře a Turci už několik týdnů drží břitvu na tepně americko-saúdských vztahů. Informace pomaloučku dávkují, jakmile nějaký Saúd nebo americký diplomat vydá nějaké smířlivé prohlášení, okamžitě dostaneme další porci hororu na ambasádě, další fotky, další nahrávky, další důkazy.  

Člověku se opět úplně vnucuje, copak asi Erdogan bude chtít za to, aby celá kauza vyšuměla? Média spkulují o volné ruce v Idlíbu, postupu proti Kurdům. Erdogan teď jednal i s Putinem, Macronem a Merkelovou a na konci se při tiskovce drželi všichni za ruce, jako nejlepší přátelé. (Jak to, že nikdo u nás nekřičí, jak nás Merkelová zradila a lísá se Rusku?). Vzápětí se začalo mluvit o protikurdských ofenzívách. 

Já osobně mám pocit, že Kurdy a Idlíb má Erdogan slíbené už odedávna.... já bych si myslel, že tím držhubným za ambasádový horor bude Gulen. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby ten chlap najendou zmizel z USA a  objevil se třeba v Maroku. Nebo ho rpostě někdo loupežně přepadne a zabije. A nebo to bude hodně zajímavé a bude opravdu vydán. 

Zkrátka máme tu moc pěkné šachy a Erdogan je hraje velmi dobře. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

A co když Erdoganovi v jeho hře trochu pomáhá radami Putin? Podle všeho to byli Rusové, kdo Erdoganovi prozradil podrobnosti puče. Od té doby, pokud si správně vzpomínám, už Turci ruské letadlo nesestřelili. Sice na rozdíl od pražských kulturních kavárníků nevidím za každým rohem Putina, ale v tomhle případě bych si jej v roli zásadního hráče představit dovedl.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

protihráči, je dobré a povolené.
Erdogan dal zcela jasně najevo, že má sice malý dvorek, ale chce si na něm vládnout sám. Proč by toho Puťka neměl využít? Nic lepšího ho nemohlo potkat vzhledem k existenci základny Inčirlik. Splašených magorů nadšeně hýkajících při každém uprdnutí pruhovaně hvězdnatých soudruhů poručníků je plná Ojropa.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezapomínejme, že Putin prokázal Erdoganovi službu a to službu ne nepodstatnou - zachránil mu s velkou pravděpodobností při pokusu o převrat život.

To se ani v tvrdé politice neshazuje z válu.

To samé v obráceném gardu platí pro Američany: O chystaném převratu museli minimálně vědět a přesto nehnuli prstem.

Tady podle mne Putina jeho lidé udělali majstrštyk, přivodili si strategické vítězství.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://astromectoli.com/>can i buy stromectol without rx</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://stadalafilop.com />Cialis</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Keflex For Std <a href="https://ocialisshop.com/ ">cialis prices</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://abuyzithromaxi.com/ ">zithromax for gonorrhea</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamagra barcelona <a href="http://vskamagran.com ">kamagra pills effects</a> kamagra alicante

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud se nepletu, je Gulen imám, tedy muslimský náboženský kazatel. Jak to jde dohromady s tím, že armáda brání sekularizmus, a přitom při pokusu o puč byla prý na jeho straně? Nejsem expert na Turecko, ale tato nelogičnost mne zarážela už když to v Turecku vřelo.
Nikdo mi srozumitelně nevysvětlil, o co ve skutečnosti těm povstalcům proti Erdoganovi v Turecku šlo. Zpočátku jsem se domnívala, že povstalcům vadí sice pomalý, ale stále patrnější odklon od Ataturkova odkazu demokracie a sekulárního státu. A pak Erdogan vyrukoval s tím, že všechno zosnoval imám Gulen. Dodneška si myslím, že Erdogen Gulena velice nenávidí a tehdejší situace v zemi pouze využil k pokusu přimět USA aby mu Gulena vydali, i když ten s tím povstáním měl jen málo společného.
Bylo to zřejmě podobné, jako u většiny povstání. Hodně lidí bylo s Erdoganem nespokojených, ale každý z nich z jiných důvodů. Takže se k odporu vůči němu spojili ti, kterým vadilo že je v Turecku málo islámu, s těmi, kterým vadilo, že je vliv islámu na chod země příliš velký, jako i množství dalších názorových skupin. Kdyby bylo povstání úspěšné, vítězové by se následně porvali mezi sebou.
Erdogan, jako liška mazaná, situaci zvládl a výsledkem je, že se demokracie v zemi výrazně ubylo. Ve volbách se ukázalo, že většina Turků demokracii ve skutečnosti nechce. Ať Mustafa Kemal odpočívá v pokoji.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

jednoduché.
Tzv. pokus o puč byl jestli nikoli přímo řízen, tak rozhodně od samého počátku pečlivě monitorován samotným Erdoganem.
Samozřejmě, že velitelům v armádě vadila ztráta vlivu na exekutivu, protože "AŽ" v první řadě jde - zcela nečekaně - o prachy. Tedy vliv na to, co a od koho se bude nakupovat.
Jinak řečeno po vidlácku armáda se už po několikáté hodlala znova vesrat tam, kde ji nikdo nechtěl.

Co stačilo k úspěšnému provedení puče?
A/ Jednoho plukovníka, který by měl vejce vypnout telku např jednou jedinou dobře mířenou ranou z kanónu do budovy, pokud by si technici nechtěli dát říci. Na čerstvé maso rovnou z porážky reaguje úplně každý. Většinou tak, že se posere.
B/ jednoho majora, který by měl koule dát rozkaz k palbě směrem k demonstrantům- třeba jen nad jejich hlavy. Anebo jít osobním příkladem - vykopnout chudáka tureckého seržu od mířidel a provést to sám.
C/ jednoho seržu za volantem nebo rajčáky, který by zařadil rychlostní stupeň číslo jedna, pustil spojku a rozjel se proti davu. Nějak podobně jako soudruzi na Náměstí nebeského klidu. Třikrát tam a zpět.
Chce mi někdo tvrdit, že se nenašel jediný zapálený pučista, jemuž by neležel osud sekulární republiky na duši do takové míry, že by nebyl ochoten toto udělat?
Pak to ale nebyl puč, nýbrž dobře nachystané pimprlové dívadlo. Něco ala naše hadrnické představení před 30 lety.
A zámysl boje (po česku stanovený cíl operace)? Odhalit turecké soudruhy generály, kteří nebyli ochotni se zcela vypnutým mozkem poslouchat jediný jedině správný hlas, který veliteluje.

A soudruh Fetulláh?
No ten na to šel přeci od lesa - pardon, chci napsat cestou doporučenou jeho přáteli zpoza Velké Louže. To jest zhoubným působením žvanilů, kteří ničemu kloudnému nerozumějí či nechtějí rozumět a osobují si právo do všeho kecat. Tedy přesně, jak to dělají u nás. Kdo by do toho nešel, když mu soudruzi zajistí dostatečné finanční zdroje proudící na osobní účty, že ano.
Nikoli nadarmo mají soudruzi v Jů Es Ej zákon, kterým takovou nevhodně působící organizaci zabrzdí při prvním podezření, že by ji mohl koučovat někdo jiný, než oni sami.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zásadní, je to stejné jako v ČSR až do 89 (i za první republiky!!!!), kdy farář v Turecku Imám je zaměstnancem státu a stát rozhoduje jestli dá souhlas se jmenováním=kontroluje kdo bude kazatel.
Tímto máš personální kontrolu a kazatel je ten koho znáš, když nechceš nebude imán/farář kázat nic co nedovolíš narozdíl od farářů/imánů, které jmenuje a platí někdo nad kým nemáš kontrolu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také nejsem expert na Turecko,ale jedno vysvětlení mne napadá.
Dokud se USA na BV dařilo a Erdogan měl určitě slíbenou kořist za pomoc,tak víme,že byl kolem Turecka celkem klid.
Právě vstupem Ruska do Sýrie,Erdogan zjistil,že žádná kořist od USA nebude,rychle pochopil na koho se otočit.USA tím sestřelením Ruské stíhačky,chtěly tuto námluvy překazit,co se nestalo.Proto byl zorganizován puč na Erdogana,zase se nezdařilo,co jen nutí Erdogana spolupracovat s Ruskem,pokud se chce udržet u moci.I proto je možné,že něco od Putina dostal,ale vraždění Kurdů Erdoganovi moc nepomůže.Jinak Gulen,je jen zástupné obvinění CIA,USA.Proto si myslím,že i ta vražda toho novináře,měla dopadnout jinak a viníkem mělo být Turecko.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chápu to správně, že měl být takový turecký Skřípal s linkou Tutecko Mosva se znaky muslimských prvků?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všiml jsem si, jak zvládli plánovači NATO používání eufemizmů.

Aby nemuseli natvrdo říct, že cílem cvičení v Norsku je nácvik útočných operací, jedná se o nácvik osvobození obsazených území.

No řekněte, není to milé?

Zatím bez slepic

Admirále,
vzhledem k tomu, že předkové kteréhokoli z dnešních obyvatel zeměkoule se už před statisíci let přesouvali a postupně obsadili veškerá území na nichž dnes někdo žije, není nic jednoduššího než vybrat v historii ten správný okamžik a prohlásit současné obyvatele KTERÉHOKOLIV koutu planety za okupanty - a osvobodit od nich jejich území ve prospěch "morálního práva" obyvatel KTERÉHOKOLIV jiného území.
Určitě se z katalogu cca 10 000 v současnosti registrovaných bohů najde alespoň jeden, který vám historické, morální či božské právo na toto území potvrdí.
Zeptejte se příslušných kněží, v nejhorším případě si je vyškolte.

Zatím bez slepic

Got mit uns

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je v západní "demokracii" zákon. Od té doby, co je NATO aliance obranná, jen blbec a lhář či slouha nevidí, či nechce vidět. Plánovači NATO v tom nejsou sami, vrazi jsou spojenci, válka je šíření demokracie a lidských práv, a vrchní tvůrce či podporovatel teroristů ve svém zájmu tomu velí. A lokajové pod názvem spojenci tomu tleskají.
Od dob bombardování povahy humanitní, a kolaterálních ztrát bývalé "zameriakanizované" ženy, snad prý původem "od nás", nad tou hypnózou světa žasnu, a nemám žádné iluze o tom, čeho je "moderní člověk" bez ohledu na víru schopen. A Turecko je stále stejná jedna hra všude o moře, trubky a vliv, a herci a budoucí kolaterální ztráty nejsou (nejsme) důležití, jen ty zájmy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
prosím každého zde diskutujícího, aby si před napsáním svého příspěvku přečetl nejprve rozbor situace v

http://literarky.cz/politika/svet/27301-quincyho-pakt-chrani-saudskeho-…

....a dal si panáka.
Bude to těžká rána pro každého, kdo aspiroval na post největšího cynika Kydů.

Uznáte, že v porovnání s globální realitou jsou i ti největší cynici z nás naivní neopeřená holátka.(Targusovi doporučuji DVA panáky, já si loknu přímo z lahve).
Ještě jednou - http://literarky.cz/politika/svet/27301-quincyho-pakt-chrani-saudskeho-…

Buďme šťastni, že naše humanitární bombardovací perutě chrání naši lež a lásku před konkurenční pravdou a nenávistí!

Zatím bez slepic

závadného.
Arabáci a přilehlé okolí se řežou o prachy.
Každý sám za sebe, všichni proti všem.
Normální stav.
Já na jejich místě bych to dělal taky tak. I ty náboženské fanatiky a potrhlíky bych si pěstoval. Moc chytrých lidí na jednom místě, to nedělá dobrotu.

Zatím bez slepic

Targusi,
z hlediska vyššího principu nemravného v článku taky nevidím a ani nehledám nic závadného.
Akorát nevím, proč z toho článku vypichujete ausgerechnet zrovna arabáky, když většina z nich je na svých postech právě a jen z dopuštění a milosti bělostných elit - dříve britských, posléze britské vzbouřené kolonie - nynějších USA.

To, že se posléze skoro každý zpychne či se vzbouří a je nahrazen jiným TAMNÍM domorodým kalouskem, havlem, sobotkou, henlainem, obamou či makronem, je dáno jen nutností obměny kádrů za nové, neokoukané a inovativní "jinší sekáče."

Zatím bez slepic

To se člověk po přečtení takové kuchařka na vládnutí docela nemůže divit, že se nám zasteskne občas po nějaké pěkné revoluci, vyhazování z oken, rabování zpěvu Internacionály.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

si dovolím utrousit pár slov o maníkovi, který ač vzrůstu nevelkého, převyšuje ostatní hráče o několik délek.

Co předcházelo tzv. puči proti původně "našemu" Erďovi?
Správně - sejmutí ruského bitevníku, chcete-li útočného bombardéru Su-24M
Pokud se budete ochotni namáhat četbou správných hesel na wikině, dozvíte se, že tento stroj byl modernizován právě proti naváděným střelám vzduch - vzduch, tedy proti zbrani, jejíž pomocí ji sejmula obsluha tureckého hlídkového letounu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Suchoj_Su-24
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sest%C5%99elen%C3%AD_rusk%C3%A9ho_bombard…

Vzápětí zjistíte, že maník mající na starosti právě obsluhu zbraní a obranných systémů, tvrdí, že raketka přisvištěla "jen tak", "najednou", z ničeho nic", blablabla.
Takže kapitán - profesionální střelec a navigátor, který měl přesně shazovat útočné pumy povstalcům na hlavy, si "nevšimne", že na něj zezadu letí raketa, předtím si "nevšimne" na radaru letadla zabírajícím přední polosféru, že kdesi na pravoboku hlídkuje Turek v F-16, atd.
Asi se samou radostí z dobré trefy ožral a zpíval častušky, anebo tam seděl poprvé a myslel si, že výstraha před raketou je barevná hudba z diskotéky pro jeho rozptýlení.
A už vůbec nebudeme pitvat, kde v tuto chvíli bylo druhé letadlo Su-24, protože jak jsem psal už kdysi, sestřelený stroj neoperoval sám, nýbrž ve dvojici. Tohle se ve válce prostě nedělá.
Úhrnem - Rus si MOŽNÁ nemyslel, že Turek bude mít koule to zmáčknout a Turek si URČITĚ myslel, že pošle je takovou propagační střelu a nic vážného se nestane.
Zde je potřeba si navlíknout masku dobrého šachisty - Vladimíra Vladiniroviče - a mrknout se do zrcadla.
Turkmeni sejmuli pilota na šňůrách - to je válečný zločin a průser sám o sobě.
Erďa se nám posral, protože Ivan je přece jen docela významný zákazník a jemu se předtím posral kšeft s ropou á 10 USD/ 1 barel se vzbouřenci. A vzápětí v Rusku zablokované kamiony, letadla, Turci bez víz, hotely bez Ivanů, a tudíž bez tržeb, zastavený projekt trubek Turkish stream, turecká lira v prdeli.
A vzápětí Vladimírek i přes "strašlivou roztržku" jen tak mýrnyx dýrnyx namelduje Erďovi, že po něm startují jeho vlastní vojcli.
Co udělá Erďa?
Sedne si před páníčka a začne vrtět ocasem, jak zběsilý. Vladimírek se dvakrát ukázal jako dobrotivý a velkodušný. Co více si přát?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

(Jak to, že nikdo u nás nekřičí, jak nás Merkelová zradila a lísá se Rusku?).

ptejte se Gazdíků a pornoJandů

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://buypropeciaon.com/ - ger prescriptions online for proscar

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic