Žluťáci

Autor

Žluté vesty vyvolávají válku v ulicích Paříže? Ničí město i majetek, štvou Francouze proti vládě a EU. Pamatujete, jak Rusové přepadli východ Ukrajiny a předstírali, že neví, kdo jsou ti zelení mužíci s ruskými zbraněmi na dovolené v Doněcku a na Krymu? Koukám, že pěkně zežloutli, hajzlové... 

Tak tuto smělou myšlenku nenapsal na svůj fejsbůk nikdo jiný než náš přední obránce demokracie a západních hodnot, principál divadla na Jezerce, člověk honosící se svou slušností, člen slavného rodu prominentního i za minulého režimu - Jan Hrušínský. Už jsem tady na svém blogu dělal reklamu různým pošukům s jejich výplody, dlouho jsem si myslel, že nikdo nepřekoná Hutku s jeho písní o Milošovi a Zubaté a ono ejhle! Máme tu nového vítěze Vidlákovyanezamýšlené ankety o  největšího veřejného škůdce západních hodnot. 

Je neuvěřitelné, jak jeden veřejně známý jediněc dokáže zbořit tolik hodin pečlivě budované a drahé propagandy. Chudák Soros. Možná proto volají po cenzuře... tady se ČT tak snaží a pak přijde takový blbec a plácne něco takového. A většina lidí to nebude umět pojmenovat, jen to nebudou schopni dál vydržet.  Inu s čím americká ambasáda zachází, s tím také schází. 

Ale Hutka nemusí být smutný. Podle Vidláka je stále druhým největším škůdcem západních zájmů u nás. Hrušínský ho sice přeskočil, ale pořád je Hutka před Jakubem Jandou.... a teď dost srandy. 

Milí přátelé. Právě sledujeme v přímém přenosu, jak se diktátoři dostávají k moci. Líhnou se ze zabedněnosti, tuposti a neschopnosti vidět realitu. Rodí se z pochybných elit, které ve snaze prospět oblíbenému protektorovi mu dělají medvědí službu. Pochybuju, že si Hrušínský vůbec uvědomil, že svým příspěvkem vlastně sjednotil Ukrajinu s Francií. 

Nemyslete si, ono to srovnání je docela dobré. Na Majdanu se také demonstrovalo za lepší zítřky, proti korupci a vůbec za lepší život. A co byl výsledek? Stát už není patronem oligarchů, to oligarchové jsou patrony státu. Na začátku byl boj proti drahotě a špatným vyhlídkám do budoucnosti. Na konci se střílelo do lidí a... bohatí si zase pořádně nakradli. A svedli to na zelené mužíčky a zabraný Krym. Za všechno může Putin, lidi uskromněte se a ve jménu Edinoukrajiny chcípněte. Je to sice spáleniště, ale i v Eritreji nebo Súdánu se vládnoucí elita má dobře. 

Co máme ve Francii? Protesty proti drahotě a za lepší vyhlídky. Ještě se sice nestřílí, ale už to k tomu nemá daleko. Macron teď sice ustoupil, ale nikdo nepochybuje o tom, že je to jen dočasný krok zpět, aby při nejbližší příležitosti udělal dva dopředu. Jo, bude vyšší minimální mzda, ale za žádných okolností se neobnoví daň z luxusu. Macron ví, kdo ho drží u moci a komu má být vděčný. Ale lidi už to vědí také. 

Nakonec rozdíl je jen v tom, že oligarchové ve Francii se lépe maskují. A nepochybuji o tom, že si díky Macronovi nakonec zase pořádně nakradou. Legálně samozřejmě. Pomocí zákonů a vyhlášek. 

Mimochodem...  jak se dá snadno rozlišit mezi sympatickými a nesympatickými protesty.... Ti sympatičtí mají tranpasrenty namalované neuměle pastelkami, demonstrují v sobotu, protože musejí v pondělí do práce a mají hesla o boji za rodinu, děti, staré lidi, vyšší příjmy a důstojnější život. Nikdo za nimi nestojí a policajti je rubou co to dá.  A prezidenta tepou za politiku, ne za to, že je to slizký panák. 

Ti druzí demonstrují ve všední den místo školy nebo mají demonstrování jako práci.  Transparenty nosí na hoblobaných tyčkách, hesla jsou z nejlepších tiskáren a mluví o hovadinách jako   52 genderů a právo šukat každý s každým, kdykoliv a kdekoliv, hlavně žádné děti a nikdy samozřejmě nebudou staří. Bojují proti plastům  a dopravě, které jim zajišťuji jejich bezpracný život a nikdo na ně nesmí šáhnout. Oligarcha samozřejmě musí být odstraněn.. ne kvůli tomu jakou dělá politiku, ale pro jeho minulost o které každý věděl už před volbami. 

Ale Janu Hrušínskému děkuji.  Kdykoliv řekne nějaké další moudro - jako že by se  mělo z veřejných peněz zamáznout sekeru v jeho divadle, tak si vzpomenu na jeho fejsbůkový profil. 

A až se jednou moje vnoučata (ano vnoučata - budu jich mít alespoň patnáct) budou ptát, kde se mohl vzít ten nový Vůdce, tak Hrušínský poslouží jako skvělý příklad. Vůdci nám nevznikají z nějakého ďábelství, ale úplně normálně tím, že sytý hladovému nevěří a za všechno může Putin. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Souhlas. Pokud jde o toho principála - v jeho případě v tom vidím využití politiky k marketingu a odklánění pozornosti od vlastních managerských výkonů. Vytvořit nátlak na ty staré nevzdělané z vesnic, kteří rozhodují o dotacích (jakási obdoba tradičního zvolání "Diskriminace! Rasismus!" převedená do roviny ideologické: "Nedáte mi peníze? Jste Proputinovci a Utlačovatelé svobody!") na straně jedné a sjednocovat ty mladé, vzdělané a městské, aby pojali návštěvu jeho ústavu jako politický a demonstrativní akt ("Jdeme na představení a tím vyjadřujeme svou podporu evropským hodnotám - vlastně jsme něco jako čtvrtý odboj, jsme vlastně hrozně stateční.")

No a nebo mu jednoduše najednou ruplo v kouli. I to je samozřejmě možné. Já mu to ale furt prostě nevěřím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to takové srandovní, ale rád poslouchám umělce jak krásně mluví o své práci. Jak se na jedné straně hroutí ze zodpovědnosti a na druhé straně z úžasného pocitu v práci v tom nejlepším kolektivu těch úplně nejlepších herců, režižerů a jiných celebrit kolem se točících. Ještě markantnější je to u zpěváků jak se hroutí při přípravě projektů nových šou. Jak všichni padají na hubu ze zodpovědnosti pobavit a povznést ten tupej dělnej lid jež by bez nich kulturně zaostal a propadl se do naprosté pokleslosti.
Vždy to zakončím povzdechnutím, vždyť jdete dělat ze sebe jen šašky pro pobavení. Tak vo co gou?
Hrušinský se v mém pojetí zařadil do dlouhého zástupu: nikdy a za žádnou cenu a pokud by byla příležitost, tak přes tu jeho držku. A s chutí!! a opakovaně!!!

Trošku odbočím. V neděli bylo omylem přepnuto na FOKUS Václava Moravce nebo jak se to jmenuje a vydržel jsem u toho dlouhou chvíli. Hosté pojednávali velice vážně a s odborným zápalem o hybridní válce Rusů u nás a na celém světě. Nemáme šanci tokové míře zanícené hlouposti vzdorovat. Dokonce je za ty pokleslosti královsky platíme!!, neb to byli všechno lidé přisáti na vydatnej státní střik.

Zatím bez slepic

Ve středověku byli herci považováni za zloděje, které za hradby měst pouštěli jen na dobu, kdy měli pobavit měšťany. Jinak byli bráni za něco podřadného. Odtud pochází rčení: "Hladový jako herec."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Francouzi , a nejsou to jen Francouzi,

už zase nechtějí slyšet, že když nemají na chleba, mají jíst koláče.

A naše vláda chystá možná i proto rovnou předem od 2020 obědy „zdarma“, ale jen pro nejmenší (prý poslední rok školky a první stupeň školy).
A ty miliardy, co to bude stát, bude do státních škol a školek ze státního rozpočtu stát tlačit prý i přes neziskový sektor, nebo jen přes něj, to ještě není asi přesně jasné.
No asi, že neklapli ti sirotci nebo tak něco. Z něčeho ty neziskovky u nás žít musí, a nějaké dobro zatím páchat potřebují, to dá rozum.
Nu a soukromé školy a školky budou pak dávat asi Ústavní stížnosti na diskriminaci jejich žáků, protože těm prý se obědy ze státního rozpočtu „zdarma“ odklánět nebudou.

Ve státní škole si prostě musí být každé děcko nejen inkluzivně rovné, tedy i v neplacení obědů, ale jen ve věku od-do a šlus, přerosteš, už nic zadarmo!

A ostatní –starší děti, budou muset mít kliku jako dosud na rodiče nebo budou dál hlady?
Kreativní soudruzi ve státní správě a vládě, či parlamentu určitě pak něco chytrého zase vymyslí?
A ještě bude třeba také nějaká nová agentura na dohled ve školách nad tím, kdo má nárok na oběd zdarma od státu, aby některé děti nepřestali stárnout, či jim ten oběd „zdarma“ nezbaštilo jiné starší hladové děcko, nebo u některých se na věk koukat dlouho nebude? (fakt sarkasmus).
A těm, co vidí za každou špatností jen Rusko a Putina, tak těm říkám, bacha chlapci a děvčata či genderově úplně jiná pohlaví, vesty ve Francii jsou žluté, tak i na Čínu by mohlo dojít, však i naše BiSka to musí vědět!
Blahoslavení chudí duchem, včetně principála.

A pro přesun pozornosti od vest - už zase střílení do obyčejných lidí v EU, tentokrát ve Štrasburku.

Bohužel nás čekají zase neklidné časy.

Zatím bez slepic

Bez jakýchkoliv náznaků spiklenecké teorie - Micron I. si musel oddychnout a zvolat "Sláva!". Teď se bude řešit Štrasburk a žluté vesty půjdou stranou. (Mimochodem, byl už zrušen ten výjimečný stav, co se ve Francii stal stavem normálním?).

Střelec, nejspíš Chérif C., byl samozřejmě policii znám, dokonce u něj ráno prováděla prohlídku (našli i granáty), jen holt hoch nebyl doma. Kriminální živel. Ale přesto prolákl i podtext "...který se radikalizoval". V čem asi... Radikalizuje se za ideu.

https://www.sudinfo.be/id90579/article/2018-12-11/fusillade-sur-le-marc…

Člověk si říká, jestli tu střelbu policajti neurychlili právě tou prohlídkou. Na stranu druhou - pokud měl u sebe jen krátkou palnou zbraň, protože si pro granáty nestihl dojít, možná jenom dobře. Vykládejte to samozřejmě obětem...

Ale jak říkám, Micron I. má konečně šanci stát se opět drsným, silným...

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konečnou zamkli, Štětina vše sledoval z restaurace

Zatím bez slepic

Anonym.
Štětina si dokáže vybrat místo,odkud se to dá příjemně pozorovat.
Oranžová došla,tak se barví žlutou.
Oranžová by ani nezabrala i Francouzi vědí,kam došli oranžoví blázni.

Zatím bez slepic

I když nevěřím, že by to nemohlo být přes neziskovky (když se chce, jde vše), ale když ty kuchyně tam jsou, rodiče platí, tak se jenom "faktura" předá státu napřímo, nebo jak by se dalo dávat obědy zdarma přes neziskovky?

Zatím bez slepic

hloupý a škaredý jedinec.
Proprání peněz neziskovkou je lehké, jednoduché, vtipné, nápadité, chytré a krásné.

1/ Neziskovka se přihlásí s proudžektem o grant (podá písemně, o kolik chce pumpnout erár).

2/ Chytrolíni na ministerstvu rozhodnou, že takový záslužný proudžekt je nutné podpořit, protože soudruzi jsou zasloužilí bojovníci proti Putinovi a slovanskému živlu vůbec.

3/ Neziskovka "vybere" všechny "vhodné" uchazeče a - pozor - stanoví podmínky čerpání. A ty podmínky jsou stanoveny tak, aby konkrétní mamlas - v tomto případě půjde o vedoucího školní jídelny, anebo přímo šiditele - pardon - ředitele školy - nebyl schopen BEZ ADEKVÁTNÍ POMOCI - podmínky splnit. Dotazníky, statistiky, spešl prougremy do kompů, blablabla a miliony dalších píč...- pardon - renoltkovin, které spolehlivě prosejí množinu smetáků, kteří nakonec na dotaci dosáhnou.

Poznámka - adekvátní pomoc pochopitelně poskytují firmy a firmičky napojené personálně, potažmo fianančně, na neziskovku, ale pšššt.
A řečnická otázka - který z z množiny mamlasů - pardon - vedoucích jídelen a šiditelů - pardon - ředitelů si dovolí takovou pomoc spřátelené firmičky odmítnout, zejména, když poskytované služby zaplácne erár přes neziskovku?
Správně, žádný. Nikdo si nedovolí riskovat svou ekonomickou existenci skrz dojení eráru. Tak staří, blbí a škaredí ještě nejsou.

Každý normální člověk si zcela správně položí otázku, odkud takový blbábol zase to psací targusácké pako sebralo.
Odpověď je jednoduchá. Na stejném principu fungují ojrodotace a např. žhavá novinka pro mrzáky - příspěvek pro OZZ (osoby zdravotně znevýhodněné, což jsou bývalí zmetci, kteří si kdysi dovolovali pobírat ID). Jediný pidirozdíl je pochopitelně v personáliích, jinak je tento systém dojení eráru vyšlechtěn k dokonalosti.

Zatím bez slepic

Ale tohle chápu jak to funguje, ja se ptal na tento kokrétní případ.
Máme ZŠ, kde je jídelna, provozuje ji ZŠ, každý žák dostane kartu na obědy a chodí si je sníst, pokaždé dostane oriodč "fakturu", za daný měsíc. Kde se dá, aby to nebylo až tak moc do očí zapojit neziskovka, když to bude plošné řešení na základních školách kde jsou vlastní kuchyně? Proč by to nejelo stejně napřímo jako dotace na žáka, že by se tam musela zapojit neziskovka a hlavně jak...

Zatím bez slepic

problém čtení s porozuměním jde napříč skladbou obyvatelstva.
No prostě se ten výše vypsaný řetězec jednoduše štípne a doplatek z eráru do kuchyně půjde přes vsazenou neziskovku.
Ono to ani přes neziskovku jít nemusí, úplně postačí, když neziskovce "někdo" proplatí fakturu "za poskytnuté služby" např. sběr dat, která sice budou k hovnu, ale to přece neva. Takových "faktur za služby" jsem schopen vyrobit za korunu do prádelního koše.

Zatím bez slepic

Včerejší Události, komentáře na toto téma, https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Obedy-detem-Oni-to-propij…
Maxová z ANO (ta by mohla být z fleku v partě z Hamáčkovou částí ČSSD) tvrdí, že neziskovky jsou v tomto ořípadě nezbytně nutné, znají nejlépe situaci v sociálně slabých rodinách, mohou učit děti, co je správna strava atd. Takže oni už něco vymyslí, aby na tom někdo vydělal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To jsou fakt tragédi, zabednili se tam a prý se nenechají zastrašit a budou dál schůzovat, jsou tak stateční, téměř hrdinové! Ještě aby to nesvedli na AB, přece jen Ruská stopa k němu dle dutých hlav už vede, a nebýt "hrdinství" EP, tak mohlo být zítra po schůzování,! (opět sarkasmus) To je fakt o zdravý rozum!!!

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/491768-starosta-strasburku-pot…
"Budova EP uzavřena
Budova Evropského parlamentu na okraji alsaské metropole zůstává uzavřena. Uvnitř jsou i čeští europoslanci, kteří se tento týden účastní plenárního zasedání europarlamentu.

Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani prostřednictvím Twitteru ujistil, že schůze Evropského parlamentu budou pokračovat a že se parlament nenechá "zastrašit teroristickými nebo kriminálními útoky".

Evropský parlament má od pondělí do čtvrtka plenární zasedání a ve středu mají europoslanci debatovat mimo jiné o možném střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše."

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jan Keller tamtéž (snad ho na to středeční zasedání pustí, když byl v době střelby zrovna v hospůdce: "Město je mrtvé, taxíky nejezdí, na vlastní nebezpečí jsme se vypravili do hotelu a šli cestičkami při řece kolem stanů bezdomovců, kam extremisté zpravidla neútočí.")

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevim proc nas uklidnuji, ze jsou v poradku, oni si snad mysli, ze bysme jim nejakyho toho rodilyho neprali primo v parlamentu. Lepsi nez na ulici.
--------------------------

Jeho kolegyně Michaela Šojdrová přiznala, že ona měla štěstí. „Pouhou hodinu před střelbou jsem byla se svojí asistentkou v centru Štrasburku u katedrály,“ vysvětlovala. Pak prý ale odjely na pracovní večeři mimo centrum.

„Všichni jsou v pořádku na hotelu a ve svých postelích. Dobrou noc a díky za všechny vzkazy,“ hlásil přes Facebook europoslanec Tomáš Zdechovský.

Komunistka Kateřina Konečná sdílela na sociální síti fotografii, která dokazovala, že je v budově Evropského parlamentu. „Společně s mými kolegy jsme v pořádku zamčeni v budově Evropského parlamentu, kde byl aktivován bezpečnostní protokol,“ napsala k tomu.

Jaromíra Štětinu zastihly události v jeho oblíbeném restaurantu Gutenberg, pouhých 100 metrů od místa činu. Skrz okno restaurace tak mohl natáčet videa zasahující policie.

Jiří Pospíšil, který jako předseda TOP 09 pendluje mezi sídly europarlamentu a Prahou, v noci kousek od Štrasburku zrovna překračoval německo- francouzskou hranici. Tam musel čelit policejní kontrole, neboť všichni měli strach, aby hranici v opačném směru nepřekročil vrah.

Pavel Telička se nezdržoval ujišťováním, že on je v pořádku, ale informoval, že „dle poslední zprávy, co mám od příslušného parlamentního útvaru, který je v permanentním kontaktu s policií, útoků bylo podle všeho souběžně několik“.

Hodinu poté vyjádřil své znechucení nad reakcemi na sociálních sítích: „Člověk žasne, jaký humus mohou někteří lidé ve svých příspěvcích na sociálních sítích vyplodit v situaci, kdy asi došlo ke ztrátě na životech a zdraví a kdy není situace stabilizovaná“. Jen úplný primitiv podle něj v takové situaci přeje jiným zle.

Zatím bez slepic