Pro stromy nebyl vidět les

Autor
Štítky

Myslím, že se mnou všichni budou souhlasit, že návštěva nicka Sartra byla jaksi nepřehlédnutelná.


Kde se vzal. tu se se vzal, najednou tu byl, něco připsal k většině postů v diskusi, byly to takové nesmysly, že to lidi pudilo mu něco odepsat, on okamžitě odepsal odpověď či rovnou tirádu, opět tvrdící, jak a proč má pravdu. Tak několikrát dokola. Ze spousty postů se stalo vlákno, kde se původní spor už úplně ztratil a veškerá diskuse najednou byla nesledovatelná a ve výsledku totálně zabil debatu.

Viděli jste Starce na chmelu? Tam v jedné scéně říká hrdina, že tam pujde a řekne jim to a hlavní hrdinka ho konejší, že to nemá cenu.

Vážně si někdo myslí, že kdy řeknete něco, nad čím se nick Sartre zamyslí a po zralé úvaze řekne "Hmmm tady jsem se fakt spletl, to uznávám" "No jo, vždyď vlastně USA taky nejsou v Sýrii podle mezinárodního práva, tak to vlastně není výlučně ruský zvyk ignorovat mezinárodní právo," atd, atd.


Jestliže se tu diskuse podobaly porovnávání si poznámek, asi jako si rozhodčí v krasobruslení, tanci či gymnastice porovnávají dojmy, tak s nickem Sartrem jde o něco jako řádění seržanta instruktora v první půlce filmu Full metal jacket. Systematický útok na jakýkoliv odlišný názor a na každou odpověd okamžitě útočná protiodpověď a tak pořád dokola s nepřestávající urputností.

Tato strategie má u armády smysl. Prací seržanta instruktora je vás buzerovat tak dlouho a na úplně každém detajlu, až sám od sebe objevíte, že pokoj máte jedině tehdy, když plníte rozkazy a děláte, co se vám řekne. Vy máte pocit, že jste na to přišel a armáda dosáhla, čeho chtěla. Má vojáka, co plní rozkazy.

Ještě pasák s kurvama dělá to samé. Jak kurva překročí hranici, tak musí pasák do útoku. Taky ji nesmí nechat vyhrát a musí je uhádat, jinak se mu kurvy rozutečou.


Jenže na rozdíl od armády nick Sartre za sebou nemá stát s jeho potlačovacím aparátem. Nemůže vám napařit kliky, nemůže vás nutit lézt blátem, nemůže vás nutit řvát a zpívat za běhu. Z kasáren se nedá utýct tak snadno. Když už, honí vás vojenská policie, odsuzujou vás soudy, sedíte ve vojenský věznici, takže váš život je nakonec stejně na hovno, takže můžete jít zrovna tak riskovat život do války. 
 Počítač vypnete a nick Sartre není, přejdete na jiný web a nick Sartre není. Kdo nemá nad vámi moc, ten vás nemůže DONUTIT změnit názor touhle metodou. Může vám jen znechutit nějakej web kde řádí.  
 
 Na rozdíl od pasáka, nick Sartre vám nedodává vůbec nic potřebného, jak to dělají pasáci pro kurvy. Neplatí ničí nájem, nezařizuje ničí papíry, nežehlí ničí problémy, nenakupuje jídlo, nevodí do restaurací, nekupuje nikomu šaty, nehospodaří s ničíma penězma, nebrání před násilím.- Zase to samé, vy nemáte důvod se podřizovat jeho nátlaku, protože jeho odchodem o nic nepřijdete, můžete mu odpovídat donekonečna po vašem. Dokud vás to bude bavit.

 Stejně tak Sartre není váš učitel, co vám bude dávat zápočty, není šéf neziskovky, co vám bude vyplácet plat. My nejsme osazenstvo Svobodné Evropy, co vedle omílání oficiálních názorů, nic neumí a tak tak to dělají, protože to je jejich koryto. 

 Sartrovi chybí ta MOC nad vámi, tak na vás nemůže vyvíjet žádný tlak, abyste se "dobrovolně" snažil zapadnout.

 Navíc přišel na web, kde se vedou normální diskuse, které by v normální společnosti byly vedeny ve veřejném prostoru. To v televizi a novinách by se mělo všechno detajlně rozebírat. Odborně, ne aktivisticky. Protože to není, tak vznikají weby, blogy a diskuse jako zde. Zde jsou ti lidi vyfiltrovaní propagandou ČT24, lidi, na které to zabíralo nejmíň. Nick Sartre se napochoduje a zkouší, jestli hloupější a jednodušší verze názorů ČT24 nezafunguje na lidi, na které nezafungovala ta skutečná, přeci jen trochu sofistikovanější originální verze. 
 To je, jako kdyby na přirodovědce "věřícího" na evoluci nezafungovalo celé kreacionistické museum, tak to pro jistotu jde vyzkoušet ještě nějakej novic s argumentem, že "auta někdo udělal, tak proč ne vesmír".


  Sartre se sice oháněl mezinárodním právem, jak slepý kyklop kyjem, ale současně o něm zas tak moc neví. Nechápal precedensy a nepochopil koncept Fait Accompli. To nebyl nějakej odborník na právo. Jen dalši aktivista, co přišel rozbíjet debatu křikem a pískotem, jak v Německu za dvacátejch let.

 I sám hlásil, že přišel půčurat naše bábovičky. Jenže bábovičky, co vadí se rozkopou. Čůráním se vyznačuje teritorium a rovnou ničí pískoviště, protože kdo by se chtěl hrabat v cizích chcankách. - Zas mi z toho vychází, že je to útok spíš na web. Nejde mu o to někoho přesvědčit, nebo se dokonce něco dozvědět, jde o to rozvrátit diskusi. Zanechat za sebou rozkopaný mraveniště a tetelit se z toho blahem.

 To je syndrom ignorovaného dítěte. Doma si dítěte nevšímaj vůbec nebo jen když zlobí, tak zlobí, aby mělo pozornost. Mít pozornost pro dítě znamená, že žije a tak zlobit znamená žít. Zlobí doma a tak si ho všímaj alespoň, když mu nadávaj a dávaj vejprasky, zlobí ve škole, protože si budou stěžovat doma a zase ho doma zaregistrujou a pozornost mu vrákoskujou do zadku nebo vpohlavkujou do hlavy, útočí na slabší děti, kde je potká, protože přijdou domů s brekem, rodiče si přijdou stěžovat a zase bude pozornost. 
 Samozřejmě, řekne cokoliv ho napadne, aby se vyhnul trestu, protože už jen to, že s ním mluví je o pozornosti, co dostává, a ty vejprasky samy o sobě nijak skvělý nejsou. 
 Tady se nick Sartre v pozornosti přímo koupal a určitě si to užil. 
 Způsob jeho argumentace byl konfornatční a zároveň plný argumentačních faulů. Bylo jich tolik, že by se to dalo používat při cvičeních logiky jako text k analýze. To množství argumentačních faulů bylo to, co vzbuzovalo všechny ty reakce. Nějakýho faulu při tom množství si všiml prostě každej. Ty jednotlivé argumentační fauly jsou právě ty metaforické stromy, pro které nebyl vidět les.

 Není možné dělat tolik logických chyb jen tak. Jejich používání v takové rozsahu je už strategie (byť třeba nevědomá). Takhle se argumentuje, když víte že nemáte pravdu, ale potřebujete se z něčeho vylhat. - Je to stará cikánská kapsářka, co bude tvrdit, že všech 31 peněženek je jejích, je to Kalousek, co bude říkat, vykřikovat, že tu vládnou komunisti, protože podporují vládu (ale sám byl s nima ochoten do vlády jít), je to pedofil, co vysvětluje, že ho to dítě miluje a v podstatě ho znásilnilo a vy jste hnusný pedofilofob atd.

 Vidlák někde napsal, že vyjde s každým, tak tohle je příklad, že nevyjde. Nevyjdete s blázny, proto se zavíraj do blázinců a nevyjdete se zločinci, proto se zavíraj do vězení.

 
 Sartre proklamoval, že je to tu moc jednonázorové a tak proti tomu musí bojovat. Nějaké arguemnty, které vysvětlovaly, že tady se o potvrzených evidencích už nediskutuje ho nezajímaly. Nechtěl je uznat.

 Jeho vyhlašovaným úkolem bylo sem zavést nový názor. - Čili to tu rozdělit a rozhádat. 
 
 Ten jeho "nový" názor vůbec není nový, Majdan byl před 4 lety. Ty hloupý kecy na ČT24 se tehdy už nedaly vydržet a člověk šel radši na internet. Vlk se tehdy snažil a protože mu nezáleželo ani na rusech, ani ukrajincích (ani v kladném ani záporném), dělal standartní novinářskou práci. Jeho články se o objektivitu snažily, jak jen mohly a když si myslel, že udělal chybu, tak to přiznal a svůj názor změnil. To posilovalo jeho důvěryhodnost. 
 Dnešní ukrajinská krizička se podobá pobolívání při dešti dávno zhojenému zranení z války. Německo nad tím mávlo rukou, v USA nad tím mávli rukou. Ta drahá hračka Ukrajina už je nebaví. Británie má už úplně jiné starosti s Brexitem. Norsko nebo kde jim to holky potopily pětinu válečného loďstva se nejspíš války přímo děsí. - ČT to trochu řeší, aby se neřeklo, ale nick Sartre je něco jako hrdina Severu proti Jihu či Jessie James, co každý po svém vyrážejí bojovat za Konfederaci, až když je prohráno a dobojováno. 

 Sartre sem ve skutečnosti přinesl starý a dávno vyvrácený názor. I když se staví do role toho, kdo toho ví víc, ve skutečnosti toho ví méně. Je jak hádavej panic, co přišel školit fotry o sexu. Jak americkej evangelickej fundamentalista z Texasu, co vyrazí na přírodovědnou fakultu liberální univerzity v NY či LA, aby tam těm pitomcům vysvětlil, jaká je ta evoluce blbost.


 Vnešení nového názoru tam, kde jsou lidi víceméně dohodnutí, znamená rozdělení a co už jsme si vyslechli nářků, jak je naše společnost rozdělená. Zeman nesjednocuje, Babiš nesjednocuje a tak by měli odstoupit (a sjednotit se třeba za Kalouskem či Piráty). - Ale tady je nedostatek různých názorů jaksi špatný. Skoro to vypadá, že názorová jednota je dobrá či špatná jen podle toho, jaký názor se jednotně zastává. 
 Když se zastává ten špatný, tak je potřeba vnést nový názor. Rozhádat se a pak se bratrsky sjednotit pod novým názorem, těch, co ho vnesli. Jedno jak je pitomý a jedno, co hlásá zdravý rozum.

 
......

 
 Co jsem mě díky Sartrovi napadlo: lidi tu (a vůbec ve společnosti) nefungujou jen jako jednotliví lidé, ale též jako celek. Jakobychom byli neurony, co si vyměňují informace, aby pak celek něco věděl. V tomto případě, v čem přesně je chybný názor, co vůbec nikam nazapadá,

 Jezuité, pro srovnání s metodou nicka Sartra, také chtěli měnit názory lidí. Evangelíků. Ovšem šli na to jinak. Nevsázeli na vlastní malé znalosti, ale naopak, učili se seč jen mohli, takže pak byli schopni pochopit názory oponenta, uznat, kde měl skutečně pravdu a prezentovat svůj názor jako výsledek větších znalostí. Má to jednu nevýhodu, musíte na to být chytří, vzdělaní a přemýšliví a oponenta musíte v klidu vyslechnout, jeho názory přebrat a uznat, kde má pravdu. 
 Na to každej nemá, zvlášť na ČT, kde je nedostatek přemýšlivosti a ohledů jedna z největších kvalit.

  Budoucnost ukáže, jak to bude se Sartrem dál. Debatovat se s ním nedá, po chvíli bude za blbce každej, kdo se s ním bude i jen přít, ale dají se pozorovat a analyzovat jeho strategie, asi jako entomolog pozoruje brouka. 

Až sem přijde příště, pozorujme ho s pokorou, s jakou staří mudrci pozorují hlupáky. 

I oni mohou nechtěně a mimoděk poučit.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

tak a kolik casu vam trvalo napsat vase komentare a jak moc rychle podle vas Sartre musel umet psat?

Zatím bez slepic

Směřujete k tomu, zda to bylo možné zvládnout v jednom? Popravdě, většinou v podstatě odpovídal triviálně a nebo se opakoval. Když jsem počítal skóre u prvního, měl jsem poznačené i časy a ano, při práci s okny/panely prohlížeče to podle mě bylo zvládnutelné.
Ale i kdyby jich bylo víc, je to vlastně jedno. Už jej nechejme být. Mě teď šlo jen o to, že hyperaktivita nebyla ani tak na naší straně, jako na jeho(jejich).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oddech:

http://casopisargument.cz/2018/12/03/proc-ukrajina-vyzvala-rusko-na-sou…

Na rozdíl od minulého, kdy se řešily mezinárodní problémy pod technickým mčlánkem, mrkněte na chvíli, co o konfliktu píše "soukromá CIA":

Stratfor, přezdívaný jako soukromé CIA, uvádí překvapivě odlišný pohled na události u Kerčského průlivu než jiná západní média, která začala okamžitě obviňovat Rusko. Stratfor je analytická a zpravodajská platforma, která slouží de facto jako soukromá tajná služba. Je spojena se jménem svého zakladatele, George Friedmana."
****

Tajné služby se nezdržují ideologickým a moralizujícím okecáváním a jdou k jádru věci.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jsem se na to koukl, ale přiznám se, že jsem čekal něco lepšího. Jestli toto dává soukromá CIA jako nějaký rozbor, tak je naprosto k prdu. Spíš mi to přišlo jako když vysílá Karas. Devadesát procent propagandy. Lepší a troufám si dokonce skvělý materiál je dnes na Nové republice. Porošenko a "agenti Kremlu" v kutnách. Nemá kam ustoupit

Rostislav Iščenko
2. 12. 2018 ukraina.ru/opinion
Koukněte na to. To vidím jako bombu, v pravém smyslu a navíc zapadající do celého vývoje situace. Ještě to bude na Ukrajině zajímavé.Nebo spíše hodně husté.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na PL je uvedena výroční zpráva BIS. Ta zní taky, jak když ji psal Karas s redaktory ČT24 za asistence dua Kolář, Janda a trochu jim do toho ještě mluvil Krystlík.
Kdo se snaží opravdu myslet, zkoumá problém ze všech stran. Základem opravdové diskuze je nalézt a uznat pravdivý názor, proto diskutovat se Sartrem je pro mne zbytečné. On nemyslel, pouze si pragmaticky přizpůsobil své myšlení k požadovaným oficiálním normám (stejně jakot ti, co vypracovali zprávu BIS). Dal otázku, na kterou vyžadoval jen jednu správnou odpověď. Přesně stejně jak si diskuzi představuje např. V. Moravec.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No a ještě Vít Klíma:
Hrdý český Žid, ( alespoň to o sobě stále prohlašuje), který před časem navrhoval přijmout v našem vlastním zájmu alespoň 1 milión Židů z Izraele za účelem doplnění zdecimované inteligence české populace.
(Třeba by ale jaderné rakety pak možná dostaly příkaz brát to kolem Kotlinky z obou stran obloukem a jaderná zima by nebyla tak tuhá. :-) , :-(

Nicméně článek si přečtěte, Klíma to - pokud mohu soudit - myslí upřímně.
No a snad pak nebudu já vypadat jako pesimista. Takže si přihřeju i svoji polívčičku.

http://literarky.cz/komentare/ostatni/27482-valka-s-ruskem-bude-jen-pes…

Zatím bez slepic

Teď je jen otázka, zda realisticky upozorňuje, či ve své podstatě nespoluvytváří sebenaplnitelné proroctví, abychom si na tu myšlenku jednoduše zvykli.

Zatím bez slepic

Nechci být špatným prorokem, ale západní Slované moc růžovou budoucnost před sebou nemají, Čechy nevyjímaje. Češi se nemění a chovají se přesně tak, jak v minulosti. Dříve říkali, co si přáli slyšet v Moskvě a dnes to, co se bude líbit ve Washingtonu, Berlíně a Bruselu. Jinými slovy – v současnosti by ani pes od Rusů či Číňanů „kůrku nevzal“. Češi mohou jen doufat, že mezi prvořadé americké zájmy (America First) patří i ochrana Slovanů. Jedno hezké české přísloví říká: „Jak si kdo ustele, tak si taky lehne“. No, potěš koště

Tak toto jsem z článku zkopíroval. Autor má pravdu. Jen nevěřím na válku Slovanů. Ta by byla u konce rychle. Netrvala by asi déle než pár minut a už by jsme od nás slyšeli slova o potřebě dialogu. Špatně jsme si ustlali.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Autor článku, Vít Klíma /dnes na LN/ je tuším /dle různých náznaků v jeho článcích/ Žid - nic proti etnické příslušnosti, ale trochu to vysvětluje jeho názor na Slovany - někdy jsou jeho názory a závěry podivné, někdy se mi zdají až nepřátelské. Publikuje dost často na LN.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, teď jsem si přečetl ty kecy, co údajně vyplodila BIS o tom, jak se u nás učí "sovětská verze dějin" a i hodiny českého jazyka jsou zamořeny "ruským pansklovanstvím" a začínám se bát.

Do toho mi ještě Jakub Janda říká, jak hluboko do něj nepřátelsky pronikla Čína s Ruskem...
https://www.youtube.com/watch?v=PIFPuRrK2BY

Zatím bez slepic

Biska "Elfům" vytvořila dokonalý argument, vše není pravda, neboť sovětská verze našich dějin. Takže to, co zatím zaznívalo od jednotlivců, bude se stávat pomalu oficiální, např. že sovětská okupace u nás začala v květnu 1945.
Jako největší tajná zbraň ruské propagandy působí sám J. Janda.

Zatím bez slepic

No, osobně si myslím, že zpráva BIS je všechno jenom ne dobře odvedená práce, v situaci, kdy už nikdo nevěří novinářům o rusku ani čárku a vtipné je, že těm kecům nevěří ani "protiruští lepšolidi" :D A tato služba napíše text, který je jak když hlásí Karas? Tímto psaním si spíše potřezává větev sama pod sebou NEBO přestala plnit původní poslaní, ale začíná být už neskrytě politická, ale jestli ano, pak někdo začíná strácet půdu pod nohama a BISka je ve stejné situaci, jako když zaženete myš do kouta a ona skočí.
Z mého pohledu je špatná zpráva a i b, máme na vybranou, že buď už vyhodili všechny co mají zbytky inteligence nebo se začíná něco dít a oni se bojí a z jejich možnostma nenastane nic hezkého :(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi, když se nad tím zamyslím, byl nejzajímavější výsledek Sartrovy návštěvy tento dodatečný sebezpyt. Člověk by na první pohled řekl, že námi Sartre otřásl a ještě se ten chlívek chvěje...

Ale opravdu? Řešili bychom jej takto doopravdy, nebýt Čmoudova článku? Osobně si nemyslím. Tak než se ozve (což bude, doufám hodně pozdě), nechejme ho plavat. Zkušenost to byla bezesporu zajímavá, ale nemyslím, že by přinesla nějakou katarzi. Či alespoň peripetii...

Zatím bez slepic

No nemyslím, spíše se ukázalo, že lidi mají rozum, ale projevila se nejhorší vlastnost a to sebemrskačství...

Nikdo si neuvědomil, že zdraví organismus potřebuje čas od času bojovat proti nemoci jinak začne šílet a pak nastávají alergie, autoimunitní nemoci apod. Prostě si stačí uvědomit, že jednou za čas je podobný člověk potřeba, aby lide nezbylbli ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý večer. Já jsem tenhle váš web objevila v den, kdy se tu bohužel objevil troll Sartre. A je to starodávný typický troll, jen pro "evropské hodnoty" si dnes říkají "elfové".

Někdo tu píšete "nevyužitá příležitost".... tak vám něco o trollech povím. Je to reálná skupina lidí, kteří, kdyby měli svědomí a slušnost v sobě, prodají je klidně za bakšiš. Protože je postrádají, alespoň uleví své nenávisti. Existují od doby, kdy se drala (a prodrala) k moci vláda ODS s TOP a VV. Na netu měly všechny tři strany pro své trolly tzv."argumentář", jak reagovat na různá nepohodlná tvrzení a názory.

Jan Kubáček, „politický komentátor, který se na tzv. politický marketing specializuje, tehdy (cca před 10 lety) o nich m.j. napsal:
*OTÁZKA: Využívají politické strany ke své propagaci i např. diskuse pod internetovými články či blogy?
*ODPOVĚĎ: Využívají, zejména tak, aby zvrátily či nastolily potřebný pohled na věc nebo pisatele. Buď cílenou denunciací či převedením tématu, nebo naopak „pseudo“ veřejným tlakem zvýraznily zmíněné prohlášení, názor.
*OTÁZKA: Čili strany využívají pro tuto činnost třeba brigádníků?
*ODPOVĚĎ: Velmi často ano, pracují na směny. Může jít o skupiny podporovatelů nebo brigádníků. Pokud se například vyskytne kontroverzní názor nebo článek, mají tito lidé direktivně za úkol tyto diskuse ohýbat nebo posunout jiným směrem, případně vytvořit úplně jiné, sekundární téma debaty...".Konec citace.

Trollové se vždycky prozradí četností příspěvků, psaním nesmyslů bez logiky a bez faktů a hlavně drzostí, kterou vy tady považujete za důkaz mladšího věku. Nejsou mladí, ale když 10 let trollí, nezáleží jim na tom, co si ostatní o nich myslí. Jde jim jen o to, naštvat a rozbít diskuzi a ještě za to dostat zaplaceno. Podle toho, že sem troll přepíše jiný názor, než je diskutovaný, soudíte, že je vzdělaný. Kdyby to byla pravda, nikdy by se nesnížil k útočným primitivním lžím. Jeho útoky ad personam o něm řeknou nejvíc. Je pro trolly taky typické, že v každé diskuzi jsou jen jeden, dva, a jsou mimořádně plodní.

Ještě k té diskuzi, kde se troll tak vyřádil (Milý dárek i další) - ani jste si nevšimli, že vytvořil sekundární téma debaty a dohadovali jste se s ním o mezinárodním právu (které nezná nejen on, ale ani my), namísto diskuze o tom, kdo konflikt začal, zda se Rusové jen oprávněně bránili na základě zkušeností z letošního jara (zabavené ruské rybářské lodě), most, dohoda praktikovaná od r. 2004 o průplavu mezi UA a RF a podobných souvislostech.

Můj názor - proti těmto lidem je jediná obrana - ignorovat je, to se jich dotkne nejvíc. Jakmile jednou s nimi začnete komunikovat, v domnění, že ho uzemníte, že mu dokážete lež, faleš, zlý úmysl.... už v tom jedete. Lidé, kteří tuhle "práci" dělají, se nestydí za to, že odhalíte jejich nedostatky, řídí je jen - prachy a nenávist k opačným názorům. Ono to bylo vidět i tady, kdy už několik diskuzí zaplevelil jediný troll Sartre. Zatím snad bez vulgarit, ovšem až se "zavrtá", bude úroveň a téma diskuzi určovat on, zatím to byla jen ochutnávka. A až toho budete mít plné zuby, nezbyde vám nic jiného, než to tu zabalit. Takže jestli smím - doporučuji neodpovídat mu (natož ho vyvolávat), čemuž se dá nejlíp předejít tím, že ho budete přeskakovat bez čtení. Ověřte si svou silnou osobnost, jako jste to dělali kdysi bobříkem mlčení :-)

Omlouvám se za délku textu, příp. i za možnou nesrozumitelnost. Ráda na cokoliv odpovím, pokud najdu čas, když tak zítra. Hezký večer.

Zatím bez slepic

In reply to by Alfa-Beta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom jedna poznámka, tím že si sami začali říkat elfové, tak je jenom snaha, aby jim tak začali říkat oponenti místo sluníčkářů, jándů, lepšolidí apod. slov, protože s těmi na nich ulpívá a ví to špína, kdežto elfové jsou díky pánu prstenů něco hezkého, lepšího, není na tom slově špína...

Proto, nehcápu, že jim tak někdo říká a neříká třeba "sluníčkový elf" apod., jinak řečeno vzal jim zbran kterou nám chtějí vnutit...

Zatím bez slepic

A ještě dodám cituji "Kdyby to byla pravda, nikdy by se nesnížil k útočným primitivním lžím. ", nevím jak vy, ale já v práci mám okolo sebe VŠ a svému oboru fakt rozumí, ale docela často jsou jinak nepoužitelní a když jim rozkopnete "jejich svět", tak i cikáni by hleděli jaké slova existují nebo agresivita není jenom jejich výsadou při debatě...

Takže vzdělání vs nesnížení k primitivismu spolu nesouvisí, spíše mám někdy pocit, že vzdělanej hazlík ji používá více než primitiv, pro něj je to nástroj, on to nebere jako ponížení, ale využití možnosti jak dostat co chce ;)

Zatím bez slepic

ass .... dne Út, 04. 12. 2018, 06:46, 06:50

Máte pravdu. Pojmenování "elfové" si vybrali zcela záměrně a odpovídá dnešnímu obracení významů - i své lži a nenávisti říkají pravda-láska, proto se jim líbí Elfové, kteří jsou Tolkienem popisováni jako "nejsličnější a nejmoudřejší ze všech ras". I "sluníčko" evokuje spíš kladné pocity, trollové přesně opačné. Před spojením "sluníčkový elf" bych dala pořád přednost výstižnému "troll". Cit. "Tato bytost je v severské mytologii charakterizována hlavně svým odporem vůči lidem a bohům....V současné populární kultuře je troll obvykle zobrazován jako tvor, který je nadaný velkou silou a přitom je hloupý a zlomyslný."

Troll je výraz, který pár písmeny vystihuje jejich chování ..."provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi" ...."troll je placeným, nebo i dobrovolným (z přesvědčení) spolupracovníkem nějaké skupiny a jejich činnost bývá za účelem dosažení nějakého cíle koordinována" (Wikipedie).

S tím vzděláním Vám taky musím dát za pravdu, asi jsem měla použít slovo inteligence a nebo je to spíš o charakteru. Fakt ale je, že vzdělaný či inteligentní člověk nemá zapotřebí používat omletá klišé, a taktiku opisování celých frází z médií ( u nichž se nakonec ukáže, že jim ani neporozumněli) by taky vzdělanec měl považovat za podúroveň. Ale i tady musím souhlasit... "měl". Zkrátka jak říká myslím J.Schneider - "vzdělání nelze mít, vzdělaný lze pouze být". Krásný den.

Zatím bez slepic

In reply to by Alfa-Beta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak dobře. Trol je fajn, ale já bych osobně preferoval "Zmrd". Jen nevím zda mě nesmáznou, tedy zde v hospodě u Vidláka asi ne, ale jinde zcela jistě. Nakonec oni jsou schopni smáznout i za toho "Trola" Zmrdi jedni.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-))) Když já se takovým slovům vyhýbám, nejen kvůli tomu mazání. A nakonec, klidně si myslím to slovo, které doporučujete Vy a napíši to přijatelněji. Ostatně, v tomhle případě je význam obou slov naprosto totožný :-)

P.S. Já mám pořád problém s přihlašováním. Včera můj první vstup jsem opakovala pětkrát a nakonec se to podařilo ani jsem nevěděla jak :-) Mohl byste mi někdo popsat postup, ať nepíši pořád v nejistotě, zda se to objeví na skle? Děkuji:-)

Zatím bez slepic

In reply to by Alfa-Beta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už asi vím. Teď se mi to podařilo hned na poprvé. Problém byl asi mezi mou židlí a mým PC :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Říkáte:
"skóre Sartre - zbytek fóra 131:175"?
... ještě horší, než jsem doufal!

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

to se mělo zavěsit za:
...uživatel standa.e (neověřeno) dne Po, 03. 12. 2018, 15:55

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

A můžu vědět jak jste k tomu přišel? Toto je pouhé konstatování čísla a pak pochválení, že je něco jinak, protože to číslo je přeci fakt...

Co jste napsal nedává, žádný smysl...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tento citat ohladom jezuitov potesil, pretoze poznam ich viacero osobne a naozaj ide o premyslavych a inteligentnych ludi, ktori sa snazia o nadhlad nad vecou. V kazdom pripade ovela lepsie ako trollovia ktori verklikuju dookola svoje nazory a nicomu nerozumeju

Jezuité, pro srovnání s metodou nicka Sartra, také chtěli měnit názory lidí. Evangelíků. Ovšem šli na to jinak. Nevsázeli na vlastní malé znalosti, ale naopak, učili se seč jen mohli, takže pak byli schopni pochopit názory oponenta, uznat, kde měl skutečně pravdu a prezentovat svůj názor jako výsledek větších znalostí. Má to jednu nevýhodu, musíte na to být chytří, vzdělaní a přemýšliví a oponenta musíte v klidu vyslechnout, jeho názory přebrat a uznat, kde má pravdu.
Na to každej nemá, zvlášť na ČT, kde je nedostatek přemýšlivosti a ohledů jedna z největších kvalit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidi, vy jste fakt už s tím Sartrem trapní. Zkuste toto a přijdete na jiné myšlenky
https://slobodnyvyber.sk/komentar-plan-zapadu-na-likvidaciu-ruska-niele…
Toto jsou vážné věci které je potřeba znát, ne nějaký pošuk s jeho trapnou argumentací.
Omluvte že jsem to nevložil jako adresu, asi to můj tablet (nebo já) neumí. Tak pokud to někoho zláká (a to by mělo) ať si to vloží systémem Copy - Paste (ctrl c - ctrl v) do svého prohlížeče.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad jediné : ukrajinská Ústava NEUMOŽŇOVALA Krymu vyhlásit cokoli, co by mělo za následek změnu hranic :-)))

Fakt je mi to líto .-)))

Zatím bez slepic