Křeček, rozdělá společnost a dysfunkční rodiny

Autor
Štítky

Myslím toho pána, co dělá zástupce Šabatové....

Napsal před pár dny článek na PL, už ani nevím o čem, ale vím, že tam napsal větičku něco jako, že nechápe tu psychopatickou nenávist k Havlovi u některých.

Přijde mi velice zvláštní, že to jde radši napsat do novin, rovnou ty lidi označí za psychopaty, než aby se jich prostě šel zeptat.

Když já dumám, proč někteří lidé Havla až nekriticky obdivují, nacházím plno důvodů a všechny se dají rozdělit jen do dvou skupin. 
1. Osobní zájem
2. Nedostatek informací

Není to nic komplikovaného k objevení. Ad 1. jde o vše od pouhé snahy zapadnout do skupiny; přes vědomí, že jinak letíte z práce; celá škála od vědomého po podvědomé chápání, že vaše osobní privilegia stojí a padají s režimem; snahu být na straně silnějších, mocnějších, bohatších; snahu se symbolicky vykoupit za spáchané podvody a zlodějiny nákupama různých laviček, výrobou srdíček, lepením zrcátek; až po přímou spoluvinu s Havlem a výrobou a udržováním jeho kultu z přímo zištných důvodů, pro různé granty a dotace.

Ad 2. Taky kde co, od cizinců, co neví nic o České republice, jen Havla někde potkali, ožrali se s ním a je to pro ně setkání s přátelskou celebritou; přes ty cizince, co přijedou, přečtou či zaplatěj si průvodce a berou za bernou minci, co se tam píše; dětičky a studentíci s vymytejma hlavama; lidi, co se nikdy o nic nezajímají a pamatují si jen to nejpovrchnější atd, atd.

V opačném směru nemůže být pro pana Křečka nijak náročné zjistit, co někomu na Havlovi vadit může. Když nic jiného, tak si může sednout k počítači a otvírat si diskuse pod články, stačí už jen na novinkách.cz. Vedle si otevře google a může začít ověřovat.

Jak dlouho tak může někomu trvat zjistit třeba, že Václav Havel podporoval třeba humanitární bombardování? 10 sekund? Je to už skoro 20 let, ale tohle nikdo tehdy dospělej nemohl přehlídnout. On to hájil naplno v TV a pak se to ještě rozepisovalo všude v médiích. 
 Jestli máme humanitární bombardování, tak co humanitární znásilňování, humanitární mučení a humanitární genocída? Kdyby žil doktor Mengele, tak by nám třeba vysvětlil, že jeho sadistické pokusy na vězních byli v podstatě jen humanitární výzkum a řekl by si o izarelský metál za vědu a fotku s Bonem z U2. 

 Jak by mohl pan Křeček ve svým věku o humanitárním bombardování nevědět? Samozřejmě, že to ví, ale tak nějak sám sebe přesvědčil, že to nepočítá a tady je zakopanej pes. Jsou lidi, kteří o tom sami sebe přesvědčit nedokážou a těm všechna takováhle křečkovská prohlášení přijdou, jen jako plivání do obličeje. Těžko se mít za psychopata, když vám vadí zabíjení nevinných. 
 
 Panu Křečkovi to přijde psychopatické. Inu což, on zas vypadá jako sociopat, což je druh lidí neschopných jakékoliv empatie, ale schopných ji perfektne zahrát, když chtějí něco z někoho něco vyrazit.  

 Havel totiž nemá na svědomí jen humanitární bombardování. Jsou to poamnestiční vraždy a znásilnění. Je to jeho vlastní zlodějská restituce. Je to jeho vlastizrádní omlouvání se němcům a zjevná práce pro ně. Jeho konexe se Sorosem a tajnejma službama, včetně těch sovětských. Totální zkorumpovanost, co jiného je přijímat peníze a pak plnit sponzorovi přání. Je to jeho sexuální život zpustlíka a alkoholismus. Totální nedostatek morálky a současná licoměrná snaha se ji stále dovolávat. Je to jeho marnivost a mocichtivost. Je to jeho tahání se s komunisty, od stalinistických a trockistických kumpánů z charty, po Čalfu a spol. Výčet by mohl pokračovat.

 Kromě toho, zcela nezávisle na tom, co byl, je znechucující sama o sobě i následná idolatrie jeho osoby, která je už dávno někde v oblasti náboženského uctívání. Jestli se s pojmenováním letiště dá jen nesouhlasit, ale přeci jen je normální pojmenovávat po někom letiště, i když většinou po delší době od jejich smrti, tak velkoformátová fotografie na veřejných budovách už připomíná jednoznačně Stalina, Maa a severokorejské vůdce. 
 Stejně tak sprejerský koutek, kde místní havloidi agrasivně bojují za svoji nasprejovanou ikonu i když ji dočasně odstraňují z rozhodnutí úřadů a pak si ji tam budou moct zase nastříkat zpět. 
 Jsou to ceny nosící jeho jméno, které se dávají jakžto velké morální ocenění osobám, poplatným režimu, tak nízké morálky, jako jsou pornoherečky z Pussy Riots. 
 Je to agresivní nenávist havloidů k jakékoliv kritice jejich modly. - Jestli ožralej Havel spadl do vypuštěnýho bazénu, tak do něj spadl a pokud žijeme v demokracii a máme svobodu slova (za což Havlovi máme bejt právě oficiálně vděčni), tak bysme to měli mít právo říct. To havloidi by se měli vyrovnat s tím, že jejich modla byla přinejmenším jen chybující člověk. Oni si však chtějí jen nekritické uctívání.

 
 Pan Křeček by se měl zamyslet, proč v televizi nemůže být otevřená debata na téma Havel. Když si ČT uspořádá Hyde park na téma Havel, tak si tam pozvou samé prověřené havloidy, co si tam, navzájem potvrzují, jak mají pravdu. Tak by si tam pozvali i jeho kritiky (a nesvítili jim reflektorama do očí a nepouštěli rámus do sluchátek). Pak by tam třeba pro hrdém prohlášení ultrapitomoučké Kubišové, že "je pravdoláskařka, protože neví, proč by měla být pro lež a nenávist" někdo odpověděl, že ani on není pro lež a nenávist a právě proto, že mu vadí ta nekonečná licoměrnost havloidů a že právě oni jsou plní lží a nenávisti (vis okolnosti revoluce, vis útoky na Zemana), nechali by ho dát pár příkladů a pak by se o tom mohli bavit věcně. (já vím, sci-fi)

 
 No a o tohle právě jde s panem Křečkem a všemi dalšími křečky režimu. Oni hlásají, že to nechápou, ale zároveň chápou, že musí umlčet každého, kdo by jim to vysvětlil. Jakmile by se vedla v TV otevřená debata třeba o humanitárním bombardování, oni nemají jak odpovědět. Copak někdo může vylézt před kamery a říct: 
 "Ale prosím vás, vždyť žádná válka o Kosovo nebyla, podívejte, vždyť je pořád srbské. Žádné humanitární bombardování nebylo."

 Samozřejmě, že nemohou a takhle to je se vším. 
 
 V podstatě národ teď funguje jako disfunkční rodina.

 To jsou ty rodiny, kde se o něčem důležitém nesmí mluvit. Věci se neřeší. Ti silní mají svůj klid a fasádu, ti slabší z toho mají problémy. Ti členové rodiny, co mají na ostatní páky - nejčastěji jeden z rodičů, ale zdaleka nejen ti, utínají veškeré debaty na určité téma. To je prostě rodinné tabu. 
 V knize Pán močálů byla celá rodina znásilněna (jak se dozvíte na konci) a matka při každé narážce vždy rezolutně řekla, že se "nic nestalo". Dětem (jako víceméně už skoro dospělým v době znásilnění), co potřebovaly spíš podporu, to stačilo ke zmlknutí. 
 V Kingově knížce Dolores Clairborn zase matka zavraždila manžela, protože zneužíval dceru, sice to prošlo, vylhala se z toho, ale tentokrát to byla dcera, která ani po létech nesnesla otázku: "jak se máš?" okamžitě to utínala otráveným: "dobře" znamenajícím ve skutečnosti "O tom jak mě táta zneužíval a ty ho zabila se asi bavit nechceš, jenže můj život je celej o tomhle. Takže "dobře". Slyšela jsi co's chtěla a už dej pokoj, mám svý sračky na řešení."
 Ve slavném díle Majora Zemana Studna, zase jeden sourozenec okradl druhýho, ale tak šikovně, že se s tím u soudu nic dělat nedalo, tak jim to tam aspoň okradený chodil po rouškou rodinné návštěvy předhazovat, že si jako z toho "jde ujíst," tak dlouho, až se z toho nakonec dotyčnej zloděj zbláznil a spáchal rozšířenou sebevraždu.  
 
 
 Co si jako pan Křeček myslí? - Že řekne nic se nestalo a ono se nic nestalo? Že řekne, že to přeci nevadí a ono to doopravdy nevadí. Problém je, že se stalo a že vadí.


 Jestli Křeček někde vidí patologickou nenávist k Havlovi, já vidím patologickou nenávist k Zemanovi a vlastně nechápu její původ. To nejsou odpůrci Václava Havla, co nosej s radostným povykem městem hovno s Havlovou hlavou, to jsou Zemanovi odpůrci (a Havlovi příznivci). To nejsou Havlovi odpůrci, co někde manifestujou s červenejma kartama a pohledem upřeným do prázdna, to jsou Zemanovi odpůrci. To nejsou Havlovi odpůrci, co někam tahaj malý děti protestovat, to jsou Zemanovi odpůrci s jejich "Viki je mi dvanáct let."

 Kde kdo na Havla házel vajíčka, posílal na něj nahatý, počmáraný ženštiny, kradl mu vlajku, odcházel manifestačně z inaugurací atd? Ti kdo nemají rádi Havla se spokojí s tím, že někde v koutku sepíšou vše špatný (ještě relativně dost malý díl) na stránkách "pravda o zrůdě", o kterých by nikdo ani nevěděl, kdyby jim pitomoučká Dášenka a ČT neudělaly reklamu.

 

 Ale zkuste o tom s nimi jen věcně diskutovat. Pamatuju si, jak Vidlák psal, jak musel k raportu, že si troufá veřejně volit Zemana a inkvizitoři/orky pak posuzovali, jestli měl k tomu dost dobré důvody, nedá se mu to vyvrátit a tak je jen ideově pomýlený nebo jestli dost dobré důvody nemá, jeho názory jsou znakem jeho inherentní hajzlovitosti a tak má být zavržen, proklet a  vyhnán z tlupy.

 Já vím, Vidlák to popsal jinak, ale oni jsou jen další voliči! Oni nemají kontrolovat, jestli všichni správně volí. Je to taková malá tyranie. 
 
 Na otevřené debaty, kde se můžete něčeho dobrat, naše havlisty a antizemanovce moc neužije. Nebo se mýlím a někomu se stalo, že by mu někdo z nich v debatě najednou uznal, že třeba zrovna to humanitární bombardování nebyl nemorálnější počin našeho veleducha nebo to tahání na východ asi nebude tak horké, když se na nás z TV dál sypou americké seriály a anglické dokumenty, vlastní/zaměstnávají nás tu dál západní korporace?

 
 Disfunkční rodiny jsou také o tyranii. Tatínek se chce předvést a koupí dceři barák, jenže ona nechce bydlet kousek od rodičů, mít je tam každou chvíli nasáčkovaný s názorama i jak si má správně vyždímat hadr a ještě muset bejt vděčná, co se pro ni udělalo. Jenže tatínek si to vynutí. 
 Maminka je alkoholička, ale celá rodina musí dělat, že je všechno v pořádku. Děti musí vést domácnost za ni. 
 Matka neumí hospodařit, koncem měsíce nemaj na jídlo, ale po vejplatě jim nakoupí hezký zbytečnosti, aby jim ukázala, že je má ráda - a na konci měsíce už zas nebude mít peníze. 
 Tatík se dá na dobročinnost, chodí pomáhat bezdomovcům a feťákům, tahá si domu frustrace, děti tam někdy musí i chodit pomáhat rozdávat jídlo.
 Fotr má milenku nebo matka milence a dospívající děti musí držet basu před druhým rodičem. 
 Maminka má radši jedno dítě, tak to dostává dárky cenově desetkrát dražší než to druhé. 
 Maminka má nějaký alternativní názory a děti doma nemaj televizi, nemaj normální oblečení a nosí nějaké směšné čepice peruánských indiánů. Pak jsou ve škole za mimoně a přitahujou šikanu. 
 Rodiče se čtyřletému dítěti posmívají, že se bojí cizích lidí nebo osmiletému, že se spletl v hantýrce hry polo. 
 Dospělá dcera, co si nastěhuje domů přítele, co se svým metrem devadesát a sta kilama začne zavádět svý pravidla. 
 Rodina, kde se nezdárný synáček živí plagiátorováním diplomek, pro stejný lemply z ještě bohatších rodin a nechává si lít od kámošů šampaňský na hlavu, aby ukázal, že je haur.
  
 
 Jak si myslíte, že vypadaly rodiny těch různých aktivistů, klinikářů, profesionálních vítačů a spol? Vyvážené funkční rodiny, kde každý člen rodiny měl své místo? Kde si maminka všimla, že jedno dítě je zamlklé a šla z něj vytáhnout, co ho trápí? Kde tatínek dohlížel na to, aby se děti naučily včas plavat, lyžovat a jezdit na kole. Donutil je mít udělaný včas úkoly, chodit s umytejma rukama ke stolu a přišel fandit na synův zápas a druhýmu synovi zas vysvětloval, že je úplně normální, že ho místo fotbalu bavěj knížky a zvířata? Kde se dceři koupěj kolečkový brusle a vážně se pokýve, že je potřeba sledovat třídní módu? Že rodiče připomínali všem dětem, že si nemohou brát věci sourozenců bez dovolení, ani je mlátit a  atd, atd? 
 
 Sotva.

 Jak jsou disfunkční rodiny, tak je pak disfunkční společnost, protože společnost je udělaná jen z lidí, kteří se nacházejí v těch rodinách.

 Na úkor bratříčka rozmazlovanej synáček pak vážně věří, že kam přijde má speciální práva a on je ten bohem vyvolený k rozhodování, co by měli ostatní obětovat jeho velkorysostem. Ženština, co v sedmnácti našla únik v hulení, pak dalších pětatřicet let bojuje za legalizaci trávy, i když se v jejím okolí zasebevraždilo několik lidí kvůli drogám, ke kterým se dostali přes trávu. Jenže ti prostě nepočítaj.


 Takhle disfunkčně nefunguje teď jen náš národ. Jak je vidno, tak funguje i USA a skrytěji i země západní Evropy.

 Samozřejmě, národy byly vždy nějak rozdělené. V demokratických se vedla nějaká debata a hledal nějaký kompromis mezi zájmy bohatých všechno vlastnit a chudých všechno přerozdělit. Komunisti se prosadili svoji násilím a nakonec se ocitli v situaci stárnoucího rodiče, který sice nedovolil dětem, co by chtěly, ale ony mu to vrátily vytvořením si vlastního světa zahrádek, chalup, melouchů a malých domů.

 Teď se zase debata nevede. Havel se ve svobodné debatě obhájit nedá. Taky Bataclan, pakistánská znásilnění bělošek v Anglii, Malmo nabo kolínské znásilnění obhajovat prostě nejdou. Dá se jen bouchnout do stolu, prohlásit, že to tak není, rozdurdit se, co si to dovolujou a ukončit debatu. Tím si možná dokážete svoje, umlčíte opozici, ale nikoho nepřesvědčíte a rozdělení zůstává dál. 
 
 Havla bude vždycky někdo kritizovat, dokud to druhá strana nevzdá a nepřestane ho nekriticky uctívat a ta nepřestane, pokud jim za to zezadu Soros nepřestane podstrkovat penízky. Pak Havlův mýtus splaskne jako ten Julia Fučíka, když partaj přestala mít moc utnout všechny debaty.

 Pan Křeček pak bude koukat, jak staří komunisté v roce 89, kolik lidí je vlastně nemělo rádo.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

postřehy k dnešnímu článku pana čmouda.
Mimo jiné se dotkl malých domků a zahrádek v bývalé ČSSR, takže mne to napadlo.

1/ předminulý týden jsem se potkal na parkáči před německou firmou na automotive (jak jinak) ve Štítech (Štíty jsou prdel světa) s Ukrem. Když jsem se pokoušel umýt si alespoň ruce (jo, jsem staré prase), začal se mne vyptávat na cestu do Polska. Poradil jsem, proč ne.
Slovo dalo slovo, pozval mne na teplou večeři (brambory, polské buřty, kopr, česnek, okurky). Vynechám vše, kromě jeho postesknutí, že na Ukradině je minimální mzda 3 100 hřiven (1€/45 Gr) a on platí tutéž částku za plyn k vytápění svého malého domku. Když jsem se ho ptal, jak velký barák je podle něj malý, řekl, že troj - izbový. Proč to píšu tak divně..., on mi ty "izby" pak vyjmenoval. Kuchyň, pokoj a chodba. A samozřejmě je to novostavba, páč on byl i na Sibiři a tam si pěkně vydělal, tak má v domku i sociálku, tedy záchod a sprchu po jednou střechou...
2/ dnes stojím pro změnu v Bistrite (česky v Bystrici, je to v Rumunsku) na parkáči fabriky na automotive (jak taky jinak) sám a sleduju, jak si vykračují z noční šichty samé ženské.
Kdo jiný by taky dělal na tři šichty ve fabrice na autobaterie.
Sedím v teple u kafíčka a ranní dávky doktorských jedů, venku je kosa jak v ruském filmu. A dívám se na ty nevyspalé holky i staré báby, které sotva lezou (všechny) a přemýšlím, kdo z politiků by měl odvahu říct - A DOST!!!! Ženské na noční dělat nebudou!
3/ A taky jsem si vzpomněl na tu mou Starou Jahodu, jak jsem se minulý víkend pohádali kvůli politice, kdy odmítala připustit, že na komunistech a sociálních demokratech asi bude něco špatně, když před čtrnácti lety čerpala mateřskou po čtyři roky ve výši 7 OOO Kč měsíčně, což dělá baj laj fik 330 000 Kč za čtyři roky, které věnovala malému Pinocchiovi. A dnes prý báby dostanou "PŘIDÁNO", budou si moci vyčerpat 300 000 Kč za jak dlouho chtějí (sic). No comment...
4/ a poslední výkřik do tmy - naši osvícení soudruzi "tam nahoře" chtějí rozhodně něco udělat pro to, aby se omladil vozový park na našich silnicích. (Můj soukromý názor - krize je tady, novými nepoužitými vraky jsou zahlcena už i záložní letiště nejen v ČR, ale i v jiných státech. Politici horečně jednají a furt nemůžou na nic přijít).
Pročež vymysleli, že uvalí na lidi "daň z neúspěchu". Nemáš na nové brko? Budeš platit šestnáct litrů ročně. Ekonomika šlape a ty, hajzle jeden, si dovoluješ nebýt zapůjčkovaný a zalízovaný.
Teď to je jenom potřeba nějak pěkně zabalit a vnutit lidem tak, aby si mysleli, že si to vlastně přejí sami, jak jinak. Pražská kafírna má nové téma.

Co jsem tím chtěl trapně naznačit. Lidi by možná trošku žrali výše popsané cinty "těch nahoře", kdyby se furt nemuseli starat, jestli budou mít zítra co do huby. Nikoli obrazně, ale doslova. A nejen v ČR, ale jaksi v globálu.

Zatím bez slepic

Targusi,
o nové dani za chudobu jsem už také slyšel, i o té dani za staré auto. Strana, která takovou zhovadilost prosadí, bude mít sakra problém ve volbách. Ale pokud k takové situaci dojde, lidé budou nuceni zaplatit těch 16 tisíc ročně, protože nové auto si nekoupí. Díky té dani si na ně ani nikdy nenašetří. Auta asi mají být jen firemní a pro bohaté, ale navržená daň z chudoby vyšší prodej nových aut nezajistí. Buď budou lidé jezdit do práce v oficiálně odepsaném voze, dokud je policisté nechytí, nebo pro ně bude zaměstnavatel posílat autobusy.
Značná část lidí v montovnách má exekuce. odhadem jde asi o třetinu až čtvrtinu zaměstnanců. Takže pokud si nechají v rodině jen jedno auto, jeden z obou členů rodiny práci prostě změní, aby oba dojížděli jen jedním autem.
Hodně starých aut je používáno jako záložní vozidlo pro případ, kdy je novější vůz nepojízdný. Na vesnicích, kde už nejezdí autobusy ani vlaky, to jinak nejde.
K tomu si přidejme další šílený nápad Josefa Kotrby z české pobočky Delloitte (mnohem známější jako člen ODA co si vzal za manželku Petru Buzkovou a jezdí si na dobré jídlo do Rakouska někam za Salzburg), že osobní auta budou platit za každý kilometr ujetý po dálnici jako kamiony. To na dálnicích bude brzy pusto a prázdno, protože platit další šílené částky za pomalou jízdu po rozkopané dálnici nikdo platit nebude - kromě firemních aut.
Lidé prostě přestanou stará auta používat a nová si nekoupí. Nebudou mít, jak se dostat do práce, takže přestanou dojíždět do průmyslových zón. Za prací se stěhovat nebudou, budou hledat práci v místě bydliště - nebo pracovat nebudou. Nakonec firmám budou chybět zaměstnanci a sociální stát skončí.
Oboje znamená, že auta budou jen pro bohaté a to je konec automobilek v ČR. K tomu nastávající ekonomická recese. Celý nápad vypadá jako z dílny Miroslava Kalouska, který takové nápady zrealizoval v roce 2008 a obdržel za ně dvakrát cenu obskurního časopisu. Ve výsledku šlo o nejhoršího ministra financí ČR, kterému zdárně šlapal na paty Bohuslav Sobotka coby ministr financí Špidlovy vlády.
Nápad na daň z chudoby je šílený.
Řešením by bylo, zrušit všechny nesmyslné předpisy uvalené na nová auta a začít je konstruovat znovu od začátku pro účel, ke kterému byla určena. přesun z místa A do místa B. Sdílení aut ani regulace nových aut nic nezmění.

A k té ceně plynu - znamená to na naše asi 1800 Kč měsíčně za plyn. Co by za to mnohá česká rodina dala, cena je to skvělá, i když plat na Ukrajině už ne. Ale Ukrajinci si vybrali na Majdanu zrovna takovou cestu. Slava Ukrajiny!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věkový průměr aut na dálnicích je okolo deseti let, v Praze asi devět let, celorepublikový pak 15 let. To potvrzuje vaše slova o náhradních vozidlech a starých vozidlech na vesnicích, kde lidi opravdu nemají na růžích ustláno...

Zatím bez slepic

mám asi taky v hlavě "nastláno", průměr u aut jezdících po dálnicích je asi osm let, nějak se mi to motá...
Ale rok sem, rok tam, vypovídací hodnota je jasná

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To přeci nevadí, rok nehraje žádnou roli. ČR opět posloužila jako odkladiště Evropy a stará německá, francouzská, belgická a jiná auta dožijí zde na vesnicích jako záložní vozy.

Zatím bez slepic

Tady je jádro pudla. NIKDO se nestará o to, jaké jsou prac. podmíny, všechny strany u nás (včetně těch co se hlásí k levici) dopustily zhoršení postavení pracujících lidí a nikoho to ani dnes nebere.

Tady vidím pole pro poctivou levicovou stranu.

Jinak - dochází k tomu, že se začíná projevovat to, co se podle přírodních zákonů muselo projevit. Když zisky tečou do několika málo rukou, zákonitě ty peníze budou chybět u těch, kdo vytvářejí poptávku po zboží.

Zatím bez slepic

Aspoň statisticky, většinově. Ať už to porovnáme s tou Ukrajinou nebo s námi před 20 lety třeba. Kromě toho, lid (až do určité míry samozřejmě) většinově věří spíše než pohledu do vlastní peněženky tomu, že to s nimi dobrotivý báťuška miliardář myslí dobře, jenom ten dobrák občas v zápalu práce malinko přehlédne, že si hřeje na prsou hada. Dneska by už 120 tis. odborářů na Václavák nepřijelo.
Prostor pro poctivou levicovou stranu, nezbruselizovanou a nezpapalášovanou tak, jako aktuálně ČSSD, určitě je, ale má to nejméně dva háčky.
První je ten, že její potenciální voliči musí mít motivaci ji volit. Nejspolehlivěji funguje důvodná obava z možného vývoje nebo protestní hlas. "Z tradice" nikdo novou stranu volit nepůjde. Dokud lidem nepoteče hodně do bot, tak se na to buď vykašlou úplně nebo to hodí těm stejným co minule.
Druhý háček jsou prachy. Levicová strana z principu nebude přitahovat pracháče - a pokud náhodou ano, tak případná dotace vyvolá spíš podezření. Ke způsob financování "zespoda", po malých částkách, je zase nadkritická část obyvatelstva oprávněně skeptická. Takže kde je pro novou stranu vzít?
Třetí háček je personální nedostatek. V podstatě už nejsou ani osobnosti, které by mohly a chtěly dělat takové straně aspoň elementárně důvěryhodnou "fasádu". Natož pak ti, kteří by to oddřeli dole. Pár vidláků je ochotných se angažovat v místě bydliště, ale ubývá jich a třeba na úroveň kraje už by jich šel jen zlomek. Jaká by to musela být myšlenka a vize, aby kvůli ní obětovali čas, rodinu, často zdraví a nepochybně útoky pokrokových a veřejnoprávních médií? To se dá vydržet jen krátkodobě: půl roku, rok maximálně. Na jednorázový projekt - referendum o ..., prosazení zákona, změna Ústavy. Dlouhodobě, řekněme aspoň tři volební období - na to musí být nátura a žaludek.
Jinak za sebe říkám ano, takovou stranu, která bude ve stručnosti chránit zaměstnance, nepřipustí útoky na rodinu a nebude chtít od zítřka válku s Ruskem do poslední kapky mojí krve, takovou stranu budu volit.

Zatím bez slepic

Překážky - háčky jsou. Překonat se je podaří až v tom momentě, kdy vznikne silná poptávka po takové straně. Osobně, když zavedu mezi známými řeč na témata, která jsem (jste) zmínil, tak reagují pozitivně.

Dalším nebezpečím pro novou stranu je infiltrace "trojskými koni". Ti ji spolehlivě v momentě, kdy začne mít úspěch, zničí.

Zatím bez slepic

Pro začátek by stačilo založit nějaké hnutí, neziskovou organizaci atd. pro tu část občanské společnosti, která není spokojená s prací ČT. Kdyby s tím někdo začal, ráda pomohu finančně nebo fyzicky. Mohla by s tím přijít třeba skupina lidí kolem L. Procházkové, I. Davida. Trochu s tím už asi začali, Stanislav Novotný má na Slobodném vysielači svůj pořad Na prahu změn. V pondělí tam měl Terezu Spencerovou, https://hearthis.at/slobodnyvysielac/na-prahu-zmien-06-2018-11-05/

Zatím bez slepic

Jsem zapomněla... Kdo nemá čas nebo chuť poslouchat celé dvě hodiny, tak ať si pustí kousek aspoň od 1:24, jaká skupina Syřanů a proč šla do Evropy. Chápu, že tohle v ČT nemůže nikdy zaznít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Následující text je prý z projevu Václava Havla. Ale určitě jde o fake news, protože Václav Havel by vždy splnil, co slíbil. A následující text se s chováním Václava Havla značně rozchází skoro ve všem. Skoro ve všem, protože minimálně u menšin se povedlo zajistit jim natolik privilegované postavení, až je majoritní část populace nehorázně utlačována. Názor si udělejte sami:

"Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce.
V budoucnu se podle mého mínění musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci jaké má dnes. Pro mě není rozhodující s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku a proto má naději, že i člověk poslouží jí.
Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národnostních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují.
Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jednat…
Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice víc než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného. Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli to bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na svých konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam zdvihne cena cigaret nebo něčeho jiného, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.
Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury… Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.

Zatím bez slepic

Už před mnoha (no, mnoha ne, ale před osmi nejméně) lety jsem četl, že tento "údajný projev je jednou z mnoha URBAN LEGEND". A to přitom ještě neexistovalo ani ministerstvo pravdy ani elfové ani seznamy názorově závadných webů. Myslím, že věrohodný záznam tak nějak neexistuje (ačkoliv jinak o každém uprdnutí ano), stejně jako "neexistuje" záznam Klausova prohlášení o špinavých penězích, do jeho habilitační práce nešlo posledních 25 let ani nahlédnout, stejně jako brzo nebude existovat záznam o "jeder ist wilkommen", stejně jako bude v kategorii urban legend Kalouskova vůle vládnout s komunisty a stejně tak tam budou fotky "oslavného průvodu k 17. listopadu", kde se v čele nese šest unifikovaných velkoformátových fotografiií s texty v angličtině - samozřejmě spontánně občany vytisknutých na domácích A4 tiskárnách.

Zatím bez slepic

Možná, že tento projev už oficiálních zdrojů zmizel. Nevím, neřeším. Jedno však říct musím. Já ho na vlastní uši slyšel a nikdy nezapomenu jak vrčel, když vyslovoval:,, budou vás stchrrrrrašit nezaměstnaností......." To se snad ani z paměti vymazat nedá.

Zatím bez slepic

Stáli jsme na Nechranické přehradě. Věděli jsme, že tam dojede. Vylezl z auta, chvilku se rozhlížel a pak pronesl duchaplnou větu: ,, Tak to je takový to naše Mrrrrtvý mochře..." V té době už byla dávno vyhlášenou rekreační oblastí a rájem rybářů. Řeka Ohře už byla roky před tím prohlášena za pstruhovou vodu. Tenkrát jsem pochopil, že je to hlupák.

Zatím bez slepic

O tomhle projevu jsem kdysi četl, že se jedná o složeninu z několika jiných. Byly u toho i odkazy, ale bohužel jsem si to tehdy neschoval. Smůla.
Čili, není to až taková legenda jak se nám havloidi snaží namluvit. Pouze ty cancy nezazněly najednou.

Zatím bez slepic

Před dvanácti lety se to řešilo na Zvědavci, lze tam něco dogooglovat, ovšem ani tam nejsou všechny odkazy. Speciálně ohledně Nato Havel v březnu 1985 podepsal Pražskou výzvu, kde se psalo "Navrhněme tedy, aby Severoatlantický pakt a Varšavská smlouva zahájily co nejdříve jednáni o rozpuštení svých vojenských organizací, o stažení a odstranění všech jaderných zbraní v Evropě instalovaných či na Evropu namířených a o odchodu vojenských jednotek USA a SSSR z území jejich evropských spojenců.". Takto se Havel vyjadřoval až do 89' roku, jenže než měl na jaře 1990 letět do USA, konzultoval svůj plánovaný projev s velvyslancem Bakerem a upravil ho podle toho, co chtěli Američani slyšet. Taky se pak v US Kongresu hodně tleskalo a vstávalo, bodejť by ne.

Zatím bez slepic

Gerde, asi bych byl v tomto případě trochu opatrnější. Třeba část "Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím." je evidentně z tohoto projevu z 16:12.1989: https://www.youtube.com/watch?v=0mjEpKLcSg4 (1:13-1:48) stejně jako část "Promyšlený koncept důsledné ekonomické reformy, která nepřinese sociální otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se možná někteří z vás obávají, připravovaly desítky dobrých lidí..." (11:55)
Ale většina zbytku je někde úplně jinde. V r.1989 asi také moc nebylo jak mluvit o ČSFR - tím jsme byli až od 29.3.1990. Tím nechci tvrdit, že jednotlivé pasáže třeba někde v jiné souvislosti neřekl a tento "projev" není jen jejich propojením. Jen se snažím říct, že paměť je šálivá a člověk si občas skutečně "pamatuje", co se nestalo. Typické jsou nejranější vzpomínky vzniklé z opakovaného vyprávění jinými. Záludnost zneužívání částí skutečných projevů je v tom, že tyto jsou čtenáři povědomé, proto přijme i vložené výmysly.
ALE - osobně mne pobavily jiné pasáže:
a) "Milion sedm set tisíc komunistů netvoří žádný jiný nebo morální druh, než jsme my ostatní..." (11:35)
b) "Přímé volby se nebojíme. Občanská kultura je už tak velká, že nelze zvolit v přímých volbách špatného prezidenta." (15:40). Pak vysvětluje, proč je lepší "nehrát si na USA,", kolik by to stálo peněz, radí neriskovat voblou dobrého místo nejlepšího... prostě proč je lepší prezidenta "zvolit" tak, jak byl nakonec zvolen.

Zatím bez slepic

Když mně stačí ta první část o strašení nezaměstnaností, tu jsem slyšel na svá vlastní ušiska. A ten zbytek? když ono se to ve tak nějak vyplnilo, tak už není ani důležité, co V. Havel prohlásil, ale co udělal. Kult jak u Stalina i s pohrobky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně. Mě tahle část taky stačí. Ale proč dávat někomu do rukou zbytečně zbraň?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

řekl, že to jsou "takové falešné větičky".
No nic, každý jsme nějaký. Za svůj život jste se určitě taky alespoň jedenkráte opil a trpěl pak po-opičním stavem, neboli kocovinou, takže víte, jak jeden trpí.
A v kocovině toho člověk naslibuje a nakecá...,
... a když si pak dá jednoho vyprošťováka..., áááááhh...

Zatím bez slepic

To jsou ale falešná slovíčka a zlé větičky a já nechci hovořit ve zlých větičkách.
O té kocovině mně vyprávějte. To se taky jeden chlapík před 2000 lety opil na večeři s kámoši. Měli chleba a moře vína. O půlnoci si udělali výšlap na horu Olivetskou a řvali přitom jak na lesy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Článek pana Čmouda velmi výstižný. K vystižení vlastností pana Havla stačí fotografie /nyní nedohledám/ s G. Bushem, jak se k Bushovi odekorovaný Václav lísá, ještě by to chtělo, aby ho George drbal za ouškem. Jinak - hrozně mne dožírají kecy našich politiků a jiných veřejně se vyjadřujících osob, jak se máme dnes nejlépe. Je nutné dodávat - jak kdo. A i ti, honosící se novými auty a domy často nedodají, že za vším je často dluh a dluh je vstup do závislosti a otroctví - a o to se přece stále usiluje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Navazuje na vaši větu :
"Ekonomika šlape a ty, hajzle jeden, si dovoluješ nebýt zapůjčkovaný a zalízovaný.!

Dostal jsem upoutávku na zboží obchodu Planeo Elektro. Vyjímám :
Notebook - procesor Intel Core i3, HDD 1 TB , ....

Cena - mínus 34%

Na splátky : 10.999,- Kč Hotově : 13.749,- Kč

Trest za platbu hotově činí : 2750,- Kč.

Co k tomu dodat ?

Zatím bez slepic

že tento poměr na splátky a hotově, platí pro všechno zboží v nabídce,

Zatím bez slepic

Buď onu trestnou částku zaplatíte hned nebo postupně ve splátkách. Přičemž ve variantě B ještě obchodníkovi a lízinkovi ponecháte své nacionále včetně velikosti ponožek a podepíšete, že s tím radostně souhlasíte.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jenže Pucku, tak to není.

Vím to z osobní zkušenosti. Vy můžete koupit za hotové 13.749.
Nebo to vemete na splátky za 10.999,-, s tím, že se zavážete si na to vzít úvěr od Homecredit (nebo něco jiného, ale je to Kelner), oni to sice prodají úvěrové společnosti za 10.999, ale vy na splátkách i s úroky zaplatíte cca 14.000.
Tomu se říká nechci slevu zadarmo. Jestli mi nevěříte zkuste to. Já také zíral, když mě žena poslala pro pračku s tím, že jí koupíme na splátky, protože je to levnější.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To by mělo být trestné !
Na druhé straně je dobré, že nejde o propagaci zadlužování, i když to tak vypadá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pochvala Čmoudovi . Hezký článek a jen dodám, že to co napsal o Havlovi je jen skutečně nepatrný výběr. Pamatujete na prodej Lucerny? Dokonce STBákovi . Nebo zničení zbrojního průmyslu? Keci o králíkárnách ve kterých žije dodnes a šťastně spousta pražáků, kteří jsou rádi, že si takový byt mohou dovolit páč je jen za 4 miliony oproti klasice na lepší adrese , která je za 8 milionků.
Nebo ta demokratická volba presidenta, kdy zavřeli na pár dní Sládka, aby to vyšlo? Dalo by se pokračovat ale to není třeba. Každý ví.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro mne je jako symbol odkazu V. Havla osud Barrandovských teras. Při pohledu na zchátralý areál, který je všem z okolí dnes a denně na očích, snad pokaždé mi blikne v hlavě, jak to mohli bratři Havlové svým předkům udělat,takhle nechat zničit jejich dílo a jistě i pýchu, s jejich pěnězi a možnostmi. A takhle to mám u Havla se vším, podle mne uměl jenom bořit (a pronášet fráze), ale ne budovat.
A jak píše Martin V. o urban legend, tak jsem mrkla na Wiki a u Barrand. teras je jen napsáno, který architekt je postavil a rodina Havlů je tam uvedena jen v souvislosti s restitucemi.

Zatím bez slepic

Ještě vzpomínám na udělení milosti Martě Chadimové, přesněji zastavení trestního řízení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemoci a Klaus,udělali z Havla štěkajícího mopslíka.
Jen ze začátku svého působení,nadělal víc škody než užitku,ale pomohl mnoha kamarádům z pražské kavárny,proto to chválí až do nebes.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Havel? Takový náš Jelcin.

Ti, co se ho snaží účelově zbožnit, mu dělají medvědí službu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem si na doporučení přečetl ještě jednou a pozorně KOMPLETNÍ interview s Větvičkou.
Vřele doporučuji všem.

Není to tentokrát psáno ostravštinou a není to k popukání. Je to místy mrazivé a zdaleka to není jen obhajoba Nohavici.
Ještě jednou - DOPORUČUJI !

Zatím bez slepic

Opět velký souhlas, AH.

Já čtu Větvičkovy blogy v jeho ostravštině už několik let a vždycky to končí pohlazením na duši a velkým úsměvem, je to takový náš novodobý Švejk.
Naposledy, když psal blog o nové ostravské soše Věry Špinarové, se podepsal jako profesor Akademie výtvarného čumění.:
https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=683639

No a ty jeho texty na PL psané docela vážně jsou skvělé, obvykle plné zajímavých souvislostí a informací a jasně i tam ignoruje politickou korektnost.

Já bych se moc nedivila, kdyby při nějakém dalším vyznamenávání u prezidenta dostal za šíření úsměvu nějaký ten řád i Větva.

Zatím bez slepic

vyznamenal nejen Větvu, ale třeba i Vidláka, tak by nejen nádherně nasral všechny halíkocáby, ale Kydy by konečně měly reálnou šanci dostat se na nějaký ten seznam podvratných webů.

Zatím bez slepic

Taky souhlasím, horší by jistě nebyl. Párkrát mluvil ve Svobodném rádiu, např. zde http://svobodne-radio.cz/2018-10-18-studio-beta-ladislav-vetvicka-jak-s…
Působí jako chytrý chlap, s rozhledem, se srdcem i duší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V poslední době jsme zaplavování spoustou více méně negativních informací
lží, polopravd . Budoucnost vidíme spíše pesimisticky. Vytratil se historický
optimismus. Dnes jsem dostal mail, který mi připomněl, že dějiny neskončily
před 30 lety a existuje také historický optimismus. Levice je u nás v troskách.
ČSSD je téměř ve stavu klinické smrti.
Myšlenka sociální spravedlnosti však žije a bude žít. Tady je trocha optimismu.

https://www.email.cz/download/k/gQsV3nAOJIn9a_UY34MrAd-0_xyI_B7jp12xjmQ…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zrovna do pana Křečka bych nekopala, je to dle mého názoru ( nevnucuji) závan normálnosti v „ombudsmaním hnízdě“.
Nechci být páně Křečkovou advokátkou, ale zřejmě jde o tento článek, a zde pan Křeček nikoho za psychopata neoznačil, jen napsal, že něco nechápe, a na to má každý z nás své svaté právo.
Ani Havel si nezaslouží patologickou nenávist stejně tak jako je nesmyslný a nezasloužený patologický, nekritický obdiv. Je to prostě jen dobová figurka taková, jakých byla spousta před ním, a bude následovat spousta dalších takových po něm. A jak správně někdo v komentářích píše nejen v ČR, i v Rusku, a nejen tam, instaloval západ také svého Jelcina…

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stanislav-Krecek-srovna…

kopíruji , co tam napsal pan Křeček:
„ Na významné lidi se bude jistě vzpomínat. Jsem přesvědčen, že určitě na Václava Havla, když až patologickou nenávist, kterou u některých toto jméno dnes vzbuzuje, prostě nechápu.“

To zda patří pan Křeček k obdivovatelům VH nevím. Proč a čím jej považuje za významného člověka také netuším.
Já osobně si myslím, že VH spíše předvedl v praxi obsah knihy „Jak chutná moc“ a jak to dopadá, když člověk leze tam, kam nepatří, a přijme a chce to, na co absolutně nemá a nestačí.
Já teda osobnost VH ani za mák neobdivuji, ale že bych jej patologicky nenáviděla, to říci také nemohu.
Nakonec on se prezidentem nezvolil sám, a tak v tom co prováděl, jede spousta dalších.
A co jiné figury v Evropě?
Co takové odcházení mutti Merkel od ne rozdělané, ale podělané situace v Německu a celé EU, i díky takovým, jako je ona.
A opět není to zase jen a jen ONA sama, kdo je vinen.
Vždy je to vše o něco složitější.
I Havel byl jen figurka před oponou, ale hru řídil někdo úplně jiný. A ten pouze využil jeho osobnostní a morální profil a "roztleskávače" pátých kolon u nás.
A k nim se přidala spousta naivních, co prostě na VH používali ten starý známý- dvojí metr.
Mám takového jednoho mezi blízkými lidmi. Prostě, když je dle něj někdo "nobl" člověk, asi by mu odpustil i vraždu nebo co. Nechápu to, popírá to, ale je to tak. Stejně tak vidí tento i černé kníže, tam je "nobl" už trošku od narození. Kníže je taky noblesa, protože "pomáhal" disidentům, říká ten můj. VH se postavil komunistům, a řekl "nejsme jako oni" , a tím je prostě pro některé DOBRO samo. UFFF!
Lidi prostě zlbnou, i bez ohledu na to, že jinak jsou normální. S intelektem a vzděláním to nemá co dělat.
Vždyť se podívejte na "vítače a pomáhače" kolem sebe, určitě je najdete, a možná i v rodinách!

Jenomže když to vezmeme z druhého konce, tak nenávidět a vinit jen jednu figurku znamená být slepý, a pro vášně nevidět. Nenechme vášně cloumat našim nitrem, je třeba nadzvedávat i oponu, a dvojí metr ze zásady neaplikovat a vysvětlovat a argumentovat a nevzdat to!

Zatím bez slepic

Plný souhlas. Křeček je závan normálnosti jak u ombucmanů, tak u ČSSD. Souhlas i s Havlem. Jak už jsem psal: Český Jelcin. Dostal se ke stolu, kde se hrála hra, na kterou neměl.

Zatím bez slepic

Ano paní Majko. Je to ta věta.

"Jsem přesvědčen, že určitě na Václava Havla, když až patologickou nenávist, kterou u některých toto jméno dnes vzbuzuje, prostě nechápu."

Označit nějaký názor za patologickou nenávist znamená ho označit za psychopata, protože o ničem jiném než o psychice tu debata není. -

On Havla ve skutečnosti nikdo patologicky ne-nenávidí, jednoduše proto, že to nejde. Máte ráda lháře? Ne? Je to patologické? Není. Je to úplně normální, zdravé a přirozené nemít rád lháře. - TADY je jádro pudla toho, co pan Křeček dělá. On předefinuje úplně normální reakci odporu k něčemu běžně odpornému jako něco patologického a ještě dotyčné Overtonovsky obviní z nenávisti. Dvě křivárny v jedné větě. To je JÁDRO PROBLÉMU.

-

Pan Křeček může v médiích otevřít debatu na téma jaký byl skutečně VH a zvát si tam zastánce jedné i druhé strany, ať si každý udělá názor sám. Myslím, že by to mohlo proběhnout tak maximálně jednou u Soukupa na Barrandově. A tak dva měsíce by toho byly plná média a ještě po létech by si to lidi pamatovali.

Ono je jedno jestli ho obdivuje. Jsou určitě důraznější obdivovatelé. Jde o to, že on nevidí Havlovy zločiny, natož aby je odsuzoval. Natož abychom mluvili o věcech, co jsou jen morálně za čárou.

----------

Na tu otázku ohledně osobní zodpovědnosti Havla, Merkel atd. - Nemam rád argumentaci Hitlerem, ale zas je to extrém a na extrému to vynikne. Nácků bylo v Německu plno a židy nesnášelo plno lidí, co náckové nikdy nebyli (na druhou stranu plno nácků, vysokých i běžných mělo známé židy a dokonce je zachraňovali. Hitler sám nějaké židy poslal pryč, aby je nemusel zabít.) nicméně kdyby Hitlera zabili než by se dostal k moci nebo kdyby ho zabili než začala války, tak by jeho místo zaujal někdo jiný, který by reagoval v určitých situacích trošku jinak.... jen by to pákovým efektem, efektem motýlích křídel, nazývejme to jak chceme, fungovalo jinak a dopadlo jinak.

Je mi trapné hájit Göringa, ale n byl proti válce a byl to určitou dobu druhý muž Říše. Situace by se vyvíjela jinak. - Mohl se tam dostat Heydrich a ten byl ještě šílenější - ale on nebyl politik, neměl Hitlerovi řečnické kvality atd. Hitlerovu zodpovědnost nijak nezmenšuje fakt, že by nacismus byl i bez něj. Byl by to jiný nacismus. -

Proto Havlovu zodpovědnost nejde nijak odmávnout, protože někdo jiný by se na jeho místě mohl projevit jako Orbán, který je, světe div se taky původně Soros-boy a nakonec je jedním z jeho největších odpůrců a skvěle si v tom notuje, světe div se, s Netanjauhem.

Putin sám je taky taková figurka, co se utrhla. Celá aféra Litviněnko byla dílem loutkovodiče Berezovského, který tam Putina pomohl dostat. Ta černá nenávist, pramenila z toho, že Putin vypadal, že dělal svoji práci jako Jelcinův premiér a vypadal, že ji tak bude dělat i jako prezident - a jednou moc v rukou všechno bylo jinak.

Havel nic takového neudělal a to je vše na jeho triko.

----------

Když Havel řekl, že není jako oni, tak pravdu děl. Jen to celé bylo "Nejsme jako oni, MY JSME ONI." - První signatáři charty byli z devadesáti procent komunisté. Myslím, že Mlynář někde na západě do knížky napsal, že i Havel byl komunista. Pak psali, že to byla chyba sazeče v tiskárně.... inu i to je možné, ale světe div se, seznamy a archivy komunistů, kde by se to dalo ověřit nejsou (nebo jsou) a i když nebyl, vážně jim byl tak strašně vzdálen, když mezi nimi mohl dlouhá léta tak pěkně fungovat? Na internetu jsou nějaké zápisy schůzí svazu spisovatelů - to prostě psali aparátčíci ať v partaji byli nebo ne.

---

Já pana Křečka ve skutečnosti taky považuji za toho slušnějšího a určitě bych byl radši, kdyby tam byl místo Šabatové, ale je víte jak to bylo v Bibli. S Kristem Pánem byli ukřižováni ještě dva lotři, Lotr Dobrý a Lotr Zlý. Ten dobrý uznal, že oni si to zasloužili a Kristus ne. Kristus si ho sebou vzal do ráje. Co tak na to asi oběti těch lotrů? Pro ty byli oba lotři jen lotři, jeden jak druhej.

Stejně tak, když jste u policie, tak hodnej slušnej policat a zlej sprostej policajt jsou pořád jen dva policajti, maj jen jeden společnej cíl, dostat vás do vězení a pak si půjdou spolu na kafe, vyprávět si o fotbale. Samozřejmě, jsou lidi, kteří do toho vězení patří, ale chápete, co chci říct: V hodnej policajt, zlej policajt, je důležitý policajt a v lotr dobrý a lotr zlý je důležitý to lotr.

Obviňovat někoho z nenávisti a psychopatie, když jen věcně kritizuje, je prostě křivárna a to mě u Křečka dost šokovalo.

Určitě jsou lidi, kteří Havla doopravdy patologicky nenávidí - ale já jsem nikoho takového ještě neviděl, ani na netu ne. Znechucení plno, zatrpklost snad, ale nenávist vůči Havlovi??? Kde to pan Křeček viděl?

Patologickou nenávist si představuju jako to, co předvádějí Bok, Stránský, Hučín, Mašínová a spol vůči komunistům. To jsem vůči Havlovi neviděl.

Lidi chtěj mít hlavně od Havla pokoj, aby prostě mýtus padl jako kdysi ten Fučíkův, aby se jím přestali zaštiťovat všechny svině světa a s tím nám jaksi pan Křeček nepomůže. Takže lepší, když tam bude dál, místo někoho ještě horšího a už aby byl pryč navždy, jestli na jeho místo přijde někdo lepší.

----

Zkuste tomu vašemu známému popisovat disidenty jako bandu komunistů, jeho oblíbené komunisty atd. Schválně jak na to bude reagovat a jestli začne kocábovsky mektat něco o tom, jak se vykoupili, tak mu zvesela navrhněte, jestli to s váma půjde i vykládat na hroby jejich obětí a říkat to zdem ve vězeních.

To je právě ta mravní čestnost, která tak září u Solženicina. Když popisoval, jak nelituje toho, jak žil v Gulagu (nějak v tom smyslu, že ho to někam lidsky posunulo - jen parafrázuju) tak tam nezapomněl v příští větě připsat "Mluv pořád, ty jenž jsi zůstal naživu." - Protože si netroufl jen tak odmávnout všechny, co to nepřežili (nebo je to zničilo). Je to miliónkrát víc, než všechny kecy Němcové, co má obětí komunistů plnou hubu, jen aby se nakonec mohla chovat jak průmernej aparátčík. Od Solžencina to má váhu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pohyb v ČSSD. Zimola rezignoval. Poche to komentuje:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/poche-odchod-zimoly-vita-necht-jeste-…
Zimolova chyba není, že nyní rezignuje, ale že do té funkce za rozložení sil, jaké bylo, šel. To, že za té situace nelze nic změnit a že dělá zástěrku, bylo podle mne docela jasné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co udělala tak špatně ? A proč ODS tak posiluje ?

Vždyť přece minulé čtyři roky vládla s Babišem docela slušně, Republika se nezadlužovala, nezaměstnanost přijatelná, o korupci se moc nemluvilo.
Myslím si, že první velký faul provedl Sobotka, když odvolal Babiše, co by úspěšného ministra financí. Sobotkova další činnost svědčí o totálním selháním jeho úsudku, nesmyslná demice, ...
To ale pořád nevysvětluje současný stav.

Nikdo to nechce říct na plnou hubu, ale odpověď je jednoduchá. Jde o migraci !
Sociální demokracie lavíruje, lidé ji nevěří, že bude proti migraci, když se na ni z Bruselu přitlačí. Nemůže přece jednat proti celé socdem frakci v evropském parlamentu, to by jí neprošlo.
ODS na druhé straně rychle chytla vítr. Lidé nezapomněli, ale ODS se jim jeví jako menší zlo, než nástup islámu.
Docela mě teď překvapil Zaorálek svým postojem k afgánskému dobrodružství a jsem zvědavý co s tím forhonti udělají. I kdyby s ním nakonec souhlasili, nic to na propadu nezmění. Půjde dále ke dnu, stejně, jako socdem strany v celé EU.

Zatím bez slepic

Hlavní důvod je ten, že sociální demokracie začaly sloužit korporacím a zapoměly na lid obecný, z toho pak plyne i to vše ostatní jejich činění. Zaorálek ze otočí za den třeba desetkrát, pokud si bude myslet (protimluv) že mu to něco přinese.
Skoro by se dalo říci, že Sobotkovo pohřbení ČSSD je nejgeniálnější Kalouskův tah.
Z marasmu by nás mohlo vytáhnout snad jen hnutí mladých něco jako byli hipís, ale ne založené na drogách a sexu, ale na odmítání společenských pravidel (zákonů) a hmotné (potravinové, energetické, vzdělávací atd) soběstačnosti. Ale to je asi jen zbožné přání, nejspíš si to vyžereme až do dna - ekonomického, morálního. Já tedy už asi nejspíše ne.
Hezký večer.

Zatím bez slepic

Všelijakých pokusů už bylo, ani na mladé nevěřím. Důvody řekli chytří a zkušení v této diskuzi. Nezbývá, než souhlasit.

Zatím bez slepic

Nejspíše ano, mladí Piráti jsou toho velkým příkladem.

Zatím bez slepic