Rejpalčin deník - listopad

Autor

Listopad 2016

1.11.2016 – médii stále šumí Brady medaile. Přesněji, šumí v Praze, zbytku republiky je to jedno. Pár pikošek na tom případu ale je. Kanadský občan Brady může obdržet vyznamenání jiného státu jen se souhlasem kanadské vlády. Teda říkaj na alternativě. Kanadská vláda o ničom informována nebyla – prý. Náhradou za neudělení medaile hradní následovala smršť medailí podhradních ve smyslu, když nedá medaili Hrad, dám ji já. A tak si pan Brady odváží do Kanady sbírku metálů a klíčů od měst, v prvním ranku klíč pražský. Asi už se nedozvíme, kterak to bude Brady vysvětlovat v „tej kanadskej komis“, co má na starosti ty patálie s medailovými souhlasy. * Pár pikošek k 28.říjnu. Pražskokavárníci svolali „vzdoroakci“ na Staromák, kde řečnil Horáček a udělal si z toho soukromou akci k zahájení své  prezidentské kampaně, i když tvrdil, že nikoliv. Vítán byl každý, kdo byl ochoten kopnout si do Zemana. Na Parlamentkách reportáž z dění: asi osmiletá dívenka zalykající se „nenávidím prezidenta, protože lže a je komunista“, s vyjádřením vypomáhal její demokraticky smýšlející tatík, páč zjevně netušila, co je to komunista a ještě by to mohla splést. Další typický „pražák“, občan již dlouho setrvale žijící v Kanadě, ovšem s  naprosto jasným povědomím, jak to chodí v Česku, sosající informace jedině z ČT. Tož tenhleten měl jasno, že jedině v Praze žijí ti, kteří vědí, vo co gou. Zbytek jsou jen hloupí venkované, kteří snad za to ani nemůžou. Nezbývá než se podivit, do čeho všeho že to Pánbů duši dal. A zoufalec Kraus a jeho tlachárna na Primě. Sezval si tlupu umělců, jejichž jediným „uměním“ je nadávat na prezidenta. Tihleti vyzývali k občanské nespokojenosti a nařizovali politikům, že by bylo záhodno odvolat prezidenta, páč mu prý zřejmě přeskočilo nebo tak nějak. Po zhlédnutí dodaného matriálu na Primě usoudili, že tohleto je jednostranně politicky motivováno a stopli to, čímž si vysloužili řev o cenzuře. Na Krause a ty jeho kecy nekoukám, a to ani z archívu, v zájmu zachování duševního zdraví a obsahu žaludku. Zřejmě to vyšumí jako další akce pražské havlérky.

3.11.2016 – v iráckém Mosulu američani a jejich západní spojenci zjevně nepostupují tak, jak by měli, páč štěkny mlčí (ty české mohutně zakrývají tento fakt pseudokauzou Brady). Naproti tomu v Aleppu vlezli syřané snad do každého baráku, aby odtamtaď vylovili islamisty z ISIS, čímž pádem je Aleppo „vyčištěné“. Další špatná zpráva pro demokraty. * Německá vláda společně se zástupci podnikatelů v počtu 60 kusů vyrazila na státní návštěvu do Číny. Těším se na razantní vyjádření pražskokavárníků  a jiných demokratů s obviněním německého vlezdoprdelismu, stejně jako tomu bylo, když do Číny vyrazila vláda česká. * Ministr Jurečka se diví, že mu byl zrušen jeho návštěvní program v Číně. Asi si myslel, že po tom ántré s dalajlámou, zvaním na koberečky čínských velvyslanců a předáváním výhrůžných dopisů bude uvítán v Číně s vlajkoslávou. U nás se říká, že „co půjčeno, to vráceno“, ale pan Jurečka přísloví asi nerad. * Do amerických voleb zbývá jen pár dní. Ty naše štěkny vnucují cinknuté volební průzkumy a rádoby zasvěcené komentáře „anállytiků“, že vítězství bere HC. No. Alternativa je plná kváků o tom, kterak chytrá Hilary nemá kontrolu nad svými e-maily, odkud tečou ty nesprávné informace ven, kterak FBI se nezdá financování její volební kampaně, o podivných čachrech v Clintonově nadaci a ještě podivnějších úmrtích lidí s ní spojených ani nemluvě, a stejně tak  o ničení komunikačních zařízení s „citlivými“ daty členy jejího volebního štábu. DJT v podstatě stačí, aby si dřepnul pod strom a čekal, až mu švestka v podobě prezidentské židle spadne do klína.

7.11.2016 – naše mediální štěkny z nedostatku lepších příležitostí propírají Zemana a jeho výroky, a Hermanna a jeho výroky. Každý, kdo se chce trochu zviditelnit, se cítí být povolán ke komentování jedněch nebo druhých výroků. Takzvaná kulturní fronta štěká, seč může, protože tak nějak tuší, že to je jediné, co může.  Zeman se zjevně dobře baví, a když štěkot na chvíli ustane, lehce je podráždí.  Lidsky to asi lze chápat, zřejmě je lepší hodit jim nějakou tu kost, než si nechávat ohryzávat vlastní nohy. Ale nevím, jestli je to důstojné prezidentské funkce. Soudím, že nikoliv. O páně Hermannově aktivitách směrem k landsmančaftu se štěkny i prezident nějak opomínají zmiňovat. * V Americe zítra vypukne volební šílenství naplno. Na ČT soudí, že „předvolebně“ vítězí Hilary. Zvláštní, že už komentují i „předvolební“ vítězství. Pravda bude asi přesně opačná, když to tvrdí ČT. Já bych si na ni nevsadila zlámanou grešli. Alternativa, která čerpá i z jiných zdrojů než těch tří velkých mediálních agentur, které má ČT za Písmo svaté, má jiný názor, a tak se asi ti „anállytici“ na české budou hodně divit. Na druhou stranu, ani jeden z kandidátů není žádná extra výhra, americký volič, stejně jako ten náš, bude vybírat z „menšího zla“. Demokratického na amerických volbách není vůbec nic. Volič je jen za užitečného idiota, aby nebylo možno říct, že „americký lid“ je tím nejobelhávanějším národem světa. Bohužel s tím největším sebevědomím.

10.11.2016 - výhru bere DJT. Dívat se na protáhlé ksichty na ČT a Nově byl zážitek v přímém přenosu.  Nářky evropsky hodnotného Jandy, Žantovského (Michala) a dalších se linou z kavárny až na ulici. Chudáci kavárníci, Ameriku měli za svůj nedostižný vzor, ale Trump je fuj, se kterým se nemluví. Tak nevím, jak z toho vyplujou. * Zeman už se nechal slyšet, že pozval Trumpa do Česka a doufá, že přes jeho českou ex DJT se k nám pohrne. Obávám se, že Zeman bude zklamán, lze čekat, že nějaká Evropa a obzvlášť pidizemička uprostřed mapy nebude u DJT na pořadu dne, páč „America first!!“ Ale zřejmě je to jeden z mála prezidentů za velkou louží, kteří ví, kde se Česko nachází.

15.11.2016 – Mediální prostor ovládl DJT. Štěkny fňukají, alternativci se radují. Trump ignoruje „velká média“, odmítá dávat rozhovory a dráždí všechny svými tweety, které z nedostatku jiných příležitostí jsou podrobovány mikroskopickému zkoumání každého písmenka. Achjo. * Madla Ólbrajtová naříkala na studentské slezině Univerzity Karlovy, že:  „Myslím, že svět neskončil, ale věci se budou vyvíjet trochu jinak. To, co se děje teď, jsme nepředvídali. Mysleli jsme, že Brexit se u nás stát nemůže,“. Zdá se, že nejdůležitější je ta druhá věta, kterou proflákla, jak moc se snažili a jak moc jim do toho někdo hodil vidle. Krokodýlí slzy roní i kníže, M.Žantovský a z EU se rovněž linou perly: „Budeme muset zvoleného prezidenta naučit, co to Evropa je a jak funguje,“ řekl Juncker. * Na domácí scéně byl z vlády sestřelen Němeček ze zdravotnictví a Dienstbier z ministerstva, co se pokaždé jmenuje jinak. Jelikož Sobotka avizoval obměnu kousků ze své stáje jako reakci na zpackané volby, z klobouku vylovil ty dva. Co proved Němeček netuším, ale u Dienstbiera si člověk řekne „zaplaťpánbů za ty dary“.*   Pozítří máme 17.listopad, tak snad se ta trumpománie aspoň u nás překryje nějakým tím plánovaným občanským neklidem. Červené karty jsme už měli, červené trenky taky, vejce a zelovoc též, tak jsem zvědavá, co kavárna vymyslí letos.

24.11.2016 – listopad jsme přežili celkem v klidu. Kavárna si stěžovala, že prezident odjel do Lán a tudíž chyběl nějaký slušný terč. Sice vykřikovali, že prezident je prase a hovado, ale nějak to nemělo tu správnou šťávu. Lidí pomálu a těch pár rádoby umělců to nevytrhne. US embassy již patrně zavřela dolarové kohoutky a balí kufry. 

28.11.2016 – v sobotu proběhl Českem Zlatý slavík. Goťák jako obvykle v čele, změnu asi čekal málokdo. Kavárnu vytáčí druhé Ortelovo místo. Banga „na protest“ opustil sál. Plná huba demošky, ale zřejmě mu uniklo, že anketa není o tom, kdo se líbí pražské kavárně a snobským kritikům. Gipsy zjevně netáhne a ukazuje se, že Česko není Praha. * Zemřel Fidel Castro. Na Floridě oslavují, i když už nějaký ten pátek Kubu řídí jeho brácha, a zřejmě nějakou extra změnu nelze čekat.* Ve Strakovce se blýská nad zákonem o střetu zájmů, který byl vydupán ze země „bo Babiš“ a uhňácán poněkud horkou jehlou. Uhlazení do nějakého rozumně vypadajícího balíčku hodili na hrb fungl novému koštěti na legislativě, ministru Chvojkovi. Zdá se, že do návrhu zákona se vloudilo pár chybiček, což je jev, ke kterému dochází v parlamentním ústavu maximálně tak jednou za deset let. * Na vnitru vymýšlejí spustit odbor jediné pravdy, coby jednoho z poradců si přizvali evropsky hodnotného Jandu. Asi nechtějí být pozadu, bo něco podobného se k nám valí z Brusele v podobě rezoluce o Strategických komunikacích EU. Ono to ale bude asi tak, že ti naši začuchali, že by na „boj s ruskou propagandou“ mohly kápnout nějaké ty evropské finance navíc a každý dotační cecík dobrý, hlavně že z něj něco kápne. Možná by nebylo od věci je přejmenovat na Odbor záhad a věštit by mohli z magických koulí, vyšlo by to na stejno.

-----

Listopad 2017

1.11.2017 – ze smrště se vyklubal orkán a dostal jméno Herwart. Vyloupnul se někde na severu Francie, vzal to kolem Baltu dolů do střední Evropy a pak se rozpustil. Parlamenty české a bruselské, vemte si příklad. * Podle očekávání utichla kauza lithium. Pravděpodobně jí ještě není konec, před nějakými dalšími volbami ji možná ještě někdo vytáhne na světlo boží, pokud nebude k mání pikantnější téma. * Tanečky kolem sestavení vlády neutichají, elitní straníci si hrají na uražené, že s Babišem ne, vládní babišomenšině taky ne, vláda odborníků taky ne. V plné nahotě ukazují, jak zvysoka s*rou na voliče a jak jsou jim stranická koryta bližší než cokoliv jiného. Hlavně aby byla plná. Doufám, že budou kvičet hodně a hlasitě. * V New Yorku jeden, co přijel kulturně obohatit Ameriku, to napálil s pikapem do davu a projel se po cyklostezce, devatenáct kolistů nestihlo uhnout. Eifelovka asi dostane nasvícení v amerických barvách.

3.11.2017 – Evropa se podivuje nad katalánským premiérem, který zdrhnul do Belgie a žádá „politický azyl“. Španělská vláda zavřela tu katalánskou do basy za ty jejich separatistické ambice. Demokracii si rozvracet nedáme, to tak! * Ten cvok, co se mu na cyklostezce pod kola pikapu připletla kola jízdní, byl Uzbek, co se netajil obdivem k ISIS. Ve špitálu, kam ho zavřeli, je tak nějak sám a nudí se, a tak požaduje, aby mu aspoň vyzdobili pokoj tou správnou ISIS vlajkou. Nepochybuji, že nějací neziskoví srdcaři jeho přání podpoří. * Vojáci z ISIS byli odejiti z Rakká ještě dřív, než to tam amíci srovnali se zemí. Údajně bylo zrušeno 95% budov. Lze tušit, že zasloužilí bojovníci odfrčeli na dovču do Evropy, méně zasloužilí zůstávají v Sýrii a čile vraždí v Damašku.  Podle Terezy S. jen za minulý týden desítku útoků ISILovců nepřežilo asi padesát lidí, ti jsou ovšem na té špatné straně barikády, tedy se o nich nemluví a tedy nejsou. * Hladinu českého rybníka stále čeří Babiš s vládou a Zeman. Už jsem to přestala sledovat, páč je mi celkem jedno, kdo v té vládě bude nebo nebude, vliv ovcí na tento proces je nulový. Zdá se, že ovčana více zajímá, že na Vánoce bude mít vejce za šest a možná levnější máslo za čtyřicet. Zdá se, že snídaně typu smažená vejce na másle bude zanedlouho menu hodné 5* hotelu. Ještě že se nám slípky slušně nesou, a máslo nahradím uzeným špekem. Domácím, jak jinak.

7.11.2017 – dnes se uzavírá kandidatura zájemců o prezidentskou sesli. Takže brzy uvidíme, kdo bude v té honicí smečce proti Zemanovi. Na poslední chvíli se přihlásil „Valach s gulama“, což mu asi mnozí, více tvarohovití kandidáti, tiše závidí. Štěkny tajně doufají, že se Zeman dalších voleb nedožije, bo furt melou o prezidentově špatném zdravotním stavu. Patrně doufají, že ovce nebudou chtít na Hradě starce nad hrobem. Obávám se, že stejně jako ty parlamentní, tak i ty prezidentské budou o tom vybrat nikoliv nejlepšího, ale ze všech špatných toho nejméně špatného.  Což tedy není nic, nad čím by se dalo jásat. * Trump už dříve vypustil zkušební balónek, že odtajní dokumenty ke Kennedyho vraždě. Po zděšení, které zavládlo ve vládních stokách, nakonec ustoupil a z původního „všechno“  je nakonec „jen něco“. V archivu zůstala ještě nějaká tisícovka dokumentů, které se na světlo již patrně nikdy nedostanou. * DJT ještě jednou. Opět si zařečnil, a že prý je třeba navázat slušné vztahy se Sev.Koreou. Howgh. Kámen do rybníka byl vhozen a vlnky začínají omývat blátivé břehy. Skoro to vypadá, že američani musí nejdříve vyvolat nějaké vlnění, aby měli následně co uklidňovat.

13.11.2017 – ve Vietnamu se konala slezina asijských zemí. Spekulovalo se o schůzce Putina a Trumpa, ale nakonec z toho sešlo. DJT jen podráždil svým komentem o přátelských vztazích s Putinem,  a též se nechal slyšet, že nabízí sebe a USA coby prostředníky při dohadování se ve sporu o nějaké ostrovy v Jihočínském moři. Tož to mě tedy pobavilo… * Na Parlamentkách velký rozhovor s ekonomem Ungermanem. Razí kacířskou myšlenku, že sankce na Rusko jsou ekonomický nesmysl, a že místo toho, aby Rusko izolovaly a poškodily, tak mu naopak dost pomohly. Hlavně v oblasti potravinové soběstačnosti. Ruští zemědělští oligarchové se údajně na začátku sankcí šli zeptat Putina, na jak dlouho ty sankce odhaduje. Ujistil je, že deset let nejmíň – tož šli, a mohutně zainvestovali do zemědělství. Že sankce poškozují německé a francouzské zemědělce je prostý fakt, stejně jako to, že se snaží je obejít tím, že do Ruska dodávají přes Švýcarsko. Zdá se, že uvalení sankcí (speciálně v zemědělství) byla největší ruská výhra tohoto století, nic lepšího si pro svou ekonomiku nemohli přát. Sankce, toť epochální výstřel do vlastní unijní nohy.

22.11.2017 – den před státním svátkem – tedy 16.11. – vyrazil Zeman s početnou podnikatelskou delegací do Ruska. Havlérka prskala, ale spíše proto, že prezident „nebyl“ a tudíž chyběl „na oslavách“ sameťáku, což je chápáno jako větší fópa než cesta do Ruska. Vynahradili si to hromy a blesky po prezidentově slovech o tom, že sankce jsou naprd a Assad byl zvolen demokratickým způsobem. * Další menší zemětřesení v kavárně způsobila „akce Zvezda“ – to když na nějakém ruském webu se objevilo, že bychom měli být vděční za to, že v ´68 se nám tady nasáčkovali Sověti a další z VS. Kavárníky to natolik vytočilo, že spustili povyk, aby Zeman okamžitě a demonstrativně opustil Rusko. Ten místo toho na tiskovce strčil Medveděvovi pod nos zmíněný článeček a žádal, aby sdělil světu, že se nejedná o oficiální názor ruské vlády. Což ruský premiér potvrdil. Pro Medveděva trapas, pro Zemana příležitost, jak se předvést a pro kavárníky katastrofa, bo se prezident nezachoval tak, jak mu nařizovali.  Vidlák konstatoval, že tímto si Zeman nejspíše vyhrál volby. Vidím to stejně.

30.11.2017 – o víkendu prosvištěl Novou Český Slavík. Nesleduji, takže nebýt následného „skandálu“ ani bych nezaznamenala, že byl v programu. Letos sice žádný pěvec demonstrativně neopustil sál kvůlivá nějakému Ortelovu místu, ale týkalo se Ortela stejně, i když na udílení cen ani nebyl. Jenže v pondělí pořádající agentura vysvětlovala, že Ortelovi započítali jen hlasy, které mu přišly LONI.  Protože na fejsbůku vznikla skupina, která vyzývala ostatní, aby mu posílali hlasy, což prý bylo nefér vůči ostatním. Kdyby tam byla skupina, která by vyzývala k hlasům pro Bangu s jeho Gipsy, by asi nevadilo. Ortel sám na vznik skupiny fandů neměl žádný podíl, ani se k tomu nijak nevyjadřoval. Řekla bych, že mu to bylo tak nějak šumák. Asi těch hlasů bylo tolik, že by zřejmě v nějaké kategorii vyhrál. Poté, co se tohle provalilo, tak první Kabáti vrátili cenu s tím, že nechtějí vyhrát tímto způsobem. Jako druhý vrátil cenu David, ze stejného důvodu. Goťák a Bílá si ceny sice nechali, ale „dotazují“ se v agentuře. Příští rok už bude tato soutěž tak zprofanovaná, že vyhrát v ní bude spíše na ostudu. Jestli ji teda rovnou nezruší, bo hlasy se zjevně posílají nekontrolovatelným způsobem.* V Bruseli byl stvořen projekt PESCO, honosná zkratka pro „Permanentní strukturovanou kooperaci“ – na jejímž základě by měla vzniknout „euroarmáda“. Nikdo sice zatím netuší, před čím by nás měla chránit a jestli vůbec, ale to neva. Za Česko podepsal Stropnický a Zaorálek, za urputného mlčení mediálních štěken, které jinak vyjí ke každému bruselskému prdu. Jak se zdá, NATO už moc netáhne  a někam ty zasloužilé generály upíchnout musí – ještě by se jim zachtělo válčit, a co potom. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

DJT, sankce, výhra Zemana, zrušení Slavíka.
Nechcete si tipnout, kdo vyhraje ligu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Připomněl jsem si ten krásný večer/ráno, kdy volby vyhrál Trump. Večer na ČT plní optimismu, ráno protažený ksichty, čím dál protaženější a všechno přiznávali se zpožděním alespoň půl hodiny za novou.

A Šiklovou Amerika zklamala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.
http://gunmayhem2.co

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I really loved reading your blog. It was very well authored and easy to understand. Unlike other blogs I have read which are really not that good. Thanks a lot! This is my first time I visit here and I found so many interesting stuff in your blog especially it's discussion, thank you. I have recently started a blog, the info you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.Reading has many benefits. By reading we can improve our knowledge, language and also it’s a great way to reduce stress. I have read many good posts from Keep sharing good posts on different topics. Thank you.
Refer more: ( https://essayacademia.com/ )

Zatím bez slepic