Střet zájmů Babiše - pořád se neorientuju, kdo koho dezinformuje...

Autor
Štítky

Aneb „média“ poskytují informace, „právník“ Rozehnal analyzuje a piráti realizují „novou“ opoziční politiku


Etičtí novináři nejen u Slonkové – Neovlivní.cz

https://neovlivni.cz/le-monde-unijni-pravnici-vydali-verdikt-ze-babis-je-ve-stretu-zajmu/

„Francouzský list Le Monde se odvolává na zprávu právníků z 19.listopadu. Dokument si nechala vypracovat Evropská komise, která střet zájmů českého premiéra aktuálně řeší.“

„Britský deník The Guardian s odkazem na zprávu právníků píše, že z ní plyne pro české daňové poplatníky výzva, aby vrátili alespoň část z 82 milionů euro, které Agrofert letos z unijních peněz získal. A bude se hrát o další miliardy, protože Agrofert je tuzemským rekordmanem v čerpání dotací.“

Dtto etičtí novináři Le Monde

https://www.lemonde.fr/international/article/2018/11/30/pour-les-juristes-de-la-commission-europeenne-le-premier-ministre-tcheque-est-en-conflit-d-interets_5391123_3210.html

Dtto etičtí novináři The Guardian

https://www.theguardian.com/world/2018/nov/30/czech-pm-accused-of-conflict-of-interest-over-eu-funds-to-businesses?CMP=twt_gu

„Takyprávník“ Aleš Rozehnal

https://hlidacipes.org/ales-rozehnal-v-cem-se-babis-a-jeho-ministri-myli-povinnost-vratit-miliardove-dotace-pro-agrofert-realne-hrozi/

Pirátská neotřele svěží nová transparentní opoziční politika

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/agrofert-bral-protipravne-dotace-rikaji-pravnici-evr-komise.html

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/ivan-bartos-vyzval-urady-aby-prestaly-porusovat-narizeni-o-stretu-zajmu.html

Nikde žádný odkaz na znění směrnice EU z letošního léta, ani na onu zprávu expertní právní služby EU, která neexistovala, jen právní názor někoho z oné expertní právní služby EU – nejspíše nějaký zelený Němec-právník. Cosi jako Rozumek u nás stran problematiky migrantů. Všichni výše ale vědí a pirátská odborná komis a právník Rozehnal zanalyzovali - co?

 

A na závěr suchá přízemní REALITA

Válková ANO – to jediné doporučuji shlédnout a celé

https://video.aktualne.cz/dvtv/babisovo-stihani-bude-velmi-pravdepodobne-zastaveno-neco-o-t/r~b1acb412f7d511e8a09cac1f6b220ee8/

Oč jde?

NAŘÍZENÍ

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU, Euratom) 2018/1046 ze dne 18. července 2018, kterým se stanoví finanční pravidla pro souhrnný rozpočet Unie, mění nařízení (EU) č. 1296/2013, (EU) č. 1301/2013, (EU) č. 1303/2013, (EU) č. 1304/2013, (EU) č. 1309/2013, (EU) č. 1316/2013, (EU) č. 223/2014 a (EU) č. 283/2014 a rozhodnutí č. 541/2014/EU a zrušuje nařízení (EU, Euratom) č. 966/2012

FINANČNÍ NAŘÍZENÍ

Článek 61 Střet zájmů

1. Účastníci finančních operací ve smyslu kapitoly 4 této hlavy a jiné osoby, včetně vnitrostátních orgánů na všech úrovních, podílející se na plnění rozpočtu v přímém, nepřímém a sdíleném řízení, včetně p řípravy na tuto činnost, na auditu nebo na kontrole, se zdrží jakéhokoli jednání, jež by mohlo uvést jejich zájmy do střetu se zájmy Unie. Přijmou rovněž vhodná opatření, která u funkcí v rámci jejich odpovědnosti zamezí vzniku střetu zájmů a která řeší situace, jež lze objektivně vnímat jako střet zájmů.

2. Případné riziko střetu zájmů týkající se zaměstnance vnitrostátního orgánu přednese tento zaměstnanec svému přímému nadřízenému. Případné riziko střetu zájmů týkající se zaměstnance, na něhož se vztahuje služební řád, přednese tento zaměstnanec příslušné pověřené schvalující osobě. Příslušný přímý nadřízený nebo pověřená schvalující osoba písemně potvrdí, zda střet zájmů existuje. Je-li zjištěn střet zájmů, zajistí orgán oprávněný ke jmenování nebo příslušný vnitrostátní orgán, aby dotčený zaměstnanec ukončil veškerou činnost v dané věci. Příslušná pověřená schvalující osoba nebo příslušný vnitrostátní orgán zajistí, aby byly učiněny veškeré další vhodné kroky v souladu s platným právem.

3. Pro účely odstavce 1 ke střetu zájmů dochází, je-li z rodinných důvodů, z důvodů citových vazeb, z důvodů politické nebo národní spřízněnosti, z důvodů hospodářského zájmu nebo z důvodů jiného přímého či nepřímého osobního zájmu ohrožen nestranný a objektivní výkon funkcí účastníka finančních operací nebo jiné osoby podle odstavce 1. 

 

 
Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

splaskne, ale to zoufalci už zase určitě pracují na nové.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tady do tepání Anďocha moc nechce.
Mně taky ne.

Takže co vymyslel chytrý, krásný a mladý Targus.

1/ Andy jako premiér není špatně. Špatně jsou bruselské prachy určované ke každoročnímu rozkradení - pardon - rozdělení podle zásluh, splněných domácích úkolů a mile se tvářících ksichtů, předstírajících loajalitu k Bruslákům a k Andělce.
Komanči tak dlouho dotovali trh, až to museli zabalit. Brusláky z Německé Júnyje čeká něco podobného.
2/ Katastrofou samotnou není ani Anďoch, a nakonec ani ta Éčka určena sekundárně k uplácení Ojrovoličů. Katastrofou jsou vypatlanci typu Makarón.
Frantíci stávkují kvůli stupňujícímu se daňovému zatížení lopat a on začne žvanit o nutnosti mohutných investic do ekologie - čti mohutným dotacím výsledovek spřízněných firem podnikajících v zelené energii - čti globálnímu podvodu stejného druhu, jako česká specialita církevních restitucí.
3/ Pokud se rozdělují zemědělské dotace za prokázání držby či nájmu pozemku - čti feudálního systému výběru daní od nevolníků (nevolníky jsou úplně všichni, kteří platí spotř. daně a DPH na žrádlo, tedy i důchodci a osoby výdělečně nečinné), nelze Anďochovi žádným způsobem čerpat dotace, sic by si blbeček, který to protlačí přes pochybné paragrafy koledoval o řádný výprask u Ojrosoudů.
4/ Pokud by to blbeček přece jen nějakým záhadným způsobem vyhrál, bude to poslední hřebík do rakve Německé Júnyje. Ta se začne docela rychle štěpit, hroutit a tříštit, protože jakýkoli rozsudek ukládající Anďochovi vrácení Ojro-úplatků, anebo opuštění funkce, by byl jasný precedens pokřivení rovnosti před zákonem. Tudíž naplnění a potvrzení axiomu, že všichni jsou si rovni a někteří ještě rovnější. Tudíž jasný vzkaz debílkům u lopat, aby začali přemýšlet, jak nakopat prdele svý zvoleným zástupcům, potažmo vyštudovaným strážcům režimu.

Zatím bez slepic

To je tak, když jeden klofe do kompu, chlastá hnusné kafe a požírá denní dávku jedů naráz.

3/Pokud se rozdělují zemědělské dotace NAPŘ. za prokázání držby či nájmu pozemku - čti feudálního systému výběru daní od nevolníků (nevolníky jsou úplně všichni, kteří platí spotř. daně a DPH na žrádlo, tedy i důchodci a osoby výdělečně nečinné), nelze Anďochovi žádným způsobem ÚPÍRAT ČERPÁNÍ DOTACÍ, sic by si blbeček, který to protlačí přes pochybné paragrafy koledoval o řádný výprask u Ojrosoudů.

Zatím bez slepic

Socik nechcipol na dotacie trhu.
Socik chcipol na katastrofalnom PR, totalnom vyhoreni kadrov po 40 rokoch a pristupe, ze ludiavedia, ze v sociku je im lepsie (ale to je opat PR).
Okrem CCCP boli vsetky staty na tom dobre - staci si pozriet, ako je stale co kradnut, zlate rezervy v CSSR boli, devizove tiez, zahranicny dlh nula a pod.
Kapitalizmus nam priniesol hlavne rozpravku v peknom obale. O slobode. O demokracii. O rovnosti sanci. O bezplatnom vzdelani :D, zdravotnictve :D :D. Potraviny maju krajsie obaly - bohuzial obsah stoji zahovno.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Socialismus umřel na to, že neměl tak krásně barevný obaly od žvejkaček jako na Západě. Lidi prostě chtěli ty krásný západní obaly a západní design. Takový časopis Quelle udělal pro svrhnutí socialismu a podporu sametové revoluce 1989 víc, než všichni havloidi a komunisti dohromady.

Stejně tak lidi nechtěli v roce 1989 svobodu. Ale chtěli ty džíny jako na Západě, magneťáky jako na Západě, a mít se jako prase v žitě, jak si mysleli, že se mají na Západě. O nic jiného většina cinkajících klíčí vůbec nešlo.

Zatím bez slepic

Donalde, já jsem nechtěl NAŠI svobodu, ale SVOU svobodu. Země nejsou svobodné, pokud lidé nejsou svobodní - káždý jeden. Přemýšlejte.

Zatím bez slepic

slova "svoboda". Hezky v obecné rovině. Pak uděláme rozbor stavu "před" a "po". Jinak to je pouze plytké sténání, neboli tzv. mletí hoven.

Osobní stanovisko - sdílím stanoviska kačera Donalda - pardon - Donalda Trumpa, toho našeho, zdejšího. Zvoniči měli u prdele nějakou svobodu. S Čedokem se v osmdesátkách dostali, kam chtěli, pokud na to měli. Všechno, co je zajímalo, byly POUZE barevně zabalené sračky z Tuzexu, o nic jiného jim nešlo.

Zatím bez slepic

Targusi, Nedělejte z lidí blbce. Svoboda není o tom, že mohli s Čedokem když na to měli. A co je barevná sračka z Tuzexu - to zní jako by to řekl Husák. Tuzexové věci byly lepší, proto byly na bony. Dnes jsou taky některé věci lepší a obvykle taky dražší. Ale nemusíte mít bony.

Zatím bez slepic

Sračky, které se válely u žida Hamburgu nebo v Rottru tak dlouho, že byly plné soli, a když si s tím už nikdo nevěděl rady, vzali šupáka z PéZetky na Sankt Pauli, koupili mu dvě děvky, aby ho vykouřily,a všecko mu to nacpali za polovic.
A na svobodu vám sral Bílej Tesák, páč kde by se měli všichni ti veksláci, zelináři a řezníci tak dobře, jako v socanský mizérii, kde jim lidi cpali prachy za nic.
A teď si prosím tu o Křemílkovi, jak zápasil se Šuperkou.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

kukové hovno s přehazovačkou.
Naprosto zásadním problémem byla už jen samotná existence SPK. O jejích non-sensech by se daly napsat spisky objemu Balzaca, Dumase a jiráska dohromady.
Sekundární příčiny, nebo-li prvotní důsledky vyplývající z její činnosti:
1/ druhotná platební neschopnost
2/ obrovské zásoby surovin, polotovarů i finálních výrobků, které trh jednoduše nechtěl
3/ neustálé nalévání peněz do podniků, které měly být dávno v prdeli, chci říct, že měly být dávno v konkurzech a jejich soudruzi generální měli v lepším případě zametat nádvoří, v horším sedět na Mírově nebo, abych neobcházel federální bratry, v Leopoldově.

Právě ta jistota, že soudruzi z OV, z KV, či ÚV nedopustí, aby se sesypal zaměstnavatel, aby byli lidi bez práce, aby se to zase "nějak" neudělalo, vedla k tristním výsledkům v ekonomice, ztrátě konkurenceschopnosti přinejmenším v některých (ne-li ve všech) segmentech průmyslu.

Skutečnost že po nějakou dobu bylo co rozkrádat (už hodně dávno není co, proto se zahájil masívní útok na privatizaci zdravotnictví a důchodové účty států) vůbec nic nemění na tom, že socprc tábor s celou jeho RVHP svištěl nadzvukovou rychlostí do kytek.

Zatím bez slepic

A pro mě jaký je rozdíl mezi tím co popisujes a co je ted?

1) Nalevání penez vs neustále dotace
2) Ty zabery na letiste plne aut co nikdo nechce apod.
3) Platební nechopnost nahradila, krachující podniky do kterych se vyvedli dluhy

ALE
Nebylo vyvádění 300miliard ročně do zahraničí bez toho, aby se za to alespon dostavaly suroviny nebo něco s čeho šlo něco vyrobit...

Chlape, tvoje důvody proč to mělo krachnout pokračují dál pod jinýma názvama a nově se přidalo placení desátků "koloniálním státům" :D

Zatím bez slepic

druhý koment shora v této diskuzi, zejména pak na autorův nick.
:-)))

Zatím bez slepic

Ja odpovídal na toto: "Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne Po, 10. 12. 2018, 09:22"

Takže, jak mám chápat co jsi napsal?

Zatím bez slepic

to nechce kopírovat.
Dnešek 7:29

Zatím bez slepic

No, takže jsi mi 2x potvrdil že ti odpovídám a ty mi odkazuješ opakovaně na text, který se mi zdá směšný, protože dnes funguje to samé pod jiným názvem, jenom navíc k tomu přidali kolonialistické výpalné...
Takže stále nechápu, co jsi odpovědí myslel, kromě naznaku "sdělil jsem ti fakta a ne co si myslím"...

Zatím bez slepic

celkem šumák.
Ano EU je hodně podobná RVHP, potažmo bačování komoušů v ČSSR

Anebo ještě jinak.
Je úplně stejné.
Proč?
Protože se do všeho serou lidi, kteří jsou nacpaní do funkcí přes politické čachry (viz Donaldovy body), pokud vůbec a ne kvůli své odbornosti nebo kvůli zvolení (teď myslím "rudé ojrokomisaře"). A bohužel - teď je tu kámen úrazu - nesou na hrbu NULOVOU ODPOVĚDNOST za všecky průsery, které provedli.
Ala Tante merkelice a zavírání atomek a stavění větrníků - třeba, pokud tu nemám zmiňovat její vítací šafn das.

Zatím bez slepic

větička z času 7:29
"Komanči tak dlouho dotovali trh, až to museli zabalit. Brusláky z Německé Júnyje čeká něco podobného."
:-)))
Protřít oči, otřít brejle.

Zatím bez slepic

chlapce moj :D
ja viem aspon hovno s prehadzovackou. Ty bohuzial ani to nie ...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkus něco málo počíst a klíďo se k tomu můžem vrátit.
Nevím, cos kde vyváděl za socíku. Já jsem tehdy ještě studoval a zároveň už hákoval v několika tehdy docela významných firmách. A taky jsem se dva roky válel na vojenském kavalci, což mi dalo mnohem víc, než jsem si byl tenkrát ochoten přiznat (minimálně povědomí o financích armády, tehdy ČSLA, ale i další záležitosti). Všude byla jen zkáza a zmar. Kdo neměl klapky na očích a v hlavě nasráno, viděl že hodiny neúprosně tikají a doměřují čas nikoli poločasu rozpadu (jak je tomu nyní v případě EU), nýbrž dojezdu do bodu NULA, do Velkého Třesku, kdy se bude muset začít znova.
Že ten začátek dopadl, jak dopadl, je věcí zcela jinou.
Skutečnost, že banda blbců s klíči v rukou pořvávala na náměstích, na nadcházejícím kolapsu ekonomiky nemohla vůbec nic změnit.

Zatím bez slepic

No když ten zmar armády porovnáš s tím co je dnes, fakt chcešě tvrdit, že toi bylo x krat lepší :D
Osobně hádám, že je jedno jakej režim vždy se kradlo, ale rozdíl byl vždy kolik si za korupci dostal, tedy efektivitu korupce. Třeba co za 1korunu korubce získaš ve švédsku a švédsko dostane za kvalitu vs, třeba nigerie.

Ale s poslední vetou souohlasím, jenom blbci si muzou myslet, ze revoluce byla uspesna protoze cinkali a byli na namesti...

Zatím bez slepic

Za socíku armádě pomaličku docházely prachy i na běžný provoz, o pořádném výcviku nemluvě (např. střelby, že ano).
Za kapíku jednoduše armáda není, máme jen expediční sbor, ve kterém si vojáci musejí kupovat skoro celou výstroj i nějakou tu výzbroj sami.
Čili krásným oboučkem jsme se dostali do - u nás tak oblíbeného - středověku (Žižka a spol.).
:-)))
Když to znáš, tak je to brnkačka...

Zatím bez slepic

No když to znám tak se dívím co píšeš, vím jak otec přišel ze cvičení a řekl "bude se zdražovat, bude se přezbrojovat", takže peníze byli, otázka je spíše, jaké střelby by jsi chtěl ty, aby jsi měl pocit a jaké byli potřeba, aby byla základní požadovaná efektivita, ono už jenom představa, že zbraně jako 58 jsou na přesnou střelbu, natož, když je to dávkou je vtip, a na balt nebo do ruska letci, se lítalo...

Zatím bez slepic

Nevím, čí otec a kam přišel. Můj teda určitě ne.
Na cvičení se semlelo v pauzách kde co.
Střelby z Sa-58 jsem určitě nemyslel. To stálo pakatelní částky.
Co se týká techniky ČSLA, v 80. letech už měla hodně velké zpoždění. Jediné, co se udělalo, byla modernizace palebných systémů na T-72 a zařazení SD DANA. Víc ani hovno. Spojaři - trága, PVO - trága, dělostřelba - trága, radary - trága. Autaři - trága. No, to stačí. Letectvo, taky žádná hitparáda.

Zatím bez slepic

Zacinas mi pripominat chrobaka Truhlika (u vas to je brouk Pytlik).
Vsade bol. Vsetko videl. Vsetko skusil a vsetko vie..... chjo

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud se do zákonů-nařízení dostávají emoce "z důvodů citových vazeb", či naprosto gumové důvody "důvodů jiného přímého či nepřímého osobního zájmu" je EU velice nemocná. Trošku mi to připomíná "pendrekový" zákon přijatý socialistickými zákonodárci před kolapsem socialismu. Že by všechny socialismy měly svá stejná stigma rozpadu?

Zatím bez slepic

EU zcela bezchybně plní svůj účel, ke kterému byla založena. Totiž zničit prosperitu a význam Evropy, což je její skutečný účel. Pokud máte dojem, že Evropa jde s EU ke dnu, tak to je přesně proč byla EU založena - a tedy je to z hlediska zakladatele úspěšný projekt. Nevím proč si spousta lidí myslí, že EU mělo snad Evropě pomoci.

Zatím bez slepic

A kolaterální ztráty naše, a Ruska ...pomohly "západu" se chvilku nadechnout, tedy přesněji mnohým mafiánským skupinkám kdekoliv jsou, si načechrat a namastit peříčka.

Nyní už by toto co píšete měl vědět každý po "uprchlické krizi" a všech těch "právně nezávazných" paktech tlačených vrchností z EU i OSN. Tak blbý není žádný politický šmejd v celé EU, jen slouží!

Prostě "soft vojna", a když to nebude stačit, nebude problém přejít na krev - obyvatelstva a vidláků a slouhů všech zemí samozřejmě, mafiáni budou až poslední.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majka.
Kolik dalších států připojí podpis?
Mělo by platit,kdo nepodepsal nebude přijímat migranti,ale v tom mám obavu,když prohlasují,že pak byl přijat,tak mě to připomíná schválení zákona většinou,či že platí pro všechny.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná se pletu, ale takovou kompetenci OSN nemá. Pokud se nepřipojíme, pak pro nás závazky neplatí a je jen na nás co učiníme. Hlasování v EU by ovšem mohla být jiná, jak už máme zkušenosti...

Zatím bez slepic

Když ono pod důvody politické nebo národní spřízněnosti spadá úplně všechno. To by mohli odsoudit i největšího zastánce Bruselu Emanuela Macrona, že z politických nebo národních důvodů rozdává dotace ve Francii. Je to hůl, kterou lze mlátit kohokoliv.

Zatím bez slepic

Ono jde jen o "terminus technicus" známý - obdoba asi -v našem právu jako "osoby blízké" )

https://cs.wikipedia.org/wiki/Osoba_bl%C3%ADzk%C3%A1

Jinak by se to "z důvodů citových vazeb",dalo se smyslem pro srandu vyložit pak i tak, že se bude jednat o "věškerenstvo" politických a úředních osob, i s celým blokem zabloklých demokratů včetně. Nakonec by se dalo dojít i na veškerého občanstva, i těch co AB nenávidí, protože i nenávist je citová vazby, no ne?
Takže při volném výkladu emoce směrnice, by se dotace musely zrušit jako celkem, protože jedni mají osobní či citový zájem na čerpání i citové vazby pozitivní na čerpače, a druzí jsou citově angažování též, protože čerpače nenávidí a naopak.

Citová vazba by byla splněna tak jako tak u každého jednoho "čerpače" ve vztahu k politikům nějak vždy,no NI?

Fakt už mi přijde, že se dá reagovat jen tak, že si člověk z toho dělá srandu.

A to, že lidi už si i u nás zvykli na "nárokové" dotování, na tom u mne NIC nezlepšilo, spíše naopak.

Aby se dalo dotovat, musí se na ty dotace někde vzít, viz TARGUS, ale tak se tomu Targusi neříká (a v "uhniji" říkat nesmí ). A navíc pak ty dotace mají ještě dokonalý vydírací (vyjednávací), či likvidační, a kdejaký jiný potenciál.
Bývá to spojeno nezřídka s erupcí korupcí....a živobytím pro kde jaké existence.
Upřímně já osobně vidím veškeré dotace celosvětově jako ZLO a nic nenarovnávají ale pokřivují.
Protože už jako děcko mne rodiče ale zejména děda učili, že NIC a to fakt NIC ti nikdo nedá zadarmo, a za všechno se nějak platí, a cena nemusí být jen o penězích!
A to co jedni z EU či jinde vyčerpají, to všichni ještě zaplatíme mnohonásobně v těch penězích i do rozpočtu EU, o dalších konsekvencích nemluvě.

Zatím bez slepic

Lépe ale zní, že zprávu přinesl zahraniční tisk, dokonce francouzský Le Monde. Jinak matka D. Křetinského M. Židlická byla V. Klausem v 2004 jmenována soudkyní Ústavního soudu a jeho bývalá partnerka Klára Cetlová pracovala v Komisi pro cenné papíry, na MF vedla odbor Finančních trhů, byla členkou Rozkladové komise ČNB. V říjnu 2014 se stala vrchní ředitelkou justiční sekce na MSp. Zároveň spolu s Křetínským vlastní holding EPI (nyní oba přechází do pasivní role s 48%). EPI sdružuje firmy v enrgetickém strojírenství, odpad. hospod. dřive AVE, výroba autobusů, elektifikaceželeznic Praha). Hlídal se její střet zájmů? Od minulého roku prý je partnerkou Křetínského (1975) mladá Kellnerová (1996), tak mohou se skorotchánem vzpomínat, jak budovali kapitalismus v ČR.
Tady je odkaz, jak Křetínský ke štěsti přišel (https://www.motejlekskocdopole.com/zazracny-mlady-muz-cekajici-na-skute…. Na konci článku je zmiňováno, jak Poche s Hulínským za ČSSD a Jančík (ten se kdysi snažil, aby jeho milá byla zvolena do EUparlamentu tak, že v Praze jezdilo auto s její fotkou na střeše a s tlampačem) s Lamgamajerem (ODS) hlídali "naše zájmy" v Pražské energetice, až před Křetínským neuhlídali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych si to dovolil zobecnit, jak to je, a udělat v tom pořádek.

1) Svět je rozdělen na mafiánské skupiny. Hranice vlivu těchto skupin nemají mnoho společného se stáními hranicemi.

2) Každá mafiánská skupina si snaží pro sebe urvat maximum zdrojů, peněz, moci, vlivu.

3) Evropská unie alias Brusel je mafiánská skupina jako jiná. Její strategie získání vlivu je, že sebere všechno státům, včetně obrovské porce peněz - a bude odměňovat jiné (zatím jí podřízené) mafiánské skupiny, které slouží mafiánské skupině zvané EU. Proto se zavedly dotace - aby EU mohla skrze dotace realizovat více své moci a vlivu.

4) Prostí vidláci, alias dělnická třída - byla zmanipulována, že je demokracie, tolerance, pacifismus, humanita a slušnost. Takže je to ideální hejl k oškubání, který si sám sobě namlouvá, že není škubána. Zvláště mladí hejlové naočkovaní univerzitami, médii a sluníčkáři je uvede do stavu vhodné jako ovce k ostříhání. Obvykle na to, že dělá pitomce přijde, až když s tím nemůže nic moc dělat - a nebo jen skrze utopení se v miliónech litrech krve, protože píseček už je rozdělen a hlídán.

5) V České republice je nejmocnější mafiánskou skupinou ČSSD alias Bakalova/Kalouskova skupina. Mají vazby na 80 % všech důležitých rozhodovacích míst a podniků v České republice. Ovládají 75 % všech českých médií. Tato skupina také (spolu)organizuje všechny ty skandály proti Babišovi a Zemanovi. Dokud si neuvědomíte, že ČSSD mafiánská skupina, jakkoli neúspěšná ve volbách, o to více ovládající téměř vše podstatné v ČR - tak mnoho nepochopíte. Babiš je proti ČSSD totální žebař a příštipkář - ačkoli neustálé řvaní, média, aktivisté se snaží vyvolat opačný dojem.

6) Dál už si zbytek střípků složte sami. Od té doby co vznikl první člověk, tak se tvrdě bojovalo o moc, pozice, zdroje a prachy. To nikdy nepřestalo, žádný humanismus, demokracie, občanská společnost, slušnost, kapitalismus, socialismus, levice, pravice, neexistuje - a kdykoli tato slova slyšíte, tak je to jen snaha vás oblbnout a vylhat vám díru do mozku, že nezuří boj o pozice, moc, prachy.

7) Mafiánské skupiny budou brát všem - peníze, moc, majetek, vliv, důstojnost, čas, všechno - kteří se nechají. Budou brát tak dlouho, dokud nedostnaou bebí. Tak mimochodem vznikl komunismus - kapitalisté alias mafiánské skupiny tak dlouho holili lidi, až je dělníci začali vraždit. Pak si uvědomili, že jim něco více musejí nechat. Samozřejmě, že jim jiná mafiánská skupina ten komunismus přihrála - aby se přiživila, protože když se dva perou, třetí se směje.

A takto to chodí a vždycky chodilo. A vždy chodit bude.

Zatím bez slepic

To je ono,oč obere Babiš Bakalovce a přihraje sobě,tak o to více zuří Kalousek.
A dotace do toho patří,když se uvádí,že Babiš obhospodařuje přes 100.000 ha půdy,tak to tu 1 mld. hodí.
Pak to je zelená nafta,dotace na výrobu biosložek do PH,tak to bude také přes 1 mld.,pak dotace na různé projekty jeho firem a když víme,že MF to kontroluje,tak si to hlídá sám a to jeden ze střetu zájmů.Pak můžeme mluvit o dalším střetů zájmů,když si navolení své lidi do do rad různých a.s.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se zdrží jakéhokoli jednání, jež by mohlo uvést jejich zájmy do střetu se zájmy Unie.
---
Co je tak asi Unie a co jsou jeji zajmy. Je Unie Merkelova? Je to Juncker? Je to kucharka z kantiny evropskeho parlamentu? Nebo je to nedej boze lid, ktery si vybral sve zastupitele a ted je tam chce, s drzosti sobe vlastni mit?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Normální pracující se nyní mají dobře a je jim úplně jedno, kdo vládne. Jenom opozici to není jedno, protože ztratili vliv na rozdělování státních peněz a tím přišli o štědré sponzorské dary od spřátelených příjemců dotací. Soupeření stran, to je jenom politická liga mistrů, kdo ji hraje, bere peníze, kdo ji nehraje si musí shánět sponzory jinde.

Zatím bez slepic

pracující nyní dobře, zřejmě se neshodneme na definicích následujících slov:
- nyní,
- časový úsek (my fyzikáři říkáme delta té) před "nyní"
- pracující
- nepracující
- dobře
- špatně.
Dál to nemá cenu pitvat.

Zatím bez slepic

protože spokojenost každého je pouze jeho subjektivní pocit. Vše záleží na postavení žebříčku životních hodnot.

Zatím bez slepic

Nemas pravud, pocit stesti je vzdy o porovnani s tvým okolím, proto třeba sebevrazdy nejsou tak rozsirene, kdyz je republika ve srabu, ale kdyz je na tom dobre, protoze ve srabu se +-ma kazdej blbe a vinis dobu/okoli/stat, ale "dobre dobe" se ptas proc ma soused bazen a ty ne a vinis sebe...

Zapremyslej, proč máš pocit, že máš velkej plat? Myslíš, protože je to číslo 45k Kč nebo až potom co si přečteš mediánovou mzdu 28k Kč...

Kecy o hodnotách je jenom sebeklam, aby se uklidnovali masy, proč páni mají bavoráka a masa jenom oktavku, protoze MHD je lepsi k prirode, ale kdyz se ti hodnotovci dostanou k lizu, tak najednou nejezdi MHD, ale viz Holan nalítají služebním autem 50k za rok :D

Zatím bez slepic

Kraďousek, když snižoval platy státním zaměstnancům.
:-)
Hele, kolik kdo dostal přidáno, to si snad umí spočítat. A o kolik šlo všechno nahoru, to si dotyčný spočítá tři dny před dnem svatého Berouse, až zjistí, že je v prdeli - pardon - v debetu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Správná myšlenka, eurodotace jsou čiré zlo křivící trh stejně jako zásahy SPK za socialismu. Takže se EK a SPK zase tak moc neliší. Ovšem eurodotací nebude nikdy dost a úřednictva bude jen přibývat do té doby, než celá EU skončí velkolepým finančním krachem. Tohle letadlo - Ponziho schéma jedno doletí a spadne. Jen nevíme, kdy k tomu přesně dojde.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

dojde barva v rotačkách. Papír seženou vždycky, s barvami to je horší.
:-)))
Dělám si srandu.
Myslím, že hodiny začaly tikat v Paříži. Nebude to hezké.
Za povšimnutí stojí, že vesty začaly dělat bordel i v Belgii. Kdo z nás půjde dělat bordel na Slovač? Nebo do Polska? Správně - nikdo, pokud mu to někdo nezaplatí. A jelikož nikdo z těch, kdo na to mají, nemá zájem o destabilizaci Belgie, napadá jednoho hříšná myšlenka, že snad jsou nespokojeni i soudruzi ve Valonsku.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Zatím se to ještě musí udržet ve vzduch,takže Macron něco povolí,něco utáhne,aby se sám také udržel.
Pak vidím více letadel,které budou padat,možná i raketovou rychlostí.

Zatím bez slepic

Už řecký dluh málem pohřbil euro. Italský nebo španělský dluh také dokážou zničit euro. Nebo problémy Deutsche bank. Také nějaká ekologická krize jako nebývalé sucho může být spouštěčem rozpadu EU.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tyto finanční problémy jsou do jisté míry umělé a plánované či lépe řečeno řízené. Naše dluhy jsou do určité míry fikce, protože produktivita práce - která je naprosto zásadní - toto "turecké hospodářství" stále ještě dokáže vykrýt. Peníze samy o sobě nemají hodnotu, tak nemohou ani problém vyvolat - spíše se k vyvolání problémů používají a využívají.
Naprosto zásadním problémem jsou rozpory kapitalismu, o kterých se podobně jako o problémech socialistického plánování, nesmí ani mluvit. Jenom bych se opakoval zbytečně, když říkám, že zásadním problémem je kde sehnat peníze na prodej zboží (náklady a zisk) to znamená celý plat a ještě někde sehnat ten zisk, když vím, že to neuznáváte jako problém, protože ten se řeší tak nějak sám. To je jak popírání zákona o zachování energie.

Zatím bez slepic

Rád bych se dověděl více o "Tyto finanční problémy jsou do jisté míry umělé a plánované či lépe řečeno řízené.". Zkuste to rozvést a do podrobna.

Stejně tak bych si rád přečetl vysvětlení "Naše dluhy jsou do určité míry fikce". JSou napřikklad hypotéky fikce, dnes jsou a zítra již bez zaplacení nebudou.

Zatím bez slepic